Luettelo talviolympialaisten 2014 mitalisteista

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo kaikkien lajien mitalisteista vuoden 2014 talviolympialaisissa.

Sisältö
  1. Alppihiihto
  2. Ampumahiihto
  3. Curling
  4. Freestylehiihto
  5. Jääkiekko
  1. Kaukalopikaluistelu
  2. Kelkkailu
  3. Lumilautailu
  4. Maastohiihto
  5. Mäkihyppy
  1. Ohjaskelkkailu
  2. Pikaluistelu
  3. Skeleton
  4. Taitoluistelu
  5. Yhdistetty
Lähteet


Alppihiihto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alppihiihto

Supersuurpujottelu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Laji Sijoitukset Selostus
Miehet
16. helmikuuta
Kultaa Norja Kjetil Jansrud 1.18,14
Hopeaa Yhdysvallat Andrew Weibrecht +0,30
Pronssia Kanada Jan Hudec
Yhdysvallat Bode Miller
+0,53
 
Naiset
15. helmikuuta
Kultaa Itävalta Anna Fenninger 1.25,52
Hopeaa Saksa Maria Höfl-Riesch +0,55
Pronssia Itävalta Nicole Hosp +0,66
 

Syöksylasku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Laji Sijoitukset Selostus
Miehet
9. helmikuuta[1]
Kultaa Itävalta Matthias Mayer 2.06,23
Hopeaa Italia Christof Innerhofer 2.06,29
Pronssia Norja Kjetil Jansrud 2.06,33
 


Naiset
12. helmikuuta[2]
Kultaa Slovenia Tina Maze
Sveitsi Dominique Gisin
1.41,57
Hopeaa
Pronssia Sveitsi Lara Gut 1.41,67
 

Alppiyhdistetty[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Laji Sijoitukset Selostus
Miehet
14. helmikuuta
Kultaa Sveitsi Sandro Viletta 2.45,20
Hopeaa Kroatia Ivica Kostelić +0,34
Pronssia Italia Christof Innerhofer +0,47
 
Naiset
10. helmikuuta
Kultaa Saksa Maria Höfl-Riesch 2.34,62
Hopeaa Itävalta Nicole Hosp +0,40
Pronssia Yhdysvallat Julia Mancuso +0,53
 

Ampumahiihto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ampumahiihto

Miehet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

10 km[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

8. helmikuuta

Sija Maa Kilpailija Aika/ohilaukaukset
1 Norja Ole Einar Bjørndalen 24.33,5 / 1
2 Itävalta Dominik Landertinger +1,3 / 0
3 Tšekki Jaroslav Soukup +5,7 / 0



12,5 km takaa-ajo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

10. helmikuuta

Sija Maa Kilpailija Aika/ohilaukaukset
1 Ranska Martin Fourcade 33.48,6 / 1
2 Tšekki Ondřej Moravec +14,1 / 0
3 Ranska Jean-Guillaume Béatrix +24,2 / 1



20 km[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

13. helmikuuta

Sija Maa Kilpailija Aika/ohilaukaukset
1 Ranska Martin Fourcade 49.31,7 / 1
2 Saksa Erik Lesser +12,2 / 0
3 Venäjä Jevgeni Garanitšev +34,5 / 1



15 km yhteislähtö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

18. helmikuuta

Sija Maa Kilpailija Aika/ohilaukaukset
1 Norja Emil Hegle Svendsen 42.29,1 / 0
2 Ranska Martin Fourcade +0,0 / 1
3 Tšekki Ondřej Moravec +13,8 / 0



4 × 7,5 km viesti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

22. helmikuuta

Sija Maa Kilpailijat Aika/ohilaukaukset
1
2
3



Naiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

7,5 km[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

9. helmikuuta

Sija Maa Kilpailija Aika/ohilaukaukset
1 Slovakia Anastasija Kuzmina 21.06,8 / 0
2 Venäjä Olga Viluhina +19,9 / 0
3 Ukraina Vita Semerenko +21,7 / 0



10 km takaa-ajo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

11. helmikuuta

Sija Maa Kilpailija Aika/ohilaukaukset
1 Valko-Venäjä Darja Domratševa 29.30,7 / 1
2 Norja Tora Berger +37,6 / 1
3 Slovenia Teja Gregorin +42,0 / 1



