Luettelo maakaasuntuottajavaltioista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo valtioista maakaasun tuottajista. Kaikki maakaasun valtioiden kaasun tuotanto määritellään kuutiometreinä. Luettelossa ei ole biokaasun tai maaöljyn tuotantoa. Luettelossa on myös osavaltioita ja merentakaisia alueita. Kansainvälisen energiajärjestön tietojen mukaan maailman 66,7 %prosentista maakaasusta on 10 valtioiden alueella ja ne ovat järjestyksessä:

Luettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sija[2] Valtio Tuotannon määrä () päiväys Muuta tietoa
1  Yhdysvallat 766 200 000 000 2015 arvio
2  Venäjä 598 600 000 000 2015 arvio
3  Iran 184 800 000 000 2015 arvio
4  Qatar 164 000 000 000 2015 arvio
5  Kanada 149 900 000 000 2015 arvio
6  Kiina 138 400 000 000 2016 arvio
7 Euroopan Unioni Euroopan Unioni 120 000 000 000 2015 arvio
8  Norja 117 200 000 000 2015 arvio
9  Saudi-Arabia 102 300 000 000 2015 arvio
10  Turkmenistan 83 700 000 000 2015 arvio
11  Algeria 83 040 000 000 2015 arvio
12  Indonesia 72 800 000 000 2015 arvio
13  Australia 67 200 000 000 2015 arvio
14  Malesia 63 430 000 000 2015 arvio
15  Yhdistyneet arabiemiirikunnat 60 180 000 000 2015 arvio
16  Uzbekistan 55 700 000 000 2015 arvio
17  Alankomaat 47 460 000 000 2016 arvio
18  Nigeria 45 150 000 000 2015 arvio
19 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia 41 340 000 000 2015 arvio
20  Trinidad ja Tobago 40 870 000 000 2015 arvio
21  Meksiko 40 370 000 000 2015 arvio
22  Thaimaa 39 820 000 000 2015 arvio
23  Pakistan 39 300 000 000 2015 arvio
24  Argentiina 36 400 000 000 2015 arvio
25  Intia 31 240 000 000 2015 arvio
26  Oman 29 930 000 000 2015 arvio
27  Azerbaidžan 29 370 000 000 2016 arvio
28  Bangladesh 26 860 000 000 2015 arvio
29  Venezuela 26 000 000 000 2015 arvio
30  Kazakstan 21 380 000 000 2016 arvio
31  Bolivia 21 100 000 000 2016 arvio
32  Brasilia 20 410 000 000 2015 arvio
33  Ukraina 19 000 000 000 2015 arvio
34  Myanmar 17 500 000 000 2015 arvio
35  Kuwait 16 910 000 000 2015 arvio
36  Bahrain 15 500 000 000 2015 arvio
37  Peru 12 620 000 000 2015 arvio
38  Brunei 12 000 000 000 2015 arvio
39  Kolumbia 11 910 000 000 2015 arvio
40  Libya 11 600 000 000 2015 arvio
41  Romania 11 170 000 000 2015 arvio
42  Papua-Uusi-Guinea 9 800 000 000 2015 arvio
43  Vietnam 9 080 000 000 2015 arvio
44  Saksa 8 730 000 000 2015 arvio
45  Israel 8 500 000 000 2015 arvio
46  Itä-Timor 7 700 000 000 2015 arvio
47  Päiväntasaajan Guinea 6 200 000 000 2015 arvio
48  Puola 6 132 000 000 2015 arvio
49  Italia 5 785 000 000 2016 arvio
50  Mosambik 5 695 000 000 2015 arvio
51  Uusi-Seelanti 4 954 000 000 2015 arvio
