Luettelo televisiosarjan Langalla jaksoista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Langalla (The Wire) on yhdysvaltalainen rikosdraamasarja, jonka on luonut David Simon. Sarjaa esitettiin HBO-kanavalla vuosina 2002–2008 viisi tuotantokautta ja 60 jaksoa. Langalla sijoittuu Baltimoreen, Marylandin osavaltioon. Jokainen tuotantokausi kertoo kaupungin eri osista; järjestyksessä ne ovat: huumekauppa, satama, politiikka, koulu ja lehdistö. Jokaisen jakson alussa on niin sanottu mietelause (engl. epigraph), joka on useimmiten lainaus jonkin hahmon vuorosanasta kyseisessä jaksossa.

Yhteenveto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kausi Jaksot Ensiesitys Yhdysvalloissa Ensiesitys Suomessa
Avausjakso Päätösjakso Avausjakso Päätösjakso
1 13 2. kesäkuuta 2002 8. syyskuuta 2002 16. lokakuuta 2005 15. tammikuuta 2006
2 12 1. kesäkuuta 2003 24. elokuuta 2003 2. helmikuuta 2006 20. huhtikuuta 2006
3 12 19. syyskuuta 2004 19. joulukuuta 2004 16. joulukuuta 2006 4. maaliskuuta 2007
4 13 10. syyskuuta 2006 10. joulukuuta 2006 7. lokakuuta 2007 6. tammikuuta 2008
5 10 6. tammikuuta 2008 9. maaliskuuta 2008 19. huhtikuuta 2009 28. kesäkuuta 2009

Jaksot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäinen tuotantokausi (2002)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Σ # Alkup. nimi Nimi Ohjaus Tarina Käsikirjoitus Alkup.
esityspäivä
Suomen
esityspäivä
1 1 The Target Kovat piipussa Clark Johnson David Simon & Ed Burns David Simon 2. kesäkuuta 2002 16. lokakuuta 2005
”... when it’s not your turn.” –McNulty

Murhayksikön rikosetsivä Jimmy McNulty seuraa keskitason huumediilerin, D’Angelo Barksdalen, oikeudenkäyntiä, jossa syyttäjän päätodistaja peruu lausuntonsa. McNulty tunnistaa huumepomo Stringer Bellin oikeussalissa ja uskoo tämän manipuloineen todistajaa. McNulty kiertää komentoketjun puhumalla tuomarille, joka painostaa poliisilaitosta jutussa. D’Angelo vapautuu syytteistä ja palaa töihin Barksdalen huumeorganisaatioon julkiselle asuntoalueelle, joka tunnetaan ”Monttuna”. Koditon narkomaani Bubbles opettaa toista narkomaania huonosti suunnitellussa huijauksessa huonoin seurauksin.[1]

2 2 The Detail Tutkimukset mutkistuvat Clark Johnson David Simon & Ed Burns David Simon 9. kesäkuuta 2002 23. lokakuuta 2005
”You cannot lose if you do not play.” –Marla Daniels

D’Angeloa vastaan todistanut mies löytyy murhattuna, josta epäillään Barksdalen organisaatiota. Komennuksen johtaja, komisario Cedric Daniels, epäilee ryhmänsä laatua kun taas etsivä McNulty epäilee poliisilaitoksen tutkimukselle laatimaa suunnitelmaa. Danielsin suojatti Kima Greggs käyttää Bubblesia tiedonantajana todentaakseen Barksdalen organisaation jäseniä. Danielsin epäilykset muista etsivistään käyvät toteeksi, kun Hercin, Carverin ja Prezin yöllinen seikkailu menee pieleen.[2]

3 3 The Buys Yllätysisku Peter Medak David Simon & Ed Burns David Simon 16. kesäkuuta 2002 30. lokakuuta 2005
”The King stay the King.” –D’Angelo

Daniels antaa apulaispäällikkö Burrellille vastahakoisesti verukkeen etsiviensä toimille, mutta vaatii Preziä jäämään toimistotöihin. Lester Freamon hankkii Avon Barksdalesta vihdoin tunnistuskuvan ja saa McNultylta kunnioitusta. Komennus saa tehtäväkseen iskeä Monttuun ja tehdä pidätyksiä, josta McNulty kieltäytyy uskoen sen tärvelevän koko jutun. Legendaarinen ryöstäjä Omar varastaa Barksdalen operaation huumekätkön. McNulty saa kuulla FBI-tutultaan Danielsin olevan ”likainen”.[3]

