Luettelo televisiosarjan Power Rangers Mystic Force jaksoista

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Power Rangers Mystic Force
Alkuperämaa Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
Esitetty 20. helmikuuta 2006 – 13. marraskuuta 2006
Jaksoja 32
Edeltäjä Power Rangers S.P.D.
Seuraaja Power Rangers Operation Overdrive

Luettelo 14. Power Rangers -tuotantokauden Power Rangers Mystic Forcen jaksoista. Sarjassa käytettiin japanilaisen 29. Super Sentai -sarjan Mahou Sentai Magirangerin lavaste-, asu- ja kuvamateriaalia. Sarja esitettiin Yhdysvalloissa 20. helmikuuta 200613. marraskuuta 2006. Suomessa sarja esitettiin MTV3-kanavalla 6. tammikuuta 200810. elokuuta 2008.[1]

Jaksot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.
No. # Nimi Käsikirjoittaja Ohjaaja Ensiesitys Yhdysvalloissa Ensiesitys Suomessa
573 1 "Rikottu loitsu, Osa 1" (Broken Spell I) Bruce Kalish John Laing 20. helmikuuta 2006 6. tammikuuta 2008
Rauhallisessa Briarwoodin pikkukaupungissa odottamattoman maanjäristyksen seurauksena joukko pahoja olentoja pääsee vapaaksi vankeudestaan. Sen seurauksena velho Udonna värvää viisi nuorta auttamaan taistelussa näitä hirviöitä vastaan. Vida, Madison, Xander ja Chip omaksuvat uudet voimansa heti, kun taas Nickillä tuntuu olevan vaikeuksia omien voimiensa aktivoinnissa. Pystyvätkö nämä viisi toimimaan yhdessä ja oppivatko he tarvittavat taidot ajoissa?
574 2 "Rikottu loitsu, Osa 2" (Broken Spell II) Bruce Kalish John Laing 20. helmikuuta 2006 13. tammikuuta 2008
Rangereiden alkaessa hahmottaa tilannetta onnistuu susiritari Koragg viemään Udonnan maagiset kyvyt varastamalla hänen lumisauvansa. Kaikesta näkemästään huolimatta Nick ei tunne saavansa yhteyttä taikavoimiinsa, joten Chipin, Vidan, Xanderin ja Madisonin on taisteltava neljästään Koraggia ja hänen sotilaitaan vastaan. Myöhemmin Nick palaa takaisin, kun neljä muuta rangeria ovat pulassa ja uskoo viimein itseensä ja taikuuteen. Hän muuttuu punaiseksi rangeriksi ja liittyy muiden rangereiden rinnalle taisteluun Koraggia vastaan.
575 3 "Koodinmurtajat" (Code Busters) Jackie Marchand John Laing 27. helmikuuta 2006 20. tammikuuta 2008
Rangerit opettelevat Udonnan opastuksella käyttämään uusia voimiaan. Vida ja Chip yrittävät löytää uusia loitsukoodeja suorittamalla hyviä tekoja kaupungilla. Kun Madison, Nick ja Xander joutuvat Mucor nimisen hirviön vatsaan on Vidan ja Chipin todistettava oikeasti sankaruutensa. Samalla Hydra Worm niminen hirviö vapautuu metsään.
576 4 "Kivenkova haaste" (Rock Solid) Jackie Marchand Charlie Haskell 6. maaliskuuta 2006 27. tammikuuta 2008
Nick kiusoittelee Madisonia väittämällä hänen piilottelevan aina kameran takana. Madison yrittää todistaa Nickin olevan väärässä. Madison joutuu kuitenkin kävelyllä ollessaan Necrolain uusimman juonen uhriksi, kun Clawbster niminen hirviö muuttaa hänet monien muiden Briarwoodin asukkaiden kanssa kiveksi. Ymmärrettyään olleensa väärässä ja opittuaan Madisonin kohtalosta, Nick saa uuden loitsukoodin Mystic Speederin aktivoimiseen ja kiirehtii sitten pelastamaan ystävänsä. Madisonin vapauduttua rangerit saavat taas uuden loitsun, jolla he pystyvät muodostamaan Titan Megazordin ja tuhoamaan sen avulla Clawbsterin.