15 km[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

14. helmikuuta

Sija Maa Kilpailija Aika/ohilaukaukset
1 Valko-Venäjä Darja Domratševa 43.19,6 / 1
2 Sveitsi Selina Gasparin +1.15,7 / 0
3 Valko-Venäjä Nadzeja Skardzina +1.38,2 / 0



12,5 km yhteislähtö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

17. helmikuuta

Sija Maa Kilpailija Aika/ohilaukaukset
1 Valko-Venäjä Darja Domratševa 35.25,6 / 1
2 Tšekki Gabriela Soukalová +20,2 / 1
3 Norja Tiril Eckhoff +27,3 / 1



4 × 6 km viesti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

21. helmikuuta

Sija Maa Kilpailijat Aika/ohilaukaukset
1 Ukraina Vita Semerenko
Julija Džyma
Valja Semerenko
Olena Pidhrušna
1.10.02,5 / 0+5
2 Venäjä Jana Romanova
Olga Zaitseva
Jekaterina Šumilova
Olga Viluhina
+26,4 / 0+4
3 Norja Fanny Welle-Strand Horn
Tiril Eckhoff
Ann Kristin Aafedt Flatland
Tora Berger
+37,6 / 0+5



Sekakilpailu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

2 × 6 km + 2 × 7,5 km sekaviesti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

19. helmikuuta

Sija Maa Kilpailijat Aika/ohilaukaukset
1 Norja Tora Berger
Tiril Eckhoff
Ole Einar Bjørndalen
Emil Hegle Svendsen
1.09.17,0 / 0+2
2 Tšekki Veronika Vítková
Gabriela Soukalová
Jaroslav Soukup
Ondřej Moravec
+32,6 / 0+7
3 Italia Dorothea Wierer
Karin Oberhofer
Dominik Windisch
Lukas Hofer
+58,2 / 0+6



Curling[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Curling

Laji Kultaa Kultaa Hopeaa Hopeaa Pronssia Pronssia
Miesten turnaus Kanada
Brad Jacobs
Ryan Fry
E. J. Harnden
Ryan Harnden
Caleb Flaxey
Iso-Britannia
David Murdoch
Greg Drummond
Scott Andrews
Michael Goodfellow
Tom Brewster
Ruotsin lippu Ruotsi
Niklas Edin
Sebastian Kraupp
Fredrik Lindberg
Viktor Kjäll
Oskar Eriksson
Naisten turnaus Kanada
Jennifer Jones
Kaitlyn Lawes
Jill Officer
Dawn McEwen
Kirsten Wall
Ruotsin lippu Ruotsi
Maria Prytz
Christina Bertrup
Maria Wennerström
Margaretha Sigfridsson
Agnes Knochenhauer
Iso-Britannia
Eve Muirhead
Anna Sloan
Vicki Adams
Claire Hamilton
Lauren Gray

Freestylehiihto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Freestylehiihto

Miehet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kumparelasku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

10. helmikuuta

Sija Maa Urheilija Pisteet
1 Kanada Alexandre Bilodeau 26,31
2 Kanada Mikaël Kingsbury 24,71
3 Venäjä Aleksandr Smyšljajev 24,34



Hypyt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

17. helmikuuta

Sija Maa Urheilija Pisteet
1 Valko-Venäjä Anton Kušnir 134,50
2 Australia David Morris 110,41
3 Kiina Jia Zongyang 95,06



Skicross[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

20. helmikuuta

Sija Maa Urheilija
1 Ranska Jean-Frédéric Chapuis
2 Ranska Arnaud Bovolenta
3 Ranska Jonathan Midol



Lumikouru[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

18. helmikuuta

Sija Maa Urheilija Pisteet
1 Yhdysvallat David Wise 92,00
2 Kanada Mike Riddle 90,60
3 Ranska Kevin Rolland 88,60



Slopestyle[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

13. helmikuuta

Sija Maa Urheilija Pisteet
1 Yhdysvallat Joss Christensen 95,80
2 Yhdysvallat Gus Kenworthy 93,60
3 Yhdysvallat Nicholas Goepper 92,40



Naiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kumparelasku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

8. helmikuuta

Sija Maa Urheilija Pisteet
1 Kanada Justine Dufour-Lapointe 22,44
2 Kanada Chloé Dufour-Lapointe 21,66
3 Yhdysvallat Hannah Kearney 21,49



Hypyt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

14. helmikuuta

Sija Maa Urheilija Pisteet
1 Valko-Venäjä Alla Tsuper 98,01
2 Kiina Xu Mengtao 83,50
3 Australia Lydia Lassila 72,12