52  Tanska 4 618 000 000 2015 arvio
53  Japani 4 453 000 000 2015 arvio
54  Syyria 4 300 000 000 2015 arvio
55  Egypti 3 610 000 000 2015 arvio
56  Jemen 2 850 000 000 2015 arvio
57  Filippiinit 2 600 000 000 2015 arvio
58  Norsunluurannikko 2 063 000 000 2015 arvio
59  Kroatia 1 829 000 000 2015 arvio
60  Unkari 1 772 000 000 2015 arvio
61  Tunisia 1 575 000 000 2015 arvio
62  Kongon tasavalta 1 500 000 000 2015 arvio
63  Itävalta 1 263 000 000 2015 arvio
64  Kuuba 1 250 000 000 2015 arvio
65  Tansania 1 100 000 000 2015 arvio
66  Etelä-Afrikka 1 100 000 000 2015 arvio
67  Chile 1 008 000 000 2015 arvio
68  Irak 1 002 000 000 2015 arvio
69  Angola 773 000 000 2015 arvio
70  Kamerun 680 000 000 2015 arvio
71  Serbia 586 300 000 2016 arvio
72  Ecuador 497 000 000 2015 arvio
73  Turkki 381 000 000 2015 arvio
74  Gabon 378 000 000 2015 arvio
75  Taiwan 340 000 000 2015 arvio
76  Tšekki 247 000 000 2015 arvio
77  Afganistan 189 000 000 2015 arvio
78 Korean tasavalta 188 000 000 2015 arvio
79  Jordania 151 000 000 2015 arvio
80  Irlanti 132 000 000 2015 arvio
81  Slovakia 94 000 000 2015 arvio
82  Marokko 94 000 000 2015 arvio
83  Bulgaria 94 000 000 2016 arvio
84  Ghana 63 540 000 2016 arvio
85  Espanja 62 000 000 2015 arvio
86  Senegal 62 000 000 2015 arvio
87  Albania 35 000 000 2015 arvio
88  Valko-Venäjä 30 000 000 2015 arvio
89  Kirgisia 30 000 000 2015 arvio
90  Ranska 28 000 000 2015 arvio
91  Sveitsi 25 000 000 2015 arvio
92  Tadžikistan 20 000 000 2015 arvio
93  Barbados 20 000 000 2014 arvio
94  Moldova 10 000 000 2015 arvio
95  Georgia 10 000 000 2015 arvio
96  Kongon demokraattinen tasavalta 8 495 000 2011 arvio
97  Suomi 8 000 000 2015 arvio
98  Luxemburg 6 000 000 2015 arvio
99  Slovenia 4 500 000 2016 arvio
100  Kreikka 4 000 000 2015 arvio
101  Aruba 1 2013 arvio
102  Antigua ja Barbuda 0 2013 arvio
103  Armenia 0 2013 arvio
104  Andorra 0 2016
105  Amerikan Samoa 0 2013 arvio
106  Botswana 0 2013 arvio
107  Bermuda 0 2014 arvio
108  Belgia 0 2014 arvio
109  Bahama 0 2013 arvio
110  Belize 0 2013 arvio
111  Bosnia ja Hertsegovina 0 2014 arvio
112  Benin 0 2013 arvio
113  Salomonsaaret 0 2013 arvio
114  Bhutan 0 2016 arvio
115  Burundi 0 2013 arvio
116  Kambodža 0 2013 arvio
117  Curaçao 0 2009 arvio
118  Tšad 0 2013 arvio
119  Sri Lanka 0 2013 arvio
120  Caymansaaret 0 2013 arvio
121  Komorit 0 2013 arvio
122  Costa Rica 0 2013 arvio
123  Keski-Afrikan tasavalta 0 2013 arvio
124  Kap Verde 0 2016 arvio
125  Cookinsaaret 0 2013 arvio
126  Kypros 0 2013 arvio
127  Djibouti 0 2013 arvio
128  Dominica 0 2013 arvio
129  Dominikaaninen tasavalta 0 2013 arvio
130  Viro 0 2015 arvio
131  Eritrea 0 2013 arvio
