Luettelo pääkaupungeista väkiluvun mukaan

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Peking, Kiina
New Delhi, Intia
Tokio, Japani
Manila, Filippiinit
Jakarta, Indonesia
Lontoo, Britannia
Lima, Peru
Berliini, Saksa
Kiova, Ukraina
Brasilia, Brasilia
Luanda, Angola
Pretoria, Etelä-Afrikka
Pariisi, Ranska
Phnom Penh, Kambodža
Taškent, Uzbekistan
Tukholma, Ruotsi
Bukarest Romania
Baku, Azerbaidžan
Budapest, Unkari
Varsova, Puola
Minsk, Valko-Venäjä
Kuala Lumpur, Malesia
Kuwait City, Kuwait
Bryssels, Belgia
Ottawa, Ontario, Kanada
Jerusalem, Israel
Kingston, Jamaica
Washington D.C. Yhdysvallat
Asuncion, Paraguay
Riga, Latvia
Helsinki, Suomi
Vilna Litettua
Tallinna, Viro
Nikosia, Kypros
Ateena, Kreikka

Tämä on luettelo pääkaupungeista väkiluvun mukaan. Merentakaisten alueiden ja kiistanalaisten alueiden pääkaupungit on kursivoitu. Väestötilastot koskevat vain virallista pääkaupunkialuetta, eivätkä ne sisällä metropolialueita. Luettelo sisältää myös itsehallinto-alueet.

Luettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Valtio/territorio Pääkaupunki Väkiluku Vuosi %
1 Kiina Peking &&&&&&&020693000.&&&&0020 693 000[1] 2012 1,52%
2 Intia New Delhi 0Virhe lausekkeessa: tunnistamaton välimerkki ”,”.0Virhe lausekkeessa: tunnistamaton välimerkki ”,”16 787 949[2] 2014 1,10%
3 Japani Tokio &&&&&&&013189000.&&&&0013 189 000[3] 2011 10,32%
4 Filippiinit Manila &&&&&&&012877253.&&&&0012 877 253[4] 2015 29%
5 Venäjän lippu Venäjä Moskova &&&&&&&011541000.&&&&0011 541 000[5] 2011 8,07%
6 Egyptin lippu Egypti Kairo &&&&&&&010230350.&&&&0010 230 350 2012 11,10%
7 Indonesia Jakarta &&&&&&&010187595.&&&&0010 187 595[6] 2011 4,18%
8 Kongon demokraattinen tasavalta Kinshasa 0Virhe lausekkeessa: tunnistamaton välimerkki ”,”.0Virhe lausekkeessa: tunnistamaton välimerkki ”,”10 125 000[7] 2012 12,30%
9 Etelä-Korea Soul 0Virhe lausekkeessa: tunnistamaton välimerkki ”,”.0Virhe lausekkeessa: tunnistamaton välimerkki ”,”9 989 795[8] 2015 20,47%
10 Bangladeshin lippu Bangladesh Dhaka 0Virhe lausekkeessa: tunnistamaton välimerkki ”,”.0Virhe lausekkeessa: tunnistamaton välimerkki ”,”8 906 000 [9] 2011 5,56%
11 Meksikon lippu Meksiko México &&&&&&&&08851080.&&&&008 851 080[10] 2010 7,51%
12 Iran Teheran &&&&&&&&08846782.&&&&008 846 782 2014 9,91%
13 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia Lontoo &&&&&&&&08630100.&&&&008 630 100[11] 2015 13,25%
14 Perun lippu Peru Lima &&&&&&&&08481415.&&&&008 481 415[12] 2012 28,29%
15 Thaimaan lippu Thaimaa Bangkok &&&&&&&&08249117.&&&&008 249 117[13] 2010 12,42%
16 Kolumbia Bogotá &&&&&&&&07613303.&&&&007 613 303[14] 2011 16,17%
17 Vietnamin lippu Vietnam Hanoi &&&&&&&&07587800.&&&&007 587 800[15] 2014 8,22%
18 Hongkong &&&&&&&&07298600.&&&&007 298 600[16] 2015 100%
19 Irak Bagdad &&&&&&&&07216040.&&&&007 216 040[17][18][19] [20] 21,59%
20 Singaporen lippu Singapore &&&&&&&&05535000.&&&&005 535 000[21] 2015 100%
21 Turkin lippu Turkki Ankara &&&&&&&&05150072.&&&&005 150 072 2014 6,72%
22 Chilen lippu Chile Santiago &&&&&&&&05084038.&&&&005 084 038[22] 2012 29,12%
23 Saudi-Arabia Saudi-Arabia Riad &&&&&&&&04878723.&&&&004 878 723[23] 2009 18,20%
24 Saksan lippu Saksa Berliini &&&&&&&&03520000.&&&&003 520 000[24] 2012 4,38%
25 Syyrian lippu Syyria Damaskos &&&&&&&&03500000.&&&&003 500 000 15,32%
26 Algerian lippu Algeria Alger &&&&&&&&03415811.&&&&003 415 811 8,45%
27 Espanjan lippu Espanja Madrid &&&&&&&&03233527.&&&&003 233 527[25] 2012 6,84%
28 Pohjois-Korean lippu Pohjois-Korea Pjongjang &&&&&&&&03144005.&&&&003 144 005 12,63%
29 Afganistanin lippu Afganistan Kabul &&&&&&&&03140853.&&&&003 140 853 10,28%
30 Kenia Nairobi &&&&&&&&03138369.&&&&003 138 369 2010 7,67%
31 Kreikka Ateena &&&&&&&&03090508.&&&&003 090 508 28,02%
