Luettelo parlamenteista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Luettelo eri maiden parlamenteista:

Itsenäiset valtiot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

YK:n jäsen- ja tarkkailijavaltiot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

YK:n jäsen- tai tarkkailijavaltio Parlamentin nimi Kamari(t) Toimikausi (vuosia) Paikkoja
 Afganistan Afganistanin parlamentti Alahuone 5 249
Ylähuone 3, 4 ja 5 102
 Alankomaat Alankomaiden parlamentti Alahuone 4 150
Ylähuone 4 75
 Albania Albanian parlamentti Yksikamarillinen 4 140
 Algeria Algerian parlamentti Alahuone 6 462
Ylähuone 5 144
 Andorra Andorran parlamentti Yksikamarillinen 4 28
 Angola Angolan parlamentti Yksikamarillinen 4 220
 Antigua ja Barbuda Antiguan ja Barbudan parlamentti Alahuone (edustajainhuone) 5 19
Ylähuone (senaatti) 5 17
 Argentiina Argentiinan parlamentti Alahuone 4 257
Ylähuone 6 72
 Armenia Armenian parlamentti Yksikamarillinen 5 131
 Australia Australian parlamentti Alahuone (Senaatti) 3 150
Ylähuone (Edustajainhuone) 6 76
 Azerbaidžan Azerbaidžanin parlamentti Yksikamarillinen 5 125
 Bahama Bahaman parlamentti Alahuone 5 38
Ylähuone 5 16
 Bahrain Bahrainin parlamentti Alahuone 4 40
Ylähuone 4 40
 Bangladesh Jatiyo Sangshad Yksikamarillinen 5 350
 Barbados Barbadoksen parlamentti Alahuone 5 30
Ylähuone 5 21
 Belgia Belgian parlamentti Alahuone (Edustajainhuone) 5 150
Ylähuone Senaatti 5 60
 Belize Belizen parlamentti Alahuone 5 31
Ylähuone 5 12
 Benin Beninin parlamentti Yksikamarillinen 4 83
 Bhutan Bhutanin parlamentti Alahuone (kansalliskokous) 5 47
Ylähuone (kansallisneuvosto) 4 25
 Bolivia Bolivian parlamentti Alahuone 5 130
Ylähuone 5 36
 Bosnia ja Hertsegovina Bosnian ja Hertsegovinan parlamentti Alahuone 4 42
Ylähuone 4 15
 Botswana Botswanan parlamentti Yksikamarillinen 5 63
 Brasilia Brasilian parlamentti Alahuone 4 513
Ylähuone 8 81
 Brunei Brunein parlamentti Yksikamarillinen ei määritelty 36
 Bulgaria Bulgarian parlamentti 4 240
 Burkina Faso Burkina Fason parlamentti 5 127
 Burundi Burundin parlamentti Alahuone 5 121
Ylähuone 5 43
 Chile Chilen parlamentti Alahuone 4 120
Ylähuone 8 38
 Costa Rica Costa Rican parlamentti Yksikamarillinen 4 57
 Djibouti Djiboutin parlamentti 5 65
 Dominica Dominican parlamentti 5 21
 Dominikaaninen tasavalta Dominikaanisen tasavallan parlamentti Alahuone 4 183
Ylähuone 4 32
 Ecuador Ecuadorin parlamentti Yksikamarillinen 4 137
 Egypti Egyptin parlamentti Yksikamarillinen 5 596
 El Salvador El Salvadorin parlamentti Yksikamarillinen 3 84
 Eritrea Eritrean parlamentti Yksikamarillinen 5 104
 Espanja Espanjan parlamentti Alahuone (Senaatti) 4 350
Ylähuone (Edustajainhuone) 4 266
 Etelä-Afrikka Etelä-Afrikan parlamentti Alahuone 5 400
Ylähuone 90
 Etelä-Sudan Etelä-Sudanin parlamentti Alahuone 170
Ylähuone 50
 Etiopia Etiopian parlamentti Alahuone 5 547
Ylähuone 5 112
 Fidži Fidžin parlamentti Yksikamarillinen 4 50
 Filippiinit Filippiinien parlamentti Alahuone 3 292
Ylähuone 6 24
 Gabon Gabonin parlamentti Alahuone 5 121
Ylähuone 6 102
