Luettelo jalkapallon kansallisista pääsarjoista

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Luettelo jalkapallon kansallisista pääsarjoista sisältää kaikki maanosaliittojen alaiset sarjat.

Luettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

AFC (Aasia)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maa Pääsarja Mestari Meneillään
Afganistanin lippu Afganistan Valioliiga De Spin Ghar Bazan 2016
Arabiemiraatit Arabiemiraatit UAE Arabian Gulf League Al Ain 2015–2016
Australian lippu Australia A-League Melbourne Victory 2015–2016
Bahrainin lippu Bahrain Valioliiga Al-Muharraq 2015–2016
Bhutanin lippu Bhutan Jalkapalloliiga Terton 2016
Brunein lippu Brunei Superliiga MS ABDB 2016
Etelä-Korea K League Classic Jeonbuk Hyundai Motors 2016
Filippiinit United Football League Ceres 2016
Palestiinalaishallinnon lippu. Gazan kaista Liiga Al-Ittihad Shejaia 2015–2016
Guam Jalkapalloliiga Rovers 2015–2016
 Hongkong Valioliiga Kitchee 2015–2016
Indonesia Superliiga Persib Bandung 2016
Intia I-League Mohun Bagan 2015–2016
Irak Valioliiga Naft Al-Wasat 2015–2016
Iran Persianlahti Pro League Sepahan 2015–2016
Itä-Timor Superliiga Fitun Leo Sae 2015–2016
Japani J1 League Sanfrecce Hiroshima 2016
Jemen Liiga Al-Saqr 1
Jordania Valioliiga Al-Wehdat 2015–2016
Kambodža Liiga Phnom Penh Crown 2016
Kiina Superliiga Guangzhou Evergrande 2016
Kirgisia Liiga Alay 2016
Kuwait Valioliiga Al Kuwait 2015–2016
Palestiinalaishallinnon lippu. Länsiranta Valioliiga Shabab Al-Dhahiriya 2015–2016
Laos Valioliiga Lao Toyota 2016
Libanon Valioliiga Al Ahed 2015–2016
Macaon lippu Macao Liga de Elite Benfica de Macau 2016
Malediivien lippu Malediivit Valioliiga New Radiant 2016
Malesian lippu Malesia Superliiga Johor Darul Ta'zim 2016
Mongolian lippu Mongolia Valioliiga Erchim 2016
Myanmarin lippu Myanmar Kansallinen liiga Yangon United 2016
Nepalin lippu Nepal Kansallinen liiga Three Star Club 2016
Omanin lippu Oman Jalkapalloliiga Al-Oruba 2015–2016
Pakistanin lippu Pakistan Valioliiga K-Electric 2015–2016
Pohjois-Korean lippu Pohjois-Korea Liiga April 25 2016
Qatarin lippu Qatar Qatar Stars League Lekhwiya 2015–2016
Saudi-Arabia Saudi-Arabia Valioliiga Al-Nassr 2015–2016
Singaporen lippu Singapore S.League Brunei DPMM 2016
Sri Lankan lippu Sri Lanka Valioliiga Colombo 2015–2016
Syyrian lippu Syyria Valioliiga Al-Jaish 2015–2016
Tadžikistanin lippu Tadžikistan Liiga Istiklol 2016
Taiwanin lippu Taiwan Intercity Football League Taipower 2015–2016
Thaimaan lippu Thaimaa Valioliiga Buriram United 2016
Turkmenistanin lippu Turkmenistan Ýokary Liga Altyn Asyr 2016
Uzbekistanin lippu Uzbekistan Liiga Pakhtakor Tashkent 2016
Vietnamin lippu Vietnam V.League 1 Becamex Bình Dương 2016

