Luettelo käytössä olevista valuutoista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo käytössä olevista valuutoista maailmassa.

Luettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtio tai alue[1] Valuutta[1][2] Symbooli[3][4] ISO 4217 koodi [2] Jaettava yksikkö
Perusluku
 Abhasia Abhasian apsar (ei ole) (ei ole) (ei ole) (ei ole)
Venäjän rupla RUB Kopeekka 100
 Afganistan Afganistanin afgaani ؋ AFN Pul 100
 Akrotiri ja Dhekelia Euro EUR sentti 100
 Albania Albanian lek L ALL Qindarkë 100
 Alderney Alderneyn punta £ (ei ole) Penny 100
Englannin punta[5] £ GBP Penny 100
Guernseyn punta £ GGP Penny 100
 Algeria Algerian dinaari د.ج DZD Santeem 100
 Andorra Euro EUR sentti 100
 Angola Angolan kwanza Kz AOA Cêntimo 100
 Anguilla Itä-Karibian dollari $ XCD Cent 100
 Antigua ja Barbuda Itä-Karibian dollari $ XCD Cent 100
 Argentiina Argentiinan peso $ ARS Centavo 100
 Armenia Armenian dram Armenian dram sign.svg AMD Luma 100
Vuoristo-Karabahin lippu Vuoristo-Karabahin tasavalta Armenian dram Armenian dram sign.svg AMD Luma 100
Artsakh dram դր. (ei ole) Luma 100
 Aruba Aruban floriini ƒ AWG Cent 100
Yhdistynyt kuningaskunta Ascension Ascensionin punta £ (ei ole) Penny 100
Saint Helenan punta £ SHP Penny 100
 Australia Australian dollari $ AUD Cent 100
 Itävalta Euro EUR sentti 100
 Azerbaidžan Azerbaidžanin manat AZN Qəpik 100
 Bahama Bahaman dollari $ BSD Cent 100
 Bahrain Bahrainin dinaari .د.ب BHD Fils 1000
 Bangladesh Bangladeshin taka BDT Poisha 100
 Barbados Barbadoksen dollari $ BBD Cent 100
 Valko-Venäjä Valko-Venäjän rupla Br BYN Kopeekka 100
 Belgia Euro EUR sentti 100
 Belize Belizen dollari $ BZD Cent 100
 Benin CFA-frangi Fr XOF Centime 100
 Bermuda Bermudan dollari $ BMD Cent 100
 Bhutan Bhutanin ngultrum Nu. BTN Chetrum 100
Intian rupia INR Paisa 100
 Bolivia Bolivian boliviano Bs. BOB Centavo 100
 Bonaire Yhdysvaltain dollari $ USD Cent 100
 Bosnia ja Hertsegovina Bosnian ja Hertsegovinan vaihdettava markka KM tai КМ BAM Fening 100
 Botswana Botswanan pula P BWP Thebe 100
 Brasilia Brasilian real R$ BRL Centavo 100
 Brittiläinen Intian valtameren alue Yhdysvaltain dollari $ USD Cent[6] 100
 Brittiläiset Neitsytsaaret Brittiläisten Neitsytsaarten punta $ (ei ole) Cent 100
Yhdysvaltain dollari $ USD Cent 100
 Brunei Brunein dollari $ BND Sen 100
Singaporen dollari $ SGD Cent 100
 Bulgaria Bulgarian lev лв BGN Stotinka 100
 Burkina Faso CFA-frangi Fr XOF Centime 100
 Burundi Burundin frangi Fr BIF Centime 100
 Kambodža Kambodžan riel KHR Sen 100
Yhdysvaltain dollari $ USD Cent 100
 Kamerun CFA-frangi Fr XAF Centime 100
 Kanada Kanadan dollari $ CAD Cent 100
 Kap Verde Kap Verden escudo Esc tai $ CVE Centavo 100
