Luettelo maista, joissa on McDonald’s-ravintoloita

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo maista, joissa on McDonald’s-ravintoloita. McDonald’s on maailman suurin pikaruokaketju. Maailmassa on yli 33 000 McDonald’s-ravintolaa.lähde? Valtaosa Yhdysvaltojen ulkopuolella sijaitsevista ravintoloista toimii franchise-periaatteella.

Maailman suurin väliaikainen McDonald’s avattiin Lontoossa kesäolympialaisten 2012 aikana. Sen pinta-ala oli 3 000 m².lähde? Suurin edelleen olemassa oleva McDonald’s sijaitsee luultavasti Will Rogers Turnpike -nimisen maksullisen tien varrella Yhdysvaltain Oklahomassa lähellä Vinita-nimistä pikkukaupunkia. Sen pinta-ala on 2 706,7 m².lähde?

Maiden luettelo noudattaa yhtiön omia laskelmia ja sisältää useita epäitsenäisiä alueita.


Värillisistä maista löytyy McDonald’s-ravintoloita.

Valtiot ja epäitsenäiset alueet, joissa on McDonald’s-ravintoloita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Järjestys Valtio/epäitsenäinen alue Päivämäärä Ensimmäisen ravintolan sijainti Tällä hetkellä toimivien ravintoloiden lukumäärä
1 Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 1940 San Bernardino, Kalifornia 14 267
2 Kanada 1967 Richmond, Brittiläinen Kolumbia 1 427
3 Puerto Ricon lippu Puerto Rico 1967 San Juan 108
4 Yhdysvaltain Neitsytsaarten lippu Yhdysvaltain Neitsytsaaret 1970 St. Croix 6
5 Costa Rican lippu Costa Rica 1970 San José 54
6 Australian lippu Australia 1971 Sydney, Uusi Etelä-Wales [1] 920
7 Guam 1971 Dededo 8
8 Japani 1971 Tokio 2 975
9 Alankomaiden lippu Alankomaat 1971 Zaanstad 245
10 Panaman lippu Panama 1971 Panama City 57
11 Saksan lippu Saksa 1971 München 1 470
12 Ranskan lippu Ranska 1972 Créteil 1 419
13 El Salvadorin lippu El Salvador 1972 San Salvador 13
14 Ruotsin lippu Ruotsi 1973 Tukholma 225
15 Guatemala 1974 Guatemala City 82
16 Curaçaon lippu Curaçao 1974 Willemstad 5
17 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia 1974 Lontoo 1 274
18 Hongkong 1975 Hongkongin saari 237
19 Bahaman lippu Bahama 1975 Nassau 3
20 Uuden-Seelannin lippu Uusi-Seelanti 1976 Wellington 162
21 Sveitsin lippu Sveitsi 1976 Geneve 162
22 Irlanti 1977 Dublin 89
23 Itävalta 1977 Wien 196
24 Belgian lippu Belgia 1978 Bryssel 74
25 Brasilian lippu Brasilia 1979 Rio de Janeiro 812
26 Singaporen lippu Singapore 1979 Singapore 125
27 Espanjan lippu Espanja 1981 Madrid 497
28 Tanskan lippu Tanska 1981 Kööpenhamina 89
29 Filippiinit 1981 Manila 449
30 Malesian lippu Malesia 1982 Kuala Lumpur 314
31 Norjan lippu Norja 1983 Oslo 75
32 Taiwanin lippu Taiwan 1984 Taipei 413
33 Andorran lippu Andorra 1984 Andorra la Vella 5
34 Suomen lippu Suomi 1984 Tampere 65
35 Thaimaan lippu Thaimaa 1985 Bangkok 227
36 Aruban lippu Aruba 1985 Oranjestad 4
37 Luxemburg 1985 Luxemburg 10
38 Venezuelan lippu Venezuela 1985 Caracas 140
39 Italia 1985 Bolzano 531
40 Meksikon lippu Meksiko 1985 Mexico City 402
41 Kuuba 1986 Guantanamo Bay 1
42 Turkin lippu Turkki 1986 Istanbul 255
43 Argentiinan lippu Argentiina 1986 Buenos Aires 209
44 Macaon lippu. Macao 1987 Macao 27
45 Serbian lippu Serbia 1988 Belgrad 23
46 Etelä-Korea 1988 Seoul 430[2]
