Luettelo kuningatar Elisabet II:n ulkomaanmatkoista

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Visits by Elizabeth II.svg

Tämä on luettelo kuningatar Elisabet II:n ulkomaanmatkoista. Luettelo on jaettu kolmeen osaan:

  • Ensimmäinen osa on kuningattaren valtiovierailut Kanadan kuningattarena.
  • Toinen osa on kuningattaren valtiovierailut Britannian kuningattarena.
  • Kolmas osa on kuningattaren vierailut Kansainyhteisön maihin.

Kuvagalleria[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtiovierailut Kanadan kuningattarena[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtio Isäntä Vieraillut kaupungit Päiväys
Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat[1][2][3][4][5][3][5] Yhdysvaltain presidentti Dwight D. Eisenhower Jamestown, Washington, D.C., New York City 17.10.-21.10.1957
Yhdysvaltain varapresidentti Richard Nixon ja Illinoisin kuvernööri William Stratton Massena,[6] Chicago 27.6.-6.7.1959

Valtiovierailut Britannian kuningattarena[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtio Isäntä Kaupungit joissa vieraili Päiväys
Panaman lippu Panama Panaman presidentti José Antonio Remón Cantera[7] Panamá 29.11-30.11.1953
Libya Libyan kuningas Idris I Tobruk 1.5.1954
Norjan lippu Norja Norjan kuningas Haakon VII Oslo 24.6.-26.6.1955
Ruotsin lippu Ruotsi Ruotsin kuningas Kustaa VI Aadolf[8] Tukholma 8.6.-10.6.1956
Portugalin lippu Portugali Portugalin presidentti Francisco Craveiro Lopes Montijo, Setúbal, Lissabon, Queluz,[9] Caldas da Rainha, Nazaré, Alcobaça, Batalha, Vila Franca de Xira[10] 18.2.-21.2.1957
Ranskan lippu Ranska Ranskan presidentti René Coty Pariisi, Lille 8.4.-11.4.1957
Tanskan lippu Tanska Tanskan kuningas Fredrik IX Kööpenhamina 21.5.-23.5.1957
Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat[11][12] Yhdysvaltain presidentti Dwight D. Eisenhower New York City, Washington, D.C., Williamsburg 17.10.-21.10.1957
Alankomaiden lippu Alankomaat Alankomaiden kuningatar Juliana Amsterdam, Delft, Rotterdam, Haag 25.3.-27.3.1958
Nepalin lippu Nepal Nepalin kuningas Mahendra Kathmandu 26.2.-1.3.1961
Iranin keisarillinen lippu Iran Iranin šaahi Mohammad Reza Pahlavi Teheran, Esfahan, Persepolis 2.3.-6.3.1961
Italia Italian presidentti Giovanni Gronchi Rooma, Napoli, Venetsia, Firenze, Torino 2.5.-5.5.1961
Vatikaanin lippu Vatikaanivaltio Paavi Johannes XXIII Rooma 5.5.1961
Liberia Liberian presidentti William Tubman Monrovia 23.11.1961
Etiopian keisarillinen lippu Etiopia Etiopian keisari Haile Selassie Addis Abeba, Asmara, Gondar[13] 1.2.-8.2.1965
Sudanin lippu Sudan Sudanin presidentti Tijani al-Mahi Khartum, El Obeid 8.2.-12.2.1965
Saksan liittotasavallan lippu Saksan liittotasavalta Saksan liittopresidentti Heinrich Lübke Königswinter, Koblenz, Kaub, Wiesbaden, München, Stuttgart, Marbach, Schwäbisch , Köln, Düsseldorf, Duisburg, Soest, Gütersloh, Hannover, Hampuri[14][15][16] 18.5.-28.5.1965
 Länsi-Berliini pormestari Willy Brandt Länsi-Berliini 27 .5.1965
Belgian lippu Belgia Belgialaisten kuningas Baudouin I Bryssel, Antwerpen 9.5.-13.5.1966
Brasilian lippu Brasilia Brasilian presidentti Artur da Costa e Silva Recife, Salvador, Brasília, São Paulo, Rio de Janeiro[17] 5.11.-11.11.1968
Chilen lippu Chile Chilen presidentti Eduardo Frei Santiago, Valparaíso, Pucón 11.11.-18.11.1968
Itävalta Itävallan liittopresidentti Franz Jonas Wien, Salzburg, Innsbruck 5.5.-10.5.1969
Turkin lippu Turkki Turkin presidentti Cevdet Sunay Ankara, İzmir, Istanbul, Kuşadası, Efesos, Gallipoli 18.10.-25.10.1971
Thaimaan lippu Thaimaa Thaimaan kuningas Bhumibol Adulyadej Bangkok 10.2.-15.2.1972
Malediivien lippu Malediivit Malediivien presidentti Ibrahim Nasir Malé, Gan 13.3.-14.3.1972
