Luettelo Helsingin pörssissä noteeratuista yhtiöistä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Helsingin pörssissä noteeratuista pörssiyhtiöistä. Yhtiöt on luokiteltu pörssin toimialaluokituksen mukaisesti. Lisäksi yhtiöt jaettu pörssin luokituksen mukaisesti markkina-arvoltaan suuriin (yli 1 mrd €), keskisuuriin (yli 150 milj. €) ja pieniin (alle 150 milj. €).

Pääosa Helsingin pörssissä noteeratuista yhtiöistä on suomalaisia, mutta joukossa on myös ruotsalaisia yhtiötä kuten SSAB ja Telia Company sekä yksi virolainen yhtiö, Tallink Grupp.

Yhtiöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yhtiö Toimiala Lista Kansallisuus
Neste Öljy ja kaasu suuret suomalainen
Afarak Group Perusteollisuus pienet suomalainen
Ahlstrom-Munksjö Perusteollisuus suuret suomalainen
Aspo Perusteollisuus keskisuuret suomalainen
Componenta Perusteollisuus pienet suomalainen
Endomines Perusteollisuus pienet ruotsalainen
Kemira Perusteollisuus suuret suomalainen
Metsä Board Perusteollisuus suuret suomalainen
Outokumpu Perusteollisuus suuret suomalainen
Sotkamo Silver Perusteollisuus pienet ruotsalainen
SSAB Perusteollisuus suuret ruotsalainen
Stora Enso Perusteollisuus suuret suomalainen
UPM-Kymmene Perusteollisuus suuret suomalainen
Cargotec Teollisuustuotteet ja -palvelut suuret suomalainen
Caverion Teollisuustuotteet ja -palvelut keskisuuret suomalainen
Consti Teollisuustuotteet ja -palvelut pienet suomalainen
Dovre Group Teollisuustuotteet ja -palvelut pienet suomalainen
Eezy Teollisuustuotteet ja -palvelut pienet suomalainen
Elecster Teollisuustuotteet ja -palvelut pienet suomalainen
Enedo Teollisuustuotteet ja -palvelut pienet suomalainen
Enersense Teollisuustuotteet ja -palvelut pienet suomalainen
Etteplan Teollisuustuotteet ja -palvelut keskisuuret suomalainen
Exel Composites Teollisuustuotteet ja -palvelut pienet suomalainen
Glaston Teollisuustuotteet ja -palvelut pienet suomalainen
Huhtamäki Teollisuustuotteet ja -palvelut suuret suomalainen
Incap Teollisuustuotteet ja -palvelut pienet suomalainen
Kesla Teollisuustuotteet ja -palvelut pienet suomalainen
Kone Teollisuustuotteet ja -palvelut suuret suomalainen
Konecranes Teollisuustuotteet ja -palvelut suuret suomalainen
Kreate Group Teollisuustuotteet ja -palvelut pienet suomalainen
Lehto Group Teollisuustuotteet ja -palvelut pienet suomalainen
Metso Outotec Teollisuustuotteet ja -palvelut suuret suomalainen
Neles Teollisuustuotteet ja -palvelut suuret suomalainen
Nurminen Logistics Teollisuustuotteet ja -palvelut pienet suomalainen
Ponsse Teollisuustuotteet ja -palvelut keskisuuret suomalainen
Raute Teollisuustuotteet ja -palvelut pienet suomalainen
Reka Industrial Teollisuustuotteet ja -palvelut pienet suomalainen
Robit Teollisuustuotteet ja -palvelut pienet suomalainen
Scanfil Teollisuustuotteet ja -palvelut keskisuuret suomalainen
Sitowise Teollisuustuotteet ja -palvelut keskisuuret suomalainen
SRV Yhtiöt Teollisuustuotteet ja -palvelut pienet suomalainen
Talenom Teollisuustuotteet ja -palvelut keskisuuret suomalainen
Tikkurila Teollisuustuotteet ja -palvelut keskisuuret suomalainen
Tulikivi Teollisuustuotteet ja -palvelut pienet suomalainen
Uponor Teollisuustuotteet ja -palvelut keskisuuret suomalainen
Uutechnic Group Teollisuustuotteet ja -palvelut pienet suomalainen
Vaisala Teollisuustuotteet ja -palvelut keskisuuret suomalainen
Valmet Teollisuustuotteet ja -palvelut suuret suomalainen
Valoe Teollisuustuotteet ja -palvelut pienet suomalainen
Wulff-Yhtiöt Teollisuustuotteet ja -palvelut pienet suomalainen
Wärtsilä Teollisuustuotteet ja -palvelut suuret suomalainen
YIT Teollisuustuotteet ja -palvelut suuret suomalainen
Boreo Teollisuustuotteet ja -palvelut pienet suomalainen
Nokian Renkaat Autoteollisuus ja -tarvikkeet suuret suomalainen
Altia Ruoka- ja juomateollisuus keskisuuret suomalainen
Apetit Ruoka- ja juomateollisuus pienet suomalainen
Atria Ruoka- ja juomateollisuus keskisuuret suomalainen
HKScan Ruoka- ja juomateollisuus keskisuuret suomalainen