Skicross[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

21. helmikuuta

Sija Maa Urheilija
1 Kanada Marielle Thompson
2 Kanada Kelsey Serwa
3 Ruotsi Anna Holmlund



Lumikouru[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sija Maa Urheilija Pisteet
1 Yhdysvallat Maddie Bowman 89,00
2 Ranska Marie Martinod 85,40
3 Japani Ayana Onozuka 83,20



Slopestyle[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

11. helmikuuta

Sija Maa Urheilija Pisteet
1 Kanada Dara Howell 94,20
2 Yhdysvallat Devin Logan 85,40
3 Kanada Kim Lamarre 85,00



Jääkiekko[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jääkiekko

Miehet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kultaa Kanada
Jamie Benn
Patrice Bergeron
Jay Bouwmeester
Jeff Carter
Sidney Crosby
Drew Doughty
Matt Duchene
Ryan Getzlaf
Dan Hamhuis
Duncan Keith
Chris Kunitz
Roberto Luongo
Patrick Marleau
Rick Nash
Corey Perry
Alex Pietrangelo
Carey Price
Patrick Sharp
Mike Smith
Martin St. Louis
P. K. Subban
John Tavares
Jonathan Toews
Marc-Édouard Vlasic
Shea Weber
Hopeaa Ruotsi
Daniel Alfredsson
Nicklas Bäckström
Patrik Berglund
Alexander Edler
Oliver Ekman-Larsson
Jhonas Enroth
Jimmie Ericsson
Jonathan Ericsson
Loui Eriksson
Jonas Gustavsson
Carl Hagelin
Niklas Hjalmarsson
Marcus Johansson
Erik Karlsson
Niklas Kronwall
Marcus Krüger
Gabriel Landeskog
Henrik Lundqvist
Gustav Nyquist
Johnny Oduya
Daniel Sedin
Jakob Silfverberg
Alexander Steen
Henrik Tallinder
Henrik Zetterberg
Pronssia Suomi
Juhamatti Aaltonen
Aleksandr Barkov Jr.
Mikael Granlund
Juuso Hietanen
Jarkko Immonen
Jussi Jokinen
Olli Jokinen
Leo Komarov
Sami Lepistö
Petri Kontiola
Lauri Korpikoski
Lasse Kukkonen
Jori Lehterä
Kari Lehtonen
Olli Määttä
Antti Niemi
Antti Pihlström
Tuukka Rask
Tuomo Ruutu
Sakari Salminen
Sami Salo
Teemu Selänne
Kimmo Timonen
Ossi Väänänen
Sami Vatanen

Naiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kultaa Kanada
Meghan Agosta-Marciano
Gillian Apps
Mélodie Daoust
Laura Fortino
Jayna Hefford
Haley Irwin
Brianne Jenner
Rebecca Johnston
Charline Labonté
Geneviève Lacasse
Jocelyne Larocque
Meaghan Mikkelson-Reid
Caroline Ouellette
Marie-Philip Poulin
Lauriane Rougeau
Natalie Spooner
Shannon Szabados
Jenn Wakefield
Catherine Ward
Tara Watchorn
Hayley Wickenheiser
Hopeaa Yhdysvallat
Kacey Bellamy
Megan Bozek
Alexandra Carpenter
Julie Chu
Kendall Coyne
Brianna Decker
Meghan Duggan
Lyndsey Fry
Amanda Kessel
Hilary Knight
Jocelyne Lamoureux
Monique Lamoureux-Kolls
Gisele Marvin
Brianne McLaughlin
Michelle Picard
Josephine Pucci
Molly Schaus
Anne Schleper
Kelli Stack
Lee Stecklein
Jessie Vetter
Pronssia Sveitsi
Janine Alder
Livia Altmann
Sophie Anthamatten
Laura Benz
Sara Benz
Nicole Bullo
Romy Eggimann
Sarah Forster
Angela Frautschi
Jessica Lutz
Julia Marty
Stefany Marty
Alina Müller
Katrin Nabholz
Evelina Raselli
Florence Schelling
Lara Stalder
Phoebe Stanz
Anja Stiefel
Sandra Thalmann
Nina Waidacher