Ranskan lippu Ranska Ranskan presidentti Georges Pompidou Pariisi 15.5.-19.5.1972
Jugoslavia Jugoslavian presidentti Josip Broz Tito Belgrad, Dubrovnik, Zagreb[18][19] 17.10.-21.10.1972
Indonesia Indonesian presidentti Suharto Jakarta 15.3.-22.3.1974
Meksikon lippu Meksiko Meksikon presidentti Luis Echeverría México, Cozumel, Oaxaca, Mérida, Tizimín, Veracruz[20] 24.2.-1.3.1975
Japani Japanin keisari Hirohito Tokio, Osaka, Kioto, Ise[21][22] 7.5.-12.5.1975
Suomen lippu Suomi Suomen presidentti Urho Kekkonen Helsinki 25.5.-28.5.1976
Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Yhdysvaltain presidentti Gerald Ford Philadelphia, Washington (DC), New York, New Haven, Charlottesville, Providence, Boston[23] 6.7.-11.7.1976
Luxemburg Suurherttua Jean Luxemburg 8.11.-12.11.1976
Saksan liittotasavallan lippu Saksan liittotasavalta President Scheel Bonn, Mainz, Bremen, Bremerhaven, Kiel 22.5.-26.5.1978
 Länsi-Berliini pormestari Dietrich Stobbe Länsi-Berliini[24] 26 .5.1978
Kuwait Kuwaitin emiiri Jabir III Kuwait 12.2.-14.2.1979
Bahrainin lippu Bahrain Bahrainin emiiri Isa ibn Salman Al Khalifa Manama 14.2.-17.2.1979
Saudi-Arabia Saudi-Arabia Saudi-Arabian kuningas Khalid Riad, Dhahran 17.2.-20.2.1979
Qatarin lippu Qatar Qatarin emiiri Khalifa ibn Hamad al-Thani Doha 21.2.-24.2.1979
Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat Yhdistyneiden arabiemiirikuntien presidentti šeikki Zayid ibn Sultan Al Nahyan Abu Dhabi, Dubai 24.2.-27.2.1979
Omanin lippu Oman Omanin sulttaani Qabus ibn Said al Said Masqat, Nizwa 28.2.-2.3.1979
Tanskan lippu Tanska Tanskan kuningatar Margareeta II Kööpenhamina, Aalborg 16.5.1979
Sveitsin lippu Sveitsi Sveitsin liittoneuvoston presidentti Georges-André Chevallaz Zürich, Basel 29.4.-2.5.1980
Italia Italian presidentti Sandro Pertini Rooma, Genova, Napoli, Pompeji, Palermo 14.10.-17.10.1980
Vatikaanin lippu Vatikaanivaltio Paavi Johannes Paavali II Rooma 17.10.1980
Tunisian lippu Tunisia Tunisian presidentti Habib Bourguiba Tunis, Borj El Amri 21.10.-23.10.1980
Algerian lippu Algeria Algerian presidentti Chadli Bendjedid Alger 25.10.-27.10.1980
Marokon lippu Marokko Marokon kuningas Hassan II Rabat, Marrakech, Casablanca 27.10.-30.10.1980
Norjan lippu Norja Norjan kuningas Olavi V Oslo 5.5.-8.5.1981
Meksikon lippu Meksiko Meksikon presidentti Miguel de la Madrid Acapulco, Lázaro Cárdenas, Puerto Vallarta, La Paz 17.2.- 22.2.1983
Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Yhdysvaltain Ronald Reagan San Diego, Palm Springs, Los Angeles, Sierra Madre, Duarte, Santa Barbara, San Francisco, Sacramento, Stanford, Palo Alto, Yosemite, Seattle 26.2.-6.3.1983
Ruotsin lippu Ruotsi Ruotsin kuningas Kaarle XVI Kustaa Tukholma, Göteborg 25.5.- 28.5.1983
Jordania Jordanian kuningas Hussein Amman, Petra, Akaba 26.3.-30.3.1984
Portugalin lippu Portugali Portugalin presidentti António Ramalho Eanes Lissabon, Évora, Oporto 25.3-29.3.1985
Nepalin lippu Nepal Nepalin kuningas Birendra Kathmandu 17.2.-21.2.1986
Kiina Kiinan presidentti Li Xiannian Peking, Shanghai, Xi’an, Kunming, Kanton 12.10.-18.10.1986
Saksan liittotasavallan lippu Saksan liittotasavalta President von Weizsäcker Bonn 26.5.-27.5.1987
Alankomaiden lippu Alankomaat Alankomaiden kuningatar Beatrix Haag, Amsterdam 4.7.-5.7.1988
Espanjan lippu Espanja Espanjan kuningas Juan Carlos I Madrid, Sevilla, Barcelona, Mallorca 17.10.-21.10.1988
Islannin lippu Islanti Islannin presidentti Vigdís Finnbogadóttir Reykjavík 25.6.-27.6.1990
Saksan liittotasavallan lippu Saksan liittotasavalta Saksan liittopresidentti Richard von Weizsäcker Bonn, Weeze 23.11.1990
Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Yhdysvaltain presidentti George H. W. Bush Washington (DC), Arlington, Baltimore, Miami, Austin, San Antonio, Dallas, Houston, St. Louis 14.5.-26.5.1991
