Luettelo pääkaupungeista väkiluvun mukaan

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Peking, Kiina
New Delhi, Intia
Tokio, Japani
Manila, Filippiinit
Jakarta, Indonesia
Lontoo, Britannia
Lima, Peru
Berliini, Saksa
Kiova, Ukraina
Brasilia, Brasilia
Luanda, Angola
Pretoria, Etelä-Afrikka
Pariisi, Ranska
Phnom Penh, Kambodža
Taškent, Uzbekistan
Tukholma, Ruotsi
Bukarest Romania
Baku, Azerbaidžan
Budapest, Unkari
Varsova, Puola
Minsk, Valko-Venäjä
Kuwait City, Kuwait
Bryssels, Belgia
Ottawa, Ontario, Kanada
Jerusalem, Israel
Kingston, Jamaica
Washington D.C. Yhdysvallat
Asuncion, Paraguay
Riga, Latvia
Helsinki, Suomi
Vilna Litettua
Tallinna, Viro
Nikosia, Kypros
Ateena, Kreikka

Tämä on luettelo pääkaupungeista väkiluvun mukaan. Merentakaisten alueiden ja kiistanalaisten alueiden pääkaupungit on kursivoitu. Väestötilastot koskevat vain virallista pääkaupunkialuetta, eivätkä ne sisällä metropolialueita. Luettelo sisältää myös itsehallinto-alueet.

Luettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sija Valtio/territorio Pääkaupunki Väkiluku Vuosi %
1  Kiina Peking &&&&&&&020693000.&&&&0020 693 000[1] 2012 1,52%
2  Intia New Delhi 0Virhe lausekkeessa: tunnistamaton välimerkki ”,”..0Virhe lausekkeessa: tunnistamaton välimerkki ”,”.16 787 949[2] 2014 1,10%
3  Japani Tokio &&&&&&&013189000.&&&&0013 189 000[3] 2011 10,32%
4  Filippiinit Manila &&&&&&&012877253.&&&&0012 877 253[4] 2015 29%
5  Venäjä Moskova &&&&&&&011541000.&&&&0011 541 000[5] 2011 8,07%
6  Egypti Kairo &&&&&&&010230350.&&&&0010 230 350 2012 11,10%
7  Indonesia Jakarta &&&&&&&010187595.&&&&0010 187 595[6] 2011 4,18%
8  Kongon demokraattinen tasavalta Kinshasa 0Virhe lausekkeessa: tunnistamaton välimerkki ”,”..0Virhe lausekkeessa: tunnistamaton välimerkki ”,”.10 125 000[7] 2012 12,30%
9  Etelä-Korea Soul 0Virhe lausekkeessa: tunnistamaton välimerkki ”,”..0Virhe lausekkeessa: tunnistamaton välimerkki ”,”.9 989 795[8] 2015 20,47%
10  Bangladesh Dhaka 0Virhe lausekkeessa: tunnistamaton välimerkki ”,”..0Virhe lausekkeessa: tunnistamaton välimerkki ”,”.8 906 000 [9] 2011 5,56%
11  Meksiko México &&&&&&&&08851080.&&&&008 851 080[10] 2010 7,51%
12  Iran Teheran &&&&&&&&08846782.&&&&008 846 782 2014 9,91%
13 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia Lontoo &&&&&&&&08630100.&&&&008 630 100[11] 2015 13,25%
14  Peru Lima &&&&&&&&08481415.&&&&008 481 415[12] 2012 28,29%
15  Thaimaa Bangkok &&&&&&&&08249117.&&&&008 249 117[13] 2010 12,42%
16  Kolumbia Bogotá &&&&&&&&07613303.&&&&007 613 303[14] 2011 16,17%
17  Vietnam Hanoi &&&&&&&&07587800.&&&&007 587 800[15] 2014 8,22%
18  Hongkong &&&&&&&&07298600.&&&&007 298 600[16] 2015 100%
19  Irak Bagdad &&&&&&&&07216040.&&&&007 216 040[17][18][19] [20] 21,59%
20  Singapore &&&&&&&&05535000.&&&&005 535 000[21] 2015 100%
21  Turkki Ankara &&&&&&&&05150072.&&&&005 150 072 2014 6,72%
22  Chile Santiago &&&&&&&&05084038.&&&&005 084 038[22] 2012 29,12%
23  Saudi-Arabia Riad &&&&&&&&04878723.&&&&004 878 723[23] 2009 18,20%
24  Saksa Berliini &&&&&&&&03520000.&&&&003 520 000[24] 2012 4,38%
25  Syyria Damaskos &&&&&&&&03500000.&&&&003 500 000 15,32%
26  Algeria Alger &&&&&&&&03415811.&&&&003 415 811 8,45%
27  Espanja Madrid &&&&&&&&03233527.&&&&003 233 527[25] 2012 6,84%
28  Pohjois-Korea Pjongjang &&&&&&&&03144005.&&&&003 144 005 12,63%
29  Afganistan Kabul &&&&&&&&03140853.&&&&003 140 853 10,28%
