Luettelo parlamenteista

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Luettelo eri maiden parlamenteista:

Itsenäiset valtiot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

YK:n jäsen- ja tarkkailijavaltiot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

YK:n jäsen- tai tarkkailijavaltio Parlamentin nimi Kamari(t) Toimikausi (vuosia) Paikkoja
Afganistanin lippu Afganistan Afganistanin parlamentti Alahuone 5 249
Ylähuone 3, 4 ja 5 102
Alankomaiden lippu Alankomaat Alankomaiden parlamentti Alahuone 4 150
Ylähuone 4 75
Albanian lippu Albania Albanian parlamentti Yksikamarillinen 4 140
Algerian lippu Algeria Algerian parlamentti Alahuone 6 462
Ylähuone 5 144
Andorran lippu Andorra Andorran parlamentti Yksikamarillinen 4 28
Angolan lippu Angola Angolan parlamentti Yksikamarillinen 4 220
Antigua ja Barbudan lippu Antigua ja Barbuda Antiguan ja Barbudan parlamentti Alahuone 5 19
Ylähuone 5 17
Argentiinan lippu Argentiina Argentiinan parlamentti Alahuone 4 257
Ylähuone 6 72
Armenian lippu Armenia Armenian parlamentti Yksikamarillinen 5 131
Australian lippu Australia Australian parlamentti Alahuone (Senaatti) 3 150
Ylähuone (Edustajainhuone) 6 76
Azerbaidžanin lippu Azerbaidžan Azerbaidžanin parlamentti Yksikamarillinen 5 125
Bahaman lippu Bahama Bahaman parlamentti Alahuone 5 38
Ylähuone 5 16
Bahrainin lippu Bahrain Bahrainin parlamentti Alahuone 4 40
Ylähuone 4 40
Bangladeshin lippu Bangladesh Bangladeshin parlamentti Yksikamarillinen 5 350
Barbadoksen lippu Barbados Barbadoksen parlamentti Alahuone 5 30
Ylähuone 5 21
Belgian lippu Belgia Belgian parlamentti Alahuone (Edustajainhuone) 5 150
Ylähuone Senaatti 5 60
Belizen lippu Belize Belizen parlamentti Alahuone 5 31
Ylähuone 5 12
Beninin lippu Benin Beninin parlamentti Yksikamarillinen 4 83
Bhutanin lippu Bhutan Bhutanin parlamentti Alahuone 5 47
Ylähuone 4 25
Bolivian lippu Bolivia Bolivian parlamentti Alahuone 5 130
Ylähuone 5 36
Bosnia ja Hertsegovinan lippu Bosnia ja Hertsegovina Bosnian ja Hertsegovinan parlamentti Alahuone 4 42
Ylähuone 4 15
Botswanan lippu Botswana Botswanan parlamentti Yksikamarillinen 5 63
Brasilian lippu Brasilia Brasilian parlamentti Alahuone 4 513
Ylähuone 8 81
Brunein lippu Brunei Brunein parlamentti Yksikamarillinen ei määritelty 36
Bulgarian lippu Bulgaria Bulgarian parlamentti 4 240
Burkina Fason lippu Burkina Faso Burkina Fason parlamentti 5 127
Burundin lippu Burundi Burundin parlamentti Alahuone 5 121
Ylähuone 5 43
Chilen lippu Chile Chilen parlamentti Alahuone 4 120
Ylähuone 8 38
Costa Rican lippu Costa Rica Costa Rican parlamentti Yksikamarillinen 4 57
Djiboutin lippu Djibouti Djiboutin parlamentti 5 65
Dominican lippu Dominica Dominican parlamentti 5 21
Dominikaanisen tasavallan lippu Dominikaaninen tasavalta Dominikaanisen tasavallan parlamentti Alahuone 4 183
Ylähuone 4 32