 Caymansaaret Caymansaarten dollari $ KYD Cent 100
 Keski-Afrikan tasavalta CFA-frangi Fr XAF Centime 100
 Tšad CFA-frangi Fr XAF Centime 100
 Chile Chilen peso $ CLP Centavo 100
 Kiina Kiinan juan ¥ tai 元 CNY Renminbi 100
 Kookossaaret Australian dollari $ AUD Cent 100
 Kolumbia Kolumbian peso $ COP Centavo 100
 Komorit Komorien frangi Fr KMF Centime 100
 Kongon demokraattinen tasavalta Kongon frangi Fr CDF Centime 100
 Kongon tasavalta CFA-frangi Fr XAF Centime 100
 Cookinsaaret Uuden-Seelannin dollari $ NZD Cent 100
Cookinsaarten dollari $ (ei ole) Cent 100
 Costa Rica Costa Rican colón CRC Céntimo 100
 Norsunluurannikko CFA-frangi Fr XOF Centime 100
 Kroatia Kroatian kuna kn HRK Lipa 100
 Kuuba Kuuban vaihdettava peso $ CUC Centavo 100
Kuuban peso $ CUP Centavo 100
 Curaçao Alankomaiden Antillien guldeni ƒ ANG Cent 100
 Kypros Euro EUR sentti 100
 Tšekki Tšekin koruna CZK Haléř 100
 Tanska Tanskan kruunu kr DKK Äyri 100
 Djibouti Djiboutin frangi Fr DJF Centime 100
 Dominica Itä-Karibian dollari $ XCD Cent 100
 Dominikaaninen tasavalta Dominikaanisen tasavallan peso $ DOP Centavo 100
 Itä-Timor Yhdysvaltain dollari $ USD Cent 100
(ei ole) (ei ole) (ei ole) Centavo (ei ole)
 Ecuador Yhdysvaltain dollari $ USD Cent 100
(ei ole) (ei ole) (ei ole) Centavo (ei ole)
 Egypti Egyptin punta £ tai ج.م EGP Piastre 100
 El Salvador Yhdysvaltain dollari $ USD Cent 100
 Päiväntasaajan Guinea CFA frangi Fr XAF Centime 100
 Eritrea Eritrean nakfa Nfk ERN Cent 100
 Viro Euro EUR sentti 100
 Etiopia Etiopian birr Br ETB Santim 100
 Falklandinsaaret Falklandin punta £ FKP Penny 100
 Färsaaret Tanskan kruunu kr DKK Äyri 100
Färsaarten kruunu kr (ei ole) Oyra 100
 Fidži Fidžin dollari $ FJD Cent 100
 Suomi Euro EUR sentti 100
 Ranska Euro EUR sentti 100
 Ranskan Polynesia CFP frangi Fr XPF Centime 100
 Gabon CFA frangi Fr XAF Centime 100
 Gambia Gambian dalasi D GMD Butut 100
 Georgia Georgian lari GEL Tetri 100
 Saksa Euro EUR sentti 100
 Ghana Ghanan cedi GHS Pesewa 100
 Gibraltar Gibraltarin punta £ GIP Penny 100
 Kreikka Euro EUR sentti 100
Grenada Itä-Karibian dollari $ XCD Cent 100
 Guatemala Guatemalan quetzal Q GTQ Centavo 100
 Guernsey Englannin punta £ GBP Penny 100
Guernseyn punta £ (ei ole) Penny 100
 Guinea Guinean frangi Fr GNF Centime 100
 Guinea-Bissau CFA-frangi Fr XOF Centime 100
 Guyana Guyanan dollari $ GYD Cent 100
 Haiti Haitin gourde G HTG Centime 100
 Honduras Hondurasin lempira L HNL Centavo 100
 Hongkong Hongkongin dollari $ HKD Cent 100
 Unkari Unkarin forintti Ft HUF Fillér 100
 Islanti Islannin kruunu kr ISK Eyrir 100
 Intia Intian rupia ₹ tai ௹ INR Paisa 100
 Indonesia Indonesian rupia Rp IDR Sen 100
 Iran Iranin rial IRR dinaari 100
 Irak Irakin dinaari ع.د IQD Fils 1000
