Luettelo maaöljyntuottajavaltioista

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo valtioista maaöljyn tuottajista. Kaikki öljyntuottaja valtioiden raakaöljyn tuotanto määritellään barreleissa. Luettelossa ei ole biokaasun tai maakaasun tuotantoa. Luettelossa on myös osavaltioita ja merentakaisia alueita. Vuonna 2014 Yhdysvallat nousi maailman suurimmaksi öljyntuottajaksi.[1] Kansainvälisen energiajärjestön tietojen mukaan maailman 63 prosentista maaöljystä on 10 valtioiden alueella ja ne ovat järjestyksessä:

Valtio luettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valto Tuotanto
päiväntuotanto barreleissa (2016)[3]
1 Venäjän lippu Venäjä 10 551 497
2 Saudi-Arabia Saudi-Arabia (OPEC) 10 460 710
3 Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 8 875 817
4 Irak (OPEC) 4 451 516
5 Iran (OPEC) 3 990 956
6 Kiina 3 980 650
7 Kanada 3 662 694
8 Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat (OPEC) 3 106 077
9 Kuwait (OPEC) 2 923 825
10 Brasilian lippu Brasilia 2 515 459
11 Venezuelan lippu Venezuela (OPEC) 2 276 967
12 Meksikon lippu Meksiko 2 186 877
13 Nigerian lippu Nigeria (OPEC) 1 999 885
14 Angolan lippu Angola (OPEC) 1 769 615
15 Norjan lippu Norja 1 647 975
16 Kazakstan 1 595 199
17 Qatarin lippu Qatar (OPEC) 1 522 902
18 Algerian lippu Algeria (OPEC) 1 348 361
19 Omanin lippu Oman 1 006 841
20 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia 939 760
21 Kolumbia 897 784
22 Indonesia 833 667
23 Azerbaidžanin lippu Azerbaidžan 833 538
24 Intia 734 180
25 Malesian lippu Malesia 661 240
26 Ecuadorin lippu Ecuador (OPEC) 548 421
27 Argentiinan lippu Argentiina 510 560
28 Egyptin lippu Egypti 494 325
29 Libya (OPEC) 384 686
30 Kongon tasavalta 308 363
31 Vietnamin lippu Vietnam 301 850
32 Australian lippu Australia 289 749
33 Thaimaan lippu Thaimaa 257 525
34 Sudanin lippu Sudan ja Etelä-Sudanin lippu Etelä-Sudan 255 000
35 Turkmenistanin lippu Turkmenistan 230 779
36 Päiväntasaajan Guinean lippu Päiväntasaajan Guinea (OPEC) 227 000
37 Gabon (OPEC) 210 820
38 Tanskan lippu Tanska 140 637
39 Tšadin lippu Tšad 110 156
40 Brunein lippu Brunei 109 117
41 Ghana 100 549
42 Kamerun 93 205
43 Pakistanin lippu Pakistan 84 746
44 Romanian lippu Romania 77 910
45 Italia 70 675
46 Itä-Timor 60 661
47 Trinidad ja Tobagon lippu Trinidad ja Tobago 60 090
48 Bolivian lippu Bolivia 58 077
49 Papua-Uuden-Guinean lippu Papua-Uusi-Guinea 56 667
50 Uzbekistanin lippu Uzbekistan 52 913
51.5 Bahrainin lippu Bahrain 50 000
51.5 Kuuba 50 000
53 Turkin lippu Turkki 49 497
54 Tunisian lippu Tunisia 48 757
55 Saksan lippu Saksa 46 839
56 Perun lippu Peru 40 266
57 Uuden-Seelannin lippu Uusi-Seelanti 35 574
58 Ukrainan lippu Ukraina 31 989
59.5 Norsunluurannikon lippu Norsunluurannikko 30 000
59.5 Syyrian lippu Syyria 30 000
61 Valko-Venäjän lippu Valko-Venäjä 25 000
62 Mongolian lippu Mongolia 23 426
63 Albanian lippu Albania 22 915
64 Jemen 22 000
65 Puolan lippu Puola 20 104
67 Kongon demokraattinen tasavalta 20 000
67 Filippiinit 20 000
67 Serbian lippu Serbia 20 000
69 Alankomaiden lippu Alankomaat 18 087
70 Surinamen lippu Suriname 17 000
71 Ranskan lippu Ranska 16 418
72 Itävalta 15 161
73 Myanmarin lippu Myanmar 15 000
74 Unkarin lippu Unkari 13 833
75 Kroatia 13 582
76 Nigerin lippu Niger 13 000
77 Guatemala 8 977
78 Mauritanian lippu. Mauritania 5 000
79 Chilen lippu Chile 4 423
80 Bangladeshin lippu Bangladesh 4 189
81 Japani 3 918
82 Kreikka 3 172
83 Espanjan lippu Espanja 2 667
84 Tšekin lippu Tšekki 2 333
86 Belizen lippu Belize 2 000
86 Liettua 2 000
86 Etelä-Afrikan lippu Etelä-Afrikka 2 000
89 Barbadoksen lippu Barbados 1 000
89 Bulgarian lippu Bulgaria 1 000
89 Kirgisia 1 000
91 Georgia 400
92 Israelin lippu Israel 390
93 Slovakian lippu Slovakia 200
94 Taiwanin lippu Taiwan 196
95 Tadžikistanin lippu Tadžikistan 180
96 Marokon lippu. Marokko 160
97 Jordania 22
98 Slovenian lippu Slovenia 5

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. USA nousi maailman suurimmaksi öljyntuottajaksi 4.7.2014 Taloussanomat
  2. Key world statistics 2012 IEA
  3. Production of Crude Oil including Lease Condensate 2016 (CVS download) U.S. Energy Information Administration. Viitattu 27. toukokuuta 2017.