Luettelo suomalaisista ASLA-Fulbright-stipendiaateista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on täydentyvä luettelo ASLA-Fulbright-stipendillä Yhdysvalloissa jatko-opintoja, tutkimustyötä tai opintomatkoja tehneistä suomalaisista, joita on yhteensä yli neljä tuhatta. Päälähteenä on vuonna 1965 julkaistu matrikkeli, joten luettelo painottuu apurahojen saajiin vuosilta 1950–1963, jolloin ASLA-stipenditoiminnalla oli nykyistä merkittävämpi vaikutus Suomen tieteeseen, politiikkaan ja elinkeinoelämään. Opettajastipendien ja undergraduate-stipendien saajat on pyritty jättämään pois, ettei luettelo paisuisi liian pitkäksi. Samoin yhteiskunnallisten vaikuttajien parin kuukauden Leader-stipendien saajista on mainittu lähinnä niitä, joista on Wikipedia-artikkeli. Usein lähteistä ei kuitenkaan selviä stipendin tarkempia tietoja.

A[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

B[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

C[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

D[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

E[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

F[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

G[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

H[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

I[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

J[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

K[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

L[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

M[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

N[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

O[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

P[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

R[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

S[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

T[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

U[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

V W[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Y[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Å[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at au av aw ax ay az ba bb bc bd be bf bg bh bi bj bk bl bm bn bo bp bq br bs bt bu bv bw bx by bz ca cb cc cd ce cf cg ch ci cj ck cl cm cn co cp cq cr cs ct cu cv cw cx cy cz da db dc dd de df dg dh di dj dk dl dm dn do dp dq dr ds dt du dv dw dx dy dz ea eb ec ed ee ef eg eh ei ej ek el em en eo ep eq er es et eu ev ew ex ey ez fa fb fc fd fe ff fg fh fi fj fk fl fm fn fo fp fq fr fs ft fu fv fw fx fy fz ga gb gc gd ge gf gg gh gi gj gk gl gm gn go gp gq gr gs gt gu gv gw gx gy gz ha hb hc hd he hf hg hh hi hj hk hl hm hn ho hp hq hr hs ht hu hv hw hx hy hz ia ib ic id ie if ig ih ii ij ik il im in io ip iq ir is it iu iv iw ix iy iz ja jb jc jd je jf jg jh ji jj jk