30  Kenia Nairobi &&&&&&&&03138369.&&&&003 138 369 2010 7,67%
31  Kreikka Ateena &&&&&&&&03090508.&&&&003 090 508 28,02%
32  Etiopia Addis Abeba &&&&&&&&03040740.&&&&003 040 740[26] 2012 3,31%
33  Argentiina Buenos Aires &&&&&&&&02891082.&&&&002 891 082[27] 2010 7,16%
34  Italia Rooma &&&&&&&&02868104.&&&&002 868 104[28] 2014 4,72%
35  Ukraina Kiova &&&&&&&&02847200.&&&&002 847 200[29] 2013 6,26%
36  Kamerun Yaoundé &&&&&&&&02765568.&&&&002 765 568 [30] 2015 11,65%
37  Taiwan Taipei &&&&&&&&02686516.&&&&002 686 516[31] 2013 11,53%
38  Brasilia Brasília &&&&&&&&02648532.&&&&002 648 532[32] 2012 1,33%
39  Jordania Amman &&&&&&&&02600603.&&&&002 600 603 40,26%
40  Angola Luanda &&&&&&&&02453779.&&&&002 453 779 11,43%
41  Etelä-Afrikka Pretoria &&&&&&&&02345908.&&&&002 345 908 4,43%
42  Ranska Pariisi &&&&&&&&02241346.&&&&002 241 346[33] 2014 3,38%
43  Uzbekistan Taškent &&&&&&&&02207850.&&&&002 207 850 7,30%
44  Azerbaidžan Baku &&&&&&&&02204200.&&&&002 204 200[34] 2015 22,96%
45  Kuuba Havanna &&&&&&&&02135498.&&&&002 135 498[35] 2010 18,93%
46  Kambodža Phnom Penh &&&&&&&&02011725.&&&&002 011 725 13,29%
47  Romania Bukarest &&&&&&&&01942254.&&&&001 942 254[36] 9,73%
48  Venezuela Caracas &&&&&&&&01838939.&&&&001 838 939 6,05%
49  Kongon tasavalta Brazzaville &&&&&&&&01827000.&&&&001 827 000 2014 39,19%
50  Marokko Rabat &&&&&&&&01789635.&&&&001 789 635 5,42%
51  Itävalta Wien &&&&&&&&01749673.&&&&001 749 673[37] 2013 20,65%
52  Sudan Khartum &&&&&&&&01740661.&&&&001 740 661 4,59%
53  Unkari Budapest &&&&&&&&01729040.&&&&001 729 040[38] 2011 17,34%
54  Puola Varsova &&&&&&&&01711324.&&&&001 711 324[39] 2012 4,42%
55  Valko-Venäjä Minsk &&&&&&&&01702061.&&&&001 702 061 17,98%
56  Uganda Kampala &&&&&&&&01659600.&&&&001 659 600 4,42%
57  Ghana Accra &&&&&&&&01640507.&&&&001 640 507 6,33%
58  Madagaskar Antananarivo &&&&&&&&01613375.&&&&001 613 375[40] 7,04%
59  Libanon Beirut &&&&&&&&01574387.&&&&001 574 387 35,25%
60  Ecuador Quito &&&&&&&&01504991.&&&&001 504 991 9,65%
61  Zimbabwe Harare &&&&&&&&01487028.&&&&001 487 028 10,51%
62  Qatar Doha &&&&&&&&01450000.&&&&001 450 000 66,85%
63  Jemen Sanaa &&&&&&&&01431649.&&&&001 431 649 5,87%
64  Guinea Conakry &&&&&&&&01399981.&&&&001 399 981 11,91%
65  Malesia Kuala Lumpur &&&&&&&&01381830.&&&&001 381 830 4,65%
66  Uruguay Montevideo &&&&&&&&01369797.&&&&001 369 797 40,21%
67  Sambia Lusaka &&&&&&&&01331254.&&&&001 331 254 9,16%
68  Mali Bamako &&&&&&&&01289626.&&&&001 289 626 8,43%
69  Tšekki Praha &&&&&&&&01241664.&&&&001 241 664[41] 2011 11,83%
70  Haiti Port-au-Prince &&&&&&&&01235227.&&&&001 235 227 11,97%
71  Libya Tripoli &&&&&&&&01184045.&&&&001 184 045 19,09%
72  Kuwait Kuwait &&&&&&&&01171880.&&&&001 171 880 34,78%
73  Serbia Belgrad &&&&&&&&01154589.&&&&001 154 589 16,12%
74  Dominikaaninen tasavalta Santo Domingo &&&&&&&&01111838.&&&&001 111 838[42] 2010 11,10%
75  Somalia Mogadishu &&&&&&&&01097133.&&&&001 097 133 10,45%
76  Bulgaria Sofia &&&&&&&&01090295.&&&&001 090 295 15,02%
77  Belgia Bryssel &&&&&&&&01080790.&&&&001 080 790[43] 9,65%
78  Armenia Jerevan &&&&&&&&01080487.&&&&001 080 487[40] 36,29%
79  Mosambik Maputo &&&&&&&&01076689.&&&&001 076 689 4,17%
80  Sierra Leone Freetown &&&&&&&&01070200.&&&&001 070 200 17,57%
81  Irlanti Dublin &&&&&&&&01173179.&&&&001 173 179 24,63%
82  Georgia Tbilisi &&&&&&&&01044993.&&&&001 044 993 23,34%
83  Senegal Dakar &&&&&&&&01030594.&&&&001 030 594 7,29%
