Luettelo suomalaisista videopeleistä

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Suomessa on kehitetty videopelejä kaupallisesti vuodesta 1979 lähtien.

Ensimmäinen suomalainen videopeli on vuonna 1979 Telmacille julkaistu Chesmac.[1] Aktiivinen pelinjulkaisutoiminta alkoi vasta vuodesta 1985, mutta mittakaava oli pientä: esimerkiksi suurin julkaisija Amersoft julkaisi vain alle kymmenen peliä 1980-luvulla. Ensimmäinen kansainvälisille markkinoille julkaistu peli oli Stavros Fasoulasin Sanxion (1986).[2] 1980-luvun innostuksen jälkeen pelejä julkaistiin 1990-luvun puolivälin piikkiä lukuun ottamatta harvakseltaan. Julkaisumäärät kasvoivat huomattavasti 2000-luvun alun mobiilipelihuuman myötä. Seuraava nousukausi alkoi Applen tuotua markkinoille iPhonen.[3]

Suomalaisten videopelien katalogisointia tehneiden Markku Reunasen, Mikko Heinosen ja Manu Pärssisen mukaan luettelosta ei voi tehdä ”täydellisen kattavaa”. Erityinen syy tähän on 2000-luvun alun mobiilipelit, joita yritykset tekivät parhaimmillaan 20 vuodessa. Yritykset eivät ole itse tallettaneet pelihistoriaansa, eikä digitaalisesti jaelluista peleistä ole jäänyt fyysisiä kopioita ostajille. Myös ulkomaille alihankintana tehdyt pelit ovat hankalasti löydettävissä, sillä alkuperäisiä tekijöitä ei välttämättä mainita. Merkittävä aukko on myös Android- ja iOS-laitteille tehdyissä kosketusnäyttöpeleissä.[4]

Luettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ellei toisin mainita, pelien tiedot ovat peräisin Sinivalkoisesta pelikirjasta. Shareware- ja freeware-pelit on listattu erilliseen luetteloon, ellei niitä ole julkaistu myöhemmin uudestaan kaupallisesti.

0–9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö


Nimi
Muut nimet
Julkaisuvuosi Alusta(t) Kehittäjä(t) Julkaisija(t) Lajityyppi Muuta
10... Knock Out 1985 Commodore 64 Janne Julkunen & Juha Granberg Amersoft Urheilupeli
300: The Mobile Game 2007 Mobiili Universomo WB Games Toimintapeli
3D Ferrari Experience 2004 Mobiili Sumea Digital Chocolate
Action Legion 2016 PC, Mac, Linux Aeonic Entertainment Aeonic Entertainment Toimintapeli
Afrikan tähti 1985 Commodore 64 Otso Pakarinen & Jari Heikkinen Amersoft Lautapeli
AirBuccaneers 2004, 2012 Windows LudoCraft LudoCraft
Alan Wake 2010
2012 (PC)
Xbox 360, PC Remedy Entertainment Microsoft Kolmannen persoonan ammuntapeli, toimintaseikkailu
Alan Wake’s American Nightmare 2012 Xbox 360, PC Remedy Entertainment Microsoft Kolmannen persoonan ammuntapeli, toimintaseikkailu
Alien Attack 2002 Symbian Mr. Goodliving Mr. Goodliving
Alien Incident 1996 PC Housemarque Gametek Graafinen seikkailupeli Myös nimellä Muukalaisten yö
Alienation 2016 PlayStation 4 Housemarque Sony Computer Entertainment Shoot ’em up
Alpha Polaris 2011 Windows Turmoil Games Just A Game Seikkailu
Amazing Alex 2012 iOS, Android, Windows Phone Rovio Entertainment Rovio Entertainment pulmapeli Julkaistu alun perin nimellä Casey′s Contraptions
Amoebas 2002 Mobiili Sumea Digital Chocolate
Angelfish 2005 Mobiili, Gizmondo Fathammer Fathammer Shoot ’em up
Angry Birds 2009 iOS, Android, Windows Phone, PC, PlayStation 3, PlayStation Portable, Xbox 360 Rovio Entertainment Rovio Entertainment Pulmapeli
Angry Birds Go 2013 iOS, Android, Windows Phone, BlackBerry Rovio Entertainment, Exient Rovio Entertainment, Exient
Angry Birds Rio 2011 iOS, Android, Windows Phone, PC, Mac, Symbian, Blackberry, WebOS Rovio Entertainment Rovio Entertainment Pulmapeli