jl jm jn jo jp jq jr js jt ju jv jw jx jy jz ka kb kc kd ke kf kg kh ki kj kk kl km kn ko kp kq kr ks kt ku kv kw kx ky kz la lb lc ld le lf lg lh li lj lk ll lm ln lo lp lq lr ls lt lu lv lw lx ly lz ma mb mc md me mf mg mh mi mj mk ml mm mn mo mp mq mr ms mt mu mv mw mx my mz na nb nc nd ne nf ng nh ni nj nk nl nm nn no np nq nr ns nt nu nv nw nx ny nz oa ob oc od oe of og oh oi oj ok ol om on oo op oq or os ot ou ov ow ox oy oz pa pb pc pd pe pf pg ph pi pj pk pl pm pn po pp pq pr ps pt pu pv pw px py pz qa qb qc qd qe qf qg qh qi qj qk ql qm qn qo qp qq qr qs qt qu qv qw qx qy qz ra rb rc rd re rf rg rh ri rj rk rl rm rn ro rp rq rr rs rt ru rv rw rx ry rz sa sb sc sd se sf sg sh si sj sk sl sm sn so sp sq sr ss st su sv sw sx sy sz ta tb tc td te tf tg th ti tj tk tl tm tn to tp tq tr ts tt tu tv tw tx ty tz ua ub uc ud ue uf ug uh ui uj uk ul um un uo up uq ur us ut uu uv uw ux uy uz va vb vc vd ve vf vg vh vi vj vk vl vm vn vo vp vq vr vs vt vu vv vw vx vy vz wa wb wc wd we wf wg wh wi wj wk wl wm wn wo wp wq wr ws wt wu wv ww wx wy wz xa xb xc xd xe xf xg xh xi xj xk xl xm xn xo xp xq xr xs xt xu xv xw xx xy xz ya yb yc yd ye yf yg yh yi yj yk yl ym yn yo yp Aaltio, Tauri & Noreila, Lauri: ASLA Directory, ASLA Grantees 1950–1963. ASLA Alumni Association, Helsinki 1965.
  2. Sampsa Aaltio Eduskunta. Viitattu 16.6.2022.
  3. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at au av aw ax ay az ba bb bc bd be bf bg bh bi bj bk bl bm bn bo bp bq br bs bt bu bv bw bx by bz ca cb cc cd ce Lappalainen, Jukka-Pekka: Akateeminen Amerikan-kortti. Nuoret tutkijat suuntasivat Atlantin taakse saman aikaan kun poliitikot pelasivat Moskovan peliään. Helsingin Sanomat, 25.5.1995, s. 45. Näköislehti (maksullinen).
  4. Holmila, Paula: ”Olen enemmän näkijä ja mahdollistaja kuin tekijä”, arkkitehti Gunnel Adlercreutz sanoo Helsingin Sanomat (maksullinen). 27.7.2021. Viitattu 14.6.2022.
  5. a b c d e f g h i StipendiaattejaYhdysvaltoihin. Helsingin Sanomat, 16.7.1963. Näköislehti (maksullinen).
  6. Sivu 205, University Bulletin: A Weekly Bulletin for the Staff of the University of California. Office of Official Publications, University of California, 1963. Viitattu 14.6.2022.
  7. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y Uudet Asla-korkeakoulustipendiaatit valittu. Helsingin Sanomat, 20.7.1962, s. 9. Näköislehti (maksullinen).
  8. a b c d e f g h i j k l m n o p Stipendit. Helsingin Sanomat, 4.6.1993. Näköislehti (maksullinen).
  9. a b c Lukuvuoden 2003-2004 stipendiaatteja, Fulbright Center News 2/2003. Viitattu 14.6.2022.
  10. a b c d e f An Investment in Understanding: Educational Exchange Program Between the United States and Finland, 1950-54, s. 7. International Educational Exchange Service, US Department of State, 1956. Sähköinen kirja Google Books -palvelussa (viitattu 11.6.2022). (englanniksi)
