Luettelo valtioista itsemurhien määrän mukaan

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Itsemurhien määrä 100 000 asukasta kohden valtioittain vuonna 2007.
Itsemurhien määrää Unkarissa kuvaava graafi. Vuonna 1983 maassa tehtiin 45.3 itsemurhaa 100 000 asukasta kohden. Tämä on korkein todettu itsemurhien lukumäärä ihmiskunnan historiassa.
Édouard Manet, Itsemurha, 1877-1881.

Tämä luettelo valtioista itsemurhien määrän mukaan perustuu Maailman terveysjärjestön (WHO) tietoihin.

Luettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Itsemurhia 100 000 asukasta kohden vuodessa[1]
Valtio Kaikki Naiset Miehet Vuosi
Algerian lippu Algeria 3,3 1,8 4,9 2016
Angolan lippu Angola 8,9 4,6 14 2016
Beninin lippu Benin 15,7 9,6 22,6 2016
Botswanan lippu Botswana 11,5 5,7 18,3 2016
Burkina Fason lippu Burkina Faso 14,8 9,1 22,4 2016
Burundin lippu Burundi 15 7,7 23,1 2016
Kamerun 19,5 12,5 26,9 2016
Kap Verde 15,1 7,7 24,1 2016
Keski-Afrikan tasavalta 11,6 6 18 2016
Tšadin lippu Tšad 15,5 13,8 17,1 2016
Komorit 11,1 5,4 17,6 2016
Kongon tasavalta 9,3 5 13,9 2016
Norsunluurannikon lippu Norsunluurannikko 23 13 32 2016
Kongon demokraattinen tasavalta 9,7 4,9 15 2016
Päiväntasaajan Guinean lippu Päiväntasaajan Guinea 22 10,8 31,3 2016
Eritrean lippu Eritrea 13,8 6,1 22,4 2016
Etiopia 11,4 4,7 18,7 2016
Gabon 9,6 4,3 15 2016
Gambia 10 7,3 12,8 2016
Ghana 8,7 2,9 15,8 2016
Guinea 10,5 8,4 12,7 2016
Guinea-Bissau 7,4 6,1 8,9 2016
Kenia 5,6 2,1 9,7 2016
Lesotho 28,9 32,6 22,7 2016
Liberia 13,4 13 13,8 2016
Madagaskarin lippu Madagaskar 6,9 3,6 10,5 2016
Malawin lippu Malawi 7,8 3,2 13,7 2016
Malin lippu. Mali 8,9 4,7 13,5 2016
Mauritanian lippu Mauritania 7,5 3,6 12,1 2016
Mauritiuksen lippu Mauritius 7,3 2,2 12,5 2016
Mosambikin lippu Mosambik 8,4 4,1 14 2016
Namibian lippu Namibia 11,5 4,9 19,4 2016
Nigerin lippu Niger 9 6,7 11,5 2016
Nigerian lippu Nigeria 17,3 17,1 17,5 2016
Ruandan lippu Ruanda 11 6 16,9 2016
São Tomé ja Príncipen lippu São Tomé ja Príncipe 3,1 2,1 4,2 2016
Senegalin lippu Senegal 11,8 5,2 20,3 2016
Seychellien lippu Seychellit 8,3 2,1 15 2016
Sierra Leonen lippu Sierra Leone 16,1 14,2 18,2 2016
Etelä-Afrikan lippu Etelä-Afrikka 12,8 5,1 21,7 2016
Swazimaan lippu Swazimaa 16,7 9,6 25,4 2016
Togon lippu Togo 16,6 10,9 22,7 2016
Ugandan lippu Uganda 20 18,7 21,2 2016
Tansanian lippu Tansania 9,6 5,4 14,3 2016
Sambian lippu Sambia 11,3 6,2 17,5 2016
Zimbabwen lippu Zimbabwe 19,1 11,1 29,1 2016
Etelä-Sudanin lippu Etelä-Sudan 6,1 4,1 8,3 2016
Antigua ja Barbudan lippu Antigua ja Barbuda 0,5 0,9 0 2016
Argentiinan lippu Argentiina 9,1 3,5 15 2016
Bahaman lippu Bahama 1,6 0,5 2,8 2016
Barbadoksen lippu Barbados 0,4 0,3 0,8 2016