577 5 "Kuiskauksia" (Whispering Voices) John Tellegen Charlie Haskell 13. maaliskuuta 2006 3. helmikuuta 2008
Koragg tunkeutuu Udonnalta varastamansa lumisauvan avulla Nickin ajatuksiin ja saa Nickin luulemaan, että muut ovat häntä vastaan. Leelee huonontaa tilannetta piilottamalla tuhat dollaria Rock Porium -liikkeen varoja ja saa sen näyttämään Nickin tekosilta. Totuuden paljastuttua Koragg hyökkää Centaurus Wolf Megazordilla rangereita vastaan ja onnistuu tuomaan myös Morticonin maan pinnalle.
578 6 "Voimakas Catastros" (Legendary Catastros) John Tellegen Charlie Haskell 20. maaliskuuta 2006 10. helmikuuta 2008
Rangerit ovat pulassa Koraggia vastaan, kun he ovat menettäneet kyvyn muodostaa Titan Megazord. Nick päätyy Koraggin haavoittuneen zordin Catastroksen kanssa toiseen ulottuvuuteen, kun Necrolai sotkeutuu Koraggin ja rangereiden väliseen taisteluun. Siellä Nick auttaa haavoittunutta Catastrosta ja pääsee myöhemmin takaisin Briarwoodiin. Hän muodostaa yhdessä Catastroksen kanssa Centaurus Phoenix Megazordin ja tuhoaa Rock Troll nimisen hirviön.
579 7 "Tulisydän" (Fire Heart) David Garber Mark Beesley 27. maaliskuuta 2006 17. helmikuuta 2008
Udonna lähettää Power Rangerit vaaralliselle tutkimusmatkalle etsimään Tulisydäntä, joka on suuren voiman lähde. Ikävä kyllä myös Necrolai on päättänyt saada Tulisydämen omakseen. Rangerit voittavat taksiautohirviön, mutta taistelun jälkeen Vidan ja Necrolain kiistellessä kartasta se repeytyy kahtia. Pystyvätkö rangerit löytämään Tulisydämen vain puolikkaalla kartalla?
580 8 "Sisäinen muukalainen, Osa 1" (Stranger Within I) Bruce Kalish Mark Beesley 3. huhtikuuta 2006 24. helmikuuta 2008
Vida lähtee Leeleen kanssa kuuntelemaan uutta dj:tä. Lähes vuorokautta myöhemmin Vida palaa Rootcoreen ja käyttäytyy todella omituisesti. Hän vaikuttaa olevan fyysisesti kunnossa, mutta lähemmän tarkastelun jälkeen Chip huomaa Vidan muuttuneen vampyyriksi. Rangerit onnistuvat tuhoamaan Flytrap nimisen hirviön ja kaikki kaupungin asukkaat palaavat normaaleiksi, mutta jostain syystä Vida jää yhä vampyyriksi!
581 9 "Sisäinen muukalainen, Osa 2" (Stranger Within II) Bruce Kalish Mark Beesley 17. huhtikuuta 2006 2. maaliskuuta 2008
Muut vievät vampyyrinä olevan Vidan takaisin Rootcoreen, joka kuitenkin pakenee ja kohtaa heidät myöhemmin taistelussa. Chip on valmis tuhoamaan Necrolain, mutta Vida seisoo hänen varsijousensa tiellä. Chip ampuu onnistuneesti Necrolaita ja tuhoaa hänet. Vida palaa ennalleen, mutta myöhemmin yöllä Necrolai herää henkiin ja paljastuu Leeleen äidiksi.