84  Guatemala Guatemala &&&&&&&&01022000.&&&&001 022 000 2001 8,90%
85  Liberia Monrovia &&&&&&&&01010970.&&&&001 010 970 23,54%
86  Burkina Faso Ouagadougou &&&&&&&&01005231.&&&&001 005 231 5,94%
87    Nepal Kathmandu &&&&&&&&01744240.&&&&001 744 240 2011[44] 3,69%
88  Pakistan Islamabad &&&&&&&&&0955629.&&&&00955 629 0,48%
89  Nicaragua Managua &&&&&&&&&0926883.&&&&00926 883 15,24%
90  Myanmar Naypyidaw[45] &&&&&&&&&0925000.&&&&00925 000[46] 1,74%
91  Mongolia Ulan Bator &&&&&&&&&0907802.&&&&00907 802 31,98%
92  Malawi Lilongwe &&&&&&&&&0902388.&&&&00902 388 5,52%
93  Ruotsi Tukholma &&&&&&&&&0901698.&&&&00901 698[47] 2014 22,33%
94  Kanada Ottawa &&&&&&&&&0898150.&&&&00898 150[48] 2,55%
95  Bolivia La Paz &&&&&&&&&0877363.&&&&00877 363 8,22%
96  Kirgisia Biškek &&&&&&&&&0843240.&&&&00843 240 14,74%
97  Kazakstan Astana &&&&&&&&&0835153.&&&&00835 153 2014 4,79%
98  Togo Lomé &&&&&&&&&0824738.&&&&00824 738 12,10%
99  Panama Panamá &&&&&&&&&0813097.&&&&00813 097 21,04%
100  Alankomaat Amsterdam 0Virhe lausekkeessa: tunnistamaton välimerkki ”,”..0Virhe lausekkeessa: tunnistamaton välimerkki ”,”.810 909[49] 4,83%
101  Kroatia Zagreb &&&&&&&&&0804200.&&&&00804 200[50] 18,91%
102  Oman Masqat &&&&&&&&&0797000.&&&&00797 000[51] 21,94%
103  Niger Niamey &&&&&&&&&0794814.&&&&00794 814[49] 4,46%
104  Moldova Chișinău &&&&&&&&&0794800.&&&&00794 800 [52] 22,33%
105  Israel Jerusalem[53] [54] [55] [56] &&&&&&&&&0780200.&&&&00780 200[57] 9,68%
106  Nigeria Abuja &&&&&&&&&0778567.&&&&00778 567 [58] 0,45%
107  Albania Tirana &&&&&&&&&0763634.&&&&00763 634 27,53%
108  Tunisia Tunis &&&&&&&&&0767629.&&&&00767 629 7,05%
109  Turkmenistan Ašgabat &&&&&&&&&0763537.&&&&00763 537 14,57%
110  Tšad N’Djamena &&&&&&&&&0751288.&&&&00751 288 5,86%
111  Honduras Tegucigalpa &&&&&&&&&0735982.&&&&00735 982 9,09%
112  Keski-Afrikan tasavalta Bangui &&&&&&&&&0731548.&&&&00731 548 14,79%
113  Mauritania Nouakchott &&&&&&&&&0719167.&&&&00719 167 18,49%
114  Ruanda Kigali &&&&&&&&&0718414.&&&&00718 414 6,10%
115  Latvia Riika &&&&&&&&&0713016.&&&&00713 016 35,42%
116  Jamaika Kingston &&&&&&&&&0701063.&&&&00701 063 25,82%
118  Yhdysvallat Washington &&&&&&&&&0658893.&&&&00658 893 2014 0,21%
119  Norja Oslo &&&&&&&&&0645701.&&&&00645 701[59] 2013 12,70%
120  Suomi Helsinki &&&&&&&&&0635591.&&&&00635 591[60] 2016 11,55%
121  Yhdistyneet arabiemiirikunnat Abu Dhabi &&&&&&&&&0585097.&&&&00585 097[61] 6,27%
122  Tadžikistan Dušanbe &&&&&&&&&0582496.&&&&00582 496 7,10%
123  Portugali Lissabon &&&&&&&&&0564657.&&&&00564 657 5,40%
124  Tanska Kööpenhamina 0Virhe lausekkeessa: tunnistamaton välimerkki ”,”..0Virhe lausekkeessa: tunnistamaton välimerkki ”,”.562 253 10,02%
125  Liettua Vilna &&&&&&&&&0556723.&&&&00556 723 18,83%
126  Gabon Libreville &&&&&&&&&0556425.&&&&00556 425 33,28%
127  Eritrea Asmara &&&&&&&&01258001.&&&&001 258 001 5,20%
128  El Salvador San Salvador &&&&&&&&&0521366.&&&&00521 366 8,22%
129  Pohjois-Makedonia Skopje &&&&&&&&&0521000.&&&&00521 000 25%
129  Paraguay Asunción &&&&&&&&&0520722.&&&&00520 722 7,66%
130  Macao 520 400 [62] 100%
131  Skotlanti Edinburgh &&&&&&&&&0492680.&&&&00492 680 9,30%
132  Djibouti Djibouti &&&&&&&&&0475332.&&&&00475 332 54,45%
133  Norsunluurannikko Yamoussoukro &&&&&&&&&0454929.&&&&00454 929 2,24%
134  Guinea-Bissau Bissau &&&&&&&&&0452640.&&&&00452 640 26,56%
135  Viro Tallinna &&&&&&&&&0440206.&&&&00440 206[63] 33,22%