Belizen lippu Belize 5,9 2 9,9 2016
Bolivian lippu Bolivia 12,9 8,9 16,9 2016
Brasilian lippu Brasilia 6,1 2,8 9,7 2016
Kanada 10,4 5,8 15,1 2016
Chilen lippu Chile 9,7 3,8 16 2016
Kolumbia 7 2,8 11,5 2016
Costa Rican lippu Costa Rica 7,5 2,3 12,8 2016
Kuuba 10,1 4,1 16,4 2016
Dominikaanisen tasavallan lippu Dominikaaninen tasavalta 10,5 3,2 17,9 2016
Ecuadorin lippu Ecuador 7,2 3,8 10,7 2016
El Salvadorin lippu El Salvador 13,5 4,3 24,8 2016
Grenada 1,7 1 2,1 2016
Guatemala 2,9 1,7 4,4 2016
Guyana 30,2 14,2 46,6 2016
Haiti 12,2 6,4 18,3 2016
Honduras 3,4 1,7 5,3 2016
Jamaika 2 0,9 3,2 2016
Meksikon lippu Meksiko 5,2 2,3 8,2 2016
Nicaraguan lippu Nicaragua 11,9 5 19,2 2016
Panaman lippu Panama 4,4 1,2 7,6 2016
Paraguayn lippu Paraguay 9,3 6,2 12,3 2016
Perun lippu Peru 5,1 2,7 7,6 2016
Saint Lucian lippu Saint Lucia 7,3 2,1 12,7 2016
Saint Vincent ja Grenadiinien lippu Saint Vincent ja Grenadiinit 2,4 0,9 3,9 2016
Surinamen lippu Suriname 23,2 10,9 36,1 2016
Trinidad ja Tobagon lippu Trinidad ja Tobago 12,9 4,3 21,9 2016
Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 13,7 6,4 21,1 2016
Uruguayn lippu Uruguay 16,5 7,1 26,8 2016
Venezuelan lippu Venezuela 3,8 1,2 6,6 2016
Bangladeshin lippu Bangladesh 6,1 6,7 5,5 2016
Bhutanin lippu Bhutan 11,6 8,9 13,8 2016
Korean demokraattinen kansantasavalta 10,6 8 14,8 2016
Intia 16,5 14,5 18,5 2016
Indonesia 3,7 2,2 5,2 2016
Malediivien lippu Malediivit 2,7 1,6 3,6 2016
Myanmarin lippu Myanmar 8,1 9,8 6,3 2016
Nepalin lippu Nepal 9,6 8 11,4 2016
Sri Lankan lippu Sri Lanka 14,2 6,2 23,3 2016
Thaimaan lippu Thaimaa 12,9 4,8 21,4 2016
Itä-Timor 6,4 3,7 9 2016
Albanian lippu Albania 5,6 4,3 7 2016
Armenian lippu Armenia 5,7 2 10,1 2016
Itävalta 11,4 5,7 17,5 2016
Azerbaidžanin lippu Azerbaidžan 2,6 1 4,3 2016
Valko-Venäjän lippu Valko-Venäjä 21,4 6,2 39,3 2016
Belgian lippu Belgia 15,7 9,4 22,2 2016
Bosnia ja Hertsegovinan lippu Bosnia ja Hertsegovina 6,4 2,5 10,6 2016
Bulgarian lippu Bulgaria 7,9 3,2 13,1 2016
Kroatia 11,5 5,1 18,8 2016
Kypros 4,5 1,9 7,2 2016
Tšekin lippu Tšekki 10,5 4,2 17,2 2016
Tanskan lippu Tanska 9,2 5,2 13,2 2016
Viron lippu Viro 14,4 4,4 20,6 2016
Suomen lippu Suomi 13,8 6,8 38,8 2016
Ranskan lippu Ranska 12,1 6,5 17,9 2016
Georgia 6,7 1,9 12,3 2016
Saksan lippu Saksa 9,1 4,8 13,6 2016
Kreikka 3,8 1,5 6,1 2016
Unkarin lippu Unkari 13,6 6,2 22,2 2016
Islannin lippu Islanti 13,3 4,7 21,7 2016
Irlanti 10,9 4,2 17,6 2016
Israelin lippu Israel 5,2 2,4 8,2 2016
Italia 5,5 2,6 8,4 2016
Kazakstan 22,8 7,7 40,1 2016
Kirgisia 9,1 3,7 14,8 2016
Latvia 17,2 5,1 31 2016
Liettua 25,7 6,7 47,5 2016
Luxemburg 10,4 5,8 15 2016
Maltan lippu Malta 6,5 2,8 10,3 2016
Alankomaiden lippu Alankomaat 9,6 6,4 12,9 2016
