Luettelo käytössä olevista valuutoista

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo käytössä olevista valuutoista maailmassa.

Luettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtio tai alue[1] Valuutta[1][2] Symbooli[3][4] ISO 4217 koodi [2] Jaettava yksikkö
Perusluku
Abhasian lippu Abhasia Abhasian apsar (ei ole) (ei ole) (ei ole) (ei ole)
Venäjän rupla RUB Kopeekka 100
Afganistanin lippu Afganistan Afganistanin afgaani ؋ AFN Pul 100
Akrotirin ja Dhekelian lippu Akrotiri ja Dhekelia Euro EUR sentti 100
Albanian lippu Albania Albanian lek L ALL Qindarkë 100
Alderneyn lippu Alderney Alderneyn punta £ (ei ole) Penny 100
Englannin punta[5] £ GBP Penny 100
Guernseyn punta £ GGP Penny 100
Algerian lippu Algeria Algerian dinaari د.ج DZD Santeem 100
Andorran lippu Andorra Euro EUR sentti 100
Angolan lippu Angola Angolan kwanza Kz AOA Cêntimo 100
Anguillan lippu Anguilla Itä-Karibian dollari $ XCD Cent 100
Antigua ja Barbudan lippu Antigua ja Barbuda Itä-Karibian dollari $ XCD Cent 100
Argentiinan lippu Argentiina Argentiinan peso $ ARS Centavo 100
Armenian lippu Armenia Armenian dram Armenian dram sign.svg AMD Luma 100
Vuoristo-Karabahin lippu Vuoristo-Karabahin tasavalta Armenian dram Armenian dram sign.svg AMD Luma 100
Artsakh dram դր. (ei ole) Luma 100
Aruban lippu Aruba Aruban floriini ƒ AWG Cent 100
Britannian lippu Ascension Ascensionin punta £ (ei ole) Penny 100
Saint Helenan punta £ SHP Penny 100
Australian lippu Australia Australian dollari $ AUD Cent 100
Itävalta Euro EUR sentti 100
Azerbaidžanin lippu Azerbaidžan Azerbaidžanin manat AZN Qəpik 100
Bahaman lippu Bahama Bahaman dollari $ BSD Cent 100
Bahrainin lippu Bahrain Bahrainin dinaari .د.ب BHD Fils 1000
Bangladeshin lippu Bangladesh Bangladeshin taka BDT Poisha 100
Barbadoksen lippu Barbados Barbadoksen dollari $ BBD Cent 100
Valko-Venäjän lippu Valko-Venäjä Valko-Venäjän rupla Br BYN Kopeekka 100
Belgian lippu Belgia Euro EUR sentti 100
Belizen lippu Belize Belizen dollari $ BZD Cent 100
Beninin lippu Benin CFA-frangi Fr XOF Centime 100
Bermudan lippu Bermuda Bermudan dollari $ BMD Cent 100
Bhutanin lippu Bhutan Bhutanin ngultrum Nu. BTN Chetrum 100
Intian rupia INR Paisa 100
Bolivian lippu Bolivia Bolivian boliviano Bs. BOB Centavo 100
Bonairen lippu Bonaire Yhdysvaltain dollari $ USD Cent 100
Bosnia ja Hertsegovinan lippu Bosnia ja Hertsegovina Bosnian ja Hertsegovinan vaihdettava markka KM tai КМ BAM Fening 100
Botswanan lippu Botswana Botswanan pula P BWP Thebe 100
Brasilian lippu Brasilia Brasilian real R$ BRL Centavo 100
Brittiläisen Intian valtameren alueen lippu Brittiläinen Intian valtameren alue Yhdysvaltain dollari $ USD Cent[6] 100
Brittiläisten Neitsytsaarten lippu Brittiläiset Neitsytsaaret Brittiläisten Neitsytsaarten punta $ (ei ole) Cent 100
Yhdysvaltain dollari $ USD Cent 100
Brunein lippu Brunei Brunein dollari $ BND Sen 100
Singaporen dollari $ SGD Cent 100
Bulgarian lippu Bulgaria Bulgarian lev лв BGN Stotinka 100
Burkina Fason lippu Burkina Faso CFA-frangi Fr XOF Centime 100
Burundin lippu Burundi Burundin frangi Fr BIF Centime 100
Kambodža Kambodžan riel KHR Sen 100
Yhdysvaltain dollari $ USD Cent 100
Kamerun CFA-frangi Fr XAF Centime 100
Kanada Kanadan dollari $ CAD Cent 100