136  Slovakia Bratislava &&&&&&&&&0424207.&&&&00424 207 7,84%
137  Puerto Rico San Juan &&&&&&&&&0421356.&&&&00421 356
138  Uusi-Seelanti Wellington 0Virhe lausekkeessa: tunnistamaton välimerkki ”,”..0Virhe lausekkeessa: tunnistamaton välimerkki ”,”.405 000 2015[64] 8,66%
139  Burundi Bujumbura &&&&&&&&&0384461.&&&&00384 461[65] 3,78%
140  Bosnia ja Hertsegovina Sarajevo &&&&&&&&&0383604.&&&&00383 604 10,02%
141  Etelä-Sudan Juba &&&&&&&&&0372410.&&&&00372 410 3,30%
141  Australia Canberra &&&&&&&&&0354644.&&&&00354 644[66] 1,53%
142  Wales Cardiff &&&&&&&&&0346100.&&&&00346 100 11,30%
143  Pohjois-Irlanti Belfast &&&&&&&&&0333871.&&&&00333 871 18,44%
144  Costa Rica San José &&&&&&&&&0328195.&&&&00328 195 6,74%
145  Papua-Uusi-Guinea Port Moresby &&&&&&&&&0299396.&&&&00299 396[67] 4,09%
146  Laos Vientiane &&&&&&&&&0287579.&&&&00287 579 4,25%
147  Tansania Dodoma &&&&&&&&&0287200.&&&&00287 200 2002 arvio[68] 0,80%
148  Lesotho Maseru &&&&&&&&&0267652.&&&&00267 652[67] 12,91%
149  Kypros Nikosia (etelä) &&&&&&&&&0270000.&&&&00270 000 late 2004[69] 26,57%
150  Slovenia Ljubljana &&&&&&&&&0280140.&&&&00280 140 13,60%
151  Suriname Paramaribo &&&&&&&&&0254147.&&&&00254 147 47,13%
152  Namibia Windhoek &&&&&&&&&0252721.&&&&00252 721 10,97%
153  Bahama Nassau &&&&&&&&&0248948.&&&&00248 948 65,97%
154  Botswana Gaborone &&&&&&&&&0225656.&&&&00225 656[70] 11,17%
155  Benin Porto-Novo &&&&&&&&&0223552.&&&&00223 552 [71] 2,17%
156  Kosovo Pristina 0Virhe lausekkeessa: tunnistamaton välimerkki ”,”..0Virhe lausekkeessa: tunnistamaton välimerkki ”,”.198 214
157 Länsi-Saharan lippu Länsi-Sahara El Aaiún (vaatimus)
Tifariti (välikainen)
&&&&&&&&&0194668.&&&&00194 668
&&&&&&&&&&&03000.&&&&003 000 [72]

2009
158  Transnistria Tiraspol &&&&&&&&&0159163.&&&&00159 163
159  Mauritius Port Louis &&&&&&&&&0147251.&&&&00147 251[73] 12,28%
160  Montenegro Podgorica &&&&&&&&&0141854.&&&&00141 854 22,83%
161  Bahrain Manama &&&&&&&&&0140616.&&&&00140 616 10,56%
162  Guyana Georgetown &&&&&&&&&0134599.&&&&00134 599 16,83%
163  Kap Verde Praia &&&&&&&&&0125464.&&&&00125 464 25,15%
164  Sveitsi Bern (de facto) &&&&&&&&&0121631.&&&&00121 631 [74] 1,51%
165  Sri Lanka Colombo &&&&&&&&&0118556.&&&&00118 556[75] 0,58%
166  Islanti Reykjavík &&&&&&&&&0115000.&&&&00115 000[76] 35,60%
167  Barbados Bridgetown &&&&&&&&&0110000.&&&&00110 000 39,06%
168  Malediivit Malé &&&&&&&&&0103693.&&&&00103 693 30,05%
169  Bhutan Thimphu &&&&&&&&&0101259.&&&&00101 259 [75] 13,43%
170  Päiväntasaajan Guinea Malabo &&&&&&&&&0100677.&&&&00100 677 [77] 13,30%
171 Uuden-Kaledonian lippu Uusi-Kaledonia (Ranska) Nouméa &&&&&&&&&&089207.&&&&0089 207[78]
172 Pohjois-Kyproksen lippu Pohjois-Kypros Nikosia (pohjoinen) &&&&&&&&&&084893.&&&&0084 893
173  Fidži Suva &&&&&&&&&&084410.&&&&0084 410[78] 9,58%
174  Swazimaa Mbabane &&&&&&&&&&081594.&&&&0081 594 6,53%
175  Luxemburg Luxembourg &&&&&&&&&&076420.&&&&0076 420[79] 14,07%
176  Saint Lucia Castries &&&&&&&&&&070000.&&&&0070 000[80] 38,40%
177  Pohjois-Mariaanit (Yhdysvallat) Saipan &&&&&&&&&&062392.&&&&0062 392 (2000)[81]
178  Komorit Moroni &&&&&&&&&&060200.&&&&0060 200 8,19%
179  Salomonsaaret Honiara &&&&&&&&&&059288.&&&&0059 288[78] 10,56%
180  Itä-Timor Dili &&&&&&&&&&059069.&&&&0059 069 5,01%
181  São Tomé ja Príncipe São Tomé &&&&&&&&&&056166.&&&&0056 166 29,10%
