Luettelo hahmoista Jurassic Park -sarjassa

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Seuraava luettelo käsittelee kuvitteellisia hahmoja Michael Crichtonin romaaneista Dinosauruspuisto (engl. Jurassic Park), Kadonnut maailma (engl. The Lost World) ja myös hahmoja elokuvista Jurassic Park, Kadonnut maailma – Jurassic Park, Jurassic Park III, Jurassic World, Jurassic World: Kaatunut valtakunta ja Jurassic World: Dominion

Hahmot jotka esiintyvät elokuvassa Jurassic Park ja romaanissa Dinosauruspuisto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hahmot joko esiintyvät romaanissa Dinosauruspuisto tai vuoden 1993 elokuvassa Jurassic Park tai molemmissa.

Tohtori Alan Grant[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katso myös: Alan Grant

Esiintyy romaanissa Dinosauruspuisto ja elokuvissa Jurassic Park ja Jurassic Park III

Paleontologian tohtori Alan Grant on ensimmäisen romaanin päähenkilö sekä ensimmäisen ja kolmannen elokuvan päähenkilö. Romaanissa häntä kuvataan tynnyrimahaisena, parrakkaana miehenä, joka ei "jaksa" lapsia, etenkin tietämättömiä dinosaurusten harrastajia. Grant perustuu palentologi Philip J. Currieen ja Jack Horneriin.

Elokuvassa Grantilla on hyvin erilainen persoonallisuus kuin romaanissa. Elokuvissa Grantilla on sisäänpäin kääntynyt persoonallisuus ja eikä hän edelleenkään pidä lapsista. Ensimmäisen elokuvan aikana hän kuitenkin lähentyy Timin ja Lexin kanssa. Tämä johtui siitä, että Spielberg halusi "tarjota dramaattisen jännityksen lähteen, jota ei ollut olemassa romaanissa". Elokuvassa Grant on erikoistunut Velociraptoreihin ja uskoo, että linnut liittyvät läheisesti dinosauruksiin. Elokuvan lopussa hänen kokemuksensa saarella muuttaa hänen näkemystään lapsista (ja dinosauruksista), ja hän päättää olla tukematta Jurassic Parkia.

Jurassic Park III:ssa hän on keskeinen päähenkilö. Isla Nublarin tapauksen jälkeen Grant on jatkanut fossiilien tutkimustyötään. Kuten ensimmäisessä elokuvassa, hänen tutkimuksensa keskittyy velociraptoreihin ja hän on esittänyt uusia teorioita raptorin ääntelystä. Grant suostuu vastahakoisesti liittymään varakkaaksi väitetyn pariskunnan retkelle Isla Sornalle vastineeksi hänen kaivaushankkeensa rahoittamisesta. Saarelta lähtevä lentokone törmää metsästävään Spinosaurukseen ja Grant sekä muut joutuvat jäämään saarelle. Saarella ollessaan hän ymmärtää, että hänen teoriansa raptoreitten ääntelemisestä oli oikea. Hän havaitsee, että raptorit ovat älykkäitä samoin kuten myös niiden viestintä. Hän onnistuu pakenemaan saarelta Ellie Sattlerin järjestämän pelastusoperaation ansiosta.

Grant on kirjoittanut kaksi kirjaa, joista puhutaan sekä Jurassic Parkissa ja Jurassic Park III:ssa. Hänen kirjojaan arvioivat koululaiset Tim Murphy ensimmäisessa elokuvassa ja Eric Kirby kolmannessa elokuvassa. Eric sanoo Grantille, että ensimmäinen kirja oli parempi, koska silloin Grant vielä piti dinosauruksista. Toisen kirjan Grant kirjoitti sen jälkeen, kun hän oli jo käynyt dinosauruspuistossa.

Tohtori Ellie Sattler[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Esiintyy romaanissa Dinosauruspuisto ja elokuvissa Jurassic Park ja Jurassic Park III
 • Näyttelijä Laura Dern[1]

Romaanissa tohtori Ellie Sattler on opiskelija ja tohtori Alan Grantin oppilas, joka on erikoistunut paleobotaniikkaan ja kotoisin Montanasta.

Tohtori Ellie Sattlerilla on tärkeämpi rooli ensimmäisessä elokuvassa kuin romaanissa. Sattler tekee monia asioita, joita asianajaja Donald Gennaro teki romaanissa. Elokuvassa Ellie Sattler päätyy bunkkeriin riistanvalvoja Muldoonin kanssa saadakseen puiston sähkövirran takaisin päälle. Lisäksi Sattler on elokuvassa paleobotaniikan tohtori sekä eläinlääkäri. Spielberg teki tämän lisätäkseen jännitystä elokuvaan, mutta myös siksi, että hän tunsi, että hän ei saanut riittävästi huomiota kirjassa. Sattlerillä on pieni rooli Jurassic Park III:ssa.

Elokuvan mukaan suhde tohtori Grantin kanssa päättyi ensimmäisen elokuvan jälkeen, mutta he ovat edelleen läheisiä ystäviä. Hän on naimisissa Markin, Yhdysvaltojen ulkoministeriön asianajajan kanssa, joka on erikoistunut sopimusoikeuteen. He asuvat Washington D.C.:ssä kahden pienen lapsensa kanssa, jonne he kutsuvat Alan Grantin illalliselle. Alanin jouduttua Isla Sornalle, kun Spinosaurus alkaa jahdata heitä, Ellie Sattler pyytää Grantille apua. Hän kertoo miehelleen Markille, joka lähettää Yhdysvaltain laivaston ja Yhdysvaltain merijalkaväen pelastamaan heidät.

Tohtori Ian Malcolm[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katso myös: Ian Malcolm

Tohtori Ian Malcolm on matemaatikko Texasin yliopistossa Austinissa ja on erikoistunut kaaosteoriaan. Hänen hahmonsa perustuu Ivak Ekelandiin ja James Gleickiin. Malcolmin luonne on "tarinan sisäinen" ironinen kommentaattori, joka kertoo toiminnasta sen tapahtuessa."

Hän tekee useita kaaosteoriaan perustuvia ennusteita, jotka usein osoittautuvat oikeiksi. Ihmisen toimenpiteillä on seurauksensa, jotka johtavat lopulta epäonnistumiseen yrittää hallita luontoa. Saarella ollessaan Malcolm loukkaantuu vakavasti ensimmäisen Tyronnosaurus rexin hyökkäyksen jälkeen. Hän selviytyy ja hänet tuodaan takaisin vierailijakeskukseen, jossa hän viettää loput romaanista, samoin kuin myös elokuvassa Jurassic Park.

Ian Malcolm on Kadonnut maailma -romaanissa päähenkilö. Tällä kertaa Richard Levine pyytää häntä liittymään retkelle Isla Sornaan. Malcolm miettii asiaa ja päättää lähteä, kuultuaan, että Levine on mennyt yksin ja jäänyt ansaan saarelle. Hän lähtee pelastamaan häntä ja retkikuntaa.

Elokuvassa Kadonnut maailma - Jurassic Park John Hammond pyytää Malcolmia menemään saarelle ja dokumentoimaan dinosaurukset luonnollisessa elinympäristössään. Malcolm suostuu, mutta vain pelastakseen tyttöystävänsä tohtori Sarah Hardingin, joka on jo lähtenyt saarelle. Joukkue joutuu kohtaamaan Ludlowin järjestämän retkikunnan, jonka aikomus on tuoda dinosauruksia Yhdysvalloissa olevaan Jurassic Park -tyyppiseen puistoon.

