Luettelo maakaasuntuottajavaltioista

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo valtioista maakaasun tuottajista. Kaikki maakaasun valtioiden kaasun tuotanto määritellään kuutiometreinä. Luettelossa ei ole biokaasun tai maaöljyn tuotantoa. Luettelossa on myös osavaltioita ja merentakaisia alueita. Kansainvälisen energiajärjestön tietojen mukaan maailman 66,7 %prosentista maakaasusta on 10 valtioiden alueella ja ne ovat järjestyksessä:

Luettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sija[2] Valtio Tuotannon määrä () päiväys Muuta tietoa
1 Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 766 200 000 000 2015 arvio
2 Venäjän lippu Venäjä 598 600 000 000 2015 arvio
3 Iran 184 800 000 000 2015 arvio
4 Qatarin lippu Qatar 164 000 000 000 2015 arvio
5 Kanada 149 900 000 000 2015 arvio
6 Kiina 138 400 000 000 2016 arvio
7 Euroopan Unioni Euroopan Unioni 120 000 000 000 2015 arvio
8 Norjan lippu Norja 117 200 000 000 2015 arvio
9 Saudi-Arabia Saudi-Arabia 102 300 000 000 2015 arvio
10 Turkmenistanin lippu Turkmenistan 83 700 000 000 2015 arvio
11 Algerian lippu Algeria 83 040 000 000 2015 arvio
12 Indonesia 72 800 000 000 2015 arvio
13 Australian lippu Australia 67 200 000 000 2015 arvio
14 Malesian lippu Malesia 63 430 000 000 2015 arvio
15 Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 60 180 000 000 2015 arvio
16 Uzbekistanin lippu Uzbekistan 55 700 000 000 2015 arvio
17 Alankomaiden lippu Alankomaat 47 460 000 000 2016 arvio
18 Nigerian lippu Nigeria 45 150 000 000 2015 arvio
19 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia 41 340 000 000 2015 arvio
20 Trinidad ja Tobagon lippu Trinidad ja Tobago 40 870 000 000 2015 arvio
21 Meksikon lippu Meksiko 40 370 000 000 2015 arvio
22 Thaimaan lippu Thaimaa 39 820 000 000 2015 arvio
23 Pakistanin lippu Pakistan 39 300 000 000 2015 arvio
24 Argentiinan lippu Argentiina 36 400 000 000 2015 arvio
25 Intia 31 240 000 000 2015 arvio
26 Omanin lippu Oman 29 930 000 000 2015 arvio
27 Azerbaidžanin lippu Azerbaidžan 29 370 000 000 2016 arvio
28 Bangladeshin lippu Bangladesh 26 860 000 000 2015 arvio
29 Venezuelan lippu Venezuela 26 000 000 000 2015 arvio
30 Kazakstan 21 380 000 000 2016 arvio
31 Bolivian lippu Bolivia 21 100 000 000 2016 arvio
32 Brasilian lippu Brasilia 20 410 000 000 2015 arvio
33 Ukrainan lippu Ukraina 19 000 000 000 2015 arvio
34 Myanmarin lippu Myanmar 17 500 000 000 2015 arvio
35 Kuwait 16 910 000 000 2015 arvio
36 Bahrainin lippu Bahrain 15 500 000 000 2015 arvio
37 Perun lippu Peru 12 620 000 000 2015 arvio
38 Brunein lippu Brunei 12 000 000 000 2015 arvio
39 Kolumbia 11 910 000 000 2015 arvio
40 Libya 11 600 000 000 2015 arvio
41 Romanian lippu Romania 11 170 000 000 2015 arvio
42 Papua-Uuden-Guinean lippu Papua-Uusi-Guinea 9 800 000 000 2015 arvio
43 Vietnamin lippu Vietnam 9 080 000 000 2015 arvio
44 Saksan lippu Saksa 8 730 000 000 2015 arvio
45 Israelin lippu Israel 8 500 000 000 2015 arvio
46 Itä-Timor 7 700 000 000 2015 arvio
47 Päiväntasaajan Guinean lippu Päiväntasaajan Guinea 6 200 000 000 2015 arvio
48 Puolan lippu Puola 6 132 000 000 2015 arvio
49 Italia 5 785 000 000 2016 arvio
50 Mosambikin lippu Mosambik 5 695 000 000 2015 arvio
51 Uuden-Seelannin lippu Uusi-Seelanti 4 954 000 000 2015 arvio
52 Tanskan lippu Tanska 4 618 000 000 2015 arvio
53 Japani 4 453 000 000 2015 arvio
54 Syyrian lippu Syyria 4 300 000 000 2015 arvio
55 Egyptin lippu Egypti 3 610 000 000 2015 arvio