1 Liiga keskeytetty sisällissodan vuoksi.

CAF (Afrikka)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maa Pääsarja Mestari Meneillään
Algerian lippu Algeria Ligue 1 Sétif 2015–2016
Angolan lippu Angola Girabola CRD Libolo 2016
Beninin lippu Benin Valioliiga JA Plateau 2
Botswanan lippu Botswana Valioliiga Mochudi Centre Chiefs 2015–2016
Burkina Fason lippu Burkina Faso Valioliiga Bobo Dioulasso 2015–2016
Burundin lippu Burundi Valioliiga Vital'O FC 2015–2016
Djiboutin lippu Djibouti Valioliiga Ali Sabieh Djibouti Télécom 2015–2016
Egyptin lippu Egypti Valioliiga Zamalek 2015–2016
Eritrean lippu Eritrea Valioliiga Red Sea
Etelä-Afrikan lippu Etelä-Afrikka Premier Soccer League Kaizer Chiefs 2015–2016
Etelä-Sudanin lippu Etelä-Sudan Mestaruussarja Atlabara
Etiopia Valioliiga Saint George 2015–2016
Gabon Championnat National D1 Mangasport 2015–2016
Gambia GFA League First Division Gamtel 2015–2016
Ghana Valioliiga Ashanti Gold 2015–2016
Guinea Guinée Championnat National Horoya 2015–2016
Guinea-Bissau Campeonato Nacional da Guiné-Bissau Bissau e Benfica 2016
Kamerun Elite One Coton Sport 2016
Kap Verde Mestaruussarja Mindelense 2016
Kenia Valioliiga Gor Mahia 2016
Keski-Afrikan tasavalta Liiga Tempête Mocaf
Komorit Valioliiga Volcan Club de Moroni 2016
Kongon demokraattinen tasavalta Linafoot Vita Club 2015–2016
Kongon tasavalta Valioliiga Léopards 2016
Lesotho Valioliiga Lioli 2015–2016
Liberia Valioliiga Nimba United 2015–2016
Libya Valioliiga Al-Ahli
Madagaskarin lippu Madagaskar THB Champions League CNaPS Sport 2016
Malawin lippu Malawi Valioliiga Big Bullets 2016
Malin lippu. Mali Première Division Stade Malien 2015–2016
Marokon lippu Marokko Botola Wydad Casablanca 2015–2016
Mauritanian lippu Mauritania Ligue 1 Tevragh-Zeina 2015–2016
Mauritiuksen lippu Mauritius Liiga Cercle de Joachim 2015–2016
Mosambikin lippu Mosambik Moçambola Ferroviário de Maputo 2016
Namibian lippu Namibia Valioliiga African Stars 2015–2016
Nigerin lippu Niger Valioliiga Douanes 2015–2016
Nigerian lippu Nigeria Valioliiga Enyimba 2016
Norsunluurannikon lippu Norsunluurannikko Ligue 1 Tanda 2015–2016
Päiväntasaajan Guinean lippu Päiväntasaajan Guinea Valioliiga Racing de Micomeseng 2015–2016
Réunionin lippu Réunion Valioliiga Saint-Pierroise 2016
Ruandan lippu Ruanda Jalkapalloliiga Armée Patriotique Rwandaise 2015–2016
Sambian lippu Sambia Valioliiga ZESCO United 2016
Sansibar Sansibar Valioliiga Mafunzo 2016
São Tomé ja Príncipen lippu São Tomé ja Príncipe Mestaruussarja Sporting Praia Cruz 2016
Senegalin lippu Senegal Valioliiga Douanes 2015–2016
Seychellien lippu Seychellit I divisioona St Michel United 2016
Sierra Leonen lippu Sierra Leone Valioliiga Diamond Stars 3
Somalian lippu Somalia I divisioona Heegan 2015–2016
Sudanin lippu Sudan Valioliiga Al-Merreikh 2016
Swazimaan lippu Swazimaa Valioliiga Royal Leopards 2015–2016
Tansanian lippu Tansania Valioliiga Young Africans 2015–2016
Togon lippu Togo Mestaruussarja AC Semassi
Tšadin lippu Tšad Valioliiga Foullah Edifice 4
Tunisian lippu Tunisia Ligue Professionnelle 1 Club Africain 2015–2016
Ugandan lippu Uganda Superliiga Vipers 2015–2016
Zimbabwen lippu Zimbabwe Premier Soccer League Chicken Inn 2016

2 Sarjaa ei pelata, johtuen useiden seurojen, jalkapalloliiton ja urheiluministeriön riidasta.
3 Sarjaa ei pelata, johtuen ebolaepidemiasta.
4 Sarjaa ei palata, johtuen taloudellisista syistä.

Conmebol (Etelä-Amerikka)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Conmebol
Maa Pääsarja Mestari Meneillään
Argentiinan lippu Argentiina Primera División Boca Juniors 2016
Bolivian lippu Bolivia Liga de Fútbol Profesional Sport Boys Warnes 2015–2016
Brasilian lippu Brasilia Série A Corinthians 2016
Chilen lippu Chile Primera División Colo-Colo 2015–2016
Ecuadorin lippu Ecuador Serie A Emelec 2016
Kolumbia Categoría Primera A Atlético Nacional 2016
Paraguayn lippu Paraguay Primera División Olimpia 2016
Perun lippu Peru Primera División Melgar 2016
Uruguayn lippu Uruguay Primera División Nacional 2015–2016
Venezuelan lippu Venezuela Primera División Zamora 2016