Kap Verde Kap Verden escudo Esc tai $ CVE Centavo 100
Caymansaarten lippu Caymansaaret Caymansaarten dollari $ KYD Cent 100
Keski-Afrikan tasavalta CFA-frangi Fr XAF Centime 100
Tšadin lippu Tšad CFA-frangi Fr XAF Centime 100
Chilen lippu Chile Chilen peso $ CLP Centavo 100
Kiina Kiinan juan ¥ tai 元 CNY Renminbi 100
Koookos (Keeling) saaret Australian dollari $ AUD Cent 100
Kolumbia Kolumbian peso $ COP Centavo 100
Komorit Komorien frangi Fr KMF Centime 100
Kongon demokraattinen tasavalta Kongon frangi Fr CDF Centime 100
Kongon tasavalta CFA-frangi Fr XAF Centime 100
Cookinsaarten lippu Cookinsaaret Uuden-Seelannin dollari $ NZD Cent 100
Cookinsaarten dollari $ (ei ole) Cent 100
Costa Rican lippu Costa Rica Costa Rican colón CRC Céntimo 100
Norsunluurannikon lippu Norsunluurannikko CFA-frangi Fr XOF Centime 100
Kroatia Kroatian kuna kn HRK Lipa 100
Kuuba Kuuban vaihdettava peso $ CUC Centavo 100
Kuuban peso $ CUP Centavo 100
Curaçaon lippu Curaçao Alankomaiden Antillien guldeni ƒ ANG Cent 100
Kypros Euro EUR sentti 100
Tšekin lippu Tšekki Tšekin koruna CZK Haléř 100
Tanskan lippu Tanska Tanskan kruunu kr DKK Äyri 100
Djiboutin lippu Djibouti Djiboutin frangi Fr DJF Centime 100
Dominican lippu Dominica Itä-Karibian dollari $ XCD Cent 100
Dominikaanisen tasavallan lippu Dominikaaninen tasavalta Dominikaanisen tasavallan peso $ DOP Centavo 100
Itä-Timor Yhdysvaltain dollari $ USD Cent 100
(ei ole) (ei ole) (ei ole) Centavo (ei ole)
Ecuadorin lippu Ecuador Yhdysvaltain dollari $ USD Cent 100
(ei ole) (ei ole) (ei ole) Centavo (ei ole)
Egyptin lippu Egypti Egyptin punta £ tai ج.م EGP Piastre 100
El Salvadorin lippu El Salvador Yhdysvaltain dollari $ USD Cent 100
Päiväntasaajan Guinean lippu Päiväntasaajan Guinea CFA frangi Fr XAF Centime 100
Eritrean lippu Eritrea Eritrean nakfa Nfk ERN Cent 100
Viron lippu Viro Euro EUR sentti 100
Etiopia Etiopian birr Br ETB Santim 100
Falklandinsaaret Falklandin punta £ FKP Penny 100
Färsaaret Tanskan kruunu kr DKK Äyri 100
Färsaarten kruunu kr (ei ole) Oyra 100
Fidži Fidžin dollari $ FJD Cent 100
Suomen lippu Suomi Euro EUR sentti 100
Ranskan lippu Ranska Euro EUR sentti 100
Ranskan Polynesia CFP frangi Fr XPF Centime 100
Gabon CFA frangi Fr XAF Centime 100
Gambia Gambian dalasi D GMD Butut 100
Georgia Georgian lari GEL Tetri 100
Saksan lippu Saksa Euro EUR sentti 100
Ghana Ghanan cedi GHS Pesewa 100
Gibraltarin lippu Gibraltar Gibraltarin punta £ GIP Penny 100
Kreikka Euro EUR sentti 100
Grenada Itä-Karibian dollari $ XCD Cent 100
Guatemala Guatemalan quetzal Q GTQ Centavo 100
Guernsey Englannin punta £ GBP Penny 100
Guernseyn punta £ (ei ole) Penny 100
Guinea Guinean frangi Fr GNF Centime 100
Guinea-Bissau CFA-frangi Fr XOF Centime 100
Guyana Guyanan dollari $ GYD Cent 100
Haiti Haitin gourde G HTG Centime 100
Honduras Hondurasin lempira L HNL Centavo 100
Hongkong Hongkongin dollari $ HKD Cent 100
Unkarin lippu Unkari Unkarin forintti Ft HUF Fillér 100
Islannin lippu Islanti Islannin kruunu kr ISK Eyrir 100
Intia Intian rupia ₹ tai ௹ INR Paisa 100
Indonesia Indonesian rupia Rp IDR Sen 100
Iran Iranin rial IRR dinaari 100
Irak Irakin dinaari ع.د IQD Fils 1000
Irlanti Euro EUR sentti 100
