Luettelo suurimmista kaupunkialueista väkiluvun mukaan

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tälle sivulle on listattu suurimmat kaupunkialueet väkiluvun mukaan, suurkaupunkialueen rajaus on kuitenkin ongelmallista, joten saman metropolialueen väkimäärä voi vaihdella suurestikin laskutavan mukaan.

Luettelo maailman suurimmista metropolialueista[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Metropolialue Valtio Virallinen väkiluku Vuosi
Tokio Japani &&&&&&&036923000.&&&&0036 923 000[1] 2010
Soul Etelä-Korea &&&&&&&025401702.&&&&0025 401 702[2] 2015
Karachi Pakistanin lippu Pakistan &&&&&&&023500000.&&&&0023 500 000[3] 2013
Shanghai Kiina &&&&&&&024750000.&&&&0024 750 000[4]lähde? 2015
Delhi Intia &&&&&&&021753486.&&&&0021 753 486[5] 2011
México Meksikon lippu Meksiko &&&&&&&021178959.&&&&0021 178 959[6] 2014
Peking Kiina &&&&&&&021148000.&&&&0021 148 000[7] 2013
Lagos Nigerian lippu Nigeria &&&&&&&021000000.&&&&0021 000 000[8] 2014
São Paulo Brasilian lippu Brasilia &&&&&&&020935204.&&&&0020 935 204[9] 2014
Mumbai Intia &&&&&&&020748395.&&&&0020 748 395[5] 2011
New York Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat &&&&&&&020092883.&&&&0020 092 883[10] 2014
Osaka Japani &&&&&&&019342000.&&&&0019 342 000[1] 2010
Kairo Egyptin lippu Egypti &&&&&&&016292269.&&&&0016 292 269[11] 2006
Moskova Venäjän lippu Venäjä &&&&&&&016170000.&&&&0016 170 000[12] 2015
Kolkata Intia &&&&&&&014617882.&&&&0014 617 882[5] 2011
Istanbul Turkin lippu Turkki &&&&&&&014377018.&&&&0014 377 018[13] 2014
Lontoo Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Yhdistynyt kuningaskunta &&&&&&&013879757.&&&&0013 879 757[14] 2013
Los Angeles Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat &&&&&&&013262220.&&&&0013 262 220[10] 2014
Buenos Aires Argentiinan lippu Argentiina &&&&&&&013074000.&&&&0013 074 000[15] 2010
Dhaka Bangladeshin lippu Bangladesh &&&&&&&012797394.&&&&0012 797 394[16] 2008
Pariisi Ranskan lippu Ranska &&&&&&&011978363.&&&&0011 978 363[14] 2013
Rio de Janeiro Brasilian lippu Brasilia &&&&&&&011973505.&&&&0011 973 505[9] 2014
Manila Filippiinit &&&&&&&011855975.&&&&0011 855 975[17] 2010
Ruhr Saksan lippu Saksa &&&&&&&011470000.&&&&0011 470 000[18] 2012
Lima Perun lippu Peru &&&&&&&&09735587.&&&&009 735 587[19] 2014
Jakarta Indonesia &&&&&&&&09607787.&&&&009 607 787[20] 2010
Chicago Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat &&&&&&&&09554598.&&&&009 554 598[10] 2014
Bogotá Kolumbia &&&&&&&&09512407.&&&&009 512 407[21] 2013
Surabaya Indonesia &&&&&&&&09115485.&&&&009 115 485[22] 2014
Nagoya Japani &&&&&&&&09107000.&&&&009 107 000[1] 2010
Chennai Intia &&&&&&&&08917749.&&&&008 917 749[5] 2011
Bangalore (Bengaluru) Intia &&&&&&&&08728906.&&&&008 728 906[5] 2011
Bangkok Thaimaan lippu Thaimaa &&&&&&&&08305218.&&&&008 305 218[23] 2010
Teheran Iran &&&&&&&&08293140.&&&&008 293 140[24] 2011
Milano Italia &&&&&&&&08123020.&&&&008 123 020[25] 2013
Hyderabad Intia &&&&&&&&07749334.&&&&007 749 334[5] 2011
Hongkong Kiina &&&&&&&&07234800.&&&&007 234 800[26] 2014
Taipei Taiwanin lippu Taiwan &&&&&&&&07045488.&&&&007 045 488[27] 2013
Dallas Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat &&&&&&&&06954330.&&&&006 954 330[10] 2014
Santiago Chilen lippu Chile &&&&&&&&06683852.&&&&006 683 852[28] 2012
Madrid Espanjan lippu Espanja &&&&&&&&06414620.&&&&006 414 620[14] 2013
Ahmedabad Intia &&&&&&&&06352254.&&&&006 352 254[5] 2011
Houston Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat &&&&&&&&06490180.&&&&006 490 180[10] 2014
Philadelphia Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat &&&&&&&&06051170.&&&&006 051 170[10] 2014
Toronto Kanada &&&&&&&&05959505.&&&&005 959 505[29] 2013
Washington D.C. Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat &&&&&&&&06033737.&&&&006 033 737[10] 2014
Miami Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat &&&&&&&&05929819.&&&&005 929 819[10] 2014
Belo Horizonte Brasilian lippu Brasilia &&&&&&&&05767414.&&&&005 767 414[9] 2014
Atlanta Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat &&&&&&&&05614323.&&&&005 614 323[10] 2013
Barcelona Espanjan lippu Espanja &&&&&&&&05493081.&&&&005 493 081[14] 2013
Singapore Singaporen lippu Singapore &&&&&&&&05469700.&&&&005 469 700[30] 2014
München Saksan lippu Saksa &&&&&&&&05203738.&&&&005 203 738[31] 2014
Stuttgart Saksan lippu Saksa &&&&&&&&05200000.&&&&005 200 000[32] 2013
Ankara Turkin lippu Turkki &&&&&&&&05150072.&&&&005 150 072[33] 2014
Berliini Saksan lippu Saksa &&&&&&&&05145576.&&&&005 145 576[14] 2013
Hampuri Saksan lippu Saksa &&&&&&&&05100000.&&&&005 100 000[34] 2012
Pune Intia &&&&&&&&05049968.&&&&005 049 968[5] 2011
Boston Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat &&&&&&&&04732161.&&&&004 732 161[10] 2014
Sydney Australian lippu Australia &&&&&&&&04667283.&&&&004 667 283[35] 2012
San Francisco Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat &&&&&&&&04594060.&&&&004 594 060[10] 2014
Phoenix Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat &&&&&&&&04489109.&&&&004 489 109[10] 2014
Inland Empire Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat &&&&&&&&04441890.&&&&004 441 890[10] 2014
Detroit Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat &&&&&&&&04296611.&&&&004 296 611[10] 2014
Melbourne Australian lippu Australia &&&&&&&&04246345.&&&&004 246 345[35] 2012
İzmir Turkin lippu Turkki &&&&&&&&04113072.&&&&004 113 072[33] 2014