32 Etiopia Addis Abeba &&&&&&&&03040740.&&&&003 040 740[26] 2012 3,31%
33 Argentiinan lippu Argentiina Buenos Aires &&&&&&&&02891082.&&&&002 891 082[27] 2010 7,16%
34 Italia Rooma &&&&&&&&02868104.&&&&002 868 104[28] 2014 4,72%
35 Ukrainan lippu Ukraina Kiova &&&&&&&&02847200.&&&&002 847 200[29] 2013 6,26%
36 Kamerun Yaoundé &&&&&&&&02765568.&&&&002 765 568 [30] 2015 11,65%
37 Taiwanin lippu Taiwan Taipei &&&&&&&&02686516.&&&&002 686 516[31] 2013 11,53%
38 Brasilian lippu Brasilia Brasília &&&&&&&&02648532.&&&&002 648 532[32] 2012 1,33%
39 Jordania Amman &&&&&&&&02600603.&&&&002 600 603 40,26%
40 Angolan lippu Angola Luanda &&&&&&&&02453779.&&&&002 453 779 11,43%
41 Etelä-Afrikan lippu Etelä-Afrikka Pretoria &&&&&&&&02345908.&&&&002 345 908 4,43%
42 Ranskan lippu Ranska Pariisi &&&&&&&&02241346.&&&&002 241 346[33] 2014 3,38%
43 Uzbekistanin lippu Uzbekistan Taškent &&&&&&&&02207850.&&&&002 207 850 7,30%
44 Azerbaidžanin lippu Azerbaidžan Baku &&&&&&&&02204200.&&&&002 204 200[34] 2015 22,96%
45 Kuuba Havanna &&&&&&&&02135498.&&&&002 135 498[35] 2010 18,93%
46 Kambodža Phnom Penh &&&&&&&&02011725.&&&&002 011 725 13,29%
47 Romanian lippu Romania Bukarest &&&&&&&&01942254.&&&&001 942 254[36] 9,73%
48 Venezuelan lippu Venezuela Caracas &&&&&&&&01838939.&&&&001 838 939 6,05%
49 Kongon tasavalta Brazzaville &&&&&&&&01827000.&&&&001 827 000 2014 39,19%
50 Marokon lippu. Marokko Rabat &&&&&&&&01789635.&&&&001 789 635 5,42%
51 Itävalta Wien &&&&&&&&01749673.&&&&001 749 673[37] 2013 20,65%
52 Sudanin lippu Sudan Khartum &&&&&&&&01740661.&&&&001 740 661 4,59%
53 Unkarin lippu Unkari Budapest &&&&&&&&01729040.&&&&001 729 040[38] 2011 17,34%
54 Puolan lippu Puola Varsova &&&&&&&&01711324.&&&&001 711 324[39] 2012 4,42%
55 Valko-Venäjän lippu Valko-Venäjä Minsk &&&&&&&&01702061.&&&&001 702 061 17,98%
56 Ugandan lippu Uganda Kampala &&&&&&&&01659600.&&&&001 659 600 4,42%
57 Ghana Accra &&&&&&&&01640507.&&&&001 640 507 6,33%
58 Madagaskarin lippu Madagaskar Antananarivo &&&&&&&&01613375.&&&&001 613 375[40] 7,04%
59 Libanon Beirut &&&&&&&&01574387.&&&&001 574 387 35,25%
60 Ruotsin lippu Ruotsi Tukholma 0Virhe lausekkeessa: tunnistamaton välimerkki ”,”.0Virhe lausekkeessa: tunnistamaton välimerkki ”,”1 515 017[41] 2014 22,33%
61 Ecuadorin lippu Ecuador Quito &&&&&&&&01504991.&&&&001 504 991 9,65%
62 Zimbabwen lippu Zimbabwe Harare &&&&&&&&01487028.&&&&001 487 028 10,51%
63 Qatarin lippu Qatar Doha &&&&&&&&01450000.&&&&001 450 000 66,85%
64 Jemen Sanaa &&&&&&&&01431649.&&&&001 431 649 5,87%
65 Guinea Conakry &&&&&&&&01399981.&&&&001 399 981 11,91%
66 Malesian lippu Malesia Kuala Lumpur &&&&&&&&01381830.&&&&001 381 830 4,65%
67 Uruguayn lippu Uruguay Montevideo &&&&&&&&01369797.&&&&001 369 797 40,21%
68 Sambian lippu Sambia Lusaka &&&&&&&&01331254.&&&&001 331 254 9,16%
69 Malin lippu. Mali Bamako &&&&&&&&01289626.&&&&001 289 626 8,43%
70 Tšekin lippu Tšekki Praha &&&&&&&&01241664.&&&&001 241 664[42] 2011 11,83%
71 Haiti Port-au-Prince &&&&&&&&01235227.&&&&001 235 227 11,97%
72 Libya Tripoli &&&&&&&&01184045.&&&&001 184 045 19,09%
73 Kuwait Kuwait &&&&&&&&01171880.&&&&001 171 880 34,78%
74 Serbian lippu Serbia Belgrad &&&&&&&&01154589.&&&&001 154 589 16,12%
75 Dominikaanisen tasavallan lippu Dominikaaninen tasavalta Santo Domingo &&&&&&&&01111838.&&&&001 111 838[43] 2010 11,10%
76 Somalian lippu Somalia Mogadishu &&&&&&&&01097133.&&&&001 097 133 10,45%
77 Bulgarian lippu Bulgaria Sofia &&&&&&&&01090295.&&&&001 090 295 15,02%
78 Belgian lippu Belgia Bryssel &&&&&&&&01080790.&&&&001 080 790[44] 9,65%
79 Armenian lippu Armenia Jerevan &&&&&&&&01080487.&&&&001 080 487[40] 36,29%
80 Mosambikin lippu Mosambik Maputo &&&&&&&&01076689.&&&&001 076 689 4,17%
81 Sierra Leonen lippu Sierra Leone Freetown &&&&&&&&01070200.&&&&001 070 200 17,57%
