Luettelo saiyalaisista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo saiyalaisista jotka esiintyivät Dragon Ball -nimisessä mangassa ja animessa, elokuvissa sekä Dragon Ball Z -mangassa. Alkuperäisessä mangassa esiintyneiden hahmojen nimet ovat siinä muodossa, jossa suomentajat Antti Valkama ja Heikki Valkama ovat ne kirjoittaneet.

Täysiveriset saiyalaiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Broly[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Broly Super Saiyalaisena

Broly on legendaarinen supersaiyalainen. Syntyessään hänen voimatasonsa oli jopa 10 000lähde? (Kakarotilla vain 2)lähde?. Gokun luultiin päihittäneen hänet, mutta hän palasi maahan, jossa Gohan, Goten ja Goku tappoivat hänet yhteis-Kamehamehalla. Kolmannen kerran Broly kloonattiin, mutta kloonaus meni pieleen ja Brolysta tuli Bio Broly.

Bardock[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bardock on elokuvasta Dragon Ball Z - Bardock: The Father of Goku tuttu saiyalainen, joka nimen mukaisesti on Dragon Ball -sarjan päähenkilön Gokun isä.

Tarina alkaa Bardockin ja tämän tiimijäsenten valloittaessa planeettaa nimeltä Kanassa. Ennen paluutaan kotiplaneetalleen Vegetalle Bardock saa kuitenkin eräältä hengissä selvinneeltä kanassalaiselta kyvyn nähdä tulevaisuuteen. Tämän seurauksena Bardock menettää tajuntansa, ja hänen ystävänsä hoitavat hänet takaisin kotiplaneetalleen hoidettavaksi.

Tiedostamatta vastasaatua kykyään Bardock alkaa nähdä näkyjä oman rotunsa kohtalosta, mihin sisältyy hänen vastasyntyneen poikansa Kakarotin (Gokun) animesta ja mangasta tuttuja tulevia tapahtumia sekä planeetta Vegetan räjähtäminen. Parannuttuaan Bardock suuntaa tiimiläistensä perään planeetta Meatille, jota nämä aikaisemmin olivat lähteneet valloittamaan ilman häntä, mutta päätyy löytämään ystävistään jokaisen Tomaa lukuun ottamatta kuolleena. Tomakin menehtyy Bardockin katsellessa, mutta ennen tätä hän ennättää kertoa Bardockille Freezan johtamasta väijytyksestä sekä tämän suunnitelmista eliminoida koko saiyalaisrotu, ja pyytää tätä keräämään armeija Freezan pysäyttämiseksi.

Tämän jälkeen Bardock alkaa hiljalleen uskoa näkyihinsä ja pyrkii toteuttamaan Toman pyynnön palaamalla jälleen takaisin Vegetalle ja kertomalla toisille saiyalaisille tulevasta tuhosta. Häntä ei kuitenkaan uskota, joten Bardock päättää kohdata Freezan omillaan. Yritys kuitenkin epäonnistuu, ja Freezan onnistuu tuhota koko planeetta sekä Bardock sen mukana.

Toisen kerran Bardock esiintyi kunnolla vasta vuoden 2012 speciaalissa: The episode of Bardock. Tässä speciaalissa, Bardock ei kuollutkaan, vaan päätyikin ajassa taaksepäin. Speciaalin lopussa Bardock muuttuu supersaiyalaiseksi.

Bardockia ei muuten olla Dragon Ballissa nähty, lukuun ottamatta elokuvaan viittaavia flashbackeja sekä mangassa että animessa. Hän on myös yleisesti videopeleissä esiintyvä hahmo.

 • Elokuvan japaninkielisessä versiossa Bardockin voimatason sanotaan olevan lähellä 10 000:a.
 • Dragon Ball Z -videopelit ovat kuvanneet Bardockia saiyalaiseksi, joka tunnettiin omiensa joukossa hyvin rohkeudestaan.

Kakarot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kakarot on nimi, jonka saiyalaiset antoivat Son Gokulle. Kakarot nimi tulee englannin kielen sanasta carrot (porkkana).

Goku ei kuitenkaan käytä sitä nimeä.

