Luettelo sarjan Pokémon Adventures hahmoista

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Nämä hahmot esiintyvät Pokémon Adventures -mangassa.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Päähenkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Red[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Red (jap. Red, レッド) perustuu Rediin, ensimmäisten Pokémon-pelien päähenkilöön, mistä johtuen hän muistuttaa pitkälti Pokémon-animesarjan päähenkilö Ash Ketchumia. Hän on keskeinen päähenkilö luvuissa Red, Green & Blue ja FireRed & LeafGreen. Red on kotoisin Pallet Townista Kanton alueelta. Vaikka hän aloittikin Pokémon-kouluttajan uransa muiden tapaan 11-vuotiaana, hän oli oppinut käsittelemään Pokémoneja jo paljon aiemmin ja omisti jo joitakin. Aikanaan hän nousi Pokémon-mestariksi. Koska Redillä on Professori Oakin antama Pokédex, hän on yksi Pokémon-mangamaailman seitsemästätoista "Pokédex-haltijasta". Hän on todella hyvä Pokémon-ottelija, minkä takia häntä kutsutaankin toisinaan nimellä "Taistelija".

Blue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Blue Oak (jap. Green Okido, オーキド・グリーン) perustuu ensimmäisten Pokémon-pelien, Pokémon Redin ja Greenin, kilpailijahahmoon, Blueen. Tämän vuoksi hän muistuttaa ulkoisesti pitkälti Pokémon-animesarjan Gary Oakia, mutta luonteeltaan Blue on paljon hiljaisempi ja sisäänvetäytyneempi kuin animevastineensa. Bluen isoisä onkin Garyn tapaan Professori Oak. Blue on keskeinen päähenkilö luvuissa Red, Green & Blue ja FireRed & LeafGreen. Hän on kotoisin Pallet Townista Kanton alueelta. Nuorena hän oli Chuckin, Cianwood Cityn salijohtajan opetuksessa. Blue kohtasi tulevan kilpailijansa Redin ensi kertaa Pallet Townin metsässä, jossa he molemmat näkivät Mew'n. Bluen ja Redin välit ovat aluksi kylmät, mutta he alkavat ajan myötä arvostaa toisiaan ja lopulta liittoutuivat keskenään taistellakseen Rakettiryhmää vastaan. He kohtaavat lopulta myös Pokémon-liigan loppuottelussa, jonka Red kuitenkin onnistui voittamaan. Bluesta tulee myöhemmin Viridian Cityn salipäällikkö Giovannin kadottua, aivan kuten peleissä. Koska Bluella on professori Oakin antama Pokédex, hän on yksi Pokémon-mangamaailman seitsemästätoista "Pokédex-haltijasta". Hänen erikoistaitonsa kouluttajana ovatkin antaneet hänelle lisänimen "Kouluttaja". Mangan alkuperäiskielisessä versiossa Bluen ja Greenin nimet ovat toisin päin, joten näitä hahmoja ei tule sekoittaa toisiinsa nimien perusteella.

Green[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Greenin (jap. Blue, ブルー) ulkomuoto perustuu käyttämättä jääneeseen pelaajahahmoon, jota alun perin piti käyttää Pokémon Red ja Blue -peleissä, mutta joka ilmestyikin lopulta vasta Pokémon FireRed ja LeafGreen -peleissä nimellä Leaf, jotka olivat edellä mainittujen pelien paranneltuja versioita. Green on keskeinen päähenkilö luvuissa Red, Green & Blue ja FireRed & LeafGreen. Hän on kotoisin Pallet Townista Kanton alueelta. Viisi vuotta ennen Red, Green & Blue -luvun alkua, naamioitu mies Ho-oh kidnappasi vasta viisivuotiaan Greenin. Naamioitu mies antoi Greenille Jigglypuffin. Naamioidun miehen luona Green tapasi Silverin ja ystävystyi tämän kanssa. Muutamaa vuotta myöhemmin molemmat lapset pakenivat kidnappaajansa piilopaikasta. Kidnappaus sai Greenille aikaan ornitofobian (lintupelon), joka ei parantunut pitkään aikaan. Hän varasti aloituspokémoninsa Squirtlen professori Oakin laboratoriosta. Koska Greenillä on professori Oakin antama Pokédex, hän on yksi Pokémon-mangamaailman seitsemästätoista "Pokédex-haltijasta". Green on ovela ja nopeaälyinen ja hänen taitonaan on osata puhua muut pyörryksiin ja uskomaan jopa perättömiä valheita. Lisäksi hän on naamioitumisen mestari ja osaa käyttää Dittoaan naamiona, jotta voi naamioitua keneksi tahansa. Hänen erikoistaitonaan on Pokémonien kehittäminen, mistä hän onkin saanut lisänimen "Kehittäjä". Mangan alkuperäiskielisessä versiossa Greenin ja Bluen nimet ovat toisin päin, joten näitä hahmoja ei tule sekoittaa toisiinsa nimien perusteella.