Miehet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pronssia Suomen jääkiekkomaajoukkue: Antti Niemi, Kari Lehtonen, Tuukka Rask, Olli Määttä, Ossi Väänänen, Lasse Kukkonen, Sami Salo, Sami Lepistö, Juuso Hietanen, Kimmo Timonen, Sami Vatanen, Teemu Selänne, Aleksandr Barkov Jr., Mikael Granlund, Lauri Korpikoski, Olli Jokinen, Tuomo Ruutu, Jussi Jokinen, Petri Kontiola, Juhamatti Aaltonen, Leo Komarov, Jarkko Immonen, Jori Lehterä, Antti Pihlström ja Sakari Salminen

Kaukalopikaluistelu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaukalopikaluistelu

Miehet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

500 m[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

21. helmikuuta

Sija Maa Kilpailija Aika
1 Venäjä Viktor An 41,312
2 Kiina Wu Dajing 41,516
3 Kanada Charle Cournoyer 41,617



1 000 m[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

15. helmikuuta

Sija Maa Kilpailija Aika
1 Venäjä Viktor An 1.25,325
2 Venäjä Vladimir Grigorjev 1.25,399
3 Alankomaat Sjinkie Knegt 1.25,611



1 500 m[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

10. helmikuuta

Sija Maa Kilpailija Aika
1 Kanada Charles Hamelin 2.14,985
2 Kiina Han Tianyu 2.15,055
3 Venäjä Viktor An 2.15,062



5 000 m viesti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

21. helmikuuta

Sija Maa Kilpailijat Aika
1 Venäjä Viktor An
Semjon Jelistratov
Vladimir Grigorjev
Ruslan Zaharov
6.42,100 OE
2 Yhdysvallat Eduardo Alvarez
J. R. Celski
Chris Creveling
Jordan Malone
6.42,371
3 Kiina Chen Dequan
Han Tianyu
Shi Jingnan
Wu Dajing
6.48,341



Naiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

500 m[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

13. helmikuuta

Sija Maa Kilpailija Aika
1 Kiina Li Jianrou 45,263
2 Italia Arianna Fontana 51,250
3 Etelä-Korea Park Seung-Hi 54,207



1 000 m[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

21. helmikuuta

Sija Maa Kilpailija Aika
1 Etelä-Korea Park Seung-Hi 1.30,761
2 Kiina Fan Kexin 1.30,811
3 Etelä-Korea Shim Suk-Hee 1.31,027



1 500 m[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

15. helmikuuta

Sija Maa Kilpailija Aika
1 Kiina Zhou Yang 2.19,140
2 Etelä-Korea Shim Suk-Hee 2.19,239
3 Italia Arianna Fontana 2.19,416



3 000 m viesti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

18. helmikuuta

Sija Maa Kilpailijat Aika
1 Etelä-Korea Cho Ha-Ri
Kim Alang
Park Seung-Hi
Shim Suk-Hee
Kong Sangjeong (luisteli välierissä)
4.09,498
2 Kanada Marie-Ève Drolet
Jessica Hewitt
Valérie Maltais
Marianne St-Gelais
4.10,641
3 Italia Arianna Fontana
Lucia Peretti
Martina Valcepina
Elena Viviani
4.14,014



Lumilautailu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lumilautailu

Miehet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lumikouru[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Finaali 11. helmikuuta

Sija Maa Urheilija Pisteet
1 Sveitsi Iouri Podladtchikov 94,75
2 Japani Ayumu Hirano 93,50
3 Japani Taku Hiraoka 92,25



Lumilautakrossi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Finaali 18. helmikuuta

Sija Maa Urheilija
1 Ranska Pierre Vaultier
2 Venäjä Nikolai Oljunin
3 Yhdysvallat Alex Deibold



Parisuurpujottelu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Finaali 19. helmikuuta

Sija Maa Urheilija
1 Venäjä Vic Wild
2 Sveitsi Nevin Galmarini
3 Slovenia Žan Košir



Slopestyle[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Finaali 8. helmikuuta

Sija Maa Urheilija Pisteet
1 Yhdysvallat Sage Kotsenburg 93,50
2 Norja Ståle Sandbech 91,75
3 Kanada Mark McMorris 88,75



Parierikoispujottelu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Finaali 22. helmikuuta

Sija Maa Urheilija Pisteet
1
2
3



Naiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lumikouru[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Finaali 12. helmikuuta

Sija Maa Urheilija Pisteet
1 Yhdysvallat Kaitlyn Farrington 91,75
2 Australia Torah Bright 91,50
3 Yhdysvallat Kelly Clark 90,75