  11. Alho, Olli: Sattumienkin satoa Suomen Uskontotieteellinen Seura. 2022. Viitattu 12.6.2022.
  12. Kuolleita. Diplomi-insinööri Per-Edvin Amnell. Helsingin Sanomat, 25.5.1975, s. 15. Näköislehti (maksullinen).
  13. ”Virkavapaudet”, Toimintakertomus 1973–1974, s. 24. Otaniemi: Teknillinen korkeakoulu, 1975. ISBN 951-750-452-7. Teoksen verkkoversio (PDF) (viitattu 14.6.2022).
  14. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t Välkevirta, Leila: Juhlavuottaan lähestyvään Asla-ohjelmaan 20 stipendiaattia. Helsingin Sanomat, . Artikkelin maksullinen verkkoversio Viitattu 11.6.2022.
  15. a b c d e f g h i j k l m n o p q 17 Asla-stipendiaattia vuodeksi USA:han. Helsingin Sanomat, 16.8.1964, s. 8. Näköislehti (maksullinen).
  16. Risto Ankio, 80 vuotta 15.4.2017 Seivästalli. 2017. Viitattu 27.6.2022.
  17. a b c d e f g h Fulbright Center Grantees 2012–2013 Final list, Fulbright Finland Foundation. Viitattu 11.6.2022.
  18. a b c d e f g h i j k l 24 opiskelijaa Yhdysvaltoihin ASLA-stipendin turvin. Helsingin Sanomat, 21.7.1951, s. 4. Näköislehti (maksullinen).
  19. a b c d e f g h i j k l m n o p q 360 000 dollaria opintoihin ja tutkimukseen USA:ssa. Fulbright Centerin tiedotuslehti, Syksy/Fall 2004, 14. vsk, nro 2 (40. Lehti Issuu-palvelussa Viitattu 16.6.2022.
  20. a b c d e f g Liiten, Marjukka: Asla-Fulbright on sivistänyt suomalaisia 50 vuotta. Helsingin Sanomat, 18.11.1999. Artikkelin maksullinen verkkoversio Viitattu 12.6.2022.
  21. a b c Asla-Fulbright Alumni Association Board Fulbright Finland Foundation. Viitattu 11.6.2022.
  22. a b c d e f g h i j k l m n o p Aslastipendiaatit lähtevät. Helsingin Sanomat, 2.8.1961, s. 5. Näköislehti (maksullinen).
  23. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u Asla-stipendiaattien ryhmät lähtevät jälleen. Helsingin Sanomat, 13.7.1956, s. 11. Näköislehti (maksullinen).
  24. Kuolleita: Yli-intendentti Bengt Broms. Helsingin Sanomat, 28.6.1989, s. 20. Näköislehti (maksullinen).
  25. Suomen Kardiologinen Seura 30 vuotta 1967-1997 fincardio.fi. 1993. Viitattu 12.6.2022.
  26. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ASLA-stipendiaatit lähtevät. Ensimmäinen ryhmä matkustaa huomenna. Helsingin Sanomat, 13.07.1957, s. 3. Näköislehti (maksullinen).
  27. a b c d Kaukiala, Leo: Asla-stipendiaattina. Suomen Kuvalehti, 1954, nro 44, s. 8. Näköislehti (maksullinen).
  28. Leppänen, Veli-Pekka: Lars D. Eriksson oli ensimmäisiä 60-luvun uusvasemmistolaisia, ja hän uskoo radikalismiin yhä. Helsingin Sanomat, 9.11.2018. Artikkelin maksullinen verkkoversio Viitattu 14.6.2022.
  29. Backman, Alf: IgE-välitteisen allergian täsmähoito 100 vuotta. Duodecim, 2011, nro 127(12):1261-2. Artikkelin verkkoversio Viitattu 11.6.2022.
  30. N-E. Fougstedt USA:ssa. Helsingin Sanomat, 22.2.1951, s. 8. Näköislehti (maksullinen).