 Irlanti Euro EUR sentti 100
 Mansaari Englannin punta £ GBP Penny 100
Mansaaren punta £ IMP Penny 100
 Israel Uusi Israelin sekeli ILS Agora 100
 Italia Euro EUR sentti 100
 Jamaika Jamaikan dollari $ JMD Cent 100
 Japani Japanin jeni ¥ JPY Sen 100
 Jersey Englannin punta £ GBP Penny 100
Jerseyn punta £ JEP Penny 100
 Jordania Jordanian dinaari د.ا JOD Piastre 100
 Kazakstan Kazakstanin tenge KZT Tïın 100
 Kenia Kenian šillinki Sh KES Cent 100
 Kiribati Australian dollari $ AUD Cent 100
Kiribatin dollari $ (ei ole) Cent 100
 Pohjois-Korea Pohjois-Korean won KPW Chon 100
 Etelä-Korea Etelä-Korean won KRW Jeon 100
 Kosovo Euro EUR sentti 100
 Kuwait Kuwaitin dinaari د.ك KWD Fils 1000
 Kirgisia Kirgisian som с KGS Tyiyn 100
 Laos Laosin kip LAK Att 100
 Latvia Euro EUR sentti 100
 Libanon Libanonin punta ل.ل LBP Piastre 100
 Lesotho Lesothon loti L LSL Sente 100
Etelä-Afrikan randi R ZAR Cent 100
 Liberia Liberian dollari $ LRD Cent 100
 Libya Libyan dinaari ل.د LYD Dirham 1000
 Liechtenstein Sveitsin frangi Fr CHF Rappen 100
 Liettua Euro EUR Cent 100
 Luxemburg Euro EUR sentti 100
 Macao Macaon pataca P MOP Avo 100
 Pohjois-Makedonia Makedonian denaari ден MKD Deni 100
 Madagaskar Madagaskarin ariary Ar MGA Iraimbilanja 5
 Malawi Malawin kwacha MK MWK Tambala 100
 Malesia Malesian ringgit RM MYR Sen 100
 Malediivit Malediivien rufiyaa MVR Laari 100
 Mali CFA-frangi Fr XOF Centime 100
 Malta Euro EUR sentti 100
 Marshallinsaaret Yhdysvaltain dollari $ USD Cent 100
 Mauritania Mauritanian ouguiya UM MRO Khoums 5
 Mauritius Mauritiuksen rupia MUR Cent 100
 Meksiko Meksikon peso $ MXN Centavo 100
 Mikronesia Mikronesian dollari $ (ei ole) Cent 100
Yhdysvaltain dollari $ USD Cent 100
 Moldova Moldovan leu L MDL Ban 100
 Monaco Euro EUR sentti 100
 Mongolia Mongolian tögrög MNT Möngö 100
 Montenegro Euro EUR sentti 100
 Montserrat Itä-Karibian dollari $ XCD Cent 100
 Marokko Marokon dirham د.م. MAD Centime 100
 Mosambik Mosambikin metical MT MZN Centavo 100
 Myanmar Myanmarin kyat Ks MMK Pya 100
 Namibia Namibian dollari $ NAD Cent 100
Etelä-Afrikan randi R ZAR Cent 100
 Nauru Australian dollari $ AUD Cent 100
Naurun dollari $ (ei ole) Cent 100
   Nepal Nepalin rupia NPR Paisa 100
Intian rupia INR Paisa 100
 Alankomaat Euro EUR sentti 100
Uuden-Kaledonian lippu Uusi-Kaledonia CFP frangi Fr XPF Centime 100
 Uusi-Seelanti Uuden-Seelannin dollari $ NZD Cent 100
 Nicaragua Nicaraguan córdoba C$ NIO Centavo 100
 Niger CFA-frangi Fr XOF Centime 100
 Nigeria Nigerian naira NGN Kobo 100
 Niue Uuden-Seelannin dollari $ NZD Cent 100
Niuen dollari $ (ei ole) Cent 100
Pohjois-Kyproksen lippu Pohjois-Kypros Turkin liira TRY Kuruş 100
 Norja Norjan kruunu kr NOK Äyri 100