Malcolm ei ole elokuvassa Jurassic Park III. Tohtori Grant mainitsee hänet kerran, kun puhuu Ericin kanssa Malcolmin kirjoittamasta kirjasta.

Huhtikuussa 2017 vahvistettiin, että Goldblum palaisi Ian Malcolmin rooliin elokuvassa Jurassic World: Kaatunut valtakunta. Elokuvassa hän on nyt vanhus, Malcolm suhtautuu edelleen vihamielisesti geneettisesti muunneltujen dinosaurusten olemassaoloon ja vaatii, että dinosauruksia ei pelasteta saarelta, koska uskoo, että luonto korjaa erehdyksen, jonka John Hammond oli tehnyt vuosia aikaisemmin. Hän onnistui suostuttelemaan Yhdysvaltojen senaatin tuomalla esiin uhan, jonka dinosaurukset aiheuttavat. Kuitenkin elokuvan loppupuolella Eli Millsin toimet johtavat dinosaurusten vapautumisen maailmaan, Malcolm sanoo vastahakoisesti, että ihmisten on nyt yhdessä myönnettävä että maailma on tullut Neo-Jurassic kaudelle, hän sanoillaan: "Tervetuloa Jurassic Worldiin. "

John Hammond[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katso myös: John Hammond
 • Esiintyy romaanissa Dinosauruspuisto, elokuvassa Jurassic Park, Kadonnut maailma - Jurassic Park, Jurassic Park III (Mainittiin), Jurassic World (patsas ja mainittiin), Jurassic World: Kaatunut valtakunta (taulu ja mainittiin)
 • Näyttelijä: Richard Attenborough

John Hammond on Jurassic Parkin omistaja ja InGenin luoja. Romaanissa hänen kokonimensä on John Alfred Hammond, mutta videopelissä, joka perustuu elokuvaan hänen koko nimensä on John Parker Hammond.

Romaani historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hammond on yksi romaanin päähenkilöistä, ja häntä kuvataan "kylmäveriseksi" eksentriseksi toimitusjohtajaksi, joka on kiinnostunut vain rahan ansaitsemisesta ja menestymisestä dinosaurusten uudelleen luomisessa. ​Selittäessään tohtori Wulle, miksi hän päätti käyttää rahaa Jurassic Parkiin eikä auttaa ihmiskuntaa, Hammond sanoi: "Se on kauhea ajatus. Uuden teknologian väärinkäyttö ihmiskunnan auttamiseksi on erittäin vaarallista liiketoimintaa. Henkilökohtaisesti en koskaan auttaisi ihmiskuntaa. "

John Hammond (Richard Attenborough) elokuvassa Jurassic Park

Romaanin John Hammond ottaa vähän vastuuta puistosta ja syyttää muita, jos jokin menee pieleen.

Elokuva historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toisin kuin romaanin kylmä, ahne ja vastuuton hahmo; elokuvan Hammond kuvataan pirteänä ja karismaattisena miehenä, joka ottaa vastuun kaikista toimistaan, osoittaa todellista huolenpitoa lapsenlapsistaan,työntekijöistään sekä vierailijoistaan, jos he ovat vaarassa. Hän on erilainen henkilö elokuvaversiossa kuin romaaniversiossa lähes kaikilla tavoilla. Hammond on sympaattinen ja rakastava isoisä ja johtaja, joka tarkoittaa hyvää ja yrittää pitää kaikki turvassa. Hän näyttää olevan vähemmän kiinnostunut rahasta kuin vastapuoli. Hammond sanoi elokuvassa Jurassic Park, että hän haluaisi teemapuiston, johon kaikki pääsevät eivätkä vain rikkaat.

Hammond halusi näyttää puistossa kävijöille jotain todellista, eikä mitään robotteja. Hän on kuitenkin perusteetta sitä mieltä, että hänen luomuksena ovat hallinnassa, koska hän aliarvioi genetiikan ja luonnon voiman. Kun turvajärjestelmä hajoaa, hän ja hänen henkilökuntansa pyrkivät palauttamaan sähkövirran ja pelastamaan asiantuntijat ja hänen lapsenlapsensa, kun hän ja Malcolm pysyivät turvassa valvomossa. Lopulta hän, perheenjäsenet sekä tutkijat ja jäljelle jäänyt henkilökunta lähtevät saarelta, ja masentunut Hammond sopii tohtori Grantin kanssa siitä, että puisto oli epäonnistunut eikä sitä koskaan saa hyväksyä avattavaksi yleisölle.

Toisessa elokuvassa Hammond on vanhempi ja terveydeltään heikentynyt. Hänet vapautetaan yhtiön johtopaikasta ja jonka hallitus antaa tämän veljenpojalle Peter Ludlowille Jurassic Parkin "Isla Sorna" onnettomuuden jälkeen. Elokuvassa Ludlow aikoo kaapata mahdollisimman monta dinosaurusta saarelta ja rakentaa Jurassic Parkin mantereelle. Yritettäessä pysäyttää hänet, Hammond lähettää pienen ryhmän, mukaan lukien vastahakoisen Ian Malcolmin dokumentoimaan dinosauruksia ja niitten luonnollisesta elinympäristöä valokuvin, jotta hän voisi kertoa dinosaurusten säilyttämisestä muulle maailmalle. Lopulta retkikunta luovuttaa ja Hammond pystyy julkisesti kannattamaan ajatusta ​​jättää dinosaurukset rauhassa saarelle, miettimällä sitä mitä Malcolm kertoi hänelle jo aiemmin: "Elämä löytää keinonsa".

Jurassic World: Kaatunut valtakunnassa paljastettiin, että Hammond oli Benjamin Lockwoodin kumppani, kunnes Lockwoodin suunnitelmat ihmisen kloonaamisesta erottivat heidät, koska Hammond oli ihmisten kloonaamista vastaan.

Lexi Murphy[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Esiintyy romaanissa Dinosauruspuisto, elokuvassa Jurassic Park ja elokuvassa Kadonnut maailma - Jurassic Park.
 • Näyttelijä: Ariana Richards

Alexis (Lexi) Murphy on Tim Murphyn sisko ja John Hammondin lapsenlapsi. Romaanissa hänet kuvataan seitsemän- tai kahdeksanvuotiaana tyttönä suhteellisen arkana, vaaleana ja "urheilullisena nuorena tyttönä, joka rakastaa baseballia". Hänellä on baseball-räpylä mukanaan kaikkialla. Hän on itsekäs ja lapsellinen käyttäytymiseltään, hän usein ärsyttää ympärillään olevia ihmisiä ja asettaa oman ryhmänsä vaaraan. Koko romaani kertoo hänen isoisänsä John Hammondin ominaisuuksista, kuten epäluottamuksesta, huolimattomuudesta ja hänen ympärillään tapahtuneista asioista.

Spielbergin vuonna 1993 elokuvassa Lexi kuvataan 12-14 -vuotiaana ja hänellä on erilainen persoonallisuus. Elokuvassa Lexilla on edistyneitä tietoteknisiä taitoja, Timin mukaan hän on "tietokonenörtti", joka auttaa muita pakenemaan Velociraptoreita. Vaikka hän alun perin pelkää dinosauruksia, Lexi lopulta luottaa itsensä ja kerää rohkeutensa, kun hän käynnistää uudelleen ​​puiston tietojärjestelmän.