Angry Birds Season 2010 iOS, Android, PC, Mac, Symbian, Blackberry, WebOS Rovio Entertainment Rovio Entertainment Pulmapeli
Angry Birds Space 2012 iOS, Android, Windows Phone, PC, Mac, Blackberry Rovio Entertainment Rovio Entertainment pulmapeli
Angry Birds Star Wars 2012 Useita Rovio Entertainment Rovio Entertainment pulmapeli
Angry Birds Star Wars II 2013 iOS, Android, Windows Phone, PC Rovio Entertainment LucasArts Pulmapeli
Azkend 2 2016 PlayStation 4, PlayStation Vita, Windows 10tons Entertainment 10tons Entertainment pulmapeli
Bad Piggies 2012 Useita Rovio Entertainment Rovio Entertainment pulmapeli
Bionicle Heroes 2007 Mobiili Universomo TT Games Toimintaseikkailu
Bitstream – aikakonematka makeampaan tulevaisuuteen 1997lähde? PC, Windows Mediayhtiö Sansibar Oy
The Blobjob 1998 PC Intelligame Oy, Detonium Interactive, Sarajärvi & Hellén Oy Sampo Oy Seikkailupeli
Blonde vs Brunette Racing 2012 iOS Tuotantoyhtiö Tuokio Tuotantoyhtiö Tuokio ajopeli
Bloody Afternoon 1989 Amiga Tuukka Salonen & Saku Lehtinen Avesoft Ammuntapeli
Bomulus atomivakoojana 1985 MSX, Spectravideo Sampo Suvisaari Teknopiste Toimintaseikkailu
Bomulus ja beduiinit 1985 MSX, Spectravideo Sampo Suvisaari Teknopiste Toimintaseikkailu
Bomulus and the Lost Crown 1986 MSX, Spectravideo Sampo Suvisaari Teknopiste Toimintaseikkailu
Bones: The First Adventure 2002 Mobiili Universomo Universomo Toimintaseikkailu
Boom Beach 2014 iOS Supercell Supercell Strategiapeli
Bounce Boing Voyage 2008 Nokia N-Gage 2.0 Rovio Entertainment Nokia Pulmapeli
Bounce Out 2006 Mobiili Mr. Goodliving, Universomo RealNetworks Pulmapeli
Bowling Evolution 2006 PC, Mac Bowling Evolution Team Bowling Evolution Team Urheilupeli
Burger Rush 2008 Mobiili Rovio Entertainment/Mr. Goodliving RealNetworks Pulmapeli
Burnout 2007 Mobiili Rovio Entertainment EA Games Ajopeli
Chesmac 1979[1] Telmac Raimo Suonio Shakkipeli
Chronicles of Narnia 2005 Mobiili Housemarque, Fathammer Disney mobile
Cities in Motion 2011 PC Colossal Order Paradox Interactive Kaupunkirakennussimulaattori
Cities in Motion 2 2013 PC Colossal Order Paradox Interactive Kaupunkirakennussimulaattori
Cities: Skylines 2015 PC Colossal Order Paradox Interactive Kaupunkirakennussimulaattori
Clash of Clans 2012 iOS Supercell Supercell Strategiapeli
Collapsticks 2012 Windows Phone Rumilus Design Rumilus Design pulmapeli
Coloris 1990 Amiga, Atari ST Signum Victoriae Avesoft Pulmapeli
Combat Choppers 1999 PC PsiStorm Entertainment PsiStorm Entertainment Ammuntapeli, lentopeli
Commander: Conquest of the Americas 2010 PC Nitro Games Paradox Interactive Reaaliaikainen strategiapeli
Compass Point: West 2014[5] iOS Next Games Next Games Strategiapeli
Crayon Physics Deluxe 2009 PC, Mac, Linux, iPad Kloonigames Kloonigames Pulmapeli
Crimsonland 2003, 2014 Windows, OS X, Linux, PlayStation 4 10tons Entertainment 10tons Entertainment ammuntapeli
Critical Missions: SWAT 2012 iOS, Android Critical Force Critical Force ammuntapeli
Critical Ops 2015 iOS, Android Critical Force Critical Force ammuntapeli
Cyber Blood 2006 Mobiili Rovio Entertainment Rovio Entertainment Toimintapeli
Darkest Fear 2006 Mobiili, iOS (2009) Rovio Entertainment Rovio Entertainment Kauhupeli
Darkest Fear 2: Grim Oak 2007 Mobiili Rovio Entertainment Rovio Entertainment Kauhupeli
Darkest Fear 3: Nightmare 2007 Mobiili Rovio Entertainment Rovio Entertainment Kauhupeli
De Blob 2008 iOS, Windows Phone Universomo THQ Wireless Toimintapeli Käännös Wii-versiosta
