Luettelo suurimmista kaupunkialueista väkiluvun mukaan

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tälle sivulle on listattu suurimmat metropolialueet väkiluvun mukaan. Metropolialueen rajaus on kuitenkin ongelmallista, joten saman metropolialueen väkimäärä voi vaihdella suurestikin laskutavan mukaan.

Luettelo maailman suurimmista metropolialueista[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Metropolialue Valtio Virallinen väkiluku Vuosi
Tokio  Japani &&&&&&&036923000.&&&&0036 923 000[1] 2010
Soul  Etelä-Korea &&&&&&&025401702.&&&&0025 401 702[2] 2015
Shanghai  Kiina &&&&&&&024750000.&&&&0024 750 000[3]lähde tarkemmin? 2015
New York  Yhdysvallat &&&&&&&023632722.&&&&0023 632 722[4] 2014
Delhi  Intia &&&&&&&021753486.&&&&0021 753 486[5] 2011
Karachi  Pakistan &&&&&&&021200000.&&&&0021 200 000[6] 2013|
México  Meksiko &&&&&&&021178959.&&&&0021 178 959[7] 2014
Peking  Kiina &&&&&&&021148000.&&&&0021 148 000[8] 2013
Lagos  Nigeria &&&&&&&021000000.&&&&0021 000 000[9] 2014
São Paulo  Brasilia &&&&&&&020935204.&&&&0020 935 204[10] 2014
Mumbai  Intia &&&&&&&020748395.&&&&0020 748 395[5] 2011
Osaka  Japani &&&&&&&019342000.&&&&0019 342 000[1] 2010
Kairo  Egypti &&&&&&&016292269.&&&&0016 292 269[11] 2006
Moskova  Venäjä &&&&&&&016170000.&&&&0016 170 000[12] 2015
Kolkata  Intia &&&&&&&014617882.&&&&0014 617 882[5] 2011
Istanbul  Turkki &&&&&&&014377018.&&&&0014 377 018[13] 2014
Lontoo  Yhdistynyt kuningaskunta &&&&&&&014031830.&&&&0014 031 830[14] 2014
Los Angeles  Yhdysvallat &&&&&&&013262220.&&&&0013 262 220[4] 2014
Buenos Aires  Argentiina &&&&&&&013074000.&&&&0013 074 000[15] 2010
Dhaka  Bangladesh &&&&&&&012797394.&&&&0012 797 394[16] 2008
Pariisi  Ranska &&&&&&&012005077.&&&&0012 005 077[14] 2014
Rio de Janeiro  Brasilia &&&&&&&011973505.&&&&0011 973 505[10] 2014
Manila  Filippiinit &&&&&&&011855975.&&&&0011 855 975[17] 2010
Ruhr  Saksa &&&&&&&011470000.&&&&0011 470 000[18] 2012
Lima  Peru &&&&&&&&09735587.&&&&009 735 587[19] 2014
Jakarta  Indonesia &&&&&&&&09607787.&&&&009 607 787[20] 2010
Chicago  Yhdysvallat &&&&&&&&09554598.&&&&009 554 598[4] 2014
Bogotá  Kolumbia &&&&&&&&09512407.&&&&009 512 407[21] 2013
Surabaya  Indonesia &&&&&&&&09115485.&&&&009 115 485[22] 2014
Nagoya  Japani &&&&&&&&09107000.&&&&009 107 000[1] 2010
Chennai  Intia &&&&&&&&08917749.&&&&008 917 749[5] 2011
Bangalore (Bengaluru)  Intia &&&&&&&&08728906.&&&&008 728 906[5] 2011
Bangkok  Thaimaa &&&&&&&&08305218.&&&&008 305 218[23] 2010
Teheran  Iran &&&&&&&&08293140.&&&&008 293 140[24] 2011
Milano  Italia &&&&&&&&08123020.&&&&008 123 020[25] 2013
Hyderabad  Intia &&&&&&&&07749334.&&&&007 749 334[5] 2011
Hongkong  Kiina &&&&&&&&07234800.&&&&007 234 800[26] 2014
Taipei  Taiwan &&&&&&&&07045488.&&&&007 045 488[27] 2013
Dallas  Yhdysvallat &&&&&&&&06954330.&&&&006 954 330[4] 2014
Santiago  Chile &&&&&&&&06683852.&&&&006 683 852[28] 2012
Madrid  Espanja &&&&&&&&06414620.&&&&006 414 620[14] 2013
Ahmedabad  Intia &&&&&&&&06352254.&&&&006 352 254[5] 2011
Houston  Yhdysvallat &&&&&&&&06490180.&&&&006 490 180[4] 2014
Philadelphia  Yhdysvallat &&&&&&&&06051170.&&&&006 051 170[4] 2014
Toronto  Kanada &&&&&&&&05959505.&&&&005 959 505[29] 2013
Washington D.C.  Yhdysvallat &&&&&&&&06033737.&&&&006 033 737[4] 2014
Miami  Yhdysvallat &&&&&&&&05929819.&&&&005 929 819[4] 2014
Belo Horizonte  Brasilia &&&&&&&&05767414.&&&&005 767 414[10] 2014
Atlanta  Yhdysvallat &&&&&&&&05614323.&&&&005 614 323[4] 2013
Barcelona  Espanja &&&&&&&&05493081.&&&&005 493 081[14] 2013
Singapore  Singapore &&&&&&&&05469700.&&&&005 469 700[30] 2014
München  Saksa &&&&&&&&05203738.&&&&005 203 738[31] 2014
Stuttgart  Saksa &&&&&&&&05200000.&&&&005 200 000[32] 2013
Ankara  Turkki &&&&&&&&05150072.&&&&005 150 072[33] 2014
Berliini  Saksa &&&&&&&&05145576.&&&&005 145 576[14] 2013
Hampuri  Saksa &&&&&&&&05100000.&&&&005 100 000[34] 2012
Pune  Intia &&&&&&&&05049968.&&&&005 049 968[5] 2011
Boston  Yhdysvallat &&&&&&&&04732161.&&&&004 732 161[4] 2014
Sydney  Australia &&&&&&&&04667283.&&&&004 667 283[35] 2012
San Francisco  Yhdysvallat &&&&&&&&04594060.&&&&004 594 060[4] 2014
Phoenix  Yhdysvallat &&&&&&&&04489109.&&&&004 489 109[4] 2014
Inland Empire  Yhdysvallat &&&&&&&&04441890.&&&&004 441 890[4] 2014
Detroit  Yhdysvallat &&&&&&&&04296611.&&&&004 296 611[4] 2014
Melbourne  Australia &&&&&&&&04246345.&&&&004 246 345[35] 2012
İzmir  Turkki &&&&&&&&04113072.&&&&004 113 072[33] 2014