Hänellä oli myös pieni rooli toisessa elokuvassa, kun Ian Malcolm tulee John Hammondin kartanolle. Ulkoisesti Lexi on jo vanhempi, todennäköisesti vielä teini-ikäinen.

Tim Murphy[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Esiintyy romaanissa Dinosauruspuisto, elokuvassa Jurassic Park ja elokuvassa Kadonnut maailma - Jurassic Park
 • Näyttelijä: Joseph Mazzello

Romaanissa Tim Murphy on Lexi Murphyn veli ja John Hammondin lapsenlapsi. Hänet kuvataan noin 11-vuotiaana poikana, joka on kiinnostusta dinosauruksista ja tietokoneista. Hänellä on nopea ajattelukyky ja kuin kävelevä tietosanakirja dinosaurusten suhteen.

Spielbergin elokuvassa Timin ja Lexin iät vaihtuvat niin, että Lexi on isosisko. Tim on edelleen lapsi ja kiinnostunut dinosauruksista, mutta hänen tietokonetietämyksensä on Lexillä. Tämä johtui siitä, että Spielberg voisi erityisesti työskennellä nuoremman näyttelijän Joseph Mazzellon kanssa ja samalla Lexistä tehtiin vahvempi.

Tim on myös toisessa elokuvassa ja myös selvästi vanhempi noin 12-14 -vuotias poika. Hän vieläkin kiinnostunut dinosauruksista.

Pääinsinööri John Arnold / Ray Arnold[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Esiintyy romaanissa Dinosauruspuisto ja elokuvassa Jurassic Park
 • Näyttelijä: Samuel L. Jackson

Romaanissa John Arnold on Jurassic Parkin pääinsinööri, joka johtaa pääohjauskeskusta vierailijakeskuksessa. Hänet kuvataan laihaksi mieheksi, joka polttaa tupakkaa loputtomasti. Arnold on suunnitellut aseita Yhdysvaltojen armeijalle ja myöhemmin työskennellyt useissa huvipuistoissa ja eläintarhoissa ennen kuin hän liittyi Jurassic Park -tiimiin. Hän oli vihamielisen optimistinen mies, jolla suuri usko atk-järjestelmiin ja että ongelmista huolimatta kaikki asiat ovat kunnossa.

Kun Dennis Nedry pistää sähköjärjestelmän pois päältä, Arnold sulkee kaiken virran puistosta ja nollaa tietokoneohjausjärjestelmät sen jälkeen, kun Donald Gennaro on suostunut siihen. Kun virta on kytketty päälle, hän uskoo, että ongelma on ratkaistu, mutta se on vain pahentunut. Sulkemalla virran pääverkosta hän sammutti useita järjestelmiä, joihin Nedryn lukitus ei vaikuttanut, mukaan lukien Velociraptor sähköaitauksen virran. Arnold ymmärtää virheen monta tuntia myöhemmin ja menee vapaaehtoisesti ulos palauttamaan virran päägeneraattoriin. Ennen kuin hän ehti tehdä tämän Velociraptor tappaa hänet.

Spielbergin vuonna 1993 elokuvassa Arnoldia kutsutaan "Rayksi" eikä Johnksi, jotta hänet pystyy erottamaan John Hammondista. Kuitenkin toisen elokuvan poistetuista kohtauksista hänet mainitaan "John Arnoldiksi". Elokuvassa Arnoldilla on pienempi rooli kuin romaanissa, mutta hänellä on sama persoonallisuus ja mielipiteet. Arnoldin kuolema ei näy kamerassa, mutta vahvistuu, kun hänen katkaistun käsivartensa putoaa Ellie Sattlerin olkapäälle, tämän kytkiessä sähkövirran takaisin päälle. Toisessa elokuvan poistetussa kohtauksessa Arnoldin perheen on sanottu saaneen 23 miljoonan dollarin hyvityksen InGeniltä hänen kuolemaansa liittyneessä oikeudenkäynnissä.[2]

Asianajaja Donald Gennaro[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Esiintyy romaanissa Dinosauruspuisto ja Jurassic Park
 • Näyttelijä: Martin Ferrero

Donald Gennaro on Jurassic Parkin sijoittajien lähettämä asianajaja, jonka tarkoitus on tutkia puiston turvallisuus sen jälkeen, kun useita raportteja oli tehty kadonneista ja kuolleista työntekijöistä. Romaanissa hänet on kuvattu lyhyenä, lihaksikkaana miehenä.

Elokuvassa Donald Gennaron tappaa T-rex. Toisessa elokuvassa kerrotaan, että Gennaron perhe sai InGeniltä 36,5 miljoonaa dollaria korvauksia hänen kuolemastaan.[2]

Tohtori Harding[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Esiintyy romaanissa Dinosauruspuisto, elokuvassa Jurassic Park ja videopelissä Jurassic Park The Game
 • Näyttelijä: Gerald R. Molen (elokuvassa) Jon Curry (videopelissä)

Tohtori Harding on Jurassic Parkin pääeläinlääkäri. Romaanissa hän oli San Diegon eläintarhan eläinlääketieteen päällikkö, ja hän oli maailman johtava avohoidon asiantuntija. Hän hyväksyi työpaikan Jurassic Parkissa, koska hän halusi tulla kuuluisaksi siitä, että hän oli ensimmäinen henkilö, joka kirjoittaisi oppikirjan dinosaurusten hoidosta. Hän hoitaa sairasta Stegosaurusta. Ellie Sattlerin avulla hän löytää eläimen sairauden lähteen ja pystyy hoitamaan sitä. Hän on myös ainoa saarella oleva lääkäri, joka hoiti Malcolmia tämän haavoituttua Tyrannosaurus rexin hyökkäyksessä. Velociraptorien hyökkäyksessä vierailijakeskukseen hän saa vammoja, mutta lopulta hän selviää koko saarella oloajan. Toisessa romaanissa sanotaan, että Sarah Harding on hänen tyttärensä; hän mainitsee, että hänen isänsä oli San Diegon eläintarhan eläinlääkäri ja lintuasiantuntija.

Hän on myös ensimmäisessä elokuvassa pienessä roolissa, kun hän hoitaa sairasta Triceratopsia ennen kuin lähtee veneellä mantereelle. Hän esiintyy myös Jurassic Park: The Game'ssä, 2011 elokuvan inspiroimassa videopelissä, jossa hänellä on tytär nimeltä Jess.[3] Pelissä hänet on kuvattu huomattavasti nuorempana kuin elokuvassa. Vaikka hänen etunimeään ei koskaan mainita romaanissa tai elokuvassa, häneen viitataan Jurassic Park: The Game'ssa, tohtori Gerry Hardingina. Pelissä Sarah Harding mainitaan hänen tyttärenään.

