Luettelo joista virtaaman mukaan

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo joista virtaaman mukaan. Luettelossa on vain ne joet joiden virtaama on yli 2000 kuutiometriä sekunnissa.

Sija Joki Pituus (km) Valuma-alue (km2) Keskiverto virtaama (m3/s) Ulosvirtaus Maanosa Viite
1 Amazon 6400 7 050 000 209 000 Atlantin valtameri Etelä-Amerikka [1][2]
2 Kongo 4 371 4 014 500 41 200 Atlantin valtameri Afrikka [1][1]
3 GangesBrahmaputra 2525 1 731 334 38 129 Bengalinlahti Euraasia [3]
4 Orinoco 2 140 880 000 37 000 Atlantin valtameri Etelä-Amerikka [1][4]
5 Madeira 3 380 1 420 000 31 200 Amazon Etelä-Amerikka [5][6]
6 Jangtse 6 418 1 808 500 30 166 Itä-Kiinan meri Euraasia [1][2]
7 Rio Negro 2 230 691 000 28 400 Amazon Etelä-Amerikka [5]
8 Río de la Plata 290 3 100 000 22 000 Atlantin valtameri Etelä-Amerikka [1]
9 Jenisei 5 550 2 580 000 19 600 Karanmeri Euraasia [1][2]
10 Brahmaputra 3 848 712 035 19 800 Padma Euraasia [7][8]
11 Japurá 2 615 267 730 18 620 Amazon Etelä-Amerikka [9]
12 Paraná 4 880 2 582 672 17 290 Río de la Plata Atlantin valtameri Etelä-Amerikka
13 Lena 4 472 2 490 000 16 871 Laptevinmeri Euraasia [1][2]
14 Saint Lawrence 3 058 1 030 000 16 800 Saint Lawrencen lahti Pohjois-Amerikka [10]
15 Mississippi 3 730 3 202 230 16 792 Meksikonlahti Pohjois-Amerikka [1]
16 Marañón 1 737 358 000 16 708 Amazon Etelä-Amerikka
17 Ganges 2 510 907 000 16 648 Padma Euraasia [11]
18 Mekong 4 023 811 000 16 000 Etelä-Kiinan meri Euraasia [1][2]
19 Tocantins 2 699 920 000 13 600 Atlantin valtameri Amazon Etelä-Amerikka [12]
20 Tapajós 1 992 492 481 13 540 Amazon Etelä-Amerikka [13]
21 Ucayali 2 670 337 519 13 500 Amazon Etelä-Amerikka
22 Irrawaddy 2 170 411 000 13 000 Andamanmeri Euraasia [1]
23 Ob - Irtyš 5 410 2 990 000 12 475 Obinlahti Euraasia [1][2]
24 Amur 4 352 1 855 000 11 400 Ohotanmeri Euraasia [1]
25 Purus 3 211 371 042 10 970 Amazon Etelä-Amerikka
26 Beni 1 599 283 350 10 300 Madeira Etelä-Amerikka [14]
27 Mackenzie - Peace - Finlay 4 241 1 790 000 10 300 Beaufortinmeri Pohjois-Amerikka [1]
28 Kasai 2 272 881 890 9 873 Kongo Afrikka
29 Xingu 1 979 531 250 9 700 Amazon Etelä-Amerikka
30 Helmijoki 2 400 453 700 9 500 Etelä-Kiinan meri Euraasia [15]
31 Mamoré 2 200 595 000 8 800 Madeira Etelä-Amerikka
32 Putumayo 1 813 148 000 8 760 Amazon Etelä-Amerikka
33 Juruá 2 410 225 828 8 420 Amazon Etelä-Amerikka
34 Kasai 2 153 880 200 8 346 Kongo Afrikka [9]
35 Guaviare 1 497 140 000 8 200 Orinoco Etelä-Amerikka
36 Volga 3 692 1 380 000 8 060 Kaspianmeri Euraasia
37 Ohio 1 579 490 601 7 957 Mississippi Pohjois-Amerikka [16]