Dead Nation 2010 PlayStation 3, PlayStation Vita, PlayStation 4 Housemarque Sony Computer Entertainment Shoot ’em up
Death Rally 1996, 2012 Windows, iOS, Android Remedy Entertainment Apogee Ajopeli, toimintapeli Classic ja uusintajulkaisu mobiialustoille
Desert Sniper 2006 Mobiili Rovio Entertainment Rovio Entertainment (Abandon Mobile: US Marine Corps Scout Sniper) Toimintapeli Myös US Marine Corps Scout Sniper/Marine Sniper
Destroy All Humans! 2 2008 Mobiili Universomo THQ Wireless Toimintapeli
Destroy All Humans! Crypto Does Vegas 2008 Mobiili Universomo THQ Wireless Toimintapeli
Delta 1987 Commodore 64 Stavros Fasoulas Thalamus Shoot ’em up
Diamond Detective 2007 Mobiili Mr. Goodliving RealNetworks Pulmapeli
Diamond Luis 1986 MSX, Spectravideo Ikesoft Spectravideo Boulder Dash -klooni
Dogs of Bone Valley 2005 PC Eitbit Eitbit
Dragon & Jade 2007 Mobiili Rovio Entertainment Namco Bandai Games Europe Seikkailupeli
Drop Mania 1999 PC Detonium Interactive, Ninai Games Suomen Kotijäätelö Pulmapeli
East India Company 2009 PC Nitro Games Paradox Interactive Reaaliaikainen strategiapeli
Elfmania 1994 Amiga Terramarque Renegade Software Tappelupeli
Emergency Mayhem 2008 Mobiili Universomo Codemasters/THQ Wireless
Extreme Air Snowboarding 2004 Mobiili Sumea Digital Chocolate Urheilupeli
Eyelord 2013 iOS Secret Exit Secret Exit
Fantasy Warrior, Fantasy Warrior 2: Good, Fantasy Warrior 2: Evil 2004 Mobiili Sumea Digital Chocolate Hack ’n slash
Feeding Frenzy 2006 Mobiili Mr. Goodliving Real Networks Toimintapeli
Ferrari Experience 2 2004 Mobiili Sumea Digital Chocolate
Ferrari Manager 2004 Mobiili Sumea Digital Chocolate
Ferrari Monza Racing 3D 2004 Mobiili Sumea Digital Chocolate
Final Duel 2 – Deathmatch Arena 2002 PC Fractile Games Fractile Games Shoot ’em up
Firehammer 2004 Tapwave Zodiac Fathammer Fathammer Avaruusräiskintä
FlatOut 2004 PC, PlayStation 2, Xbox Bugbear Entertainment Empire Interactive Ajopeli
FlatOut 2 2006 PC, Mac, PlayStation 2, PlayStation Portable, Xbox Bugbear Entertainment Empire Interactive, Konami Ajopeli
FlatOut Ultimate Carnage 2007 PC, Xbox 360 Bugbear Entertainment Empire Interactive Ajopeli
Floboarding 2003 Nokia N-Gage Housemarque Nokia Urheilupeli
Formula GP Racing 2008 Mobiili Pixel Gene Rovio Entertainment Ajopeli
Freestyle X 2003 Mobiili Sumea Digital Chocolate Urheilupeli
Furmins 2012 iOS, PlayStation 3, PlayStation Vita Housemarque Housemarque
Galactic 1993 Stavros Fasoulas Shoot ’em up
Galilei ja kadonneet lelut 1996lähde? PC, Windows Mediayhtiö Sansibar Oy
Galilei 2: Seikkailujen saari 2000[6] PC, Windows Mediayhtiö Sansibar Oy Plan 1 seikkailupeli
Gem Drop 2008 Mobiili Rovio Entertainment/Mr. Goodliving/Universomo RealNetworks Pulmapeli
Gem Drop Deluxe 2008 Mobiili Rovio Entertainment/Mr. Goodliving/Universomo RealNetworks Pulmapeli
Geopod 2003 Mobiili Vasara Games Fathammer Futuristinen ajopeli
Geopod XE 2003 Pocket PC, Tapwave Zodiac Vasara Games Fathammer Futuristinen ajopeli
Get Rich or Die Tryin' 2005 Mobiili Universomo Fathammer
Gizmondo Motocross 2005
MX Ragena
2005 Mobiili Housemarque/Gizmondo Gizmondo Ajopeli
Glimmerati 2005 Nokia N-Gage Bugbear Entertainment Nokia Ajopeli
Golf 1985 Spectrum Kimmo Mäkinen Hedengren Oy Urheilupeli
Golf: Tee It Up! 2008 Xbox 360 Housemarque Activision Urheilupeli
Golfmaster
Challenge Golf
1987 Commodore 64 Mikko Helevä Hewson Urheilupeli