582 10 "Arvoituksellinen aarrearkku" (Petrified Xander) John Tellegen Andrew Merrifield 24. huhtikuuta 2006 9. maaliskuuta 2008
Xander käyttää Claren kasveille tarkoitettua rohdosta poistamaan jättimäisen finnin nenästään. Se näyttää aluksi toimivan, mutta pian Xander alkaa muuttua puuksi! Vida ja Clare tekevät parhaansa auttaakseen häntä samalla kun rangerit kohtaavat Skullington nimisen hirviön. Toby yrittää ratkaista visaisen arvoituksen alle tunnissa avatakseen Tulisydämen sisältävän aarrearkun.
583 11 "Portinvartija, Osa 1" (The Gatekeeper I) Jackie Marchand Andrew Merrifield 8. toukokuuta 2006 16. maaliskuuta 2008
Clarelle selviää, että hänen äitinsä oli ollut voimakas portinvartija ja että hän on perinyt roolin äidiltään. Myös viholliset ovat kiinnostuneet Claresta. Clare voittaa Necrolain taistelussa, mutta ei pärjää Koraggille, joka on onnistunut myös kaappaamaan Udonnan ja pakottanut Claren taistelemaan itseään vastaan. Necrolai tarttuu Clareen ja käyttää häntä nostamaan alamaailman portin ylös ihmisten maailmaan.
584 12 "Portinvartija, Osa 2" (The Gatekeeper II) Jackie Marchand Andrew Merrifield 15. toukokuuta 2006 23. maaliskuuta 2008
Alamaailman portti on noussut ihmisten maailmaan ja Morticon vapautuu Titan Megazordin porttiin aiheuttamasta halkeamasta. Nick pelastaa Claren Koraggin kynsistä. Sen jälkeen rangerit yhdistävät voimansa Udonnan kanssa ja tuhoavat Morticonin.
585 13 "Taikalampun kissahenki" (Scaredy Cat) Bruce Kalish Charlie Haskell 5. kesäkuuta 2006 30. maaliskuuta 2008
Clare valmistautuu hautomaan lohikäärmeenmunaa sillä välin, kun rangerit ovat tutkimassa rannalla olevaa luolaa. Sisällä luolassa Necrolai hyökkää heitä vastaan ja vie mukanaan vanhan muumion, mutta jättää mystisen lampun rangereille. Rootcoressa lampun sisuksista ilmestyy viekas lampun henki Jenji. Vähän myöhemmin muumiosta uudestaan herännyt paha Imperious hyökkää kaupunkiin. Hän voittaa rangerit ja valmistautuu murskaamaan Titan Megazordin kunnes Jenji saapuu pelastamaan päivän. Udonnan saapuessa takaisin muna kuoriutuu ja sen sisältä syntynyt lohikäärme sanoo Clarelle ensimmäiset sanansa: "Mama".
586 14 "Vanha ystävä" (Long Ago) John Tellegen Charlie Haskell 12. kesäkuuta 2006 6. huhtikuuta 2008
Udonnan vanha ystävä Calindor ilmestyy yllättäen metsään ja yrittää vakuuttaa Udonnalle voivansa auttaa rangereita. Myöhemmin selviää, että hän on nykyään kuitenkin paha Imperious. Samalla Jester the Pester niminen hirviö pitää rangereita ohjaksissaan kunnes rohkea sammakko saapuu pelastamaan Madisonin hengen. Maksaakseen velkansa Madison suutelee sammakkoa, joka palauttaa sammakon oikeaan olomuotoonsa Daggeroniksi.
587 15 "Xanderin oppitunti" (Inner Strength) Matt Hawkins Charlie Haskell 12. kesäkuuta 2006 13. huhtikuuta 2008
Huvittelusta pitävä Xander ei ymmärrä, miksi viisikon täytyy jatkuvasti opetella uusia taitoja ja taikoja. Daggeron päättää viedä rangerit opintomatkalle vaaralliseen ulottuvuuteen. Kun Daggeron lähtee taistelemaan Behemothia vastaan on Xanderin yksin pelastettava muut rangerit jätin kynsistä. Kun rangerit palaavat Briarwoodiin saa Xander uuden Mystic Muscles -loitsukoodin. Daggeron tuhoaa Behemothin Solar Streak Megazordillaan.