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muita listoja suurkaupunkialueista[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muita tietoja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c Table 2.10 Population of Three Major Metropolitan Areas Statistics Bureau of Japan. Viitattu 26 November 2013.
  2. Määritä nimeke! Ministry of Government Administration and Home Affairs. Viitattu 4 April 2015. Korean
  3. The Express Tribune
  4. National Development and Reform Commission (PRC)
  5. a b c d e f g h INDIA STATS : Million plus cities in India as per Census 2011 31 October 2011. Press Information Bureau, Government of India. Viitattu 22 December 2012.
  6. Proyecciones de la Población de las Zonas Metropolitanas, 2010-2030 CONAPO. Viitattu 4 September 2014. Spanish
  7. (Chinese) 国家统计局北京调查总队, "北京市2013年国民经济和社会发展统计公报", 北京市统计局 2014-02-13
  8. Population Lagos State Government. Viitattu 30 March 2015.
  9. a b c IBGE releases population estimates of municipalities in 2014 August 28, 2014. IBGE. Viitattu 4 September 2014.
  10. a b c d e f g h i j k l m n Annual Estimates of the Resident Population: April 1, 2010 to July 1, 2014 - United States -- Metropolitan and Micropolitan Statistical Area; and for Puerto Rico more information. 2014 Population Estimates U.S. Census Bureau, Population Division. Viitattu 28 March 2015.
  11. Arab Republic of Egypt, Towards an Urban Sector Strategy; Volume 2 The World Bank. Viitattu 4 September 2014.
  12. Demographia World Urban Areas Demographia. Viitattu 14 May 2015.
  13. http://www.tuik.gov.tr/PreHaberBultenleri.do?id=18616
  14. a b c d e Metropolitan regions: Demographic balance and crude rates Eurostat. Viitattu 26 January 2015.
  15. Censo 2010. Resultados provisionales: cuadros y gráficos Instituto Nacional de Estadística y Censos (INDEC). Viitattu 22 December 2012. Spanish
  16. Population of Statistical Metropolitan Areas (SMA): Dhaka Bangladesh Bureau of Statistics (BBS). Viitattu 23 December 2012.
  17. National Capital Region. Total Population by Province, City, Municipality and Barangay: as of May 1, 2010 National Statistics Office of the Philippines. Viitattu 22 December 2012.
  18. EMR
  19. PERÚ: ESTIMACIONES Y PROYECCIONES DE POBLACIÓN TOTAL POR SEXO DE LAS PRINCIPALES CIUDADES Instituto Nacional de Estadistica e Informatica (INEI). March 2012. Scribd. Viitattu 14 March 2014. Spanish
  20. 2010 Population Census; Population by Region Statistics Indonesia. Viitattu 9 March 2015.
  21. http://www.dane.gov.co/files/investigaciones/poblacion/proyepobla06_20/Municipal_area_1985-2020.xls
  22. 2010 Population Census; Population by Region Statistics Indonesia. Viitattu 9 March 2015.
  23. http://service.nso.go.th/nso/nso_center/project/table/files/C-pop/2553/000/00_C-pop_2553_000_010000_00100.xls
  24. Määritä nimeke! Statistical Center of Iran. Viitattu 23 January 2015. Persian
  25. Määritä nimeke! National Institute of Statistics. Viitattu 3 February 2015. Italian
  26. "Mid-year Population for 2014", Census and Statistics Department (Hong Kong), 12 August 2014. 
  27. "鄉鎮市區人口及按都會區統計.", Ministry of the Interior (Republic of China), 2013. 
  28. Región Metropolitana de Santiago Instituto Nacional de Estadísticas. Viitattu 22 December 2012. Spanish
  29. Ontario Fact Sheet September 2014 Queen's Printer for Ontario. Viitattu 24 September 2014.
  30. Population & Land Area (Mid-Year Estimates) Statistics Singapore. Viitattu 26 January 2015.
  31. Metropolregion München. 
  32. [1]
  33. a b [2]
  34. [3]
  35. a b 3218.0 – Regional Population Growth, Australia, 2011–12 30 April 2013. Australian Bureau of Statistics. Viitattu 2 May 2013.