182  Amerikan Samoa (Yhdysvallat) Pago Pago &&&&&&&&&&052000.&&&&0052 000 (2003)[82]
183  Trinidad ja Tobago Port of Spain &&&&&&&&&&050479.&&&&0050 479 3,76%
184 Vuoristo-Karabahin lippu Vuoristo-Karabahin tasavalta Stepanakert &&&&&&&&&&049986.&&&&0049 986
185  Curaçao (Alankomaat) Willemstad &&&&&&&&&&049885.&&&&0049 885 [83]
186  Saint Vincent ja Grenadiinit Kingstown 0Virhe lausekkeessa: tunnistamaton välimerkki ”,”..0Virhe lausekkeessa: tunnistamaton välimerkki ”,”.40 020 36,59%
187  Samoa Apia &&&&&&&&&&039813.&&&&0039 813[84] 20,91%
188  Vanuatu Port Vila &&&&&&&&&&038000.&&&&0038 000 [85] 15,03%
189  Monaco &&&&&&&&&&035986.&&&&0035 986 (2011 arvio)[86]
190  Gambia Banjul &&&&&&&&&&034828.&&&&0034 828 1,88%
191  Kiribati Tarawa &&&&&&&&&&030000.&&&&0030 000[87] 29,31%
192  Aruba (Alankomaat) Oranjestad &&&&&&&&&&029998.&&&&0029 998[88]
193  Seychellit Victoria &&&&&&&&&&029298.&&&&0029 298 32,86%
194  Gibraltar (Britannia) Gibraltar &&&&&&&&&&029286.&&&&0029 286
195  Jersey (Britannia) Saint Helier &&&&&&&&&&028380.&&&&0028 380
196  Brunei Bandar Seri Begawan &&&&&&&&&&028135.&&&&0028 135 6,73%
197  Caymansaaret (Britannia) George Town &&&&&&&&&&026798.&&&&0026 798
198  Mansaari (Britannia) Douglas &&&&&&&&&&026600.&&&&0026 600
199  Ranskan Polynesia (Ranska) Papeete &&&&&&&&&&026200.&&&&0026 200 [89]
200 Palestiinan lippu Länsiranta Ramallah (de facto) &&&&&&&&&&025500.&&&&0025 500[90]
201  Marshallinsaaret Majuro &&&&&&&&&&025400.&&&&0025 400 48,26%
202  Andorra Andorra la Vella &&&&&&&&&&022884.&&&&0022 884 28,89%
203  Antigua ja Barbuda St, John's &&&&&&&&&&022679.&&&&0022 679[91] 25,20%
204  Tonga Nukuʻalofa &&&&&&&&&&022400.&&&&0022 400 21,27%
205  Färsaaret (Tanska) Tórshavn &&&&&&&&&&018573.&&&&0018 573 [92]
206  Guernsey (Britannia) Saint Peter Port &&&&&&&&&&016701.&&&&0016 701
207  Belize Belmopan &&&&&&&&&&016451.&&&&0016 451[93] 4,96%
208  Grönlanti (Tanska) Nuuk (Godthåb) &&&&&&&&&&015469.&&&&0015 469
209  Dominica Roseau &&&&&&&&&&014847.&&&&0014 847 [94] 20,62%
210  Saint Kitts ja Nevis Basseterre &&&&&&&&&&013043.&&&&0013 043 24,07%
211  Ahvenanmaa (Suomi) Maarianhamina &&&&&&&&&&011296.&&&&0011 296 [95]
212  Yhdysvaltain Neitsytsaaret (Yhdysvallat) Charlotte Amalie &&&&&&&&&&010817.&&&&0010 817
213  Mikronesia Palikir &&&&&&&&&&&09900.&&&&009 900 9,56%
214  Brittiläiset Neitsytsaaret (Britannia) Road Town &&&&&&&&&&&09400.&&&&009 400
215  Grenada St, George's &&&&&&&&&&&07500.&&&&007 500 7,08%
216  Malta Valletta &&&&&&&&&&&06444.&&&&006 444[96] 2014 1,45%
217 Saint Barthélemyn lippu Saint Barthélemy (Ranska) Gustavia &&&&&&&&&&&06000.&&&&006 000
218 Saint Martinin lippu Saint-Martin (Ranska) Marigot &&&&&&&&&&&05700.&&&&005 700
219 Saint Pierre ja Miquelon Saint Pierre ja Miquelon (Ranska) Saint-Pierre &&&&&&&&&&&05509.&&&&005 509
220  Cookinsaaret (Uusi-Seelanti) Avarua &&&&&&&&&&&05445.&&&&005 445
221  Liechtenstein Vaduz &&&&&&&&&&&05248.&&&&005 248 14,21%
222  San Marino San Marino &&&&&&&&&&&04493.&&&&004 493
223  Tuvalu Funafuti &&&&&&&&&&&04492.&&&&004 492 45,48%
224  Turks- ja Caicossaaret (Britannia) Cockburn Town &&&&&&&&&&&03700.&&&&003 700
225  Falklandinsaaret (Britannia) Port Stanley &&&&&&&&&&&02115.&&&&002 115 [97]
226 Huippuvuorten lippu Huippuvuoret (Norja) Longyearbyen &&&&&&&&&&&02075.&&&&002 075
227  Joulusaari (Australia) Flying Fish Cove &&&&&&&&&&&01493.&&&&001 493 [98]
228  Sint Maarten (Alankomaat) Philipsburg &&&&&&&&&&&01338.&&&&001 338