588 16 "Voimakkain ase" (Soul Specter) Jackie Marchand Charlie Haskell 19. kesäkuuta 2006 20. huhtikuuta 2008
Chip avaa taikapullon, josta vapautuva materia alkaa hitaasti viedä hänen sieluaan. Auttaakseen häntä Daggeron vie Chipin Isis-vuoren huipulle noutamaan Staff of Topazia, jonka omistuksesta hän joutuu taistelemaan Koraggia vastaan. Sillä välin muut rangerit yrittävät pysäyttää Gnatun ja Spydexin, jotka vievät Briarwoodin asukkaiden sieluja. Kun Chip on parantunut sauvan taian avulla, hän palaa auttamaan muita rangereita Gnatun voittamisessa. Lopulta Daggeron lupaa kouluttaa Chipistä ritarin, kuten hän oli aiemmin itse kouluttautunut ritariksi Udonnan aviomiehen, Leanbow'n, alaisuudessa.
589 17 "Kateellinen kissa" (Ranger Down) John Tellegen Jonathan Brough 26. kesäkuuta 2006 27. huhtikuuta 2008
Jenji on kateellinen Tulisydämelle ja päättää hylätä lohikäärmeenpoikasen metsään. Samaan aikaan Imperious haastaa Koraggin taistelemaan ilman taikuutta ja antaa Koraggin taian Necrolaille violetin Mystic Morpherin muodossa. Sen ja uuden harpyija-hirviön avulla Necrolai johtaa hyökkäystä ja tekee muut rangerit Madisonia lukuun ottamatta toimintakyvyttömiksi. Madison ja Jenji ilmestyvät paikalle ja saavat hirviön tuhottua Jenjin "Super Cat Attackilla" ja Madisonin omalla vesipohjaisella versiolla "Jenji Shining Attackista". Metsässä Tulisydän on kasvanut suureksi. Udonna tapaa Phineaksen ja hänelle selviää, että hänen Bowen-poikansa on yhä elossa ihmisten maailmassa.
590 18 "Pimeä toive, Osa 1" (Dark Wish I) John Tellegen Mark Beesley 10. heinäkuuta 2006 4. toukokuuta 2008
Udonna ja Daggeron yrittävät turhaan muistuttaa itsepäisiä oppilaitaan siitä, että taikuutta ei saa käyttää turhaan ja että vaikeatkin vaaratilanteet on ratkaistava itse. Sillä välin Imperious herättää barbaariset pedot taistelemaan rangereita vastaan ja hoitelemaan myös Koraggin, jonka hän tietää yrittävän estää Mestarin kaatamisen. Kun rangerit väsyvät taistelussa, he haluaisivat käyttää Jenjiä avuksi. Daggeron kieltäytyy kerta toisensa jälkeen, mutta rangereiden peräänantamattomuus lopulta saa hänet käyttämään "Jenji Shining Attackia" 50 Below'ta ja Fightoea vastaan. Jenji joutuu kuitenkin vangiksi ja hänet viedään alamaailmaan samalla, kun Koragg on vakavasti haavoittunut taisteltuaan ilman taikuuttaan barbaarisia petoja vastaan. Jenjin on sen jälkeen pakko toteuttaa Imperiouksen toive eli ettei Mystic Force Power Rangereita olisi koskaan ollutkaan. Kun rangerit palaavat kaupunkiinsa, Imperiouksen esittämä toive alkaa vaikuttaa. Daggeron pyyhkiytyy pois ja pimeä voima valtaa Rootcoren ja vie kaikki värit maailmasta.