82 Irlanti Dublin &&&&&&&&01173179.&&&&001 173 179 24,63%
83 Georgia Tbilisi &&&&&&&&01044993.&&&&001 044 993 23,34%
84 Senegalin lippu Senegal Dakar &&&&&&&&01030594.&&&&001 030 594 7,29%
85 Guatemala Guatemala &&&&&&&&01022000.&&&&001 022 000 2001 8,90%
86 Liberia Monrovia &&&&&&&&01010970.&&&&001 010 970 23,54%
87 Burkina Fason lippu Burkina Faso Ouagadougou &&&&&&&&01005231.&&&&001 005 231 5,94%
88 Nepalin lippu Nepal Kathmandu &&&&&&&&01744240.&&&&001 744 240 2011[45] 3,69%
89 Pakistanin lippu Pakistan Islamabad &&&&&&&&&0955629.&&&&00955 629 0,48%
90 Nicaraguan lippu Nicaragua Managua &&&&&&&&&0926883.&&&&00926 883 15,24%
91 Myanmarin lippu Myanmar Naypyidaw[46] &&&&&&&&&0925000.&&&&00925 000[47] 1,74%
92 Mongolian lippu Mongolia Ulan Bator &&&&&&&&&0907802.&&&&00907 802 31,98%
93 Malawin lippu Malawi Lilongwe &&&&&&&&&0902388.&&&&00902 388 5,52%
94 Kanada Ottawa &&&&&&&&&0898150.&&&&00898 150[48] 2,55%
95 Bolivian lippu Bolivia La Paz &&&&&&&&&0877363.&&&&00877 363 8,22%
96 Kirgisia Biškek &&&&&&&&&0843240.&&&&00843 240 14,74%
97 Kazakstan Astana &&&&&&&&&0835153.&&&&00835 153 2014 4,79%
98 Togon lippu Togo Lomé &&&&&&&&&0824738.&&&&00824 738 12,10%
99 Panaman lippu Panama Panamá &&&&&&&&&0813097.&&&&00813 097 21,04%
100 Alankomaiden lippu Alankomaat Amsterdam 0Virhe lausekkeessa: tunnistamaton välimerkki ”,”.0Virhe lausekkeessa: tunnistamaton välimerkki ”,”810 909[49] 4,83%
101 Kroatia Zagreb &&&&&&&&&0804200.&&&&00804 200[50] 18,91%
102 Omanin lippu Oman Masqat &&&&&&&&&0797000.&&&&00797 000[51] 21,94%
103 Nigerin lippu Niger Niamey &&&&&&&&&0794814.&&&&00794 814[49] 4,46%
104 Moldovan lippu Moldova Chișinău &&&&&&&&&0794800.&&&&00794 800 [52] 22,33%
105 Israelin lippu Israel Jerusalem[53] [54] [55] [56] &&&&&&&&&0780200.&&&&00780 200[57] 9,68%
106 Nigerian lippu Nigeria Abuja &&&&&&&&&0778567.&&&&00778 567 [58] 0,45%
107 Albanian lippu Albania Tirana &&&&&&&&&0763634.&&&&00763 634 27,53%
108 Tunisian lippu Tunisia Tunis &&&&&&&&&0767629.&&&&00767 629 7,05%
109 Turkmenistanin lippu Turkmenistan Ašgabat &&&&&&&&&0763537.&&&&00763 537 14,57%
110 Tšadin lippu Tšad N’Djamena &&&&&&&&&0751288.&&&&00751 288 5,86%
111 Honduras Tegucigalpa &&&&&&&&&0735982.&&&&00735 982 9,09%
112 Keski-Afrikan tasavalta Bangui &&&&&&&&&0731548.&&&&00731 548 14,79%
113 Mauritanian lippu. Mauritania Nouakchott &&&&&&&&&0719167.&&&&00719 167 18,49%
114 Ruandan lippu Ruanda Kigali &&&&&&&&&0718414.&&&&00718 414 6,10%
115 Latvia Riika &&&&&&&&&0713016.&&&&00713 016 35,42%
116 Jamaika Kingston &&&&&&&&&0701063.&&&&00701 063 25,82%
118 Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Washington &&&&&&&&&0658893.&&&&00658 893 2014 0,21%
119 Norjan lippu Norja Oslo &&&&&&&&&0645701.&&&&00645 701[59] 2013 12,70%
120 Suomen lippu Suomi Helsinki &&&&&&&&&0635591.&&&&00635 591[60] 2016 11,55%
121 Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat Abu Dhabi &&&&&&&&&0585097.&&&&00585 097[61] 6,27%
122 Tadžikistanin lippu Tadžikistan Dušanbe &&&&&&&&&0582496.&&&&00582 496 7,10%
123 Portugalin lippu Portugali Lissabon &&&&&&&&&0564657.&&&&00564 657 5,40%
124 Tanskan lippu Tanska Kööpenhamina 0Virhe lausekkeessa: tunnistamaton välimerkki ”,”.0Virhe lausekkeessa: tunnistamaton välimerkki ”,”562 253 10,02%
125 Liettua Vilna &&&&&&&&&0556723.&&&&00556 723 18,83%
126 Gabon Libreville &&&&&&&&&0556425.&&&&00556 425 33,28%
127 Eritrean lippu Eritrea Asmara &&&&&&&&01258001.&&&&001 258 001 5,20%
128 El Salvadorin lippu El Salvador San Salvador &&&&&&&&&0521366.&&&&00521 366 8,22%
129 Makedonian lippu. Makedonia Skopje &&&&&&&&&0521000.&&&&00521 000 25%
129 Paraguayn lippu Paraguay Asunción &&&&&&&&&0520722.&&&&00520 722 7,66%
130 Macaon lippu Macao 520 400 [62] 100%
131 Skotlannin lippu Skotlanti Edinburgh &&&&&&&&&0492680.&&&&00492 680 9,30%
