Luettelo kerettiläisinä poltetuista ihmisistä

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo ihmisistä, jotka eri uskonnolliset ryhmät ovat polttaneet kerettiläisinä.

Katolisen kirkon tai sen vaikutuspiiriin kuuluneiden valtioiden kerettiläisinä polttamat henkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Gerard Segarelli († 1300)
  2. Maifreda da Pirovano († 1300)
  3. Andrea Saramiti († 1300)
  4. Dolcino († 1307)
  5. Margherita († 1307)
  6. Longino († 1307)
  7. Marguerite Porete († 1310)
  8. Jacques de Molay (12431314)
  9. Francesco da Pistoia († 1337)
  10. Lorenzo Gherardi († 1337)
  11. Bartolomeo Greco († 1337)
  12. Bartolomeo da Bucciano († 1337)
  13. Antonio Bevilacqua († 1337)
  14. William Sawtre († 1401)
  15. John Badby († 1410)
  16. Jan Hus (13711415)
  17. Jeremias Prahalainen (13651416)
  18. Jeanne d'Arc (14121431)
  19. Joshua Weißöck (14881498)
  20. Jean Vallière († 1523)
  21. Hendrik Voes († 1523)
  22. Jan van Essen († 1523)
  23. Jan de Bakker († 1525)
  24. Wendelmoet Claesdochter († 1527)
  25. Michael Sattler († 1527)
  26. Patrick Hamilton († 1528)
  27. Balthasar Hubmaier (14851528)
  28. George Blaurock (14911529)
  29. Hans Langegger († 1529)
  30. Giovanni Milanese († 1530)
  31. William Tyndale (14901536)
  32. John Frith (15031533)
  33. Jakob Hutter († 1536)
  34. Francisco de San Roman († 1540)
  35. Giandomenico dell' Aquila († 1542)
  36. George Wishart (15131546)
  37. John Rogers († 1555)
  38. Rowland Taylor († 1555)
  39. John Hooper († 1555)
  40. Patrick Pakingham († 1555)
  41. Hugh Latimer (14851555)
  42. Nicholas Ridley (15001555)
  43. Bartolomeo Hector († 1555)
  44. Paolo Rappi († 1555)
  45. Vernon Giovanni († 1555)
  46. Labori Antonio († 1555)
  47. John Bradford († 1555)
  48. Thomas Cranmer (14891556)
  49. Pomponio Angerio († 1556)
  50. Nicola Sartonio († 1557)
  51. Gioffredo Varaglia († 1558)
  52. Gisberto di Milanuccio († 1558)
  53. Francesco Cartone († 1558)
  54. Antonio di Colella († 1559)
  55. Antonio Gesualdi († 1559)
  56. Giacomo Bonello († 1560)
  57. Mermetto Savoiardo († 1560)
  58. Dionigi di Cola († 1560)
  59. Gian Pascali di Cuneo († 1560)
  60. Bernardino Conte († 1560)
  61. Giorgio Olivetto († 1567)
  62. Luca di Faenza († 1568)
  63. Thomas Szük (15221568)
  64. Bartolomeo Bartoccio († 1569)
  65. Dirk Willems († 1569)
  66. Arnaldo di Santo Zeno († 1570)
  67. Alessandro di Giacomo († 1574)
  68. Benedetto Thomaria († 1574)
  69. Diego Lopez († 1583)
  70. Gabriello Henriquez († 1583)
  71. Borro Arezzolainen († 1583)
  72. Ludovico Moro († 1583)
  73. Pietro Benato († 1585)
  74. Francesco Gambonelli († 1594)
  75. Marcantonio Valena († 1594)
  76. Giovanni Antonio da Verona († 1599)
  77. Celestino († 1599)
  78. Giordano Bruno (15481600)
  79. Maurizio Rinaldi († 1600)
  80. Bartolomeo Coppino († 1601)
  81. Maria Barbara Carillo (16251721)
  82. Gabriel Malagrida († 1761)

Anglikaanien kerettiläisinä polttamat henkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Anne Askew (15211546)
  2. Joan Bocher († 1550)
  3. George van Parris († 1551)
  4. Matthew Hamont († 1579)
  5. John Lewes († 1583)
  6. Peter Cole († 1587)
  7. Francis Kett († 1589)
  8. Bartholomew Legate (15751612)
  9. Edward Wightman (15661612)

Ortodoksien kerettiläisinä polttamat henkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Basil († 1118)
  2. Avvakum Petrovich (16201682)

Kalvinistien kerettiläisinä polttamat henkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kristof Walken (1522-1551)
  2. Michael Servetus (15111553)