Luettelo suomalaisista joulupostimerkeistä

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo suomalaisista joulupostimerkeistä, joita Suomen posti on julkaissut vuodesta 1973 lähtien.[1]

Joulupostimerkit 1973–2016[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Suunnittelija Nimellisarvo Nimi Kuva
1973 Pirkko Vahtero 0,30 mk Joulupukki reessä Joulu 1973.jpg
1974 Pirkko Vahtero 0,35 mk Joulutonttuja metsässä Joulu 1974.jpg
1975 Pirkko Vahtero 0,40 mk Tiernapojat Joulu 1975.jpg
1976 Pirkko Vahtero 0,50 mk Joulukirkko Joulu 1976.jpg
1977 Pirkko Vahtero 0,50 mk Joulusauna Joulu 1977.jpg
1978 Pirkko Vahtero 0,50 mk Viljalyhde linnuille Joulu 1978.jpg
1979 Pirkko Vahtero 0,60 mk Kotieläinten joulu Joulu 1979.jpg
1980 Pirkko Vahtero 0,60 mk Joululeikkejä Joulu 1980-1.jpg
1,10 mk Joululeikkejä Joulu 1980-2.jpg
1981 Pirkko Vahtero 0,70 mk Joulukuusen haku Joulu 1981-1.jpg
Eeva Oivo 1,10 mk Joulukuusen koristelu Joulu 1981-2.jpg
1982 Pirkko Vahtero 0,90 mk Metsäneläinten joulu Joulu 1982-1.jpg
1,20 mk Tonttujen joulupuuro Joulu 1982-2.jpg
1983 Pirkko Vahtero, Eija Myllyviita 1,00 mk Joulupukki reessä Joulu 1983-1.jpg
Pirkko Vahtero, Camilla Lindberg 1,30 mk Kynttilät Joulu 1983-2.jpg
1984 Pirkko Vahtero 1,10 mk Joulupukki ja tonttu Joulu 1984.jpg
1985 Pirkko Vahtero 1,20 mk Tuomaanristi Joulu 1985-1.jpg
1,20 mk Joululintu Joulu 1985-2.jpg
1986 Maija Fredriksson, Nils Fredriksson 1,30 mk Enkelit Joulu 1986-1.jpg
1,30 mk Enkelit Joulu 1986-2.jpg
1,60 mk Joulutontut Joulu 1986-3.jpg
1987 Tuulevi Paakkonen 1,40 mk Joulupukki Joulu 1987-1.jpg
1,70 mk Joulupukin muori Joulu 1987-2.jpg
1988 Osmo Omenamäki 1,40 mk Joulukoristeet Joulu 1988-1.jpg
1,80 mk Joulukoristeet Joulu 1988-2.jpg
1989 Paavo Huovinen 1,50 mk Joulu kaupungissa Joulu 1989-1.jpg
1,90 mk Joulu maaseudulla Joulu 1989-2.jpg
1990 Marjaliisa Pitkäranta 1,70 mk Joulupukin kirjeet Joulu 1990-1.jpg
2,00 mk Joulupukki poroineen Joulu 1990-2.jpg
1991 Marjaliisa Pitkäranta 1,80 mk Metsänväen joulu Joulu 1991-1.jpg
2,10 mk Joulupukki reessä Joulu 1991-2.jpg
1992 Torsten Ekström 1,80 mk Helsingin pitäjän kirkko Joulu 1992-1.jpg
2,10 mk Lasimaalaus Karkkilan kirkosta Joulu 1992-2.jpg
1993 Pirkko Vahtero, Anna Kymäläinen 1,80 mk Tontut ja joulukuusi Joulu 1993-1.jpg
Pirkko Vahtero, Taina Tuomola 2,30 mk Kolme enkeliä Joulu 1993-2.jpg
1994 Pekka Vuori 2,10 mk Petteri-poro Joulu 1994-1.jpg
2,80 mk Joulukuusta hakemassa Joulu 1994-2.jpg
1995 Pekka Loiri 2,00 mk Joulupukki luistimilla Joulu 1995-1.jpg
2,80 mk Joulutähdet Joulu 1995-2.jpg
1996 Mauri Kunnas 2,00 mk Joululaulu Joulu 1996-1.jpg
2,80 mk Porot ja revontulet Joulu 1996-2.jpg
3,20 mk Joulupukki lukee kirjettä Joulu 1996-3.jpg
1997 Erik Bruun 2,00 mk Jouluinen kylä Joulu 1997-1.jpg
2,80 mk Kynttelikkö Joulu 1997-2.jpg
3,20 mk Johanneksen kirkko Joulu 1997-3.jpg
1998 Hannu Taina 2,00 mk Joulukuusi Joulu 1998-1.jpg
3,00 mk Mäenlasku Joulu 1998-2.jpg