38 Columbia 2 000 668 000 7 500 Tyyni valtameri Pohjois-Amerikka
39 Xi 2 197 409 480 7 410 Helmijoki Euraasia
40 Tonava 2 860 817 000 7 130 Mustameri Euraasia
41 Sambesi 2 574 1 331 000 7 070 Intian valtameri Afrikka [17]
42 Magdalena 1 540 257 438 6 987 Atlantin valtameri Etelä-Amerikka
43 Napo 1 075 100 518 6 976 Amazon Etelä-Amerikka
44 Indus 3 200 1 165 000 6 600 Arabianmeri Euraasia
45 Meta 1 200 93 800 6 500 Orinoco Etelä-Amerikka
46 Yukon 3 187 854 696 6 428 Beringinmeri Pohjois-Amerikka
47 Madre de Dios 1 220 125 500 6 370 Beni Etelä-Amerikka [14]
48 Araguaia 2 627 358 125 6 216 Tocantins Etelä-Amerikka [9]
49 Kapuas 1 143 98 749 6 000 Etelä-Kiinan meri Euraasia
50 Fly 1 050 76 000 6 000 Papulanlahti Korallimeri Oseania
51 Niagara 58 684 000 5 796 Ontariojärvi Pohjois-Amerikka
52 Niger 4 167 2 090 000 5 589 Atlantin valtameri Afrikka [1]
53 Uruguay 1 838 365 000 5 500 Atlantin valtameri Río de la Plata Etelä-Amerikka
54 Barito 880 100 000 5 500 Jaavanmeri Euraasia
55 Aldan 2 273 729 000 5 489 Lena Euraasia [9]
56 Branco 775 195 000 5 400 Rio Negro Etelä-Amerikka
57 Detroit 51 1 813 5 324 Lake Erie Pohjois-Amerikka
58 St. Clair 63 576 000 5 200 Saint-Clair Pohjois-Amerikka
59 Atrato 750 38 500 4 900 Atlantin valtameri Etelä-Amerikka
60 Salween 2 815 320 000 4 876 Andamaanienmeri Euraasia
61 Caroní 952 95 000 4 850 Orinoco Etelä-Amerikka
62 Mamberamo 1 175 79 774 4 580 Tyyni valtameri Oseania
63 Angara 1 779 1 079 000 4 530 Jenisei Euraasia
64 Juruena 1 240 190 391 4 360 Tapajos Etelä-Amerikka
65 Kama 1 805 507 000 4 100 Volga Euraasia
66 Ubangi 2 272 772 800 4 000 Kongo Afrikka
67 Chindwin 1 207 114 000 4 000 Ayeyarwady Euraasia
68 Teles Pires 1 638 141 718 3 978 Tapajos Etelä-Amerikka
69 Petšora 1 809 289 532 3 949 Barentsinmeri Euraasia
70 Apaporis 1 370 54 300 3 900 Japurá Etelä-Amerikka
71 Sepik 1 126 80 321 3 804 Bismarckinmeri Oseania
72 Kolyma 2 129 644 000 3 800 Itä-Siperian meri Euraasia
73 Ala-Tunguska 2 989 473 000 3 680 Jenisei Euraasia
74 Ylä-Meghna 1 040 82 000 3 600 Ala-Meghna Euraasia
75 Godavari 1 465 312 812 3 505 Bengalinlahti Euraasia [11]
76 Huallaga 1 138 85 000 3 500 Ucayali Etelä-Amerikka
77 Fraser 1 375 220 000 3 475 Tyyni valtameri Pohjois-Amerikka
78 Kaladan 450 3 468 Bengalinlahti Euraasia
79 Slave 434 616 400 3 414 Iso Orjajärvi Pohjois-Amerikka
80 Viena 744 357 052 3 332 Valkoinenmeri Euraasia [1]
81 Hatanga 1 636 364 000 3 320 Hatanganlahti Laptevinmeri Euraasia
82 Kikori 405 23 309 3 274 Papulanlahti Oseania
83 Parnaíba 1 070 220 000 3 200 Atlantin valtameri Etelä-Amerikka