132 Djiboutin lippu Djibouti Djibouti &&&&&&&&&0475332.&&&&00475 332 54,45%
133 Norsunluurannikon lippu Norsunluurannikko Yamoussoukro &&&&&&&&&0454929.&&&&00454 929 2,24%
134 Guinea-Bissau Bissau &&&&&&&&&0452640.&&&&00452 640 26,56%
135 Viron lippu Viro Tallinna &&&&&&&&&0440206.&&&&00440 206[63] 33,22%
136 Slovakian lippu Slovakia Bratislava &&&&&&&&&0424207.&&&&00424 207 7,84%
137 Puerto Ricon lippu Puerto Rico San Juan &&&&&&&&&0421356.&&&&00421 356
138 Uuden-Seelannin lippu Uusi-Seelanti Wellington 0Virhe lausekkeessa: tunnistamaton välimerkki ”,”.0Virhe lausekkeessa: tunnistamaton välimerkki ”,”405 000 2015[64] 8,66%
139 Burundin lippu Burundi Bujumbura &&&&&&&&&0384461.&&&&00384 461[65] 3,78%
140 Bosnia ja Hertsegovinan lippu Bosnia ja Hertsegovina Sarajevo &&&&&&&&&0383604.&&&&00383 604 10,02%
141 Etelä-Sudanin lippu Etelä-Sudan Juba &&&&&&&&&0372410.&&&&00372 410 3,30%
141 Australian lippu Australia Canberra &&&&&&&&&0354644.&&&&00354 644[66] 1,53%
142 Walesin lippu Wales Cardiff &&&&&&&&&0346100.&&&&00346 100 11,30%
143 Pohjois-Irlannin lippu Pohjois-Irlanti Belfast &&&&&&&&&0333871.&&&&00333 871 18,44%
144 Costa Rican lippu Costa Rica San José &&&&&&&&&0328195.&&&&00328 195 6,74%
145 Papua-Uuden-Guinean lippu Papua-Uusi-Guinea Port Moresby &&&&&&&&&0299396.&&&&00299 396[67] 4,09%
146 Laos Vientiane &&&&&&&&&0287579.&&&&00287 579 4,25%
147 Tansanian lippu Tansania Dodoma &&&&&&&&&0287200.&&&&00287 200 2002 arvio[68] 0,80%
148 Lesotho Maseru &&&&&&&&&0267652.&&&&00267 652[67] 12,91%
149 Kypros Nikosia (etelä) &&&&&&&&&0270000.&&&&00270 000 late 2004[69] 26,57%
150 Slovenian lippu Slovenia Ljubljana &&&&&&&&&0280140.&&&&00280 140 13,60%
151 Surinamen lippu Suriname Paramaribo &&&&&&&&&0254147.&&&&00254 147 47,13%
152 Namibian lippu Namibia Windhoek &&&&&&&&&0252721.&&&&00252 721 10,97%
153 Bahaman lippu Bahama Nassau &&&&&&&&&0248948.&&&&00248 948 65,97%
154 Botswanan lippu Botswana Gaborone &&&&&&&&&0225656.&&&&00225 656[70] 11,17%
155 Beninin lippu Benin Porto-Novo &&&&&&&&&0223552.&&&&00223 552 [71] 2,17%
156 Kosovon lippu Kosovo Pristina 0Virhe lausekkeessa: tunnistamaton välimerkki ”,”.0Virhe lausekkeessa: tunnistamaton välimerkki ”,”198 214
157 Länsi-Saharan lippu Länsi-Sahara El Aaiún (vaatimus)
Tifariti (välikainen)
&&&&&&&&&0194668.&&&&00194 668
&&&&&&&&&&&03000.&&&&003 000 [72]

2009
158 Transnistrian lippu Transnistria Tiraspol &&&&&&&&&0159163.&&&&00159 163
159 Mauritiuksen lippu Mauritius Port Louis &&&&&&&&&0147251.&&&&00147 251[73] 12,28%
160 Montenegron lippu Montenegro Podgorica &&&&&&&&&0141854.&&&&00141 854 22,83%
161 Bahrainin lippu Bahrain Manama &&&&&&&&&0140616.&&&&00140 616 10,56%
162 Guyana Georgetown &&&&&&&&&0134599.&&&&00134 599 16,83%
163 Kap Verde Praia &&&&&&&&&0125464.&&&&00125 464 25,15%
164 Sveitsin lippu Sveitsi Bern (de facto) &&&&&&&&&0121631.&&&&00121 631 [74] 1,51%
165 Sri Lankan lippu Sri Lanka Colombo &&&&&&&&&0118556.&&&&00118 556[75] 0,58%
166 Islannin lippu Islanti Reykjavík &&&&&&&&&0115000.&&&&00115 000[76] 35,60%
167 Barbadoksen lippu Barbados Bridgetown &&&&&&&&&0110000.&&&&00110 000 39,06%
168 Malediivien lippu Malediivit Malé &&&&&&&&&0103693.&&&&00103 693 30,05%
169 Bhutanin lippu Bhutan Thimphu &&&&&&&&&0101259.&&&&00101 259 [75] 13,43%
170 Päiväntasaajan Guinean lippu Päiväntasaajan Guinea Malabo &&&&&&&&&0100677.&&&&00100 677 [77] 13,30%
171 Uuden-Kaledonian lippu Uusi-Kaledonia (Ranska) Nouméa &&&&&&&&&&089207.&&&&0089 207[78]
172 Pohjois-Kyproksen lippu Pohjois-Kypros Nikosia (pohjoinen) &&&&&&&&&&084893.&&&&0084 893
173 Fidži Suva &&&&&&&&&&084410.&&&&0084 410[78] 9,58%
174 Swazimaan lippu Swazimaa Mbabane &&&&&&&&&&081594.&&&&0081 594 6,53%
175 Luxemburg Luxembourg &&&&&&&&&&076420.&&&&0076 420[79] 14,07%
