Luettelo musiikkiartisteista levymyynnin mukaan

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä lista sisältää maailman parhaiten myyvät musiikkiartistit aakkosjärjestyksen ja levymyynnin mukaisesti. Tällä sivulla on listattu artistit, joiden väitetään myyneen yli 50 miljoonaa albumia. Lista on jaettu lukuisiin levymyynnin mukaisiin listoihin, joissa artistit on listattu aakkosjärjestykseen. Luvut ovat arvioita artistien albumien ja singlelevyjen kokonaismyynnistä maailmanlaajuisesti.

Huomautus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Koska ei ole olemassa maailmanlaajuisia myyntilukuja tarkistavaa virallista tahoa, tässä esitettyjen lukujen luotettavuus saattaa vaihdella käytetystä lähteestä riippuen. Luettelo onkin tarkoitettu vain suuntaa antavaksi. On syytä huomata, että usein levy-yhtiöt, elämäkertojen kirjoittajat ja fanit saattavat liioitella määriä julkisuushakuisesti; toisaalta monien artistien kohdalla myyntilukuja puuttuu Aasiasta, Afrikasta ja Latinalaisesta Amerikasta.

Artistit myynnin mukaan[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elvis Presley[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Artisti Maa Aktiivisena Genre Levyjä myyty
eri alueilla
Väitetty myynti (7)
Elvis Presley
Elvis Presley promoting Jailhouse Rock.jpg
Yhdysvallat 1954-1977 rock and roll
country
gospel
blues
country rock
pop
iskelmämusiikki
soul
rockabilly
USA: 188 miljoonaa[1][2]
UK: 11,5 miljoonaa[3][4]
Saksa: 1,5 miljoonaa [5]
Ranska: 2,5 miljoonaa[6]
Kanada: 2,9 miljoonaa[7]
Australia: 1,4 miljoona[8] [9]
Hollanti: 300 000 [10]
Japani: 300 000[11]
Italia: 105 000[12]
Brasilia: 125 000[13]
Ruotsi: 380 000[14]
Espanja: 300 000[15]
Itävalta: 190 000[16]
Sveitsi: 185 000[17]
Belgia: 115 000[18]
Tanska: 120 000 [19]
Argentiina: 110 000[20]
Suomi: 213 945[21]
Uusi-Seelanti: 110 000[22]
Yhteensä: 210,2 miljoonaa
-Yli 2,5 miljardia[23][24]
-600 miljoonaa[25][26]

The Beatles[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Artisti Maa Aktiivisena Genre Levyjä myyty
eri alueilla
Väitetty myynti (10)
The Beatles
The Fabs.JPG
Yhdistynyt kuningaskunta 1960-1970 Rock,
Pop rock
USA: 211 miljoonaa [27]
UK: 7,6 miljoonaa[3]
Saksa: 7,2 miljoonaa [5]
Ranska: 3 miljoonaa[6]
Kanada: 12,5 miljoonaa[28]
Australia: 917 500 [9]
Brasilia: 500 000 [29]
Argentiina: 1 miljoona[30]
Ruotsi: 370 000 [31]
Sveitsi: 350 000[32]
Itävalta: 400 000[33]
Yhteensä: 244 miljoonaa
-Yli 900 miljoonaa[34]
-600 miljoonaa[35][36]

Michael Jackson[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Artisti Maa Aktiivisena Genre Levyjä myyty yhteensä
eri alueilla
Väitetty myynti(10)
Michael Jackson
Michael Jackson 1984.jpg
Yhdysvallat 1964–2009 Pop,
Rock,
Soul,
Dance,
R&B,
New jack swing
USA: 125 miljoonaa [37]
UK: 19,5 miljoonaa[3]
Saksa: 11,1 miljoonaa [5]
Ranska: 10,7 miljoonaa[6]
Kanada: 4,5 miljoonaa[38]
Australia: 5,4 miljoonaa[9]
Hollanti: 1,5 miljoonaa [10]
Ruotsi: 740 000 [31]
Sveitsi: 990 000[32]
Itävalta: 885 000[33]
Yhteensä: 174,9 miljoonaa
-Yli 1 miljardi[39]
-750 miljoonaa[40] [41] [42] [43] [44] [45] [46] [47] [48]

300–400 miljoonaa myytyä levyä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Artisti Maa Aika Genre Arvioitu myynti
Elton John Yhdistynyt kuningaskunta 1964– Pop / Rock 440 miljoonaa[49]
ABBA Ruotsi 1972–1982 Pop / Disco 370 miljoonaa[50][51]
Queen Yhdistynyt kuningaskunta 1970– Hard rock / Pop rock 330 miljoonaa[52]

200–299 miljoonaa myytyä levyä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Artisti Maa Aika Genre Arvioitu myynti