Ecuadorin lippu Ecuador Ecuadorin parlamentti Yksikamarillinen 4 137
Egyptin lippu Egypti Egyptin parlamentti Yksikamarillinen 5 596
El Salvadorin lippu El Salvador El Salvadorin parlamentti Yksikamarillinen 3 84
Eritrean lippu Eritrea Eritrean parlamentti Yksikamarillinen 5 104
Espanjan lippu Espanja Espanjan parlamentti Alahuone (Senaatti) 4 350
Ylähuone (Edustajainhuone) 4 266
Etelä-Afrikan lippu Etelä-Afrikka Etelä-Afrikan parlamentti Alahuone 5 400
Ylähuone 90
Etelä-Sudanin lippu Etelä-Sudan Etelä-Sudanin parlamentti Alahuone 170
Ylähuone 50
Etiopia Etiopian parlamentti Alahuone 5 547
Ylähuone 5 112
Fidži Fidžin parlamentti Yksikamarillinen 4 50
Filippiinit Filippiinien parlamentti Alahuone 3 292
Ylähuone 6 24
Gabon Gabonin parlamentti Alahuone 5 121
Ylähuone 6 102
Gambia Gambian parlamentti Yksikamarillinen 5 53
Georgia Georgian parlamentti Yksikamarillinen 4 150
Ghana Ghanan parlamentti Yksikamarillinen 4 228
Grenada Grenadan parlamentti Alahuone 5 15
Ylähuone 5 13
Guatemala Guatemalan parlamentti Yksikamarillinen 4 158
Guinea Guinean parlamentti 5 114
Guinea-Bissau Guinea-Bissaun parlamentti 4 100
Guyana Guyanan parlamentti 5 65
Haiti Haitin parlamentti Alahuone 4 119
Ylähuone 6 30
Honduras Hondurasin parlamentti Yksikamarillinen 4 128
Indonesia Indonesian parlamentti Alahuone 5 560
Ylähuone 5 132
Intia Intian parlamentti Alahuone (Lok Sabha) 5 545
Ylähuone (Rajya Sabha) 6 245
Iran Iranin parlamentti Yksikamarillinen 4 290
Irak Irakin parlamentti 4 325
Irlanti Irlannin parlamentti Alahuone (Dáil Éireann) 5 158
Ylähuone (Seanad Éireann) 5 60
Islannin lippu Islanti Islannin parlamentti Yksikamarillinen 4 63
Israelin lippu Israel Israelin parlamentti Yksikamarillinen 4 120
Italia Italian parlamentti Alahuone (Edustajainhuone) 5 630
Ylähuone (Senaatti) 5 315
Itä-Timor Itä-Timorin parlamentti Yksikamarillinen 5 65
Itävalta Itävallan parlamentti Alahuone (Kansallinen neuvosto 5 183
Ylähuone (Liittoneuvosto) 5 ja 6 62
Jamaika Jamaikan parlamentti Alahuone 5 63
Ylähuone 5 21
Japani Japanin parlamentti Alahuone (Edustajainhuone) 4 475
Ylähuone (Senaatti) 6 242
Jemen Jemenin parlamentti Yksikamarillinen 6 301
Jordania Jordanian parlamentti Alahuone 4 150
Ylähuone 6 75
Kambodža Kambodžan parlamentti Alahuone (Kansalliskokous) 5 123
Ylähuone (Senaatti) 6 61
Kamerun Kamerunin parlamentti Alahuone 5 180
Ylähuone 5 100
Kanada Kanadan parlamentti Alahuone (Edustajainhuone) 4 338
Ylähuone (Senaatti) 75-ikävuoteen asti sallittu 105
Kap Verde Kap Verden parlamentti Yksikamarillinen 5 72
Kazakstan Kazakstanin parlamentti Alahuone (Mažilis) 5 98
Ylähuone 6 47
Kenia Kenian parlamentti Alahuone 5 349
Ylähuone 5 67
Keski-Afrikan tasavalta Keski-Afrikan tasavallan parlamentti Yksikamarillinen 5 100
Kiina Kiinan parlamentti Yksikamarillinen 5 2 987
Kirgisia Kirgisian parlamentti Yksikamarillinen 5 120