229 Wallis ja Futunan lippu Wallis ja Futuna (Ranska) Mata-Utu &&&&&&&&&&&01191.&&&&001 191
230  Anguilla (Britannia) The Valley &&&&&&&&&&&01169.&&&&001 169
231  Nauru Yaren (de facto) &&&&&&&&&&&01100.&&&&001 100[99] 10,91%
232  Guam (US) Hagåtña &&&&&&&&&&&01100.&&&&001 100
233  Montserrat (Britannia) Brades (de facto) &&&&&&&&&&&&0391.&&&&00391
234  Bermuda (Britannia) Hamilton &&&&&&&&&&&01010.&&&&001 010
235  Norfolkinsaari (Australia) Kingston &&&&&&&&&&&&0880.&&&&00880 [100]
236  Vatikaanivaltio &&&&&&&&&&&&0826.&&&&00826 (2009 arvio)[101] 100%
237 Saint Helenan lippu Saint Helena (Britannia) Jamestown &&&&&&&&&&&&0714.&&&&00714
238  Niue (Uusi-Seelanti) Alofi &&&&&&&&&&&&0616.&&&&00616
239  Tokelau (Uusi-Seelanti) Atafu &&&&&&&&&&&&0524.&&&&00524
240  Palau Ngerulmud &&&&&&&&&&&&0391.&&&&00391 1,87%
241  Kookossaaret (Australia) West Island &&&&&&&&&&&&0120.&&&&00120
242  Pitcairn (Britannia) Adamstown &&&&&&&&&&&&&056.&&&&0056 100%
243  Etelä-Georgia ja Eteläiset Sandwichsaaret (Britannia) King Edward Point &&&&&&&&&&&&&018.&&&&0018

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. 10 Things to know about BEIJING UNESCO. Viitattu 24. kesäkuuta 2013.
  2. Cities having population 1 lakh and above censusindia. The Registrar General & Census Commissioner, India. Viitattu 18. syyskuuta 2011.
  3. Overview of Tokyo. Tokyo's History, Geography, and Population Tokyo Metropolitan Government. Arkistoitu 23. joulukuuta 2008. Viitattu 21. joulukuuta 2012.
  4. 2010 Census of Population and Housing: National Capital Region Philippine Statistics Authority. Viitattu 10. elokuuta 2013.
  5. Russia 2012 Statistical Pocketbook Federal State Statistics Service (Rosstat). Viitattu 21 . joulukuuta2012.
  6. Jumlah Penduduk Provinsi DKI Jakarta Dinas Kependudukan dan Catatan Sipil Provinsi DKI Jakarta. Arkistoitu 26 . kesäkuuta 2013. Viitattu 21 . joukukuuta 2012. Indonesian
  7. DemographiaWorld Urban Areas - 8th Annual Edition (PDF) .huhtikuuta 2012. Demographia. Viitattu 25 . kesäkuuta 2012.
  8. Seoul Statistics. Seoul Metropolitan Government. Viitattu 3 . joukukuuta2015.
  9. Population & Housing Census-2011 Bangladesh Bureau of Statistics. Arkistoitu 8 . joukukuuta2015. Viitattu 20. lokakuta 2015.
  10. Censo de Población y Vivienda: Distrito Federal Instituto Nacional de Estadística y Geografía (INEGI). Arkistoitu 27 . kesäkuuta 2012. Viitattu 21 . joukukuuta 2012. Spanish
  11. Population Growth in London, 1939-2015 Greater London Authority. Viitattu 7 .heinäkuuta 2015.
  12. Estado de la población peruana 2012 INEI - Instituto Nacional de Estadística e Informática. Viitattu 16 .toukokuuta 2013. Spanish
  13. Table 1: Number of population and sex ratio (males per 100 females) by region, province and area National Statistics Office of the Kingdom of Thailand. Viitattu 21 . joukukuuta 2012.
  14. Reloj de Poblacion secretaria distrital de planeacion (SDP). Viitattu 21 . joukukuuta 2012. Spanish
  15. VnExpress – Ha Noi co 3,4 trieu nguoi
  16. Hong Kong Statistics Census and Statistics Department. The Government of the Hong Kong Special Administrative Region. Viitattu 4 . joukukuuta2015.
  17. [1] "Baghdad" Encyclopædia Britannica. 2006. Encyclopædia Britannica Online. 13 November 2006.
  18. "Mortality after the 2003 invasion of Iraq: a cross-sectional cluster sample survey" thelancet.com.