AC/DC Australia 1973– Hard rock 220 miljoonaa[53]
A. R. Rahman Intia 1992– Elokuva 215 miljoonaa[54]
Alla Pugatšova Venäjä 1965– Pop 210 miljoonaa[55]
Bee Gees Britannia / Australia [56] 1958–2003 Pop / Disco 200 miljoonaa[57]
Bob Marley Jamaika 1962–1981 Reggae 200 miljoonaa[58]
Celine Dion Kanada 1981– Pop 200 miljoonaa[59]
Herbert von Karajan Itävalta 1938–1989 Klassinen 200 miljoonaa[60]
Julio Iglesias Espanja 1968– Latino 200 miljoonaa[61]
Led Zeppelin Yhdistynyt kuningaskunta 1968–1980 Hard rock 200 miljoonaa[62]
Madonna Yhdysvallat 1982– Pop / Dance 200 miljoonaa[63][64]
Mariah Carey Yhdysvallat 1990– Pop / R&B 200 miljoonaa[65][66]
Nana Mouskouri Kreikka / Ranska 1958–2008 Pop folk 200 miljoonaa[67]
Pink Floyd Yhdistynyt kuningaskunta 1964–1996 Progressive rock 200 miljoonaa[68][69]
The Rolling Stones Yhdistynyt kuningaskunta 1962– Rock / Blues rock 200 miljoonaa[70]
Wei Wei Kiina 1986– Pop 200 miljoonaa[71]

100–199 miljoonaa myytyä levyä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Artisti Maa Aika Genre Arvioitu myynti
Whitney Houston Yhdysvallat 1977– R&B 190 miljoonaa[72]
Scorpions Saksa 1969– Hard rock 150 miljoonaa[3]
Tina Turner Yhdysvallat 1955– Pop / R&B 180 miljoonaa[73]
Aerosmith Yhdysvallat 1970– Hard rock 150 miljoonaa[74]
Frank Sinatra Yhdysvallat 1935–1995 Pop / Swing 150 miljoonaa[75]
Genesis Yhdistynyt kuningaskunta 1967– Progressive rock / Pop rock 150 miljoonaa[76]
James Last Saksa 1963– Instrumentaalinen / Klassinen 150 miljoonaa[77]
Stevie Wonder Yhdysvallat 1961– R&B / Soul 150 miljoonaa[78]
U2 Irlanti 1976– Rock 150 miljoonaa[79][80][81]
Boney M. Saksa 1975– Disco 140 miljoonaa[82]
David Bowie Yhdistynyt kuningaskunta 1964– Rock 140 miljoonaa[83][84]
Garth Brooks Yhdysvallat 1989– Country 128 miljoona[85]
Chicago Yhdysvallat 1967– Pop rock 122 miljoonaa[86]
Bruce Springsteen Yhdysvallat 1972– Rock 120 miljoonaa[87]
Modern Talking Saksa 1984–2003 Synthpop 120 miljoonaa[88]
Eagles Yhdysvallat 1971– Soft rock / Country rock 120 miljoonaa[89]
Engelbert Humperdinck Yhdistynyt kuningaskunta 1956– Easy listening 120 miljoonaa[90]
Neil Diamond Yhdysvallat 1966– Pop / Rock 115 miljoonaa[91]
Dire Straits Yhdistynyt kuningaskunta 1977–1995 Rock / Pop 103 miljoonaa[92]
Adamo Belgia / Italia 1963– Chanson 100 miljoonaa[93]
Backstreet Boys Yhdysvallat 1996–present Pop / Rock / R&B 100 miljoonaa[94][95][96]
Barry White Yhdysvallat 1972–2003 R&B / Soul 100 miljoonaa[97]
Billy Joel Yhdysvallat 1964– Pop / Rock 100 miljoonaa[98]
Bon Jovi Yhdysvallat 1983– Hard Rock 100 miljoonaa[99]
The Carpenters Yhdysvallat 1969–1983 Pop 100 miljoonaa[100][101]
Charles Aznavour Ranska 1936– Pop / Chanson 100 miljoonaa[102]
Cher Yhdysvallat 1964– Pop / Dance 100 miljoonaa[103][104][105]
The Dave Clark Five Yhdistynyt kuningaskunta 1964–1970 Pop rock / Beat 100 miljoonaa[106][107]
Deep Purple Yhdistynyt kuningaskunta 1968– Hard rock 100 miljoonaa[108][109]
Depeche Mode Yhdistynyt kuningaskunta 1980– Electro Rock 100 miljoonaa[110][111]
Dolly Parton Yhdysvallat 1964– Country / Pop 100 miljoonaa[112]
Fleetwood Mac Yhdistynyt kuningaskunta 1967– Pop rock 100 miljoonaa[113]
The Four Seasons Yhdysvallat 1960– Pop / Rock 100 miljoonaa[114][115]
George Michael Yhdistynyt kuningaskunta 1981– Pop 100 miljoonaa[116]
Guns N' Roses Yhdysvallat 1985– Hard rock 100 miljoonaa[117][118]
The Jackson 5 Yhdysvallat 1966–1990 R&B / Soul / Pop / Disco 100 miljoonaa[119]
Janet Jackson Yhdysvallat 1982– R&B / Pop 100 miljoonaa[120][121][122]
