Luettelo valtioista, joiden pääkaupunki ei ole valtion suurin kaupunki

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Oran, Algeria
Córdoba, Argentina
Melbourne, Australia
Graz, Itävalta
Antwerpen, Belgia
Rio de Janeiro, Brasilia
Montréal, Kanada
Concepción, Chile
Beijing, Kiina
Medellín, Kolumbia
Split, Croatia
Aarhus, Tanska
Aleksandria, Egypti
Espoo, Suomi
Marseille, Ranska
Hampuri, Saksa
Thessaloniki, Kreikka
Debrecen, Unkari
Delhi, Intia
Milano, Italia
Jokohama, Japani
Busan, Etelä-Korea
Ecatepec, Meksiko
Rotterdam, Alankomaay
Christchurch, Uusi-Seelanti
Bergen, Norway
Cebu City, Filippiinit
Krakova, Puola
Pietari, Venäjä
Barcelona, Spain
Göteborg, Ruotsi
Geneve, Sveitsi
Kaohsiung, Taiwan
Ankara, Turkki

Tämä on luettelo valtioista sekä niiden pääkaupungeista ja toiseksi suurimmista kaupungeista.

Luettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtio tai alue Pääkaupunki Kaupunkiseutu Lähde
Suurin Toiseksi suurin
Metropolialue (ellei ole eri)
Suurin Toiseksi suurin
Abhasian lippu Abhasia Gagra [1]
Afganistanin lippu Afganistan Kandahar
Akrotirin ja Dhekelian lippu Akrotiri ja Dhekelia Ayios Nikolaos
Ahvenanmaan lippu Ahvenanmaa Jomala
Albanian lippu Albania Durrës [2]
[2][2]

[3]

Algerian lippu Algeria Oran [4][4]
Amerikan Samoan lippu Amerikan Samoa Pago Pago Tafuna Nu'uuli [5]
Andorran lippu Andorra Les Escaldes [6] [5] [6]
Angolan lippu Angola Huambo [7][7]
Anguillan lippu Anguilla The Valley North Side The Valley [8]

[8]

Antigua ja Barbudan lippu Antigua ja Barbuda All Saints [9][9]
Argentiinan lippu Argentiina Córdoba [10][10]
Armenian lippu Armenia Gyumri [11][11]
Vuoristo-Karabahin lippu Vuoristo-Karabahin tasavalta Shusha
Aruban lippu Aruba Sint Nicolaas [12]

[12]

Australian lippu Australia Canberra Sydney Melbourne [13]
Itävalta Graz [14] [14]
Azerbaidžanin lippu Azerbaidžan Ganja [15][15]
Bahaman lippu Bahama Freeport [16][16]
Bahrainin lippu Bahrain Riffa [17][17]
Bangladeshin lippu Bangladesh Chittagong [18][18]
Barbadoksen lippu Barbados Speightstown [19][19]
Valko-Venäjän lippu Valko-Venäjä Homel [20]

[20]

Belgian lippu Belgia Antwerpen [21][21]
Belizen lippu Belize Belmopan Belize City San Ignacio [22][22]
Beninin lippu Benin Porto-Novo Cotonou Abomey-Calavi [23][23]
Bermudan lippu Bermuda Hamilton St. George's Hamilton [24][24]
Bhutanin lippu Bhutan Phuntsholing [25][25]
Bolivian lippu Bolivia Sucre La Paz Santa Cruz de la Sierra El Alto [26][26]
Bosnia ja Hertsegovinan lippu Bosnia ja Hertsegovina Banja Luka [27]

[27] [28]

Botswanan lippu Botswana Francistown [29]

[29]

Brasilian lippu Brasilia Brasília São Paulo Rio de Janeiro [30]

[30]

Brunein lippu Brunei Kuala Belait [31][31]
Bulgarian lippu Bulgaria Plovdiv [32]

[32]

Burkina Fason lippu Burkina Faso Bobo-Dioulasso [33]

[33]

Burundin lippu Burundi Muyinga [34][34]
Kambodža Siem Reap [35][35]
Kamerun Yaoundé Douala Yaoundé [36][36]
Kanada Ottawa Toronto Montreal [37][37]
Kap Verde Mindelo [28]
Caymansaarten lippu Caymansaaret West Bay [38][38]
Keski-Afrikan tasavalta Bimbo [39]

[39]

Tšadin lippu Tšad Moundou [40][40]
Chilen lippu Chile Puente Alto [41]
[42][42]

[41]

Kiina Beijing Shanghai Beijing [43]

[43]

Joulusaari Flying Fish Cove Poon Saan
Koookos (Keeling) saaret West Island Bantam West Island
Kolumbia Medellín

[44]

Komorit Mutsamudu [45]

[45]

Kongon demokraattinen tasavalta Lubumbashi [46][46]
Kongon tasavalta Pointe-Noire [47][47]
Cookinsaarten lippu Cookinsaaret Amuri [48]

[48]

Costa Rican lippu Costa Rica Alajuela [49]

[49]

Norsunluurannikon lippu Norsunluurannikko Yamoussoukro Abidjan Bouaké [50]

[50]

Kroatia Split [51]

[51]

Kuuba Santiago de Cuba [52][52]
Curaçaon lippu Curaçao Sint Michiel [53][53]
Kypros Limassol [54]

[54]