Olvi Ruoka- ja juomateollisuus keskisuuret suomalainen
Raisio Ruoka- ja juomateollisuus keskisuuret suomalainen
Fiskars Kotitaloustarvikkeet suuret suomalainen
Harvia Kotitaloustarvikkeet keskisuuret suomalainen
Honkarakenne Kotitaloustarvikkeet pienet suomalainen
Marimekko Kotitaloustarvikkeet keskisuuret suomalainen
Martela Kotitaloustarvikkeet pienet suomalainen
Orthex Kotitaloustarvikkeet keskisuuret suomalainen
Rapala VMC Kotitaloustarvikkeet pienet suomalainen
Rovio Entertainment Kotitaloustarvikkeet keskisuuret suomalainen
Saga Furs Kotitaloustarvikkeet pienet suomalainen
Kesko Kulutustavarat ja pt-kauppa suuret suomalainen
Suominen Kulutustavarat ja pt-kauppa keskisuuret suomalainen
Biohit Terveydenhuolto pienet suomalainen
Optomed Terveydenhuolto pienet suomalainen
Oriola Terveydenhuolto keskisuuret suomalainen
Orion Terveydenhuolto suuret suomalainen
Pihlajalinna Terveydenhuolto keskisuuret suomalainen
Revenio Group Terveydenhuolto keskisuuret suomalainen
Terveystalo Terveydenhuolto suuret suomalainen
Alma Media Viestintä keskisuuret suomalainen
Ilkka-Yhtymä Viestintä pienet suomalainen
Keskisuomalainen Viestintä pienet suomalainen
PunaMusta Media Viestintä pienet suomalainen
Sanoma Viestintä suuret suomalainen
Kamux Vähittäiskauppa keskisuuret suomalainen
Musti Group Vähittäiskauppa keskisuuret suomalainen
Stockmann Vähittäiskauppa keskisuuret suomalainen
Tokmanni Group Vähittäiskauppa keskisuuret suomalainen
Verkkokauppa.com Vähittäiskauppa keskisuuret suomalainen
Finnair Matkustus ja vapaa-aika keskisuuret suomalainen
NoHo Partners Matkustus ja vapaa-aika keskisuuret suomalainen
Tallink Grupp Matkustus ja vapaa-aika keskisuuret virolainen
Viking Line Matkustus ja vapaa-aika keskisuuret suomalainen
Aktia Pankki Rahoituspalvelut keskisuuret suomalainen
Enento Group Rahoituspalvelut keskisuuret suomalainen
CapMan Rahoituspalvelut keskisuuret suomalainen
EAB Group Rahoituspalvelut pienet suomalainen
eQ Rahoituspalvelut keskisuuret suomalainen
Evli Pankki Rahoituspalvelut keskisuuret suomalainen
Nordea Bank Rahoituspalvelut suuret suomalainen
Oma Säästöpankki Rahoituspalvelut keskisuuret suomalainen
Panostaja Rahoituspalvelut pienet suomalainen
Sampo Rahoituspalvelut suuret suomalainen
Sievi Capital Rahoituspalvelut pienet suomalainen
Taaleri Rahoituspalvelut keskisuuret suomalainen
United Bankers Rahoituspalvelut pienet suomalainen
Ålandsbanken Rahoituspalvelut keskisuuret suomalainen
Citycon Kiinteistöyhtiöt suuret suomalainen
Investors House Kiinteistöyhtiöt pienet suomalainen
Kojamo Kiinteistöyhtiöt suuret suomalainen
Ovaro Kiinteistösijoitus Kiinteistöyhtiöt pienet suomalainen
Aspocomp Group Teknologia pienet suomalainen
Basware Teknologia keskisuuret suomalainen
Bittium Teknologia keskisuuret suomalainen
Digia Teknologia pienet suomalainen
Digitalist Group Teknologia pienet suomalainen
F-Secure Teknologia keskisuuret suomalainen
Gofore Teknologia keskisuuret suomalainen
Innofactor Teknologia pienet suomalainen
Nixu Teknologia pienet suomalainen
QPR Software Teknologia pienet suomalainen
Qt Group Teknologia keskisuuret suomalainen
Siili Solutions Teknologia pienet suomalainen
Solteq Teknologia pienet suomalainen
Soprano Teknologia pienet suomalainen
SSH Communications Security Teknologia pienet suomalainen
Tecnotree Teknologia pienet suomalainen
Tieto-Evry Teknologia suuret suomalainen
Trainers' House Teknologia pienet suomalainen
Elisa Tietoliikennepalvelut suuret suomalainen
Nokia Tietoliikennepalvelut suuret suomalainen
Teleste Tietoliikennepalvelut pienet suomalainen
Telia Company Tietoliikennepalvelut suuret ruotsalainen
Fortum Yleishyödylliset palvelut suuret suomalainen
Lassila & Tikanoja Yleishyödylliset palvelut keskisuuret suomalainen

Lähteet: [1][2]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Osakkeet nasdaqomxnordic.com. Nasdaq. Viitattu 24.1.2021. (englanniksi)
  2. Kurssit: OMXH 28.12.2018. Kauppalehti. Viitattu 28.12.2018.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]