591 19 "Pimeä toive, Osa 2" (Dark Wish II) Bruce Kalish Mark Beesley 10. heinäkuuta 2006 11. toukokuuta 2008
Rangereille selviää, että Imperiouksen joukot ovat Necrolain johdolla vallanneet kaupungin. Kaikki musiikki on kiellettyä, Rootcore on tuhoutunut ja rangerit ovat menettäneet voimansa. Kun Koragg löytää heidät metsästä, hän kertoo heille mitä on tapahtunut ja että ainoa tapa peruuttaa Jenjin täyttämä toive on tavata Magian tuomioistuin, jonne rangerit pääsevät vain Tulisydämen avulla (jonka Koragg on kasvattanut tässä uudessa aikajanassa). Rangerit vaeltavat aavikolla kunnes he löytävät oven, joka vie heidät Magian tuomioistuimen eteen. Tuomioistuimen jäsenet kysyvät, miksi rangerit ovat saapuneet ja pienen kuulustelun jälkeen he päättävät olla toteuttamatta rangereiden pyyntöä ja lähettävät heidät voimattomina takaisin Briarwoodiin. Toivonsa menettäneet rangerit joutuvat nopeasti Necrolain joukkojen vangiksi. Kun tuomioistuimen jäsenet näkevät rangereiden antautuvan he tietävät tehneensä oikean päätöksen.
592 20 "Pimeä toive, Osa 3" (Dark Wish III) Jackie Marchand Mark Beesley 10. heinäkuuta 2006 18. toukokuuta 2008
Kun Toby joutuu Hidiakien ja Necrolain hyökkäyksen kohteeksi, Nick ja muut ryntäävät apuun vaikka se tarkoittaa melko varmasti heidän tuhoaan. Ilman voimiaan heidät voitetaankin helposti, mutta kun Necrolai on juuri viimeistelemässä rangereita Tuomioistuin päättää sittenkin suostua palauttamaan rangereiden voimat nähtyään heidän rohkeutensa. Saatuaan voimansa takaisin rangerit voittavat Hidiakit helposti, jonka jälkeen 50 Below ja Fightoe lähetetään uudestaan taisteluun. Rangerit ovat alakynnessä taistelussa niitä vastaan, mutta ymmärtävät nyt, että oli aiemmin väärin käyttää taikuutta turhaan. Alamaailmassa Jenji huijaa Leeleen päästämään hänet vapaaksi, jonka jälkeen hän pakenee takaisin Rootcoreen. Kun Tuomioistuin uskoo rangereiden oppineen läksynsä, he antavat heille vielä uuden voiman: Legendatilan, joka tekee heistä entistä voimakkaampia. Rangerit voittavat uusien voimiensa avulla 50 Below'n ja myöhemmin myös uudella Manticore Megazordillaan Ursuksen, jota Fightoe oli voimistanut. Lopulta rangerit ehtivät vielä juhlimaan Rock Porium -levykaupan yksivuotisjuhlia ja leipovat omin käsin kakun, joka ei näytä aivan yhtä hienolta kuin taikakakku. Toby arvostaa sitä kuitenkin ulkonäöstä huolimatta.
593 21 "Koraggin oikeudenkäynti" (Koragg's Trial) John Tellegen Jonathan Brough 22. heinäkuuta 2006 25. toukokuuta 2008
Koragg haluaa haastaa rangereiden saamat uudet legendavoimat, joten hän vie taikuutensa Necrolailta takaisin. Sen jälkeen Koragg kasvaa suureksi ja taistelee rangereita vastaan. Rangerit ovat johdossa kunnes Imperious saapuu ja tartuttaa heidän Megazordiinsa viruksen. Koragg suuttuu Imperiouksen sekaantumisesta ja peruuttaa viruksen. Sen seurauksena Imperious haastaa Koraggin oikeuteen Mestarin eteen petoksesta. Koragg vetoaa taistelevansa kunniakkaasti Mestarin nimissä toisin kuin Imperious, johon ei voi luottaa. Lopulta Mestari on Koraggin kanssa samaa mieltä ja hän saa pitää voimansa.