Tšekin lippu Tšekki Praha Brno [55]
[56][56][55]
Ostrava
Tanskan lippu Tanska Aarhus [57]
Djiboutin lippu Djibouti Ali Sabieh [58]
Dominican lippu Dominica Portsmouth [59][59]
Dominikaanisen tasavallan lippu Dominikaaninen tasavalta Santiago de los Caballeros [60]

[60]

Itä-Timor Dare [61][61]
Ecuadorin lippu Ecuador Quito Guayaquil Quito [62][62]
Egyptin lippu Egypti Aleksandria [63][63]
El Salvadorin lippu El Salvador Santa Ana [64][64]
Päiväntasaajan Guinean lippu Päiväntasaajan Guinea Malabo Bata Malabo [65][65]
Eritrean lippu Eritrea Keren [66]

[66]

Viron lippu Viro Tarto [67]

[67]

Etiopia Dire Dawa [68]

[68]

Falklandinsaaret Goose Green [69][69]
Färsaaret (Tanska) Klaksvík [70][70]
Fidži Suva Nasinu Suva [71][71]
Suomen lippu Suomi Helsinki Espoo [72]
[73][73]

[72]


Tampere
Ranskan lippu Ranska Pariisi Marseille [74]
[75][75]

[74]


Lyon
Ranskan Guiana Ranskan Guiana Saint-Laurent-du-Maroni [76][76]
Ranskan Polynesia Mahina [77][77]
Gabon Port-Gentil [78]

[78]

Gambia Banjul Serekunda Brikama [79][79]
Georgia Kutaisi [80][80]
Saksan lippu Saksa Berliini Berliini Hampuri [81][82][81]
Rein–Ruhr Berliini
Ghana Kumasi [83][83]
Gibraltarin lippu Gibraltar [84][84]
Kreikka Thessaloniki [85][85]
Grönlannin lippu Grönlanti (Tanska) Sisimiut [86][86]
Grenada Gouyave [87]

[87]

Guam Hagåtña Tamuning Mangilao [88][88]
Guatemala Quetzaltenango [89][89]
Guernsey Vale [90]

[90]

Guinea Nzérékoré [91][91]
Guinea-Bissau Gabú [92][92]
Guyana Linden [93][93]
Haiti Gonaïves [94][94]
Honduras San Pedro Sula [95]
Hongkong (Kiina) Victoria Kowloon Victoria [95]
Unkarin lippu Unkari Debrecen [96]

[96]

Islannin lippu Islanti Kópavogur [97][97]
Intia New Delhi Mumbai Delhi [98][98]
Indonesia Surabaya [99]
[100][100] [99]
Iran Mashhad [101][101]
Irak Basra [102]

[102]

Irlanti Cork [103]
Mansaaren lippu Mansaari Onchan [104]

[104]

Israelin lippu Israel Tel Aviv [105]
[106][105][106]


Italia Rooma Rooma Milano [107]
[108][108][107]
Milano Rooma
Jamaika Spanish Town [109][109]
Japani Jokohama [110]
[111][111]
Osaka
Jersey Saint Saviour [112][112]
Jordania Zarqa [113][113]
Kazakstan Astana Almaty Astana [114][114]
Kenia Mombasa [115][115]
Kiribati Tarawa Betio Bairiki [116][116]
Pohjois-Korean lippu Pohjois-Korea Hamhung [117]

[117]

Etelä-Korea Busan [118][118]
Kosovon lippu Kosovo (Serbia) Prizren [119][119]
Kuwait Al Jahra [120][120]
Kirgisia Osh [121][121]
Laos Pakxe [122][122]
Latvia Daugavpils [123][123]
Libanon Tripoli [124][124]
Lesotho Teyateyaneng [125][125]
Liberia Gbarnga [126][126]
Libya Benghazi [127][127]
Liechtenstein Vaduz Schaan Vaduz [128][128]
Liettua Kaunas [129][129]
Luxemburg Esch-sur-Alzette [130][130]
Makedonian lippu. Makedonia Bitola [131][131]
Madagaskarin lippu Madagaskar Toamasina [132][132]
Malawin lippu Malawi Blantyre [133][133]
Malesian lippu Malesia George Town [134]
Malediivien lippu Malediivit Addu [135][135]
Malin lippu. Mali Sikasso [136][136]
Maltan lippu Malta Valletta Birkirkara Mosta [137]
[138][138][137]
Marshallinsaarten lippu Marshallinsaaret Majuro Ebeye Rita [139][139]
Mauritanian lippu. Mauritania Nouadhibou [140][140]
Mauritiuksen lippu Mauritius Beau Bassin-Rose Hill [141]

[141]