84 Jutaí 1 200 60 000 3 000 Amazon Etelä-Amerikka
85 Caura 723 52 000 3 000 Orinoco Etelä-Amerikka
86 Ghaghara 1 080 127 950 2 990 Ganges Euraasia [18]
87 Irtyš 4 248 1 673 470 2 980 Ob Euraasia
88 Yamuna 1 376 366 223 2 950 Ganges Euraasia [18]
89 São Francisco 2 830 641 000 2 943 Atlantin valtameri Etelä-Amerikka [19]
90 Trombetas 1 060 135 239 2 855 Amazon Etelä-Amerikka
91 Niili 6 853 3 400 000 2 830 Välimeri Afrikka [1]
92 Tambo 1 000 135 000 2 800 Ucayali Etelä-Amerikka
93 Ruki 1 300 173 800 2 800 Kongo Afrikka
94 Koksoak 137 133 400 2 800 Ungavanlahti Jäämeri Pohjois-Amerikka
95 Pastaza 740 41 000 2 770 Marañón Etelä-Amerikka
96 Iriri 1 300 130 000 2 745 Xingu Etelä-Amerikka
97 Guaporé 1 530 303 210 2 740 Mamoré Etelä-Amerikka
98 Zeja 1 242 233 000 2 700 Amur Euraasia
99 Tigre 940 54 200 2 700 Marañón Etelä-Amerikka
100 Kwango 1 100 263 500 2 700 Kasai Afrikka
101 Paraguay 2 621 365 592 2 700 Parana Etelä-Amerikka
102 Punainen 1 149 143 700 2 640 Tonkininlahti Euraasia
103 Vaupés 1 050 50 000 2 625 Rio Negro Etelä-Amerikka
104 Keltainenjoki 5 464 752 000 2 571 Itä-Kiinan meri Euraasia
105 Pjasina 818 182 000 2 550 Karanmeri Euraasia
106 Amudarja 2 400 534 739 2 525 Araljärvi Euraasia
107 Tietê 1 150 150 000 2 500 Paraná Etelä-Amerikka
108 Sankuru 1 200 156 000 2 500 Kasai Afrikka
109 Mahakam 980 77 100 2 500 Makassarinsalmi Euraasia
110 Sangha 790 213 400 2 471 Kongo Afrikka
111 Songhua / Sungari 1 434 557 180 2 463 Amur Euraasia
112 Javari 1 184 90 000 2 463 Amazon Etelä-Amerikka
113 Neva 74 281 000 2 445 Itämeri Euraasia [20]
114 Missouri 3 767 1 371 010 2 445 Mississippi Pohjois-Amerikka [1]
115 Liard 1 115 277 100 2 434 Mackenzie Pohjois-Amerikka
116 Rio Grande 1 360 143 000 2 400 Paraná Etelä-Amerikka
117 Benue 1 370 2 400 Niger Afrikka
118 Nelson 2 575 982 900 2 370 Hudson Bay Pohjois-Amerikka [21]
119 Río Cauca 1 180 59 840 2 364 Magdalena Etelä-Amerikka
120 Japurá 620 31 650 2 360 Japurá Etelä-Amerikka
121 Urubamba 724 60 300 2 330 Ucayali Etelä-Amerikka
122 Rein 1 233 198 735 2 330 Pohjanmeri Euraasia [22]
123 Apure 1 038 121 400 2 300 Orinoco Etelä-Amerikka
124 Xiang 856 96 400 2 288 Jangtse Euraasia
125 Krishna 1400 258 948 2 213 Bengalinlahti Euraasia [11]
126 Río San Juan 380 15 000 2 200 Tyyni valtameri Etelä-Amerikka
127 Vitim 1 978 227 000 2 200 Lena Euraasia
128 Koshi 729 69 300 2 166 Ganges Euraasia [18]
129 Yuan 864 89 163 2 158 Jangtse Euraasia
130 Han 1 532 174 300 2 156 Jangtse Euraasia
131 St. Marys 120 127 700 2 135 Huronjärvi Pohjois-Amerikka
132 Jialing 1 119 160 000 2 120 Jangtse Euraasia
133 Mahanadi 858 141 600 2 119 Bengalinlahti Euraasia [11]