47 Unkarin lippu Unkari 1988 Budapest 90
48 Venäjän lippu Venäjä 1990 Moskova 609
49 Kiina 1990 Shenzhen 2 200+
50 Chilen lippu Chile 1990 Santiago de Chile 77
51 Indonesia 1991 Jakarta 160
52 Portugalin lippu Portugali 1991 Cascais 148
53 Kreikka 1991 Ateena 24
54 Uruguayn lippu Uruguay 1991 Montevideo 21
55 Martinique Martinique 1991 Fort-de-France 9
56 Tšekin lippu Tšekki 1992 Praha 95
57 Guadeloupen lippu Guadeloupe 1992 8
58 Puolan lippu Puola 1992 Varsova 378
59 Monacon lippu Monaco 1992 Monte Carlo 4
60 Brunein lippu Brunei 1992 Bandar Seri Begawan 2
61 Marokon lippu. Marokko 1992 Casablanca 37
62 Pohjois-Mariaanien lippu Pohjois-Mariaanit 1993 Saipan 2
63 Israelin lippu Israel 1993 Ramat Gan 185
64 Slovenian lippu Slovenia 1993 Ljubljana 18
65 Saudi-Arabia Saudi-Arabia 1993 Riad 224
66 Kuwait 1994 Kuwait City 75
67 Uusi-Kaledonia Uusi-Kaledonia 1994 Nouméa 2
68 Omanin lippu Oman 1994 Mustatiira 15
69 Egyptin lippu Egypti 1994 Kairo 74
70 Bulgarian lippu Bulgaria 1994 Plovdiv 42
71 Bahrainin lippu Bahrain 1994 Al-Muharraq 17
72 Latvia 1994 Riga 12
73 Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 1994 Abu Dhabi 114
74 Viron lippu Viro 1995 Tallinna 10
75 Romanian lippu Romania 1995 Bukarest 67
76 Maltan lippu Malta 1995 Valletta 9
77 Kolumbia 1995 Bogota 81
78 Slovakian lippu Slovakia 1995 Banská Bystrica 30
79 Etelä-Afrikan lippu Etelä-Afrikka 1995 Gauteng 225
80 Qatarin lippu Qatar 1995 Doha 25
81 Honduras 1995 Tegucigalpa 8
82 Sint Maartenin lippu Sint Maarten 1995 Philippsburg 3
83 Kroatia 1996 Zagreb 27
84 Samoan lippu Samoa 1996 Apia 1
85 Fidži 1996 Suva 3
86 Liechtenstein 1996 Vaduz 3
87 Liettua 1996 Vilna 11
88 Intia 1996 Delhi 250+
89 Perun lippu Peru 1996 Lima 40
90 Jordania 1996 Amman 28
91 Paraguayn lippu Paraguay 1996 Asuncion 11
92 Dominikaanisen tasavallan lippu Dominikaaninen tasavalta 1996 Santo Domingo 31
93 Ranskan Polynesia 1996 Tahiti 6
94 Valko-Venäjän lippu Valko-Venäjä 1996 Minsk 9
95 Ukrainan lippu Ukraina 1997 Kiova 78
96 Kypros 1997 Larnaca 18
97 Jersey 1997 Saint Helier 1
98 Ecuadorin lippu Ecuador 1997 Quito 27
99 Réunion Réunion 1997 Saint-Denis
100 Mansaaren lippu Mansaari 1997 Douglas 1
101 Surinamen lippu Suriname 1997 Paramaribo 2
102 Moldovan lippu Moldova 1998 Chisinau 4
103 Nicaraguan lippu Nicaragua 1998 Managua 6
104 Libanon 1998 Beirut 33
105 Pakistanin lippu Pakistan 1998[3] Karachi 40
106 Sri Lankan lippu Sri Lanka 1998 Colombo 7
107 Georgia 1999 Tbilisi 11
108 San Marinon lippu San Marino 1999 Borgo Maggiore 1
109 Gibraltarin lippu Gibraltar 1999 Gibraltar 1
110 Azerbaidžanin lippu Azerbaidžan 1999 Baku 12
111 Ranskan Guiana Ranskan Guiana 2000 Cayenne 2
112 Amerikan Samoan lippu Amerikan Samoa 2000 Pago Pago 2
113 Mauritiuksen lippu Mauritius 2001 Port Louis 7
114 Mayotten lippu Mayotte 2003 Mamoudzou
115 Irak 2006 Baghdad 1
116 Bosnia ja Hertsegovinan lippu Bosnia ja Hertsegovina 2011 Sarajevo 3
117 Trinidad ja Tobagon lippu Trinidad ja Tobago 2011 Port of Spain 6
118 Vietnamin lippu Vietnam 2014 Ho Chi Minh City 14
119 Kazakstan 2016 Astana 2

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:List of countries with McDonald's restaurants