Kuningas Vegeta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi tulee sanasta vegetable (vihannes).

Nappa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nappa on Vegetan henkivartija. Nappa kuolee Saiyan-saagassa, kun Goku saapuu saiyalaisten ja vielä hengissä olevien tovereidensa luokse. Goku kostaa ystäviensä kuoleman rökittämällä Nappan. Nappa pyytää Vegetalta apua, mutta Vegeta heittää Nappan ilmaan ja räjäyttää tämän palasiksi. Videopeleissä Nappalla on oma tekniikkansa nimeltään Giant storm (jättimäinen myrsky). Siinä Nappa nostaa etu-ja keskisormensa ylös ja räjäyttää sitten kaiken ympäriltään. Hän tekee tämän liikkeen sarjassa vain yhden kerran kun he Vegetan kanssa ovat tulleet maapallolle. Nappa haluaa varmistaa, ettei kaupungissa ole lohikäärmekuulia, niinpä hän käyttää kyseistä liikettä. Nappa käyttää sitä myös vielä GT:ssä. Nappa ei sano liikkeen nimeä kun hän käyttää sitä. Nappa on ainut tunnettu kalju saiyalainen, vaikka hänellä olikin aluksi päässä pieni hiustupsu.

Turles[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Turles esiintyy Dragon Ball Z elokuvassa 3: The Tree Of Might (jap. Chikyuu Marugoto Chou-Kessen). Turles on Gokua identtisesti muistuttava saiyalainen, muttei kuitenkaan yleisestä harhaluulosta huolimatta ole tälle mitään sukua. Elokuvassa hän istuttaa Maahan planeetan elinvoiman imevän valtavan puun syödäkseen tämän vahvistavia hedelmiä. Goku kuitenkin asettuu häntä vastaan ja tuhoaa sekä Turlesin, että lähes Maan kohtaloksi käyneen puun. Myöhemmin Turles tekee lyhyen comebackin OVA:ssa nimeltä Plan to Eradicate the Saiyans (jap. Saiya-jin Zetsumetsu Keikaku) yhtä epäonnisin tuloksin, kuin ensimmäistä kertaa ilmestyessään.

 • Onio

Paragus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimen alkuperä=Asparagus (Parsa)

 • Hän on Brolyn isä, joka joutui oman poikansa tappamaksi.

Raditz[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Raditz

Raditz on Kakarotin eli Gokun isoveli. Dragonball Z:n alussa hän saapuu maahan, tavoitteenaan etsiä Goku ja hankkia hänet puolelleen Vegetan, Napan ja itsensä toveriksi. Gokun oli tarkoitus tuhota maan asukkaat kun hänet lähetettiin vauvana maahan. Kuitenkin Goku lyö päänsä pienenä ja unohtaa tehtävänsä. Saapuessaan maahan Raditz on järkyttynyt asiasta mutta yrittää houkutella Gokun liittymään isoveljensä porukkaan. Goku kuitenkin kieltäytyy ja Raditz joutuu käyttämään voimakeinoja taivutellakseen Gokun puolelleen. Hän kaappaa Gokun lapsen Gohanin ja käskee Gokun tappaa 100 maan asukasta ja pinota ruumiit kasaan todisteeksi saadakseen Gohanin takaisin ja lähteäkseen Raditzin mukaan. Goku ei tähän suostu ja kuitenkin haluaa yrittää saada Gohanin takaisin vaikka hänen voimatasonsa on noin neljä kertaa pienempi (416) kuin Raditzin (1500). Piccolo tuntee Raditzin uhakseen ja täten liittoutuu Gokun kanssa tuhotakseen Raditzin. He onnistuvatkin siinä pitkän taistelun jälkeen jossa Goku uhraa henkensä jotta Raditz saataisiin tapetuksi. Piccolo ampuu Special Beam Cannonilla molempien läpi tuhoten molemmat. Raditz viettää täten loppuelämänsä helvetissä, hän kuitenkin yritti olla joutumatta sinne yrittämällä taistelemalla Yemmaa vastaan, kuitenkin häviten ja joutuen helvettiin. Hänet kuitenkin nähdään Dragonball GT:ssä massapaossa helvetistä lentävän pois sieltä Coolerin kanssa. (Ja luultavasti joutuen sinne kuitenkin takaisin sittemmin)