Gorillaz Entertainment System 2006 Mobiili Mr. Goodliving, Universomo RealNetworks Minipelikokoelma Lisenssipeli
Has-Been Heroes 2017 Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One, Windows Frozenbyte GameTrust Games strategiapeli, roolipeli
Hay Day 2012 iOS Supercell Supercell
Halleyn Komeetta 1985 Commodore 64 Amersoft Amersoft Shoot ’em up
Highway Racer 2003 Mobiili Mr. Goodliving Mr. Goodliving Ajopeli
High Seize 2005 Nokia N-Gage RedLynx Nokia Vuoropohjainen strategiapeli
Hill Climb Racing 2012 iOS, Android, Windows Phone Fingersoft Fingersoft Ajopeli
Hill Climb Racing 2 2016 iOS, Android Fingersoft Fingersoft Ajopeli
Hockey Rage 2005 Gizmondo, Mobiili Fathammer Fathammer
House of the Moon 2012 Windows Phone Kajak Games Kajak Games interaktiivinen fiktio
Hup-peli 1987[7] PC Arts & Minds[7] Alko Opetuspeli
Ice Hockey 2003 2004 Mobiili Sumea Digital Chocolate
Ice Lakes 2016 PC Iceflake Studios Iceflake Studios
Imperfect Balance Collection 2012 iOS Ttursas Ttursas
Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull 2008 Mobiili Universomo THQ Wireless Tasohyppely
INFRA 2016 PC Loiste Interactive Loiste Interactive Seikkailupeli/pulmapeli
Interplanetary 2015 Windows Team Jolly Roger Team 17 strategiapeli
Joe The Whizz Kid 1985 Commodore 64 Stavros Fasoulas ALA Software Tasohyppely
Johnny Crash 2004 Mobiili Sumea Digital Chocolate
Johnny Crash Does Texas 2005 Mobiili Digital Chocolate Digital Chocolate
Juiced 2 2007 Mobiili Universomo THQ Wireless Ajopeli
Jumbo Rumble 2004 Mobiili Universomo Sumea
Kheops – Suuri mysteeri 1992 PC Arto & Tero Ylisaukko-oja Komentokeskus Oy Seikkailupeli
Kloner – Together in Dark 2003 Mobiili Universomo Universomo Muistipeli
Kultakuume 1986 ZX Spectrum Marko Aho & Kari Aaltonen Triosoft Tekstiseikkailu
Kultapossu ja Leo Leijona: Sateenkaarivarkaat 1998lähde? PC, Windows Mediayhtiö Sansibar Oy
Legal Crime 1997 PC Byte Enchanters Byte Enchanters Strategiapeli
Legend of Grimrock 2012 PC, Mac, Linux Almost Human Ltd. Almost Human Ltd. Tietokoneroolipeli
Legend of Grimrock 2 2014 PC, Mac, Linux Almost Human Ltd. Almost Human Ltd. Tietokoneroolipeli
Lego Star Wars II: The Original Trilogy 2006 Mobiili Universomo TT Games Toimintapeli
Lego Star Wars Episode III 2006 Mobiili Universomo TT Games Toimintapeli
Line Wars II 1994 PC Patrick Aalto Safari Software / Epic Megagames Toimintapeli
Lucius 2012 PC Shiver Games Lace Mamba Global
Lucius 2 2015 PC Shiver Games Shiver Games
Lucius Demake 2016 PC Shiver Games Shiver Games
Luxor 2 2007 Mobiili Mr. Goodliving RealNetworks Pulmapeli Zuma-klooni
Mafia Wars 2004 Mobiili Sumea Digital Chocolate Toimintapeli
Magic Inlay 2007 Mobiili Mr. Goodliving/Universomo RealNetworks Pulmapeli
Matterfall 2017 PlayStation 4 Housemarque Sony Shoot 'em up
Max Payne 2001 PC, PlayStation 2, Xbox, Game Boy Advance, iOS, Android Remedy Entertainment 3D Realms Kolmannen persoonan ammuntapeli
Max Payne 2: The Fall of Max Payne 2003 PC, PlayStation 2, Xbox Remedy Entertainment Rockstar Games Kolmannen persoonan ammuntapeli
Mega Motion 1994 Amiga Extend Design Black Legend Pulmapeli
Mehulinja 1984 Commodore VIC-20 Simo Ojaniemi Amersoft
Metal Smash Pinball 2005 Mobiili Mr. Goodliving RealNetworks
Metallic Nation 1995 Amiga, PC Eero Tunkelo Avesoft Strategiapeli
Miner Machines 1986 MSX Tero Weckroth & Mika Savolainen Boss Company Boulder Dash -klooni
Minä Peräsmies 1998 PC Mediakeisarit Oy Plan 1 Huumoripeli
Moonfall 1991 Commodore 64 Jukka Tapanimäki 21st Century Entertainment Ltd.