Yellow[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yellow (jap. Yellow, イエロー) tunnetaan myös nimellä Viridianin metsän Yellow (jap. Yellow de Viridian Grove, イエロー・デ・トキワグローブ). Muista päähenkilöistä pääosin poiketen Yellow ei suoraan perustu mihinkään pelisarjan hahmoon. Hän on kotoisin Kanton alueelta. Hän on keskeinen päähenkilö luvuissa Yellow ja FireRed & LeafGreen. Koska Yellowilla on professori Oakin antama Pokédex, joka kuului aiemmin Redille, hän on yksi Pokémon-mangamaailman seitsemästätoista "Pokédex-haltijasta". Hän pienikokoinen tyttö, joka usein piilottelee todellisen sukupuolensa paljastavan poninhäntänsä hattunsa alle, tekeytyen pojaksi. Hänen erikoistaitonaan on Pokémonien parantaminen. Tästä hän onkin saanut lisänimen "Parantaja". Yellow syntyi Viridianin metsässä. Siellä kerran joka kymmenes vuosi syntynyt lapsi saa Viridianin metsän voiman, joka mahdollistaa Yellow'nkin hallitsemat erikoistaidot. Näihin kuuluvat Pokémonien parantaminen kosketuksesta, Pokémonien tunteiden, mielten ja muistojen lukeminen, langan päässä olevien Poképallojen ohjaaminen sekä tarvittaessa kyky nostaa Pokémonien tasoa.

Gold[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Gold (jap. Gold, ゴールド) on kotoisin Johton alueelta. Gold on lapsenmielinen, ylpistelevä ja rakastaa uhkapelejä. Hän perustuu ulkonäöltään Pokémon Gold ja Silver -pelien pelaajahahmoon Ethaniin. Gold on keskeinen päähenkilö luvuissa Gold, Silver & Crystal ja HeartGold & SoulSilver. Hän vietti varhaislapsuutensa New Bark Townissa, eläen äitinsä ja lukuisten Pokémonien kanssa. Hän tapasi Silverin tämän varastaessa professori Elmiltä Totodilen, ottaen itse Cyndaquilin. Hän jahtaa Silveriä ympäri Johtoa. Myöhemmin hän ystävystyy Silverin ja Crystalin kanssa, ja he pysäyttävät Naamioidun miehen yhdessä Kanto-alueen Pokédex-haltijoiden kanssa. Professori Oak antoi Goldille Pokédexin, mikä tekee hänestä yhden seitsemästätoista "Pokédex-haltijasta". Hänen erikoisalaansa on Pokémon-munien hautominen, tämän vuoksi hän onkin saanut lisänimen ”Hautoja”.

Silver[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Silver (jap. Silver, シルバー) perustuu sekä ulkonäöltään että luonteeltaan Gold ja Silver -pelien kilpailijahahmoon, Silveriin. Silver on keskeinen päähenkilö luvuissa Gold, Silver & Crystal, FireRed & LeafGreen ja HeartGold & SoulSilver. Hän on kotoisin Viridian Citystä Kanton alueelta ja on kaupungin salinpäällikön, Giovannin, poika, jonka Naamioitu mies kaappasi hänen ollessaan hyvin nuori. Silver ja Blue pakenivat tämän piilopaikasta muutaman vuoden jälkeen. Silver vihaa Rakettiryhmää ja kokee olevansa vastuussa sen pysäyttämisestä syntyperänsä takia. Hän varasti professori Elmiltä Totodilen ja sai Goldista kilpailijan. Myöhemmin hän ystävystyy Goldin ja Crystalin kanssa, ja he pysäyttävät Naamioidun miehen yhdessä Kanto-alueen Pokédex-haltijoiden kanssa. Varastaessaan Totodilen Silver anasti samalla Pokédexin, mikä tekee hänestä yhden seitsemästätoista "Pokédex-haltijasta". Hänen erikoisalaansa on pokémonien vaihtaminen, mistä johtuen hän on saanut lisänimen ”Vaihtaja”.