Norjan lippu Norja 10,1 6,5 13,6 2016
Puolan lippu Puola 13,4 3,4 23,9 2016
Portugalin lippu Portugali 8,6 3,8 14,3 2016
Moldovan lippu Moldova 13,4 3,8 24,1 2016
Romanian lippu Romania 8 2,4 13,9 2016
Venäjän lippu Venäjä 26,5 7,5 48,3 2016
Serbian lippu Serbia 10,9 5,2 17,3 2016
Slovakian lippu Slovakia 10,1 2,6 18,4 2016
Slovenian lippu Slovenia 13,3 4,5 22,4 2016
Espanjan lippu Espanja 6,1 3,1 9,3 2016
Ruotsin lippu Ruotsi 11,7 7,4 15,8 2016
Sveitsin lippu Sveitsi 11,3 6,9 15,8 2016
Tadžikistanin lippu Tadžikistan 3,3 1,7 5 2016
Pohjois-Makedonian lippu Pohjois-Makedonia 6,2 3 9,7 2016
Turkin lippu Turkki 7,2 3,2 11,3 2016
Turkmenistanin lippu Turkmenistan 7,2 3,7 11 2016
Ukrainan lippu Ukraina 18,5 4,7 34,5 2016
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Yhdistynyt kuningaskunta 7,6 3,5 11,9 2016
Uzbekistanin lippu Uzbekistan 7,4 4,6 10,3 2016
Montenegron lippu Montenegro 7,9 3,6 12,6 2016
Afganistanin lippu Afganistan 6,4 2,1 10,6 2016
Bahrainin lippu Bahrain 5,7 2,1 7,9 2016
Djiboutin lippu Djibouti 8,5 5,3 11,9 2016
Egyptin lippu Egypti 4,4 1,7 7,2 2016
Iran 4 3,1 4,9 2016
Irak 4,1 3,4 4,7 2016
Jordania 3,7 2,7 4,7 2016
Kuwait 2,2 1,7 2,5 2016
Libanon 3,2 2,2 4,2 2016
Libya 5,5 2,3 8,7 2016
Marokon lippu Marokko 3,1 3,6 2,5 2016
Omanin lippu Oman 3,5 0,9 4,8 2016
Pakistanin lippu Pakistan 3,1 3,1 3 2016
Qatarin lippu Qatar 5,8 1,1 7,3 2016
Saudi-Arabia Saudi-Arabia 3,4 1,7 4,6 2016
Somalian lippu Somalia 8,3 5,4 11,5 2016
Sudanin lippu Sudan 9,5 4,6 14,5 2016
Syyrian lippu Syyria 2,4 1,1 3,8 2016
Tunisian lippu Tunisia 3,2 2,2 4,4 2016
Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 2,7 0,8 3,5 2016
Jemen 9,8 6,2 13,4 2016
Australian lippu Australia 11,7 6 17,4 2016
Brunein lippu Brunei 4,5 2,8 6,2 2016
Kambodža 5,9 3,2 9 2016
Kiina 8 8,3 7,9 2016
Fidži 5,5 2,5 8,8 2016
Japani 14,3 8,1 20,5 2016
Kiribati 15,2 5,4 25,9 2016
Laos 9,3 6,1 12,9 2016
Malesian lippu Malesia 6,2 3,6 8,7 2016
Mikronesian lippu Mikronesian liittovaltio 11,3 6,2 16,2 2016
Mongolian lippu Mongolia 13,3 3,8 23,3 2016
Uuden-Seelannin lippu Uusi-Seelanti 11,6 6,2 17,3 2016
Papua-Uuden-Guinean lippu Papua-Uusi-Guinea 7 3,8 10,2 2016
Filippiinit 3,7 2,3 5,2 2016
Korean tasavalta 20,2 11,6 29,6 2016
Samoan lippu Samoa 5,4 2,2 8,7 2016
Singaporen lippu Singapore 7,9 4,9 11,1 2016
Salomonsaarten lippu Salomonsaaret 5,9 3,2 8,5 2016
Tongan lippu Tonga 4 2,9 5,2 2016
Vanuatun lippu Vanuatu 5,4 2,7 8,1 2016
Vietnamin lippu Vietnam 7 3,4 10,8 2016

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Suicide rate estimates, age-standardized Estimates by country who.int. 17.7.2018. Maailman terveysjärjestö. Viitattu 27.12.2018. (englanniksi)