Seripa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seripa (tunnettu myös nimillä Selypa ja Fasha) on saiyalainen, joka on Bardockin ryhmän ainoa naispuolinen jäsen. Hän esiintyy Dragon Ball Z elokuvassa Bardock - The Father of Goku (jap. Tatta Hitori no Seishou Kessen Furiza ni Chounda Z Senshi Son Gokuu Otosan). Hän kohtaa loppunsa lähdettyään valloittamaan yhdessä ryhmäläistensä Toman, Panbukinin ja Totepon kanssa planeetta Meatia, jonne Frieza oli värvännyt muutaman alaisensa hoitelemaan heidät päiviltä.

 • Toma
 • Tullece
 • Illuusiosaiyalaiset
 • Vegeta
Pääartikkeli: Vegeta

Vegeta on saiyalasprinssi. Hänellä on pikkuveli nimeltä Tarble (Taburu).

Osaksi saiyalaiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Son Gohan[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Son Gohan

Son Gohan säätelee voimaansa tunteiden mukaan.

Kun Son Gohan on vihainen voimataso voi nousta jopa 500 000.

Son Gohan on saanut nimensä Son Gokun ukin mukaan.

Trunks[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Trunks

Son Goten[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Son Goten

Pan[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Pan

Bra[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bra Dragon Ball GT:ssä

Bra (Funimationin amerikkalaisessa dubissa Bulla) on Akira Toriyaman luoma manga- ja animehahmo. Bra on saiyalaisprinssi Vegetan ja Bulman toinen lapsi. Bra on yleensä iloinen, innokas ja hyvin riippuvainen isästään. Hän on hyvä ystävä Panin ja Marronin kanssa. Toisin kuin Pan, Bra on naisellinen ja pysyttelee mielellään äitinsä lähellä.

Bra sarjan eri vaiheissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.
Dragon Ball Z[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bra (Funimationin amerikkalaisessa dubissa Bulla) nähtiin ensimmäistä kertaa Dragon Ball Z:n lopussa 4-vuotiaana. Kuten äidillään Bulmalla, Bralla on vaaleansiniset hiukset.

Jaksot, joissa hän esiintyy ovat:

 • 274. Granddaughter Pan
 • 275. Buu’s Reincarnation
 • 276. Goku’s Next Journey
Dragon Ball GT[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

GT:n alussa Bra on 13-vuotias. Bra joutuu, kuten kaikki muutkin maailmassa, Babyn pahuuden valtaan. Heidät kuitenkin vapautetaan orjuudesta Denden pyhän veden avulla. Isänsä kaltaisuutensa vuoksi Bra on yksi Vegetan tärkeimmistä perheenjäsenistä. Bra ei ole kovin merkittävä henkilö Dragon Ball GT -sarjassa, sillä hänet tavataan vain muutamissa jaksoissa:

 • 25. Baby's Arrival
 • 27. The Attack On Vegeta
 • 29. The Fall Of The Saiyans
 • 30. The Game After Life
 • 42. The Dangerous Union
 • 46. Raising The Stakes
 • 47. The Greatest Surprise
Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Fuusiosaiyalaiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Gogeta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Gogeta (ゴジータ Gojita) esiintyy elokuvassa Fusion Reborn, kun Vegeta ja Goku yrittävät ensi kertaa Fuusio Tanssia. Vegeta kuitenkin epäonnistuu tanssin viimeisessä liikkeessä, ja fuusio epäonnistuu, luoden lihavan, lyhyen ja äärimmäisen heikon soturin nimeltä Veku. Heikkojen hyökkäystensä avulla hän onnistui jotenkin selviämään 30 minuuttia Janembaa vastaan, ja fuusio-aika päättyi. Tämän jälkeen toinen fuusio-yritys onnistui täydellisesti, ja Gogeta syntyi. Gogeta esiintyy myös Dragon Ball GT -animessa, Gokun ja Vegetan yhdistyessä Syn Shenronia vastaan. Tällä kertaa fuusio kestääkin vain alle vartin, koska supersaiyalainen 4 kuluttaa liikaa energiaa. Hän kuitenkin ehti tehdä Big Bang Kamehamehan ja vaurioittaa Syn Shenronia pahasti.