Mansaaren lippu Mansaari Englannin punta £ GBP Penny 100
Mansaaren punta £ IMP Penny 100
Israelin lippu Israel Uusi Israelin sekeli ILS Agora 100
Italia Euro EUR sentti 100
Jamaika Jamaikan dollari $ JMD Cent 100
Japani Japanin jeni ¥ JPY Sen 100
Jersey Englannin punta £ GBP Penny 100
Jerseyn punta £ JEP Penny 100
Jordania Jordanian dinaari د.ا JOD Piastre 100
Kazakstan Kazakstanin tenge KZT Tïın 100
Kenia Kenian šillinki Sh KES Cent 100
Kiribati Australian dollari $ AUD Cent 100
Kiribatin dollari $ (ei ole) Cent 100
Pohjois-Korean lippu Pohjois-Korea Pohjois-Korean won KPW Chon 100
Etelä-Korea Etelä-Korean won KRW Jeon 100
Kosovon lippu Kosovo Euro EUR sentti 100
Kuwait Kuwaitin dinaari د.ك KWD Fils 1000
Kirgisia Kirgisian som с KGS Tyiyn 100
Laos Laosin kip LAK Att 100
Latvia Euro EUR sentti 100
Libanon Libanonin punta ل.ل LBP Piastre 100
Lesotho Lesothon loti L LSL Sente 100
Etelä-Afrikan randi R ZAR Cent 100
Liberia Liberian dollari $ LRD Cent 100
Libya Libyan dinaari ل.د LYD Dirham 1000
Liechtenstein Sveitsin frangi Fr CHF Rappen 100
Liettua Euro EUR Cent 100
Luxemburg Euro EUR sentti 100
Macaon lippu Macao Macaon pataca P MOP Avo 100
Makedonian lippu. Makedonia Makedonian denaari ден MKD Deni 100
Madagaskarin lippu Madagaskar Madagaskarin ariary Ar MGA Iraimbilanja 5
Malawin lippu Malawi Malawin kwacha MK MWK Tambala 100
Malesian lippu Malesia Malesian ringgit RM MYR Sen 100
Malediivien lippu Malediivit Malediivien rufiyaa MVR Laari 100
Malin lippu. Mali CFA-frangi Fr XOF Centime 100
Maltan lippu Malta Euro EUR sentti 100
Marshallinsaarten lippu Marshallinsaaret Yhdysvaltain dollari $ USD Cent 100
Mauritanian lippu. Mauritania Mauritanian ouguiya UM MRO Khoums 5
Mauritiuksen lippu Mauritius Mauritiuksen rupia MUR Cent 100
Meksikon lippu Meksiko Meksikon peso $ MXN Centavo 100
Mikronesian lippu Mikronesian liittovaltio Mikronesian dollari $ (ei ole) Cent 100
Yhdysvaltain dollari $ USD Cent 100
Moldovan lippu Moldova Moldovan leu L MDL Ban 100
Monacon lippu Monaco Euro EUR sentti 100
Mongolian lippu Mongolia Mongolian tögrög MNT Möngö 100
Montenegron lippu Montenegro Euro EUR sentti 100
Montserratin lippu Montserrat Itä-Karibian dollari $ XCD Cent 100
Marokon lippu. Marokko Marokon dirham د.م. MAD Centime 100
Mosambikin lippu Mosambik Mosambikin metical MT MZN Centavo 100
Myanmarin lippu Myanmar Myanmarin kyat Ks MMK Pya 100
Namibian lippu Namibia Namibian dollari $ NAD Cent 100
Etelä-Afrikan randi R ZAR Cent 100
Naurun lippu Nauru Australian dollari $ AUD Cent 100
Naurun dollari $ (ei ole) Cent 100
Nepalin lippu Nepal Nepalin rupia NPR Paisa 100
Intian rupia INR Paisa 100
Alankomaiden lippu Alankomaat Euro EUR sentti 100
Uuden-Kaledonian lippu Uusi-Kaledonia CFP frangi Fr XPF Centime 100
Uuden-Seelannin lippu Uusi-Seelanti Uuden-Seelannin dollari $ NZD Cent 100
Nicaraguan lippu Nicaragua Nicaraguan córdoba C$ NIO Centavo 100
Nigerin lippu Niger CFA-frangi Fr XOF Centime 100
Nigerian lippu Nigeria Nigerian naira NGN Kobo 100
Niuen lippu Niue Uuden-Seelannin dollari $ NZD Cent 100
Niuen dollari $ (ei ole) Cent 100
Pohjois-Kyproksen lippu Pohjois-Kypros Turkin liira TRY Kuruş 100
Norjan lippu Norja Norjan kruunu kr NOK Äyri 100
Omanin lippu Oman Omanin rial ر.ع. OMR Baisa 1000