Johnny Hallyday Ranska 1957– Rock / Pop 100 miljoonaa[123]
Kenny Rogers Yhdysvallat 1958- Country / Pop 100 miljoonaa[124]
Kiss Yhdysvallat 1973– Hard rock / heavy metal 100 miljoonaa[125]
Lionel Richie Yhdysvallat 1968– Pop / R&B 100 miljoonaa[126]
Luciano Pavarotti Italia 1961–2006 Ooppera 100 miljoonaa[127]
Metallica Yhdysvallat 1981– Heavy metal 100 miljoonaa[128][129]
Michiya Mihashi Japani 1955–1995 Enka / Min'yō 100 miljoonaa[130][131]
Olivia Newton-John Australia 1966– Pop 100 miljoonaa[132]
Patti Page Yhdysvallat 1948– Pop 100 miljoonaa[133]
Paul McCartney Yhdistynyt kuningaskunta 1957– Pop rock 100 miljoonaa[134]
Perry Como Yhdysvallat 1933–1998 Pop / Swing 100 miljoonaa[135]
Pet Shop Boys Yhdistynyt kuningaskunta 1981– Synthpop 100 miljoonaa[136]
Phil Collins Yhdistynyt kuningaskunta 1980– Alternative 100 miljoonaa[137]
Roberto Carlos Brasilia 1950– MPB / Brasilialais rock 100 miljoonaa[138]
Rod Stewart Yhdistynyt kuningaskunta 1962– Rock / Pop 100 miljoonaa[139]
Status_Quo Yhdistynyt kuningaskunta 1967– Rock 100 miljoonaa[140]
Teresa Teng Kiinan tasavalta 1967–1995 Pop 100 miljoonaa[141]
The Ventures Yhdysvallat 1959– Surf rock 100 miljoonaa[142]
The Who Yhdistynyt kuningaskunta 1964– Rock / Hard rock 100 miljoonaa[143]
Valeriya Venäjä 1991– Pop 100 miljoonaa[144]
Tom Jones Iso-Britannia 1963– Pop 150 miljoonaa[145]

75–99 miljoonaa myytyä levyä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Artisti Maa Aika Genre Arvioitu myynti
B'z Japani 1988– Pop rock 75 miljoonaa[146]
Britney Spears Yhdysvallat 1998– Pop / Teini pop / Dance-pop 80 miljoonaa[147]
Carlos Santana Meksiko 1966– Rock 80 miljoonaa[148]
Dalida Ranska 1956–1987 Pop / Disco 85 miljoonaa[149]
Eminem Yhdysvallat 1999– Hip hop 75 miljoonaa[150]
Eurythmics Yhdistynyt kuningaskunta 1980– New wave 75 miljoonaa[151]
Gloria Estefan Yhdysvallat 1977– Latino / Dance / Pop 90 miljoonaa[152]
Iron Maiden Yhdistynyt kuningaskunta 1975– Heavy metal 85 miljoonaa[153]
Journey Yhdysvallat 1973– Arena rock 75 miljoonaa[154][155]
Luis Miguel Meksiko 1982– Latino pop / Bolero / Balladi / Mariachi 75 miljoonaa[156]
Tupac Shakur Yhdysvallat 1990–1996 Hip hop 75 miljoonaa +[157]
Oasis Yhdistynyt kuningaskunta 1991–2009 Britti pop / Rock 77 miljoonaa[158]
Van Halen Yhdysvallat 1978- Hard Rock 80 miljoonaa + [159]

50–74 miljoonaa myytyä levyä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Artisti Maa Aika Genre Arvioitu myynti
Andrea Bocelli Italia 1994– Pop / Opera 70 miljoonaa[160]
Adriano Celentano Italia 1957– Pop 70 miljoonaa[161]
Barbra Streisand Yhdistynyt kuningaskunta 1960– Pop / Adult contemporary 70 miljoonaa[162][163]
Duran Duran Yhdistynyt kuningaskunta 1978– New wave / Vaihtoehtorock 70 miljoonaa[164]
Enya Irlanti 1982– New age / Kelttiläinen 70 miljoonaa[165]
Jean Michel Jarre Ranska 1971– New age 70 miljoonaa[166]
Kenny G Yhdysvallat 1982– Smooth jazz 70 miljoonaa[167]
Meat Loaf Yhdysvallat 1968– Rock 70 miljoonaa[168]
New Kids on the Block Yhdysvallat 1984–1994, 2008- Teini pop 70 miljoonaa[169]
Richard Clayderman Ranska 1976– Easy listening / Instrumentaalinen pop 70 miljoonaa[170]
Roxette Ruotsi 1986– Pop / Rock 70 miljoonaa[171]
UB40 Yhdistynyt kuningaskunta 1980– Reggae 70 miljoonaa[172]
George Strait Yhdysvallat 1981– Country 68 miljoonaa[173][174]
Hibari Misora Japani 1948–1989 Enka 68 miljoonaa[175]
Bryan Adams Kanada 1977– Rock 65 miljoonaa[176]
Def Leppard Yhdistynyt kuningaskunta 1977– Hard rock / heavy metal 65 miljoonaa[177]
Green Day Yhdysvallat 1987– Punk Rock / Vaihtoehtorock / Rock 65 miljoonaa[178][179]