Ranskan lippu Ranska Ranskan presidentti François Mitterrand Pariisi, Blois, Bordeaux 9.6.-12.6.1992
Saksan lippu Saksa Saksan liittopresidentti Richard von Weizsäcker Bonn, Berliini, Leipzig, Dresden 19.10.-23.10.1992
Unkarin lippu Unkari Unkarin presidentti Árpád Göncz Budapest, Kecskemét, Bugac 4.5.-7.5.1993
Belgian lippu Belgia Liegen prinssi Albert. Kuningas Baudouin I:in hautajaiset Bryssel 7.8.1993
Ranskan lippu Ranska Ranskan presidentti François Mitterrand Calais 6.5.1994
Venäjän lippu Venäjä Venäjän presidentti Boris Jeltsin Moskova, Pietari 17.10.-20.10.1994
Puolan lippu Puola Puolan presidentti Aleksander Kwaśniewski Varsova, Krakova 25.3.- 27.3.1996
Tšekin lippu Tšekki Tšekin presidentti Václav Havel Praha, Brno 27.3.-29.3.1996
Thaimaan lippu Thaimaa Thaimaan kuningas Bhumibol Adulyadej Bangkok, Ayutthaya 28.10.-1.11.1996
Belgian lippu Belgia Belgialaisten kuningas Albert II[25] Ypres 11.11.1998
Korean tasavalta Korean tasavallan presidentti Kim Dae-jung Soul, Andong 19.4.-22.4.1999
Italia Italian presidentti Carlo Azeglio Ciampi Rooma, Milano 16.10.-19.10.2000
Vatikaanin lippu Vatikaanivaltio Paavi Johannes Paavali II Rooma 17.10.2000
Norjan lippu Norja Norjan kuningas Harald V Oslo 30.5.-1.6.2001
Ranskan lippu Ranska Ranskan presidentti Jacques Chirac Pariisi, Toulouse 5.4.-7.4.2004
Saksan lippu Saksa Saksan liittopresidentti Horst Köhler Berliini, Potsdam, Düsseldorf 2.11.2004
Liettua Liettuan presidentti Valdas Adamkus Vilna 16.10.-17.10.2006
Latvia Latvian presidentti Vaira Vīķe-Freiberga Riika 18.10.-19.10.2006
Viron lippu Viro Viron presidentti Toomas Hendrik Ilves Tallinna 19.10.-20.10.2006
Alankomaiden lippu Alankomaat Alankomaiden kuningatar Beatrix Haag, Amsterdam 5.2.2007
Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Yhdysvaltain presidentti George W. Bush Washington (DC), Richmond, Jamestown, Williamsburg, Lexington, Louisville, Greenbelt 3.5.-8.5.2007
Belgian lippu Belgia Belgialaisten kuningas Albert II Bryssel, Ypres, Laeken, Wavre 11.7.-12.7.2007
Turkin lippu Turkki Turkin presidentti Abdullah Gül Ankara, Istanbul, Bursa 13.5.-16.5.2008
Slovenian lippu Slovenia Slovenia presidentti Danilo Türk Ljubljana, Kranj 21.10.-22.10.2008
Slovakian lippu Slovakia Slovakian presidentti Ivan Gašparovič Bratislava, Starý Smokovec, Hrebienok, Poprad 23.10.-24.10.2008
Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat Yhdistyneiden arabiemiirikuntien presidentti šeikki Khalifa ibn Zayid ibn Sultan Al Nahyan Abu Dhabi 24.11.-25.11.2010
Omanin lippu Oman Omanin sulttaani Qaboos bin Said al Said Masqat 25.11.-28.11.2010
Irlanti presidentti Mary McAleese Dublin, Kildare, Cashel, Cork 17.5.-20.5.2011
Italia Italian presidentti Giorgio Napolitano Rooma 3.4.2014
Vatikaanin lippu Vatikaanivaltio paavi Franciscus Rooma 3.4.2014
Ranskan lippu Ranska Ranskan presidentti François Hollande Pariisi, Bayeux, Ouistreham 5.6.-7.6.2014
Saksan lippu Saksa Saksan liittopresidentti Joachim Gauck Berliini, Frankfurt, Celle[26] 23.6.–26.6.2015

Vierailut Kansainyhteisön jäsenmaihin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtio Isäntä Päivämäärä
Kenian siirtomaa ja protektoraatti Kenia kuvernööri Philip Euen Mitchell 6. helmikuuta 1952[27]
Bermudan lippu Bermuda kuvernööri Alexander Hood 24.–25. marraskuuta 1953[27]
Jamaika kuvernööri Hugh Foot 25.–27. marraskuuta 1953[27]
Fidžin lippu Fidži kuvernööri Ronald Garvey 17–19 .joulukuuta 1953[27]
Tongan lippu Tonga kuningatar Sālote Tupou III 19–20 .joulukuuta 1953[27]
Uuden-Seelannin lippu Uusi-Seelanti kenraalikuvernööri Willoughby Norrie 23 .joulukuuta 1953 – 30 .tammikuuta 1954[27]
Australian lippu Australia kenraalikuvernööri William Slim 3 .helmikuuta 1954 – 1 .huhtikuuta 1954[27]