132  El Salvador 0 2016 arvio
133  Etiopia 0 2013 arvio
134  Fidži 0 2013 arvio
135  Falklandinsaaret 0 2013 arvio
136  Mikronesia 0 2014
137  Färsaaret 0 2016 arvio
138  Ranskan Polynesia 0 2013 arvio
139  Gambia 0 2013 arvio
140  Gibraltar 0 2013 arvio
141  Grenada 0 2013 arvio
142  Grönlanti 0 2016 arvio
143  Guam 0 2014 arvio
144  Guatemala 0 2013 arvio
145  Guinea 0 2013 arvio
146  Guyana 0 2013 arvio
147  Haiti 0 2013 arvio
148  Hongkong 0 2013 arvio
149  Honduras 0 2013 arvio
150  Islanti 0 2014 arvio
151  Jamaika 0 2013 arvio
152  Kenia 0 2013 arvio
153 Korean demokraattinen kansantasavalta 0 2014 arvio
154  Kiribati 0 2013 arvio
155  Kosovo 0 2016
156  Laos 0 2013 arvio
157  Libanon 0 2013 arvio
158  Latvia 0 2014 arvio
159  Liettua 0 2014 arvio
160  Liberia 0 2013 arvio
161  Lesotho 0 2013 arvio
162  Madagaskar 0 2013 arvio
163  Macao 0 2013 arvio
164  Mongolia 0 2013 arvio
165  Montserrat 0 2013 arvio
166  Malawi 0 2017 arvio
167  Montenegro 0 2013 arvio
168  Pohjois-Makedonia 0 2016
169  Mali 0 2013 arvio
170  Mauritius 0 2013 arvio
171  Mauritania 0 2013 arvio
172  Malta 0 2016 arvio
173  Malediivit 0 2016 arvio
174 Uuden-Kaledonian lippu Uusi-Kaledonia 0 2013 arvio
175  Niue 0 2013 arvio
176  Niger 0 2016 arvio
177  Vanuatu 0 2013 arvio
178    Nepal 0 2013 arvio
179  Nauru 0 2013 arvio
180  Suriname 0 2013 arvio
181  Nicaragua 0 2016 arvio
182  Etelä-Sudan 0 2013 arvio
183  Paraguay 0 2013 arvio
184  Panama 0 2013 arvio
185  Portugali 0 2014 arvio
186  Guinea-Bissau 0 2013 arvio
187  Puerto Rico 0 2014 arvio
188  Ruanda 0 2013 arvio
189 Saint-Pierre ja Miquelonin lippu Saint-Pierre ja Miquelon 0 2013 arvio
190  Saint Kitts ja Nevis 0 2013 arvio
191  Seychellit 0 2013 arvio
192 Saint Helenan lippu Saint Helena 0 2013 arvio
193  Sierra Leone 0 2013 EST
194  Singapore 0 2014 arvio
195  Somalia 0 2013 arvio
196  Saint Lucia 0 2013 arvio
197  Sudan 0 2013 arvio
198 Huippuvuorten lippu Huippuvuoret 0 2013 arvio
199  Ruotsi 0 2015 arvio
200  Turks- ja Caicossaaret 0 2013 arvio
201  Tonga 0 2013 arvio
202  Togo 0 2013 arvio
203  São Tomé ja Príncipe 0 2013 arvio
204  Tuvalu 0 2014
205  Uganda 0 2013 arvio
206  Burkina Faso 0 2013 arvio
207  Uruguay 0 2013 arvio
208  Saint Vincent ja Grenadiinit 0 2013 arvio
209  Brittiläiset Neitsytsaaret 0 2013 arvio
210  Yhdysvaltain Neitsytsaaret 0 2014 arvio
211  Namibia 0 2013 arvio
212 Palestiinan lippu Palestiina (Länsiranta) 0 2013 arvio
213 Länsi-Saharan lippu Länsi-Sahara 0 2013 arvio
214  Samoa 0 2013 arvio
215  Swazimaa 0 2013 arvio
216  Sambia 0 2013 arvio
217  Zimbabwe 0 2013 arvio

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]