Pakistanin lippu Pakistan Pakistanin rupia PKR Paisa 100
Palaun lippu Palau Palaun dollari $ (ei ole) Cent 100
Yhdysvaltain dollari $ USD Cent 100
Palestiinan lippu Palestiina Uusi Israelin sekeli ILS Agora 100
Jordanian dinaari د.ا JOD Piastre 100
Panaman lippu Panama Panaman balboa B/. PAB Centésimo 100
Yhdysvaltain dollari $ USD Cent 100
Papua-Uuden-Guinean lippu Papua-Uusi-Guinea Papua-Uuden-Guinean kina K PGK Toea 100
Paraguayn lippu Paraguay Paraguayn guaraní PYG Céntimo 100
Perun lippu Peru Perun sol S/. PEN Céntimo 100
Filippiinit Filippiinien peso PHP Sentimo 100
Pitcairnin lippu Pitcairn Uuden-Seelannin dollari $ NZD Cent 100
Pitcairnin dollari $ (ei ole) Cent 100
Puolan lippu Puola Puolan złoty PLN Grosz 100
Portugalin lippu Portugali Euro EUR sentti 100
Qatarin lippu Qatar Qatarin rial ر.ق QAR Dirham 100
Romanian lippu Romania Romanian leu lei RON Ban 100
Venäjän lippu Venäjä Venäjän rupla RUB kopeekka 100
Ruandan lippu Ruanda Ruandan frangi Fr RWF Centime 100
Saban lippu Saba Yhdysvaltain dollari $ USD Cent 100
Saharan demokraattinen arabitasavalta Saharan demokraattinen arabitasavalta Algerian dinaari د.ج DZD Santeem 100
Mauritanian ouguiya UM MRO Khoums 5
Marokon dirham د. م. MAD Centime 100
Saharan peseta ₧ tai Ptas (ei ole) Centime 100
Saint Helenan lippu Saint Helena Saint Helenan punta £ SHP Penny 100
Saint Kitts ja Nevisin lippu Saint Kitts ja Nevis Itä-Karibian dollari $ XCD Cent 100
Saint Lucian lippu Saint Lucia Itä-Karibian dollari $ XCD Cent 100
Saint Vincent ja Grenadiinien lippu Saint Vincent ja Grenadiinit Itä-Karibian dollari $ XCD Cent 100
Samoan lippu Samoa Samoan tala T WST Sene 100
San Marinon lippu San Marino Euro EUR sentti 100
São Tomé ja Príncipen lippu São Tomé ja Príncipe São Tomén ja Príncipen dobra Db STD Cêntimo 100
Saudi-Arabia Saudi-Arabia Saudi-Arabian rial ر.س SAR Halala 100
Senegalin lippu Senegal CFA-frangi Fr XOF Centime 100
Serbian lippu Serbia Serbian dinaari дин. tai din. RSD Para 100
Seychellien lippu Seychellit Seychellien rupia SCR Cent 100
Sierra Leonen lippu Sierra Leone Sierra Leonen leone Le SLL Cent 100
Singaporen lippu Singapore Brunein dollari $ BND Sen 100
Singaporen dollari $ SGD Cent 100
Flag of Sint Eustatius.svg Sint Eustatius Yhdysvaltain dollari $ USD Cent 100
Sint Maartenin lippu Sint Maarten Alankomaiden Antillien guldeni ƒ ANG Cent 100
Slovakian lippu Slovakia Euro EUR sentti 100
Slovenian lippu Slovenia Euro EUR sentti 100
Salomonsaarten lippu Salomonsaaret Salomonsaarten dollari $ SBD Cent 100
Somalian lippu Somalia Somalian šillinki Sh SOS Cent 100
Somalimaan lippu Somalimaa Somalimaan šillinki Sl (ei ole) Cent 100
Etelä-Afrikan lippu Etelä-Afrikka Etelä-Afrikan randi R ZAR Cent 100
Etelä-Georgia ja Eteläiset Sandwichsaaret Englannin punta £ GBP Penny 100
Etelä-Georgian ja Eteläisten Sandwhichsaarten punta £ (ei ole) Penny 100
Etelä-Ossetian lippu Etelä-Ossetia Venäjän rupla RUB kopeekka 100
Espanjan lippu Espanja Euro EUR sentti 100
Etelä-Sudanin lippu Etelä-Sudan Etelä-Sudanin punta £ SSP Piastre 100
Sri Lankan lippu Sri Lanka Sri Lankan rupia Rs රු tai ரூ LKR Cent 100
Sudanin lippu Sudan Sudanin punta ج.س. SDG Piastre 100
Surinamen lippu Suriname Surinamen dollari $ SRD Cent 100