Mole War 2004 Mobiili Relude, Sumea Digital Chocolate
Monster Trucks Nitro 2008 iOS, PC, Mac RedLynx RedLynx Ajopeli
MotoHeroz 2011 Wii, iOS RedLynx Ubisoft Ajopeli
Mr Seek Kaivosseikkailu 1985 MSX, Spectravideo Jari Pauli Teknopiste Seikkailupeli
My Summer Car 2016 PC Amistech Games Amistech Games Ajopeli
Myyräjahti 1984 Commodore VIC-20 Simo Ojaniemi Amersoft
Neon Chrome 2016 PlayStation 4, PlayStation Vita, Windows 10tons Entertainment 10tons Entertainment ammuntapeli
Nero 2000 1987 Commodore 64, MSX, PC Bio-Syntax Method Bio-Syntax Method Tietovisapeli
Netherworld
Otherworld
1988 Commodore 64 Jukka Tapanimäki Hewson
Nex Machina 2017 PlayStation 4, Windows Housemarque Housemarque Shoot 'em up
Nightclub Empire 2006 Mobiili Sumea Digital Chocolate Simulaatiopeli
Noble Nutlings 2013 iOS, Android BoomLagoon BoomLagoon
Oceanhorn: Monster of Uncharted Seas 2013 iOS, PC Cornfox & Bros FDG Entertainment GmbH & Co KG Toimintaseikkailu
Octapolis
Intruder / Cocoot
1987 Commodore 64 Jukka Tapanimäki English Software
Outland 2011 PlayStation 3, Xbox 360, Windows Housemarque Ubisoft Tasohyppely
Paid to Kill 2006 Mobiili Rovio Entertainment Rovio Entertainment Toimintapeli
P·O·L·L·E·N 2016 PC Mindfield Games Mindfield Games Seikkailupeli
Painter Boy 1986 Commodore 64 Chart Top Design Tikkurila Toimintapeli
Paper Planes 2008 Mobiili Rovio Entertainment Namco Bandai Networks Fysiikkapeli
Pathway to Glory 2005 Nokia N-Gage RedLynx Nokia Vuoropohjainen strategiapeli
Pathway to Glory: Ikusa Islands 2005 Nokia N-Gage RedLynx Nokia Vuoropohjainen strategiapeli
Patron Angel 2007 Mobiili Rovio Entertainment Rovio Entertainment Shoot ’em up
Pile Up! 2006 Mobiili, iOS Mr. Goodliving Universomo Pulmapeli
Pile Up! Candymania 2009 Mobiili, iOS Mr. Goodliving Universomo Pulmapeli
Piranha 1996 PC D-Designs OTM Publications & Promotions Ltd. Shoot ’em up
Pirates of Black Cove 2011 PC Nitro Games Paradox Interactive Reaaliaikainen strategiapeli
Pitfall: The Lost Expedition Glacier 2004 Mobiili Sumea Digital Chocolate Tasohyppely
Pitfall: The Lost Expedition Jungle 2004 Mobiili Sumea Digital Chocolate
Playman Beach Volley 3D 2006 Mobiili Mr. Goodliving RealNetworks Urheilupeli
Playman Summer Games 3 2008 Mobiili Mr. Goodliving RealNetworks Urheilupeli
Playman World Soccer 2006 Mobiili Mr. Goodliving RealNetworks Urheilupeli
Porrasturvat – Stair Dismount 2002 PC tAAt, Secret Exit Skinflake
Profitville 2007 iOS, PC, Mac 10tons Entertainment 10tons Entertainment
Plumber Dog Alberto 2005 PC Eitbit Eitbit Pulmapeli
Puzzle Scape 2007 PlayStation Portable Farmind Got Game Entertainment Pulmapeli
Puzzle Scape Mini 2009 PlayStation 3 Farmind Got Game Entertainment Pulmapeli
Puzzle Station 2000 PC Ninai Games Kotijäätelö Pulmapeli
Quantum Break 2016[8] Xbox One, PC Remedy Entertainment Microsoft Kolmannen persoonan ammuntapeli, toimintaseikkailu
Quedex 1987 Commodore 64, Amiga Stavros Fasoulas Thalamus Nimellä Mindroll Commodore Amigalle