Salmisiirtokuntien lippu Kookossaaret kuvernööri John Fearns Nicoll 5 .huhtikuuta 1954[27]
Ceylonin lippu Ceylon kenraalikuvernööri Herwald Ramsbotham 10–21 .huhtikuuta 1954[27]
Flag of Aden (1937–1963).svg Adenin siirtokunta kuvernööri Tom Hickinbotham 27 .huhtikuuta 1954[27]
Ugandan siirtomaa ja protektoraatti Uganda kuvernööri Andrew Cohen 28–30 .huhtikuuta 1954[27]
Maltan kruununsiirtomaa Malta kuvernööri Gerald Creasy 3–7 .toukokuuta 1954[27]
Gibraltarin lippu Gibraltar kuvernööri Gordon Holmes MacMillan 10 .toukokuuta 1954[27]
Nigerian siirtomaan ja protektoraatin lippu Nigeria kenraalikuvernööri James Wilson Robertson 28 .tammikuuta – 16 .helmikuuta 1956[27][28]
Kanada kenraalikuvernööri Vincent Massey 12–16 .lokakuuta 1957[27]
18 .kesäkuuta – 1 .elokuuta 1959[27]
Kypros presidentti arkkipiispa Makarios III 20. tammikuuta 1961[27]
Intia presidentti Rajendra Prasad 21. tammikuuta – 1. helmikuuta 1961
16–26 .helmikuuta 1961
1–2 .maaliskuuta 1961[27]
Pakistanin lippu Pakistan presidentti Ayub Khan 1.–16. helmikuuta 1961[29]
Ghana presidentti Kwame Nkrumah 9.–20. marraskuuta 1961[27]
Sierra Leonen lippu Sierra Leone kenraalikuvernööri Maurice Henry Dorman 25. marraskuuta – 1. joulukuuta 1961[27]
Gambian siirtomaa Gambia kuvernööri Edward Henry Windley 3.–5. joulukuuta 1961[27]
Kanada kenraalikuvernööri Georges Vanier 30. tammikuuta – 1. helmikuuta 1963[27]
Fidžin lippu Fidži kuvernööri Kenneth Maddocks 2.–3. helmikuuta 1963[27]
Uuden-Seelannin lippu Uusi-Seelanti kenraalikuvernööri Bernard Fergusson 6.–18. helmikuuta 1963[27]
Australian lippu Australia kenraalikuvernööri William Sidney 18. helmikuuta – 27. maaliskuuta 1963[27]
Kanada kenraalikuvernööri Georges Vanier 5.–13. lokakuuta 1964[27]
1. helmikuuta 1966[27]
Barbadoksen lippu Barbados kenraalikuvernööri John Montague Stow 1. helmikuuta 1966[27]
Brittiläinen Guiana kuvernööri Richard Luyt 4.–5. helmikuuta 1966[27]
Trinidad ja Tobagon lippu Trinidad ja Tobago kenraalikuvernööri Solomon Hochoy 7.–10. helmikuuta 1966[27]
Grenada Grenada kenraali Ian Turbott 11. helmikuuta 1966[27]
:Saint Vincent ja Grenadiinit Saint Vincent ja Grenadiinit hallintovirkamies Samuel Horatio Graham 13. helmikuuta 1966[27]
Barbados Barbados kenraali John Montague Stow 14.–15. helmikuuta 1966[27]
Saint Lucia Saint Lucia hallintovirkamies Gerald Jackson Bryan 16. helmikuuta 1966[27]
Dominica Dominica hallintovirkamies Geoffrey Colin Guy 18. helmikuuta 1966[27]
Montserratin lippu Montserrat hallintovirkamies Dennis Raleigh Gibbs 19. helmikuuta 1966[27]
 Antigua ja Barbuda hallintovirkamies David Rose 20. helmikuuta 1966[27]
Saint Christopher-Nevis-Anguillan lippu Saint Christopher-Nevis-Anguilla hallintovirkamies Henry Anthony Camillo Howard 22. helmikuuta 1966[27]
Brittiläisten Neitsytsaarten lippu Brittiläiset Neitsytsaaret hallintovirkamies Martin Samuel Staveley 23. helmikuuta 1966[27]
Turks- ja Caicossaarten lippu Turks- ja Caicossaaret Roger Tutt 25. helmikuuta 1966[27]
Bahaman lippu Bahama kuvernööri Ralph Grey 27–28 .helmikuuta 1966[27]
Jamaika kenraalikuvernööri Clifford Campbell 3.–6. maaliskuuta 1966[27]
Kanada kenraalikuvernööri Roland Michener 29. kesäkuuta – 5. heinäkuuta 1967[27]
Maltan lippu Malta kenraalikuverööri Maurice Henry Dorman 14.–17. marraskuuta 1967[27]
Kanada kenraalikuvernööri Roland Michener 2.–3. maaliskuuta 1970[27]
Fidžin lippu Fidži kuvernööri Robert Sidney Foster 4.–5. maaliskuuta 1970[27]
Tongan lippu Tonga kuningas Taufa’ahau Tupou IV 7. maaliskuuta 1970[27]
Uuden-Seelannin lippu Uusi-Seelanti kenraalikuvernööri Arthur Porritt 12.–30. maaliskuuta 1970[27]
Australian lippu Australia kenraalikuvernööri Paul Hasluck 30. maaliskuuta – 3. toukokuuta 1970[27]