Mayotten lippu Mayotte Dzaoudzi
Meksikon lippu Meksiko Ecatepec [142][142]
Mikronesian lippu Mikronesian liittovaltio Palikir Weno Palikir [143][143]
Moldovan lippu Moldova Tiraspol [144][144]
Monte Carlo La Condamine [145][145]
Mongolian lippu Mongolia Darkhan [146][146]
Montenegron lippu Montenegro Nikšić [147]
Montserratin lippu Montserrat Saint Peter's [148][148]
Marokon lippu. Marokko Rabat Casablanca Fez [149][149]
Mosambikin lippu Mosambik Beira [150][150]
Myanmarin lippu Myanmar Naypyidaw Rangoon Mandalay [151][151]
Namibian lippu Namibia Rundu [152][152]
Naurun lippu Nauru Denigomodu
Nepalin lippu Nepal Pokhara [153][153]
Alankomaiden lippu Alankomaat Rotterdam [154]
[155][155][154]
Uuden-Kaledonian lippu Uusi-Kaledonia [156][156]
Uuden-Seelannin lippu Uusi-Seelanti Wellington Auckland Wellington [157][157]
Nicaraguan lippu Nicaragua León [158][158]
Nigerin lippu Niger Zinder [159][159]
Nigerian lippu Nigeria Abuja Lagos Kano [160][160]
Niuen lippu Niue Hakupu [161][161]
Norfolkinsaaren lippu Norfolkinsaari Kingston Burnt Pine Kingston
Pohjois-Kyproksen lippu Pohjois-Kypros Famagusta
Pohjois-Mariaanien lippu Pohjois-Mariaanit Garapan [162][162]
Norjan lippu Norja Bergen [163][163]
Omanin lippu Oman Salalah [164][164]
Pakistanin lippu Pakistan Islamabad Karachi Lahore [165][165]
Palaun lippu Palau Ngerulmud Koror Airai [166][166]
Palestiinan lippu Palestiina Itä-Jerusalem Gaza Hebron [167]
[168][168][167]


Itä-Jerusalem
Panaman lippu Panama Colón [169][169]
Papua-Uuden-Guinean lippu Papua-Uusi-Guinea Lae [170]

[171]

Paraguayn lippu Paraguay Ciudad del Este [171]
Perun lippu Peru Arequipa [172][172]
Filippiinit Manila Quezon City Manila [173][173]
Manila Cebu City
Pitcairnin lippu Pitcairn
Puolan lippu Puola Krakova [174]
[175][175][174]
Portugalin lippu Portugali Porto [176][176]
Puerto Ricon lippu Puerto Rico Bayamón [177]
[178][178][177]
Ponce
Qatarin lippu Qatar Al Rayyan [179][179]
Romanian lippu Romania Cluj-Napoca [180][180]
Constanța
Venäjän lippu Venäjä Pietari [181][181]
Ruandan lippu Ruanda Muhanga [182][182]
Saint Barthélemyn lippu Saint Barthélemy St. Jean
Saint Helenan lippu Saint Helena Jamestown Half Tree Hollow Jamestown [183][183]
Saint Kitts ja Nevisin lippu Saint Kitts ja Nevis Charlestown [184][184]
Saint Lucian lippu Saint Lucia Gros Islet [185][185]
Saint Martinin lippu Saint-Martin Rambaud
Saint Pierre ja Miquelon Saint Pierre ja Miquelon Miquelon [186][186]
Saint Vincent ja Grenadiinien lippu Saint Vincent ja Grenadiinit Georgetown [187][187]
Samoan lippu Samoa Vaitele [188]

[188]

San Marinon lippu San Marino San Marino Dogana Borgo Maggiore [189][189]
São Tomé ja Príncipen lippu São Tomé ja Príncipe Trindade [190][190]
Saudi-Arabia Saudi-Arabia Jedda [191][191]
Senegalin lippu Senegal Touba [192]
Serbian lippu Serbia Novi Sad [193][193]
Seychellien lippu Seychellit Anse Etoile
Sierra Leonen lippu Sierra Leone Bo [194][194]
[195]
Sint Maartenin lippu Sint Maarten Philipsburg Lower Prince's Quarter Cul De Sac [196][196]
Slovakian lippu Slovakia Košice [197][197]
Slovenian lippu Slovenia Maribor [198][198]
Salomonsaarten lippu Salomonsaaret Gizo [199]
Somalian lippu Somalia Hargeisa
Somalimaan lippu Somalimaa Burao
Etelä-Afrikan lippu Etelä-Afrikka Pretoria Cape Town Durban [200]
[201][201][200]
Johannesburg Cape Town
Etelä-Georgia ja Eteläiset Sandwichsaaret Grytviken [202]

[202]

Etelä-Ossetian lippu Etelä-Ossetia Akhalgori
Etelä-Sudanin lippu Etelä-Sudan Yei
Espanjan lippu Espanja Barcelona [203][203]
Sri Lankan lippu Sri Lanka Sri Jayewardenepura-Kotte Colombo Dehiwala-Mount Lavinia [204]
[205][205][204]


Kandy
Sudanin lippu Sudan Khartum Omdurman Khartoum [206]
[207][207][206]
Khartum Port Sudan
Surinamen lippu Suriname Lelydorp [208][208]
Huippuvuorten lippu Huippuvuoret ja Jan Mayenin lippu Jan Mayen Barentsburg [209][209]
Swazimaan lippu Swazimaa Mbabane Manzini Mbabane [210][210]
Ruotsin lippu Ruotsi Göteborg [211][211]
Sveitsin lippu Sveitsi Bern Zürich Geneve [212][212]
Syyrian lippu Syyria Damaskos Aleppo Damaskos [213]
[214][214][213][110]


Taiwanin lippu Taiwan Taipei Uusi-Taipei Taichung [215]
[216][216][215]
Tadžikistanin lippu Tadžikistan Khujand [217][217]
Tansanian lippu Tansania Dodoma Dar es Salaam Mwanza [218]

[218]