Kiribati Kiribatin parlamentti Yksikamarillinen 4 46
Kolumbia Kolumbian parlamentti Alahuone 4 166
Ylähuone 4 102
Komorit Komorien parlamentti Yksikamarillinen 5 33
Kongon demokraattinen tasavalta Kongon demokraattisen tasavallan parlamentti Alahuone 5 500
Ylähuone 5 108
Kongon tasavalta Kongon tasavallan parlamentti Alahuone 5 153
Ylähuone 5 52
Korean demokraattinen kansantasavalta (Pohjois-Korea) Pohjois-Korean parlamentti Yksikamarillinen 5 687
Korean tasavalta (Etelä-Korea) Etelä-Korean parlamentti Yksikamarillinen 4 300
Kreikka Kreikan parlamentti Yksikamarillinen 4 300
Kroatia Kroatian parlamentti Yksikamarillinen 4 151
Kuuba Kuuban parlamentti Yksikamarillinen 5 612
Kuwait Kuwaitin parlamentti Yksikamarillinen 4 50
Kypros Kyproksen parlamentti Yksikamarillinen 5 59
Laos Laosin parlamentti Yksikamarillinen 5 115
Latvia Latvian parlamentti Yksikamarillinen 4 100
Lesotho Lesothon parlamentti Alahuone 5 120
Ylähuone 5 33
Libanon Libanonin parlamentti Yksikamarillinen 4 128
Liberia Liberian parlamentti Alahuone 6 73
Ylähuone 9 30
Libya Libyan parlamentti Yksikamarillinen 200
Liechtenstein Liechtensteinin parlamentti Yksikamarillinen 4 25
Liettua Liettuan parlamentti Yksikamarillinen 4 141
Luxemburg Luxemburgin parlamentti Yksikamarillinen 5 60
Madagaskarin lippu Madagaskar Madagaskarin parlamentti Alahuone 5 160
Ylähuone 5 33
Pohjois-Makedonian lippu Pohjois-Makedonia Makedonian parlamentti Yksikamarillinen 4 123
Malawin lippu Malawi Malawin parlamentti Yksikamarillinen 5 193
Malediivien lippu Malediivit Malediivien parlamentti Yksikamarillinen 5 85
Malesian lippu Malesia Malesian parlamentti Alahuone 5 222
Ylähuone 3 70
Malin lippu. Mali Malin parlamentti Yksikamarillinen 4 160
Maltan lippu Malta Maltan parlamentti Yksikamarillinen 5 69
Marokon lippu Marokko Marokon parlamentti Alahuone 5 395
Ylähuone 9 270
Marshallinsaarten lippu Marshallinsaaret Marshallinsaarten parlamentti Yksikamarillinen 4 33
Mauritanian lippu Mauritania Mauritanian parlamentti Alahuone 5 146
Ylähuone 6 56
Mauritiuksen lippu Mauritius Mauritiuksen parlamentti Yksikamarillinen 5 65
Meksikon lippu Meksiko Meksikon parlamentti Alahuone 3 500
Ylähuone 6 128
Mikronesian lippu Mikronesian liittovaltio Mikronesian parlamentti Yksikamarillinen 4 14
Moldovan lippu Moldova Moldovan parlamentti Yksikamarillinen 4 101
Monacon lippu Monaco Monacon parlamentti Yksikamarillinen 5 24
Mongolian lippu Mongolia Mongolian parlamentti Yksikamarillinen 4 76
Montenegron lippu Montenegro Montenegron parlamentti Yksikamarillinen 4 81
Mosambikin lippu Mosambik Mosambikin parlamentti Yksikamarillinen 5 250
Myanmarin lippu Myanmar (Burma) Myanmarin parlamentti Alahuone 5 440
Ylähuone 5 224
Namibian lippu Namibia Namibian parlamentti Alahuone 5 78
Ylähuone 6 26
Naurun lippu Nauru Naurun parlamentti Yksikamarillinen 3 18