Gotenks[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Gotenks (ゴテンクス Gotenkusu) on Son Gotenin ja Trunksin Fuusio tanssin tulos. Hän on ainoa hahmo, joka alkuperäisessä sarjassa syntyi Fuusio tanssissa. Kun Goten ja Trunks ensimmäistä kertaa yrittivät yhdistyä, he epäonnistuivat muutaman kerran, kunnes fuusio vihdoin onnistui täydellisesti. Gotenks oli syntyessään suurien voimiensa ansiosta ylimielinen ja tottelematon, mutta myöhemmin hän oppii tottelemaan opettajaansa, Piccoloa.

Harjoitustensa aikana hän onnistuu muuttumaan 3. asteen supersaiyalainen-tasolle, jossa hän lähes tuhosi Majin Buu Sagan vihollisen, Buun. Super Saiyalainen 3 vie kuitenkin paljon käyttäjänsä ki-energiaa, minkä ansiosta hän ei kyennyt olemaan fuusioituneena tarpeeksi kauan, ja Buu absorboi hänet myöhemmin. Vapauduttuaan Buun sisältä Gotenksia ei enää nähdä kuin Dragon Ball Z-elokuvissa, jotka eivät kuulu alkuperäiseen mangaan.

Vegetto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vegetto (ベジット Bejitto) on Vegetan ja Son Gokun epätoivoinen fuusio, joka syntyi heidän käytettyään Potara-korvakoruja tarkoituksenaan tuhota hirviö Buu. Vegito on vahvin hahmo koko alkuperäisessä Dragon Ball-sarjassa. Syntymänsä jälkeen hän muuttui välittömästi Super Saiyalaiseksi, minkä jälkeen hän päihitti Buun kaikkien, myös itsensä yllätykseksi leikitellen. Jopa karkkina, joksi täysin alivoimainen Buu oli hänet muuttanut, hän pystyi kontrolloimaan itseään, puhumaan ja liikkumaan. Hän on ainoa hahmo, joka tähän pystyi. Nopeasti singahteleva karkki-Vegetto oli pienen kokonsa ansiosta jopa vaikeampi vastus Buulle, jonka ei auttanut muu kuin muuttaa hänet takaisin entisekseen. Vegetto halusi kuitenkin pelastaa Buun absorboimat henkilöt, ja antoi hirviön tahallaan absorboida itsensä. Hetkeä ennen absorboimista hän kuitenkin aktivoi suojakilven ympärilleen, jottei hän liittyisi Buuhun kuten muut. Buun sisällä hän kuitenkin poisti suojakilven, ja Buun sisäinen, maaginen ilmapiiri lakkautti Potarojen vaikutuksen, minkä seurauksena Vegetto "halkesi" jälleen Gokuksi ja Vegetaksi. Tämän jälkeen Vegettoa ei nähty enää koskaan.

Vanhin Kai kommentoi fuusion täydellisyyttä sanoen, ettei fuusio olisi niin voimallinen, ellei sen tekijänä olisi kaksi maailman vahvinta. Lisäksi hän totesi kilpailijoiden täydentävän toisiaan. Potara-fuusiolla pääsee myös täydellisempään tulokseen kuin normaali Fuusio Tanssilla.

Nimi Vegetto tulee nimistä Vegeta ja Kakarotto. Tavallisesti fuusiohenkilön nimessä on lähes yhtä paljon kirjaimia molempien nimistä, jotka fuusion ovat tehneet, mutta nimessä Vegetto kaikki kirjaimet ovat Vegetan nimestä, viimeistä tavua lukuun ottamatta.

Vegetto nähtiin viimeksi Dragon Ball Super sarjassa (Future Trunks Saga), jossa hän taisteli Earth tulevaisuudessa Zamasu henkilöä vastaan. Goku ja Vegeta käyttivät Potara-korvakoruja fuusioituakseen. Tämä fuusio ei kestänyt kun vartin, jolloin fuusio päättyi. Sen jälkeen Vegettoa ei nähty enää.