Thaimaan lippu Thaimaa Nonthaburi [219]
[220][220] [219]
Pak Kret
Togon lippu Togo Sokodé [221]

[221]

Tokelaun lippu Tokelau Ei ole Fakaofo Atafu [222]

[222]

Tongan lippu Tonga Neiafu [223][223]
Transnistrian lippu Transnistria Tighina
Trinidad ja Tobagon lippu Trinidad ja Tobago Port of Spain Chaguanas San Fernando [224][224]
Tunisian lippu Tunisia Sfax [225]

[225]

Turkin lippu Turkki Ankara Istanbul Ankara [226]

[226]

Turkmenistanin lippu Turkmenistan Türkmenabat [227]

[227]

Turks- ja Caicossaaret Turks- ja Caicossaaret Cockburn Town Five Cays Honda Road [228][228]
Tuvalun lippu Tuvalu Asau [229][229]
Ugandan lippu Uganda Gulu [230][230]
Ukrainan lippu Ukraina Harkova [231][231]
[232][232]
Donetsk
Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat Abu Dhabi Dubai Abu Dhabi [233]
[234][234][233]
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia Birmingham [235]
[236]
[237][238]
[239]

[235]

Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Washington D.C. New York City Los Angeles [240] [240]
Uruguayn lippu Uruguay Ciudad de la Costa
[241] [241]
Maldonado
Uzbekistanin lippu Uzbekistan Namangan [242]

[242]

Vanuatun lippu Vanuatu Luganville [243][243]
[244]

[244]

Venezuelan lippu Venezuela Maracaibo [245]

[245]

Vietnamin lippu Vietnam Hanoi Hồ Chí Minhin kaupunki Hanoi [246]

[246]

Brittiläisten Neitsytsaarten lippu Brittiläiset Neitsytsaaret Spanish Town
Yhdysvaltain Neitsytsaarten lippu Yhdysvaltain Neitsytsaaret Anna's Retreat
Wallis  ja Futunan lippu Wallis ja Futuna Alele [247]

[247]

Länsi-Saharan lippu Länsi-Sahara Dakhla [248][248]
Jemen Aden [249][249]
Sambian lippu Sambia Kitwe [250][250]
Zimbabwen lippu Zimbabwe Bulawayo [251][251]

Valtiot, joiden pääkaupunki ei ole niiden suurin kaupunki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maat, joiden pääkaupunki ei ole niiden suurin kaupunki.

Tämä on luettelo suvereeneista valtioista, joiden pääkaupunki ei ole niiden suurin kaupunki..


Valtio Pääkaupunki Asukasluku Suurin kaupunki Asukasluku Suhde
Australian lippu Australia Canberra 390 706 Sydney 4 921 000 12,6
Belizen lippu Belize Belmopan 16 400 Belize City 70 000 4,27
Beninin lippu Benin Porto-Novo 223 500 Cotonou 761 100 3,4
Bolivian lippu Bolivia Sucre 259 388 Santa Cruz de la Sierra[252] 1 453 549 7,1
Brasilian lippu Brasilia Brasília 2 557 158 São Paulo 11 150 249 4,55
Kamerun Yaoundé 1 430 000 Douala 2 000 000 + 1,4
Kanada Ottawa 812 129 Toronto 2 503 281 3,08
Kiina Beijing 22 000 000 Shanghai 34 000 000 1,55
Norsunluurannikon lippu Norsunluurannikko Yamoussoukro 200 659 Abidjan 4 348 000 21,7
Ecuadorin lippu Ecuador Quito 1 397 698 Guayaquil 2 600 000 1,86
Päiväntasaajan Guinean lippu Päiväntasaajan Guinea Malabo 187 302 Bata 250 770 1,34
Intia New Delhi 249 998 Mumbai 12 442 373 49,77
Kazakstan Astana 743 014 Almaty 1 450 095 1,95
Liechtenstein Vaduz 5 109 Schaan 5 806 1,14
Maltan lippu Malta Valletta 6 000 Birkirkara 21 000 3,5
Mikronesian lippu Mikronesian liittovaltio Palikir 5 000 Weno 13 000 1,4
Marokon lippu. Marokko Rabat 627 000 Casablanca 4 150 000 6,62
Myanmarin lippu Myanmar Naypyidaw 925 000 Rangoon 4 346 000 4,7
Uuden-Seelannin lippu Uusi-Seelanti Wellington 398300 Auckland 1454300 3.65
Nigerian lippu Nigeria Abuja 778 567 Lagos 7 937 932 10,2
Pakistanin lippu Pakistan Islamabad 1 740 000 Karachi 24 300 000 13,97
Palaun lippu Palau Ngerulmud 271 Koror 11 200 41,32
Filippiinit Manila 1 780 148 Quezon City 2 936 116 1,67
San Marinon lippu San Marino San Marino 4 211 Serravalle 10 601 2,52
Etelä-Afrikan lippu Etelä-Afrikka Pretoria 2 345 908 Johannesburg 3 888 180 1,66
Sudanin lippu Sudan Khartum 2 207 794 Omdurman 2 395 159 1,08
Sri Lankan lippu Sri Lanka Sri Jayewardenepura-Kotte 115 826 Colombo 642 163 5,54
Sveitsin lippu Sveitsi Bern 138 041 Zürich 397 698 2,88
Tansanian lippu Tansania Dodoma 324 347 Dar es Salaam 2 497 940 7,70
Taiwanin lippu Taiwan Taipei 2 650 968 Uusi-Taipei 3 916 451 1,48
Trinidad ja Tobagon lippu Trinidad ja Tobago Port of Spain 49 000 Chaguanas 67 400 1,37
Turkin lippu Turkki Ankara 5 150 072 Istanbul 14 377 018 3,4
Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat Abu Dhabi 896 751 Dubai 2 262 000 2,52
Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Washington D.C. 672 228 New York City 8 550 405 12,72
Vietnamin lippu Vietnam Hanoi 6 500 000 Hồ Chí Minhin kaupunki 7 123 340 1,1