Nepalin lippu Nepal Nepalin parlamentti Yksikamarillinen 4 601
Nicaraguan lippu Nicaragua Nicaraguan parlamentti Yksikamarillinen 5 92
Nigerin lippu Niger Nigerin parlamentti Yksikamarillinen 5 171
Nigerian lippu Nigeria Nigerian parlamentti Alahuone 4 360
Ylähuone 4 109
Norjan lippu Norja Norjan parlamentti Yksikamarillinen 4 169
Norsunluurannikon lippu Norsunluurannikko Norsunluurannikon parlamentti Alahuone 5 255
Ylähuone 5 120
Omanin lippu Oman Omanin parlamentti Alahuone 4 84
Ylähuone 4 83
Pakistanin lippu Pakistan Pakistanin parlamentti Alahuone 5 342
Ylähuone 6 104
Palaun lippu Palau Palaun parlamentti Alahuone 4 16
Ylähuone 4 9
Palestiinan lippu Palestiina Palestiinan parlamentti Yksikamarillinen 132
Panaman lippu Panama Panaman parlamentti Yksikamarillinen 5 71
Papua-Uuden-Guinean lippu Papua-Uusi-Guinea Papua-Uuden-Guinean parlamentti Yksikamarillinen 5 109
Paraguayn lippu Paraguay Paraguayn parlamentti Alahuone 5 80
Ylähuone 5 45
Perun lippu Peru Perun parlamentti Yksikamarillinen 5 130
Portugalin lippu Portugali Portugalin parlamentti Yksikamarillinen 4 230
Puolan lippu Puola Puolan parlamentti Alahuone (Sejm) 4 460
Ylähuone (Senaatti) 4 100
Päiväntasaajan Guinean lippu Päiväntasaajan Guinea Päiväntasaajan Guinean parlamentti Alahuone 5 100
Ylähuone nimitetty 70
Qatarin lippu Qatar Qatarin parlamentti Yksikamarillinen 35
Ranskan lippu Ranska Ranskan parlamentti Alahuone (Kansalliskokous) 5 577
Ylähuone (Senaatti) 6 348
Romanian lippu Romania Romanian parlamentti Alahuone 4 329
Ylähuone 4 137
Ruandan lippu Ruanda Ruandan parlamentti Alahuone 5 80
Ylähuone 8 26
Ruotsin lippu Ruotsi Ruotsin parlamentti Yksikamarillinen 4 349
Saint Kitts ja Nevisin lippu Saint Kitts ja Nevis Saint Kittsin ja Nevisin parlamentti Yksikamarillinen 5 15
Saint Lucian lippu Saint Lucia Saint Lucian parlamentti Alahuone 5 17
Ylähuone 11
Saint Vincent ja Grenadiinien lippu Saint Vincent ja Grenadiinit Saint Vincentin ja Grenadiinien parlamentti Yksikamarillinen 5 21
Saksan lippu Saksa Saksan parlamentti Alahuone (Liittopäivät) 4 630
Ylähuone (Liittoneuvosto) riippuen osavaltioiden aikataulusta 69
Salomonsaarten lippu Salomonsaaret Salomonsaarten parlamentti Yksikamarillinen 4 50
Sambian lippu Sambia Sambian parlamentti Yksikamarillinen 5 150
Samoan lippu Samoa Samoan parlamentti Yksikamarillinen 5 49
San Marinon lippu San Marino San Marinon parlamentti Yksikamarillinen 5 60
São Tomé ja Príncipen lippu São Tomé ja Príncipe São Tomén ja Príncipen parlamentti Yksikamarillinen 4 55
Senegalin lippu Senegal Senegalin parlamentti Yksikamarillinen 5 150
Serbian lippu Serbia Serbian parlamentti Yksikamarillinen 4 250
Seychellien lippu Seychellit Seychellien parlamentti Yksikamarillinen 5 31
Sierra Leonen lippu Sierra Leone Sierra Leonen parlamentti Yksikamarillinen 5 124
Singaporen lippu Singapore Singaporen parlamentti Yksikamarillinen 5 99