4 4 Old Cases Pattitilanne Clement Virgo David Simon & Ed Burns David Simon 23. kesäkuuta 2002 6. marraskuuta 2005
”It’s a thin line ’tween heaven and here.” –Bubbles

Ylikonstaapeli Landsman tuo esiin nuoren naisen, Diedre Kressonin, vanhan murhan, joka saattaa liittyä Barksdaleihin. Ryöstöstä raivostuneet Stringer ja Avon asettavat palkkion Omarin jengistä. McNulty vakuuttaa Danielsille, että komennuksen juttu tarvitsee salakuuntelulupaa. Bunk ja McNulty tutkivat Diedre Kressonin entistä asuntoa ja yhdistävät sieltä löytyneen hylsyn Barksdaleen.[4]

5 5 The Pager Ei puusta pitkälle Clark Johnson David Simon & Ed Burns Ed Burns 30. kesäkuuta 2002 13. marraskuuta 2005
”... a little slow, a little late.” –Avon Barksdale
6 6 The Wire Omar astuu esiin Ed Bianchi David Simon & Ed Burns David Simon 7. heinäkuuta 2002 20. marraskuuta 2005
”... and all the pieces matter.” –Freamon
7 7 One Arrest Jonkin sortin läpimurto Joe Chappelle David Simon & Ed Burns Rafael Alvarez 21. heinäkuuta 2002 27. marraskuuta 2005
”A man must have a code.” –Bunk
8 8 Lessons Panokset kovenevat Gloria Muzio David Simon & Ed Burns David Simon 28. heinäkuuta 2002 4. joulukuuta 2005
”Come at the king, you best not miss.” –Omar
9 9 Game Day Vaihtokauppoja Milčo Mančevski David Simon & Ed Burns David H. Melnick & Shamit Choksey 4. elokuuta 2002 11. joulukuuta 2005
”Maybe we won.” –Herc
10 10 The Cost Avon siirtyy taka-alalle Brad Anderson David Simon & Ed Burns David Simon 11. elokuuta 2002 18. joulukuuta 2005
”And then he dropped the bracelets...” –Greggs
11 11 The Hunt Paineet kasvavat Steve Shill David Simon & Ed Burns Joe Lusco 18. elokuuta 2002 1. tammikuuta 2006
”Dope on the damn table.” –Daniels
12 12 Cleaning Up Silmukka kiristyy Clement Virgo David Simon & Ed Burns George Pelecanos 1. syyskuuta 2002 8. tammikuuta 2006
”This is me, yo, right here.” –Wallace
13 13 Sentencing Loppunäytös Tim Van Patten David Simon & Ed Burns David Simon & Ed Burns 8. syyskuuta 2002 15. tammikuuta 2006
”All in the game.” –Perinteinen westbaltimorelainen sanonta

Toinen tuotantokausi (2003)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Σ # Alkup. nimi Nimi Ohjaus Tarina Käsikirjoitus Alkup.
esityspäivä
Suomen
esityspäivä
14 1 Ebb Tide Laskuvesi Ed Bianchi David Simon & Ed Burns David Simon 1. kesäkuuta 2003 2. helmikuuta 2006
”Ain’t never gonna be what it was.” –Little Big Roy
15 2 Collateral Damage Harmin paikka Ed Bianchi David Simon & Ed Burns David Simon 8. kesäkuuta 2003 9. helmikuuta 2006
”They can chew you up but they gotta spit you back out.” –McNulty
16 3 Hot Shots Kuumaa kamaa Elodie Keene David Simon & Ed Burns David Simon 15. kesäkuuta 2003 16. helmikuuta 2006
”What they need is a union.” –Russell
17 4 Hard Cases Kovat kuviot Elodie Keene David Simon & Joy Lusco Joy Lusco 22. kesäkuuta 2003 23. helmikuuta 2006
”If I hear music, I’m gonna dance.” –Greggs
18 5 Undertow Pohjavirtoja Steve Shill David Simon & Ed Burns Ed Burns 29. kesäkuuta 2003 2. maaliskuuta 2006
”They used to make steel there, no?” –Vondas
19 6 All Prologue Paluu alkuun Steve Shill David Simon & Ed Burns David Simon 6. heinäkuuta 2003 9. maaliskuuta 2006
”It don't matter that some fool say he different...” –D’Angelo
20 7 Backwash Jälkipyykkiä Thomas J. Wright David Simon & Rafael Alvarez Rafael Alvarez 13. heinäkuuta 2003 16. maaliskuuta 2006
”Don’t worry kid, y’er still on the clock.” –Horseface
21 8 Duck and Cover Kuulolla Dan Attias David Simon & George Pelecanos George Pelecanos 27. heinäkuuta 2003 23. maaliskuuta 2006
”How come they don’t fly away?” –Ziggy
22 9 Stray Rounds Kovat piipussa Tim Van Patten David Simon & Ed Burns David Simon 3. elokuuta 2003 30. maaliskuuta 2006
”The world is a smaller place now.” –Kreikkalainen
23 10 Storm Warnings Myrskyvaroituksia Rob Bailey David Simon & Ed Burns Ed Burns 10. elokuuta 2003 6. huhtikuuta 2006
”It pays to go with the union card everytime.” –Ziggy
24 11 Bad Dreams Kuin pahaa unta Ernest Dickerson David Simon & George Pelecanos George Pelecanos 17. elokuuta 2003 13. huhtikuuta 2006
”I need to get clean.” –Sobotka
25 12 Port in a Storm Alaston satama Robert F. Colesberry David Simon & Ed Burns David Simon 24. elokuuta 2003 20. huhtikuuta 2006
”Business. Always business.” –Kreikkalainen

