Luettelo jalkapallon Mestarien liigan voittaneista pelaajista

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun


Tämä on luettelo jalkapallon Mestarien liigan voittaneista pelaajista. Luettelo sisältää ne mestaruuskauden loppuun asti seuraa edustaneet pelaajat, jotka ovat esiintyneet joukkueessa Mestarien liigan otteluissa kyseisen kauden aikana tai ovat olleet Mestarien liigan finaalissa voittavan joukkueen kokoonpanossa. Mestarien liigan on voittanut kauden 2018-19 loppuun mennessä 469 pelaajaa, jotka edustavat 57 eri kansallisuutta.

Joukkueissa on pelannut voittoisan kauden aikana Mestarien liigassa myös pelaajia, jotka eivät kuitenkaan ole edustaneet seuraa kauden loppuun asti. Tällaisten pelaajien ei lasketa voittaneen kyseisellä kaudella Mestarien liigaa.

Mestarien liigaa on pelattu kaudesta 1992–1993 lähtien. Mestarien liigaa edeltäneen, kaudesta 1955–1956 lähtien pelatun, Euroopan cupin voittaneet pelaajat eivät ole luettelossa mukana.

Triviaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

A[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

B[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

C[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

D[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

E[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

F[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

G[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

H[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

I[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

J[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

K[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

L[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

M[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

N[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

O[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

P[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Q[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

R[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

S[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

T[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

U[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

V[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

W[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

X[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Y[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Z[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Pelaajien kansallisuudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mestareiden liigan on voittanut kauden 2018-19 loppuun mennessä 469 pelaajaa, jotka edustavat 57 eri kansallisuutta.

83 pelaajaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Espanja

53 pelaajaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Italia

45 pelaajaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Saksa

40 pelaajaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Brasilia

39 pelaajaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Englanti

37 pelaajaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ranska

27 pelaajaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Portugali

23 pelaajaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hollanti

15 pelaajaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Argentiina

10 pelaajaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kroatia

5 pelaajaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ghana, Irlanti, Serbia, Tanska

4 pelaajaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Norja, Tšekki

3 pelaajaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Belgia, Nigeria, Norsunluurannikko, Ruotsi, Skotlanti, Sveitsi, Venäjä

2 pelaajaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Australia, Bosnia ja Hertsegovina, Kamerun, Kolumbia, Mali, Meksiko, Montenegro, Puola, Romania, Suomi, Ukraina, Uruguay, Wales

1 pelaaja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chile, Costa Rica, Dominikaaninen tasavalta, Egypti, Etelä-Afrikka, Etelä-Korea, Gabon, Georgia, Guinea, Islanti, Itävalta, Kenia, Kiina, Liettua, Makedonia, Marokko, Paraguay, Peru, Trinidad & Tobago, Valko-Venäjä, Yhdysvallat

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

http://www.worldfootball.net/ http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Download/EuroExperience/competitions/Publications/02/28/56/89/2285689_DOWNLOAD.pdf