CONCACAF (Pohjois- ja Väli-Amerikka, Karibia)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: CONCACAF
Maa Pääsarja Mestari Meneillään
 Anguilla AFA Senior Male League Kicks United 2015–2016
Antigua ja Barbudan lippu Antigua ja Barbuda Valioliiga Parham 2015–2016
Aruban lippu Aruba Division di Honor Racing Club Aruba 2015–2016
Bahaman lippu Bahama BFA Senior League Lyford Cay
Barbadoksen lippu Barbados Valioliiga Barbados Defence Force 2016
Belizen lippu Belize Valioliiga Police United 2015–2016
Bermudan lippu Bermuda Premier Division Somerset Trojans 2015–2016
Bonairen lippu Bonaire Liiga Real Rincon 2015–2016
Brittiläisten Neitsytsaarten lippu Brittiläiset Neitsytsaaret BVIFA National Football League Islanders 2015–2016
Caymansaarten lippu Caymansaaret Valioliiga Scholars International 2015–2016
Costa Rican lippu Costa Rica Primera División Herediano 2015–2016
Curaçaon lippu Curaçao I divisioona Centro Dominguito 2016
Dominican lippu Dominica Valioliiga Exodus 2015–2016
Dominikaanisen tasavallan lippu Dominikaaninen tasavalta Liga Dominicana de Fútbol Atlético Pantoja 2016
El Salvadorin lippu El Salvador Primera División Alianza 2015–2016
Grenada Liiga Carib Hurricane 2016
Guadeloupen lippu Guadeloupe Division d'Honneur Moulien 2015–2016
Guatemala Liga Nacional de Fútbol Comunicaciones 2015–2016
Guyana GFF Elite League Slingerz 2015–2016
Haiti Ligue 1 FICA 2015–2016
Honduras Liga Nacional de Fútbol Profesional Honduras Progreso 2015–2016
Jamaika Valioliiga Arnett Gardens 2015–2016
Kanada Major League Soccer5 Portland Timbers 2016
Kuuba Campeonato Nacional de Fútbol Camagüey 2016
Martiniquen lippu Martinique Championnat National Golden Lion 2015–2016
Meksikon lippu Meksiko Primera División UANL 2015–2016
Montserratin lippu Montserrat Championship Ideal 6
Saint Kitts ja Nevisin lippu Nevis Valioliiga Horsford Highlights
Nicaraguan lippu Nicaragua Primera División Deportivo Walter Ferretti 2015–2016
Panaman lippu Panama Liga Panameña de Fútbol Árabe Unido 2015–2016
Puerto Ricon lippu Puerto Rico Liga Nacional de Fútbol Criollos de Caguas 2016
Ranskan Guayanan lippu Ranskan Guayana Championnat National Cayenne 2015–2016
Saint Kitts ja Nevisin lippu Saint Kitts Valioliiga St. Paul's United 2015–2016
Saint Lucian lippu Saint Lucia Gold Division Big Players 2015–2016
Saint Martinin lippu Saint-Martin Championship Orléans Attackers 2015–2016
Saint Vincent ja Grenadiinien lippu Saint Vincent ja Grenadiinit Valioliiga Hope International 2015–2016
 Sint Maarten Liiga Flames United 2015–2016
Surinamen lippu Suriname Surinamen Hoofdklasse Inter Moengotapoe 2015–2016
Trinidad ja Tobagon lippu Trinidad ja Tobago TT Pro League Central 2015–2016
Turks- ja Caicossaarten lippu Turks- ja Caicossaaret Provo Premier League AFC Academy 2015–2016
Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Major League Soccer5 Portland Timbers 2016
Yhdysvaltain Neitsytsaarten lippu Yhdysvaltain Neitsytsaaret Championship Helenites 2015–2016

5 Yhdysvallat ja Kanada jakavat maansa pääsarjan.
6 Ei järjestetty sitten vuoden 2004.

OFC (Oseania)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: OFC
Maa Pääsarja Mestari Meneillään
Amerikan Samoan lippu Amerikan Samoa FFAS Senior League Utulei Youth 2016
Cookinsaarten lippu Cookinsaaret Round Cup Tupapa Maraerenga 2016
Fidži National Football League Nadi 2016
Kiribati National Championship Makin
Niuen lippu Niue Turnaus Vaiea
Papua-Uuden-Guinean lippu Papua-Uusi-Guinea National Soccer League Lae City Dwellers 2016
Salomonsaarten lippu Salomonsaaret S-League Solomon Warriors 2015–2016
Samoan lippu Samoa National League Lupe o le Soaga 2015–2016
Tahiti Ligue 1 Tefana 2015–2016
Tongan lippu Tonga Major League Veitongo 2016
Tuvalun lippu Tuvalu A-Division Nauti
Uuden-Kaledonian lippu Uusi-Kaledonia Super Ligue Magenta 2016
Uuden-Seelannin lippu Uusi-Seelanti Jalkapalloliiga Auckland City 2015–2016
Vanuatun lippu Vanuatu Port Vila Football League Amicale City 2015–2016