Red Hot Chili Peppers Yhdysvallat 1983– Funk rock / Vaihtoehto rock 65 miljoonaa[180]
Shania Twain Kanada 1993– Country Pop 65 miljoonaa[181]
Village People Yhdysvallat 1977– Disco 65 miljoonaa[182]
Boyz II Men Yhdysvallat 1990– R&B 60 miljoonaa[183]
Jethro Tull Yhdistynyt kuningaskunta 1968– Progressive rock / hard rock 60 miljoonaa[184]
Kylie Minogue Australia 1987– Dance pop 60 miljoonaa[185]
Linkin Park Yhdysvallat 1996– Nu metal / Vaihtoehtorock / rapcore 60 miljoonaa[186]
Pearl Jam Yhdysvallat 1990– Vaihtoehtorock / Grunge 60 miljoonaa[187]
Ricky Martin Puerto Rico 1984– Pop / Latino / Dance-pop / R&B 60 miljoonaa[188]
Bob Dylan Yhdysvallat 1959– Folk / Rock 58 miljoonaa[189]
T. Rex Yhdistynyt kuningaskunta 1967–1977 Glam rock / Folk rock 58 miljoonaa[190]
Glay Japani 1994– Rock / Pop 56 miljoonaa[191]
Dreams Come True Japani 1989– Pop / Jazz 55 miljoonaa[192][193]
Reba McEntire Yhdysvallat 1974– Country 55 miljoonaa[194][195]
Robbie Williams Yhdistynyt kuningaskunta 1990–present Pop 55 miljoonaa[196]
Spice Girls Yhdistynyt kuningaskunta 1996–2000, 2007–2008 Teini pop 55 miljoonaa[197]
Ace of Base Ruotsi 1987– Europop 50 miljoonaa[198]
Alan Jackson Yhdysvallat 1989– Country 50 miljoonaa[199]
Alice Cooper Yhdysvallat 1965– Shock rock / Glam rock 50 miljoonaa[200]
The Andrews Sisters Yhdysvallat 1937–1951 Swing 50 miljoonaa[201]
Ayumi Hamasaki Japani 1994– J-Pop 50 miljoonaa[202]
Black Sabbath Yhdistynyt kuningaskunta 1968– Heavy metal 50 miljoonaa[203]
Bob Seger Yhdysvallat 1961– Rock 50 miljoonaa[204]
Boston Yhdysvallat 1976– Arena rock 50 miljoona[205]
Destiny's Child Yhdysvallat 1998–2005 R&B / Pop 50 miljoonaa[206]
The Four Tops Yhdysvallat 1954– R&B 50 miljoonaa[207]
Jay-Z Yhdysvallat 1996– Hip hop 50 miljoonaa[208]
Johnny Cash Yhdysvallat 1955–2003 Country / rock and roll 50 miljoonaa[209]
Mills Brothers Yhdysvallat 1928–1982 Pop 50 miljoonaa[210]
Mötley Crüe Yhdysvallat 1981– Glam metal 50 miljoonaa[211]
Mr.Children Japani 1989– Pop rock 50 miljoonaa[212][213]
Nat King Cole Yhdysvallat 1936–1965 Vocal jazz 50 miljoonaa[214]
Nirvana Yhdysvallat 1987–1994 Grunge / Vaihtoehtorock 50 miljoonaa[215]
Megadeth Yhdysvallat 1983–2002, 2004– Thrash metal 50 miljoonaa[216]
The Police Yhdistynyt kuningaskunta 1977– Pop rock / New Wave 50 miljoonaa[217]
Ray Conniff Yhdysvallat 1956–2002 Pop / Easy listening 50 miljoonaa[218]
R.E.M. Yhdysvallat 1980– Vaihtoehtorock 50 miljoonaa[219][220]
The Seekers Australia 1963– Folk rock 50 miljoonaa[221]
Shakira Kolumbia 1991– Latino / Pop Rock 50 miljoonaa[222]
Tom Petty and the Heartbreakers Yhdysvallat 1976– Rock 50 miljoonaa[223]
Tony Bennett Yhdysvallat 1949– Traditional pop / Jazz 50 miljoonaa[224]
Vicente Fernández Meksiko 1965– Latino / Mariachi 50 miljoonaa[225]
Willie Nelson Yhdysvallat 1956– Country 50 miljoonaa[226]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. http://www.riaa.com/goldandplatinumdata.php?content_selector=gold-platinum-searchable-database
  2. Elvis Presley's USA certifications RIAA.
  3. a b c BPI certifications BPI.
  4. http://www.riaa.com/goldandplatinumdata.php?content_selector=gold-platinum-searchable-database
  5. a b c German certifications IFPI Germany.
  6. a b c InfoDisc Les Certifications depuis 1973 InfoDisc.
  7. Elvis Presley's Canadian Certifications CRIA.
  8. http://www.riaa.com/goldandplatinumdata.php?content_selector=gold-platinum-searchable-database
  9. a b c Australian Certifications ARIA.
  10. a b Dutch Certifications NVPI.