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Sokhumi Arkistoitu 30.12.2007. Viitattu 17.8.2008.
  2. a b c World Gazetteer: Iran - largest cities (per geographical entity)
  3. World Gazetteer: Albania - largest cities (per geographical entity)
  4. a b World Gazetteer: Algeria - largest cities (per geographical entity)
  5. a b World Gazetteer: American Samoa - largest cities (per geographical entity)
  6. a b World Gazetteer: Andorra - largest cities (per geographical entity)
  7. a b World Gazetteer: Angola - largest cities (per geographical entity)
  8. a b World Gazetteer: Anguilla - largest cities (per geographical entity)
  9. a b World Gazetteer: Antigua and Barbuda - largest cities (per geographical entity)
  10. a b World Gazetteer: Argentina - largest cities (per geographical entity)
  11. a b World Gazetteer: Armenia - largest cities (per geographical entity)
  12. a b World Gazetteer: Aruba - largest cities (per geographical entity)
  13. World Gazetteer: Australia - largest cities (per geographical entity)
  14. a b World Gazetteer: Austria - largest cities (per geographical entity)
  15. a b World Gazetteer: Azerbaijan - largest cities (per geographical entity)
  16. a b World Gazetteer: Bahamas - largest cities (per geographical entity)
  17. a b World Gazetteer: Bahrain - largest cities (per geographical entity)
  18. a b World Gazetteer: Bangladesh - largest cities (per geographical entity)
  19. a b World Gazetteer: Barbados - largest cities (per geographical entity)
  20. a b World Gazetteer: Belarus - largest cities (per geographical entity)
  21. a b World Gazetteer: Belgium - largest cities (per geographical entity)
  22. a b World Gazetteer: Belize - largest cities (per geographical entity)
  23. a b World Gazetteer: Benin - largest cities (per geographical entity)
  24. a b World Gazetteer: Bermuda - largest cities (per geographical entity)
  25. a b World Gazetteer: Bhutan - largest cities (per geographical entity)
  26. a b World Gazetteer: Bolivia - largest cities (per geographical entity)
  27. a b World Gazetteer: Bosnia and Herzegovina - largest cities (per geographical entity)
  28. a b World Gazetteer: Cape Verde - largest cities (per geographical entity)
  29. a b World Gazetteer: Botswana - largest cities (per geographical entity)
  30. a b World Gazetteer: Brazil - largest cities (per geographical entity)
  31. a b World Gazetteer: Brunei - largest cities (per geographical entity)
  32. a b World Gazetteer: Bulgaria - largest cities (per geographical entity)
  33. a b World Gazetteer: Burkina Faso - largest cities (per geographical entity)
  34. a b World Gazetteer: Burundi - largest cities (per geographical entity)
  35. a b World Gazetteer: Cambodia - largest cities (per geographical entity)
  36. a b World Gazetteer: Cameroon - largest cities (per geographical entity)
  37. a b World Gazetteer: Canada - largest cities (per geographical entity)
  38. a b World Gazetteer: Cayman Islands - largest cities (per geographical entity)
  39. a b World Gazetteer: Central African Republic - largest cities (per geographical entity)
  40. a b World Gazetteer: Chad - largest cities (per geographical entity)
  41. a b World Gazetteer: Chile - largest cities (per geographical entity)
  42. a b World Gazetteer: Chile - largest cities (per geographical entity)
  43. a b World Gazetteer: China - largest cities (per geographical entity)
  44. World Gazetteer: Colombia - largest cities (per geographical entity)
  45. a b World Gazetteer: Comoros - largest cities (per geographical entity)
  46. a b World Gazetteer: Congo (Dem. Rep.) - largest cities (per geographical entity)
  47. a b World Gazetteer: Congo - largest cities (per geographical entity)
  48. a b World Gazetteer: Cook Islands - largest cities (per geographical entity)
  49. a b World Gazetteer: Costa Rica - largest cities (per geographical entity)
  50. a b World Gazetteer: Ivory Coast - largest cities (per geographical entity)
  51. a b World Gazetteer: Croatia - largest cities (per geographical entity)
  52. a b World Gazetteer: Cuba - largest cities (per geographical entity)
  53. a b World Gazetteer: Curaçao - largest cities (per geographical entity)
  54. a b World Gazetteer: Cyprus - largest cities (per geographical entity)
  55. a b World Gazetteer: Czech Republic - largest cities (per geographical entity)
  56. a b World Gazetteer: Czech Republic - largest cities (per geographical entity)
  57. World Gazetteer: Denmark - largest cities (per geographical entity)
  58. World Gazetteer: Djibouti - largest cities (per geographical entity)
  59. a b World Gazetteer: Dominica - largest cities (per geographical entity)
  60. a b World Gazetteer: Dominican Republic - largest cities (per geographical entity)
  61. a b World Gazetteer: East Timor - largest cities (per geographical entity)
  62. a b World Gazetteer: Ecuador - largest cities (per geographical entity)
  63. a b World Gazetteer: Egypt - largest cities (per geographical entity)
  64. a b World Gazetteer: El Salvador - largest cities (per geographical entity)
  65. a b World Gazetteer: Equatorial Guinea - largest cities (per geographical entity)
