Luettelo televisiosarjan Me hirviöt hahmoista

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Me hirviöt -televisiosarjan hahmoista ja sivuhahmoista.

Herman Munster[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Herman Munster (Fred Gwynne) on Frankensteinin hirviötä muistuttava 223 cm pitkä ja 172 kg painava Munsterin perheen pää. Gateman, Goodbury and Graves -hautaustoimistossa työskentelevän Hermanin kokosi tohtori Victor Frankenstein vuosien 18151850 aikana Heidelbergin yliopistossa. Saksasta hän muutti Britanniaan, jossa hänet adoptoitiin Munsterien aatelissukuun.

Myöhemmin Herman muutti Transilvaniaan, jossa hän tapasi vuonna 1865 Lily Draculan. Naimisiin mentyään he muuttivat yhdessä Lilyn isän kanssa Yhdysvaltoihin, jossa he sittemmin asettuivat asumaan Mockingbird Heightsin omakotilähiöön, osoitteessa 1313 Mockingbird Lane sijaitsevaan gootti-kartanoonsa

Luonteeltaan Herman on hyväluontoinen pölvästi. Toisinaan hän kuitenkin käyttäytyy, varsinkin ikäänsä nähden, lapsellisesti ja saa kiukuttelukohtauksia.

Hermanin suunnattomat voimat ovat hyödyksi hänen työssään hautaustoimistossa, jossa hän pystyy kantamaan arkkuja yksinään. Toisaalta hän voimiensa vuoksi aiheuttaa tahatonta tuhoa ympäristölleen. Hänen polkiessaan jalkaansa kiukutellessaan rappaukset putoilevat katosta ja pöytä saattaa särkyä yhdestä nyrkiniskusta.

Hermanilla on myös kaksoisveli Charlie.

Lily Munster[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lily Munster (näyttelijänä Yvonne De Carlo) on Hermanin vaimo ja Grandpan (suom. isoisä) lapsi. Lily on Frankensteinin Morsianta muistuttava sarjan hahmo, joka ei pidä esimerkiksi hämärähommista eikä eräässä jaksossa siitä, että Herman oli työpaikkansa juhlissa Keskiyöhön asti. Hän kampaa usein hiuksensa alas ja hänen sisarentyttäresä Marilyn on sarjan päähenkilöistä ehkä vähiten esiintyvä. Lily on usein avulias, vaikka hänellä on useita ongelmia Hermanin kanssa. Hän ja Marilyn ovat aina hyvissä väleissä.

Grandpa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Grandpa (suomeksi "isoisä") (näyttelijänä Al Lewis) on Lilyn isä ja kemisti. Hänen oikea nimensä on Sam Dracula. Hän muistuttaa vampyyria. Hän on keksinyt erilaisia juomia - jotka eivät toimineet oikein koskaan. Hänellä ei ole ole varsinaisesti vihamiehiä, tosin Googie Miller (joka esiintyi jaksossa Come Back, Little Googie). Grandpa on luonteeltaan toisinaan mukava ja osaa varoittaa asioiden väärin tekemisestä, muttei kovin hyvin.

Eddie Munster[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eddie Munster (näyttelijänä Butch Patrick) on Hermanin ja Lilyn ainoa lapsi, ja hän on Ihmissuden näköinen. Eddiellä on kavereita, mutta yksikään heistä ei ole kovin hyvä kaveri. Eddie on luonteeltaan mukava ja haluaa nähdä "temppuja", joita Granpa tekee. Eddie on 10-vuotias ja käy normaalia koulua.

Marilyn Munster[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Marilyn Munster on Lilyn sisarentytär ja munsterin perheen ainoa normaali jäsen. Luonteeltaan hän on mukava ja rauhallinen, vaikka on joskus ollut vihassa hänestä inhottavia ihmisiä kohtaan. Marilynia ovat näytelleet Bewerley Owen ja Pat Priest.

Munstereiden lemmikit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Spot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yläkerran portaiden alla asustava Eddien lemmikkilohikäärme.

Igor[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Isoisän transilvanialainen lemmikkilepakko.

Musta Kissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Perheen lemmikkikissa, joka kuitenkin murisee kuin leijona.

Korppi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Talon käkikellossa asuva korppi (ääninäyttelijöinä Mel Blanc ja Bob Hastings), jonka tavallisin repliikki Edgar Allan Poen runoa siteeraten on "Ei milloinkaan" (engl. Nevermore).

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä televisioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.