  11. http://www.riaj.or.jp/issue/record/2003/200301.pdf
  12. http://www.fimi.it/certificazioni#/category:album/year:2015
  13. http://www.abpd.hospedagemdesites.ws/home/certificados/tabela-de-niveis-de-certificacao-abpd/
  14. https://web.archive.org/web/20110517224028/http://www.ifpi.se/?page_id=67
  15. http://www.promusicae.es/listas/semanales
  16. http://www.ifpi.at/?section=goldplatin
  17. http://hitparade.ch/search_certifications.asp?search
  18. http://www.ultratop.be/xls/Awards%201997.htm
  19. http://hitlisten.nu/default.asp?w=15&y=2001&list=a40
  20. https://web.archive.org/web/20110820130534/http://www.capif.org.ar/Default.asp?PerDesde_MM=0&PerDesde_AA=0&PerHasta_MM=0&PerHasta_AA=0&interprete=&album=&LanDesde_MM=1&LanDesde_AA=1980&LanHasta_MM=12&LanHasta_AA=2010&Galardon=O&Tipo=1&ACCION2=+Buscar+&ACCION=Buscar&CO=5&CODOP=ESOP
  21. http://www.ifpi.fi/tilastot/artistit/elvis+presley
  22. http://nztop40.co.nz/chart/albums?chart=2798
  23. Person of the Week: Elvis Presley 15.8.2002. Time Magazine.
  24. Elvis Presleyn kuolemasta 35 vuotta 16.08.2012. Helsingin Sanomat. Viitattu 25.8.2012.
  25. http://www.express.co.uk/entertainment/music/550909/Elvis-80-birthday-greatest-hits
  26. http://democratherald.com/news/local/albany-vfw-post-to-host-night-with-elvis-sunday/article_48beaf60-2326-11e4-a798-0019bb2963f4.html
  27. The Beatles' USA certifications RIAA.
  28. The Beatles' Canadian Certifications CRIA.
  29. Brazilian Certifications ABPD.
  30. The Beatles' Argentinean Certifications CAPIF.
  31. a b Swedish Certifications IFPI Sweden.
  32. a b Swiss Certifications SwissCharts.
  33. a b Austrian Certifications IFPI Austria.
  34. Paul At Fifty: PAUL MCCARTNEY 8.6.1992. Time Magazine.
  35. Rock Band’ unveils 19 songs for Beatles game 18.8.2009. MSNBC.
  36. All You Need Is Cash 8.4.2009. NBC.
  37. Michael Jackson's USA certifications RIAA.
  38. Michael Jackson's Canadian Certifications CRIA.
  39. Confirmed: Michael Jackson Sells Over 1 Billion Records Worldwide 30.3.2012. ThatGrapJuice.com.
  40. http://www.michaeljackson.com/us/bio
  41. http://www.mtv.com/news/articles/1614815/20090626/jackson_michael.jhtml
  42. http://edition.cnn.com/2009/SHOWBIZ/Music/06/26/michael.jackson.album.sales/
  43. http://www.cbsnews.com/stories/2007/11/06/entertainment/main3461884.shtml
  44. http://yle.fi/uutiset/news/2009/06/finnish_fans_michael_jackson_a_true_legend_829538.html
  45. http://ghanabusinessnews.com/2009/06/26/michael-jackson-sold-more-th/
  46. http://www.nytimes.com/2009/06/26/arts/music/26jackson.html
  47. http://www.buzzle.com/articles/michael-jackson-a-tribute.html
  48. http://www.worldrecordsacademy.org/entertainment/most_successful_entertainer_of_all_time-Michael_Jackson_sets_world_record%20_90258.htm
  49. [1] on Elton John
  50. Former ABBA drummer found dead in garden Amol Rajan; MSNBC; claims 370 million
  51. It's ABBA on the phone making a lot more money, money, money Sherwin, Adam; The Times; 19.4.2006; claims over 350 million
  52. British rock legends get their own music title for Playstation3 and PlayStation2 EMI Group.
  53. "Back to roots for AC/DC", The Sydney Morning Herald. 
  54. "The Mozart of Madras: Composer A. R. Rahman", CNN, 27.9.2007. 
  55. Britannica on Alla Pugacheva
  56. http://www.britannica.com/EBchecked/topic/58259/the-Bee-Gees
  57. Walker, Tim. "Jive talkin': Why Robin Gibb wants more respect for the Bee Gees", The Independent, 12.5.2008. Archived from the original on 2008-05-13. 
  58. "'Family Man' leads The Wailers in keeping Marley's memory alive", The Gazette. 
  59. "Artist:Celine Dion", Sony/BMG (Switzerland). (German) 
  60. Campling, Chris. "Who was the real Herbert von Karajan anyway?", The Times, 2008-07-08. 
  61. "Interview With Julio Iglesias", special reports, CNN, 9.1.2004. 
  62. Rock group Led Zeppelin to reunite The Daily Telegraph. 19.4.2008.
  63. "Queen of Pop Madonna crowned highest earning female singer on earth", Daily Mail, Forbes, 2006-09-28. 
  64. IFPI Platinum Europe Awards: July & August 2006 IFPI News. 13.9.2006.
  65. Mariah Carey Artist Biography Sony Music Entertainment.
  66. 20 Things You Didn't Know About Mariah Carey VH1.