 Gambia Gambian parlamentti Yksikamarillinen 5 53
 Georgia Georgian parlamentti Yksikamarillinen 4 150
 Ghana Ghanan parlamentti Yksikamarillinen 4 228
 Grenada Grenadan parlamentti Alahuone 5 15
Ylähuone 5 13
 Guatemala Guatemalan parlamentti Yksikamarillinen 4 158
 Guinea Guinean parlamentti 5 114
 Guinea-Bissau Guinea-Bissaun parlamentti 4 100
 Guyana Guyanan parlamentti 5 65
 Haiti Haitin parlamentti Alahuone 4 119
Ylähuone 6 30
 Honduras Hondurasin kansalliskongressi Yksikamarillinen 4 128
 Indonesia Indonesian parlamentti Alahuone 5 560
Ylähuone 5 132
 Intia Intian parlamentti Alahuone (Lok Sabha) 5 545
Ylähuone (Rajya Sabha) 6 245
 Iran Iranin parlamentti Yksikamarillinen 4 290
 Irak Irakin parlamentti 4 325
 Irlanti Oireachtas Alahuone (Dáil Éireann) 5 158
Ylähuone (Seanad Éireann) 5 60
 Islanti Allting Yksikamarillinen 4 63
 Israel Knesset Yksikamarillinen 4 120
 Italia Italian parlamentti Alahuone (Edustajainhuone) 5 630
Ylähuone (Senaatti) 5 315
 Itä-Timor Itä-Timorin parlamentti Yksikamarillinen 5 65
 Itävalta Itävallan parlamentti Alahuone (Kansallisneuvosto) 5 183
Ylähuone (Liittoneuvosto) 5 ja 6 62
 Jamaika Jamaikan parlamentti Alahuone 5 63
Ylähuone 5 21
 Japani Japanin parlamentti Alahuone (Edustajainhuone) 4 475
Ylähuone (Senaatti) 6 242
 Jemen Jemenin parlamentti Yksikamarillinen 6 301
 Jordania Jordanian parlamentti Alahuone 4 150
Ylähuone 6 75
 Kambodža Kambodžan parlamentti Alahuone (Kansalliskokous) 5 123
Ylähuone (Senaatti) 6 61
 Kamerun Kamerunin parlamentti Alahuone 5 180
Ylähuone 5 100
 Kanada Kanadan parlamentti Alahuone (Edustajainhuone) 4 338
Ylähuone (Senaatti) 75-ikävuoteen asti sallittu 105
 Kap Verde Kap Verden parlamentti Yksikamarillinen 5 72
 Kazakstan Kazakstanin parlamentti Alahuone (Mažilis) 5 98
Ylähuone 6 47
 Kenia Kenian parlamentti Alahuone (kansalliskokous) 5 349
Ylähuone (senaatti) 5 67
 Keski-Afrikan tasavalta Keski-Afrikan tasavallan parlamentti Yksikamarillinen 5 100
 Kiina Kiinan kansankongressi Yksikamarillinen 5 2 987
 Kirgisia Kirgisian parlamentti Yksikamarillinen 5 120
 Kiribati Kiribatin parlamentti Yksikamarillinen 4 46
 Kolumbia Kolumbian kongressi Alahuone 4 166
Ylähuone 4 102
 Komorit Komorien parlamentti Yksikamarillinen 5 33
 Kongon demokraattinen tasavalta Kongon demokraattisen tasavallan parlamentti Alahuone 5 500
Ylähuone 5 108
 Kongon tasavalta Kongon tasavallan parlamentti Alahuone 5 153
Ylähuone 5 52
 Korean demokraattinen kansantasavalta (Pohjois-Korea) Korkein kansanneuvosto Yksikamarillinen 5 687
 Korean tasavalta (Etelä-Korea) Etelä-Korean parlamentti Yksikamarillinen 4 300
 Kreikka Kreikan parlamentti Yksikamarillinen 4 300
 Kroatia Kroatian parlamentti Yksikamarillinen 4 151
 Kuuba Kuuban parlamentti Yksikamarillinen 5 612
 Kuwait Kuwaitin parlamentti Yksikamarillinen 4 50
 Kypros Kyproksen parlamentti Yksikamarillinen 5 59
 Laos Laosin parlamentti Yksikamarillinen 5 115
 Latvia Saeima Yksikamarillinen 4 100
 Lesotho Lesothon parlamentti Alahuone 5 120
Ylähuone 5 33
 Libanon Libanonin parlamentti Yksikamarillinen 4 128