  19. By Gilbert Burnham, Riyadh Lafta, Shannon Doocy, and Les Roberts. The Lancet, October 11, 2006
  20. [2] Baghdad from GlobalSecurity.org
  21. Population & Land Area (Mid-Year Estimates) Statistics Singapore. Viitattu 4 . joukukuuta2015.
  22. Santiago: Población total estimada al 30 de Junio, por sexo. 1990-2020 Instituto Nacional de Estadística de Chile (INE). Viitattu 5 . tammikuuta 2013. Spanish
  23. ArRiyadh Urban Indicators 2009 / 1430 H 24 . syyskuuta 2012. Ar-Riyadh Development Authority. Viitattu 22 . joukukuuta 2012.
  24. Population - Berlin Federal Statistical Office and the statistical Offices of the Länder. Viitattu 5 . tammikuuta 2013.
  25. Madrid: Población por municipios y sexo. Instituto Nacional de Estadística (INE). Arkistoitu 7 . tammikuuta 2013. Viitattu 5 . tammikuuta 2013.
  26. Population Size of Towns by Sex, Region, Zone and Wereda : .heinäkuuta 2012. Central Statistical Agency of Ethiopia. Arkistoitu 30. maaliskuuta 2013. Viitattu 6 . tammikuuta 2013.
  27. Censo 2010. Resultados provisionales: cuadros y gráficos Instituto Nacional de Estadística y Censos (INDEC). Arkistoitu 20 . joukukuuta2010. Viitattu 5 . tammikuuta 2013. Spanish
  28. Demographic Balance for the year 2014 .toukokuuta (provisional data) Istat - Istituto Nazionale di Statistica. Viitattu 21 November 2014.
  29. Соціально-економічне становище м.Києва: Січень–липень 2013 року .heinäkuuta 2013. Department of Statistics, Kiev City State Administration. Viitattu 1 . syyskuuta 2013.
  30. https://www.populationdata.net/pays/cameroun/
  31. Demographic Overview Taipei City Government. Viitattu 4 . joukukuuta2015.
  32. IBGE divulga as estimativas populacionais dos municípios em 2012 Instituto Brasileiro de Geografia e Estatística (IBGE). Viitattu 22 . joukukuuta 2012. Portuguese
  33. Évolution de la population au 1er janvier 2014 Institut national de la statistique et des études économiques. Viitattu 4 . joukukuuta2015.
  34. Bölmə 2: Demoqrafik göstəricilər, səhifə 89. // Azərbaycanın Statistik Göstəriciləri 2015 (statistik məcmuə). Müəllifi: Azərbaycan Respublikası Dövlət Statistika Komitəsi. Məcmuənin ümumi rəhbəri: Həmid Bağırov; Məcmuənin hazırlanması üçün məsul şəxs: Rafael Süleymanov. Bakı — 2015, 814 səhifə.
  35. Población por municipios y por ciento respecto a la provincia, en orden descendente, año 2010 Oficina Nacional de Estadísticas (Cuba). Viitattu 2 . tammikuuta 2012. Spanish
  36. Largest Romanian cities in 2010 . elokuuta 28, 2011. evz.ro. Viitattu . elokuuta 28, 2011. Romanian
  37. Bevölkerung zu Quartalsbeginn seit 2002 nach Bundesland Statistik Austria. Viitattu 10 . elokuuta 2013. German
  38. Regional data – Budapest Hungarian Central Statistics Office. Viitattu 10 . elokuuta 2013.
  39. Population in Poland. Size and Structure By Territorial Division 30 . kesäkuuta 2012. Central Statistics Office of Poland. Viitattu 10 . elokuuta 2013.
  40. a b http://www.mongabay.com/igapo/2005_world_city_populations/2005_city_population_01.html
  41. Statistical Yearbook of Prague 2012: 4-1. Selected demographic data in the Capital City of Prague Czech Statistical Office. Viitattu 15 . elokuuta 2013.
  42. Poblacion estimada y proyectada región provincia y municipio 2000-2010 Oficina Nacional de Estadística (ONE). Arkistoitu 24 . kesäkuuta 2012. Viitattu 15 . elokuuta 2013. Spanish
  43. Statistics Belgium; Population de droit par commune au 1 janvier 2008 (excel-file) Population of all municipalities in Belgium, as of 1 . tammikuuta 2008.
  44. http://cbs.gov.np/image/data/Publication/Statistical%20Year%20book%202013_SS/Statistical-Year-book-2013_SS.pdf
  45. "Burma's new capital stages parade", BBC News, 2006-03-27. Luettu 2006-06-24. 
  46. Business big in Myanmar capital FIN24. 29 .huhtikuuta 2007. Viitattu 2 . tammikuuta 2010. [vanhentunut linkki]
  47. Befolkningsstatistik SCB. Arkistoitu 18 .heinäkuuta 2014. Viitattu 19 .heinäkuuta 2014.
  48. City of Ottawa: Population and Households (occupied dwellings) Estimates by Sub-Area, Year End 2008 ottawa.ca. 2001–2010. Arkistoitu 15 .toukokuuta 2010. Viitattu 15 .huhtikuuta 2010.
  49. a b http://www.mongabay.com/igapo/2005_world_city_populations/2005_city_population_02.htm[vanhentunut linkki]
  50. Archived copy zagreb.hr. Arkistoitu 10.9.2008. Viitattu 29.8.2008.
  51. http://population-of.com/en/Oman/06/Muscat/
  52. http://www.statistica.md/newsview.php?l=ro&idc=168&id=3719
  53. [3] CIA Factbook]
  54. [https://www.un.org/Depts/Cartographic/map/profile/israel.pdf Map of Israel
  55. "Negotiating Jerusalem" University of Maryland
  56. [4] Public Policy
  57. Population of Localities Numbering Above 1,000 Residents (PDF) 31.12.2008. Israel Central Bureau of Statistics. Viitattu 3.6.2009.