594 22 "Kadonnut soturi, Osa 1" (Heir Apparent I) Jackie Marchand Jonathan Brough 29. heinäkuuta 2006 1. kesäkuuta 2008
Udonna ja Daggeron kertovat rangereille, että Suuren taistelun lopussa Udonnan mies Leanbow oli uhrannut itsensä ja jäänyt taistelemaan alamaailmaan. Samaan aikaan Imperious suunnittelee vievänsä rangereiden legendavoimat ja vapauttavansa Mestarin niiden avulla. Hän lähettää Koraggin taistelemaan rangereita vastaa samalla, kun hän itse huijaa Daggeronin käyttämään Solar Streak Megazordia. Imperious varastaa Solar Streak Megazordin energian, jota hän käyttää voimakkaan Chimeran luomiseen. Kun Imperiouksen taistelu Daggeronia vastaan on ohi, Chimera ja Koragg kaappaavat rangerit. Udonna lähtee pelastamaan rangereita alamaailmasta taian avulla, mutta joutuu Mestarin hyökkäyksen kohteeksi. Koraggin näyt menneisyydestä voimistuvat ja lopulta hänelle selviää totuus. Hän hyökkää Mestarin kimppuun, pelastaa Udonnan ja palaa omaksi itsekseen: Leanbow'ksi.
595 23 "Kadonnut soturi, Osa 2" (Heir Apparent II) Jackie Marchand Jonathan Brough 11. elokuuta 2006 8. kesäkuuta 2008
Rangerit ja Udonna pääsevät Leanbow'n avulla alamaailmasta pakoon, jonka jälkeen Leanbow telesiirtää heikossa kunnossa olleen Udonnan takaisin Rootcoreen. Kun yksisarvinen nimeltä Brightstar ilmestyy, Nick onnistuu tuhoamaan Chimeran uudella Phoenix Unizordillaan. Samaan aikaan Leanbow on muutettu takaisin pahaksi Koraggiksi ja Nick on vaikeuksissa taistelussa häntä vastaan. Samaan aikaan toisaalla Daggeron taistelee kaksintaistelua Imperiousta vastaan. Clare antaa Udonnalle Nickin vauvana käyttämän huovan, joka saa Udonnan ymmärtämään kuka Nick todellisuudessa on. Udonna ryntää taistelukentälle kertomaan uutisen kaikille. Daggeron voittaa Imperiouksen, joka tuhoutuu ja muuttuu hiekaksi. Juuri kun Leanbow on palannut jälleen omaksi itsekseen, Mestari, joka käyttää rangereilta vietyjä legendavoimia, alkaa nousta alamaailmasta. Leanbow taistelee yksin Mestaria vastaan ja onnistuu pysäyttämään hänet ja palauttamaan rangereille myös heidän legendavoimansa. Vaikuttaa siltä, että Leanbow uhraa samalla itsensä. Udonna kuitenkin uskoo Leanbow'n olevan yhä elossa ja totuttelee ajatukseen olevansa Nickin äiti.
596 24 "Udonnan tehtävä" (The Light) Bruce Kalish Andrew Merrifield 14. elokuuta 2006 15. kesäkuuta 2008
Udonna lähtee Rootcoresta etsimään Leanbow'ta. Vähän myöhemmin kymmenen Terroria aloittavat kampanjansa ihmisten maailmaa vastaan kuullessaan, että siellä vastustetaan pimeää taikuutta. He haluavat pysäyttää myös kahden voimakkaan velhon jälkeläisen, Bowenin, jossa on sukujuuriensa perusteella ainesta kaikkein voimakkaimmaksi velhoksi. Tavattuaan Phineaksen Nick ymmärtää, että kymmenen Terroria ovat hänen perässään. Magma lähetetään Terroreista ensimmäisenä haastamaan rangerit. Hän luo säännöt erityiseen peliin; jos rangerit ovat yhä pystyssä, kun palava radiotorni sammuu he voittavat. Madison voittaa Magman ensimmäisessä taistelussa. Myöhemmin Manticore Megazordilla rangerit ovat kuitenkin vaikeuksissa. Muut Terrorit seuraavat taistelua kammiostaan ja kun he huomaavat tornin sammuneen, he tuhoavat Magman itse. Gekkor kertoo Necrolaille, että sääntöjä on noudatettava, jotta Mestari voi palata.