 Liberia Liberian parlamentti Alahuone 6 73
Ylähuone 9 30
 Libya Libyan parlamentti Yksikamarillinen 200
 Liechtenstein Landtag Yksikamarillinen 4 25
 Liettua Seimas Yksikamarillinen 4 141
 Luxemburg Luxemburgin edustajainhuone Yksikamarillinen 5 60
 Madagaskar Madagaskarin parlamentti Alahuone 5 160
Ylähuone 5 33
 Pohjois-Makedonia Makedonian parlamentti Yksikamarillinen 4 123
 Malawi Malawin parlamentti Yksikamarillinen 5 193
 Malediivit Malediivien parlamentti Yksikamarillinen 5 85
 Malesia Malesian parlamentti Alahuone 5 222
Ylähuone 3 70
 Mali Malin parlamentti Yksikamarillinen 4 160
 Malta Maltan parlamentti Yksikamarillinen 5 69
 Marokko Marokon parlamentti Alahuone 5 395
Ylähuone 9 270
 Marshallinsaaret Marshallinsaarten parlamentti Yksikamarillinen 4 33
 Mauritania Mauritanian parlamentti Alahuone 5 146
Ylähuone 6 56
 Mauritius Mauritiuksen parlamentti Yksikamarillinen 5 65
 Meksiko Meksikon parlamentti Alahuone 3 500
Ylähuone 6 128
 Mikronesia Mikronesian liittovaltion kongressi Yksikamarillinen 4 14
 Moldova Moldovan parlamentti Yksikamarillinen 4 101
 Monaco Monacon parlamentti Yksikamarillinen 5 24
 Mongolia Mongolian parlamentti Yksikamarillinen 4 76
 Montenegro Montenegron parlamentti Yksikamarillinen 4 81
 Mosambik Mosambikin parlamentti Yksikamarillinen 5 250
 Myanmar (Burma) Myanmarin parlamentti Alahuone 5 440
Ylähuone 5 224
 Namibia Namibian parlamentti Alahuone 5 78
Ylähuone 6 26
 Nauru Naurun parlamentti Yksikamarillinen 3 18
   Nepal Nepalin parlamentti Yksikamarillinen 4 601
 Nicaragua Nicaraguan parlamentti Yksikamarillinen 5 92
 Niger Nigerin parlamentti Yksikamarillinen 5 171
 Nigeria Nigerian parlamentti Alahuone 4 360
Ylähuone 4 109
 Norja Storting Yksikamarillinen 4 169
 Norsunluurannikko Norsunluurannikon parlamentti Alahuone 5 255
Ylähuone 5 120
 Oman Omanin parlamentti Alahuone 4 84
Ylähuone 4 83
 Pakistan Pakistanin parlamentti Alahuone (kansalliskokous) 5 342
Ylähuone (senaatti) 6 104
 Palau Palaun parlamentti Alahuone 4 16
Ylähuone 4 9
Palestiina Palestiina Palestiinan parlamentti Yksikamarillinen 132
 Panama Panaman parlamentti Yksikamarillinen 5 71
 Papua-Uusi-Guinea Papua-Uuden-Guinean parlamentti Yksikamarillinen 5 109
 Paraguay Paraguayn parlamentti Alahuone 5 80
Ylähuone 5 45
 Peru Perun parlamentti Yksikamarillinen 5 130
 Portugali Tasavallan kokous Yksikamarillinen 4 230
 Puola Puolan parlamentti Alahuone (Sejm) 4 460
Ylähuone (Senaatti) 4 100
 Päiväntasaajan Guinea Päiväntasaajan Guinean parlamentti Alahuone 5 100
Ylähuone nimitetty 70
 Qatar Qatarin parlamentti Yksikamarillinen 35
 Ranska Ranskan parlamentti Alahuone (Kansalliskokous) 5 577
Ylähuone (Senaatti) 6 348
 Romania Romanian parlamentti Alahuone (edustajainhuone) 4 329
Ylähuone (senaatti) 4 137
 Ruanda Ruandan parlamentti Alahuone 5 80
Ylähuone 8 26
 Ruotsi Ruotsin valtiopäivät Yksikamarillinen 4 349
 Saint Kitts ja Nevis Saint Kittsin ja Nevisin parlamentti Yksikamarillinen 5 15
 Saint Lucia Saint Lucian parlamentti Alahuone 5 17
Ylähuone 11
 Saint Vincent ja Grenadiinit Saint Vincentin ja Grenadiinien parlamentti Yksikamarillinen 5 21