Riistanvartija Robert Muldoon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Esiintyy romaanissa Dinosauruspuisto ja elokuvassa Jurassic Park
 • Näyttelijä: Bob Peck

Romaanissa riistanvartija Robert Muldoon on Jurassic Parkin turvallisuudesta vastaava henkilö. Romaanissa hän on karkea, noin viisikymmentävuotias mies, syvänsiniset silmät ja viikset. Hän on entinen villieläinten metsästäjä, joka työskenteli Hammondin kanssa yhdessä hänen aiemmista Keniassa olevista eläinpuistoista. Hänellä on kokemusta vaarallisten eläinten kanssa. Hän uskoo, että Velociraptorit tulisi tuhota ja kuvaa niitä älykkäiksi ja mahdollisesti vaarallisiksi. Hän suositteli myös, että puistossa olisi enemmän sotilaallisia aseita käytettäväksi hätätilanteissa, mutta ehdotus kumottiin. Hän muistuttaa Hammondia siitä, jos T-rex karkaa, heillä ei olisi mitään millä voisi pysäyttää sen. Muldoon viettää suurimman osan romaanista tarkastamalla puistoa ja juomalla viskiä. Myöhemmin romaanissa Velociraptorit hyökkäävät häntä vastaan, mutta hän selviytyy menemällä piiloon putkeen. Hän onnistuu tappamaan muutamia raptoreita ja lopulta onnistuu pakenemaan saarelta muiden selviytyjien kanssa.

Elokuvassa hänen luonteensa on paljon vakavampi. Johdannossa, kun Velociraptor hyökkää sitä aitaukseen kuljettavaa työntekijää kohtaan, hän antaa käskyn tappaa sen. Hän sanoi elokuvassa "Ampukaa se". Hän huomaa, että raptorit ovat testanneet aitauksen aitaa eri paikoissa, yrittäen pakenemista. Hän pysyy ohjaamossa Hammondin ja Arnoldin kanssa, kunnes ajaa sähkökatkon jälkeen hän Ellie Sattlerin kanssa Tyrannosauruksen aitaukselle, josta se oli juuri paennut. He löytvät Malcolmin ja pelastavat tämän. Muldoon käyttää fedora-huopahattuaan hämäämään Velociraptoriia, jotta Ellie pääsee bunkkeriin. Sen sijaan toinen raptor hyökkää sivusta ja tappaa Muldoonin, kun tämä yritti ampua toista raptoria. Hän sanoi juuri ennen kuolemaansa: "Clever girl!" (suom, Nokkela tyttö!).

Toisen elokuvan poistetussa kohtauksessa Muldoonin perheen sanotaan saaneen 12,6 miljoonaa dollarin korvauksen hänen kuolemansa takia.[2]

Tietojärjestelmäasiantuntija Dennis Nerdy[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Esiintyy romaanissa Dinosauruspuisto ja elokuvassa Jurassic Park
 • Näyttelijä: Wayne Knight

Dennis Nedry on yksi romaanin ja elokuvan tärkeimmistä henkilöistä. Romaanissa hänet on kuvattu lihavaksi ja sotkuiseksi tietokoneasiantuntijaksi. Nedry työskentelee Hammondin kanssa järjestelmän ohjelmoijana ja vastaa Jurassic Parkin tietokoneverkosta. Vaikka hänelle ei ole annettu mitään yksityiskohtia InGenin toiminnasta, Nedryn odotettiin korjaavan lukuisia "bugeja" ja vikoja ymmärtämättä lopullista päämäärää. Kun InGen kiristää hänet tekemään muutoksia järjestelmään ilman lisämaksua, hän tekee sopimuksen Biosynin Dodgsonin kanssa varastaa useita dinosauruksen alkioita joitten vastineeksi hän saisi 1,5 miljoonaa dollaria. Hänelle annetaan varastamista varten alkioitten siirtämiseen kylmäkuljetuslaite, joka on naamioitu partavaahtotölkiksi.

Alkioiden varastamiseksi hän sammuttaa ensin puiston turvajärjestelmät, mukaan lukien useat sähköaidat, jotka ympäröivät dinosaurusten aitauksia. Hän aikoi varastaa alkiot tarkasti suojatusta laboratoriosta, viedä alkiot puiston läpi laivasatamassa odottavalle agentille ja palata takaisin tehtäväänsä ennen kuin kukaan huomaa. Hän ajaa niin nopeasti, hän rikkoo jeeppinsä ja Dilophosaurus sokaisee hänet ja sen jälkeen tappaa hänet. Romaanissa Muldoon ja Gennaro löytävät myöhemmin hänen ruumiinsa. Vaikka Nedry on ylpeä monimutkaisten tietojärjestelmien tietämyksestään, mikä sai hänet tuntemaan itsensä tärkeämmäksi kuin muut työntekijät, Lexi (elokuvassa) / Tim (romaanissa) pystyvät helposti navigoimaan järjestelmässä palauttaakseen virran takaisin vierailijakeskukseen.

Toisessa elokuvassa Nedryn kuolemaa ei mainita lopullisessa versiossa eikä poistetussa kohtauksesta, jossa Ludlow mainitsee kuolleiden nimet InGenille.[2]

Nedryn rooli elokuvassa on samanlainen kuin romaanissa. Muldoonin että Gennaron kuoleman vuoksi hänen ruumistaan ​​ei löydetä koskaan.

Jurassic Park: The Game'ssä, joka jatkuu välittömästi ensimmäisen elokuvan tapahtumien jälkeen, hänen ruumiinsa löytävät Nima Cruzin ja Miles Chadwickin videopelihahmot.

Tohtori Henry Wu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tri. Henry Wun näyttelijä B.D Wong
 • Esiintyy romaanissa Dinosauruspuisto, elokuvassa Jurassic Park, elokuvassa Jurassic World ja elokuvassa Jurassic World: Kaatunut valtakunta
 • Näyttelijä: B.D. Wong

Tohtori Henry Wu on hahmo ensimmäisessä romaanissa ja elokuvassa, joka myöhemmin palaa neljänteen ja viidenteen elokuvaan. Tohtori Wu on biotekniikan ja Jurassic Parkin päägeneetikko ja laboratorion johtaja, joka loi dinosaurukset.

Wulla on merkittävästi pienempi rooli ensimmäisessä elokuvassa. Hän esiintyy vain kun Alan Grant ja muut tutustuivat laboratorioon. Hän lähtee saarelta viimeisellä laivalla mantereelle ennen trooppista myrskyä ja sähkökatkoa. Hänet mainitaan epäsuorasti toisessa romaanissa, kun Malcolm löytää Dr. Henry Wulle osoitettuja vanhoja InGen-asiakirjoja pitkin hylättyä tutkimuslaitosta Isla Sornassa.

Jurassic Worldin ohjaaja Colin Trevorrow vahvisti vuonna 2014, että Wong palaa Wun rooliin.[4]

Jurassic Worldissä tohtori Wu nähdään ensimmäisen kerran Claire Dearingin kanssa yrittäessään houkutella sijoittajia sijoittamaan muuntogeenisen hybridin Indominus rexiin. Hän kieltäytyy kertomasta kenellekään DNA-yhdistelmää, kunnes puiston omistaja Masrani tapaa hänet Indominuksen paon jälkeen. Masrani läksyttää häntä, mutta Wu vastustaa sitä, että omistaja haluaa "enemmän hampaita" houkutellakseen kävijöitä. Kun Vic Hoskins ottaa puiston hallinnan, paljastuu että Wu on toiminut salaa Hoskinsin kanssa tehdäkseen hybridi-dinosaurukset vaarallisiksi. Hän ottaa Hoskinsin pyynnöstä mukaansa useita hybridi-dinosaurusalkioita tutkimustaan varten ja pakenee saarelta.