Lumilautakrossi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Finaali 16. helmikuuta

Sija Maa Urheilija
1 Tšekki Eva Samková
2 Kanada Dominique Maltais
3 Ranska Chloé Trespeuch



Parisuurpujottelu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Finaali 19. helmikuuta

Sija Maa Urheilija
1 Sveitsi Patrizia Kummer
2 Japani Tomoka Takeuchi
3 Venäjä Aljona Zavarzina



Slopestyle[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Finaali 9. helmikuuta

Sija Maa Urheilija Pisteet
1 Yhdysvallat Jamie Anderson 95,25
2 Suomi Enni Rukajärvi 92,50
3 Yhdistynyt kuningaskunta Jenny Jones 87,25



Parierikoispujottelu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Finaali 22. helmikuuta

Sija Maa Urheilija Pisteet
1
2
3



Ohjaskelkkailu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ohjaskelkkailu

Laji Sijoitukset Selostus
Miehet
8. – 9.2.
Kultaa Saksa Felix Loch 3.27,526
Hopeaa Venäjä Albert Demtšenko 3.28,002
Pronssia Italia Armin Zöggeler 3.28,797
 
Naiset
10. – 11.2.
Kultaa Saksa Natalie Geisenberger 3.19,768
Hopeaa Saksa Tatjana Hüfner 3.20,907
Pronssia Yhdysvallat Erin Hamlin 3.21,145
 
Parit
12.2.
Kultaa Saksa Tobias Arlt / Tobias Wendl 1.38,933
Hopeaa Itävalta Andreas Linger / Wolfgang Linger 1.39,455
Pronssia Latvia Andris Šics / Juris Šics 1.39,790
 
Joukkueet
13.2.
Kultaa Saksa Natalie Geisenberger, Felix Loch
Tobias Arlt / Tobias Wendl
2.45,649
Hopeaa Venäjä Tatjana Ivanova, Albert Demtšenko
Aleksandr Denisjev / Vladislav Antonov
2.46,679
Pronssia Latvia Elīza Tīruma, Mārtiņš Rubenis
Andris Šics / Juris Šics
2.47,295
 

Pikaluistelu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pikaluistelu

Miehet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

500 m[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

10. helmikuuta

Sija Maa Urheilija Aika
1 Alankomaat Michel Mulder 69,31
2 Alankomaat Jan Smeekens 69,32
3 Alankomaat Ronald Mulder 69,46



1 000 m[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

12. helmikuuta

Sija Maa Urheilija Aika
1 Alankomaat Stefan Groothuis 1.08,39
2 Kanada Denny Morrison 1.08,43
3 Alankomaat Michel Mulder 1.08,74



1 500 m[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

15. helmikuuta

Sija Maa Urheilija Aika
1 Puola Zbigniew Bródka 1.45,006
2 Alankomaat Koen Verweij 1.45,009
3 Kanada Denny Morrison 1.45,22



5 000 m[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

8. helmikuuta

Sija Maa Urheilija Aika
1 Alankomaat Sven Kramer 6.10,76 OE
2 Alankomaat Jan Blokhuijsen 6.15,71
3 Alankomaat Jorrit Bergsma 6.16,66



10 000 m[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

18. helmikuuta

Sija Maa Urheilija Aika
1
2
3



Joukkuetakaa-ajo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

22. helmikuuta

Sija Maa Joukkue Aika
1
2
3



Naiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

500 m[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

11. helmikuuta

Sija Maa Urheilija Aika
1 Etelä-Korea Lee Sang-hwa 74,70 OE
2 Venäjä Olga Fatkulina 75,06
3 Alankomaat Margot Boer 75,48



1 000 m[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

13. helmikuuta

Sija Maa Urheilija Aika
1 Kiina Zhang Hong 1.14,02
2 Alankomaat Ireen Wüst 1.14,69
3 Alankomaat Margot Boer 1.14,90



1 500 m[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

16. helmikuuta

Sija Maa Urheilija Aika
1 Alankomaat Jorien ter Mors 1.53,51 OE
2 Alankomaat Ireen Wüst 1.54,09
3 Alankomaat Lotte van Beek 1.54,54



3 000 m[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

9. helmikuuta

Sija Maa Urheilija Aika
1 Alankomaat Ireen Wüst 4.00,34
2 Tšekki Martina Sáblíková 4.01,95
3 Venäjä Olga Graf 4.03,47