597 25 "Metsästäjä" (The Hunter) John Tellegen Andrew Merrifield 20. elokuuta 2006 22. kesäkuuta 2008
Toinen kymmenestä Terrorista valitaan tuhoamaan Bowen. Kun Oculous saa neljä rangereista toimintäkyvyttömiksi, Nick kutsuu apuun Tulisydämen ja valjastaa sen sisältämät suuret voimat käyttöönsä. Tulisydämestä muodostuu hänelle Mystic Battlizer, jolla Nick onnistuu tuhoamaan Oculouksen ja palauttamaan ystävänsä tavallisiksi. Samaan aikaan toisaalla Megahorn rikkoo pyhää sääntöä ja lähtee ilman lupaa taistelemaan Daggeronia vastaan. Udonnalle selviää, että tuttu kasvo on seurannut häntä.
598 26 "Niljakkaita vihollisia" (Hard Heads) Matt Hawkins Andrew Merrifield 18. syyskuuta 2006 29. kesäkuuta 2008
Nick ja Vida riitelevät, kun Nick on koskenut Vidan DJ-laitteisiin. Myöhemmin Hekatoid estää limallaan kaksikkoa muuttumasta rangermuotoihinsa. Olivatpa Nick ja Vida kuinka itsepäisiä tahansa, heidän on opittava työskentelemään yhdessä pelastaakseen muut rangerit Serpentinan kynsistä.
599 27 "Lumiprinssin tahto" (The Snow Prince) Jackie Marchand Andrew Merrifield 25. syyskuuta 2006 6. heinäkuuta 2008
Yrittäessään estää Mestarin paluun, Leanbow'n täytyy selvitä Sculpinin ilkeästä juonesta. Daggeron ja Nick päätyvät Lumiprinssin valtakuntaan. Yllätys on suuri, kun Lumiprinssi määrää nuoren Nickin opettamaan kokeneelle Daggeronille kuinka seurata vaistojaan. Hekatoid löytää ja kaappaa Udonnan sekä iskee Claren tajuttomaksi.
600 28 "Valon lähde, Osa 1" (Light Source I) John Tellegen Charlie Haskell 9. lokakuuta 2006 13. heinäkuuta 2008
Hekatoid on kaapannut Udonnan. Rangerit yrittävät pelastaa hänet ja taistelevat Hekatoidia vastaan ihmisten ja Hekatoidin omassa ulottuvuudessa. Samaan aikaan Daggeron yrittää estää Hekatoidin nuijapäitä putoamasta pilvistä ja tuhoamasta maailmaa.
601 29 "Valon lähde, Osa 2" (Light Source II) John Tellegen Charlie Haskell 9. lokakuuta 2006 20. heinäkuuta 2008
Rangerit menettävät voimansa, kun he yrittävät pelastaa Udonnan. Sillä välin Leelee, Phineas ja Clare onnistuvat kuitenkin pelastamaan hänet. Terrorit voittavat Leanbow'n ja saavat Mestarinsa hengen itselleen.
602 30 "Ystäviä vai vihollisia?" (The Return) Bruce Kalish Charlie Haskell 30. lokakuuta 2006 27. heinäkuuta 2008
Matoombon ruumis valitaan tuomaan Mestari takaisin, mutta hän ei oikeasti halua satuttaa ketään. Ennakkoluuloton Vida osoittaa kavereilleen, ettei muukalaisista kannata aina epäillä pahinta. Hän liittoutuu Matoombon kanssa ja toivoo pystyvänsä estämään Mestarin paluun lopullisesti. Myöhemmin Leanbow saapuu auttamaan rangereita taistelussa Gekkoria vastaan.