  66. a b World Gazetteer: Eritrea - largest cities (per geographical entity)
  67. a b World Gazetteer: Estonia - largest cities (per geographical entity)
  68. a b World Gazetteer: Ethiopia - largest cities (per geographical entity)
  69. a b World Gazetteer: Falkland Islands - largest cities (per geographical entity)
  70. a b World Gazetteer: Faroe Islands - largest cities (per geographical entity)
  71. a b World Gazetteer: Fiji Islands - largest cities (per geographical entity)
  72. a b World Gazetteer: Finland - largest cities (per geographical entity)
  73. a b World Gazetteer: Finland - largest cities (per geographical entity)
  74. a b World Gazetteer: France - largest cities (per geographical entity)
  75. a b World Gazetteer: France - largest cities (per geographical entity)
  76. a b World Gazetteer: French Guiana - largest cities (per geographical entity)
  77. a b World Gazetteer: French Polynesia - largest cities (per geographical entity)
  78. a b World Gazetteer: Gabon - largest cities (per geographical entity)
  79. a b World Gazetteer: Gambia - largest cities (per geographical entity)
  80. a b World Gazetteer: Georgia - largest cities (per geographical entity)
  81. a b World Gazetteer: Germany - largest cities (per geographical entity)
  82. Metropolregionen in Deutschland Frankfurt Office of Statistics. Viitattu 15 July 2016.
  83. a b World Gazetteer: Ghana - largest cities (per geographical entity)
  84. a b World Gazetteer: Gibraltar - largest cities (per geographical entity)
  85. a b World Gazetteer: Greece - largest cities (per geographical entity)
  86. a b World Gazetteer: Greenland - largest cities (per geographical entity)
  87. a b World Gazetteer: Grenada - largest cities (per geographical entity)
  88. a b World Gazetteer: Guam - largest cities (per geographical entity)
  89. a b World Gazetteer: Guatemala - largest cities (per geographical entity)
  90. a b World Gazetteer: Guernsey and Alderney - largest cities (per geographical entity)
  91. a b World Gazetteer: Guinea - largest cities (per geographical entity)
  92. a b World Gazetteer: Guinea-Bissau - largest cities (per geographical entity)
  93. a b World Gazetteer: Guyana - largest cities (per geographical entity)
  94. a b World Gazetteer: Haiti - largest cities (per geographical entity)
  95. a b World Gazetteer: Honduras - largest cities (per geographical entity)
  96. a b World Gazetteer: Hungary - largest cities (per geographical entity)
  97. a b World Gazetteer: Iceland - largest cities (per geographical entity)
  98. a b World Gazetteer: India - largest cities (per geographical entity)
  99. a b World Gazetteer: Indonesia - largest cities (per geographical entity)
  100. a b World Gazetteer: Indonesia - largest cities (per geographical entity)
  101. a b World Gazetteer: Iran - largest cities (per geographical entity)
  102. a b World Gazetteer: Iraq - largest cities (per geographical entity)
  103. World Gazetteer: Ireland - largest cities (per geographical entity)
  104. a b World Gazetteer: Isle of Man - largest cities (per geographical entity)
  105. a b World Gazetteer: Israel - largest cities (per geographical entity)
  106. a b World Gazetteer: Israel - largest cities (per geographical entity)
  107. a b World Gazetteer: Italy - largest cities (per geographical entity)
  108. a b World Gazetteer: Italy - largest cities (per geographical entity)
  109. a b World Gazetteer: Jamaica - largest cities (per geographical entity)
  110. a b World Gazetteer: Japan - largest cities (per geographical entity)
  111. a b World Gazetteer: Japan - largest cities (per geographical entity)
  112. a b World Gazetteer: Jersey - largest cities (per geographical entity)
  113. a b World Gazetteer: Jordan - largest cities (per geographical entity)
  114. a b World Gazetteer: Kazakhstan - largest cities (per geographical entity)
  115. a b World Gazetteer: Kenya - largest cities (per geographical entity)
  116. a b World Gazetteer: Kiribati - largest cities (per geographical entity)
  117. a b World Gazetteer: Korea (North) - largest cities (per geographical entity)
  118. a b World Gazetteer: Korea (South) - largest cities (per geographical entity)
  119. a b World Gazetteer: Kosovo - largest cities (per geographical entity)
  120. a b World Gazetteer: Kuwait - largest cities (per geographical entity)
  121. a b World Gazetteer: Kyrgyzstan - largest cities (per geographical entity)
  122. a b World Gazetteer: Laos - largest cities (per geographical entity)
  123. a b World Gazetteer: Latvia - largest cities (per geographical entity)
  124. a b World Gazetteer: Lebanon - largest cities (per geographical entity)
  125. a b World Gazetteer: Lesotho - largest cities (per geographical entity)
  126. a b World Gazetteer: Liberia - largest cities (per geographical entity)
  127. a b World Gazetteer: Libya - largest cities (per geographical entity)
  128. a b World Gazetteer: Liechtenstein - largest cities (per geographical entity)
  129. a b World Gazetteer: Lithuania - largest cities (per geographical entity)