  58. Archived copy nigerianstat.gov.ng. Arkistoitu 4.7.2007. Viitattu 29.6.2007.
  59. Statistisk Sentrabyrå 2014Q4 https://www.ssb.no/statistikkbanken/selectout/ShowTable.asp?FileformatId=2&Queryfile=201532325922714528369Rd1222Kv&PLanguage=0&MainTable=Rd1222Kv&potsize=1
  60. http://pxnet2.stat.fi/PXWeb/pxweb/fi/StatFin/StatFin__vrm__vamuu/005_vamuu_tau_101.px/table/tableViewLayout1/?rxid=c15f3d65-7401-4057-9ae4-3454248f451c
  61. http://www.mongabay.com/igapo/2005_world_city_populations/2005_city_population_03.html
  62. [5]
  63. http://www.tallinn.ee/est/Tallinna-elanike-arv
  64. Subnational Population Estimates: At 30 June 2015 (provisional) 22.10.2015. Statistics New Zealand. Viitattu 4.6.2016. (englanniksi) Asutuskeskukset: Infoshare; Group: Population Estimates - DPE; Table: Estimated Resident Population for Urban Areas, at 30 June (1996+) (Annual-Jun) 22.10.2015. Statistics New Zealand. Viitattu 4.6.2016. (englanniksi)
  65. http://www.mongabay.com/igapo/2005_world_city_populations/2005_city_population_04.html
  66. Australian Bureau of Statistics: 3218.0 – Regional Population Growth, Australia, 2007–08 – Australian Capital Territory abs.gov.au. 22 .huhtikuuta 2009. Viitattu 2 . tammikuuta 2010.
  67. a b http://www.mongabay.com/igapo/2005_world_city_populations/2005_city_population_05.html
  68. http://www.tanzania.go.tz/regions/dodoma/profile.htm
  69. The press statement of Prime Minister Ferdi Sabit Soyer on the tentative results of 2006 population and housing census (5 .toukokuuta 2006)
  70. http://www.mongabay.com/igapo/2005_world_city_populations/2005_city_population_06.html
  71. http://www.ruaf.org/node/1504
  72. Archived copy world-gazetteer.com. Arkistoitu 1.10.2007. Viitattu 3.2.2010.
  73. http://www.mongabay.com/igapo/2005_world_city_populations/2005_city_population_09.html
  74. http://population-of.com/en/Switzerland/05/Bern/
  75. a b http://www.mongabay.com/igapo/2005_world_city_populations/2005_city_population_10.html
  76. Archived copy id.is. Arkistoitu 9.7.2007. Viitattu 3.4.2009.
  77. http://www.mongabay.com/igapo/2005_world_city_populations/2005_city_population_11.html
  78. a b c http://www.mongabay.com/igapo/2005_world_city_populations/2005_city_population_14.html
  79. http://www.answers.com/topic/luxembourg-city
  80. http://www.phrasebase.com/countries/saint-lucia/
  81. Census Bureau Releases, Census 2000 Population Counts for the Commonwealth of the Northern Mariana Islands, .heinäkuuta 3, 2001.
  82. American Samoa at the MSN Encyclopedia encarta.msn.com. Arkistoitu 1.11.2009.
  83. http://www.mongabay.com/igapo/2005_world_city_populations/2005_city_population_21.html
  84. http://www.mongabay.com/igapo/2005_world_city_populations/2005_city_population_23.html
  85. Port Vila – Vanuatu: An Overview
  86. Monaco CIA World Factbook
  87. https://www.state.gov/r/pa/ei/bgn/1836.htm
  88. http://www.mongabay.com/igapo/2005_world_city_populations/2005_city_population_25.html
  89. http://www.answers.com/topic/papeete
  90. Palestinian Central Bureau of Statistics Archived copy pcbs.gov.ps. Arkistoitu 4.3.2009. Viitattu 14.4.2009.
  91. http://www.mongabay.com/igapo/2005_world_city_populations/2005_city_population_26.html
  92. http://www.mongabay.com/igapo/2005_world_city_populations/2005_city_population_27.html
  93. Grønlands Statistik; see especially this pdf.
  94. http://www.mongabay.com/igapo/2005_world_city_populations/2005_city_population_28.html
  95. Archived copy vrk.fi. Arkistoitu 1.8.2012. Viitattu 27.3.2012.
  96. Estimated Population by Locality 31st March, 2014 16 .toukokuuta 2014. Government of Malta. Arkistoitu 21 . kesäkuuta 2015.
  97. Falkland Islands Government
  98. http://www.citycomparator.com/compare/104_flying_fish_cove_vs_264_santiago.html
  99. http://www.nationsencyclopedia.com/Asia-and-Oceania/Nauru-POPULATION.html
  100. Archived copy wolframalpha.com. Arkistoitu 26.6.2010. Viitattu 8.5.2010.
  101. Holy See (Vatican City) at the CIA World Factbook