Crystal[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Crystal (jap. Crystal, クリスタル ) perustuu Crystal-pelissä esiintyneeseen, sarjan ensimmäiseen pelattavaan naispuoliseen hahmoon Krisiin; luvussa HeartGold & SoulSilver hänen vaatteensa ovat samat kuin vastaavien pelien naispuolisella pelaajahahmo Lyralla. Hän on keskeinen päähenkilö luvuissa Gold, Silver & Crystal ja HeartGold & SoulSilver. Crystal on kotoisin Violet Citystä Johton alueelta. Ollessaan hyvin nuori Crystal loukkasi molemmat kätensä ja alkoi napata Pokémoneja käyttäen jalkojaan. Hänen kätensä paranivat, mutta hän jatkoi Poképallojen heittämistä jaloillaan ja hänestä tuli kuulu Pokémon-nappaaja. Kuultuaan Crystalin kyvystä professori Oak palkkasi hänet täyttämään Pokédexiä, mikä tekee hänestä yhden seitsemästätoista ”Pokédex-haltijasta”. Myöhemmin Crystal ystävystyy Goldin ja Silverin kanssa, ja he pysäyttävät Naamioidun miehen yhdessä Kanto-alueen Pokédex-haltijoiden kanssa. Crystal työskenteli Johto-alueella sijaitsevassa Pokémon-akatemiassa ennen työnsä saamista, ja hän lähettää akatemialle rahaa palkastaan. Hän onkin ainoa Pokédex-haltija, jonka pääsääntöisesti panostaa Pokédexin täyttämiseen. Hänen erikoisalaansa on Pokémonien nappaaminen, mistä johtuen hänellä on lisänimi ”Nappaaja”.

Ruby[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ruby (jap. Ruby, ルビー) perustuu Ruby ja Sapphire -pelien miespuoliseen pelaaja- sekä kilpailijahahmoon Brendaniin. Hän on keskeinen päähenkilö luvuissa Ruby & Sapphire, Emerald ja Omega Ruby & Alpha Sapphire. Ruby syntyi Goldenrod Cityssä Johton alueella, mutta muutti perheineen Hoennin alueelle hänen isänsä saatua paikan Petalburg Cityn salipäällikkönä. Ruby rakastaa Pokémon-kilpailuja ja karkaa kotoa, sillä hänen isänsä ei hyväksy tätä. Hän on kuitenkin harrastuksestaan huolimatta erittäin hyvä Pokémon-ottelija, vaikka pitääkin tämän puolen itsestään visusti salassa. Hän tapaa Sapphiren, jonka kanssa hän järjestää vedon: Ruby kerää 80-päivän aikana 20 Pokémon-kilpailunauhaa. Koska Rubylla on professori Birchin antama Pokédex, hän on yksi Pokémon-mangamaailman seitsemästätoista "Pokédex-haltijasta". Seikkailunsa aikana Ruby estää yhdessä Sapphiren kanssa Hoenn-aluetta uhkaavan tuhon. Hänen onnistui kerätä kaikki 20 kilpailunauhaa, joten hänet tunnetaan "Hoennin pokémon-kilpailujen valloittajana".

Sapphire[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sapphire Birch (jap. Sapphire Odamaki, オダマキ・サファイア) perustuu Ruby ja Sapphire -pelien naispuoliseen pelaaja- sekä kilpailijahahmoon Mayhin. Hän on keskeinen päähenkilö luvuissa Ruby & Sapphire, Emerald ja Omega Ruby & Alpha Sapphire. Sapphire syntyi ja kasvoi Littleroot Townissa Hoenn-alueella. Hän auttaa isäänsä professori Birchiä Pokémon-datan keräämisessä. Sapphire on luonteeltaan poikatyttö, mutta hänellä on myös naisellinen puolensa, joka pääsee silloin tällöin valloilleen. Hän tapaa Rubyn, jonka kanssa hän järjestää vedon: Sapphire kerää 80-päivän aikana kahdeksan salimerkkiä Hoenn-alueelta. Koska Sapphirella on isänsä professori Birchin antama Pokédex, hän on yksi Pokémon-mangamaailman seitsemästätoista "Pokédex-haltijasta". Seikkailunsa aikana Sapphire estää yhdessä Rubyn kanssa Hoenn-aluetta uhkaavan tuhon. Hänen onnistui kerätä kaikki kahdeksan salimerkkiä Hoennin alueelta, joten hänet tunnetaan "Hoennin pokémon-salien valloittajana".