  67. "Singer Nana Mouskouri weds", BBC, 2003-01-14. 
  68. "Pink Floyd founder Syd Barrett dies at home", Times Online, 2006-07-11. 
  69. "Floyd 'true to Barrett's legacy'", BBC News, 2006-07-11. 
  70. Holton, Kate. "Rolling Stones sign Universal album deal", Reuters.com, 2008-01-17. 
  71. "New York Times: A domain just right for mobile Web surfing", International Herald Tribune. 
  72. "Where Does Britney Rank In The History Of Celebrity Flameouts?", Gil Kaufman. 
  73. Tina Turner on boston.com
  74. McShane, Larry. "New Aerosmith 'Guitar Hero' game", New York Daily News, 2008-02-16. 
  75. Frank Sinatra's Best Classic Recordings for Films Collected for 'Sinatra at the Movies' 3.3.2008. Reuters.
  76. "Final chapter in the book of Genesis?", The Daily Telegraph, 2008-05-30. 
  77. "Bunker zu Partykellern", Die Zeit, 2007-05-10. ((saksaksi)) 
  78. The LA Times on Stevie Wonder
  79. Episcopal church taps U2 for liturgy 20.3.2007. The Boston Globe.
  80. How to Dismantle an Atomic Bomb Encyclopedia Britannica.
  81. U2 Manager: Cut Off Illegal Downloaders From Internet 29.1.2008. Fox News.
  82. Hartmut Schulze-Gerlach erinnert an Pop-Legende Boney M. MDR. German
  83. Sixty things about David Bowie 8.1.2007. BBC News.
  84. David Bowie About.com.
  85. http://www.riaa.com/goldandplatinumdata.php?table=tblTopArt%7Ctitle=Gold and Platinum: Top Selling Artists| work=RIAA}}
  86. Review: Chicago box set captures band 22.8.2003. CNN.
  87. Glastonbury 2009: Bruce Springsteen The Daily Telegraph. 27.6.2009.
  88. Neues "Modern Talking" mit Medlock und Bohlen Süddeutsche Zeitung. 8.5.2007. German
  89. "Stasera al Forum «volano» gli Eagles", Il Giornale. 
  90. The Times on Engelbert Humperdinck
  91. Billboard.com - Biography - Neil Diamond
  92. "With Dire Straits no more, Knopfler sails solo", CNN, 2000-10-13. 
  93. Le public l’aime toujours fort, Adamo 12.11.2008. Le Parisien. (ranskaksi)
  94. BSB CHART NEW COURSE 11.12.2007. New York Post.
  95. Backstreet Boys creator gets 25 years for fraud schemes 21.5.2008. CBC News.
  96. Backstreet Boys are back 4.9.2008. canada.com.
  97. Singer Barry White dies 4.7.2003. BBC News.
  98. BBC NEWS | Entertainment | Billy Joel in Walk of Fame honour
  99. Bon Jovi Comes Home to New Jersey, With Sound and Hair Still Big 20.7.2006. The New York Times.
  100. Carpenters Hit Parade Hall of Fame.
  101. Lobato, Armand. "Richard Carpenter back with new solo album", CNN Interactive, 1998-03-23. 
  102. Aznavour leaves on high note BBC News. 10.4.2001.
  103. "Cher inks 3-year deal for Caesars Palace shows", MSNBC, 2008-02-07. 
  104. "Cher to Headline The Colosseum at Caesars Palace, Las Vegas", Reuters, 2008-02-07. 
  105. "People: Cher, Martin Scorsese, Leonardo DiCaprio", International Herald Tribune, 2008-02-08. Archived from the original on 2008-02-13. 
  106. For Dave Clark Five, the accolades finally arrive 6.3.2008. USA Today.
  107. Dave Clark Five singer Smith dies 29.2.2008. BBC News.
  108. Deep Purple EMI Music Publishing.
  109. Russia's Medvedev meets Deep Purple 11.2.2008. USA Today.
  110. "Depeche Mode reveal tour details", ITN.co.uk, ITN, 2008-10-07. 
  111. "Depeche Mode mit Weltpremiere beim ECHO", musikindustrie.de, Bundesverband Musikindisrtie-IFPI Germany, 2009-09-10. (German) 
  112. "To The Troops, From Dolly", CBS News, 2003-10-12. 
  113. Fleetwood Mac: Biography : Rolling Stone
  114. "The Falsetto Meets "The Sopranos"". Time (magazine). 2005-11-25. http://www.time.com/time/arts/article/0,8599,1134674,00.html. 
  115. "Frankie Valli & The Four Seasons". Rolling Stone. Archived from the original on 2009-02-06. http://web.archive.org/web/20090206230414/http://www.rollingstone.com/artists/frankievallithefourseasons/biography. 