176 Saint Lucian lippu Saint Lucia Castries &&&&&&&&&&070000.&&&&0070 000[80] 38,40%
177 Pohjois-Mariaanien lippu Pohjois-Mariaanit (Yhdysvallat) Saipan &&&&&&&&&&062392.&&&&0062 392 (2000)[81]
178 Komorit Moroni &&&&&&&&&&060200.&&&&0060 200 8,19%
179 Salomonsaarten lippu Salomonsaaret Honiara &&&&&&&&&&059288.&&&&0059 288[78] 10,56%
180 Itä-Timor Dili &&&&&&&&&&059069.&&&&0059 069 5,01%
181 São Tomé ja Príncipen lippu São Tomé ja Príncipe São Tomé &&&&&&&&&&056166.&&&&0056 166 29,10%
182 Amerikan Samoan lippu Amerikan Samoa (Yhdysvallat) Pago Pago &&&&&&&&&&052000.&&&&0052 000 (2003)[82]
183 Trinidad ja Tobagon lippu Trinidad ja Tobago Port of Spain &&&&&&&&&&050479.&&&&0050 479 3,76%
184 Vuoristo-Karabahin lippu Vuoristo-Karabahin tasavalta Stepanakert &&&&&&&&&&049986.&&&&0049 986
185 Curaçaon lippu Curaçao (Alankomaat) Willemstad &&&&&&&&&&049885.&&&&0049 885 [83]
186 Saint Vincent ja Grenadiinien lippu Saint Vincent ja Grenadiinit Kingstown 0Virhe lausekkeessa: tunnistamaton välimerkki ”,”.0Virhe lausekkeessa: tunnistamaton välimerkki ”,”40 020 36,59%
187 Samoan lippu Samoa Apia &&&&&&&&&&039813.&&&&0039 813[84] 20,91%
188 Vanuatun lippu Vanuatu Port Vila &&&&&&&&&&038000.&&&&0038 000 [85] 15,03%
189 Monacon lippu Monaco &&&&&&&&&&035986.&&&&0035 986 (2011 arvio)[86]
190 Gambia Banjul &&&&&&&&&&034828.&&&&0034 828 1,88%
191 Kiribati Tarawa &&&&&&&&&&030000.&&&&0030 000[87] 29,31%
192 Aruban lippu Aruba (Alankomaat) Oranjestad &&&&&&&&&&029998.&&&&0029 998[88]
193 Seychellien lippu Seychellit Victoria &&&&&&&&&&029298.&&&&0029 298 32,86%
194 Gibraltarin lippu Gibraltar (Britannia) Gibraltar &&&&&&&&&&029286.&&&&0029 286
195 Jersey (Britannia) Saint Helier &&&&&&&&&&028380.&&&&0028 380
196 Brunein lippu Brunei Bandar Seri Begawan &&&&&&&&&&028135.&&&&0028 135 6,73%
197 Caymansaarten lippu Caymansaaret (Britannia) George Town &&&&&&&&&&026798.&&&&0026 798
198 Mansaaren lippu Mansaari (Britannia) Douglas &&&&&&&&&&026600.&&&&0026 600
199 Ranskan Polynesia (Ranska) Papeete &&&&&&&&&&026200.&&&&0026 200 [89]
200 Palestiinan lippu Länsiranta Ramallah (de facto) &&&&&&&&&&025500.&&&&0025 500[90]
201 Marshallinsaarten lippu Marshallinsaaret Majuro &&&&&&&&&&025400.&&&&0025 400 48,26%
202 Andorran lippu Andorra Andorra la Vella &&&&&&&&&&022884.&&&&0022 884 28,89%
203 Antigua ja Barbudan lippu Antigua ja Barbuda St, John's &&&&&&&&&&022679.&&&&0022 679[91] 25,20%
204 Tongan lippu Tonga Nukuʻalofa &&&&&&&&&&022400.&&&&0022 400 21,27%
205 Färsaaret (Tanska) Tórshavn &&&&&&&&&&018573.&&&&0018 573 [92]
206 Guernsey (Britannia) Saint Peter Port &&&&&&&&&&016701.&&&&0016 701
207 Belizen lippu Belize Belmopan &&&&&&&&&&016451.&&&&0016 451[93] 4,96%
208 Grönlannin lippu Grönlanti (Tanska) Nuuk (Godthåb) &&&&&&&&&&015469.&&&&0015 469
209 Dominican lippu Dominica Roseau &&&&&&&&&&014847.&&&&0014 847 [94] 20,62%
210 Saint Kitts ja Nevisin lippu Saint Kitts ja Nevis Basseterre &&&&&&&&&&013043.&&&&0013 043 24,07%
211 Ahvenanmaan lippu Ahvenanmaa (Suomi) Maarianhamina &&&&&&&&&&011296.&&&&0011 296 [95]
212 Yhdysvaltain Neitsytsaarten lippu Yhdysvaltain Neitsytsaaret (Yhdysvallat) Charlotte Amalie &&&&&&&&&&010817.&&&&0010 817
213 Mikronesian lippu Mikronesian liittovaltio Palikir &&&&&&&&&&&09900.&&&&009 900 9,56%
214 Brittiläisten Neitsytsaarten lippu Brittiläiset Neitsytsaaret (Britannia) Road Town &&&&&&&&&&&09400.&&&&009 400
215 Grenada St, George's &&&&&&&&&&&07500.&&&&007 500 7,08%
216 Maltan lippu Malta Valletta &&&&&&&&&&&06444.&&&&006 444[96] 2014 1,45%
217 Saint Barthélemyn lippu Saint Barthélemy (Ranska) Gustavia &&&&&&&&&&&06000.&&&&006 000
218 Saint Martinin lippu Saint-Martin (Ranska) Marigot &&&&&&&&&&&05700.&&&&005 700
219 Saint Pierre ja Miquelon Saint Pierre ja Miquelon (Ranska) Saint-Pierre &&&&&&&&&&&05509.&&&&005 509
