Luettelo televisiosarjan Event jaksoista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Event on yhdysvaltalainen televisiosarja, jonka on luonut Nick Wauters NBC-televisiokanavalle. Sarjan ensimmäinen jakso esitettiin Yhdysvalloissa 20. syyskuuta 2010.

Sarjan yleiskatsaus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tuotantokausi Jaksot Alkuperäinen esitys DVD-julkaisupäivä
Ensimmäinen jakso Viimeinen jakso Alue 1 Alue 2 Alue 4
1 22 Yhdysvallat 20. syyskuuta 2010
Suomi 22. maaliskuuta 2011
Yhdysvallat 23. toukokuuta 2011
Suomi 16. elokuuta 2011
23. elokuuta 2011 17. lokakuuta 2011 24. elokuuta 2011

Jaksot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäinen tuotantokausi (2010–2011)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Nimi Nimi (suom.) Ohjaus Käsikirjoitus Alkup. esityspäivä Muu esityspäivä
1 I Haven't Told You Everything Salaisuuksia Jeffrey Reiner Nick Wauters Yhdysvallat 20. syyskuuta 2010 (NBC) Suomi 22. maaliskuuta 2011 (MTV3)
Sean Walkerista (Jason Ritter) tulee tietämättään osa salaliittoa, kun hänen tyttöystävänsä Leila (Sarah Roemer) kaapataan. Samaan aikaan presidentti (Blair Underwood) aikoo sulkea salaisen pidätyskeskuksen Mount Inostrankan Alaskassa ja paljastaa ja vapauttaa sen muukalaiset ja heidän salaperäisen johtajansa Sophian (Laura Innes), huolimatta Johtaja Blake Sterlingin (Željko Ivanek) vastaväitteistä. Sean nousee koneeseen ja anoo pilottia, Leilan isää Michaelia (Scott Patterson), olla törmäämättä Presidentin lehtistötilaisuuteen Miamiin. Kun kone lähestyy lehdistötilaisuutta, se lentää pyörteeseen ja katoaa.


2 To Keep Us Safe Vainottu Jeffrey Reiner Evan Katz & Nick Wauters Yhdysvallat 27. syyskuuta 2010 (NBC) Suomi 29. maaliskuuta 2011 (MTV3)
Lentokone syöksyy autiomaahan Arizonassa ja kun helikopteri lähestyy aluetta, Michael kehottaa Seania juoksemaan. Ryhmä salaperäisiä muukalaisia ja Vicky Roberts (Taylor Cole), kenet Sean ja Leila tapasivat Karibian-risteilyllä, sieppasivat Michaelin ja hänen tyttärensä. Michaelin tyttäret uhattiin tappaa, ellei hän suostuisi yhteistyöhön. Lopulta Sean pyörtyy autiomaassa ja päätyy sairaalaan Yumaan. Pian sen jälkeen FBI-agentit ottavat hänet kiinni murhasta, jonka muukalaiset tekivät risteilyaluksella. Sillä välin paljastuu, että salaperäiset muukalaiset ovat hyvin paljon ihmisten tapaisia, mutta laji omaa pidemmän eliniän. Käy ilmi, että heidän lentokoneensa teki hätälaskun vuonna 1944 Alaskaan ja Mount Inostranka tehtiin heidän vangitsemisekseen. Kuitenkin moni muukalainen pääsi pakoon ja alkoivat elää yhteiskunnassa normaalia elämää. Johtaja Sterling nimittää CIA-agentin Simon Lee (Ian Anthony Dale) löytämään nämä muukalaiset, mutta ei tajua Leen olevan itse yksi heistä. Lee ja ryhmä sotilaita vierailevat Michaelin lentokoneen (Avias 514) onnettomuuspaikalla Arizonassa ja löytävät kaikki koneen matkustajat kuolleena.


