Luettelo suomalaisista lähiverkkotapahtumista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Suomessa järjestetään lähiverkkotapahtumia useilla eri paikkakunnilla.

Suomalaiset lähiverkkotapahtumat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Assembly Winter[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suomen suurimman tietokonefestarin Assemblyn (nyk. Assembly Summer) sisartapahtuma, Assembly Winter, joka järjestettiin ensimmäistä kertaa keväällä 2007 ja joka on suunnattu pelkästään pelaajia varten.

GuruLan[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

GuruLan järjestettiin Sibeliustalolla Lahdessa vuonna 2007, ja se koostui tapahtumapaikalla pelattavista peleistä ja pelimessuista. Tapahtuma sisälsi miniatyyri-, fantasiakorttipelitapahtumista koostuvan Juhla Fanatic -tapahtuman ja GuruLan-nimellä kulkevan tietokonepelitapahtuman sekä pelimessut. Tietokonepaikkoja GuruLan-tapahtumassa oli suunniteltu 400,[1] joista valtaosaa ei kuitenkaan saatu myytyä.

Tapahtumassa oli mahdollisuus pelata miniatyyripelejä ja tutustua miniatyyrihahmojen kokoamiseen. Tilaisuudessa järjestettiin myös fantasiakorttipelitapahtuma. Tapahtumassa järjestettiin lisäksi verkkopelitapahtuma Gaming Guru 2007 sekä sävellyskilpailu. Pelimessuilla esiteltiin pääasiassa Xbox 360 -pelejä ja -laitteita. Lisäksi tapahtumaan oli toteutettu niin sanottuja unelmapelihuoneita, joissa esiteltiin eri sisustusvaihtoehtoja ihanteelliseksi pelihuoneeksi. Messuilla oli myös PC:n, PSP2:n sekä PSP:n pelejä. Peliesittelyssä oli mukana peliohjaiskitarapeli ja tanssipelimattokilpailu.

Tapahtuman juonsi Jaana Pelkonen.[2]

HaapisLan[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Haapislan vuonna 2006.

HaapisLan on haapa-kimolalaisten nuorten aloittama Lan-tapahtuma Iitissä. Se on vakiintunut tapahtuma ja järjestettiin heinäkuussa 2007 neljättä kertaa. Projektiryhmän muodostavat Simo Heino, Kai Kuvaja ja Jyri Peltola. Kolmet järjestetyt tapahtumat ovat olleet kolmipäiväisiä.

Ensimmäiset HaapisLanit järjestettiin Haapa-Kimolassa Maakansan seuratalolla hiihtolomalla vuonna 2005 Pohjois-Kymen Kasvu ry:n tuella, jolle Haapa-Kimolan nuoret kehittivät sisällön. Päädyttiin verkkopelaamistapahtumaan eli laneihin. Ensimmäisissä HaapaLaneissa kävijöitä oli 15 kymmenellä koneella, jotka riittivät joukolle hyviin Call of Duty -kilpailuihin. Internetiä tapahtumassa ei ensimmäisessä tapahtumassa ollut, vaan pelaaminen tapahtui vain lähiverkossa. Konepaikasta perittiin vähäinen vuokra, jonka sai Maakansan Kyläyhdistys. Järjestelyihin sisältyi buffet, jossa oli Batteryä sekä pizzaa.

Myönteisten kokemusten perusteella järjestettiin toinen tapahtuma kesällä 2005. Tapahtuma oli kunnallinen ja järjestettiin Kausalan Ravilinnassa liikuntahallilla. Tämä mahdollisti tapahtuman laajenemisen ja Internetin käytön. Pelipaikkojen konemäärä miltei viisinkertaistui vajaaseen 50:een. Kävijöitä oli runsaat 50. Tapahtumassa järjestettiin pelicompoja. Tapahtumassa myytiin Jolt Colaa. Teknisen toteutuksen tarvitsemat palveimet tehtiin vanhoista miktotietokoneista. Järjestäjinä toimivat Eero Haara, Simo Heino, Kai Kuvaja ja Jyri Peltola.