Kanada kenraalikuvernööri Roland Michener 3.–4. toukokuuta[27]
5.–15. heinäkuuta 1970[27]
3.–12. toukokuuta 1971[27]
Singaporen lippu Singapore presidentti Benjamin Sheares 18–20 .helmikuuta 1972[27]
Malesian lippu Malesia Yang di-Pertuan Agong Abdul Halim 22–26, 28 .helmikuuta 1972[27]
Brunein lippu Brunei sulttaani Hassanal Bolkiah 29 .helmikuuta 1972[27]
Malesian lippu Malesia Yang di-Pertuan Agong Abdul Halim 29 .helmikuuta 1972[27]
2 .maaliskuuta 1972[27]
Singaporen lippu Singapore presidentti Benjamin Sheares 5 .maaliskuuta 1972[27]
Malesian lippu Malesia Yang di-Pertuan Agong Abdul Halim 6, 8 .maaliskuuta 1972[27]
Seychellit (1961-1976) Seychellit kuvernööri Bruce Greatbatch 19–20 .maaliskuuta 1972[27]
Mauritiuksen lippu Mauritius kenraalikuvernööri Leonard Williams 24–26 .maaliskuuta 1972[27]
Kenia presidentti Jomo Kenyatta 26 .maaliskuuta 1972[27]
Kanada kenraalikuvernööri Roland Michener 25 .kesäkuuta – 5 .heinäkuuta 1973[27]
31 .heinäkuuta – 4 .elokuuta 1973[27]
15 .lokakuuta 1973[27]
Fidži kenraalikuvernööri George Cakobau 16–17 .lokakuuta 1973[27]
Australian lippu Australia kenraalikuvernööri Paul Hasluck 17–22 .lokakuuta 1973[27]
Kanada kenraalikuvernööri Jules Léger 27 .tammikuuta 1974[27]
Cookinsaarten lippu Cookinsaaret kenraalikuvernööri Denis Blundell 28–29 .tammikuuta 1974[27]
Uuden-Seelannin lippu Uusi-Seelanti kenraalikuvernööri Denis Blundell 30 .tammikuuta – 8 .helmikuuta 1974[27]
Australian lippu Norfolkinsaari hallintovirkamies Edward Thomas Pickerd 11 .helmikuuta 1974[27]
Flag of New Hebrides (1969).svg Uudet-Hebridit komisasari Roger William Houssemayne du Boulay 15–16 .helmikuuta 1974[27]
Salomonsaarten lippu Salomonsaaret kuvernööri Donald Luddington 18–21 .helmikuuta 1974[27]
Papua-Uuden-Guinean lippu Papua-Uusi-Guinea suurkomisaari Leslie Wilson Johnson 22–27 .helmikuuta 1974[27]
Australian lippu Australia kenraalikuvernööri Paul Hasluck 27–28 .helmikuuta 1974[27]
Bermudan lippu Bermuda kuvernööri Edwin Leather 16–18 .helmikuuta 1975[27]
Barbadoksen lippu Barbados kenraalikuvernööri Arleigh Winston Scott 18–20 .helmikuuta 1975[27]
Bahaman lippu Bahama kenraalikuvernööri Milo Butler 20–21 .helmikuuta 1975[27]
Bermudan lippu Bermuda kuvernööri Edwin Leather 20–21 .helmikuuta 1975[27]
1 .maaliskuuta 1975[27]
Jamaika kuvernööri Florizel Glasspole 26–30 .huhtikuuta 1975[27]
Hongkongin vuosina 1959–1997 käytössä ollut lippu. Hongkong kuvernööri Murray MacLehose 4–7 .toukokuuta 1975[27]
Kanada kenraalikuvernööri Jules Léger 13–25 .heinäkuuta 1976[27]
Samoan lippu Samoa O le Ao o le Malo Malietoa Tanumafili II 10–11 .helmikuuta 1977[27]
Tongan lippu Tonga kuningas Tāufaʻāhau Tupou IV 14 .helmikuuta 1977[27]
Fidži kenraalikuvernööri George Cakobau 16–17 .helmikuuta 1977[27]
Uuden-Seelannin lippu Uusi-Seelanti kenraalikuvernööri Denis Blundell 22 .helmikuuta – 7 .maaliskuuta 1977[27]
Australian lippu Australia kenraalikuvernööri John Kerr 7–23 .maaliskuuta 1977[27]
Papua-Uuden-Guinean lippu Papua-Uusi-Guinea kenraalikuvernööri Tore Lokoloko 23–26 .maaliskuuta 1977[27]
Australian lippu Australia kenraalikuvernööri John Kerr 26–30 .maaliskuuta 1977[27]
Kanada kenraalikuvernööri Jules Léger 14–19 .lokakuuta 1977[27]
Bahaman lippu Bahama kenraalikuvernööri Milo Butler 19–20 .lokakuuta 1977[27]
Brittiläisten Neitsytsaarten lippu Brittiläiset Neitsytsaaret kuvernööri Walter Wilkinson Wallace 26 .lokakuuta 1977[27]
Antigua ja Barbudan lippu Antigua ja Barbuda kuvernööri Wilfred Jacobs 28 .lokakuuta 1977[27]
Barbadoksen lippu Barbados kuvernööri Deighton Lisle Ward 31 .lokakuuta – 2 .marraskuuta 1977[27]
kenraalikuvernööri Deighton Lisle Ward 31 .lokakuuta – 2 .marraskuuta 1977[27]
Kanada kenraalikuvernööri Jules Léger 26 .heinäkuuta – 6 .elokuuta 1978[27]