5 000 m[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

19. helmikuuta

Sija Maa Urheilija Aika
1
2
3



Joukkuetakaa-ajo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

22. helmikuuta

Sija Maa Joukkue Aika
1
2
3



Pohjoismaiset hiihtolajit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pohjoismaiset hiihtolajit

Maastohiihto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Miehet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sprintti (v)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

11. helmikuuta

Sija Maa Urheilija Aika
1 Norja Ola Vigen Hattestad 3.38,39
2 Ruotsi Teodor Peterson 3.39,61
3 Ruotsi Emil Jönsson 3.58,13



Parisprintti (p)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

19. helmikuuta

Sija Maa Urheilija Aika
1 Suomi Iivo Niskanen, Sami Jauhojärvi 23.14,89
2 Venäjä Maksim Vylegžanin, Nikita Krjukov +0,97
3 Ruotsi Emil Jönsson, Teodor Peterson +15,12



15 km (p)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

14. helmikuuta

Sija Maa Urheilija Aika
1 Sveitsi Dario Cologna 38.29,7
2 Ruotsi Johan Olsson +28,5
3 Ruotsi Daniel Richardsson +38,8



15 km (p) + 15 km (v) yhdistelmäkilpailu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

9. helmikuuta

Sija Maa Urheilija Aika
1 Sveitsi Dario Cologna 1.08.15,4
2 Ruotsi Marcus Hellner +0,4
3 Norja Martin Johnsrud Sundby +1,4



50 km (v) yhteislähtö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

23. helmikuuta

Sija Maa Urheilija Aika
1
2
3



4 x 10 km viesti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

16. helmikuuta

Sija Maa Joukkue Aika
1 Ruotsi Lars Nelson
Daniel Richardsson
Johan Olsson
Marcus Hellner
1.28.42,0
2 Venäjä Dmitri Japarov
Aleksandr Bessmertnyh
Aleksandr Legkov
Maksim Vylegžanin
+27,3
3 Ranska Jean Marc Gaillard
Maurice Manificat
Robin Duvillard
Ivan Perrillat Boiteux
+31,9



Naiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sprintti (v)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

11. helmikuuta

Sija Maa Urheilija Aika
1 Norja Maiken Caspersen Falla 2.35,49
2 Norja Ingvild Flugstad Østberg +0,38
3 Slovenia Vesna Fabjan +0,40



Parisprintti (p)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

19. helmikuuta

Sija Maa Urheilija Aika
1 Norja Ingvild Flugstad Østberg, Marit Bjørgen 16.04,05
2 Suomi Aino-Kaisa Saarinen, Kerttu Niskanen +9,09
3 Ruotsi Ida Ingemarsdotter, Stina Nilsson +19,77



10 km (p)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

13. helmikuuta

Sija Maa Urheilija Aika
1 Puola Justyna Kowalczyk 28.17,8
2 Ruotsi Charlotte Kalla +18,4
3 Norja Therese Johaug +28,3



7,5 km (p) + 7,5 km (v) yhdistelmäkilpailu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

8. helmikuuta

Sija Maa Urheilija Aika
1 Norja Marit Bjørgen 38.33,6
2 Ruotsi Charlotte Kalla +1,8
3 Norja Heidi Weng +13,2



30 km (v) yhteislähtö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

22. helmikuuta

Sija Maa Urheilija Aika
1
2
3



4 x 5 km viesti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

15. helmikuuta

Sija Maa Joukkue Aika
1 Ruotsi Ida Ingemarsdotter
Emma Wikén
Anna Haag
Charlotte Kalla
53.02,7
2 Suomi Anne Kyllönen
Aino-Kaisa Saarinen
Kerttu Niskanen
Krista Lähteenmäki
+0,5
3 Saksa Nicole Fessel
Stefanie Böhler
Claudia Nystad
Denise Herrmann
+0,9



Yhdistetty[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Normaalimäki + 10 km[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

12. helmikuuta

Sija Maa Urheilija Aika
1 Saksa Eric Frenzel 23.50,2
2 Japani Akito Watabe +4,2
3 Norja Magnus Krog +8,1



Suurmäki + 10 km[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

18. helmikuuta

Sija Maa Urheilija Aika
1 Norja Jørgen Graabak 23.27,5
2 Norja Magnus Moan +0,6
3 Saksa Fabian Rießle +1,6



Joukkuekilpailu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

20. helmikuuta



Mäkihyppy[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Normaalimäki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

