Luettelo nykyisistä kardinaaleista

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo katolisen kirkon elossa olevista kardinaaleista.

Nimi Kansallisuus Syntynyt
Santos Abril y Castello Espanja 1935
Geraldo Majella Agnelo Brasilia 1933
Carlos Aguiar Retes Meksiko 1950
George Alencherry Intia 1945
Francisco Álvarez Martínez Espanja 1925
Angelo Amato Italia 1938
Carlos Amigo Vallejo Espanja 1934
Ennio Antonelli Italia 1936
Anders Arborelius Ruotsi 1949
Francis Arinze Nigeria 1932
Audrys Juozas Bačkis Liettua 1937
Angelo Bagnasco Italia 1943
Lorenzo Baldisseri Italia 1940
Philippe Barbarin Ranska 1950
Pedro Ricardo Barretto Jimeno Peru 1944
Gualtieri Bassetti Italia 1942
Giovanni Angelo Becciu Italia 1934
Giuseppe Bertello Italia 1942
Tarcisio Bertone Italia 1934
Giuseppe Betori Italia 1947
Ricardo Blázquez Pérez Espanja 1942
Charles Maung Bo Myanmar 1948
Aquilino Bocos Merino Espanja 1938
Josip Bozanić Kroatia 1949
Seán Brady Irlanti 1939
Walter Brandmüller Saksa 1929
João Braz de Aviz Brasilia 1947
Leopoldo José Brenes Solórzano Nicaragua 1949
Raymond Leo Burke Yhdysvallat 1948
Agostino Cacciavillan Italia 1926
Domenico Calcagno Italia 1943
Antonio Cañizares Llovera Espanja 1945
Edward Idris Cassidy Australia 1924
Nicolas Cheong Jin-suk Etelä-Korea 1931
Juan Luis Cipriani Thorne Peru 1943
Baselios Cleemis Intia 1959
Manuel Clemente Portugal 1948
Francesco Coccopalmerio Italia 1938
Thomas Christopher Collins Kanada 1947
Angelo Comastri Italia 1943
Paul Josef Cordes Saksa 1935
Renato Corti Italia 1936
Joseph Coutts Pakistan 1945
Blase Joseph Cupich Yhdysvallat 1949
Raymundo Damasceno Assis Brasilia 1937
Godfried Danneels Belgia 1933
Julius Darmaatmadja Indonesia 1934
Emmanuel III Delly Irak 1927
Daniel DiNardo Yhdysvallat 1949
Stanisław Dziwisz Puola 1939
Péter Erdő Unkari 1952
Francisco Javier Errázuriz Ossa Chile 1933
Roger Etchegaray Ranska 1922
José Freire Falcão Brasilia 1925
Raffaele Farina Italia 1933
Serafim Fernandes de Araújo Brasilia 1924
John Patrick Foley Yhdysvallat 1935
Agustín García-Gasco Vicente Espanja 1931
Michele Giordano Italia 1930
Oswald Gracias Intia 1944
Zenon Grocholewski Puola 1939
Henryk Roman Gulbinowicz Puola 1923
Julián Herranz Casado Espanja 1930
Cláudio Hummes Brasilia 1934
Lubomir Husar Ukraina 1933
Marian Jaworski Ukraina 1926
Walter Kasper Saksa 1933
Giovanni Lajolo Italia 1935
William Joseph Levada Yhdysvallat 1936
Nicolás de Jesús López Rodríguez Dominikaaninen tasavalta 1936
Javier Lozano Barragán Meksiko 1933
Roger Michael Mahony Yhdysvallat 1936
Adam Joseph Maida Yhdysvallat 1930
Francesco Marchisano Italia 1929
Lluís Martínez Sistach Espanja 1937
Eduardo Martínez Somalo Espanja 1927
Renato Raffaele Martino Italia 1932
Jorge Arturo Medina Estévez Chile 1926
Cormac Murphy-O’Connor Yhdistynyt kuningaskunta 1932
Wilfrid Fox Napier Etelä-Afrikka 1941
Attilio Nicora Italia 1937
John Njue Kenia 1944
Keith Michael Patrick O’Brien Yhdistynyt kuningaskunta 1938
Sean Patrick O’Malley Yhdysvallat 1944
Anthony Olubunmi Okogie Nigeria 1936
Jaime Lucas Ortega y Alamino Kuuba 1936
Marc Ouellet Kanada 1944
George Pell Australia 1941
Polycarp Pengo Tansania 1944
Jean-Baptiste Phạm Minh Mẫn Vietnam 1934
Severino Poletto Italia 1933
Paul Poupard Ranska 1930
Jānis Pujāts Latvia 1930
Vinko Puljić Bosnia ja Hertsegovina 1945
Giovanni Battista Re Italia 1934
Jean-Pierre Ricard Ranska 1944
Justin Francis Rigali Yhdysvallat 1935
Norberto Rivera Carrera Meksiko 1942
Francisco Robles Ortega Meksiko 1949
Franc Rode Slovenia 1934
Óscar Andrés Rodríguez Maradiaga Honduras 1942
Gaudencio Rosales Filippiinit 1932
Antonio María Rouco Varela Espanja 1936
Pedro Rubiano Sáenz Kolumbia 1932
Camillo Ruini Italia 1931
Stanisław Ryłko Puola 1945
Juan Sandoval Íñiguez Meksiko 1933
Leonardo Sandri Argentiina 1943
José Saraiva Martins Portugali 1932
Théodore-Adrien Sarr Senegal 1936
Eusébio Oscar Scheid Brasilia 1932
Odilo Pedro Scherer Brasilia 1949
Christoph Schönborn Itävalta 1945
Henri Schwery Sveitsi 1932
Angelo Scola Italia 1941
Sergio Sebastiani Italia 1931
Crescenzio Sepe Italia 1943
Nasrallah Boutros Sfeir Libanon 1920
Achille Silvestrini Italia 1923
Adrianus Johannes Simonis Alankomaat 1931
Angelo Sodano Italia 1927
James Francis Stafford Yhdysvallat 1932
Georg Sterzinsky Saksa 1936
Jean-Louis Tauran Ranska 1943
Julio Terrazas Sandoval Bolivia 1936
Jozef Tomko Slovakia 1924
Telesphore Placidus Toppo Intia 1939
Christian Wiyghan Tumi Kamerun 1930
Peter Turkson Ghana 1948
Jorge Urosa Venezuela 1942
Agostino Vallini Italia 1940
Albert Vanhoye Ranska 1923
André Vingt-Trois Ranska 1942
Varkey Vithayathil Intia 1927
Emmanuel Wamala Uganda 1926
Friedrich Wetter Saksa 1928
Thomas Stafford Williams Uusi-Seelanti 1930
Joseph Zen Ze-kiun Kiina 1932
Gabriel Zubeir Wako Sudan 1941