220 Cookinsaarten lippu Cookinsaaret (Uusi-Seelanti) Avarua &&&&&&&&&&&05445.&&&&005 445
221 Liechtenstein Vaduz &&&&&&&&&&&05248.&&&&005 248 14,21%
222 San Marinon lippu San Marino San Marino &&&&&&&&&&&04493.&&&&004 493
223 Tuvalun lippu Tuvalu Funafuti &&&&&&&&&&&04492.&&&&004 492 45,48%
224 Turks- ja Caicossaaret Turks- ja Caicossaaret (Britannia) Cockburn Town &&&&&&&&&&&03700.&&&&003 700
225 Falklandinsaaret (Britannia) Port Stanley &&&&&&&&&&&02115.&&&&002 115 [97]
226 Huippuvuorten lippu Huippuvuoret (Norja) Longyearbyen &&&&&&&&&&&02075.&&&&002 075
227 Joulusaari (Australia) Flying Fish Cove &&&&&&&&&&&01493.&&&&001 493 [98]
228 Sint Maartenin lippu Sint Maarten (Alankomaat) Philipsburg &&&&&&&&&&&01338.&&&&001 338
229 Wallis  ja Futunan lippu Wallis ja Futuna (Ranska) Mata-Utu &&&&&&&&&&&01191.&&&&001 191
230 Anguillan lippu Anguilla (Britannia) The Valley &&&&&&&&&&&01169.&&&&001 169
231 Naurun lippu Nauru Yaren (de facto) &&&&&&&&&&&01100.&&&&001 100[99] 10,91%
232 Guam (US) Hagåtña &&&&&&&&&&&01100.&&&&001 100
233 Montserratin lippu Montserrat (Britannia) Brades (de facto) &&&&&&&&&&&&0391.&&&&00391
234 Bermudan lippu Bermuda (Britannia) Hamilton &&&&&&&&&&&01010.&&&&001 010
235 Norfolkinsaaren lippu Norfolkinsaari (Australia) Kingston &&&&&&&&&&&&0880.&&&&00880 [100]
236 Vatikaanin lippu Vatikaanivaltio &&&&&&&&&&&&0826.&&&&00826 (2009 arvio)[101] 100%
237 Saint Helenan lippu Saint Helena (Britannia) Jamestown &&&&&&&&&&&&0714.&&&&00714
238 Niuen lippu Niue (Uusi-Seelanti) Alofi &&&&&&&&&&&&0616.&&&&00616
239 Tokelaun lippu Tokelau (Uusi-Seelanti) Atafu &&&&&&&&&&&&0524.&&&&00524
240 Palaun lippu Palau Ngerulmud &&&&&&&&&&&&0391.&&&&00391 1,87%
241 Koookos (Keeling) saaret (Australia) West Island &&&&&&&&&&&&0120.&&&&00120
242 Pitcairnin lippu Pitcairn (Britannia) Adamstown &&&&&&&&&&&&&056.&&&&0056 100%
243 Etelä-Georgia ja Eteläiset Sandwichsaaret (Britannia) King Edward Point &&&&&&&&&&&&&018.&&&&0018

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. 10 Things to know about BEIJING UNESCO. Viitattu 24. kesäkuuta 2013.
  2. Cities having population 1 lakh and above censusindia. The Registrar General & Census Commissioner, India. Viitattu 18. syyskuuta 2011.
  3. Overview of Tokyo. Tokyo's History, Geography, and Population Tokyo Metropolitan Government. Arkistoitu 23. joulukuuta 2008. Viitattu 21. joulukuuta 2012.
  4. 2010 Census of Population and Housing: National Capital Region Philippine Statistics Authority. Viitattu 10. elokuuta 2013.
  5. Russia 2012 Statistical Pocketbook Federal State Statistics Service (Rosstat). Viitattu 21 . joulukuuta2012.
  6. Jumlah Penduduk Provinsi DKI Jakarta Dinas Kependudukan dan Catatan Sipil Provinsi DKI Jakarta. Arkistoitu 26 . kesäkuuta 2013. Viitattu 21 . joukukuuta 2012. Indonesian
  7. DemographiaWorld Urban Areas - 8th Annual Edition (PDF) .huhtikuuta 2012. Demographia. Viitattu 25 . kesäkuuta 2012.
  8. Seoul Statistics. Seoul Metropolitan Government. Viitattu 3 . joukukuuta2015.
  9. Population & Housing Census-2011 Bangladesh Bureau of Statistics. Arkistoitu 8 . joukukuuta2015. Viitattu 20. lokakuta 2015.
  10. Censo de Población y Vivienda: Distrito Federal Instituto Nacional de Estadística y Geografía (INEGI). Arkistoitu 27 . kesäkuuta 2012. Viitattu 21 . joukukuuta 2012. Spanish
  11. Population Growth in London, 1939-2015 Greater London Authority. Viitattu 7 .heinäkuuta 2015.
  12. Estado de la población peruana 2012 INEI - Instituto Nacional de Estadística e Informática. Viitattu 16 .toukokuuta 2013. Spanish
  13. Table 1: Number of population and sex ratio (males per 100 females) by region, province and area National Statistics Office of the Kingdom of Thailand. Viitattu 21 . joukukuuta 2012.