 Saksa Saksan liittopäivät Alahuone (Liittopäivät) 4 630
Ylähuone (Liittoneuvosto) riippuen osavaltioiden aikataulusta 69
 Salomonsaaret Salomonsaarten parlamentti Yksikamarillinen 4 50
 Sambia Sambian parlamentti Yksikamarillinen 5 150
 Samoa Samoan parlamentti Yksikamarillinen 5 49
 San Marino San Marinon parlamentti Yksikamarillinen 5 60
 São Tomé ja Príncipe São Tomén ja Príncipen parlamentti Yksikamarillinen 4 55
 Senegal Senegalin parlamentti Yksikamarillinen 5 150
 Serbia Serbian parlamentti Yksikamarillinen 4 250
 Seychellit Seychellien kansalliskokous Yksikamarillinen 5 31
 Sierra Leone Sierra Leonen parlamentti Yksikamarillinen 5 124
 Singapore Singaporen parlamentti Yksikamarillinen 5 99
 Slovakia Slovakian parlamentti Yksikamarillinen 4 150
 Slovenia Slovenian parlamentti Alahuone (kansalliskokous) 4 90
Ylähuone (kansallisneuvosto) 5 40
 Somalia Somalian parlamentti Alahuone 275
Ylähuone 56
 Sri Lanka Sri Lankan parlamentti Yksikamarillinen 5 225
 Sudan Sudanin parlamentti Alahuone 6 426
Ylähuone 6 50
 Suomi Eduskunta Yksikamarillinen 4 200
 Suriname Surinamen kansalliskokous Yksikamarillinen 5 51
 Sveitsi Sveitsin liittokokous Alahuone 4 200
Ylähuone 4 46
 Swazimaa Swazimaan parlamentti Alahuone 5 55
Ylähuone 30
 Syyria Syyrian parlamentti Yksikamarillinen 250
 Tadžikistan Tadžikistanin parlamentti Alahuone 5 63
Ylähuone 5 33
 Tansania Tansanian parlamentti Yksikamarillinen 5 384
 Tanska Kansankäräjät Yksikamarillinen 4 179
 Thaimaa Thaimaan parlamentti Yksikamarillinen 250
 Togo Togon parlamentti Yksikamarillinen 5 81
 Tonga Tongan parlamentti Yksikamarillinen 26
 Trinidad ja Tobago Trinidad ja Tobagon parlamentti Alahuone 5 41
Ylähuone 31
 Tunisia Tunisian parlamentti Yksikamarillinen 5 217
 Turkki Turkin kansalliskokous Yksikamarillinen 4 550
 Turkmenistan Turkmenistanin parlamentti Yksikamarillinen 5 125
 Tuvalu Tuvalun parlamentti Yksikamarillinen 4 15
 Tšad Tšadin parlamentti Yksikamarillinen 4 155
 Tšekki Tšekin parlamentti Alahuone (Edustajainhuone) 4 200
Ylähuone (Senaatti) 6 81
 Uganda Ugandan parlamentti Yksikamarillinen 5 426
 Ukraina Verh’ovna Rada Yksikamarillinen 5 450
 Unkari Unkarin parlamentti Yksikamarillinen 4 199
 Uruguay Uruguayn parlamentti Alahuone 5 99
Ylähuone 5 30
 Uusi-Seelanti Uuden-Seelannin parlamentti Yksikamarillinen 3 120
 Uzbekistan Uzbekistanin parlamentti Alahuone 5 150
Ylähuone 5 100
 Valko-Venäjä Valko-Venäjän parlamentti Alahuone 4 110
Ylähuone 4 64
 Vanuatu Vanuatun parlamentti Yksikamarillinen 4 52
 Vatikaanivaltio Paavillinen komissio Yksikamarillinen 5 7
 Venezuela Venezuelan parlamentti Yksikamarillinen 5 167
 Venäjä Venäjän liittokokous Alahuone (Duuma) 5 450
Ylähuone riippuen osavaltioiden aikataulusta 170
 Vietnam Vietnamin parlamentti Yksikamarillinen 5 498
 Viro Riigikogu Yksikamarillinen 4 101
 Yhdistynyt kuningaskunta Britannian parlamentti Alahuone (Yhdistyneen kuningaskunnan alahuone) 5 650
Ylähuone (Yhdistyneen kuningaskunnan ylähuone) elinikäinen 805