56 Jemen 2 850 000 000 2015 arvio
57 Filippiinit 2 600 000 000 2015 arvio
58 Norsunluurannikon lippu Norsunluurannikko 2 063 000 000 2015 arvio
59 Kroatia 1 829 000 000 2015 arvio
60 Unkarin lippu Unkari 1 772 000 000 2015 arvio
61 Tunisian lippu Tunisia 1 575 000 000 2015 arvio
62 Kongon tasavalta 1 500 000 000 2015 arvio
63 Itävalta 1 263 000 000 2015 arvio
64 Kuuba 1 250 000 000 2015 arvio
65 Tansanian lippu Tansania 1 100 000 000 2015 arvio
66 Etelä-Afrikan lippu Etelä-Afrikka 1 100 000 000 2015 arvio
67 Chilen lippu Chile 1 008 000 000 2015 arvio
68 Irak 1 002 000 000 2015 arvio
69 Angolan lippu Angola 773 000 000 2015 arvio
70 Kamerun 680 000 000 2015 arvio
71 Serbian lippu Serbia 586 300 000 2016 arvio
72 Ecuadorin lippu Ecuador 497 000 000 2015 arvio
73 Turkin lippu Turkki 381 000 000 2015 arvio
74 Gabon 378 000 000 2015 arvio
75 Taiwanin lippu Taiwan 340 000 000 2015 arvio
76 Tšekin lippu Tšekki 247 000 000 2015 arvio
77 Afganistanin lippu Afganistan 189 000 000 2015 arvio
78 Korean tasavalta 188 000 000 2015 arvio
79 Jordania 151 000 000 2015 arvio
80 Irlanti 132 000 000 2015 arvio
81 Slovakian lippu Slovakia 94 000 000 2015 arvio
82 Marokon lippu. Marokko 94 000 000 2015 arvio
83 Bulgarian lippu Bulgaria 94 000 000 2016 arvio
84 Ghana 63 540 000 2016 arvio
85 Espanjan lippu Espanja 62 000 000 2015 arvio
86 Senegalin lippu Senegal 62 000 000 2015 arvio
87 Albanian lippu Albania 35 000 000 2015 arvio
88 Valko-Venäjän lippu Valko-Venäjä 30 000 000 2015 arvio
89 Kirgisia 30 000 000 2015 arvio
90 Ranskan lippu Ranska 28 000 000 2015 arvio
91 Sveitsin lippu Sveitsi 25 000 000 2015 arvio
92 Tadžikistanin lippu Tadžikistan 20 000 000 2015 arvio
93 Barbadoksen lippu Barbados 20 000 000 2014 arvio
94 Moldovan lippu Moldova 10 000 000 2015 arvio
95 Georgia 10 000 000 2015 arvio
96 Kongon demokraattinen tasavalta 8 495 000 2011 arvio
97 Suomen lippu Suomi 8 000 000 2015 arvio
98 Luxemburg 6 000 000 2015 arvio
99 Slovenian lippu Slovenia 4 500 000 2016 arvio
100 Kreikka 4 000 000 2015 arvio
101 Aruban lippu Aruba 1 2013 arvio
102 Antigua ja Barbudan lippu Antigua ja Barbuda 0 2013 arvio
103 Armenian lippu Armenia 0 2013 arvio
104 Andorran lippu Andorra 0 2016
105 Amerikan Samoan lippu Amerikan Samoa 0 2013 arvio
106 Botswanan lippu Botswana 0 2013 arvio
107 Bermudan lippu Bermuda 0 2014 arvio
108 Belgian lippu Belgia 0 2014 arvio
109 Bahaman lippu Bahama 0 2013 arvio
110 Belizen lippu Belize 0 2013 arvio
111 Bosnia ja Hertsegovinan lippu Bosnia ja Hertsegovina 0 2014 arvio
112 Beninin lippu Benin 0 2013 arvio
113 Salomonsaarten lippu Salomonsaaret 0 2013 arvio
114 Bhutanin lippu Bhutan 0 2016 arvio
115 Burundin lippu Burundi 0 2013 arvio
116 Kambodža 0 2013 arvio
117 Curaçaon lippu Curaçao 0 2009 arvio
118 Tšadin lippu Tšad 0 2013 arvio
119 Sri Lankan lippu Sri Lanka 0 2013 arvio
120 Caymansaarten lippu Caymansaaret 0 2013 arvio
121 Komorit 0 2013 arvio
122 Costa Rican lippu Costa Rica 0 2013 arvio
123 Keski-Afrikan tasavalta 0 2013 arvio
124 Kap Verde 0 2016 arvio
125 Cookinsaarten lippu Cookinsaaret 0 2013 arvio
126 Kypros 0 2013 arvio
127 Djiboutin lippu Djibouti 0 2013 arvio
128 Dominican lippu Dominica 0 2013 arvio
129 Dominikaanisen tasavallan lippu Dominikaaninen tasavalta 0 2013 arvio
130 Viron lippu Viro 0 2015 arvio
131 Eritrean lippu Eritrea 0 2013 arvio
132 El Salvadorin lippu El Salvador 0 2016 arvio
133 Etiopia 0 2013 arvio
134 Fidži 0 2013 arvio