Racing Fever 2002 Mobiili Sumea Digital Chocolate Ajopeli
Racing Fever 2 2004 Mobiili Sumea Digital Chocolate Ajopeli
Racing Fever Deluxe 2003 Mobiili Sumea Digital Chocolate Ajopeli
Racing Fever GT 2005 Mobiili Sumea Digital Chocolate Ajopeli
Raharuhtinas 1984 Commodore 64 Simo Ojaniemi Amersoft
Rally-Sport 1996 PC Jukka Jäkälä Jukka Jäkälä Ajopeli
Rally Trophy 2001 PC Bugbear Entertainment JoWood Productions Software Ajopeli
Rampage Puzzle Attack 2001 PC Ninai Games Midway Games Pulmapeli
Ratatouille 2: Cheese Rush 2007 Mobiili Universomo THQ Wireless Ajopeli
The Reap 1997 PC Housemarque Take-Two Interactive Shoot ’em up
Reset Generation 2008 PC, N-Gage 2.0 RedLynx Nokia Strategiapeli
Resogun 2013 PlayStation 4 Housemarque Sony Computer Entertainment Shoot ’em up
Rock Runners 2013 iOS, Android Recoil Games Chillingo Tasohyppely
Rochard 2011 PlayStation 3, PC, Android Recoil Games
Roller 1987 MSX Tero Weckroth & Mika Savolainen Boss Company / Triosoft
Rust Buccaneers 2013 PlayStation 3 Pixolane Pixolane Sotapeli
Rutger 2013 iOS, Android, Windows Phone Eitbit Eitbit Boulder Dash -klooni
Santa’s Rush Hour 2004 Mobiili Sumea Digital Chocolate
Sanxion 1986 Commodore 64, Spectrum Stavros Fasoulas Thalamus
Scarlotti’s Mafia Wars 2 2005 Mobiili Sumea Digital Chocolate Toimintapeli
Sceptre of Bagdad 1987 Sinclair Spectrum Productive Playtime Atlantis Software Toimintaseikkailu
Sega Rally Revo 2007 PlayStation Portable Bugbear Entertainment Sega Ajopeli
Shadowgrounds 2005 PC Frozenbyte Meridian 4, DTP, Techland, Reef Entertainment, Auran Games
Shadowgrounds Survivor 2007 PC, Mac Frozenbyte Frozenbyte
Shadwen 2016 PC Frozenbyte Frozenbyte
Shattered Horizon 2009 PC Futuremark Futuremark Ammuntapeli
Shardlands 2012 iOS Breach Entertainment Breach Entertainment
SiL – The Silhouette Game
SPiN – Super Shape Puzzle
2006 Mobiili, iOS Fathammer Telcogames Pulmapeli
Sink ’Em All! 2012 iOS, Android Nitro Games Nitro Games
Soviet Challenge: Javelin 1980 2012 iOS, Android, Windows Phone Eitbit Eitbit
South Park 10: The Game 2007 Mobiili Mr. Goodliving RealNetworks Toimintaseikkailu
Sparkle 2007 iOS, Android, PC, Mobiili 10tons Entertainment 10tons Entertainment Pulmapeli
Space Satellite 1985 MSX, Spectravideo Ari Anturaniemi Teknopiste
Space Station Manager 2003 PC Mistaril Mistaril
Space Taxi Pinball 2003 Mobiili Mr. Goodliving Pulse Interactive Flipperipeli
Spareware 2016 Windows, Xbox One Rusto Rusto Ammuntapeli
Sparkle 2 2013 iOS, Android 10tons Entertainment 10tons Entertainment Pulmapeli
Spy Hunter 2003 Tapwave Zodiac Vasara Games Fathammer Ajopeli
Stardust 1993 Amiga, Atari STE, PC Bloodhouse Team 17 Shoot ’em up
Stardust Galaxy Warriors 2015 PlayStation 4, Xbox One, Windows Dreamloop Games Dreamloop Games Shoot ’em up
Star Marine 2007 Mobiili Rovio Entertainment Rovio Entertainment Toimintapeli
Stones of Khufu 2007 Mobiili Universomo RealNetwork Pulmapeli
Street Soccer 2004 Mobiili Sumea Digital Chocolate Urheilupeli
