Luettelo valtioista, joiden pääkaupunki ei ole valtion suurin kaupunki

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Valtiot, joiden pääkaupunki ei ole valtion suurin kaupunki

Tämä on luettelo valtioista, joiden pääkaupunki ei ole asukasluvultaan valtion suurin kaupunki. Väkiluvun kohdalla on otettu myös esikaupunkialueetselvennä mukaan.

Valtio Pääkaupunki Väkiluku Suurin kaupunki Väkiluku Lähde
Australian lippu Australia Canberra &&&&&&&&&0415000.&&&&00415 000 Sydney &&&&&&&&04475000.&&&&004 475 000 [1]
Belizen lippu Belize Belmopan &&&&&&&&&&013654.&&&&0013 654 Belize City &&&&&&&&&&053532.&&&&0053 532 [2]
Beninin lippu Benin Porto-Novo &&&&&&&&&0268000.&&&&00268 000 Cotonou &&&&&&&&&0680000.&&&&00680 000 [3]
Bolivian lippu Bolivia Sucre &&&&&&&&01800000.&&&&001 800 000 Santa Cruz &&&&&&&020320000.&&&&0020 320 000 [4]
Brasilian lippu Brasilia Brasília &&&&&&&012825000.&&&&0012 825 000 São Paulo &&&&&&&020831000.&&&&0020 831 000 [5]
Ecuadorin lippu Ecuador Quito &&&&&&&&01699000.&&&&001 699 000 Guayaquil &&&&&&&&02664000.&&&&002 664 000 [6]
Etelä-Afrikan lippu Etelä-Afrikka Pretoria &&&&&&&&01991000.&&&&001 991 000 Johannesburg &&&&&&&&09176000.&&&&009 176 000 [7]
Filippiinit Manila &&&&&&&&01652171.&&&&001 652 171 Quezon City &&&&&&&&02761720.&&&&002 761 720 [8]
Kamerun Yaoundé &&&&&&&&02930000.&&&&002 930 000 Douala &&&&&&&&02838000.&&&&002 838 000 [9]
Kanada Ottawa &&&&&&&&01306000.&&&&001 306 000 Toronto &&&&&&&&05901000.&&&&005 901 000 [10]
Kiina Peking &&&&&&&021148000.&&&&0021 148 000 Shanghai &&&&&&&024151500.&&&&0024 151 500 [11]
Intia New Delhi &&&&&&&016349831.&&&&0016 349 831 Mumbai &&&&&&&018394912.&&&&0018 394 912 [12]
Kazakstan Astana &&&&&&&&&0741000.&&&&00741 000 Almaty &&&&&&&&01510000.&&&&001 510 000 [13]
Liechtenstein Vaduz &&&&&&&&&&&05241.&&&&005 241 Schaan &&&&&&&&&&&05914.&&&&005 914 [14]
Maltan lippu Malta Valletta &&&&&&&&&&&05748.&&&&005 748 Birkirkara &&&&&&&&&&021749.&&&&0021 749 [15]
Marokon lippu. Marokko Rabat &&&&&&&&01932000.&&&&001 932 000 Casablanca &&&&&&&&03491000.&&&&003 491 000 [16]
Mikronesian lippu Mikronesia Palikir &&&&&&&&&&&07000.&&&&007 000 Weno &&&&&&&&&&013000.&&&&0013 000 [17][18]
Myanmarin lippu Myanmar Naypyidaw &&&&&&&&01101600.&&&&001 101 600 Yangon &&&&&&&&04705000.&&&&004 705 000 [19]
Nigerian lippu Nigeria Abuja &&&&&&&&02301000.&&&&002 301 000 Lagos &&&&&&&012614000.&&&&0012 614 000 [20]
Norsunluurannikon lippu Norsunluurannikko Yamoussoukro &&&&&&&&&0259000.&&&&00259 000 Abidjan &&&&&&&&04708000.&&&&004 708 000 [21]
Pakistanin lippu Pakistan Islamabad &&&&&&&&08500000.&&&&008 500 000 Karachi &&&&&&&016126000.&&&&0016 126 000 [22]
San Marinon lippu San Marino San Marino &&&&&&&&&&&04227.&&&&004 227 Serravalle &&&&&&&&&&010560.&&&&0010 560 [23]
Sudanin lippu Sudan Khartum &&&&&&&&&0947483.&&&&00947 483 Omdurman &&&&&&&&01271403.&&&&001 271 403 [24]
Sri Lankan lippu Sri Lanka Kotte &&&&&&&&&0128000.&&&&00128 000 Colombo &&&&&&&&&0704000.&&&&00704 000 [25]
Sveitsin lippu Sveitsi Bern &&&&&&&&&0358000.&&&&00358 000 Zürich &&&&&&&&01234000.&&&&001 234 000 [26]
Taiwanin lippu Taiwan Taipei &&&&&&&&02673226.&&&&002 673 226 Uusi-Taipei &&&&&&&&03939305.&&&&003 939 305 [27]
Tansanian lippu Tansania Dodoma &&&&&&&&&0410956.&&&&00410 956 Dar es Salaam &&&&&&&&04838000.&&&&004 838 000 [28][29]
Turkin lippu Turkki Ankara &&&&&&&&04644000.&&&&004 644 000 Istanbul &&&&&&&013954000.&&&&0013 954 000 [30]
Uuden-Seelannin lippu Uusi-Seelanti Wellington &&&&&&&&&0380000.&&&&00380 000 Auckland &&&&&&&&01329000.&&&&001 329 000 [31]
Vietnamin lippu Vietnam Hanoi &&&&&&&&03470000.&&&&003 470 000 Hồ Chí Minh &&&&&&&&07100000.&&&&007 100 000 [32]