  116. http://news.bbc.co.uk/2/hi/entertainment/7449964.stm |title= Michael seeking 'a quieter life'| work=BBC News}}
  117. http://leisureblogs.chicagotribune.com/turn_it_up/2008/10/guns-n-roses-re.html%7Ctitle=Guns N' Roses releases first 'Chinese Democracy' single: Was it worth the wait? |work=Chicago Tribune|date=2008-10-22}}
  118. http://www.fox59.com/pages/landing_entertainment/?Guns-N-Roses-releases-first-Chinese-Demo=1&blockID=115848&feedID=1301 |title=Guns N' Roses releases first 'Chinese Democracy' single: Was it worth the wait?|work=Fox59 Indianapolis|date=2008-10-23}}
  119. "Jacko Clan in a Deep Funk", New York Post, 2008-03-23. 
  120. "Janet Jackson taken to hospital minutes before Montreal concert", The Daily Telegraph, 2008-11-30. 
  121. "Janet Jackson 'leaves her label'", BBC News, 2008-11-23. 
  122. "Janet Jackson Returns to #1 with Her IDJ Debut, "Discipline"", Universal Music Group, 2008-03-05. Archived from the original on 2011-07-18. 
  123. BBC NEWS | Entertainment | Profile: Johnny Hallyday
  124. CNN - Kenny Rogers, gambling again - October 7, 1999
  125. Kiss: still rocking hard bbc.co.uk. Viitattu 27.8.2011. (englanniksi)
  126. The Times on Lionel Richie
  127. BBC NEWS | Entertainment | Music | Pavarotti recovers from surgery
  128. "Metallica", MTV UK. 
  129. "Energized heavyweights Metallica begin world tour", OttawaCitizen.com, 2008-10-22. 
  130. http://www.oricon.co.jp/artists/211841/ |title=Michiya Mihashi Profile|work=Oricon Style}}
  131. http://music.goo.ne.jp/artist/ARTLISD1147250/index.html |title=三橋美智也(みはしみちや)|work=goo}}
  132. The New York Times on Olivia Newton-John
  133. Patti Page, Proving That Simple Songs Endure The New York Times. 12.8.2003.
  134. Biography: Paul McCartney MTV Germany. German
  135. Crooner Perry Como dies BBC News. 13.5.2001.
  136. Pet Shop Boys: Biografie Warner Music Germany. German
  137. Phil Collins casually serves notice of his retirement The Times. 25.4.2008.
  138. The New Tork Times on Roberto Carlos
  139. Stewart show backed by public cash 11.4.2002. BBC News.
  140. The Times on Status Quo
  141. SOHU.com May 6, 2003
  142. Seattle Times on The Ventures
  143. The New York Times on The Who
  144. Nyet! The Madonna of Moscow says our pop stars are rubbish - Europe, News - Independent.co.uk
  145. Tina Turner on boston.com
  146. B'z got their 22nd #1 album, ranked No.1 in history and dominates all the 6 main ranking sections Oricon. 24.6.2008. Japanese
  147. Britney Spears launches her comeback on X Factor 29.11.2008. The Times.
  148. BBC NEWS | Entertainment | Latin honours for Carlos Santana
  149. DALIDA The New York Times. 6.5.1987.
  150. Eminem’s New Album "Relapse" Drops In May, “Relapse 2” Later This Year 5.3.2009. Universal Music Group. Arkistoitu 17.7.2011.
  151. Eurythmics Sony Music Germany. German
  152. Estefan Honored By Latin Recording Academy Grammy Awards. 19.8.2008.
  153. http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/scotland/glasgow_and_west/6354785.stm |title=Iron Maiden star captains Rangers|work=BBC NEWS|date=2007-2-12}}
  154. Frontiers - A Tribute to Journey 29.10.2008. AmericanTowns.
  155. Journey About.com.
  156. Luis Miguel returns with the topics of Manuel Alejandro 25.3.2008. JR Medios. Spanish
  157. Top-Earning Dead Celebrities forbes. 28.7.2009.
  158. Live! 18.12.2008. The Washington Post.
  159. Van Halen, Bertinelli Divorce Finalized fox news. 21.12.2007.
  160. The Sun on Andrea Bocelli
  161. [2]Biography
  162. "Barbra Streisand: A star is reborn", The Independent. 
  163. "Gold and Platinum: Top Selling Artists", RIAA. 
  164. Duran Duran To Get Brit Award Honor
  165. Enya talks about her new album And Winter Came 15.10.2008. The Daily Telegraph.
  166. Jean Michel Jarre: Toujours Jarre 18.2.2008. The Independent. Arkistoitu 20.11.2009.
  167. Picks and Pans Main: Song People (magazine). 7.10.2002.
  168. Meat Loaf's epic to be honoured 29.9.2008. BBC.
  169. Boy band New Kids on the Block to reunite 3.4.2008. MSNBC.
  170. Richard Clayderman Masterworks. Sony/BMG.
  171. Tack Gud för att jag lever (Thank God I'm, alive) 30.10.2005. Svenska Dagbladet. Swedish
  172. "UB40 reveal new lead singer: Ali Campbell's brother Duncan", Times Online, 2008-04-30. 