  14. Reloj de Poblacion secretaria distrital de planeacion (SDP). Viitattu 21 . joukukuuta 2012. Spanish
  15. VnExpress – Ha Noi co 3,4 trieu nguoi
  16. Hong Kong Statistics Census and Statistics Department. The Government of the Hong Kong Special Administrative Region. Viitattu 4 . joukukuuta2015.
  17. [1] "Baghdad" Encyclopædia Britannica. 2006. Encyclopædia Britannica Online. 13 November 2006.
  18. "Mortality after the 2003 invasion of Iraq: a cross-sectional cluster sample survey"
  19. By Gilbert Burnham, Riyadh Lafta, Shannon Doocy, and Les Roberts. The Lancet, October 11, 2006
  20. [2] Baghdad from GlobalSecurity.org
  21. Population & Land Area (Mid-Year Estimates) Statistics Singapore. Viitattu 4 . joukukuuta2015.
  22. Santiago: Población total estimada al 30 de Junio, por sexo. 1990-2020 Instituto Nacional de Estadística de Chile (INE). Viitattu 5 . tammikuuta 2013. Spanish
  23. ArRiyadh Urban Indicators 2009 / 1430 H 24 . syyskuuta 2012. Ar-Riyadh Development Authority. Viitattu 22 . joukukuuta 2012.
  24. Population - Berlin Federal Statistical Office and the statistical Offices of the Länder. Viitattu 5 . tammikuuta 2013.
  25. Madrid: Población por municipios y sexo. Instituto Nacional de Estadística (INE). Arkistoitu 7 . tammikuuta 2013. Viitattu 5 . tammikuuta 2013.
  26. Population Size of Towns by Sex, Region, Zone and Wereda : .heinäkuuta 2012. Central Statistical Agency of Ethiopia. Arkistoitu 30. maaliskuuta 2013. Viitattu 6 . tammikuuta 2013.
  27. Censo 2010. Resultados provisionales: cuadros y gráficos Instituto Nacional de Estadística y Censos (INDEC). Arkistoitu 20 . joukukuuta2010. Viitattu 5 . tammikuuta 2013. Spanish
  28. Demographic Balance for the year 2014 .toukokuuta (provisional data) Istat - Istituto Nazionale di Statistica. Viitattu 21 November 2014.
  29. Соціально-економічне становище м.Києва: Січень–липень 2013 року .heinäkuuta 2013. Department of Statistics, Kiev City State Administration. Viitattu 1 . syyskuuta 2013.
  30. https://www.populationdata.net/pays/cameroun/
  31. Demographic Overview Taipei City Government. Viitattu 4 . joukukuuta2015.
  32. IBGE divulga as estimativas populacionais dos municípios em 2012 Instituto Brasileiro de Geografia e Estatística (IBGE). Viitattu 22 . joukukuuta 2012. Portuguese
  33. Évolution de la population au 1er janvier 2014 Institut national de la statistique et des études économiques. Viitattu 4 . joukukuuta2015.
  34. Bölmə 2: Demoqrafik göstəricilər, səhifə 89. // Azərbaycanın Statistik Göstəriciləri 2015 (statistik məcmuə). Müəllifi: Azərbaycan Respublikası Dövlət Statistika Komitəsi. Məcmuənin ümumi rəhbəri: Həmid Bağırov; Məcmuənin hazırlanması üçün məsul şəxs: Rafael Süleymanov. Bakı — 2015, 814 səhifə.
  35. Población por municipios y por ciento respecto a la provincia, en orden descendente, año 2010 Oficina Nacional de Estadísticas (Cuba). Viitattu 2 . tammikuuta 2012. Spanish
  36. Largest Romanian cities in 2010 . elokuuta 28, 2011. evz.ro. Viitattu . elokuuta 28, 2011. Romanian
  37. Bevölkerung zu Quartalsbeginn seit 2002 nach Bundesland Statistik Austria. Viitattu 10 . elokuuta 2013. German
  38. Regional data – Budapest Hungarian Central Statistics Office. Viitattu 10 . elokuuta 2013.
  39. Population in Poland. Size and Structure By Territorial Division 30 . kesäkuuta 2012. Central Statistics Office of Poland. Viitattu 10 . elokuuta 2013.
  40. a b http://www.mongabay.com/igapo/2005_world_city_populations/2005_city_population_01.html
  41. Befolkningsstatistik SCB. Arkistoitu 18 .heinäkuuta 2014. Viitattu 19 .heinäkuuta 2014.
  42. Statistical Yearbook of Prague 2012: 4-1. Selected demographic data in the Capital City of Prague Czech Statistical Office. Viitattu 15 . elokuuta 2013.
  43. Poblacion estimada y proyectada región provincia y municipio 2000-2010 Oficina Nacional de Estadística (ONE). Arkistoitu 24 . kesäkuuta 2012. Viitattu 15 . elokuuta 2013. Spanish
  44. Statistics Belgium; Population de droit par commune au 1 janvier 2008 (excel-file) Population of all municipalities in Belgium, as of 1 . tammikuuta 2008.
  45. http://cbs.gov.np/image/data/Publication/Statistical%20Year%20book%202013_SS/Statistical-Year-book-2013_SS.pdf
  46. "Burma's new capital stages parade", BBC News, 2006-03-27. Luettu 2006-06-24. 