Kolmas tuotantokausi (2004)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Σ # Alkup. nimi Nimi Ohjaus Tarina Käsikirjoitus Alkup.
esityspäivä
Suomen
esityspäivä
26 1 Time After Time Muutosten aika Ed Bianchi David Simon & Ed Burns David Simon 19. syyskuuta 2004 16. joulukuuta 2006
”Don’t matter how many times you get burnt, you just keep doin’ the same.” –Bodie
27 2 All Due Respect Kaikella kunnioituksella Steve Shill David Simon & Richard Price Richard Price 26. syyskuuta 2004 23. joulukuuta 2006
”There’s never been a paper bag...” –Colvin
28 3 Dead Soldiers Kuolleet sotilaat Rob Bailey David Simon & Dennis Lehane Dennis Lehane 3. lokakuuta 2004 30. joulukuuta 2006
”The gods will not save you.” –Burrell
29 4 Hamsterdam Amsterdam Ernest Dickerson David Simon & George Pelecanos George Pelecanos 10. lokakuuta 2004 6. tammikuuta 2007
”Why you got to go and fuck with the program?” –Fruit
30 5 Straight and True Korkean tason neuvotteluja Dan Attias David Simon & Ed Burns Ed Burns 17. lokakuuta 2004 13. tammikuuta 2007
”I had such fuckin’ hopes for us.” –McNulty
31 6 Homecoming Katkera kotiinpaluu Leslie Libman David Simon & Rafael Alvarez Rafael Alvarez 31. lokakuuta 2004 20. tammikuuta 2007
”Just a gangster, I suppose.” –Avon Barksdale
32 7 Back Burners Varjoja paratiisissa Tim Van Patten David Simon & Joy Lusco Joy Lusco 7. marraskuuta 2004 28. tammikuuta 2007
”Conscience do cost.” –Butchie
33 8 Moral Midgetry Edistysaskelia Agnieszka Holland David Simon & Richard Price Richard Price 14. marraskuuta 2004 3. helmikuuta 2007
”Pretty don’t even come close to the problem.” –Diakoni
34 9 Slapstick Ongelmia Alex Zakrzewski David Simon & George Pelecanos David Simon 21. marraskuuta 2004 10. helmikuuta 2007
”...while you’re waiting for moments that never come.” –Freamon
35 10 Reformation Sotatila Christine Moore David Simon & Ed Burns Ed Burns 28. marraskuuta 2004 17. helmikuuta 2007
”Call it a crisis of leadership.” –Proposition Joe
36 11 Middle Ground Pelkkää bisnestä Joe Chappelle David Simon & George Pelecanos George Pelecanos 12. joulukuuta 2004 24. helmikuuta 2007
”We ain’t gotta dream no more, man.” –Stringer Bell
37 12 Mission Accomplished Tehtävä suoritettu Ernest Dickerson David Simon & Ed Burns David Simon 19. joulukuuta 2004 4. maaliskuuta 2007
”...we fight on the lie.” –Slim Charles