Emerald[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Emerald (jap. Emerald, エメラルド) tunnetaan myös nimellä Rald (jap. ラルド). Kuten Yellow, Emerald ei suoraan perustu peleissä esiintyviin hahmoihin. Hän on keskeinen päähenkilö luvuissa Emerald ja Omega Ruby & Alpha Sapphire. Emerald syntyi Hoenn-alueella ja muutti Johtoon, missä hän päätyi Violet Cityn Pokémon Academyyn ja tutustui Crystaliin. Vuosia myöhemmin Professori Oak lähetti hänet Hoennin alueelliseen taistelurintamaan tutkimaan Jirachia, ja rintamapäälliköt haastoivat hänet keräämään seitsemän rintamasymbolia seitsemässä päivässä. Hänen onnistui kerätä kaikki rintamasymbolit, ja lisäksi hän esti yhdessä aiempien Pokédex-haltijoiden kanssa Guile Hideoutin suunnitelman toteutumisen. Kuudennen luvun aikana Emeraldilla on huomiota herättävä ulkonäkö: hänen hiuksensa on kammattu hieman voisarvea muistuttavaan muotoon, hänen otsassaan on kiinni vihreä nelikulmainen jalokivi, hän on kasvattanut kulmakarvoistaan kaksi erittäin pitkiksi, hänellä on käsissään mekaaniset pidennettävät osat, ja hän kävelee korokekengillä, joissa hän myös säilyttää Poképalloja, saadakseen lisää pituutta. Hän pukeutuu pitkälahkeisiin housuihin ja pitkähihaiseen paitaan (jonka selkäpuolella on numero 10 kuvastamassa hänen asemaansa kymmenentenä Pokédex-haltijana) peittääkseen lyhyytensä. Luvussa Omega & Alpha Sapphire hänen tukkansa on suora ja hän säilyttää eri paikoista saamaansa multaa kahdessa rinnan yli menevässä nauhassa, minkä lisäksi hän sijoittanut otsassaan olleen jalokiven vyöhönsä. Hänellä on paljon erilaisia teknisiä vempaimia, kuten E Shooter -ase (jap. E Shooter, E・シューター), jota hän käyttää riehuvien Pokémonien hillitsemiseen. Emeraldilla on kyky havaita Pokémonin syntypaikka vain katsomalla sitä. Koska Emeraldilla on professori Birchin antama Pokédex, hän on yksi Pokémon-mangamaailman seitsemästätoista "Pokédex-haltijasta". Hänen onnistui kerätä kaikki seitsemän rintamasymbolia taistelurintamalta, joten hänet tunnetaan "Hoennin taistelurintaman valloittajana".

Diamond[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Diamond (jap. Diamond, ダイヤモンド) perustuu Diamond ja Pearl -pelien miespuoliseen pelaajahahmoon Lucasiin. Hän on keskeinen päähenkilö luvuissa Diamond & Pearl ja Platinum. Diamond syntyi ja kasvoi Twinleaf Townissa Sinnoh-alueella. Hänen ja hänen parhaan ystävänsä, Pearlin, suuri haave on tulla tunnetuiksi manzai-koomikoiksi, minkä takia he harjoittelevat usein. Diamond on koomikkokaksikon boke, toilailija, joka esittää komiikkarutiinin aikana hölmöjä vastauksia vastaparinsa kysymyksiin, saaden tämän korjaamaan häntä yleensä läimäysten saattelemana. Pojat tapaavat Platinumin erehdyksen kautta ja saavat Pokédexit, minkä jälkeen he matkaavat Platinumin seurana Sinnoh-alueella, aluksi tietämättöminä tapahtuneesta erehdyksestä. Myöhemmin hän, Pearl ja Platinum estävät Sinnoh-aluetta ja koko maailmankaikkeutta uhkaavan suunnitelman totetumisen. Koska Diamondilla on Professori Rowanin antama Pokédex, hän on yksi Pokémon-mangamaailman seitsemästätoista "Pokédex-haltijasta". Diamond on hitaasti syttyvä, tunteellinen ja yhteydessä Mespritiin, tunnetta hallitsevaan Pokémoniin, jonka hän tapasi ollessaan nuori. Hänen erityispiirteensä on täten "Tunne".