3 Protect Them from the Truth Liittolainen Jeffrey Reiner David H. Goodman & James Wong Yhdysvallat 4. lokakuuta 2010 (NBC) Suomi 5. huhtikuuta 2011 (MTV3)
Agentit Hobbs ja Collier ovat ottaneet Seanin huostaansa ja viemässä häntä kuulusteluihin Seanin yrittäessä vakuuttaa heitä, ettei ole murhannut ketään ja että hänen tyttöystävänsä on siepattu. Hän onnistuu pakenemaan auto-onnettomuuden jälkeen samalla vieden agentti Collierin (Heather McComb) motelliin. Osaa Seanin tarinasta Collier pitää mahdollisena ja myöhemmin hän selvittää, että Vicky Robertsilla on useita identiteettejä. Collier onnistuu soittamaan apua ja hänen matkustaessaan takaisin toimistolle Sean matkustaa salaa auton takakontissa, mutta jää myöhemmin kiinni. Mahdolliset liittovaltion agentit saapuvat toimistolle tarkoituksenaan kuljettaa Sean Yumasta Washingtoniin, mutta avaavat tulen; Sean onnistuu pakenemaan agentti Collierin kanssa. Kun Sofia kieltäytyy paljastamasta, ketkä ovat aiemmin tapahtuneen Avias 514 -lentokoneonnettomuuden takana, presidentti Martinez tarjoaa vapautta Inostrankasta sille vangille, joka antaa hänelle tietoja tapauksen selvittämiseksi. Vanki nimeltä William (Omid Abtahi) astuu esiin ja vaatii vapautta myös tyttöystävälleen Mayalle (Clea DuVall). Kun he ovat kahdestaan, Maya puukottaa Williamia estäen häntä puhumasta. Lentokoneonnettomuuden kuolleiksi luullut uhrit on viety sotilastukikohtaan ja he alkavat salaperäisesti heräillä.


4 A Matter of Life and Death Kuolleista heränneet John Badham David Schulner & Lisa Zwerling Yhdysvallat 11. lokakuuta 2010 (NBC) Suomi 12. huhtikuuta 2011 (MTV3)
Sean ja Agentti Collier etsivät Leilaa, jonka jäljet johtavat Teksasiin. Sieltä he löytävät Vicky Robertsin äidin, mutta eivät Leilaa. Sean tapaa Vickyn pojan, joka pyytää Seania ottamaan kuvan hänestä näytettäväksi äidilleen. Sean ottaa kuvan kännykällään. Sterling kuulustelee Michaelia ihmisistä, jotka kidnappasivat Michaelin perheen ja käskivät hänen lentää lentokoneen kohti presidentin lehdistötilaisuutta. Thomas-niminen muukalainen (Clifton Collins, Jr.) soittaa presidentille ja vaatii, että Inostrankan vankeja vapautetaan tai viattomia ihmisiä kuolee. Presidentti Martinez ja hänen vaimonsa Christina (Lisa Vidal) tapaavat Sophian saadakseen hänet puhumaan lennosta. Avias 514 -lennon matkustajat ovat heränneet, mutta eivät muista mitään tapahtuneesta. Lisäksi heillä alkaa ilmetä erilaisia sairauksia. Leila onnistuu pakenemaan vangitsijoiltaan ja jättää viestin Seanin vastaajaan. Vicky oli kuitenkin järjestänyt pakenemisen, jotta Leila johdattaisi Seanin luokseen ja jotta he onnistuisivat saamaan hänet kiinni.


5 Casualties of War Tahtojen taisto Milan Cheylov Dan Dworkin & Jay Beattie Yhdysvallat 18. lokakuuta 2010 (NBC) Suomi 19. huhtikuuta 2011 (MTV3)
Thomas ottaa yhteyttä presidenttiin ja esittää uhkavaatimuksen. Hän antaa vastalääkettä Avias 514 -lennon hitaasti kuoleville matkustajille, jos presidentti vapauttaa Inostrankan vankeja. Sophia ja agentti Lee yrittävät saada Thomasta vetäytymään uhkavaatimuksestaan, kun he saavat tietää presidentin aikovan teloittaa Inostrankan vangit, jos Avias 514 -lennon matkustajia kuolee. Samaan aikaa Sean kuuntelee viestin vastaajastaan ja Leilalle selviää, että poliisit ovat mukana hänen kidnappauksessaan. Hän yrittää paeta siinä kuitenkaan onnistumatta. Kun Sean saapuu paikalle ja näkee Vickyn poliisiasemalla, hän uhkaa Vickyn pojalle käyvän jotain, jos hän ei suostu auttamaan heitä. Vicky auttaa Seanin ja Leilan pakoon. Jakson lopussa presidentti Martinez suostuu vaihtamaan Sophian vastalääkkeeseen.