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c Table 2.10 Population of Three Major Metropolitan Areas Statistics Bureau of Japan. Viitattu 26 November 2013.
  2. Stats Ministry of Government Administration and Home Affairs. Viitattu 4 April 2015. Korean
  3. National Development and Reform Commission (PRC)
  4. a b c d e f g h i j k l m n Annual Estimates of the Resident Population: April 1, 2010 to July 1, 2014 - United States -- Metropolitan and Micropolitan Statistical Area; and for Puerto Rico more information. 2014 Population Estimates U.S. Census Bureau, Population Division. Viitattu 28 March 2015.
  5. a b c d e f g h INDIA STATS : Million plus cities in India as per Census 2011 31 October 2011. Press Information Bureau, Government of India. Viitattu 22 December 2012.
  6. The Express Tribune
  7. Proyecciones de la Población de las Zonas Metropolitanas, 2010-2030 CONAPO. Viitattu 4 September 2014. Spanish
  8. (Chinese) 国家统计局北京调查总队, "北京市2013年国民经济和社会发展统计公报", 北京市统计局 2014-02-13
  9. Population Lagos State Government. Viitattu 30 March 2015.
  10. a b c IBGE releases population estimates of municipalities in 2014 August 28, 2014. Instituto Brasileiro de Geografia e Estatística. Viitattu 4 September 2014.
  11. Arab Republic of Egypt, Towards an Urban Sector Strategy; Volume 2 The World Bank. Viitattu 4 September 2014.
  12. Demographia World Urban Areas Demographia. Viitattu 14 May 2015.
  13. http://www.tuik.gov.tr/PreHaberBultenleri.do?id=18616
  14. a b c d e Eurostat Eurostat. Viitattu 30 November 2015.
  15. Censo 2010. Resultados provisionales: cuadros y gráficos Instituto Nacional de Estadística y Censos (INDEC). Viitattu 22 December 2012. Spanish
  16. Population of Statistical Metropolitan Areas (SMA): Dhaka Bangladesh Bureau of Statistics (BBS). Viitattu 23 December 2012.
  17. National Capital Region. Total Population by Province, City, Municipality and Barangay: as of May 1, 2010 National Statistics Office of the Philippines. Viitattu 22 December 2012.
  18. EMR
  19. PERÚ: ESTIMACIONES Y PROYECCIONES DE POBLACIÓN TOTAL POR SEXO DE LAS PRINCIPALES CIUDADES Instituto Nacional de Estadistica e Informatica (INEI). March 2012. Scribd. Viitattu 14 March 2014. Spanish
  20. 2010 Population Census; Population by Region Statistics Indonesia. Viitattu 9 March 2015.
  21. http://www.dane.gov.co/files/investigaciones/poblacion/proyepobla06_20/Municipal_area_1985-2020.xls
  22. 2010 Population Census; Population by Region Statistics Indonesia. Viitattu 9 March 2015.
  23. http://service.nso.go.th/nso/nso_center/project/table/files/C-pop/2553/000/00_C-pop_2553_000_010000_00100.xls
  24. fa:جمعیت و خانوار شهرستان های کشور بر اساس سرشماری عمومی نفوس و مسکن 1390 Statistical Center of Iran. Viitattu 23 January 2015. Persian
  25. ISTAT 2013. National Institute of Statistics. Viitattu 3 February 2015. Italian
  26. "Mid-year Population for 2014", Census and Statistics Department (Hong Kong), 12 August 2014. 
  27. "鄉鎮市區人口及按都會區統計.", Ministry of the Interior (Republic of China), 2013. 
  28. Región Metropolitana de Santiago Instituto Nacional de Estadísticas. Viitattu 22 December 2012. Spanish
  29. Ontario Fact Sheet September 2014 Queen's Printer for Ontario. Viitattu 24 September 2014.
  30. Population & Land Area (Mid-Year Estimates) Statistics Singapore. Viitattu 26 January 2015.
  31. Metropolregion München. 
  32. [1]
  33. a b [2]
  34. [3]
  35. a b 3218.0 – Regional Population Growth, Australia, 2011–12 30 April 2013. Australian Bureau of Statistics. Viitattu 2 May 2013.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muita listoja suurkaupunkialueista[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muita tietoja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]