Pearl[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pearl (jap. Pearl, パール) perustuu Diamond ja Pearl -pelien kilpailijahahmoon Barryyn. Hän on keskeinen päähenkilö luvuissa Diamond & Pearl ja Platinum. Pearl syntyi ja kasvoi Twinleaf Townissa Sinnoh-alueella. Hänen ja hänen parhaan ystävänsä, Diamondin, suuri haave on tulla tunnetuiksi manzai-koomikoiksi, minkä takia he harjoittelevat usein. Pearl on koomikkokaksikon tsukkomi, väliinänkeäjä, joka korjaa vastaparinsa hölmöjä sanomisia, usein läimäysten saattelemana. Pojat tapaavat Platinumin erehdyksen kautta ja saavat Pokédexit, minkä jälkeen he matkaavat Platinumin seurana Sinnoh-alueella, aluksi tietämättöminä tapahtuneesta erehdyksestä. Myöhemmin hän, Diamond ja Platinum estävät Sinnoh-aluetta ja koko maailmankaikkeutta uhkaavan suunnitelman totetumisen. Koska Pearlilla on professori Rowanin antama Pokédex, hän on yksi Pokémon-mangamaailman seitsemästätoista "Pokédex-haltijasta". Pearlilla on kyky havaita, mitä liikettä Pokémon aikoo käyttää. Mikään ei pysäytä Pearlia hänen niin päättäessään, minkä lisäksi hänellä on yhteys Azelfiin, tahdonvoimaa hallitsevaan Pokémoniin. Hänen erityispiirteensä on täten "Tahdonvoima".

Platinum[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Platinum Berlitz (jap. Platinum Berlitz, プラチナ・ベルリッツ) perustuu Diamond ja Pearl -pelien naispuoliseen pelaajahahmoon Dawniin. Hän on keskeinen päähenkilö luvuissa Diamond & Pearl ja Platinum. Platinum syntyi ja kasvoi Sandgem Townissa Sinnoh-alueella. Platinum kuuluu Berlitzin dynastiaan, rikkaaseen ja tiedemiesten kansoittamaan sukuun. Hänen isänsä on professori Rowanin avustaja, ja hänen äitinsä tutkii legendaaristen Pokémonien hallintamahdollisuuksia. Berlitzin suvun perinteisiin kuuluu tapa, jonka mukaan jokaisen suvun jäsenen on itse kerättävä Coronet-vuoren huipulta ainekset suvun tunnuksena toimivaan koruun. Tätä varten Platinumin isän hankkii hänelle kaksi henkivartijaa, mutta sekaannuksen kautta Diamond ja Pearl päätyivät tehtävään, minkä jälkeen hän matkaa näiden seurana Sinnoh-alueella, aluksi tietämättömänä tapahtuneesta erehdyksestä. Myöhemmin hän, Pearl ja Diamond estävät Sinnoh-aluetta ja koko maailmankaikkeutta uhkaavan suunnitelman totetumisen. Koska Platinumilla on professori Rowanin antama Pokédex, hän on yksi Pokémon-mangamaailman seitsemästätoista "Pokédex-haltijasta". Platinum nimettiin seitsemännen luvun julkaisun alkaessa julkaisemattoman kolmannen peliversion mukaan, joten hänen nimeään ei julkistettu ennen kyseisen luvun puoliväliä, jolloin Platinum-version julkaisu oli jo varmistunut. Tätä ennen hänet tunnettiin vain nimellä お嬢様 Ojōsama (neiti). Platinum on älykäs ja opiskelee paljon ja mielellään, ja hän onkin yhteydessä Uxieen, tietoa hallitsevaan Pokémoniin, jonka hän tapasi ollessaan nuori. Hänen erityispiirteensä on täten "Tieto".

Black[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Black (jap. Black, ブラック) perustuu Black ja White -pelien miespuoliseen pelaajahahmoon Hilbertiin. Hän on keskeinen päähenkilö luvussa Black & White. Black on kotoisin Unova-alueelta ja hänen suurin unelmansa on osallistua Pokémon-liigaan ja voittaa se. Saadessaan professori Juniperilta kolme Pokémonia ja kolme Pokédexiä sisältävän paketin, joka hänen piti avata yhdessä ystäviensä Biancan ja Cherenin kanssa, hän ei voi vastustaa kiusausta olla avaamatta sitä. Hän vapauttaa vahingossa kaikki kolme Pokémonia, jotka tappelevat ja tuhoavat kaksi Pokédexeistä. Hän ottaa Tepigin ja lähtee matkaan, jättäen muut Pokémonit ja Pokédexit maahan. Myöhemmin hän tapaa Whiten, joka ottaa hänet töihin omistamaansa BW Agencyyn, jotta tämä voi maksaa takaisin Blackin tuhoamat kuvaustarvikkeet. Koska Blackilla on professori Juniperin antama Pokédex, hän on yksi Pokémon-mangamaailman seitsemästätoista "Pokédex-haltijasta". Black seuraa unelmaansa järkkymättömänä ja hänen erityispiirteensä on täten "Unelma".