  31. Svinhufvud, Leena & Thiel, Susanna: Miltä näyttävät Kaj Franckin matkamuistiinpanot? Designmuseo. 1.6.2020. Viitattu 12.6.2022.
  32. Vem och vad? Biografisk handbok runeberg.org. 1967. Viitattu 12.6.2022.
  33. 50-vuotiaita. Helsingin Sanomat, 24.12.1962, s. 6. Näköislehti (maksullinen).
  34. Matti Gustafson 1936–2020 HS Muistot. 7.12.2020. Viitattu 13.6.2022.
  35. Sirén, Vesa: Nyt Iiro Rantala opettaa professorille ne pikkunuotit, jotka tuovat tunteen bluesiin. Helsingin Sanomat, 29.6.2018. Artikkelin maksullinen verkkoversio Viitattu 14.6.2022.
  36. a b c d e f g h i j k l m n o p q 25 ASLA-stipendiaattia lahipäivinä Yhdysvaltoihin. Helsingin Sanomat, 20.7.1952, s. 9. Näköislehti (maksullinen).
  37. Hilkka Halkilahti Marttaperinne-sivusto, Marttaliitto. Viitattu 11.6.2022.
  38. Päivö Hankala 1930–2019 HS Muistot. 24.12.2019. Viitattu 13.6.2022.
  39. Heikinheimo, Markku ym.: Yrjänä Heikinheimo 1922–2020 HS Muistot (maksullinen). 19.2.2021. Viitattu 13.6.2022.
  40. Ritva Heikkilä HS Muistot (maksullinen). Viitattu 14.6.2022.
  41. Heinilä, Kalevi: Liikunta-ja yliopistourani kriittisenä toisinajattelijana Liikuntatieteellinen Seura. 2020. Viitattu 12.6.2022.
  42. Loikkanen, Sisko: Marina Heinonen – kaikkiruokainen elintarvikekemia Kemia-lehti. 5.4.2021. Viitattu 12.6.2022.
  43. Reijo Helle HS Muistot (maksullinen). Viitattu 13.6.2022.
  44. Helsingius, Barbara Biografiskt lexikon för Finland. Viitattu 12.6.2022.
  45. Hilkka Hiekkala HS Muistot (maksullinen). Viitattu 14.6.2022.
  46. Näyttelijänä New Yorkissa. Fulbright Center News, 1/2003, s. 14.
  47. Hartimo, Mirja: Aktiivinen ajattelija, Jaakko Hintikan haastattelu Niin & Näin. 4/2007. Viitattu 12.6.2022.
  48. 10x10 faktaa Suomi-USA-suhteista US Embassy in Helsinki. Viitattu 12.6.2022.
  49. a b c d e f g h i j k l m n o p q Asla-yliopistostipendiaatit valittu. Helsingin Sanomat, 22.7.1953. Näköislehti (maksullinen).
  50. Vem och vad? Biografisk handbok runeberg.org. 1967. Viitattu 12.6.2022.
  51. Aulis Hyvärinen HS Muistot (maksullinen). Viitattu 14.6.2022.
  52. Heikki Ihantola 1933–2019 HS Muistot. 8.10.2019. Viitattu 13.6.2022.
  53. Kolbe, Laura: Ilaskivi, Raimo (1928 - ) Kansallisbiografia-verkkojulkaisu. 13.10.2004. Helsinki: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura.
  54. Faina Jyrkilä HS Muistot (maksullinen). Viitattu 14.6.2022.
  55. Suomen YK-liiton uusi viestintävastaava on Bruno Jäntti Suomen YK-liitto. 12.1.2022. Viitattu 12.6.2022.
  56. Mervi Sirén HS Muistot (maksullinen). Viitattu 14.6.2022.
  57. Hyttinen, Marika: Historioitsija maailmalla. Fulbright Center News, 2/2003, s. 8.
  58. Saarinen, Erja: Aulikki Kananoja - Ihmisen näkökulma on minun elämäni missio. Naisten ääni -sivusto. Viitattu 12.6.2022.