Helmikuussa 2017 vahvistettiin, että Wong palasi Henry Wun rooliin elokuvaan Jurassic World: Kaatunut valtakunta, jonka ensi-ilta oli 2018. Henry Wu todettiin syylliseksi bio-eettiseen väärinkäytökseen Indominus Rex -tapauksen jälkeen ja häneltä riistettiin toimintaoikeudet. Hän kertoi luoneensa Indoraptori dinosauruksen yhdistelmänä Indominus Rexin ja Velociraptorin DNA:sta. Wu puhui Indoraptoriin huutokaupan yhteydessä ja yritti saada raptori Bluen DNA:ta. Zian vapautti Bluen juuri sen jälkeen, yksi Elin miehistä vei hänen ruumiinsa pois kun häneen oli pistetty rauhoittavia.

Mr. DNA[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Esiintyy elokuvissa Jurassic Park ja Jurassic World
 • Ääninäyttelijät: Greg Burson, Jurassic Park (1993) ja Colin Trevorrow, Jurassic World (2015)

Mr. DNA on sarjakuvahahmo, joka muistuttaa antropomorfista eli ihmishahmoista DNA kaksoiskierrettä, jolla on kasvot ja käsivarret. Hän on maskotti Jurassic Parkissa ja Jurassic Worldissa.

Jurassic Parkissa InGen oli luonut Mr. DNA:n, jotta kävijät ymmärtäisivät Jurassic Parkin dinosaurusten luomiseen liittyvät prosessit. Jurassic Park -videopelin Super NES -versiossa näytetään näytöllä Mr. DNA, kun pelaaja ei liiku tietyn ajan jälkeen. Vuonna 2011 julkaistussa videopelissä Jurassic Park: The Game, Mr. DNA näkyy Jurassic Parkin geotermisen voimalaitoksen huoltokeskuksessa ja laudalla, joka osoittaa, kuinka pitkä henkilö on että voisi päästä "Bone Shaker-vuoristorataan".

Jurassic Worldissa Masrani Global Corporation on tuonut Mr. DNA:n uuteen dinosauruspuisto Jurassic Worldiin. Hän pysyi samana kuin alkuperäisvastineensa, mutta häntä oli muunneltu: yksi vain sininen ja valkoinen edustavat Jurassic Worldin logojen värejä ja toinen punaista ja valkoista. Vierailijat kohtaavat hänet innovaatiokeskuksessa, jossa hän selittää genetiikan perusteet ja miten dinosaurukset luotiin uudelleen. Vuonna 2015 julkaistussa videopelissä Lego Jurassic World, Mr. DNA on pelattava hahmo ja antaa pelissä vihjeitä pelaajille.

Hahmot jotka esiintyivät elokuvassa Kadonnut maailma - Jurassic Park ja romaanissa Kadonnut maailma[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hahmot esiintyvät joko romaanissa Kadonnut maailma tai elokuvassa Kadonnut maailma – Jurassic Park tai molemmissa

Tohtori Sarah Harding[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Esiintyy romaanissa Kadonnut maailma ja elokuvassa Kadonnut maailma - Jurassic Park
 • Näyttelijä: Julianne Moore

Romaanissa Tohtori Sarah Harding on erikoistunut afrikkalaisiin petoeläimiin. Hän on älykäs ja suoraviivainen, käyttää tervettä järkeä ja on käytännöllinen vaaratilanteissa sekä asettaa kollegoittensa turvallisuuden ensiksi. Hänen rauhallinen ja ammattitaitoinen persoonallisuutensa mahdollistaa ottaa nopeasti ryhmän johto, suunnitella selviytymiskeinot ja paeta saarelta. Hän ja Ian Malcolm olivat aiemmin suhteessa, ja eräässä vaiheessa hän väitti olevansa rakastunut tähän. Suhde ei onnistunut, mutta he ovat edelleen läheisiä ystäviä.

Elokuvassa tohtori Hardingin hahmo sulautuu Richard Levinen hahmoon. Hän on edelleen älykäs, suoraviivainen ja ystävällinen, mutta impulsiivinen ja liika innokkuus vuorovaikutuksessa eläinten kanssa usein asettaa hänet ja muut vaaraan. Hänen ammattinsa on käyttäytymistieteisiin suuntautunut paleontologi, erikoisalana dinosauruksen käyttäytyminen. Hänen suhteensa Ian Malcolmiin on paljon syvällisempi, koska he pysyvät yhdessä elokuvan ajan.

Kelly Curtis[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Esiintyy romaanissa Kadonnut maailma ja elokuvassa Kadonnut maailma - Jurassic Park
 • Näyttelijä: Vanessa Lee Chester
Kuvitteelinen saari Isla Sorna, joka oli pääpaikka elokuvissa Kadonnut maailma – Jurassic park ja Jurassic Park III

Kelly Curtis on Arbyn läheinen ystävä ja vain elokuvassa hän on Malcolmin tytär. Kellyä kiehtoo tiede ja hänen idolinsa on tohtori Sarah Harding. Kun hän saa tietää että Sarah olisi lähdössä matkalle, hän päättää hiipiä salaa kyytiin. Sekä elokuvassa että romaanissa Kelly onnistuu voittamaan Velociraptorin lyömällä yhtä rikkoutuneella putkella ja ampumalla yhden Lindstradt-ilmakiväärillä. Elokuvassa sanotaan olevan taitava voimistelija, jota taitoa hän käyttää pelastaakseen isänsä Velociraptorilta.

Nick Van Owen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Esiintyy elokuvassa Kadonnut maailma - Jurassic Park
 • Näyttelijä: Vince Vaughn

Nick Van Owen on video-dokumentaarikko ja jäsen Malcolmin retkikunnassa Isla Sornalla. Hän on kokenut dokumentti-elokuvantekijä, joka on ollut mukana sodissa Ruandassa ja Bosniassa. Hän on myös työskennellyt Greenpeacen kanssa, kokemus, joka myöhemmin kannustaa häntä toimimaan dinosaurusten puolustamisessa.

Richard Levine[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Esiintyy romaanissa Kadonnut maailma

Jurassic Parkin maailmankaikkeudessa Richard Levine on yksi maailman loistavimmista ja rikkaimmista paleontologeista. Tohtori Marty Guitierrez näyttää olevan hänen ainoa todellinen ystävänsä, vaikka hän lopulta muodostaa herkän suhteen Ian Malcolmin kanssa.

Jack "Doc" Thorne[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Esiintyy romaanissa Kadonnut maailma

Jack "Doc" Thorne on entinen yliopiston professori ja materiaalintuottaja, joka on erikoistunut kenttälaitteiden, ajoneuvojen ja aseiden rakentamiseen tutkijoille ympäri maailmaa. Hän on eklektinen sekoitus luonteenpiirteitä, joka luottaa sekä käytännön asiantuntemukseen että itäiseen filosofiaan.

Ajay Sidhu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Esiintyy elokuvassa Kadonnut maailma - Jurassic Park
 • Näyttelijä: Harvey Jason

Ajay Sidhu on Roland Tembon paras ystävä ja metsästyskumppani Intiasta. Hän kuoli elokuvassa, kun Velociraptorit hyökkäsivät tiimiä vastaan näiden kävellessä korkean heinikon läpi.