Tansanian lippu Tansania presidentti Julius Nyerere 19–22 .heinäkuuta 1979[27]
Malawin lippu Malawi presidentti Hastings Banda 22–25 .heinäkuuta 1979[27]
Botswanan lippu Botswana presidentti Seretse Khama 25–27 .heinäkuuta 1979[27]
Sambian lippu Sambia presidentti Kenneth Kaunda 27 .heinäkuuta – 4 .elokuuta 1979[27]
Australian lippu Australia kenraalikuverööri Zelman Cowen 24–28 .toukokuuta 1980[27]
26 .syyskuuta – 12 .lokakuuta 1981[27]
Uuden-Seelannin lippu Uusi-Seelanti kenraalikuverööri David Beattie 12–20 .lokakuuta 1981[27]
Australian lippu Australia kenraalikuverööri Zelman Cowen 20–21 .lokakuuta 1981[27]
Sri Lankan lippu Sri Lanka presidentti Junius Richard Jayawardene 21–25 .lokakuuta 1981[27]
Kanada kenraalikuverööri Edward Schreyer 21–25 .lokakuuta 1981[27]
Australian lippu Australia kenraalikuverööri Ninian Stephen 5–13 .lokakuuta 1982[27]
Papua-Uuden-Guinean lippu Papua-Uusi-Guinea kenraalikuverööri Tore Lokoloko 13–14 .lokakuuta 1982[27]
Salomonsaarten lippu Salomonsaaret kenraalikuverööri Baddeley Devesi 18 .lokakuuta 1982[27]
Naurun lippu Nauru presidentti Hammer DeRoburt 21 .lokakuuta 1982[27]
Kiribati presidentti Ieremia Taba 23 .lokakuuta 1982[27]
Tuvalun lippu Tuvalu kenraalikuverööri Fiatau Penitala Teo 26–27 .lokakuuta 1982[27]
Fidži kenraalikuverööri George Cakobau 30 .lokakuuta – 1 .marraskuuta 1982[27]
Bermudan lippu Bermuda kenraalikuverööri Richard Posnett 13 .helmikuuta 1983[27]
Jamaika kenraalikuverööri Florizel Glasspole 13–16 .helmikuuta 1983[27]
Caymansaarten lippu Caymansaaret kuverööri George Peter Lloyd 16–17 .helmikuuta 1983[27]
Kanada kenraalikuverööri Edward Schreyer 8–11 .maaliskuuta 1983[27]
Kypros presidentti Spyros Kyprianou 9–10 .marraskuuta 1983[27]
Kenia presidentti Daniel arap Moi 10–14 .marraskuuta 1983 [27]
Bangladeshin lippu Bangladesh presidentti A. F. M. Ahsanuddin Chowdhury 14–17 .marraskuuta 1983[27]
Intia presidentti Zail Singh 17–26 .marraskuuta 1983[27]
Kypros presidentti Spyros Kyprianou 25–26 .maaliskuuta 1984[27]
Kanada kenraalikuverööri Jeanne Sauvé 24 .syyskuuta – 7 .lokakuuta 1984[27]
Belizen lippu Belize kenraalikuverööri Elmira Minita Gordon 9–11 .lokakuuta 1985[27]
Bahaman lippu Bahama kenraalikuverööri Gerald Cash 11–18 .lokakuuta 1985[27]
yksityinen vierailu 20 .lokakuuta 1985[27]
Saint Kitts ja Nevisin lippu Saint Kitts ja Nevis kenraalikuverööri Clement Arrindell 23 .lokakuuta 1985[27]
Antigua ja Barbudan lippu Antigua ja Barbuda kenraalikuverööri Wilfred Jacobs 24 .lokakuuta 1985[27]
Dominican lippu Dominica kenraalikuverööri Clarence Seignoret 25 .lokakuuta 1985[27]
Saint Lucian lippu Saint Lucia kenraalikuverööri Allen Montgomery Lewiss 26 .lokakuuta 1985[27]
Saint Vincent ja Grenadiinien lippu Saint Vincent ja Grenadiinit kenraalikuverööri Joseph Lambert Eustace 27 .lokakuuta 1985[27]
Barbadoksen lippu Barbados kenraalikuverööri Hugh Springer 28–29 .lokakuuta 1985[27]
Grenada kenraalikuverööri Paul Scoon 31 .lokakuuta 1985[27]
Trinidad ja Tobagon lippu Trinidad ja Tobago presidentti Ellis Clarke 1–3 .marraskuuta 1985[27]
Uuden-Seelannin lippu Uusi-Seelanti kenraalikuverööri Paul Reeves 22 .helmikuuta – 2 .maaliskuuta 1986[27]
Australian lippu Australia kenraalikuverööri Ninian Stephen 2–13 .maaliskuuta 1986[27]
Hongkongin vuosina 1959–1997 käytössä ollut lippu. Hongkong kenraalikuverööri Edward Youde 21–23 .lokakuuta 1986[27]
Kanada kenraalikuverööri Jeanne Sauvé 9–24 .lokakuuta 1987[27]
Australian lippu Australia kenraalikuverööri Ninian Stephen 19 .huhtikuuta – 10 .toukokuuta 1988[27]
Barbadoksen lippu Barbados kenraalikuverööri Hugh Springer 8–11 .maaliskuuta 1989[27]
Singaporen lippu Singapore kenraalikuverööri Wee Kim Wee 9–11 .lokakuuta 1989[27]
Malesian lippu Malesia Yang di-Pertuan Agong Azlan Shah 14–17 .lokakuuta 1989[27]