  59. ”Ihmiskielen olemusta etsimässä”, SKR vuosikertomus 2013, s. 46. Suomen Kulttuurirahasto, 2+14. Teoksen verkkoversio (viitattu 16.6.2022).
  60. Kuolleita. Kirjastoneuvos Hilkka Kauppi. Helsingin Sanomat, 9.3.1996, s. 4. Näköislehti (maksullinen).
  61. Kauppi Heikki ym.: Jorma Kauppi 1927–2017. HS Muistot (maksullinen), 1.7.2017. Artikkelin verkkoversio Viitattu 13.6.2022.
  62. a b c d e f g Opettajien ja tutkijain Asla-stipendit myönnetty. Helsingin Sanomat, 4.8.1962, s. 6. Näköislehti (maksullinen).
  63. Kauranen, Ilkka ja Olli: Pentti Kauranen 1930–2021 HS Muistot (maksullinen). 8.5.2021. Viitattu 13.6.2022.
  64. Kero, Pentti ym.: Reino Kero 1939–2020 HS Muistot. 30.7.2020. Viitattu 13.6.2022.
  65. Olavi Keski-Rahkonen, LinkedIn. Viitattu 14.6.2022.
  66. Karttunen, Hannu ym: S. Albert Kivinen 19.10.1933 – 13.8.2021 Skeptikko. 2021. Viitattu 11.6.2022.
  67. Esko Koivu HS Muistot (maksullinen). Viitattu 14.6.2022.
  68. Paavo Olavi Koli sotasampo.fi. Viitattu 12.6.2022.
  69. Vem och vad? Biografisk handbok 1967, s. 290. Schildts. Kirja digitoituna Runeberg-projektissa (viitattu 11.6.2022). (ruotsiksi)
  70. Korpela, Asko: TAJKA, Suomen kansantalouden ekonometrinen makromalli askokorpela.fi. 5.5.2014. Viitattu 11.6.2022.
  71. Tekniikan akateemiset ja arkkitehdit 2011, Tekniikan akateemiset TEK, Tekniska Föreningen i Finland, Suomen Arkkitehtiliitto ja Suomen Rakennusinsinöörien Liitto, (ISBN 978-952-5633-65-8, viitattu 30 huhtikuuta 2019), s. 648/ osa 1 (A-L)View and modify data on Wikidata
  72. Eero Kostamo 1931–2020 HS Muistot. 19.4.2020. Viitattu 13.6.2022.
  73. Kuka kukin on 1978 (Runeberg.org
  74. Eila Kännö HS Muistot (maksullinen). Viitattu 14.6.2022.
  75. Lauri Kärki HS Muistot. Viitattu 13.6.2022.
  76. Sven Laakso 1926–2019 hs.fi. Viitattu 13.6.2022.
  77. Vem och vad? Biografisk handbok 1967, s. 317. Schildts. Kirja digitoituna Runeberg-projektissa (viitattu 11.6.2022). (ruotsiksi)
  78. Landtman, Bernhard, Kuka kukin on 78], Runeberg-projekti.
  79. Unto Lappi 1924–2017 HS Muistot (maksullinen). Viitattu 13.6.2022.
  80. Kuolleet: Ritva Laurila HS Muistot. Viitattu 14.6.2022.
  81. Ritva Laurila, Eduskunta. Viitattu 14.6.2022.
  82. Forstén, Bo-Eric: Erkki Leikkonen, talousmies metallimiesten maailmassa. Materia, 3/2009, s. 36–38. Vuorimiesyhdistys. Artikkelin verkkoversio (PDF) Viitattu 27.6.2022.
  83. Anttila, Mai ym.: Muistokirjoitus: Veikko Leivo oli nykyaikaisen liikkeenjohdon menetelmien pioneeri ja yritysjohtajien kouluttaja Länsi-Suomi. 3.5.2020. Viitattu 11.6.2022.
  84. Liinamaa, Matti: Kuinka minusta tuli kirjastonhoitaja Doria. 2013. Viitattu 12.6.2022.
  85. Lars Lindeman Eduskunta. Viitattu 16.6.2022.
  86. Linna Amerikkaan. Helsingin Sanoamt, 5.11.1963, s. 19. Näköislehti (maksullinen).
  87. Rantanen, Miska: Paavo Lipponen ja Yhdysvallat Helsingin Sanomat (maksullinen). 3.2.2011. Viitattu 16.6.2022.