Eddie Carr[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Esiintyy romaanissa Kadonnut maailma ja elokuvassa Kadonnut maailma - Jurassic Park
 • Näyttelijä: Richard Schiff

Eddie Carr on ryhmän kenttälaitteiden asiantuntija. Hänet lisättiin tiimiin, koska hänen suunnittelemansa ajoneuvo ei ollut käynyt vielä testauksessa. Eddie pelkää Isla Sornaa ja haluaa vain hakea Richard Levinen ja päästä saarelta mahdollisimman pian pois. Hänellä on hieman antagonistinen suhde Ian Malcolmiin, joka ei pidä siitä, että Carrin maailma on niin voimakkaasti nojannut epäluotettavaan elektroniikkaan. Hänet tappoi joukko raptoreita, taistellessaan niitä vastaan rautaputkella. Elokuvassa yrittäessään pelastaa Iania, Sarahia ja Nickiä, hän kuolee kun kaksi aikuista T. rexiä hyökkää hänen autonsa kimppuun. Elokuvassa hänen suhteensa Malcolmiin on ilmeisesti myönteinen, sillä Malcolm jättää hänet hoitamaan tyttärtään Kellyä.

Romaanissa hänet kuvataan vahvaksi 25-vuotiaaksi, joka enemmän pitää kaupungista. Elokuvassa hänellä on mustat kaljuuntuvat hiukset ja hän on vähintään 10-15 vuotta vanhempi kuin romaanissa.

R. B. "Arby" Benton[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Esiintyy romaanissa Kadonnut maailma

R. B. "Arby" Benton on nuori afrikkalais-amerikkalainen, joka on ystävä Kellyn kanssa. Hänellä on taipumus olla hiljainen ja ujo, mutta on erittäin älykäs ja hyvä tietokoneiden kanssa.

Howard King[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Esiintyy romaanissa Kadonnut maailma

Howard King on Lewis Dodgsonin avustaja.

George Baselton[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Esiintyy romaanissa Kadonnut maailma

George Baselton on Stanfordin yliopiston biotieteiden Regius professori ja Lewis Dodgsonin assistentti.

Diego[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Esiintyy romaanissa Kadonnut maailma

Richard Levinen opas Isla Sornalla. Hän on nuori ja kävi saarella monta kertaa poikana ja tuntee sen paremmin kuin kukaan muu. Hän ei usko dinosaurusten olemassaoloon. Vaikka Levine varoittaa häntä, hän sanoo vain, että heillä ei ole mitään pelättävää. Diego kuolee, kun hän törmää Carnotaurukseen.

Toimitusjohtaja Peter Ludlow[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Esiintyy elokuvassa Kadonnut maailma - Jurassic Park
 • Näyttelijä: Arliss Howard

Peter Ludlow on InGenin toimitusjohtaja. Hän on John Hammondin veljenpoika ja toisen elokuvan yksi päähenkilöistä. Hänet kuvataan armottomaksi, itsekkääksi ja ahneeksi. Peter Ludlow yrittää hakea dinosaurukset Isla Sornalta viedäkseen ne San Diegoon Kaliforniaan. Ludlow kuolee elokuvassa kahden Tyronnosaurus rexin tappamana.

Roland Tembo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Roland Tembo on kuuluisa villieläinten metsästäjä, jonka InGen palkkaa retkikunnalle. Vaikka InGen palkkasi hänet, hänen ensisijainen motivaationsa on mennä Isla Sornalle yhdessä metsästyskaverinsa Ajay Sidhun kanssa oli pyydystää Tyrannosaurus. Vaikka hän lopulta pyydystää sen, hän menettää muun ryhmänsä, mukaan lukien Awen, joka on Tembon paras ystävä.

Dieter Stark[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Esiintyy elokuvassa Kadonnut maailma - Jurassic Park
 • Näyttelijä: Peter Stormare

InGen on nimittänyt Dieter Starkin Roland Tembon toiseksi päälliköksi. Tembo ei kuitenkaan kunnioita häntä yhtä paljon kuin luotettavaa ystäväänsä Ajay Sidhauta. Tämä johtuu siitä, että Stark on verenhimoinen ja julma metsästäjä, jota Tembo ei ole. Yrittäessään löytää paikkaa, jossa virtsata, hän joutuu Compsognathus lauman hyökkäyksen kohteeksi ja lopulta kuolee. Tämä vahvistetaan, kun Tembo ja Ajay löytävät hänet. Kun he palaavat leiriin, tohtori Malcolm kysyy Tembolta, onko hän on löytänyt Starkin. Tembo vastaa: "Vain ne osat, joista ne eivät pitäneet."

Vaikka hänen sukunimeään ei mainita itse elokuvassa, se on mainittu lopputeksteissä. Hänet kuvataan elokuvassa ruotsalaiseksi.

Tohtori Robert Burke[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Esiintyy elokuvassa Kadonnut maailma - Jurassic Park
 • Näyttelijä: Thomas F. Duffy

Tohtori Robert Burke on InGenin paleontologi. Vaikka InGen on katsonut olevansa yksi heidän huippututkijoistaan, hän antaa usein virheellistä tietoa. Ian Malcolmin kanssa käydyssä keskustelussa Sarah Harding toteaa: "Robert Burke sanoi, että T. rex oli eläin, joka hylkäsi poikaset mahdollisimman varhaisessa vaiheessa." Burken teoria hylätään myöhemmin elokuvassa, kun aikuiset Tyrannosaurukset hyökkäävät vaunua kohtaan, jossa heidän poikasensa oli. Burken tappaa Tyrannosaurus, kun tämä yrittää piiloutua vesiputouksen taakse.

Carter[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Carter on Dieter Starkin ystävä ja InGen-tiimin jäsen. Carter kuolee, kun naaras T. rex astuu hänen päälleen, hänen paetessaan muun InGen-tiimin kanssa.

Ed James[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Esiintyy romaanissa Kadonnut maailma

Ed James on yksityisetsivä, jonka Dodgson palkkasi pian ensimmäisen romaanin tapahtumien jälkeen, saadakseen tietoa Isla Nublarin tapahtumasta.

Hahmot jotka esiintyvät elokuvassa Jurassic Park III[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hahmot esiintyivät vain kolmanessa elokuvassa, koska siihen ei liity romaania.

Paul Kirby[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rautakaupan omistava Paul Kirby esitetään "rikkaana" liikemiehenä ja Kirby Enterprises'n päällikkönä, joka houkuttelee tohtori Alan Grantin Isla Sornalle, jossa perhe etsii kadonnutta poikaansa. Kun Spinosaurus hyökkää ryhmään vastaan joella, Paul käyttää itseään houkuttimena, jotta muut voivat paeta. Tämä antaa Grantille mahdollisuuden ampua Spinosaurusta lähellä olevat tynnyrit valopistoolilla, ja ne räjähtävät. Paul selviytyy tapahtumasta ja pelastuu saarelta muiden kanssa. Sanotaan, että Paul ja hänen entinen vaimonsa Amanda sopivat välinsä ja palasivat yhteen elokuvan tapahtumien jälkeen.