6 Loyalty Suunnitelma Jonas Pate Leyani Diaz & Vanessa Rojas Yhdysvallat 25. lokakuuta 2010 (NBC) Suomi 26. huhtikuuta 2011 (MTV3)
Agentti Leen peitetarina hallituksessa on paljastumassa, kun hän auttaa Sophian pakoon. Sillä välin Sean yrittää selittää lentokonetta ja salaliittoa Leilalle, joka saa tietää äitinsä kuolleen ja siskonsa olevan yhä kateissa. Hänen isänsä saattaa olla osallinen salaliittoon. He palaavat Leilan asunnolla ja löytävät naisen nimeltä Madeline, entisen toimittajan, joka kertoo itsensä ja Leilan isän Michaelin olevan tietoisia salaisesta pidätyskeskuksesta Mount Inostrankasta. Sophia on vapaalla jalalla ja presidentti Martinez ja Sterling jatkavat hänen jäljittämistään, vaikka tietävät jonkun Leen joukoissa olevan Sophian puolella. Takauma näyttää Leen olleen rakastunut Violet-nimiseen naiseen vuonna 1954, mutta hitaan ikääntymisen vuoksi Thomas pakotti Leen jättämään hänet. Lee tapasi Violetin uudestaan kymmenen vuotta aiemmin ennen kuin hän kuoli vanhuuteen. Hallituksen joukot onnistuvat jäljittämään Sophian ja Thomasin vanhaan varastorakennukseen ja aikovat vangita heidät, mutta Thomas aiheuttaa rakennuksen sortumisen ja agentti Lee jää raunioiden alle.


7 I Know Who You Are Koodi kadonneille Milan Cheylov Evan Katz & Lisa Zwerling Yhdysvallat 8. marraskuusta 2010 (NBC) Suomi 3. toukokuuta 2011 (MTV3)
Thomas paljastuu Sophian pojaksi ja pahoittelee äidilleen, ettei onnistunut täyttämään itselleen asetettua tehtävää. Johtaja Sterling alkaa miettiä Leen luotettavuutta, kun agentti Murphy väittää, että Lee työskentelee Sophialle ja Thomasille. Murphy itse kuitenkin lavastetaan näyttämään petturilta. Sean, Leila ja Madeline löytävät kaapista huippusalaisen kansion, jossa on 13 tytön tiedot. Madelinen ystävän avulla he selvittävät, että kaikki kansiossa mainituista tytöistä ovat kadonneet äskettäin. Aseistetut miehet hyökkäävät taloon ja talo räjähtää. Sean ja Leila onnistuvat kuitenkin pakenemaan. Lopussa näytetään nainen, joka vie Leilan siskoa Samanthaa alas käytävään ja huoneeseen. Huone näyttää leikkihuoneelta, jossa on nuoria tyttöjä, joiden kasvot kuitenkin muistuttavat vanhoja naisia.