Uuden-Seelannin lippu Uusi-Seelanti kenraalikuvernööri Paul Reeves 1–16 .helmikuuta 1990[27]
Kanada kenraalikuvernööri Ray Hnatyshyn 27 .kesäkuuta – 1 .heinäkuuta 1990[27]
Kenia presidentti Daniel arap Moi 7 .lokakuuta 1991[27]
Namibian lippu Namibia presidentti Sam Nujoma 8–10 .lokakuuta 1991[27]
Zimbabwen lippu Zimbabwe presidentti Robert Mugabe 10–15 .lokakuuta 1991[27]
Australian lippu Australia kenraalikuvernööri Bill Hayden 18–25 .helmikuuta 1992[27]
Maltan lippu Malta presidentti Ċensu Tabone 28–30 .toukokuuta 1992[27]
Kanada kenraalikuvernööri Ray Hnatyshyn 30 .kesäkuuta – 2 .heinäkuuta 1992[27]
Kypros presidentti Glafcos Clerides 18–24 .lokakuuta 1993[27]
 Anguilla kuvernööri Alan W. Shave 18 .helmikuuta 1994[27]
Dominican lippu Dominica presidentti Crispin Sorhaindo 19 .helmikuuta 1994[27]
Guyana presidentti Cheddi Jagan 19–22 .helmikuuta 1994[27]
Belizen lippu Belize kenraalikuvernööri Colville Young 22–24 .helmikuuta 1994[27]
Caymansaarten lippu Caymansaaret kuvernööri Michael Edward John Gore 26–27 .helmikuuta 1994[27]
Jamaika kenraalikuvernööri Howard Cooke 1–3 .maaliskuuta 1994[27]
Bahaman lippu Bahama kenraalikuvernööri Clifford Darling 6–8 .maaliskuuta 1994[27]
Bermudan lippu Bermuda kuvernööri David Waddington 8–10 .maaliskuuta 1994[27]
Kanada kenraalikuvernööri Ray Hnatyshyn 13–22 .elokuuta 1994[27]
Etelä-Afrikan lippu Etelä-Afrikka presidentti Nelson Mandela 19–25 .maaliskuuta 1995
Uuden-Seelannin lippu Uusi-Seelanti kenraalikuvernööri Catherine Tizard 30 .lokakuuta – 11 .marraskuuta 1995[27]
Kanada kuvernööri Roméo LeBlanc 23 .kesäkuuta – 2 .heinäkuuta 1997[27]
Pakistanin lippu Pakistan presidentti Farooq Leghari 6–12 .lokakuuta 1997
Intia presidentti K. R. Narayanan 12–18 .lokakuuta 1997
Brunein lippu Brunei sulttaani Hassanal Bolkiah 17–20 .syyskuuta 1998
Malesian lippu Malesia Yang di-Pertuan Agong Ja’afar ibni Almarhum Tuanku Abdul Rahman 20–23 .syyskuuta 1998
Ghana presidentti Jerry Rawlings 7–9 .marraskuuta 1999[27]
Etelä-Afrikan lippu Etelä-Afrikka presidentti Thabo Mbeki 9–15 .marraskuuta 1999[27]
Mosambikin lippu Mosambik presidentti Joaquim Chissano 15 .marraskuuta 1999[27]
Australian lippu Australia kenraalikuvernööri William Deane 17 .maaliskuuta – 1 .huhtikuuta 2000[27]
Jamaika kenraalikuvernööri Howard Cooke 18–20 .helmikuuta 2002[27]
Uuden-Seelannin lippu Uusi-Seelanti kenraalikuvernööri Silvia Cartwright 22–27 .helmikuuta 2002[27]
Australian lippu Australia kenraalikuvernööri Peter Hollingworth 27 .helmikuuta – 3 .maaliskuuta 2002[27]
Kanada kenraalikuvernööri Adrienne Clarkson 4–15 .lokakuuta 2002[27]
Nigerian lippu Nigeria presidentti Olusegun Obasanjo 3–6 .joulukuuta 2003[27]
Kanada kenraalikuvernööri Adrienne Clarkson 17–25 .toukokuuta 2005[27]
Maltan lippu Malta presidentti Eddie Fenech Adami 23–26 .marraskuuta 2005[27]
Australian lippu Australia kenraalikuvernööri Michael Jeffery 11–16 .maaliskuuta 2006[27]
Singaporen lippu Singapore presidentti S. R. Nathan 16–18 .maaliskuuta 2006[27]
Maltan lippu Malta presidentti Eddie Fenech Adami 20 .marraskuuta 2007[27]
Ugandan lippu Uganda presidentti Yoweri Museveni 21–24 .marraskuuta 2007[27]
Bermudan lippu Bermuda kuvernööri Richard Gozney 24–26 .marraskuuta 2009
Trinidad ja Tobagon lippu Trinidad ja Tobago presidentti George Maxwell Richards 26–28 .marraskuuta 2009
Kanada kenraalikuvernööri Michaëlle Jean 28 .kesäkuuta – 6 .heinäkuuta 2010[27]
Australian lippu Australia [27] kenraalikuvernööri Quentin Bryce 19–29 .lokakuuta 2011[27]
Maltan lippu Malta presidentti Marie Louise Coleiro Preca 26–28 .marraskuuta 2015[27]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Elizabeth Opens Canada 23rd Parliament Today news.google.com. 14 .10.1957. Viitattu 13 .8.2012.