White[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

White (jap. White, ホワイト) perustuu Black ja White -pelien naispuoliseen pelaajahahmoon Hildaan. Hän on keskeinen päähenkilö luvussa Black & White. White on kotoisin Unova-alueelta ja hän omistaa Pokémon-näyttelijätoimiston, BW Agencyn (jap. BW Agency, BWエージェンシー). Jo pienestä pitäen hänen suurin unelmansa on ollut kasvattaa tähti-Pokémon-näyttelijä. Hän otti Blackin töihin yritykseensä, jotta voisi korvata Blackin tuhoamat kuvaustarvikkeet. Koska Whitella on professori Juniperin antama Pokédex, joka kuului aiemmin Biancalle, hän on yksi Pokémon-mangamaailman seitsemästätoista "Pokédex-haltijasta". Kuten Black, White seuraa unelmaansa ja hänen erityispiirteensä on täten "Unelma".

Lack-Two[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lack-Two (jap. Lack-Two, ラクツ) perustuu Black 2 ja White 2 -pelien miespuoliseen pelaajahahmoon Nateen ja on kotoisin Unova-alueelta. Lack-Two on keskeinen päähenkilö luvussa Black 2 & White 2. Hän on kansainvälisen poliisin jäsen, joka etsii Team Plasman jäseniä. Koska Lack-Twolla on Biancan hänelle lahjoittama Pokédex, hän on yksi Pokémon-mangamaailman seitsemästätoista "Pokédex-haltijasta". Lack-Two tunnetaan englanninkielisessä käännöksessä nimellä Blake.

Whi-Two[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Whi-Two (jap. Whi-Two, ファイツ) perustuu Black 2 ja White 2 -pelien naispuoliseen pelaajahahmoon Rosaan ja on kotoisin Unova-alueelta. Hän on keskeinen päähenkilö luvussa Black 2 & White 2. Whi-Two on Team Plasman entinen jäsen, joka yrittää aloittaa uuden elämän Aspertia Cityssä äitinsä kanssa. Koska Whi-Twolla on Biancan hänelle lahjoittama Pokédex, hän on yksi Pokémon-mangamaailman seitsemästätoista "Pokédex-haltijasta". Whi-Two tunnetaan englanninkielisessä käännöksessä nimellä Whitley.

X[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

X (jap. X, エックス) perustuu X ja Y -pelien miespuoliseen pelaajahahmoon Calemiin ja on kotoisin Kalos-alueelta. Hän on keskeinen päähenkilö luvussa X & Y. Olleessaan pieni X voitti Kalos-alueen juniorikilpailun, mutta sulkeutuu nykyään huoneeseensa masentuneena oltuaan jatkuvasti paparazzien kohteena. Hänen matkansa alkaa yhdessä ystäviensä kahden legendaarisen Pokémonin tuhouttua heidän kotikaupunkinsa.

Y[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Y na Gabena (jap. Y na Garbena, ワイ・ナ・ガーベナ) perustuu X ja Y -pelien naispuoliseen pelaajahahmoon Serenaan ja on kotoisin Kalos-alueelta. Hän on keskeinen päähenkilö luvussa X & Y. Y on entinen jäsen Rhyhorn-kisaaja, mutta nykyään tavoittelee Sky Trainer -kouluttajan uraa, mitä hänen äitinsä ei hyväksy, koska halusi tyttärensä seuraavan jalanjälkiään. Hänen matkansa alkaa yhdessä ystäviensä kahden legendaarisen Pokémonin tuhouttua heidän kotikaupunkinsa.

Sun[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sun (jap. Sun, サン) perustuu Sun ja Moon -pelien miespuoliseen pelaajahahmoon. Hän on keskeinen päähenkilö luvussa Sun & Moon. Sun on nuori poika, joka asuu Alola-alueella ja pyrkii keräämään 100 miljoona jeniä.

Moon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Moon (jap. Moon, ムーン) perustuu Sun ja Moon -pelien naispuoliseen pelaajahahmoon. Hän on keskeinen päähenkilö luvussa Sun & Moon. Moon on nuori tyttö, joka luulee Alola-alueesta ei ole hänen tyyliään. Hän on apteekkari sekä ammattimainen jousiampuja.

