Luettelo seiväshypyn Suomen mestareista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo seiväshypyn Suomen mestareista. Seiväshypyn Suomen mestaruudesta on kilpailtu Kalevan kisoissa vuodesta 1907 lähtien. Vuoteen 1910 asti voittaja ratkesi yhteistuloksen perusteella. Naiset ovat kilpailleet Suomen mestaruudesta vuodesta 1994 lähtien.

Mestaruudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Miehet (* = Molempien jalkojen yhteistuloskilpailu) (yht. 112)

Naiset (yht. 26)

Vuosittain[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vesa Rantanen voitti miesten Suomen mestaruuden 1997, 2000, 2001 ja 2004.
Matti Mononen voitti miesten Suomen mestaruuden 2003, 2006 ja 2007.
Eemeli Salomäki voitti miesten Suomen mestaruuden 2008–2009, 2012–2013 ja 2015

Miehet 1907–1910 Molempien jalkojen yhteistuloskilpailut

Vuosi Voittaja Tulos
1907 Urho Aaltonen 580
1908 Santeri Sahlström 515
1909 Urho Aaltonen 600
1910 Urho Aaltonen 620

Miehet 1911–

Vuosi Voittaja Tulos
1911 Urho Aaltonen 340
1912 Jaakko Mikkola 310
1913 Urho Peltonen 325
1914 Yrjö Koivisto 357
1915 Arvo Järvinen 340
1916 Yrjö Helander 335
1917 Jussi Ruoho 340
1918 Yrjö Helander 330
1919 Armas Rauhamaa 355
1920 Jussi Ruoho 345
1921 Armas Rauhamaa 370
1922 Yrjö Helander 340
1923 Ilmari Nikander 340,5
1924 Yrjö Helander 360
1925 Arvi Vanonen 350
1926 John Lindroth 360
1927 Väinö Salo 362
1928 Väinö Salo 381
1929 John Lindroth 380
1930 John Lindroth 385
1931 John Lindroth 403
1932 Aaro Häkkinen 390
1933 John Lindroth 380
1934 Urho Saariaho 370
1935 Aulis Reinikka 390
1936 Aulis Reinikka 380
1937 Aulis Reinikka 385
1938 Eero Lähdesmäki 390
1939 Aulis Reinikka 400
1940 Aulis Reinikka 410
1942 Paavo Korpela 370
1943 Aatos Koivurinta 370
1944 Aarne Ketonen 370
1945 Mauno Hurme 370
1946 Paavo Korpela 390
1947 Erkki Kataja 423
1948 Erkki Kataja 417
1949 Erkki Kataja 410
1950 Valto Olenius 425
1951 Valto Olenius 420
1952 Valto Olenius 420
1953 Eeles Landström 425
1954 Eeles Landström 430
1955 Eeles Landström 435
1956 Eeles Landström 430
1957 Eeles Landström 430
1958 Eeles Landström 440
1959 Eeles Landström 445
1960 Eeles Landström 450
1961 Risto Ankio 450
1962 Pentti Nikula 470
1963 Kauko Nyström 480
1964 Pentti Nikula 490
1965 Aulis Kairento 485
1966 Risto Ivanoff 470
1967 Risto Ivanoff 515
1968 Erkki Mustakari 500
1969 Erkki Mustakari 510
1970 Auvo Pehkoranta 490
1971 Antti Kalliomäki 510
1972 Antti Kalliomäki 541
1973 Antti Kalliomäki 547
1974 Antti Kalliomäki 500
1975 Antti Kalliomäki 540
1976 Tapani Haapakoski 535
1977 Antti Kalliomäki 545
1978 Antti Kalliomäki 540
1979 Kimmo Pallonen 540
1980 Rauli Pudas 550
1981 Kimmo Pallonen 525
1982 Antti Kalliomäki 550
1983 Veijo Vannesluoma 540
1984 Kimmo Pallonen 550
1985 Kimmo Pallonen 550
1986 Kimmo Kuusela 535
1987 Kimmo Kuusela 545
1988 Asko Peltoniemi 545
1989 Jani Lehtonen 560
1990 Petri Peltoniemi 545
1991 Petri Peltoniemi 535
1992 Asko Peltoniemi 560
1993 Jani Lehtonen 570
1994 Jani Lehtonen 560
1995 Heikki Vääräniemi 560
1996 Heikki Vääräniemi 550
1997 Vesa Rantanen 565
1998 Heikki Vääräniemi 561
1999 Jussi Autio 550
2000 Vesa Rantanen 550
2001 Vesa Rantanen 550
2002 Mikko Latvala 555
2003 Matti Mononen 550
2004 Vesa Rantanen 555
2005 Mikko Latvala 550
2006 Matti Mononen 555
2007 Matti Mononen 545[1]
2008 Eemeli Salomäki 535[2]
2009 Eemeli Salomäki 560[3]
2010 Jere Bergius 550
2011 Jere Bergius 560[4]
2012 Eemeli Salomäki 550[5]
2013 Eemeli Salomäki 540[6]
2014 Jouni Marjaniemi 520[7]
2015 Eemeli Salomäki 530[8]
2016 Tomas Wecksten 542[9]
2017 Tomas Wecksten 535[10]
2018 Urho Kujanpää 537[11]
2019 Tomas Wecksten 531[12]

Naiset 1994–

Vuosi Voittaja Tulos
1994 Birgitta Ivanoff 275
1995 Teija Saari 350
1996 Tiina Vilenius 370
1997 Teija Saari 390
1998 Teija Saari 401
1999 Teija Saari 380
2000 Annu Mäkelä 395
2001 Teija Saari 400
2002 Teija Saari 395
2003 Hanna Palamaa 400
2004 Saara Laaksonen 400
2005 Aino-Maija Karvinen 400
2006 Minna Nikkanen 395
2007 Minna Nikkanen 425[13]
2008 Vanessa Vandy 430[14]
2009 Minna Nikkanen 415[15]
2010 Minna Nikkanen 440
2011 Minna Nikkanen 412[16]
2012 Minna Nikkanen 430[17]
2013 Minna Nikkanen 430[18]
2014 Minna Nikkanen 451[19]
2015 Minna Nikkanen 456[20]
2016 Minna Nikkanen 440[21]
2017 Minna Nikkanen 445[22]
2018 Wilma Murto 460[23]
2019 Wilma Murto 426[24]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]