  173. XM to Launch Channel Dedicated to George Strait 3.12.2008. Universal Music Group. Arkistoitu 8.1.2009.
  174. George Strait crowned country artist of the decade 31.10.2008. CBC News. Arkistoitu 3.7.2009.
  175. Hibari Misora, Japanese Singer, 52 25.6.1989. The New York Times.
  176. Bryan Adams
  177. Def Leppard, Poison coming to White River Amphitheatre in Auburn 26.6.2009. The Seattle Times.
  178. Green Day to start tour with a bang in Seattle 3.7.2009. The Seattle Times.
  179. The ARIA Report Issue 1002 - Chartifacts Australian Recording Industry Association.
  180. Red Hot Chili Peppers Albums mademan.com. Viitattu 18.8.2011. (englanniksi)
  181. "Shania thanks fans for helping heal her 'broken heart'", CBC.ca, 2008-06-068. Archived from the original on 2008-06-07. 
  182. Glenn Hughes; Disco Singer Was Biker in Village People 18.3.2001. Los Angeles Times.
  183. Save The Music 2002 , Foreigner Performs To Save The Music - CBS News
  184. Interview with Jethro Tull's Ian Anderson BBC Wiltshire.
  185. The Times on Kylie Minogue
  186. "Linkin Park", Times Online, 2008-01-30. 
  187. Biography: Pearl Jam Sony/BMG Switzerland. German
  188. Fans shriek as Ricky Martin gets his star 16.10.2007. MSNBC.
  189. Bob Dylan - Britannica Online Encyclopedia
  190. "The death of a glam rock idol", Chronicle Live, 2007-09-15. 
  191. GLAY「バンドの力だけでどこまでできるのか?」と新たな挑戦! 24.8.2007. barks.jp. Japanese
  192. 19年目のドリカムはファンの夢叶えます…単独インタビュー 7.7.2007. hochi.yomiuri.co.jp. Japanese
  193. Biography: バイオグラフィ バイオグラフィ Barks Global Music Explorer. Japanese
  194. Reba McEntire: Reba plays the Reno Hilton with guest Jessica Andrews 17.10.2008. Fox News.
  195. Reba McEntire to Host the 43rd Annual CMA's, for the 10th Time in Her Career 27.2.2008. Universal Music Group. Arkistoitu 17.7.2011.
  196. Amanda Andrews and Adam Sherwin: Shake-up starts at EMI with departure of UK chief 9.1.2008. Times Online.
  197. BBC NEWS | Entertainment | Spice Girls announce reunion tour
  198. Här är Ace of Base 3.0 (Here is the Ace of Base 3.0) Svenska Dagbladet. Swedish
  199. Alan Jackson Could Have Big Night At CMAs CBS Evening News.
  200. Alice Cooper - Bio of Alice Cooper - Alice Cooper Lives in Phoenix
  201. Maxene Andrews, 79, of the Andrews Sisters 23.10.1995. The New York Times.
  202. "Japanese pop singer Ayumi Hamasaki deaf in left ear", BBC News Agency, January 7, 2008. 
  203. Ozzy Osbourne Goes 'On the Record' 25.5.2007. Fox News.
  204. Bob Seger Day Michigan.gove:Office of the Governor.
  205. Deeds commentary: Feel free to go to Boston; I'm staying in Boise 11.7.2008. idahostatesman.com.
  206. R&B stars Destiny's Child split 13.6.2005. BBC News.
  207. Payton, Lawrence - Britannica Online Encyclopedia
  208. The Times on Jay-Z
  209. BBC NEWS | Entertainment | Cash musical heading for Broadway
  210. Last Member of Mills Brothers Dies at 84 15.11.1999. Los Angeles Times.
  211. After years of chaos, Motley Crue still no "Saints" 8.7.2008. Reuters.
  212. ミスチル、シングル&アルバム総売上枚数5,000万枚突破! ニュース-ORICON STYLE, Oricon, 2007-03-19
  213. British acts step up the battle to make it big in Japan 31.7.2007. The Independent.
  214. BBC - Radio 2 - Sold On Song - Song Library - Let There Be Love
  215. Kurt Cobain's ashes stolen, says his 'suicidal' widow Courtney Love 2.6.2008. The Advertiser (Adelaide). Arkistoitu 1.7.2009.
  216. Dave Mustaine Official Facebook Site (englanniksi)
  217. BBC NEWS | Entertainment | Police fan bands go on patrol
  218. Post-Swing Leader Ray Conniff Dies 14.10.2002. CBS News.
  219. "A Shiny, Happy Return For R.E.M.", 30.2.2008. 
  220. "R.E.M. floored it to make 'Accelerate'; left 'overthinking' in dust", 2008-04-01. 
  221. BBC News | ENTERTAINMENT | Radio star Whale recovering
  222. "$40m Shakira gift for relief fund", BBC, 28.9.2007. 
  223. "Tom Petty Interview - Tom Petty Biography - Tom Petty And The Heartbreakers:2005 Century Award", Billboard. Archived from the original on 2006-03-16. 
  224. "online.wsj.com Tony Bennett at Age 80 -- an American Classic", The Wall Street Journal, 14.9.2006. 
  225. "Billboard: Vicente Fernandez", Billboard. Archived from the original on 2012-06-29. 
  226. Willie on The Soft Path 25.12.2008. Rolling Stone.