Luettelo tunnetuista itsemurhan tehneistä

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tähän luetteloon on koottu itsemurhaan kuolleita tunnettuja ihmisiä. Suluissa synnyin- ja kuolinvuosi.

Siirry kirjaimeenA B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

A[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

B[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

C[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

D[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

E[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

G[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

H[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

I[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

J[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

K[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

L[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

M[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

N[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Chuichi Nagumo (1887–1944), japanilainen amiraali, ampui itsensä pelätessään tulevansa vangituksi.[35]
  • Yves Navarre (1940–1993), ranskalainen kirjailija, otti yliannoksen barbituraatteja.[36]
  • Nero (37–68 jaa), Rooman keisari, tikari kurkkuun.
  • Masa Niemi (1914–1960), suomalainen näyttelijä.

O[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

P[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Q[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

R[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

S[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

T[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

U[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

V[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • John Verrept (1889–1912), belgialainen lentäjä, ensimmäinen joka teki itsemurhan lentokoneella.[53]
  • Juhan Viiding (1948–1995), virolainen runoilija.[54]
  • Hervé Villechaize (1943–1993), ranskalainen näyttelijä

W[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Louis L. Snyder: Encyclopedia of the Third Reich. Wordsworth Editions, 1998. ISBN 1-85326-684-1.

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Regnier, Isabelle: La cinéaste Chantal Akerman est morte Le Monde. Viitattu 7.10.2015. (ranskaksi)
  2. Juhani Suomi vastaa uusisuomi.fi.
  3. IMDb.com
  4. Former MP Dave Batters takes own life
  5. http://www.allmusic.com/artist/p760
  6. Jörn Donner: Ingmar Bergman on kuollut Suomen Kuvalehti. 30.7.2007.
  7. Christopher Sandford: Kurt Cobain. , 1995. suomi
  8. Continental Philosophy Review, Volume 29, Number 3, July 1996 , s. 235–249. Sairauden on väitetty olevan myös tuberkuloosi.
  9. The Angela Devi Story
  10. Enke pelkäsi masennuksensa paljastumisen seurauksia
  11. Ranskalaisfilosofi André Gorz teki itsemurhan vaimonsa kanssa Helsingin Sanomat. 26.9.2007. Viitattu 27.9.2007.
  12. Snyder s. 124
  13. http://www.yle.fi/elavaarkisto/?s=s&g=5&ag=115&t=&a=7920
  14. Mätämunan muistelmat. Otava, Helsinki. 1997. 527 s.
  15. Snyder s. 160
  16. http://yle.fi/teema/sininenlaulu/artikkeli.php?id=202
  17. Martti Häikiö: Vuorineuvos Kari Kairamo (1932–1988). Suomen talouselämän vaikuttajat -verkkojulkaisu (maksullinen). 5.9.2008. Suomalaisen Kirjallisuuden Seura.
  18. Ylioppilasmatrikkeli 1853–1899 Helsingin yliopisto. Viitattu 14.7.2015.
  19. Brian Keith (1921 - 1997) – Find A Grave Memorial
  20. Virpi Suutari: Brita ja Timo Kekkonen Helsingin Sanomat. 3.4.2008.
  21. Goldstein, Richard: COLLEGE FOOTBALL; Kelley Is a Suicide; Won 1936 Heisman The New York Times. 28.6.2000. (englanniksi)
  22. Suicide model Daul Kim wrote blog about pressure of catwalk
  23. a b Arkeologit uskovat löytäneensä Kleopatran haudan Helsingin Sanomat. Viitattu 26.6.2009.
  24. FOXNews.com
  25. Newsday.com
  26. Mandi Lammen äiti kertoo tyttärensä itsemurhasta MTV3. 19.2.2009. Viitattu 23.2.2009.
  27. http://vilholampi.ouka.fi/biografia/viimeisetvuodet.php
  28. http://www.ce-review.org/00/4/kinoeye4_horton1.html
  29. Kari-Otso Nevaluoma: Surullisen kohtalon missi. Ilta-Sanomat, 19.2.2011, s. 3.
  30. Snyder s. 210
  31. Seppo Kononen: Hiekka vain, pölyn valkea hiekka vain.... Savon Sanomat, 19.5.2004.
  32. Hiipunut kantrilaulajatar kuoli vain 37-vuotiaana Ilta-Sanomat. 18.2.2013. Viitattu 18.2.2013.
  33. Stephen Turnbull: Warriors of Medieval Japan. Osprey Publishing, 2007. ISBN 1846032202. s.234
  34. Turo Manninen et al.: Oulu ja oulaiset sodissa 1918 ja 1939–1945:Vuoden 1918 sota, s. 44. Oulun kaupunki, 2002. ISBN 951-9234-92-6.
  35. Chuichi Nagumo Biography biographybase.com.
  36. Evene.fr
  37. Michael Moynihan ja Didrik Søderlind: Lords of Chaos - The Bloody Rise of the Satanic Metal Underground. Feral House, 2003. ISBN 0-922915-94-6. s. 61
  38. Shig Fujita: CDs and videodisks continue to sustain industry. Billboard, 7.6.1986, 98. vsk, nro 23, s. J-5. New York: Billboard Publications Inc.. (englanniksi)
  39. http://yle.fi/teema/sininenlaulu/artikkeli.php?id=40
  40. "Man sets himself on fire on Kennedy", A. Sweeney, 4.11.2006
  41. Snyder s. 299
  42. 100 suurinta suomalaista – Eugen Schauman YLE. Viitattu 23.10.2007.
  43. Schybergson, Emil (1856 - 1920) Kansallisbiografia-verkkojulkaisu (maksullinen). Helsinki: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura.
  44. Poliisi: Top Gun -ohjaaja Tony Scott kuoli hypättyään sillalta HS.fi. 20.8.2012. Viitattu 20.8.2012.
  45. http://www.snopes.com/music/songs/gloomy.asp
  46. http://yliopistolehti.helsinki.fi/yl7art.htm
  47. http://www.city.fi/artikkeli/Syysprinssin+kuolema/307/
  48. http://www.trivia-library.com/c/biography-of-famous-psychologists-wilhelm-stekel.htm
  49. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article423694.ab
  50. Snyder s. 351
  51. Mini-Me actor Verne Troyer's death is ruled a suicide BBC News. 11.10.2018. Viitattu 11.10.2018. (englanniksi)
  52. Uusivirta boxing.fi:ssä
  53. "John Verrept 1889-1912". earlyaviators.com. Retrieved March 5, 2012.
  54. Eija Mäkinen: Raskaan sarjan narri viidesrooli.wordpress.com.
  55. Jukka Lindfors: Kosminen Kingston Wall yle.fi. Viitattu 11.8.2011.