Entisiä Pokédex-haltijoita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bianca[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bianca (jap. Bel, ベル) perustuu Black ja White -pelien naispuoliseen kilpailijahahmoon. Hän on keskeinen henkilö luvussa Black & White. Bianca on Blackin ja Cherenin lapsuudenystävä ja kotoisin Nuvema Townista Unova-alueelta. Blackin tuhottua kaksi Pokédexeistä hänen ja Cherenin tehtäväksi jäi etsiä tämä ja kertoa tapahtuneesta. Myöhemmin he jatkoivat matkaansa ilman Pokédexejä. Professori Juniperin korjattua hänen Pokédexinsä Bianca päätti, ettei halua sitä ja antoi sen Whitelle. Muutamaa vuotta myöhemmin hän on Aspertia Cityssä ja antaa Lack-Twolle ja Whi-Twolle Pokédexit.

Cheren[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cheren (jap. Cheren, チェレン) perustuu Black ja White -pelien miespuoliseen kilpailijahahmoon. Hän on keskeinen henkilö luvussa Black & White. Cheren on Blackin ja Biancan lapsuudenystävä ja kotoisin Nuvema Townista Unova-alueelta. Blackin tuhottua kaksi Pokédexeistä hänen ja Biancan tehtäväksi jäi etsiä tämä ja kertoa tapahtuneesta. He jatkoivat matkaansa ilman Pokédexejä, Cherenin osallistuessa Pokémon-liigaan. Myöhemmin Cheren päätti antaa oman Pokédexinsä pois. Muutamaa vuotta myöhemmin hän on opettajana Aspertia Cityssä ja toimii Lack-Twon, Whi-Twon ja Hugh'n opettajana.

Wally[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wally (jap. Mitsuru, ミツル) perustuu Ruby ja Sapphire -pelien toiseen kilpailijahahmoon. Hän on keskeinen henkilö luvussa Ruby & Sapphire. Wally on todennäköisesti astmaa sairastava poika ja kotoisin Petalburg Citystä Hoenn-alueelta. Hän tapaa Rubyn metsässä yrittäessään napata Pokémoneja, sairaudestaan johtuen siinä epäonnistuen. Rubyn isän, Normanin, piti auttaa Wallya nappaamaan ensimmäisen Pokémoninsa, mutta Wallyn sairauden takia kieltäytyy. Samaan aikaan piilotteleva Ruby päättää auttaa Wallya ja he nappaavatkin Wallylle Kecleonin. Äkkiä tsunami iskee metsään, vieden Rubyn mennessään. Hieman myöhemmin Wally muuttaa pois sairautensa takia, ja päätyy myöhemmin kaakkois-Hoenniin Pacifidlog Towniin. Siellä, keskellä myrskyä, hän huomaa laukun, jonka sisällä on Treecko ja Pokédex. Jonkin ajan kuluttua Norman pyytää Wallya mukaansa Sky Pillarille, jonka läpi Wallyn pitää kulkea yksin. Huipulle päästyään hän huomaa sairautensa hävinneen. Myöhemmin hän palauttaa löytämänsä Pokémonin ja Pokédexin professori Birchille, joka antaa ne vuorostaan Emeraldille, jonka piti saada ne alun perin (alkuperäisessä lehtijulkaisuissa Wally rekisteröityi kyseisen Pokédexin haltijaksi, mutta tämä muutettiin myöhemmin).

Sivuhenkilöitä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Giovanni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Giovanni (jap. Sakaki,サカキ) perustuu pelisarjassa esiintyvään Giovanniin ja on tämän tapaan Viridian Cityn salipäällikkö sekä Rakettiryhmän johtaja. Hän on kotoisin Viridian Citystä Kanto-alueelta ja on Silverin isä. Hän johtaa Rakettiryhmää luvuissa Red, Green & Blue ja Yellow, mutta jälkimmäisen lopussa hän hajottaa ryhmän. Luvussa FireRed & LeafGreen hän johtaa taas Rakettiryhmää, etsien poikaansa. Löydettyään ja pelastettuaan poikansa kuolemalta Giovanni katoaa. Hän palaa takaisin luvussa HeartGold & SoulSilver, jossa hänen sairautnsa uhkaa tappaa hänet.

Naamioitu mies[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Naamioitu mies (jap. 仮面の男), joskus myös Jäinen naamio (jap. マスク・オブ・アイス), on Uusrakettiryhmän johtaja, joka kaappasi Bluen ja Silverin heidän ollessaan hyvin nuoria kasvattaakseen heistä neljän muun lapsen tavoin kätyreitä itselleen. Hän tavoittelee Celebiä kahden legendaarisen Pokémonin, Ho-oh'n ja Lugian, avulla. Hänen henkilöllisyytensä pysyy pitkään salassa, mutta hän paljastuu kolmannen luvun lopussa Mahogany Townin salipäälliköksi Pryceksi. Samalla paljastuu myös hänen motiivinsa teoilleen.