Neljäs tuotantokausi (2006)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Σ # Alkup. nimi Nimi Ohjaus Tarina Käsikirjoitus Alkup.
esityspäivä
Suomen
esityspäivä
38 1 Boys of Summer Kesän maku Joe Chappelle David Simon & Ed Burns David Simon 10. syyskuuta 2006 7. lokakuuta 2007
”Lambs to the slaughter here.” –Marcia Donnelly
39 2 Soft Eyes Likaista peliä Christine Moore Ed Burns & David Mills David Mills 17. syyskuuta 2006 14. lokakuuta 2007
”I still wake up white in a city that ain’t.” –Carcetti
40 3 Home Rooms Opettajan mallioppilaat Seith Mann Ed Burns & Richard Price Richard Price 24. syyskuuta 2006 28. lokakuuta 2007
”Love the first day, man. Everybody all friendly an’ shit.” –Namond Brice
41 4 Refugees Pakolaiset Jim McKay Ed Burns & Dennis Lehane Dennis Lehane 1. lokakuuta 2006 4. marraskuuta 2007
”No one wins. One side just loses more slowly.” –Prez
42 5 Alliances Ystävien kesken David Platt David Simon & Ed Burns Ed Burns 8. lokakuuta 2006 11. marraskuuta 2007
”If you with us, you with us.” –Chris Partlow
43 6 Margin of Error Rimaa hipoen Dan Attias Ed Burns & Eric Overmyer Eric Overmyer 15. lokakuuta 2006 18. marraskuuta 2007
”Don’t try this shit at home.” –Norman Wilson
44 7 Unto Others Levottomat kadut Anthony Hemingway Ed Burns & William F. Zorzi William F. Zorzi 29. lokakuuta 2006 25. marraskuuta 2007
”Aw yeah. That golden rule.” –Bunk
45 8 Corner Boys Kulmien kundit Agnieszka Holland Ed Burns & Richard Price Richard Price 5. marraskuuta 2006 2. joulukuuta 2007
”We got our thing, but it’s just part of the big thing.” –Zenobia
46 9 Know Your Place Pelin säännöt Alex Zakrzewski Ed Burns & Kia Corthron Kia Corthron 12. marraskuuta 2006 9. joulukuuta 2007
”Might as well dump ’em, get another.” –Proposition Joe
47 10 Misgivings Syytä epäillä Ernest Dickerson Ed Burns & Eric Overmyer Eric Overmyer 19. marraskuuta 2006 16. joulukuuta 2007
”World goin’ one way, people another.” –Poot
48 11 A New Day Muutosten aika Brad Anderson David Simon & Ed Burns Ed Burns 26. marraskuuta 2006 23. joulukuuta 2007
”You play in dirt, you get dirty.” –McNulty
49 12 That’s Got His Own Keinot kovenevat Joe Chappelle Ed Burns & George Pelecanos George Pelecanos 3. joulukuuta 2006 30. joulukuuta 2007
”That all there is to it?” –Bubbles
50 13 Final Grades Kuolleet eivät itke Ernest Dickerson David Simon & Ed Burns David Simon 10. joulukuuta 2006 6. tammikuuta 2008
”If animal trapped call 410-844-6286.” –Baltimore, perinteinen

Viides tuotantokausi (2008)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Σ # Alkup. nimi Nimi Ohjaus Tarina Käsikirjoitus Alkup.
esityspäivä
Suomen
esityspäivä
51 1 More with Less Keinot kovenevat Joe Chappelle David Simon & Ed Burns David Simon 6. tammikuuta 2008 19. huhtikuuta 2009
”The bigger the lie, the more they believe.” –Bunk
52 2 Unconfirmed Reports Vahvistamattomia tietoja Ernest Dickerson David Simon & William F. Zorzi William F. Zorzi 13. tammikuuta 2008 26. huhtikuuta 2009
”This ain’t Aruba, bitch.” –Bunk
53 3 Not for Attribution Kylmäverisesti Scott Kecken & Joy Kecken David Simon & Chris Collins Chris Collins 20. tammikuuta 2008 3. toukokuuta 2009
”They’re dead where it doesn't count.” –Fletcher
54 4 Transitions Muutoksia Dan Attias David Simon & Ed Burns Ed Burns 27. tammikuuta 2008 10. toukokuuta 2009
”Buyer’s market out there.” –Templeton
55 5 React Quotes Sarjamurhaajan jäljillä Agnieszka Holland David Simon & David Mills David Mills 3. helmikuuta 2008 17. toukokuuta 2009
”Just ’cause they’re in the street doesn’t mean that they lack opinions.” –Haynes
56 6 The Dickensian Aspect Dickensläinen näkökulma Seith Mann David Simon & Ed Burns Ed Burns 10. helmikuuta 2008 24. toukokuuta 2009
”If you have a problem with this, I understand completely.” –Freamon
57 7 Took Elämän syke Dominic West David Simon & Richard Price Richard Price 17. helmikuuta 2008 31. toukokuuta 2009
”They don’t teach it in law school.” –Pearlman
58 8 Clarifications Asiat selkeytyvät Anthony Hemingway David Simon & Dennis Lehane Dennis Lehane 24. helmikuuta 2008 7. kesäkuuta 2009
”A lie ain’t a side of a story. It’s just a lie.” –Terry Hanning
59 9 Late Editions Myöhäispainokset Joe Chappelle David Simon & George Pelecanos George Pelecanos 2. maaliskuuta 2008 14. kesäkuuta 2009
”Deserve got nuthin’ to do with it.” –Snoop
60 10 –30– Loppunäytös Clark Johnson David Simon & Ed Burns David Simon 9. maaliskuuta 2008 28. kesäkuuta 2009
”...the life of kings.” –H. L. Mencken