  88. Allan Liuhala 1925–2014 HS Muistot. Viitattu 13.6.2022.
  89. Ahti Lohivesi HS Muistot (maksullinen). Viitattu 14.6.2022.
  90. Lehtonen, Tiina-Maija: Valtamerilaivalla Amerikkaan – pianisti Meri Louhos muistelee Yle. 3.12.2018. Viitattu 12.6.2022.
  91. Lukkarinen, Ville: Vilho Lukkarinen 1926–2021 HS Muistot. 27.8.2021. Viitattu 13.6.2022.
  92. Reijo Luostarinen 1939–2017 HS Muistot. Viitattu 13.6.2022.
  93. Vem och vad? Biografisk handbok 1967, s. 359. Schildts. Kirja digitoituna Runeberg-projektissa (viitattu 11.6.2022). (ruotsiksi)
  94. Pylväs, Maija: Kielitaito avasi ovet Yhdysvaltain tiedustelupalveluun – Oulaisissa opiskellut Elli Marlow päätyi myös tulkiksi ja turvamieheksi presidenttien puolisoiden saattueisiin Kalajokilaakso. 31.7.2018. Viitattu 25.6.2022.
  95. Fulbright-stipendit jaettiin Ulkoministeriö. 20.5.2003. Viitattu 12.6.2022.
  96. Turunen, Marjo: Professor Peitsa Mikolalle ASLA-stipendi oli ponnahduslauta laajaan kansainväliseen toimintaan Fulbright Center News 1/2010. 24.4.2010. Viitattu 13.6.2022.
  97. Vem och vad? Biografisk handbok 1967, s. 384. Schildts. Kirja digitoituna Runeberg-projektissa (viitattu 11.6.2022). (ruotsiksi)
  98. a b c d Luhtanen, Timo: Amerikka opettaa Taloussanomat. 30.1.2004. Viitattu 12.6.2022.
  99. Onerva Mäki – Erilaisten asialla Niilo Mäki Instituutti. 2022. Viitattu 12.6.2022.
  100. Kirsti Niinisalo-Snowden HS Muistot (maksullinen). Viitattu 14.6.2022.
  101. Huotinen, Timo: Väitöskirja Pekka Tiilikaisesta Noposen lähiajan tavoite Turun Sanomat. 24.3.2005. Viitattu 11.6.2022.
  102. Kuolleita: Maisteri Mairit Nordenstreng-Woolf. Helsingin Sanomat, 28.1.1985, s. 14. Näköislehti (maksullinen).
  103. Simopekka Nortamo HS Muistot (maksullinen). Viitattu 14.6.2022.
  104. Tuttu Nurmiaho hs.fi. Viitattu 14.6.2022.
  105. Full text of "Nuorvala: What's A Nice Chord Like You Doing In A Piece Like This?" archive.org. Viitattu 16.6.2022.
  106. Lamberg, Seija: Hän: Risto Näätänen. Tieteen ykkönen. Suomen Kuvalehti, 1997, nro 46, s. 52. Näköislehti (maksullinen).
  107. Uimonen, Anu: Kuvataiteilija Paul Osipow tiesi jo teini-ikäisenä haluavansa taiteilijaksi, ja ura jatkuu yhä 80-vuotiaana. Helsingin Sanomat, 11.6.2019. Artikkelin maksullinen verkkoversio Viitattu 14.6.2022.
  108. Alitalo, Ilkka: Professori Saki Paatsama Helsingin Sanomat. 18.4.1998. Viitattu 12.6.2022.
  109. Aimo Paavola HS Muistot (maksullinen). Viitattu 14.6.2022.
  110. Marjatta Pauloff 1932–2018 HS Muistot. Viitattu 13.6.2022.
  111. Aneri Penttilä HS Muistot (maksullinen). Viitattu 14.6.2022.
  112. Penttinen, Heli: Heli Penttinen CV painters.fi. Viitattu 12.6.2022.
  113. Hurmerinta, Riitta-Ilona: Bo Pettersson Helsingin yliopiston humanistinen tiedekunta. Viitattu 12.6.2022.