Amanda Kirby[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Esiintyy elokuvassa Jurassic Park III
 • Näyttelijä: Téa Leoni

Amanda Kirby on Paulin entinen vaimo, joka on mukana etsimässä Isla Sornalla kadonnutta poikaansa Ericiä, ja hänen kumppaniaan Beniä. Suurimman osan elokuvasta Amanda jättää huomiotta tohtori Grantin varoitukset mukaan lukien kovaäänisen huutamisen, joka houkuttelee lihansyöjiä. Amanda palkkaa Isla Sornalle mukaan tiimin palkkasotureita. Grant myöhemmin etsii Ericiä, ja Amanda lopulta sopii Paulin kanssa. Hän selviytyy lentokoneen törmäyksestä, Velociraptoreiden väijytyksestä, Pteranodonin hyökkäyksestä ja Spinosauruksen hyökkäyksestä joella. Kun joukko raptoreita piirittää joukon, Amanda pyytää tohtori Grantian palauttamaan varastetut munat raptoreille. Hänet pelastetaan saarelta yhdessä Paulin, Ericin, Grantin ja hänen avustajansa Billyn kanssa. On epäselvää, palasivatko Amanda ja Paul yhteen elokuvan tapahtuman jälkeen.

Billy Brennan[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Billy Brennan on nuori ja ylimielinen jatko-opiskelija tohtori Grantin kaivauksella. Hän tulee Grantin kanssa Isla Sornalle, jossa he ovat yhdessä Kirbyjn pariskunnan kanssa. Hän varastaa Velociraptorin munia, tarkoituksenaan myydä ne Grantin kaivauksen rahoittamiseksi. Velociraptorit vaanivat joukkoa saadakseen munansa takaisin. Grant on vihainen siitä, että Billy varasti munat. Billy maksaa takaisin pelastamalla Eric Kirbyn Pteranodonsilta. Hän selviytyy, mutta joutuu eroon muista ja hänen oletetaan kuolleen. Hänet pelastaa Yhdysvaltain laivasto ja merijalkaväki, jonka lähetti saarelle tohtori Ellie Sattler ja hänen miehensä Mark.

Eric Kirby[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Esiintyy elokuvassa Jurassic Park III
 • Näyttelijä: Trevor Morgan

Eric Kirby on Paulin ja Amandan 12-vuotias poika, joka putoaa laskuvarjoliitäjä onnettomuudessa kahdeksaksi viikoksi Isla Sornalle, jossa hänen täytyy puolustaa itseään. Hän löytää tavan suojautua ja selviytyä sekä kerää T. rexin virtsaa karkotteeksi muita dinosauruksia vastaan. Hän myös ottaa talteen yhden raptorin kynnen. Tohtori Grant sanoo, että hänellä oli itsellään samanlainen fossiilina. Pelastuttuaan Velociraptoreilta Grant löytää hänen vanhempansa Paulin ja Amandan. Paettuaan Spinosaurukselta, Pteranodoneilta ja Velociraptori laumalta, Eric pääsee lopulta lähtemään saarelta vanhempiensa, tohtori Grantin ja Grantin avustajan Billy Brennanin kanssa.

Mr. Udesky[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Esiintyy elokuvassa Jurassic Park III
 • Näyttelijä: Michael Jeter

Mr. Udesky on palkkasoturi ja lentäjä, joka matkustaa kahden kumppaninsa kanssa Isla Sonralle, toisen sairastuneen miehen sijaan. Hänellä on kaljuuntuvat ruskeat hiukset ja lyhyet viikset. Toisin kuin kaksi muuta palkkasoturia, hän selviää Spinosauruksen hyökkäyksestä. Raptorit haavoittavat häntä ja jättävät hänet makaamaan lähelle puuta, johon toiset ovat kiivenneet suojaan. Näin raptorit luovat ihmisille ansan, jotta nämä laskeutuisivat alas puusta pelastamaan Udenskyn. Suunnitelmansa pelastaa Udesky epäonnistuu, ja yksi Velociraptor tappaa Udeskyn ravistelemalla tätä voimakkaasti niskasta.

Cooper[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Esiintyy elokuvassa Jurassic Park III
 • Näyttelijä: John Diehl

Cooper on kuvattu vahvaksi ja hiljaiseksi palkkasoturiksi. Hän on hylännyt Nashin etsiessään Eric Kirbyä. Spinosaurus syö hänet hänen yrittäessä saada lentokone pysähtymään, noustakseen siihen. Hänen kuolemansa vuoksi kone syöksyy metsään törmäyksessä Spinosauruksen kanssa. Kun muut nousevat koneeseen ilman Cooperia, Udesky sanoo: "Cooper on ammattilainen, hän pystyy huolehtimaan itsestään."

Nash[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nash on Kirbyjen palkkasoturi, joka joutuu eroon Cooperist. Sen jälkeen Spinosaurus vetää hänet jaloista pois koneen hylystä ja päästää sitten irti. Kun hän yrittää ryömiä pakoon, Spinosaurus astuu hänen päälleen ja syö hänet. Hänellä on Paul Kirbyn antama satelliittipuhelin. Myöhemmin muut tietävät että Spinosaurus on lähellä, kun he kuulevat puhelimen soivan dinosauruksen vatsassa, Puhelin löytyy myöhemmin Spinosauruksen ulosteista eli jätöksistä.

Mark[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mark on tohtori Ellie Sattlerin aviomies. Hän työskentelee Yhdysvaltain ulkoministeriössä. Hän on erittäin rakastava ja huolehtiva persoonallisuus, mikä nähdään, kun hän vaihtaa vauvan vaippaa Ellie Sattlerin puhuessa Grantille. Kun tohtori Grant soittaa ja pyytää puhelimeen vastannutta Ellien pikkupoikaa Charlieta lähettämään apua, tämä antaa puhelimen äidilleen, joka vuorostaa antaa puhelimen miehelleen Markille. Tämä pystyy käyttämään asemaansa ulkoministeriössä ottamalla yhteyttä armeijaan, joka lähettää merijalkaväen Isla Sornalle ryhmää pelastamaan.

Ben Hildebrand[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Esiintyy elokuvassa Jurassic Park III
 • Näyttelijä: Mark Harelik

Ben Hildebrand on Amanda Kirbyn poikaystävä. Hän ottaa EricKirbynn mukaansa purjehdusretkelle lähelle Isla Sornaa. Kun veneen miehistö kuolee, Ben pelastaa Ericin ja itsensä itsensä irrottamalla para-purjeet aluksesta ja purjehtimalla / liitämällä saarelle. He törmäävät puuhun, josta Eric selviää. Lopullinen kuolinsyy jää selvittämättä ja hänen luurankonsa löydetään jumittuneena laskuvarjoon. Mahdollinen selitys on, että lihansyöjä dinosaurukset hyökkäsivät Benin kimppuun, jättäen vain sen mitä Grantin ryhmä löysi kahdeksan viikkoa myöhemmin.

Enrique Cardoso[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Enrique Cardoso on laittoman Dino-Soar -purjehduspalvelun kapteeni, joka vie kävijöitä näköalapaikalle Isla Sornan rannikolle. Ben Hildebrand palkkasi tämän viemään hänet ja Eric Kirbyn saarelle. Enrique ja hänen veneensä miehistö kuitenkin kuolevat, kun he menettävät aluksen ohjauksen sumussa ja joutuvat saarelle. On todennäköistä, että yksi tai kaksi Pteranodonia tappoi heidät, koska niiden pesältä löytyy kaksi pääkalloa. Kuitenkaan ei ole selitetty, miten Pteranodonit pakenivat häkistä ennen ryhmän saapumista.