Street Soccer 2 2005 Mobiili Sumea Digital Chocolate Urheilupeli
Stunt Car Extreme 2003 Tapwave Zodiac Vasara Games Fathammer Ajopeli
Stuntfest 2016 (Early Access) PC Bugbear Entertainment Bugbear Entertainment Ajopeli
Stuntman: Ignition 2007 Mobiili Universomo THQ Wireless Toimintapeli
Sumea Ski Jump 2004 Mobiili Sumea Digital Chocolate Urheilupeli
Sumo Smash! 2004 Mobiili Universomo Digital Chocolate
Supernauts 2013 iOS Grand Cru Grand Cru
Super Drop Mania 2005 Gizmondo Ninai Games Fathammer Pulmapeli
Super Stardust
Super Stardust 96
1994 Amiga 1200, Amiga 4000, Amiga CD32 (1995)
PC (1996)
Bloodhouse / Housemarque Team 17 Shoot ’em up
Super Stardust Delta 2012 PlayStation Vita Housemarque Sony Computer Entertainment Shoot ’em up
Super Stardust HD 2007 PlayStation 3 Housemarque Sony Computer Entertainment Shoot ’em up
Super Stardust Portable 2008 PlayStation Portable Housemarque Sony Computer Entertainment Shoot ’em up
Supreme Snowboarding 1999 PC Housemarque Infogrames urheilupeli
Survivor 2004 Mobiili Sumea Digital Chocolate
The Swapper 2013 PC Facepalm Games Facepalm Games Toimintaseikkailu
Talvisota 1987 MSX Olli Kainulainen Triosoft Strategiapeli
Talvisota: Icy Hell 2008 PC Blitzfront Game Studios Nival Entertainment
Tank 1986 MSX Tero Weckroth & Mika Savolainen Boss Company
Tank Squad 2005 Mobiili Housemarque Fathammer Vuoropohjainen strategiapeli
Tennis in the Face 2013 iOS 10tons Entertainment 10tons Entertainment Pulmapeli
Thrust, Twist'n Turn 1999 PC Carts Entertainment Oy Ltd. Take-Two Interactive Ajopeli
Tiny Troopers 2: Special Ops 2013 iOS, Android Kukouri Mobile Entertainment Chillingo Toimintapeli
Tough Trucks: Modified Monsters 2003 PC Bugbear Entertainment Activision Ajopeli
Toy Golf 2006 PC, Gizmondo Ninai Games, Fathammer Zoo Digital Publishing Urheilupeli
Tower Bloxx 2005 Mobiili, iOS (2009), Xbox 360, PC Sumea Digital Chocolate Pulmapeli
Trails of Terror – Mutiny 2004 Mobiili Universomo Universomo Toimintapeli, pulmapeli
Trajectory[9] 2017 Windows Sky Trail[10] Sky Trail Seikkailu
Transworld Snowboarding 2002 Xbox Housemarque Infogrames Urheilupeli
Treemaker 2013 iOS, Android Mikrotie Ltd. Mikrotie Ltd.
Trials 2

Trials 2: Second Edition

2008 PC RedLynx RedLynx Ajopeli
Trials Evolution 2012 Xbox 360 RedLynx Ubisoft Ajopeli
Trials Fusion 2014 PlayStation 4, Windows, Xbox 360, Xbox One RedLynx Ubisoft Ajopeli
Trials Frontier 2013 iOS, Android RedLynx Ubisoft Ajopeli
Trials HD 2009 Xbox 360 RedLynx Microsoft Ajopeli
Trials of the Blood Dragon 2016 PlayStation 4, Windows, Xbox One RedLynx Ubisoft Ajopeli
Trine 2009 PC, PS3 Frozenbyte Nobilis/Southpeak Entertainment Toimintaseikkailu
Trine 2 2011 Wii U, PC, PS3, Xbox 360 Frozenbyte Atlus Toimintaseikkailu
Trine 3: The Artifacts of Power 2015 Linux, Mac, Windows, PlayStation 4 Frozenbyte Toimintaseikkailu
Triplane Turmoil 2 2006 PC Draconus Entertainment LTd. Draconus Entertainment LTd. Lentopeli
Tsapp!