9. helmikuuta

Sija Maa Urheilija Pisteet
1 Puola Kamil Stoch 278,0
2 Slovenia Peter Prevc 265,3
3 Norja Anders Bardal 264,1



Suurmäki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

15. helmikuuta

Sija Maa Urheilija Pisteet
1 Puola Kamil Stoch 278,7
2 Japani Noriaki Kasai 277,4
3 Slovenia Peter Prevc 274,8



Joukkuekilpailu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

17. helmikuuta



Naisten normaalimäki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

11. helmikuuta

Sija Maa Urheilija Pisteet
1 Saksa Carina Vogt 247,4
2 Itävalta Daniela Iraschko-Stolz 246,2
3 Ranska Coline Mattel 245,2



Kelkkailu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rattikelkkailu

Kahden miehen kelkka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

17. helmikuuta

Sija Maa Kilpailijat Ajat Yhteisaika
1 Venäjä Venäjä I:
Aleksandr Zubkov
Aleksei Vojevoda
56,25
56,57
56,08
56,49
3.45,39
2 Sveitsi Sveitsi I:
Beat Hefti
Alex Baumann
56,46
56,68
56,26
56,65
3.46,05
3 Yhdysvallat Yhdysvallat I:
Steven Holcomb
Steven Langton
56,34
56,84
56,41
56,68
3.46,27



Neljän miehen kelkka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

23. helmikuuta

Sija Maa Kilpailijat Ajat Yhteisaika
1
2
3



Kahden naisen kelkka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

19. helmikuuta

Sija Maa Kilpailijat Ajat Yhteisaika
1
2
3



Skeleton[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Skeleton

Miehet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

15. helmikuuta

Sija Maa Kilpailija Ajat Yhteisaika
1 Venäjä Aleksandr Tretjakov 55,95
56,04
56,28
56,02
3.44,29
2 Latvia Martins Dukurs 56,18
56,37
56,26
56,29
3.45,10
3 Yhdysvallat Matthew Antoine 56,89
56,95
56,69
56,73
3.47,26



Naiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

14. helmikuuta

Sija Maa Kilpailija Ajat Yhteisaika
1 Yhdistynyt kuningaskunta Elizabeth Yarnold 58,43
58,46
57,91
58,09
3.52,89
2 Yhdysvallat Noelle Pikus-Pace 58,68
58,65
58,25
58,28
3.53,86
3 Venäjä Jelena Nikitina 58,48
58,96
58,33
58,53
3.54,30



Taitoluistelu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kilpailu Kulta Hopea Pronssi
Miesten yksinluistelu Japani Yuzuru Hanyū 280.09 Kanada Patrick Chan 275.62 Kazakstan Denis Ten 255.10
Naisten yksinluistelu Venäjä Adelina Sotnikova 224.59 Etelä-Korea Kim Yuna 219.11 Italia Carolina Kostner 216.73
Pariluistelu Venäjä Tatjana Volosožar / Maksim Trankov 236.86 Venäjä Ksenija Stolbova / Fjodor Klimov 218.68 Saksa Aliona Savchenko / Robin Szolkowy 215.78
Jäätanssi Yhdysvallat Meryl Davis / Charlie White 195.52 Kanada Tessa Virtue / Scott Moir 190.99 Venäjä Jelena Iljinyh / Nikita Katsalapov 183.48
Joukkue Venäjän lippu Venäjä
Jevgeni Pljuštšenko
Julija Lipnitskaja
Ksenia Stolbova / Fedor Klimov**
Jelena Iljinyh / Nikita Katsalapov**
Tatjana Volosožar / Maksim Trankoov*
Ekaterina Bobrova / Dmitri Soloviev*
75.00 Kanada
Kevin Reynolds**
Kaetlyn Osmond
Kirsten Moore-Towers / Dylan Moscovitch**
Tessa Virtue / Scott Moir
Patrick Chan*
Meagan Duhamel / Eric Radford*
65.00 Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
Jason Brown**
Gracie Gold**
Marissa Castelli / Simon Shnapir
Meryl Davis / Charlie White
Jeremy Abbott*
Ashley Wagner*
60.00
* Osallistui vain lyhytohjelmaan.
**Osallistui vain vapaaohjelmaan.


Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Men's Downhill
  2. Alpine Skiing: Women's Downhill sochi2014.com. Viitattu 12.2.2014. (englanniksi)