UEFA (Eurooppa)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: UEFA
Maa Pääsarja Mestari Meneillään
Alankomaiden lippu Alankomaat Eredivisie PSV 2015–2016
Albanian lippu Albania Kategoria superiore Skënderbeu Korçë 2015–2016
Andorran lippu Andorra Primero Divisió Santa Coloma 2015–2016
Armenian lippu Armenia Jalkapalloliiga Pyunik Jerevan 2015–2016
Azerbaidžanin lippu Azerbaidžan Valioliiga Karabah 2015–2016
Belgian lippu Belgia Jupiler Pro League Gent 2015–2016
Bosnia ja Hertsegovinan lippu Bosnia ja Hertsegovina Valioliiga Sarajevo 2015–2016
Bulgarian lippu Bulgaria A PFG Ludogorets Razgrad 2015–2016
Englannin lippu Englanti Valioliiga Chelsea 2015–2016
Espanjan lippu Espanja Primera División Barcelona 2015–2016
Färsaaret Effodeildin B36 2016
Georgia Umaghlesi Liga Dila Gori 2015–2016
Gibraltarin lippu Gibraltar Football League Lincoln Red Imps 2015–2016
Irlanti Valioliiga Dundalk 2016
Islannin lippu Islanti Úrvalsdeild FH 2016
Israelin lippu Israel Ligat ha'Al Maccabi Tel Aviv 2015–2016
Italia Serie A Juventus 2015–2016
Itävalta Bundesliiga Red Bull Salzburg 2015–2016
Kazakstan Valioliiga Astana 2016
Kreikka Superliiga Olympiakos 2015–2016
Kroatia 1. HNL Dinamo Zagreb 2015–2016
Kypros Jalkapalloliiga APOEL 2015–2016
Latvia Virslīga Liepāja 2016
Liettua A Lyga Žalgiris 2016
Luxemburg Kansallinen divisioona Fola Esch 2015–2016
Pohjois-Makedonian lippu Pohjois-Makedonia 1. liiga Vardar 2015–2016
Maltan lippu Malta Valioliiga Hibernians 2015–2016
Moldovan lippu Moldova Kansallinen divisioona Milsami Orhei 2015–2016
Montenegron lippu Montenegro Jalkapalloliiga Rudar Pljevlja 2015–2016
Norjan lippu Norja Tippeligaen Rosenborg 2016
Pohjois-Irlannin lippu Pohjois-Irlanti Valioliiga Crusaders 2015–2016
Portugalin lippu Portugali Primeira Liga Benfica 2015–2016
Puolan lippu Puola Ekstraklasa Lech Poznań 2015–2016
Ranskan lippu Ranska Ligue 1 PSG 2015–2016
Romanian lippu Romania Liga 1 Steaua Bukarest 2015–2016
Ruotsin lippu Ruotsi Allsvenskan Norrköping 2016
Saksan lippu Saksa Bundesliiga Bayern München 2015–2016
San Marinon lippu San Marino Campionato Sammarinese di Calcio Folgore Falciano Calcio 2015–2016
Serbian lippu Serbia Superliiga Partizan 2015–2016
Skotlannin lippu Skotlanti Valioliiga Celtic 2015–2016
Slovakian lippu Slovakia Corgoň Liga Trenčín 2015–2016
Slovenian lippu Slovenia Jalkapalloliiga Maribor 2015–2016
Suomen lippu Suomi Veikkausliiga SJK 2016
Sveitsin lippu Sveitsi Raiffeisen Super League Basel 2015–2016
Tanskan lippu Tanska Superliiga Midtjylland 2015–2016
Tšekin lippu Tšekki Synot liga Viktoria Plzeň 2015–2016
Turkin lippu Turkki Superliiga Galatasaray 2015–2016
Ukrainan lippu Ukraina Jalkapalloliiga Dynamo Kiova 2015–2016
Unkarin lippu Unkari OTP Bank Liga Videoton 2015–2016
Valko-Venäjän lippu Valko-Venäjä Jalkapalloliiga BATE 2016
Venäjän lippu Venäjä Jalkapalloliiga Zenit Pietari 2015–2016
Viron lippu Viro Meistriliiga Flora 2016
Walesin lippu Wales Valioliiga The New Saints 2015–2016