 Oman Omanin rial ر.ع. OMR Baisa 1000
 Pakistan Pakistanin rupia PKR Paisa 100
 Palau Palaun dollari $ (ei ole) Cent 100
Yhdysvaltain dollari $ USD Cent 100
Palestiinan lippu Palestiina Uusi Israelin sekeli ILS Agora 100
Jordanian dinaari د.ا JOD Piastre 100
 Panama Panaman balboa B/. PAB Centésimo 100
Yhdysvaltain dollari $ USD Cent 100
 Papua-Uusi-Guinea Papua-Uuden-Guinean kina K PGK Toea 100
 Paraguay Paraguayn guaraní PYG Céntimo 100
 Peru Perun sol S/. PEN Céntimo 100
 Filippiinit Filippiinien peso PHP Sentimo 100
 Pitcairn Uuden-Seelannin dollari $ NZD Cent 100
Pitcairnin dollari $ (ei ole) Cent 100
 Puola Puolan złoty PLN Grosz 100
 Portugali Euro EUR sentti 100
 Qatar Qatarin rial ر.ق QAR Dirham 100
 Romania Romanian leu lei RON Ban 100
 Venäjä Venäjän rupla RUB kopeekka 100
 Ruanda Ruandan frangi Fr RWF Centime 100
 Saba Yhdysvaltain dollari $ USD Cent 100
Saharan demokraattinen arabitasavalta Saharan demokraattinen arabitasavalta Algerian dinaari د.ج DZD Santeem 100
Mauritanian ouguiya UM MRO Khoums 5
Marokon dirham د. م. MAD Centime 100
Saharan peseta ₧ tai Ptas (ei ole) Centime 100
Saint Helenan lippu Saint Helena Saint Helenan punta £ SHP Penny 100
 Saint Kitts ja Nevis Itä-Karibian dollari $ XCD Cent 100
 Saint Lucia Itä-Karibian dollari $ XCD Cent 100
 Saint Vincent ja Grenadiinit Itä-Karibian dollari $ XCD Cent 100
 Samoa Samoan tala T WST Sene 100
 San Marino Euro EUR sentti 100
 São Tomé ja Príncipe São Tomén ja Príncipen dobra Db STD Cêntimo 100
 Saudi-Arabia Saudi-Arabian rial ر.س SAR Halala 100
 Senegal CFA-frangi Fr XOF Centime 100
 Serbia Serbian dinaari дин. tai din. RSD Para 100
 Seychellit Seychellien rupia SCR Cent 100
 Sierra Leone Sierra Leonen leone Le SLL Cent 100
 Singapore Brunein dollari $ BND Sen 100
Singaporen dollari $ SGD Cent 100
 Sint Eustatius Yhdysvaltain dollari $ USD Cent 100
 Sint Maarten Alankomaiden Antillien guldeni ƒ ANG Cent 100
 Slovakia Euro EUR sentti 100
 Slovenia Euro EUR sentti 100
 Salomonsaaret Salomonsaarten dollari $ SBD Cent 100
 Somalia Somalian šillinki Sh SOS Cent 100
Somalimaan lippu Somalimaa Somalimaan šillinki Sl (ei ole) Cent 100
 Etelä-Afrikka Etelä-Afrikan randi R ZAR Cent 100
 Etelä-Georgia ja Eteläiset Sandwichsaaret Englannin punta £ GBP Penny 100
Etelä-Georgian ja Eteläisten Sandwhichsaarten punta £ (ei ole) Penny 100
 Etelä-Ossetia Venäjän rupla RUB kopeekka 100
 Espanja Euro EUR sentti 100
 Etelä-Sudan Etelä-Sudanin punta £ SSP Piastre 100
 Sri Lanka Sri Lankan rupia Rs රු tai ரூ LKR Cent 100
 Sudan Sudanin punta ج.س. SDG Piastre 100
 Suriname Surinamen dollari $ SRD Cent 100
 Swazimaa Swazimaan lilangeni L SZL Cent 100
 Ruotsi Ruotsin kruunu kr SEK Öre 100