135 Falklandinsaaret 0 2013 arvio
136 Mikronesian lippu Mikronesian liittovaltio 0 2014
137 Färsaaret 0 2016 arvio
138 Ranskan Polynesia 0 2013 arvio
139 Gambia 0 2013 arvio
140 Gibraltarin lippu Gibraltar 0 2013 arvio
141 Grenada 0 2013 arvio
142 Grönlannin lippu Grönlanti 0 2016 arvio
143 Guam 0 2014 arvio
144 Guatemala 0 2013 arvio
145 Guinea 0 2013 arvio
146 Guyana 0 2013 arvio
147 Haiti 0 2013 arvio
148 Hongkong 0 2013 arvio
149 Honduras 0 2013 arvio
150 Islannin lippu Islanti 0 2014 arvio
151 Jamaika 0 2013 arvio
152 Kenia 0 2013 arvio
153 Korean demokraattinen kansantasavalta 0 2014 arvio
154 Kiribati 0 2013 arvio
155 Kosovon lippu Kosovo 0 2016
156 Laos 0 2013 arvio
157 Libanon 0 2013 arvio
158 Latvia 0 2014 arvio
159 Liettua 0 2014 arvio
160 Liberia 0 2013 arvio
161 Lesotho 0 2013 arvio
162 Madagaskarin lippu Madagaskar 0 2013 arvio
163 Macaon lippu Macao 0 2013 arvio
164 Mongolian lippu Mongolia 0 2013 arvio
165 Montserratin lippu Montserrat 0 2013 arvio
166 Malawin lippu Malawi 0 2017 arvio
167 Montenegron lippu Montenegro 0 2013 arvio
168 Makedonian lippu. Makedonia 0 2016
169 Malin lippu. Mali 0 2013 arvio
170 Mauritiuksen lippu Mauritius 0 2013 arvio
171 Mauritanian lippu Mauritania 0 2013 arvio
172 Maltan lippu Malta 0 2016 arvio
173 Malediivien lippu Malediivit 0 2016 arvio
174 Uuden-Kaledonian lippu Uusi-Kaledonia 0 2013 arvio
175 Niuen lippu Niue 0 2013 arvio
176 Nigerin lippu Niger 0 2016 arvio
177 Vanuatun lippu Vanuatu 0 2013 arvio
178 Nepalin lippu Nepal 0 2013 arvio
179 Naurun lippu Nauru 0 2013 arvio
180 Surinamen lippu Suriname 0 2013 arvio
181 Nicaraguan lippu Nicaragua 0 2016 arvio
182 Etelä-Sudanin lippu Etelä-Sudan 0 2013 arvio
183 Paraguayn lippu Paraguay 0 2013 arvio
184 Panaman lippu Panama 0 2013 arvio
185 Portugalin lippu Portugali 0 2014 arvio
186 Guinea-Bissau 0 2013 arvio
187 Puerto Ricon lippu Puerto Rico 0 2014 arvio
188 Ruandan lippu Ruanda 0 2013 arvio
189 Saint-Pierre ja Miquelonin lippu Saint-Pierre ja Miquelon 0 2013 arvio
190 Saint Kitts ja Nevisin lippu Saint Kitts ja Nevis 0 2013 arvio
191 Seychellien lippu Seychellit 0 2013 arvio
192 Saint Helenan lippu Saint Helena 0 2013 arvio
193 Sierra Leonen lippu Sierra Leone 0 2013 EST
194 Singaporen lippu Singapore 0 2014 arvio
195 Somalian lippu Somalia 0 2013 arvio
196 Saint Lucian lippu Saint Lucia 0 2013 arvio
197 Sudanin lippu Sudan 0 2013 arvio
198 Huippuvuorten lippu Huippuvuoret 0 2013 arvio
199 Ruotsin lippu Ruotsi 0 2015 arvio
200 Turks- ja Caicossaarten lippu Turks- ja Caicossaaret 0 2013 arvio
201 Tongan lippu Tonga 0 2013 arvio
202 Togon lippu Togo 0 2013 arvio
203 São Tomé ja Príncipen lippu São Tomé ja Príncipe 0 2013 arvio
204 Tuvalun lippu Tuvalu 0 2014
205 Ugandan lippu Uganda 0 2013 arvio
206 Burkina Fason lippu Burkina Faso 0 2013 arvio
207 Uruguayn lippu Uruguay 0 2013 arvio
208 Saint Vincent ja Grenadiinien lippu Saint Vincent ja Grenadiinit 0 2013 arvio
209 Brittiläisten Neitsytsaarten lippu Brittiläiset Neitsytsaaret 0 2013 arvio
210 Yhdysvaltain Neitsytsaarten lippu Yhdysvaltain Neitsytsaaret 0 2014 arvio
211 Namibian lippu Namibia 0 2013 arvio
212 Palestiinan lippu Palestiina (Länsiranta) 0 2013 arvio
213 Länsi-Saharan lippu Länsi-Sahara 0 2013 arvio
214 Samoan lippu Samoa 0 2013 arvio
215 Swazimaan lippu Swazimaa 0 2013 arvio
216 Sambian lippu Sambia 0 2013 arvio
217 Zimbabwen lippu Zimbabwe 0 2013 arvio

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]