Kolmannen kerran tapahtuma järjestettiin jälleen Ravilinnassa kesällä 2006. Konepaikkoja oli alkuperäiseen kymmeneen verrattuna kymminkertainen määrä - sata konetta. Lisäksi compoissa myönnettiin kohtalaisia palkintoja. Tapahtuma järjestettiin kahdessa tilassa: urheilusalissa ja ruokalassa, jonne hiljaisena paikkana oli kalliimpi lippu.

Tapahtuman jälkeen hankittiin kytkimiä ja mainostauluja. Järjestäjinä toimivat edellisten vuosien järjestäjät.

HaapisLan-työryhmä tekee yhteistyötä Lahden-seudun lanien kanssa. Olivat mukana muun muassa HolloLaneilla, LahtiLaneilla sekä Guru 07 -tapahtumalla.

Insomnia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Verkkopelitapahtuma Insomnia on Verkkopeliyhdistys Insomnia ry:n Porissa järjestämä vuosittainen verkkopelitapahtuma, jossa pelataan videopelejä lähiverkossa ja erilaisissa turnauksissa. Ohjelma- ja osallistujamäärällä mitattuna Insomnia on Assemblyn jälkeen yksi Suomen suurimmista verkkopelitapahtumista[3]. Lokakuun 2015 lopussa järjestetty Insomnia XVII sisälsi 1 000 konepaikkaa[4] ja osallistujia oli noin 1500.

MindTrekLan[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

MindTrekLan (lyh. MTL) on Tampereella vuosina 2001–2004 järjestetty tietokonetapahtuma. Tapahtuma järjestettiin osana Mindtrek-viikkoa. Vuosina 2001-2003 tapahtuma järjestettiin Tampereen Tampereen teknillisen yliopiston pommisuojassa, eli bommarissa. Vuonna 2004 tapahtuman kasvaessa ulos bommarista järjestettiin tapahtuma Metroauto-areenalla.

UTKP-Lan[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

UTKP-Lan on Uuraisilla järjestettävä verkkopelitapahtuma. Ensimmäiset UTKP-Lanit järjestettiin vuonna 2007, ja vuoden 2009 loppuun mennessä ne on järjestetty 6 kertaa. Tapahtumaa ollaan uudestaan järjestämässä uudestaan, ja suunnittelu on käynnistynyt vuonna 2016[5].

Vectorama[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Vectorama

Vectorama on vuosittainen Oulussa pidettävä verkkopelitapahtuma, jonka pääasiallisena kohderyhmänä ovat pelaamisesta ja peleistä kiinnostuneet nuoret. Vectorama kestää kolme päivää. Tapahtuma on järjestetty vuodesta 2000 lähtien. Vuoden 2013 Vectorama järjestettiin Rajakylän koululla.

Lamerfest[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lamerfest on vuosittain järjestettävä verkkopelitapahtuma Vaskivuoren lukiossa, minkä järjestämisestä vastaa muun muassa koulun vanhat ja nykyiset lukiolaiset. Lamerfest on järjestetty 19 kertaa vuodesta 1999 alkaen [6]. Vuosittain tapahtuman aikana tietokonepaikattomia kävijöitä on noin 700 ja tietokonepaikkoja on myynnissä noin 170 [7].

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. http://www.guru07.org/yleis_info.html#faktat (Arkistoitu – Internet Archive)
  2. Pikatentissä pääjärjestäjä. V2.fi 31.5.2007
  3. [1]
  4. [2]
  5. Etusivu / Home UTKP-LAN. Arkistoitu 7.3.2016. Viitattu 7.3.2016.
  6. Mikä on Lamerfest? | Lamerfest Neon | 27-29.10.2017 lf.fi. Arkistoitu 29.1.2018. Viitattu 28.1.2018. (englanniksi)
  7. Kävijäopas | Lamerfest Neon | 27-29.10.2017 lf.fi. Arkistoitu 29.1.2018. Viitattu 28.1.2018. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]