Arabiemiirikuntien lippu Arabiemiirikunnat Abu Dhabi &&&&&&&&01114000.&&&&001 114 000 Dubai &&&&&&&&02330000.&&&&002 330 000 [33]
Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Washington &&&&&&&&&0658893.&&&&00658 893 New York &&&&&&&&08491079.&&&&008 491 079
[34][35]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. The World Fact Book Australia People and Society. Central Intelligence Agency (CIA). Viitattu 24.6.2015. (englanniksi)
  2. Belize General Information Countries designated to Central America. GeoHive. Viitattu 24.6.2015. (englanniksi)
  3. The World Fact Book Benin People and Society. CIA. Viitattu 24.6.2015.
  4. The World Fact Book Bolivia People and Society. CIA. Viitattu 24.6.2015.
  5. The World Fact Book Brazil People and Society. CIA. Viitattu 24.6.2015.
  6. The World Fact Book Ecuador People and Society. CIA. Viitattu 24.6.2015.
  7. The World Fact Book South Africa People and Society. CIA. Viitattu 24.6.2015.
  8. San Marino General Information Countries designated to Europe. GeoHive. Viitattu 24.6.2015.
  9. The World Fact Book Cameroon People and Society. CIA. Viitattu 24.6.2015.
  10. The World Fact Book Canada People and Society. CIA. Viitattu 24.6.2015.
  11. China General Information Countries designated to Asia. GeoHive. Viitattu 24.6.2015.
  12. India General Information Countries designated to Asia. GeoHive. Viitattu 24.6.2015.
  13. The World Fact Book Kazakhstan People and Society. CIA. Viitattu 24.6.2015.
  14. Liechtenstein General Information Countries designated to Europe. GeoHive. Viitattu 24.6.2015.
  15. Malta General Information Countries designated to Europe. GeoHive. Viitattu 24.6.2015.
  16. The World Fact Book Morocco People and Society. CIA. Viitattu 24.6.2015.
  17. The World Fact Book Federated States of Micronesia People and Society. CIA. Viitattu 24.6.2015.
  18. Micronesia General Information Countries designated to Oceania. GeoHive. Viitattu 24.6.2015.
  19. The World Fact Book Burma People and Society. CIA. Viitattu 24.6.2015.
  20. The World Fact Book Nigeria People and Society. CIA. Viitattu 24.6.2015.
  21. The World Fact Book Cote d’Ivoire People and Society. CIA. Viitattu 24.6.2015.
  22. The World Fact Book Pakistan People and Society. CIA. Viitattu 24.6.2015.
  23. San Marino General Information Countries designated to Europe. GeoHive. Viitattu 24.6.2015.
  24. Sudan General Information Countries designated to Africa. GeoHive. Viitattu 24.6.2015.
  25. The World Fact Book Sri Lanka People and Society. CIA. Viitattu 24.6.2015.
  26. The World Fact Book Switzerland People and Society. CIA. Viitattu 24.6.2015.
  27. Taiwan General Information Countries designated to Asia. GeoHive. Viitattu 24.6.2015.
  28. The World Fact Book Tanzania People and Society. CIA. Viitattu 24.6.2015.
  29. Tanzania General Information Countries designated to Africa. GeoHive. Viitattu 24.6.2015.
  30. The World Fact Book Turkey People and Society. CIA. Viitattu 24.6.2015.
  31. The World Fact Book New Zealand People and Society. CIA. Viitattu 24.6.2015.
  32. The World Fact Book Vietnam People and Society. CIA. Viitattu 24.6.2015.
  33. The World Fact Book United Arab Emirates People and Society. CIA. Viitattu 24.6.2015.
  34. District of Columbia State & County QuickFacts District of Columbia. United States Census Bureau. Viitattu 30.6.2015. (englanniksi)
  35. Current Population Estimates Department of City Planning. The Official Website of the City of New York. Viitattu 30.6.2015. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]