 Yhdistyneet arabiemiirikunnat Yhdistyneiden arabiemiirikuntien parlamentti Yksikamarillinen 40
 Yhdysvallat Yhdysvaltain kongressi Alahuone (Edustajainhuone) 2 435
Ylähuone (Senaatti) 6 100
 Zimbabwe Zimbabwen parlamentti Alahuone 5 210
Ylähuone 5 40

Itsehallinnolliset alueet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Itsehallinto-alue Parlamentin nimi Kamari(t) Toimikausi (vuosia) Paikkoja
 Ahvenanmaa Maakuntapäivät Yksikamarillinen 4 30
 Alderney Valtiopäivät 4 10
 Amerikan Samoa Fono Alahuone (edustajainhuone) 2 21
Ylähuone (senaatti) 4 18
 Anguilla Edustajainhuone Yksikamarillinen 5 11
 Aruba Valtiopäivät 4 21
 Azorit Lainsäädäntökokous 4 57
 Bermuda Edustajainhuone Alahuone 5 36
Senaatti Ylähuone 11
 Bougainville Edustajainhuone Yksikamarillinen 5 42
 Brittiläiset Neitsytsaaret Edustajainhuone Yksikamarillinen 4 15
Kanariansaaret Kanariansaaret Parlamentti 4 60
 Katalonia Parlamentti 4 135
 Cookinsaaret Parlamentti 4 24
 Caymansaaret Lainsäädäntökokous 4 18
 Krim Korkein-neuvosto 100
 Curaçao Valtiopäivät 4 21
 Falklandinsaaret Lainsäädäntökokous 4 11
 Färsaaret Parlamentti 4 33
 Ranskan Polynesia Edustajainhuone 5 57
 Galicia Parlamentti 4 75
 Gibraltar Parlamentti 4 17
 Grönlanti Parlamentti 4 31
 Guam Lainsäädäntökokous 4 15
 Guernsey Valtiopäivät 4 45
 Hongkong Lainsäädäntöneuvosto 4 70
 Kookossaaret Shire 2 7
 Niue Edustajainhuone 3 20
 Mansaari Edustajainhuone Alahuone 5 24
Lainsäädäntöneuvosto Ylähuone 5 11
 Jersey Valtiopäivät Yksikamarillinen 4 39
 Macao Lainsäädäntöneuvosto 4 29
 Madeira Lainsäädäntökokous 4 47
 Montserrat Lainsäädäntöneuvosto 5 9
 Pohjois-Irlanti Parlamentti 5 108
 Pohjois-Mariaanit Edustajainhuone Alahuone 2 20
Senaatti Ylähuone 2 10
 Pitcairn Neuvosto Yksikamarillinen 3 10
 Puerto Rico Edustajainhuone Alahuone 4 51
Senaatti Ylähuone 4 27
 Saint-Barthélemy Alueellinen neuvosto Yksikamarillinen 5 19
 Saint Helena Lainsäädäntöneuvosto 4 21
 Saint Martin Alueellinen neuvosto 23
 Saint Pierre ja Miquelon 6 19
 Sark Parlamentti 12
 Skotlanti Parlamentti 5 129
 Sint Maarten Valtiopäivät 4 15
 Tokelau Parlamentti 3 20
 Turks- ja Caicossaaret Edustajainhuone 4 21
Uuden-Kaledonian lippu Uusi-Kaledonia Kongressi 5 54
 Yhdysvaltain Neitsytsaaret Lainsäädäntöelin 2 15
 Wales Kansalliskokous 5 60
 Wallis ja Futuna Alueellinen neuvosto 5 20

Osittain tunnustetut valtiot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maa Parlamentin nimi Kamari(t) Toimikausi (vuosia) Paikkoja
 Abhasia Parlamentti Yksikamarillinen 5 35
 Artsakh Parlamentti Yksikamarillinen 5 33
Donetskin kansantasavallan lippu Donetskin kansantasavalta Kansanneuvosto Yksikamarillinen 4 100
 Etelä-Ossetia Parlamentti Yksikamarillinen 5 34
 Kosovo Parlamentti Yksikamarillinen 4 120
Luhanskin kansantasavallan lippu Luhanskin kansantasavalta Kansanneuvosto Yksikamarillinen 4 50
 Palestiina Lainsäädäntöneuvosto Yksikamarillinen
 Pohjois-Kypros Parlamentti Yksikamarillinen 5 50
 Taiwan Lakiasäätävä yuan Yksikamarillinen 4 113
 Transnistria Korkea neuvosto Yksikamarillinen 5 33
 Länsi-Sahara Kansalliskokous Yksikamarillinen ? 53