134 Peace 1 923 306 000 2 110 Slave Pohjois-Amerikka
135 Essequibo 1 014 69 300 2 104 Atlantin valtameri Etelä-Amerikka
136 Ventuari 520 40 000 2 000 Orinoco Etelä-Amerikka
137 Inírida 1 300 2 000 Guaviare Etelä-Amerikka
138 Vichada 580 25 000 2 000 Orinoco Etelä-Amerikka
139 Aruwimi 1 300 116 100 2 000 Kongo Afrikka

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r Rivers of the Earth
  2. a b c d e f Gupta, Avijit (2007). Large rivers: geomorphology and management. John Wiley and Sons, 31. ISBN 978-0-470-84987-3. Viitattu 18 April 2011. 
  3. Chinese Academy of Sciences xinhuanet. Viitattu 26.4.2018.
  4. http://www.fundacionlasalle.org.ve/userfiles/men_1997_57_147_81-99.pdf
  5. a b Agência Nacional de Águas (ANA) e Secretaria Nacional de Recursos Hídricos ([1])
  6. R. Ziesler and G.D. Ardizzone: The Inland Waters of Latin America. COPESCAL Technical Paper No. 1, FAO, Fishery Information, Data and Statistics Service, Rome 1979 [2]
  7. Scientists pinpoint sources of four major international rivers 22 August 2011. Xinhua News Agency. Viitattu 8 September 2015.
  8. Brahmaputra River
  9. a b c d GRDC Database
  10. Benke, Arthur C.; Cushing, Colbert E. (2005). Rivers of North America. Academic Press. pp. 989–990. ISBN 978-0-12-088253-3 . Retrieved 21 March 2011.
  11. a b c d Kumar, Rakesh (2005-09-10). "Water Resources of India". Current Science 89 (5): 794–811. Bangalore: Current Science Association. Viitattu 2013-10-13. 
  12. The Hydrographi Region of The Amazon
  13. http://www.caee.utexas.edu/prof/mckinney/ce397/Topics/Amazon/Amazon(2012).pdf The Amazon River Basin; CE 397 – Transboundary Waters
  14. a b http://horizon.documentation.ird.fr/exl-doc/pleins_textes/pleins_textes_6/b_fdi_35-36/41614.pdf Water resources, salinity and yields of the rivers of the Bolivian Amazon
  15. Chapter 5: Plate D-6 — GES DISC: Goddard Earth Sciences, Data & Information Services Center Disc.sci.gsfc.nasa.gov. Arkistoitu 3.2.2013. Viitattu 8.11.2012.
  16. Leeden, Frits van der (1990). The Water Encyclopedia, 2nd, Chelsea, Mich.: Lewis Publishers, 126. ISBN 0-87371-120-3. 
  17. Fragmentation and Flow Regulation of the World’s Large River Systems
  18. a b c (2007) Hydrology and water resources of India. Springer, 341. ISBN 978-1-4020-5179-1. Viitattu 26 April 2011. 
  19. São Francisco
  20. Nezhihovsky, R. A. (1981). Neva River and Neva Bay. Gidrometeoizdat. 
  21. Nelson
  22. http://unesdoc.unesco.org/images/0013/001333/133303e.pdf Rhine case study; Technical documents in hydrology: PC-CP series; Vol.:17; 2003