8 For the Good of Our Country Vihollisen välikäsi Jeffrey Reiner David H. Goodman & James Wong Yhdysvallat 15. marraskuusta 2010 (NBC) Suomi 10. toukokuuta 2011 (MTV3)
Martinez kuulustelee Michaelia ja pyytää paljastamaan ihmiset, jotka käskivät hänen ryhtyä murhayritykseen. Michael kertoo, että murhayritys aiottiin perua, mutta sieppaajat saivat puhelun jossa heidän käskettiin jatkaa. Selviää, että puhelu tehtiin vain minuutteja kokouksen jälkeen, jonka Martinez piti ennen lehdistötilaisuutta. Teletiedoista selviää, että varapresidentti Raymond Jarvis (Bill Smitrovich) oli mukana murhayrityksessä. Samalla yksi räjähdyksestä selvinnyt mies ampuu Seania. Sean ei halua kuitenkaan sairaalaan koska hänet on etsintäkuulutettu murhasta (johon hänet lavastettiin), joten he sieppaavat lääkärin, joka suorittaa hänelle leikkauksen. Dempsey (Hal Holbrook) palkkaa Vickyn tappamaan varapresidentti Jarviksen, jotta hän ei pääse kertomaan tietojaan eteenpäin. Vicky kuitenkin antaa hänen elää ja käskee tämän tunnustaa kaiken. Ennen kuin Jarvis ehtii kertoa tietojaan presidentille, auto räjähtää ja oletettavasti tappaa hänet.


9 Your World to Take Johtolanka Michelle MacLaren Dan Dworkin & Jay Beattie Yhdysvallat 22. marraskuusta 2010 (NBC) Suomi 17. toukokuuta 2011 (MTV3)
Sophia ja Thomas etenevät suunnitelmassaan saada kaikki kansalaisensa kotiin ja kokoontuvat hotellissa. Sophia siirtyy tehtävän johtoon, sillä hänen mielestään Thomas ei ole sopiva tehtävään. Kun Sophia ilmoittaa suunnitelman, hän huomaa, että muutamat eivät halua palata kotiin. Thomas tapaa salaa ihastuksen kohteensa Isabelin (Necar Zadegan). Thomas ja Isabel suunnittelevat tappavansa Sophian, kunhan saavat avainmoduulin jolla päästä kotiin. Sillä välin Collier antaa Seanille ja Leilalle tietoja pariskunnasta, jonka tyttären Dempseyn miehet aikoinaan sieppasivat. He saapuvat parin asunnolle saadakseen jonkinlaisia tietoja Leilan siskosta Samanthasta. Selviää, että pariskunnan tytär tietää Samanthan, mutta koska pariskunta pelkää oman turvallisuutensa puolesta, tytärtä kielletään kertomasta tietojaan. Sean ja Leila päättävät seurata perhettä jotta saisivat tietoja, mutta Dempsey on lähettänyt vielä yhden miehen tappamaan Leilan. Presidentti Martinez ja Sterling odottavat kärsimättöminä Jarvisin parantumista. Myöhemmin Jarvis herää ja paljastaa tekonsa vaimolleen. Jakson lopussa Thomas ei pysty tappamaan Sophiaa ja Sophia saa tietää Isabelin olleen mukana petoksessa. Sophia pyytää Isabellaa ampumaan itseänsä polveen todistaakseen uskollisuutensa.


10 Everything Will Change Viesti kotiin Norberto Barba David Schulner & Nick Wauters Yhdysvallat 29. marraskuusta 2010 (NBC) Suomi 24. toukokuuta 2011 (MTV3)
Sean ja Leila löytävät sairaalan, jossa Samanthaa pidettiin, mutta kaikki tuntuu olevan poissa. He löytävät valokuvia Leilan isästä, jotka osoittavat, ettei hän ole vanhentunut lainkaan vuodesta 1940. Sophia kertoo Leelle, että Thomasilla on salainen kätkö rahaa, jota hallinnoi mies nimeltä Stephen Grant. Kun Lee käy miehen luona, selviää että Thomas on tappanut hänet. Martinez ja Sterling yrittävät selvittää, mikä aluksi ohjuksen näköinen esine laukaistiin kohti Yhdysvaltain länsiosia. He pelkäävät, että kyseessä on ydinase, mutta selviää että Yhdysvallat ei ole kohde. Ohjus osoittautuukin satelliitiksi, jolla Thomas ja Isabel lähettivät viestin kotiin.