603 31 "Mystinen haaste, Osa 1" (Mystic Fate I) Jackie Marchand Mark Beesley 13. marraskuuta 2006 3. elokuuta 2008
Itassis valitaan hyökkäykseen, mutta taistelun aikana rangerit saavat Itassiksen muuttamaan mielensä. Itassis palaa alamaailmaan, jossa hän yrittää vakuuttaa jäljellä olevat Terrorit kunniasta. Sen seurauksena hänet kuitenkin tuhotaan. Mestari päättää ottaa ohjat omiin käsiinsä ja aloittaa viimeisen suunnitelmansa Nickistä. Hän muuttaa Nickin uudeksi Koraggiksi ja laittaa hänet tuhoamaan mystisten olentojen metsäkylän. Myöhemmin Nick taistelee Leanbow'ta vastaan Rootcoressa, jonka seurauksena paikka tuhoutuu. Nick pääsee isänsä avulla vapaaksi Mestarin otteesta. Lumiprinssi ilmestyy Rootcoreen tuomaan huonoja uutisia, sillä mystinen ulottuvuus ja Mystic Mother ovat tuhoutuneet. Samalla kun Daggeron ja Leanbow taistelevat mystisessä ulottuvuudessa Mestaria vastaan, Udonna haastaa Sculpinin ja rangerit jatkavat taisteluaan Black Lancea vastaan. Rangerit ja Udonna lyödään selvästi ja he makaavat voimattomina maassa. Leanbow ja Daggeron yhdistävät voimansa yrittäessään tuhota Mestarin, mutta he ovat liian heikkoja. Mestari imee itseensä heidän taikavoimansa ja Daggeron kuolee ottaessaan iskun Leanbow'n puolesta. Ihmisten maailmassa Jenji suojelee rangereita Sculpinin hyökkäykseltä ja myös hän tuhoutuu. Sen jälkeen Sculpin vielä kaappaa Udonnan alamaailmaan.
604 32 "Mystinen haaste, Osa 2" (Mystic Fate II) Bruce Kalish Mark Beesley 13. marraskuuta 2006 10. elokuuta 2008
Nick ei suostu luovuttamaan ja päättää jatkaa taistelua Black Lancea vastaan. Hänen päättäväisyytensä ansiosta Black Lance lopulta tuhoutuu. Melkein heti sen jälkeen Mestari kuitenkin saapuu ja esittelee rangereille Daggeronin ja Leanbow'n elottomat ruumiit. Mestari vie sitten rangerit tulevaisuuteen katsomaan maailmaa, jossa maailma on muuttunut kuolleeksi, hedelmättömäksi ja synkäksi erämaaksi. Taistelussa rangereita vastaan Mestari onnistuu viemään rangereilta heidän legendavoimansa. Nick käyttää kaikki jäljellä olevat voimansa ja pakottaa Mestarin palauttamaan heidät nykyisyyteen. Juuri kun Mestari on aikeissa tuhota heidät, Lumiprinssi ja Clare saapuvat apuun. Selviää, että Mystic Mother oli selvinnyt Mestarin hyökkäyksestä muuttamalla itsensä energiaksi ennen tuhoutumistaan. Kun Mestari on aikeissa lähteä alamaailmaan myös Udonna ilmestyy rangereiden luo Itassiksen ja Necrolain kanssa. Itassis kertoo, kuinka Necrolai oli pelastanut hänet ja että hän oli onnistunut tuhoamaan Sculpinin kunniansa avulla. Necrolai herättää Leanbow'n ja Daggeronin henkiin ja myös Jenji palautuu entiselleen. Necrolai muuttuu sen seurauksena ihmiseksi. Tobyn johtama ihmisjoukko ja Phineaksen johtama mystisistä olennoista koostuva joukko yhdistävät voimansa ja onnistuvat taikuuteen ja rangereihin uskomalla palauttamaan rangereiden voimat. Rangerit toimivat yhdessä ja tuhoavat Mestarin väkijoukon heille antamien ylivoimaisten ja musertavien voimien avulla. Taistelun jälkeen Tobyn liikkeessä järjestetään juhlat. Madison pyytää Nickiä palaamaan Briarwoodiin häntä varten. Nick antaa Madisonille vauvahuopansa. Sen jälkeen Nick, Udonna ja Leanbow ajavat auringonlaskua kohti moottoripyörillään Tulisydämen seuratessa heitä. Clare, joka on nyt velho ja Rootcoren johdossa, kääntää selkänsä Xenotomelle, hymyilee ja muuttuu näkymättömäksi jättäen vain "The End" -tekstin jälkeensä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]