3,20 mk Mökki Joulu 1998-3.jpg
1999 Pirkko Vahtero 2,50 mk Joulupukki revontulien loisteessa Joulu 1999-1.jpg
Giorgio di Chirico, Pirkko Vahtero 3,00 mk La Natività (yhteisjulkaisu Italian kanssa) Joulu 1999-2.jpg
Pirkko Vahtero 3,50 mk Eläinten joulurauha Joulu 1999-3.jpg
2000 Katriina Viljamaa-Rissanen 2,50 mk Tiernapojat Joulu 2000-1.jpg
3,50 mk Kranssi Joulu 2000-2.jpg
2001 Pekka Vuori 2,50 mk Tonttutyttö Joulu 2001-1.jpg
3,60 mk Poikatonttu Joulu 2001-2.jpg
Marjaliisa Pitkäranta, Ari Lakaniemi, Susanna Rumpu 1 luokka Joulupukki Joulu 2001-3.jpg
2002 Nina Rintala 0,45 € Reki Joulu 2002-1.jpg
0,60 € Enkeli Joulu 2002-2.jpg
2003 Virpi Pekkala 0,45 € Joulutervehdysten postitus Joulu 2003-1.jpg
0,65 € Piparkakkujen paisto Joulu 2003-2.jpg
2004 Päivi Vainionpää 0,45 € Martta Wendelinin joulu Joulu 2004-1.jpg
0,65 € Martta Wendelinin joulu Joulu 2004-2.jpg
2005 Mauri Kunnas 0,50 € Kirjeitä joulupukille Joulu 2005-1.jpg
1 luokka Korvatunturin juhlat Joulu 2005-2.jpg
2006 Leena Airikkala 0,50 € Tyttö ja talitintti Joulu 2006-1.jpg
1 luokka Tilhi Joulu 2006-2.jpg
2007 Marjo Nygård-Niemistö 0,55 € Piparihiiri Joulu 2007-1.jpg
1 luokka Olkipukki ja hiiri Joulu 2007-2.jpg
2008 Julia Vuori 0,60 € Kuusenhakumatkalla Joulu 2008-1.jpg
1 luokka Piirileikki Joulu 2008-2.jpg
2009 Minna Immonen 0,60 € Joulu on jo ovella: Seppele Joulu 2009-1.jpg
0,60 € Joulu on jo ovella: Omenakori Joulu 2009-2.jpg
1 luokka Amaryllis Joulu 2009-3.jpg
2010 Tommi Vallisto 0,55 € Joulupukki Joulu 2010-6.jpg
0,55 € Poro Joulu 2010-7.jpg
1 luokka Tunturimaisema Joulu 2010-8.jpg
Sonoko Arai, Johannes Ekholm 0,55 € Suomi–Japani-yhteisjulkaisu: Joulukuusi Joulu 2010-2.jpg
0,55 € Suomi–Japani-yhteisjulkaisu: Joulukranssi Joulu 2010-4.jpg
Masaki Koide, Johannes Ekholm 0,55 € Suomi–Japani-yhteisjulkaisu: Joulupukki Joulu 2010-1.jpg
Ken Kuroi, Johannes Ekholm 0,55 € Suomi–Japani-yhteisjulkaisu: Tunturimaisema Joulu 2010-3.jpg
Goro Sasaki, Johannes Ekholm 0,55 € Suomi–Japani-yhteisjulkaisu: Poro Joulu 2010-5.jpg
2011 Kaarina Toivanen 0,55 € Pehmeä joulu Joulu 2011-1.JPG
2 luokka Vauhdikas joulu Joulu 2011-2.JPG
2012 Nina Rintala 0,60 € Joulukuusi Joulu 2012-1.JPG
1 luokka Tallilyhty Joulu 2012-2.JPG
2013 Ari Lakaniemi, Susanna Rumpu 0,65 € Jouluhalaus Joulu 2013-1.JPG
1 luokka Kuusipoika Joulu 2013-3.JPG
2 luokka Kiiltokuvaenkeli Joulu 2013-2.JPG
2014 Kristina Segercrantz 0,75 € Aattoilta Joulu 2014-1.JPG
1 luokka Jouluaamu Joulu 2014-2.JPG
2015 Klaus Welp 0,80 € Kuvajainen Joulu 2015-1.JPG
1 luokka Joulukatu Joulu 2015-2.JPG
2016 Sari Airola 0,90 €1 Juokse poroisen Joulu 2016-1.JPG
Sini Ezer 1,20 €1 Tyttö ja orava Joulu 2016-2.JPG
  • 1 Vuodesta 2016 lähtien joulupostimerkit julkaistaan niin sanottuina ikimerkkeinä, joihin ei enää ole merkitty nimellisarvoa, vaan niiden hinta määräytyy kulloistenkin postitaksojen mukaan.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]