DVD-julkaisut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kausi Julkaistu Levyt Lähde
Alue 1 Alue 2
1 12. lokakuuta 2004 4. marraskuuta 2005 5 [5][6]
2 25. tammikuuta 2005 10. marraskuuta 2005 5 [7][8]
3 8. elokuuta 2006 2007 5 [9][10]
4 12. huhtikuuta 2007 10. maaliskuuta 2008 5 [11][12]
5 12. elokuuta 2008 22. syyskuuta 2008 4 [13][14]

Kokoelmat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Julkaistu Levyt Lähde
Alue 1 Alue 2
Complete Series 9. joulukuuta 2008 (DVD) 8. joulukuuta 2008 (DVD) 23 [15][16]
Complete Series 2. kesäkuuta 2015 (Blu-ray) 1. kesäkuuta 2015 (Blu-ray) 20 [17][18]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. The Wire: 01: The Target Synopsis HBO. Viitattu 30.6.2015. (englanniksi)
  2. The Wire: 02: The Detail Synopsis HBO. Viitattu 30.6.2015. (englanniksi)
  3. The Wire: 03: The Buys Synopsis HBO. Viitattu 14.2.2017. (englanniksi)
  4. The Wire: 04: Old Cases Synopsis HBO. Viitattu 14.2.2017. (englanniksi)
  5. The Wire - Season 1 DVD Information TVShowsOnDVD.com. Viitattu 29.6.2015. (englanniksi)
  6. The Wire: Complete HBO Season 1 (DVD) Amazon.co.uk. Viitattu 29.6.2015. (englanniksi)
  7. The Wire - Season 2 DVD Information TVShowsOnDVD.com. Viitattu 29.6.2015. (englanniksi)
  8. The Wire: Complete HBO Season 2 (DVD) Amazon.co.uk. Viitattu 29.6.2015. (englanniksi)
  9. The Wire - Season 3 DVD Information TVShowsOnDVD.com. Viitattu 29.6.2015. (englanniksi)
  10. The Wire: Complete HBO Season 3 (DVD) Amazon.co.uk. Viitattu 29.6.2015. (englanniksi)
  11. The Wire - Season 4 DVD Information TVShowsOnDVD.com. Viitattu 29.6.2015. (englanniksi)
  12. The Wire: Complete HBO Season 4 (DVD) Amazon.co.uk. Viitattu 29.6.2015. (englanniksi)
  13. The Wire - Season 5 DVD Information TVShowsOnDVD.com. Viitattu 29.6.2015. (englanniksi)
  14. The Wire: Complete HBO Season 5 (DVD) Amazon.co.uk. Viitattu 29.6.2015. (englanniksi)
  15. The Wire - The Complete Series DVD Information TVShowsOnDVD.com. Viitattu 29.6.2015. (englanniksi)
  16. The Wire: Complete HBO Season 1-5 (DVD) Amazon.co.uk. Viitattu 29.6.2015. (englanniksi)
  17. The Wire - The Complete Series Blu-ray Information TVShowsOnDVD.com. Viitattu 29.6.2015. (englanniksi)
  18. The Wire: The Complete Series 1-5 (Blu-ray) Amazon.co.uk. Viitattu 29.6.2015. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]