 Sveitsi Sveitsin frangi Fr CHF Rappen 100
 Syyria Syyrian punta £ tai ل.س SYP Piastre 100
 Taiwan Uusi Taiwanin dollari $ TWD Cent 100
 Tadžikistan Tadžikistanin somoni ЅМ TJS Diram 100
 Tansania Tansanian šillinki Sh TZS Cent 100
 Thaimaa Thaimaan baht ฿ THB Satang 100
 Togo CFA-frangi Fr XOF Centime 100
 Tonga Tongan paʻanga T$ TOP Seniti 100
 Transnistria Transnistrian rupla р. PRB Kopeekka 100
 Trinidad ja Tobago Trinidad ja Tobagon dollari $ TTD Cent 100
Tristan da Cunhan lippu Tristan da Cunha Saint Helenan punta £ SHP Penny 100
Tristan da Cunhan punta £ (ei ole) Penny 100
 Tunisia Tunisian dinaari د.ت TND Millime 1000
 Turkki Turkin liira TRY Kuruş 100
 Turkmenistan Turkmenistanin manat m TMT Tennesi 100
 Turks- ja Caicossaaret Yhdysvaltain dollari $ USD Cent 100
 Tuvalu Australian dollari $ AUD Cent 100
Tuvalun dollari $ TVD Cent 100
 Uganda Ugandan šillinki Sh UGX Cent 100
 Ukraina Ukrainan hryvnia UAH Kopeekka 100
Venäjän rupla[7] RUB kopeekka 100
 Yhdistyneet arabiemiirikunnat Yhdistyneiden arabiemiirikuntien dirhami د.إ AED Fils 100
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia Englannin punta £ GBP Penny 100
 Yhdysvaltain Neitsytsaaret Yhdysvaltain dollari $ USD Cent 100
 Uruguay Uruguayn peso $ UYU Centésimo 100
 Uzbekistan Uzbekistanin som so’m • сўм UZS Tiyin 100
 Vanuatu Vanuatun vatu Vt VUV (ei ole) (ei ole)
 Vatikaanivaltio Euro EUR sentti 100
 Venezuela Venezuelan bolívar Bs VEF Céntimo 100
 Vietnam Vietnamin đồng VND Hào 10
Wallis ja Futunan lippu Wallis ja Futuna CFP-frangi Fr XPF Centime 100
 Jemen Jemenin rial YER Fils 100
 Sambia Sambian kwacha ZK ZMW Ngwee 100
 Zimbabwe[8] Botswanan pula P BWP Thebe 100
Englannin punta £ GBP Penny 100
Kiinan juan ¥ tai 元 CNY Fen 100
Euro EUR sentti 100
Intian rupia INR Paisa 100
Japanin jeni ¥ JPY Sen 100
Etelä-Afrikan randi Rs ZAR Cent 100
Yhdysvaltain dollari $ USD Cent 100
(ei ole) (ei ole) (ei ole) Cent (ei ole)

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Field Listing: Exchange Rates The World Factbook. Central Intelligence Agency. Viitattu 6.12.2013.
  2. a b Current currency & funds code list Swiss Association for Standardization. As of 2016-09-13, this citation said "accessdate=2013-12-06", but the document itself said "Published 1. heinäkuuta 2016".
  3. Currencies of the World University of British Columbia. Viitattu 5.12.2006.
  4. Unicode block 20A0–20, "Currency Symbols
  5. Banknotes Bank of England. Viitattu 5.12.2006.
  6. The Coinage Act of 1792 landru.i-link-2.net. Viitattu 5.12.2006.
  7. Roman Olearchyk. "Donetsk faces a creeping Russification", Financial Times, 5 June 2016. Luettu 9. elokuuta 2016. 
  8. This country has nine currencies money.cnn.com. 29. helmikuuta 2016.