Slovakian lippu Slovakia Slovakian parlamentti Yksikamarillinen 4 150
Slovenian lippu Slovenia Slovenian parlamentti Alahuone 4 90
Ylähuone 5 40
Somalian lippu Somalia Somalian parlamentti Alahuone 275
Ylähuone 56
Sri Lankan lippu Sri Lanka Sri Lankan parlamentti Yksikamarillinen 5 225
Sudanin lippu Sudan Sudanin parlamentti Alahuone 6 426
Ylähuone 6 50
Suomen lippu Suomi Suomen parlamentti Yksikamarillinen 4 200
Surinamen lippu Suriname Surinamen parlamentti Yksikamarillinen 5 51
Sveitsin lippu Sveitsi Sveitsin parlamentti Alahuone 4 200
Ylähuone 4 46
Swazimaan lippu Swazimaa Swazimaan parlamentti Alahuone 5 55
Ylähuone 30
Syyrian lippu Syyria Syyrian parlamentti Yksikamarillinen 250
Tadžikistanin lippu Tadžikistan Tadžikistanin parlamentti Alahuone 5 63
Ylähuone 5 33
Tansanian lippu Tansania Tansanian parlamentti Yksikamarillinen 5 384
Tanskan lippu Tanska Tanskan parlamentti Yksikamarillinen 4 179
Thaimaan lippu Thaimaa Thaimaan parlamentti Yksikamarillinen 250
Togon lippu Togo Togon parlamentti Yksikamarillinen 5 81
Tongan lippu Tonga Tongan parlamentti Yksikamarillinen 26
Trinidad ja Tobagon lippu Trinidad ja Tobago Trinidad ja Tobagon parlamentti Alahuone 5 41
Ylähuone 31
Tunisian lippu Tunisia Tunisian parlamentti Yksikamarillinen 5 217
Turkin lippu Turkki Turkin parlamentti Yksikamarillinen 4 550
Turkmenistanin lippu Turkmenistan Turkmenistanin parlamentti Yksikamarillinen 5 125
Tuvalun lippu Tuvalu Tuvalun parlamentti Yksikamarillinen 4 15
Tšadin lippu Tšad Tšadin parlamentti Yksikamarillinen 4 155
Tšekin lippu Tšekki Tšekin parlamentti Alahuone 4 200
Ylähuone 6 81
Ugandan lippu Uganda Ugandan parlamentti Yksikamarillinen 5 426
Ukrainan lippu Ukraina Ukrainan parlamentti Yksikamarillinen 5 450
Unkarin lippu Unkari Unkarin parlamentti Yksikamarillinen 4 199
Uruguayn lippu Uruguay Uruguayn parlamentti Alahuone 5 99
Ylähuone 5 30
Uuden-Seelannin lippu Uusi-Seelanti Uuden-Seelannin parlamentti Yksikamarillinen 3 120
Uzbekistanin lippu Uzbekistan Uzbekistanin parlamentti Alahuone 5 150
Ylähuone 5 100
Valko-Venäjän lippu Valko-Venäjä Valko-Venäjän parlamentti Alahuone 4 110
Ylähuone 4 64
Vanuatun lippu Vanuatu Vanuatun parlamentti Yksikamarillinen 4 52
Venezuelan lippu Venezuela Venezuelan parlamentti Yksikamarillinen 5 167
Venäjän lippu Venäjä Venäjän parlamentti Alahuone (Duuma) 5 450
Ylähuone riippuen osavaltioiden aikataulusta 170
Vietnamin lippu Vietnam Vietnamin parlamentti Yksikamarillinen 5 498
Viron lippu Viro Viron parlamentti Yksikamarillinen 4 101
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Yhdistynyt kuningaskunta Britannian parlamentti Alahuone (Yhdistyneen kuningaskunnan alahuone) 5 650
Ylähuone (Yhdistyneen kuningaskunnan ylähuone) elinikäinen 805
Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat Yhdistyneiden arabiemiirikuntien parlamentti Yksikamarillinen 40
Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Yhdysvaltain kongressi Alahuone (Edustajainhuone) 2 435
Ylähuone (Senaatti) 6 100
Zimbabwen lippu Zimbabwe Zimbabwen parlamentti Alahuone 5 210
Ylähuone 5 40

Itsehallinnolliset alueet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Itsehallinto-alue Parlamentin nimi Kamari(t) Toimikausi (vuosia) Paikkoja
Ahvenanmaan lippu Ahvenanmaa Maakuntapäivät Yksikamarillinen 4 30
Alderneyn lippu Alderney Valtiopäivät 4 10
Amerikan Samoan lippu Amerikan Samoa Edustajainhuone Alahuone 2 21
Senaatti Ylähuone 4 18
Anguillan lippu Anguilla Edustajainhuone Yksikamarillinen 5 11
Aruban lippu Aruba Valtiopäivät 4 21
Flag of the Azores.svg Azorit Lainsäädäntökokous 4 57
Bermudan lippu Bermuda Edustajainhuone Alahuone 5 36
Senaatti Ylähuone 11
Brittiläisten Neitsytsaarten lippu Brittiläiset Neitsytsaaret Edustajainhuone Yksikamarillinen 4 15
Kanariansaaret Kanariansaaret Parlamentti 4 60
Katalonian lippu Katalonia Parlamentti 4 135
Cookinsaarten lippu Cookinsaaret Parlamentti 4 24
Caymansaarten lippu Caymansaaret Lainsäädäntökokous 4 18
Krim Krim Korkein-neuvosto 100
Curaçaon lippu Curaçao Valtiopäivät 4 21
Falklandinsaaret Lainsäädäntökokous 4 11
Färsaaret Parlamentti 4 33
Ranskan Polynesia Edustajainhuone 5 57
Galicia Galicia Parlamentti 4 75
Gibraltarin lippu Gibraltar Parlamentti 4 17
Grönlannin lippu Grönlanti Parlamentti 4 31
Guam Lainsäädäntökokous 4 15
Guernsey Valtiopäivät 4 45
Hongkong Lainsäädäntöneuvosto 4 70
Niuen lippu Niue Edustajainhuone 3 20
Mansaaren lippu Mansaari Alahuone 5 24
Lainsäädäntöneuvosto Ylähuone 5 11
Jersey Valtiopäivät Yksikamarillinen 4 39
Macaon lippu Macao Lainsäädäntökokous 4 29
Madeiran lippu Madeira 4 47
Montserratin lippu Montserrat Lainsäädäntöneuvosto 5 9
Uuden-Kaledonian lippu Uusi-Kaledonia Kongressi 5 54
Pohjois-Irlannin lippu Pohjois-Irlanti Parlamentti 5 108
Pohjois-Mariaanien lippu Pohjois-Mariaanit Edustajainhuone Alahuone 2 20
Senaatti Ylähuone 2 10
Pitcairnin lippu Pitcairn Neuvosto Yksikamarillinen 3 10
Puerto Ricon lippu Puerto Rico Edustajainhuone Alahuone 4 51
Senaatti Ylähuone 4 27
Saint-Barthélemyn lippu Saint-Barthélemy Alueellinen neuvosto Yksikamarillinen 5 19
Saint Helenan lippu Saint Helena Lainsäädäntöneuvosto 4 21
Saint Martinin lippu Saint-Martin Alueellinen neuvosto 23
Saint Pierre ja Miquelon Saint Pierre ja Miquelon 6 19
Sarkin lippu Sark Parlamentti 12
Skotlannin lippu Skotlanti Parlamentti 5 129
Sint Maartenin lippu Sint Maarten Valtiopäivät 4 15
Tokelaun lippu Tokelau Parlamentti 3 20
Turks- ja Caicossaarten lippu Turks- ja Caicossaaret Edustajainhuone 4 21
Yhdysvaltain Neitsytsaarten lippu Yhdysvaltain Neitsytsaaret Lainsäädäntöelin 2 15
Walesin lippu Wales Kansalliskokous 5 60
Wallis ja Futunan lippu Wallis ja Futuna Alueellinen neuvosto 5 20