11 And Then There Were More Yksi heistä Jeffrey Reiner David H. Goodman
Leyani Diaz & Vanessa Rojas
Yhdysvallat 6. maaliskuuta 2011 (Citytv) Suomi 31. toukokuuta 2011 (MTV3)
Thomas ja joukko avaruusolentoja suunnittelevat hyökkäystä Inostrankaan. Sillä välin edesmenneen Alaskan senaattorin vaimo (Virginia Madsen) perii miehensä paikan ja löytää sattumalta kansion Inostrankasta. Sterling aikoo vierailla Inostrankassa ja kuulustella joitain vankeja saatuaan selville Thomasin ja Isabelin viestin sisällön: "Saapumiseenne valmistaudutaan". Sean ja Leila pelastavat Samanthan sekä muut kidnapatut tytöt. He onnistuvat saamaan yhteyden Michael Buchananaan (Leilan isä) ja Sophiaan. Leilalle selviää hänen isänsä olevan yksi avaruusolioista ja hänen täytyykin päättää jääkö Seanin luokse vai lähteekö Michaelin ja Sophian mukaan.


12 Inostranka Isku Inostrankaan Jeffrey Reiner Dan Dworkin & Jay Beattie
David Schulner
Yhdysvallat 6. maaliskuuta 2011 (Citytv) Suomi 7. kesäkuuta 2011 (MTV3)
Inostrankassa Sterling kuulustelee Mayaa, joka kiistää Sterlingin väitteet siitä, että avaruusolennot haluaisivat puuttua maapallon sivilisaatioon. Samaan aikaan Thomas murtautuu Inostrankaan ja tappaa 44 Sophialle uskollista vankia ja säästää toiset 51, jotka vannovat uskollisuuttaan Thomasille. Hän myös haavoittaa Sterlingiä vatsaan ja jalkaan. Sterling onnistuu täpärästi pakenemaan Mayan avulla, joka on yhä uskollinen Sophialle. Michael kertoo Leilalle olevansa ulkoavaruuden NGC 253 -galaksista. Sean hylkää Leilan.


13 Turnabout Harhautus Michael Waxman James Wong Yhdysvallat 14. maaliskuuta 2011 (NBC) Suomi 14. kesäkuuta 2011 (MTV3)
 


14 A Message Back Huonoja uutisia Norberto Barba David H. Goodman & Nick Wauters Yhdysvallat 21. maaliskuuta 2011 (NBC) Suomi 21. kesäkuuta 2011 (MTV3)
 


15 Face Off Uhrauksia Janusz Kamiński David Schulner & Lisa Zwerling Yhdysvallat 28. maaliskuuta 2011 (NBC) Suomi 28. kesäkuuta 2011 (MTV3)
 


16 You Bury Other Things Too Petturi Michael Waxman Dan Dworkin & Jay Beattie Yhdysvallat 4. huhtikuuta 2011 (NBC) Suomi 5. heinäkuuta 2011 (MTV3)
 


17 Cut Off the Head Epäilyksen siemen Norberto Barba Evan Katz & James Wong Yhdysvallat 18. huhtikuuta 2011 (NBC) Suomi 12. heinäkuuta 2011 (MTV3)
 


18 Strain Valtaannousu Michael Watkins Dan Dworkin & Jay Beattie Yhdysvallat 25. huhtikuuta 2011 (NBC) Suomi 19. heinäkuuta 2011 (MTV3)
 


19 Us or Them Pako Milan Cheylov David H. Goodman Yhdysvallat 2. toukokuuta 2011 (NBC) Suomi 26. heinäkuuta 2011 (MTV3)
 


20 One Will Live, One Will Die Vasta-aine Alex Zakrzewski David Schulner Yhdysvallat 9. toukokuuta 2011 (NBC) Suomi 2. elokuuta 2011(MTV3)
 


21 The Beginning of the End Virus Jonas Pate Nick Wauters
Leyani Diaz & Vanessa Rojas
Yhdysvallat 16. toukokuuta 2011 (NBC) Suomi 9. elokuuta 2011 (MTV3)
 


22 Arrival Ne tulevat James Wong Evan Katz Yhdysvallat 23. toukokuuta 2011 (NBC) Suomi 16. elokuuta 2011 (MTV3)