  47. Business big in Myanmar capital FIN24. 29 .huhtikuuta 2007. Viitattu 2 . tammikuuta 2010. [vanhentunut linkki]
  48. City of Ottawa: Population and Households (occupied dwellings) Estimates by Sub-Area, Year End 2008 2001–2010. Arkistoitu 15 .toukokuuta 2010. Viitattu 15 .huhtikuuta 2010.
  49. a b http://www.mongabay.com/igapo/2005_world_city_populations/2005_city_population_02.htm[vanhentunut linkki]
  50. Archived copy Arkistoitu 10.9.2008. Viitattu 29.8.2008.
  51. http://population-of.com/en/Oman/06/Muscat/
  52. http://www.statistica.md/newsview.php?l=ro&idc=168&id=3719
  53. [3] CIA Factbook]
  54. [https://www.un.org/Depts/Cartographic/map/profile/israel.pdf Map of Israel
  55. "Negotiating Jerusalem" University of Maryland
  56. [4] Public Policy
  57. Population of Localities Numbering Above 1,000 Residents (PDF) 31.12.2008. Israel Central Bureau of Statistics. Viitattu 3.6.2009.
  58. Archived copy Arkistoitu 4.7.2007. Viitattu 29.6.2007.
  59. Statistisk Sentrabyrå 2014Q4 https://www.ssb.no/statistikkbanken/selectout/ShowTable.asp?FileformatId=2&Queryfile=201532325922714528369Rd1222Kv&PLanguage=0&MainTable=Rd1222Kv&potsize=1
  60. http://pxnet2.stat.fi/PXWeb/pxweb/fi/StatFin/StatFin__vrm__vamuu/005_vamuu_tau_101.px/table/tableViewLayout1/?rxid=c15f3d65-7401-4057-9ae4-3454248f451c
  61. http://www.mongabay.com/igapo/2005_world_city_populations/2005_city_population_03.html
  62. [5]
  63. http://www.tallinn.ee/est/Tallinna-elanike-arv
  64. Subnational Population Estimates: At 30 June 2015 (provisional) 22.10.2015. Statistics New Zealand. Viitattu 4.6.2016. (englanniksi) Asutuskeskukset: Infoshare; Group: Population Estimates - DPE; Table: Estimated Resident Population for Urban Areas, at 30 June (1996+) (Annual-Jun) 22.10.2015. Statistics New Zealand. Viitattu 4.6.2016. (englanniksi)
  65. http://www.mongabay.com/igapo/2005_world_city_populations/2005_city_population_04.html
  66. Australian Bureau of Statistics: 3218.0 – Regional Population Growth, Australia, 2007–08 – Australian Capital Territory 22 .huhtikuuta 2009. Viitattu 2 . tammikuuta 2010.
  67. a b http://www.mongabay.com/igapo/2005_world_city_populations/2005_city_population_05.html
  68. http://www.tanzania.go.tz/regions/dodoma/profile.htm
  69. The press statement of Prime Minister Ferdi Sabit Soyer on the tentative results of 2006 population and housing census (5 .toukokuuta 2006)
  70. http://www.mongabay.com/igapo/2005_world_city_populations/2005_city_population_06.html
  71. http://www.ruaf.org/node/1504
  72. Archived copy Arkistoitu 1.10.2007. Viitattu 3.2.2010.
  73. http://www.mongabay.com/igapo/2005_world_city_populations/2005_city_population_09.html
  74. http://population-of.com/en/Switzerland/05/Bern/
  75. a b http://www.mongabay.com/igapo/2005_world_city_populations/2005_city_population_10.html
  76. Archived copy Arkistoitu 9.7.2007. Viitattu 3.4.2009.
  77. http://www.mongabay.com/igapo/2005_world_city_populations/2005_city_population_11.html
  78. a b c http://www.mongabay.com/igapo/2005_world_city_populations/2005_city_population_14.html
  79. http://www.answers.com/topic/luxembourg-city
  80. http://www.phrasebase.com/countries/saint-lucia/
  81. Census Bureau Releases, Census 2000 Population Counts for the Commonwealth of the Northern Mariana Islands, .heinäkuuta 3, 2001.
  82. American Samoa at the MSN Encyclopedia Arkistoitu 1.11.2009.
  83. http://www.mongabay.com/igapo/2005_world_city_populations/2005_city_population_21.html
  84. http://www.mongabay.com/igapo/2005_world_city_populations/2005_city_population_23.html
  85. Port Vila – Vanuatu: An Overview
  86. Monaco CIA World Factbook
  87. https://www.state.gov/r/pa/ei/bgn/1836.htm
  88. http://www.mongabay.com/igapo/2005_world_city_populations/2005_city_population_25.html
  89. http://www.answers.com/topic/papeete
  90. Palestinian Central Bureau of Statistics Archived copy Arkistoitu 4.3.2009. Viitattu 14.4.2009.
  91. http://www.mongabay.com/igapo/2005_world_city_populations/2005_city_population_26.html
  92. http://www.mongabay.com/igapo/2005_world_city_populations/2005_city_population_27.html
  93. Grønlands Statistik; see especially this pdf.
  94. http://www.mongabay.com/igapo/2005_world_city_populations/2005_city_population_28.html
  95. Archived copy Arkistoitu 1.8.2012. Viitattu 27.3.2012.
  96. Estimated Population by Locality 31st March, 2014 16 .toukokuuta 2014. Government of Malta. Arkistoitu 21 . kesäkuuta 2015.
  97. Falkland Islands Government
  98. http://www.citycomparator.com/compare/104_flying_fish_cove_vs_264_santiago.html
  99. http://www.nationsencyclopedia.com/Asia-and-Oceania/Nauru-POPULATION.html
  100. Archived copy Arkistoitu 26.6.2010. Viitattu 8.5.2010.
  101. Holy See (Vatican City) at the CIA World Factbook