Kolme petosoturia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kolme petosoturia (jap. 三獣士) on kolmen Rakettiryhmän jäsenen muodostama ryhmä. Ryhmään kuuluvat Chakra (jap. チャクラ), Ōka (jap. オウカ) ja Saque (jap. サキ). He esiintyvät ensimmäistä kertaa luvussa FireRed & LeafGreen, jossa heidän tehtävänsä on auttaa Giovannia. Chakra halusi Rakettiryhmän johtajaksi, mutta kuultuaan sen olevan mahdotonta hän pyrki tappamaan Giovannin ja Silverin. Myöhemmin Saquen paljastetaan olleen oikeasti Galactic-tiimin jäsen, joka omalta osaltaan vaikutti luvun Emerald tapahtumiin. Saque on sarjassa poikkeuksellinen hahmo, sillä hän ei suoraan perustu mihinkään pelien hahmoon vaan Pokémon TCG -keräilykorttipelissä, EX Team Rocket Returns -lisäosassa, esiintyneeseen Rakettiryhmän jäseneen.[1]

Guile Hideout[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Guile Hideout (jap. ガイル・ハイダウト) toimii luvun Emerald päävastustajana, ja hänen suunnitelmissaan on kaapata Jirachi voidakseen täyttää oman, uhkaavan toiveensa. Guile Hideoutin henkilöllisyys pysyy ensin salassa, mutta hänen paljastetaan olevan Archie, Aqua-ryhmän johtaja, joka yhdessä Mgma-ryhmää johtaneen Maxien kanssa aiheutti kriisin neljännen luvun aikana. Hahmo tunnetaan tunnetaan myös nimellä Haarniskoitu mies (jap. 甲冑の男).

Paka ja Ūji[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Paka ja Ūji (jap. パカ ・ ウージ) ovat kahden henkivartijan muodostama duo. Platinumin isä palkkasi heidät suojelemaan tytärtään tämän matkalle Coronet-vuoren huippua kohti. Kuitenkin Diamond ja Pearl päätyvät tehtävään. Myöhemmin he tapaavat Diamondin ja Pearlin, ja kaikki neljä suojaavat yhdessä Platinumia. Pakasta ja Ūjista tulee poikien roolimalleja. Taistelun aikana Paka ja Ūji katoavat Galactic-tiimin käsissä. He päätyvät toiseen maailmaan, josta Platinum ystävineen pelastaa heidät luvun Platinum aikana.

Hugh[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hugh (jap. ヒュウ) perustuu Black 2 ja White 2 -pelien kilpailijahahmoon ja on kotoisin Aspertia Citystä Unova-alueelta. Hugh'n ollessa nuori Team Plasma varasti Purrloinin, jonka Hugh oli antanut siskolleen lahjaksi. Hugh vannoi kostavansa Team Plasmalle. Muutamaa vuotta myöhemmin hän tapaa Rakutsun ja vasta kaupunkiin muuttaneen Faitsun Aspertia Cityn koulussa. Hän taistelee Rakutsua vastaan Cherenin järjestämässä kilpailussa ja häviää, minkä jälkeen Bianca antaa Rakutsulle Pokédexin.

Shauna[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Shauna (jap. サナ) perustuu X ja Y -pelien naispuoliseen kilpailijahahmoon ja on kotoisin Vaniville Townista Kalos-alueelta. Hänen ystävänsä X on ollut masentuneena viime aikoina, ja Shauna on ystäviensä kanssa huolissaan. Hänen matkansa alkaa yhdessä ystäviensä kahden legendaarisen Pokémonin tuhouttua heidän kotikaupunkinsa.

Tierno[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tierno (jap. ティエルノ) perustuu X ja Y -pelien toiseen miespuoliseen kilpailijahahmoon ja on kotoisin Vaniville Townista Kalos-alueelta. Hänen ystävänsä X on ollut masentuneena viime aikoina, ja Tierno on ystäviensä kanssa huolissaan. Hänen matkansa alkaa yhdessä ystäviensä kahden legendaarisen Pokémonin tuhouttua heidän kotikaupunkinsa.

Trevor[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Trevor (jap. トロバ Toroba) perustuu X ja Y -pelien toiseen miespuoliseen kilpailijahahmoon ja on kotoisin Kalos-alueelta. Hänen ystävänsä X on ollut masentuneena viime aikoina, ja Trevor on ystäviensä kanssa huolissaan. Hänen matkansa alkaa yhdessä ystäviensä kahden legendaarisen Pokémonin tuhouttua heidän kotikaupunkinsa.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. "[1]