  2. The Queen Emphasises Canadian Role for Visit to America news.google.com. 14 .10.1957. Viitattu 13 .8.2012.
  3. a b Canada Queen's Role Underlined news.google.com. 19 .6.1959. Viitattu 13 .8.2012.
  4. Fifty Years the Queen: A Tribute to Her Majesty Queen Elizabeth II on Her Golden Jubilee Dundurn Press.
  5. a b Canada's Constitutional Monarchy: An Introduction to Our Form of Government Dundurn Press.
  6. Chisolm, Lauchie. "Dedication of Dam Was Delayed By Fog", 29 .6.1959. 
  7. The Times - 30 .marraskuuta 1953
  8. The Queen's Visit To Sweden British Pathe. Viitattu 16 .maaliskuuta 2013.
  9. Visita de Sua Majestade a Rainha Isabel II – I Parte (4:3) 28 .helmikuuta 1957. Radiotelevisão Portuguesa. (portugaliksi)
  10. Visita de Sua Majestade a Rainha Isabel II – II Parte (4:3) 28 .helmikuuta 1957. Radiotelevisão Portuguesa. (portugaliksi)
  11. Elizabeth Opens Canada 23rd Parliament Today news.google.com. 14 .lokakuuta 1957. ”'When I go to the United States ... I shall be going in other capacities as well'” Viitattu 13 .elokuuta 2012.
  12. The Queen Emphasises Canadian Role for Visit to America news.google.com. 14 .lokakuuta 1957. ”The Queen told the Canadian people last night that she would go to the United States ... 'in other capacities as well'” Viitattu 13 .elokuuta 2012.
  13. "Ethiopia: A Wing on the Palace", 12 .helmikuuta 1965. Luettu 27 .tammikuuta 2011. 
  14. The Queen in Germany: Previous state visits, in pictures Telegraph. Viitattu 23 .6.2015.
  15. Die Queen in Wiesbaden: Staatsbesuch von Elisabeth II. im Jahre 1965 Frankfurter Allgemeine Zeitung. Viitattu 26 .tammikuuta 2019.
  16. Als die Queen Pferde suchte und Schiller fand stern. Viitattu 26 .tammikuuta 2019.
  17. Queen's birthday party British Embassy in Brazil. Viitattu 29 .tammikuuta 2011.
  18. New York Times. New York Times, , s. 16. New York Times.
  19. New York Times. New York Times, , s. 86. New York Times.
  20. "Mexico will host Queen of England". Luettu 31 .tammikuuta 2011. 
  21. New York Times. New York Times, , s. 1. New York Times.
  22. New York Times. New York Times, , s. 5. New York Times.
  23. Facts on File World News Digest, 10 .heinäkuuta 1976
  24. Stock Footage Bin: Elizabeth II of England / Birthday Parade / West Berlin / 1978 footage.framepool.com. 26 .5.1978. Viitattu 26 .8.2014. (saksaksi)
  25. Pictures from the Armistice service 11 .marraskuuta 1998. BBC News. Viitattu 30 .joulukuuta 2010.
  26. Ticker zur Queen in Deutschland: Am Donnerstag geht's nach Frankfurt Merkur. Viitattu 19.3.2019. (saksaksi)
  27. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at au av aw ax ay az ba bb bc bd be bf bg bh bi bj bk bl bm bn bo bp bq br bs bt bu bv bw bx by bz ca cb cc cd ce cf cg ch ci cj ck cl cm cn co cp cq cr cs ct cu cv cw cx cy cz da db dc dd de df dg dh di dj dk dl dm dn do dp dq dr ds dt du dv dw dx dy dz ea eb ec ed ee ef eg eh ei ej ek el em en eo ep eq er es et eu ev ew ex ey ez fa fb fc fd fe ff fg fh fi fj fk fl fm fn fo fp fq fr fs ft fu fv fw fx fy fz ga Commonwealth visits since 1952 UK Royal. Viitattu 19.3.2019.
  28. Queen's 1956 Tour of Nigeria British Pathé. Viitattu 6 .1.2015.
  29. "Sights and Sounds of History", 1 .3.2011. Luettu 11 .11.2011.