Swazimaan lippu Swazimaa Swazimaan lilangeni L SZL Cent 100
Ruotsin lippu Ruotsi Ruotsin kruunu kr SEK Öre 100
Sveitsin lippu Sveitsi Sveitsin frangi Fr CHF Rappen 100
Syyrian lippu Syyria Syyrian punta £ tai ل.س SYP Piastre 100
Taiwanin lippu Taiwan Uusi Taiwanin dollari $ TWD Cent 100
Tadžikistanin lippu Tadžikistan Tadžikistanin somoni ЅМ TJS Diram 100
Tansanian lippu Tansania Tansanian šillinki Sh TZS Cent 100
Thaimaan lippu Thaimaa Thaimaan baht ฿ THB Satang 100
Togon lippu Togo CFA-frangi Fr XOF Centime 100
Tongan lippu Tonga Tongan paʻanga T$ TOP Seniti 100
Transnistrian lippu Transnistria Transnistrian rupla р. PRB Kopeekka 100
Trinidad ja Tobagon lippu Trinidad ja Tobago Trinidad ja Tobagon dollari $ TTD Cent 100
Tristan da Cunhan lippu Tristan da Cunha Saint Helenan punta £ SHP Penny 100
Tristan da Cunhan punta £ (ei ole) Penny 100
Tunisian lippu Tunisia Tunisian dinaari د.ت TND Millime 1000
Turkin lippu Turkki Turkin liira TRY Kuruş 100
Turkmenistanin lippu Turkmenistan Turkmenistanin manat m TMT Tennesi 100
Turks- ja Caicossaaret Turks- ja Caicossaaret Yhdysvaltain dollari $ USD Cent 100
Tuvalun lippu Tuvalu Australian dollari $ AUD Cent 100
Tuvalun dollari $ TVD Cent 100
Ugandan lippu Uganda Ugandan šillinki Sh UGX Cent 100
Ukrainan lippu Ukraina Ukrainan hryvnia UAH Kopeekka 100
Venäjän rupla[7] RUB kopeekka 100
Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat Yhdistyneiden arabiemiirikuntien dirhami د.إ AED Fils 100
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia Englannin punta £ GBP Penny 100
Yhdysvaltain Neitsytsaarten lippu Yhdysvaltain Neitsytsaaret Yhdysvaltain dollari $ USD Cent 100
Uruguayn lippu Uruguay Uruguayn peso $ UYU Centésimo 100
Uzbekistanin lippu Uzbekistan Uzbekistanin som so’m • сўм UZS Tiyin 100
Vanuatun lippu Vanuatu Vanuatun vatu Vt VUV (ei ole) (ei ole)
Vatikaanin lippu Vatikaanivaltio Euro EUR sentti 100
Venezuelan lippu Venezuela Venezuelan bolívar Bs VEF Céntimo 100
Vietnamin lippu Vietnam Vietnamin đồng VND Hào 10
Wallis  ja Futunan lippu Wallis ja Futuna CFP-frangi Fr XPF Centime 100
Jemen Jemenin rial YER Fils 100
Sambian lippu Sambia Sambian kwacha ZK ZMW Ngwee 100
Zimbabwen lippu Zimbabwe[8] Botswanan pula P BWP Thebe 100
Englannin punta £ GBP Penny 100
Kiinan juan ¥ tai 元 CNY Fen 100
Euro EUR sentti 100
Intian rupia INR Paisa 100
Japanin jeni ¥ JPY Sen 100
Etelä-Afrikan randi Rs ZAR Cent 100
Yhdysvaltain dollari $ USD Cent 100
(ei ole) (ei ole) (ei ole) Cent (ei ole)

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Field Listing: Exchange Rates The World Factbook. Central Intelligence Agency. Viitattu 6.12.2013.
  2. a b Current currency & funds code list Swiss Association for Standardization. As of 2016-09-13, this citation said "accessdate=2013-12-06", but the document itself said "Published 1. heinäkuuta 2016".
  3. Currencies of the World University of British Columbia. Viitattu 5.12.2006.
  4. Unicode block 20A0–20, "Currency Symbols
  5. Banknotes Bank of England. Viitattu 5.12.2006.
  6. The Coinage Act of 1792 Viitattu 5.12.2006.
  7. Roman Olearchyk. "Donetsk faces a creeping Russification", Financial Times, 5 June 2016. Luettu 9. elokuuta 2016. 
  8. This country has nine currencies 29. helmikuuta 2016.