Luettelo kuuluisista vasenkätisistä ihmisistä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo kuuluisista vasenkätisistä ihmisistä.

Kuvitteellisia henkilöitä ja hahmoja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuoden vasenkätiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Akaan Viialassa valitaan elokuussa Vasenkätisten Vestivaalien yhteydessä Vuoden vasenkätinen. Vuoden vasenkätisen valitsee Akaan elävän musiikin yhdistys Almu Ry. Kiertopalkinnon ovat saaneet seuraavat henkilöt:

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d e Jari Tervo on vuoden vasenkätinen. (huom. osa tällä viitteellä merkityistä on todellisuudessa HS 29.10.2007 -lehdestä.) Helsingin Sanomat, 10.8.2008.
  2. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am David Wallenchinsky, Irving Wallace, Amy Wallace: Listojen kirja, suom. Kalevi Haikara, Otava 1979, ISBN 951-1-05488-0
  3. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar Top 10 lefties#8
  4. FBI - Usama Bin Laden
  5. Top 10 lefties #5
  6. Kuva Sebastien Bourdaisista MTV3.fi.
  7. a b c d e f g h i j k l Famous Left-Handers M.K. Holder. Viitattu 11.8.2008. (englanniksi)
  8. Top 11o lefties#7
  9. ”Timo Soini presidentinvaalitentissä”. BergableYo (käsikirjoitus). 2015-04-27.
  10. Rick DiPietro media.gettyimages.com.
  11. a b c Kaikki hoituu hyvin myös vasemmalla kädellä 29.10.2007. Helsingin sanomat. Viitattu 10.8.2008.
  12. Janick Gers Sheet Music greatscores.com. Viitattu 11.9.2008. (englanniksi)
  13. Suuri kitarakirja - Ralph Denyer (ISBN 951-0-20072-7)
  14. http://www.imdb.com/list/ls003946737/
  15. Suuri kitaraensyklopedia - Cutchin & Peña
  16. Tuomas Kyrö on Vuoden Vasenkätinen - Akaan Seutu akaanseutu.fi. Viitattu 8.10.2016.
  17. Emma Laine MTV3.fi. MTV Oy. Viitattu 9.7.2010.
  18. Is Paul left-handed? Beatlesagain.com. Viitattu 31.3.2008. (englanniksi)
  19. Hedman, Heikki: Kommentti: Vasurit Wimbledonissa MTV3.fi. 23.6.2010. MTV Oy. Viitattu 9.7.2010.
  20. Top 10 Lefties
  21. Ian Paice drum-videos.com. Viitattu 1.4.2011. (englanniksi)
  22. Jukka Rasila on Vuoden Vasenkätinen - Akaan Seutu akaanseutu.fi. Viitattu 8.10.2016.
  23. Famous lefthanded
  24. http://www.rrobinppackalen.suntuubi.com/?cat=11 (Arkistoituja kopioita – Internet Archive)
  25. Markkula, Hannes, 1991: Suomalainen murha 1953–1990, (s. 26) (ISBN 951-96267-0-0)
  26. a b Suomalainen löysi vasenkätisyysgeenin Ilta-Sanomat. 11.6.2007. Viitattu 28.3.2008.
  27. Reijo Ikävalko: Täyttä elämää – Junnu – Kotkan poikii ilman siipii, s. 23. Gummerus (Jyväskylä), 1998. ISBN 951-20-5165-6.
  28. Ahti Tarkkanen: Professori Mauno Vannas 1891–1964. Silmäsäätiön julkaisuja.. Helsinki: Yliopistopaino, 2007.
  29. Famous Left-Handers indiana.edu.
  30. http://www.time.com/time/specials/packages/article/0,28804,1916052_1916054_1916037,00.html http://www.time.com/time/specials/packages/article/0,28804,1916052_1916054_1915945,00.html Top 10 Lefties#3
  31. Frendit – Kausi 6: ”Elizabethin isä” (2000) Warner Bros. Television
  32. Disha Kandpal: Why Are Most Muppets Left Handed? Here's The Mystery Behind 'Muppets Now' Characters Republic World. 31.8.2020. Viitattu 14.4.2021.
  33. Nyrkkeilijästä Vuoden Vasenkätinen Suur-Tampere. 10.8.2016 1undefined. Viitattu 8.10.2016.
  34. Jarkko Niemisestä vuoden vasuri ts.fi. 9.8.2005. Viitattu 12.4.2021.
  35. Vuoden vasenkätinen on Jari Tervo mtv.fi. Viitattu 10.8.2017.
  36. Pauli Hanhiniemi ja Tommi Korpela kruunattiin Vuoden vasenkätisiksi Ilta-Sanomat. 11.8.2009. Viitattu 10.8.2017.
  37. Almu.fi | Vuoden Vasenkätinen Almu.fi. Viitattu 12.4.2021.
  38. Jörn Donner on Vuoden Vasenkätinen Yle Uutiset. Viitattu 12.4.2021.
  39. Jonna Tervomaa on vuoden vasenkätinen ts.fi. 10.8.2012. Viitattu 12.4.2021.
  40. Tuomas Kyrö on Vuoden Vasenkätinen
  41. Jukka Rasila on Vuoden Vasenkätinen akaanseutu.fi. Viitattu 12.4.2021.
  42. Kanerva, Arla: Kjell Westö on vuoden vasenkätinen HS.fi. 5.8.2015. Viitattu 2.9.2015.
  43. Nyrkkeilyn Suomen mestari Satu Lehtonen on Vuoden Vasenkätinen
  44. Eemi Tervaportti on Vuoden Vasenkätinen Almu.fi. 9.8.2017. Viitattu 2.1.2018.
  45. Anni Sinnemäki on Vuoden Vasenkätinen Almu.fi. Viitattu 21.1.2019.