  114. Ihamuotila, Risto: Professori K. U. Pihkala in memoriam. Kansantaloudellinen aikakauskirja, 1999, nro 1. Artikkelin verkkoversio (PDF) Viitattu 11.6.2022.
  115. Suoma ja Jorma Pohjanpalon rahasto Suomen Kulttuurirahasto. Viitattu 11.6.2022.
  116. Laihian lukion alumnit Laihian lukio. Viitattu 18.6.2022.
  117. Lehtimäki, Helena: Helinä Rautavaara. (Muistokirjoitus.) Helsingin Sanomat, 1.3.1998. Artikkelin maksullinen verkkoversio Viitattu 12.6.2022.
  118. Melgin, Elina: Mauri Rautkarin ihmeellinen PR-elämä ProCom - Viestinnän ammattilaiset ry. 5.8.2019. Viitattu 12.6.2022.
  119. Raitala, Jouko: Suomalaisen radioastronomian pioneeri kirjastolinkit.ouka.fi. 2011. Viitattu 12.6.2022.
  120. Päiviö Riihinen HS Muistot (maksullinen). Viitattu 14.6.2022.
  121. Yrjö Roitto HS Muistot (maksullinen). Viitattu 14.6.2022.
  122. Raunio, Anna-Liisa & Thomssen, Pia-Maria: Elina Rutanen - Juoksutytöstä näköalapaikalle MTK:oon naistenaani.fi. Viitattu 12.6.2022.
  123. a b c d Tiekso, Tanja: Musiikin alan kulttuurivaihto Suomesta Yhdysvaltoihin 1949–1969 Musiikki 1/2018. 2018. Viitattu 12.6.2022.
  124. Asko Sahrakorpi 1932–2015 HS Muistot. Viitattu 13.6.2022.
  125. a b c d Opettajamatrikkeli 1973-2003 Taideteollinen korkeakoulu. Viitattu 16.6.2022.
  126. Paakki, Jukka: Opista tieteeksi – Suomen tietojenkäsittelytieteiden historia, s. 61. Tietojenkäsittelytieteen seura, 2014. ISBN 978-952-93-4182-5. Teoksen verkkoversio (PDF) (viitattu 11.6.2022).
  127. Heikki Salonen 1932–2018 HS Muistot. Viitattu 13.6.2022.
  128. Ranta-Meyer, Tuire: Joonas Pusila ja Pekka Salonen aloittivat työnsä Yrjö ja Senja Koivusen säätiön lahjoitusvakanssilla Metropolia-amk:n Vuoropuheluja-blogi. 6.5.2020. Viitattu 11.6.2022.
  129. Sovijärvi, Sini: Outi Savonlahti 1950–2016 HS Muistot. Viitattu 13.6.2022.
  130. Schulman, Pirkko-liisa: Löytöretkeni arkkitehtuuriin ja Amerikkaan RY Rakennettu Ympäristö. 2018. Viitattu 13.6.2022.
  131. Melkein merta edemmäs. Suomen Kuvalehti, 1960, nro 30, s. 36. Näköislehti (maksullinen).
  132. Mikko Sillanpään rahasto Suomen Kulttuurirahasto. Viitattu 12.6.2022.
  133. Virtanen, Leena: Dosentti on ärhäkkä keskustelija. (Sisätön 60-vuotishaastattelu.) Helsingin Sanomat, 15.10.2005. Artikkelin maksullinen verkkoversio Viitattu 14.6.2022.
  134. Ulf-Erik Slotte 1931–2019 HS Muistot. 2.12.2019. Viitattu 13.6.2022.
  135. Jeri Sopanen HS Muistot (maksullinen). Viitattu 14.6.2022.
  136. Latvakangas, Eva: Ikä ei estä intoa ja iloa. Turun Sanomat, 19.12.2004. Artikkelin verkkoversio Viitattu 12.6.2022.
  137. Väen ja veteraani-veljien asialla Oulun kaupunginkirjasto, alun perin Kaleva. syyskuu 2007. Viitattu 11.6.2022.
  138. Mauri Sumen maurisumen.com. Viitattu 14.6.2022.
  139. Satola, Jenni: [https://tampereenkauppakamarilehti.fi/fi-fi/article/kauppakamarilehti/paavo-v-suominen-100kylmaala-tarvitsee-uusia-osaajia/770/ Paavo V. Suominen, 100: ”Kylmäala tarvitsee uusia osaajia”] Kauppakamarilehti. 12.02.2020. Viitattu 12.6.2022.
