Luettelo tunnetuista HIV-positiivisista

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo tunnetuista HIV-positiivisista henkilöistä.

Urheilijat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Arthur Ashe (1943-1993), yhdysvaltalainen tenniksen pelaaja.[1]
  • Magic Johnson (s. 1959), yhdysvaltalainen koripallon pelaaja[2]
  • Greg Louganis (s. 1960), yhdysvaltalainen uimahyppääjä, jolla on ruotsalaisia ja samoalaisia sukujuuria.[3]

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muusikot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Poliitikot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kirjailijat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Isaac Asimov (1920–1992), yhdysvaltalainen science fiction kirjailija, joka sairastui saastuneesta verestä ohitusleikkauksen yhteydessä. [24]
  • Cyril Collard (1957–1993), ranskalainen kirjailija[25]
  • Larry Kramer (s. 1935), yhdysvaltalainen kirjailija, dramaturgi ja homoaktivisti.[26]
  • Mark Ravenhill (s. 1966), brittiläinen näytelmäkirjailija.[27]
  • Edmund White (s. 1940), yhdysvaltalainen kirjailija ja kriitikko. [28]

Filosofit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Robert Mapplethorpe (1946–1989), amerikkalainen valokuvaaja, kuoli AIDSin aiheuttamiin komplikaatioihin[30]
  • Tony Richardson (1928–1991), brittiläinen ohjaaja ja tuottaja, joka voitti kaksi Academy Awardsia [4]
  • Ryan White (1971–1990), AIDS-aktivisti, joka sai HIV-tartunnan jo varhaislapsuudessaan hemofiliahoidossa. [31]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Arthur Ashe Sports Illustrated. 19.9.1994. Viitattu 14.6.2006.
  2. Fame Forcing Cancer to Go Public, Strawberry and Other Celebrities Break Taboos, Saving Lives New York Times. 8.10.1998. Viitattu 1.7.2006.
  3. DIVING; Louganis, Olympic Champion, Says He Has AIDS New York Times. 23.2.1995. Viitattu 18.7.2006.
  4. a b c 25 years of AIDS in Hollywood -- We remember the lost stars of movies, TV and art Entertainment Weekly. 9.6.2006. Viitattu 29.7.2006.
  5. John Bindon Biography Imdb. Viitattu 13.1.2008.
  6. What You Don't Know Will Hurt You: The Press and Public's Know-Nothing Pact 1992 Knight Lecture. 1992. Viitattu 19.6.2006.
  7. Porn Stars Exposed and Alone As Well-Known HIV Patients The Ledger. 7.5.2004. Viitattu 6.10.2006.
  8. The Epidemic as Avalanche A Two Part Series Documents 25 Years of AIDS New York Times. 30.5.2006. Viitattu 27.6.2006.
  9. Erasure's Bell reveals he has HIV BBC News. 15.12.2004. Viitattu 1.7.2006.
  10. German star arrested in HIV case
  11. [1]
  12. Riches to rags: Ghana mourns music hero BBC. Viitattu 20.6.2006.
  13. Thousands Flock to Funeral for Eazy-E; Music: Overflow crowd is drawn to 'gangsta' rap star's service. Eulogy notes his contributions but warns of danger of AIDS, which killed the rapper. Los Angeles Times. 8.4.1995. Viitattu 20.6.2006.
  14. http://www.allmusic.com/artist/tom-fogerty-mn0000606814
  15. Theater; Celebrating His Music And Precious Life Itself New York Times. 26.6.1998. Viitattu 7.10.2006.
  16. 1991: Giant of rock dies BBC. Viitattu 6. tammikuuta 2008.
  17. My story Chuck Panozzo virallinen kotisivu. Viitattu 7.10.2006.
  18. Scott Ross Dies at 38; Played Scarlatti Works
  19. http://www.glbtq.com/arts/russo_r.html
  20. Uusitorppa, Harri: Gil Scott-Heron HS.fi Muistot. 30.5.2011. Helsingin Sanomat. Viitattu 30.5.2011.
  21. Group changing name in return to its roots AIDS battle: Loading up to continue the fight OnlineAthens. 29.6.2004. Viitattu 29.7.2006.
  22. Ministerial Council Committee Members Public health agency of Canada. Viitattu 13.1.2008.
  23. http://greenpages.wordpress.com/2007/12/14/japan-first-national-level-election-win/
  24. Life Stories: Isaac Asimov Channel 4 Science site. December 2002. Viitattu 14.6.2006.
  25. FILM VIEW; Bisexual Bravado Unto Death New York Times. 27.2.1994. Viitattu 19.6.2006.
  26. Larry Kramer Receives New Liver Associated Press. Viitattu 31.7.2006.
  27. Guardian.co.uk
  28. Interview: Edmund White: The iconoclastic novelist talks about his new memoir Econo culture. 6.4.2006. Viitattu 7.10.2006.
  29. Foucault at Berkeley, A university transformed Illuminations, College of Letters and Science, University of California, Berkeley. March, 2005. Viitattu 20.6.2006.
  30. Robert Mapplethorpe Suomen kansallisgalleria, Kiasma. Viitattu 3.4.2015.
  31. Hiv/Aids bureau Viitattu 29.7.2006.