  130. a b World Gazetteer: Luxembourg - largest cities (per geographical entity)
  131. a b World Gazetteer: Macedonia - largest cities (per geographical entity)
  132. a b World Gazetteer: Madagascar - largest cities (per geographical entity)
  133. a b World Gazetteer: Malawi - largest cities (per geographical entity)
  134. Population Distribution by Local Authority Areas and Mukims, 2010 (page 1 & 8) Department of Statistics, Malaysia. Arkistoitu 5 February 2015. Viitattu 19 July 2013.
  135. a b World Gazetteer: Maldives - largest cities (per geographical entity)
  136. a b World Gazetteer: Mali - largest cities (per geographical entity)
  137. a b World Gazetteer: Malta - largest cities (per geographical entity)
  138. a b World Gazetteer: Malta - largest cities (per geographical entity)
  139. a b World Gazetteer: Marshall Islands - largest cities (per geographical entity)
  140. a b World Gazetteer: Mauritania - largest cities (per geographical entity)
  141. a b World Gazetteer: Mauritius - largest cities (per geographical entity)
  142. a b World Gazetteer: Mexico - largest cities (per geographical entity)
  143. a b World Gazetteer: Micronesia - largest cities (per geographical entity)
  144. a b World Gazetteer: Moldova - largest cities (per geographical entity)
  145. a b World Gazetteer: Monaco - largest cities (per geographical entity)
  146. a b World Gazetteer: Mongolia - largest cities (per geographical entity)
  147. Archived copy Arkistoitu 9.2.2013. Viitattu 9.2.2013.
  148. a b World Gazetteer: Montserrat - largest cities (per geographical entity)
  149. a b World Gazetteer: Morocco - largest cities (per geographical entity)
  150. a b World Gazetteer: Mozambique - largest cities (per geographical entity)
  151. a b World Gazetteer: Myanmar - largest cities (per geographical entity)
  152. a b World Gazetteer: Namibia - largest cities (per geographical entity)
  153. a b World Gazetteer: Nepal - largest cities (per geographical entity)
  154. a b World Gazetteer: Netherlands - largest cities (per geographical entity)
  155. a b http://www.demographia.com/db-worldua.pdf
  156. a b World Gazetteer: New Caledonia - largest cities (per geographical entity)
  157. a b World Gazetteer: Uusi-Seelanti - largest cities (per geographical entity)
  158. a b World Gazetteer: Nicaragua - largest cities (per geographical entity)
  159. a b World Gazetteer: Niger - largest cities (per geographical entity)
  160. a b World Gazetteer: Nigeria - largest cities (per geographical entity)
  161. a b World Gazetteer: Niue - largest cities (per geographical entity)
  162. a b World Gazetteer: Northern Mariana Islands - largest cities (per geographical entity)
  163. a b World Gazetteer: Norway - largest cities (per geographical entity)
  164. a b World Gazetteer: Oman - largest cities (per geographical entity)
  165. a b World Gazetteer: Pakistan - largest cities (per geographical entity)
  166. a b World Gazetteer: Palau - largest cities (per geographical entity)
  167. a b World Gazetteer: Palestine - largest cities (per geographical entity)
  168. a b World Gazetteer: Palestine - largest cities (per geographical entity)
  169. a b World Gazetteer: Panama - largest cities (per geographical entity)
  170. World Gazetteer: Papua New Guinea - largest cities (per geographical entity)
  171. a b World Gazetteer: Paraguay - largest cities (per geographical entity)
  172. a b World Gazetteer: Peru - largest cities (per geographical entity)
  173. a b World Gazetteer: Philippines - largest cities (per geographical entity)
  174. a b World Gazetteer: Poland - largest cities (per geographical entity)
  175. a b World Gazetteer: Poland - largest cities (per geographical entity)
  176. a b World Gazetteer: Portugal - largest cities (per geographical entity)
  177. a b World Gazetteer: Puerto Rico - largest cities (per geographical entity)
  178. a b World Gazetteer: Puerto Rico - largest cities (per geographical entity)
  179. a b World Gazetteer: Qatar - largest cities (per geographical entity)
  180. a b World Gazetteer: Romania - largest cities (per geographical entity)
  181. a b World Gazetteer: Russia - largest cities (per geographical entity)
  182. a b World Gazetteer: Rwanda - largest cities (per geographical entity)
  183. a b World Gazetteer: Saint Helena - largest cities (per geographical entity)
  184. a b World Gazetteer: Saint Kitts and Nevis - largest cities (per geographical entity)
  185. a b World Gazetteer: Saint Lucia - largest cities (per geographical entity)
  186. a b World Gazetteer: Saint Pierre and Miquelon - largest cities (per geographical entity)
  187. a b World Gazetteer: Saint Vincent and The Grenadines - largest cities (per geographical entity)
  188. a b World Gazetteer: Samoa - largest cities (per geographical entity)
  189. a b World Gazetteer: San Marino - largest cities (per geographical entity)
  190. a b World Gazetteer: São Tomé and Príncipe - largest cities (per geographical entity)
  191. a b World Gazetteer: Saudi Arabia - largest cities (per geographical entity)
  192. Associational Life in African Cities: Popular Responses to the Urban Crisis. 