  140. Markku Syrjänen HS Muistot (maksullinen). Viitattu 14.6.2022.
  141. Holmila, Paula: Kauneuden takia vanhoja taloja ei tarvitse suojella – kulttuuriperinnön tähden täytyy, sanoo arkkitehti Kaarin Taipale. Helsingin Sanomat, 22.7.2018. Artikkelin maksullinen verkkoversio Viitattu 14.6.2022.
  142. Arno Tanner HS Muistot (maksullinen). Viitattu 14.6.2022.
  143. Frilander, Aino: Hamin johtaja Maija Tanninen-Mattila oppi Eromangan munkkeja myydessään, että museo on muutakin kuin tauluja seinillä Helsingin Sanomat. 27.1.2018. Viitattu 14.6.2022.
  144. Seppänen, Anne: Ahti Tarkkanen sai merkittävän palkinnon amerikkalaiselta tiedesäätiöltä Lääkärilehti. 7.12.2020. Viitattu 12.6.2022.
  145. Jorma Tarkkanen HS Muistot (maksullinen). Viitattu 14.6.2022.
  146. Halonen, Jukka: 50 vuotta sitten: Niilo Tarvajärven paluu Apu. 2.5.2022. Viitattu 11.6.2022.
  147. Pääjohtaja: K. J. Temmes: Ilmailu kehittyy äänen nopeudella. Helsingin Sanomat, 10.2.1972, s. 15. Näköislehti (maksullinen).
  148. Martti Tiuri Eduskunta. Viitattu 16.6.2022.
  149. Vem och vad? Biografisk handbok 1967, s. 604. Schildts. Kirja digitoituna Runeberg-projektissa (viitattu 11.6.2022). (ruotsiksi)
  150. Wallenius, Jyrki: Heikki Urmas in Memoriam uutiset31.rssing.com. 7.8.2013. Viitattu 13.6.2022.
  151. Teuvo Vahervuori HS Muistot (maksullinen). Viitattu 14.6.2022.
  152. Suomalaisopiskelija kuoli tulipalossa New Yorkissa. Helsingin Sanomat, 6.4.1967, s. 18. Näköislehti (maksullinen).
  153. Wallgren, Georg W.: Georg Wallgren 1920–2018 HS Muistot. 21.5.2018. Viitattu 12.6.2022.
  154. CV Hannu Vanhanen. Viitattu 11.6.2022.
  155. Esteri Vapaa-Jää HS Muistot (maksullinen). Viitattu 14.6.2022.
  156. Henri Juhana Vartiainen HS Muistot (maksullinen). Viitattu 14.6.2022.
  157. Kuolleita: valtiotieteen maisteri Hans Wasastjerna. Helsingin Sanomat, 15.1.1993, s. 4. Näköislehti (maksullinen).
  158. Viherjuuri johtamaan 1985 Kuopion teatteria. Helsingin Sanomat, 6.9.1984, s. 18. Näköislehti (maksullinen).
  159. Simo Vihinen HS Muistot (maksullinen). Viitattu 14.6.2022.
  160. Väinö Vilponiemi Eduskunta. Viitattu 16.6.2022.
  161. Hyttinen, Marikka: Kahden polven stipendiaatteja. Fulbright Center News, 2/2003, s. 5.
  162. Viteli, Jarmo: ITK - 25-vuotta opetuksen ja oppimisen puolesta itk.fi. Viitattu 12.6.2022.
  163. Volanen, Risto: Jyväskylän Kypärämäestä maailmalle ristovolanen.fi. Viitattu 12.6.2022.
  164. Adams, Anneli: Raimo Väyrynen as the President of the Academy of Finland. Fulbright Center News, 1/2004. Lehti Issuu-palvelussa Viitattu 16.6.2022.
  165. Lemponen, Seppo: Leif Östergård – kuka? Jazzrytmit. 16.2.2018. Viitattu 11.6.2022.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]