Tsapp! 16
1984 Commodore 64
Commodore 16
Risto Lankinen Amersoft
Turbo Camels 2004 Mobiili Mr. Goodliving Mr. Goodliving
Turbo Camels Circus Extreme 2006 Mobiili Mr. Goodliving RealNetworks
Turbo Dismount 2014 PC, Mobiili Secret Exit Secret Exit
UnReal World 1992
2013 (freeware)[11]
2016 (Steam)
PC Sami Maaranen & Erkka Lehmus Enormous Elk Tietokoneroolipeli, roguelike
Unstoppable Gorg 2012 PC, Mac Futuremark Futuremark Tornipuolustus
Urban Empire 2017 PC Reborn Games Kalypso Media Digital Strategia
Uuno Turhapuro muuttaa maalle 1986 Commodore 64 Purebyte Amersoft Toimintapeli
The Walking Dead: No Man’s Land 2015[12] iOS, Android Next Games AMC Strategiapeli
War Diary: Burma 2006 Mobiili Rovio Entertainment Rovio Entertainment Strategiapeli
War Diary: Crusader 2006 Mobiili Rovio Entertainment Rovio Entertainment Strategiapeli
War Diary: Torpedo 2006 Mobiili Rovio Entertainment Rovio Entertainment Strategiapeli
War Hero 1944 2005 Mobiili Sumea Digital Chocolate Toimintapeli
Warhammer 40 000: Squad Command 2007 PlayStation Portable, Nintendo DS RedLynx THQ Vuoropohjainen strategiapeli
Wasteland Angel 2011 Windows Octane Games Meridian4 Toimintapeli
Watchtower 1996 Amiga CyberArts Ltd. OTM Publications & Promotions Ltd. Shoot ’em up
Wolfmoon 2006 Mobiili Rovio Entertainment Rovio Entertainment Kauhuseikkailu
Woody Two-Legs Attack of the Zombie Pirates 2010 PC Nitro Games
Words Unleashed: Sana on vapaa 2013 iOS Moido Games Moido Games Pulmapeli
World Series of Poker 2008: Battle for the Bracelets 2007 Nintendo DS Farmind Activision Korttipeli
Wreckfest[13] 2014 (Early Access) PC Bugbear Entertainment THQ Nordic Ajopeli
Xenoraid: The First Space War 2016 PlayStation 4, Windows, Xbox One 10tons Entertainment 10tons Entertainment ammuntapeli
Yleisurheilu 1985 Commodre 64, VIC-20 Juha & Mika Salomäki Amersoft
Yo Yo Fighter 2003 Mobiili Sumea Digital Chocolate Tasohyppely
Zamzara
Bahnzy
1988 Commodore 64 Jukka Tapanimäki Rack'It (Hewson) Toimintapeli, tasohyppely
Zen Bound 2009 iOS Secret Exit Secret Exit Taitopeli
Zen Bound 2 2010 Mac, Windows Secret Exit Secret Exit Taitopeli
Zen Touch 2009 iOS Secret Exit Secret Exit Taitopeli
Zoy's Rescue Mission & Zoy's Rescue Mission 2 2003 Mobiili Sumea Digital Chocolate Tasohyppely

Star Arcade[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Ensimmäinen suomalainen tietokonepeli V2.fi. 28.7.2014. V2.fi. Viitattu 11.4.2015.
  2. Reunanen et al, s. 16
  3. Reunanen et al, s.22-23
  4. Reunanen et al, s.15-16
  5. http://www.compasspointwest.com
  6. Kaartinen, Simo: Televisiosta peliksi. Galilei on nuorempien mieleen. Pelit, 2000, nro 9/2000, s. 6.
  7. a b Yritysohjelmistoja jo 30 vuoden kokemuksella! Arts & Minds. Viitattu 30.11.2015.
  8. Quantum Break set to launch in 2016 2.4.2015. Remedy. Viitattu 11.4.2015. (englanniksi)
  9. Trajectory Viitattu 3.4.2017.
  10. Sky Trail Oy Ltd Viitattu 3.4.2017.
  11. Development history of UnReal World RPG Viitattu 18.4.2015. (englanniksi)
  12. http://www.thewalkingdeadnomansland.com
  13. Next Car Game nextcargame.com. Viitattu 31.7.2015.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Videogames.fi, Pelikonepeijoonien ja V2.fi:n ylläpitämä wiki suomalaisista kaupallisesti julkaistuista videopeleistä.