  193. a b World Gazetteer: Serbia - largest cities (per geographical entity)
  194. a b World Gazetteer: Sierra Leone - largest cities (per geographical entity)
  195. World Gazetteer: Singapore - largest cities (per geographical entity)
  196. a b CIA - The World Factbook - Sint Maarten
  197. a b World Gazetteer: Slovakia - largest cities (per geographical entity) {
  198. a b World Gazetteer: Slovenia - largest cities (per geographical entity)
  199. World Gazetteer: Solomon Islands- largest cities (per geographical entity)
  200. a b World Gazetteer: South Africa - largest cities (per geographical entity)
  201. a b World Gazetteer: South Africa - largest cities (per geographical entity)
  202. a b GOV.UK - Foreign travel advice - South Georgia and the South Sandwich Islands
  203. a b World Gazetteer: Spain - largest cities (per geographical entity)
  204. a b World Gazetteer: Sri Lanka - largest cities (per geographical entity)
  205. a b World Gazetteer: Sri Lanka - largest cities (per geographical entity)
  206. a b World Gazetteer: Sudan - largest cities (per geographical entity)
  207. a b World Gazetteer: Sudan - largest cities (per geographical entity)
  208. a b World Gazetteer: Suriname - largest cities (per geographical entity)
  209. a b World Gazetteer: Svalbard and Jan Mayen - largest cities (per geographical entity)
  210. a b World Gazetteer: Swaziland - largest cities (per geographical entity)
  211. a b World Gazetteer: Sweden - largest cities (per geographical entity)
  212. a b World Gazetteer: Switzerland - largest cities (per geographical entity)
  213. a b World Gazetteer: Syria - largest cities (per geographical entity)
  214. a b World Gazetteer: Syria - largest cities (per geographical entity)
  215. a b 民國99年12月戶口統計速報表(Chinese) Republic of China (Taiwan) Ministry of Interior. Viitattu 10.1.2011.
  216. a b Population for Township and District Republic of China (Taiwan) Ministry of Interior. Arkistoitu 9.12.2013. Viitattu 4.1.2011.
  217. a b World Gazetteer: Tajikistan - largest cities (per geographical entity)
  218. a b World Gazetteer: Tanzania - largest cities (per geographical entity)
  219. a b World Gazetteer: Thailand - largest cities (per geographical entity)
  220. a b World Gazetteer: Thailand - largest cities (per geographical entity)
  221. a b World Gazetteer: Togo - largest cities (per geographical entity)
  222. a b World Gazetteer: Tokelau - largest cities (per geographical entity)
  223. a b World Gazetteer: Tonga - largest cities (per geographical entity)
  224. a b World Gazetteer: Trinidad and Tobago - largest cities (per geographical entity)
  225. a b World Gazetteer: Tunisia - largest cities (per geographical entity)
  226. a b World Gazetteer: Turkey - largest cities (per geographical entity)
  227. a b World Gazetteer: Turkmenistan - largest cities (per geographical entity)
  228. a b World Gazetteer: Turks and Caicos Islands - largest cities (per geographical entity)
  229. a b World Gazetteer: Tuvalu - largest cities (per geographical entity)
  230. a b World Gazetteer: Uganda - largest cities (per geographical entity)
  231. a b World Gazetteer: Ukraine - largest cities (per geographical entity)
  232. a b World Gazetteer: Ukraine - largest cities (per geographical entity)
  233. a b World Gazetteer: United Arab Emirates - largest cities (per geographical entity)
  234. a b World Gazetteer: United Arab Emirates - largest cities (per geographical entity)
  235. a b World Gazetteer: United Kingdom - largest cities (per geographical entity)
  236. City Population: United Kingdom : Countries and Major Urban Areas
  237. 2011 Census: Population and household estimates fact file, unrounded estimates, local authorities in England and Wales (Excel sheet 708Kb) (xls) 24 September 2012. Office for National Statistics. Viitattu 30 December 2013.
  238. 2011 Census - Built-up areas Office for National Statistics. Viitattu 4 July 2013.
  239. Global MetroMonitor November 2012. The Brookings Institution. Arkistoitu 4 June 2013. Viitattu 23 December 2013.
  240. a b World Gazetteer: United States of America - largest cities (per geographical entity)
  241. a b World Gazetteer: Uruguay - largest cities (per geographical entity)
  242. a b World Gazetteer: Uzbekistan - largest cities (per geographical entity)
  243. a b World Gazetteer: Vanuatu - largest cities (per geographical entity)
  244. a b World Gazetteer: Vatican City - largest cities (per geographical entity)
  245. a b World Gazetteer: Venezuela - largest cities (per geographical entity)
  246. a b World Gazetteer: Vietnam - largest cities (per geographical entity)
  247. a b World Gazetteer: Wallis and Futuna - largest cities (per geographical entity)
  248. a b World Gazetteer: Western Sahara - largest cities (per geographical entity)
  249. a b World Gazetteer: Yemen - largest cities (per geographical entity)
  250. a b World Gazetteer: Zambia - largest cities (per geographical entity)
  251. a b World Gazetteer: Zimbabwe - largest cities (per geographical entity)
  252. Decreto Supremo Nº1672 doctoraedilicia,com. Viitattu 31.5.2013.