Charlie[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Charlie on tohtori Ellie Sattlerin ja Markin pieni poika, joka kutsuu Grantia dinosaurusmieheksi ("The Dinosaur Mani"). Grant yrittää soittaa Isla Sonralta Ellielle ja Charlie vastaa puhelimeen. Grant sanoo Charlielle että antaa puhelimen äidilleen Ellielle, mutta poika unohtaa pyynnön, kun televisiosta tulee jakso Barneystä ja Ystävävistä.

Hahmot jotka esiintyvät elokuvassa Jurassic World[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nämä hahmot esiintyvät neljännessä elokuvassa Jurassic World. Elokuvaan ei liity romaania.

Owen Grady[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Esiintyy elokuvissa Jurassic World ja Jurassic World: Kaatunut valtakunta
 • Näyttelijä: Chris Pratt
Owen Gradyn näyttelijä Chris Pratt

Owen Grady on yksi päähenkilöistä Jurassic Worldissa ja sen jatko-osassa. Owen on aiemmin ollut Yhdysvaltain laivastossa.

Owen on elokuvassa neljän Velociraptorin kouluttaja (Blue, Echo, Delta, Charlie). InGenin turvallisuuspäällikkö Vic Hoskins ehdottaa raptoreitten käyttöä sotilaallisina aseina. Owen ei halua käyttää raptoreita aseina selittäen, että hänen suhteensa neljään raptoriin on henkilökohtainen ja ne vain reagoivat hänen käskyihinsä. Myöhemmin Owen suostuu käyttämään raptoreita löytääkseen indominus Rexin sillä ehdolla että hän saisi johtaa koko ryhmää. Kun he löytävät Indominus Rexin, raptorit kääntyvätkin sen puolelle.

Myöhemmin Owen, Claire Dearing, Zach ja Gray Mitchell saapuvat laboratorioon ja huomaavat, että InGen on ottanut laboratoriosta dinosaurusten alkioita. Vic Hoskins paljastaa suunnitelmansa käyttää Indominus Rexiä aseena. Raptori Delta ilmestyy ja tappaa Hoskinsin. Owen, Claire ja pojat pakenevat ulos, jossa he joutuvat kohtaamaan raptorit. Owen sitouttaa raptorit itseensä uudelleen. Ne hyökkäävät Indominuksen kimppuun Owenin avustuksella, mutta Delta ja Echo kuolevat ja näennäisesti myös Blue. Claire vapauttaa Tyrannosauruksen häkistään ja houkuttelee sen taisteluun Indominuksen kanssa. Blue selviytyi ja auttaa T. rexiä taistelemaan Indominusta vastaa. He pakottavat Indominuksen kohti puiston laguunia, josta Mosasaurus nappaa sen ja vetää sen veden alle. Owen näkee Bluen viimeisen kerran, ennen kuin se juoksee pois.

Chris Pratt uusi roolinsa​​ Owen Gradynä vuonna 2018 Jurassic World: Kaatunut valtakunta -elokuvassa. Hän auttoi Claire Dearingia dinosaurusten pelastusorganisaatiossa. He yrittävät pelastaa dinosaurukset Sibo-vuoren purkautumiselta Isla Nublarilta, lähinnä pelastaakseen raptori Bluen. Mutta Owen ja muut huomaavat, että Ken Wheatley ja hänen urakoitsijansa Eli Mills, Benjamin Lockwordin oikea käsi, huutokauppaavat laittomasti dinosauruksia.

Owen saa tietää, että tohtori Wu loi Indoraptorin Velociraptorin (Bluen) ja Indominus Rexin luuydinnäytteen avulla. Lopulta Blue ja Owen onnistuvat tappamaan Indoraptorin. Blue karkaa elokuvan lopussa ihmisten maailmaan.

Claire Dearing[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Esiintyy elokuvissa Jurassic World ja Jurassic World: Kaatunut valtakunta
 • Näyttelijä: Bryce Dallas Howard[5]
Claire Dearingin näyttelijä, Bryce Dallas Howard

Claire Dearing on yksi päähenkilöistä Jurassic Worldissa ja sen jatko-osassa. Hän on Jurassic Worldin toimitusjohtaja. Claire on Zach ja Grey Mitchellin täti. Elokuvassa selviää, että Claire ja Owen Grady olivat kerran jonkin aikaa yhdessä.

Claire yrittää saada yritykselleen sponsoreita, jotka vuorostaan haluavat uusia ja jännittävämpiä dinosauruksia. Claire Dearing esittelee heille tohtori Henry Wun uusimman geneettisesti muunnellun dinosauruksen, Indominus Rexin. InGenin toimitusjohtaja ja teemapuiston omistaja Simon Masrani vaatii, että Velociraptor-kouluttaja Owen Grady tarkastaa Indominuksen aitauksen ennen kuin dinosaurus julkistetaan. Owen huomaa kynsien jäljet aitauksen muureilla ja sen että lämpökamerat eivät tunnista eläintä. Uskoen että Indominus Rex on paennut, Owen ja muut henkilökunnan jäsenet tarkastavat aitausta, kunnes Claire etsii ja löytää dinosauruksen seurantaimplantin, mikä osoittaa eläimen olevan edelleen aitauksessa. Kun Indominus pääsee lopulta pakenemaan aitauksesta, Claire ei usko Owenin väitteitä, että dinosaurus on erittäin älykäs ja että se on tapettava. Kun Indominus Rexin pyydystys epäonnistuu, Claire hylkää Owenin käskyn evakuoida teemapuisto.

Owen Gradyn vastustuksesta huolimatta Claire Dearing seuraa tätä etsimään Indominusta. He kohtaavat Apatosaurukset, joita Indominus on tappanut ja haavoittanut. Owen tukee kuolevaa Apatosaurusta. Hän myös saa selville, että Indominus Rex nauttii kärsimyksestä ja kuolemasta. Kun Indominus on lopulta määrätty tapettavaksi, toinen pyydystysyritys päättyy katastrofaalisesti. Owen ja Claire näkevät Indominuksen murtautuvan lintuhäkkiin, joka vapauttaa kaikki Pteradonit. Kun pakenevat Pteradonit hyökkäävät puiston asiakkaita kohtaan, Owen ja puiston metsästäjät yrittävät ampua niitä. Kun Dimorphodon hyökkää Owenin päälle Claire pelastaa hänet.

Jatko-osassa Claire Dearing on kehittänyt Dinosaurusten pelastusorganisaation jonka päällikkö hän on. Organisaatio haluaa pelastaa dinosaurukset Mount Sibon tulivuorenpurkaukselta Isla Nublarilta. Claire tapaa myös Benjamin Lockwoodin väitetyn tyttärentyttären Maisie Lockwoodin. Claire, hänen tiiminsä ja Owen Grady huomaavat myöhemmin, että Lockwoodin avustaja Eli Mills huutokauppaa laittomasti dinosauruksia. Claire yrittää estää häntä myymästä tohtori Henry Wun uutta tappavaa hybridiprototyypi-dinosaurusta Indoraptoria. Claire ja Owen saavat selville myös, että Maisie on Lockwoodin kuolleen tyttären klooni. Kun hän ja Owen onnistuvat tappamaan Indoraptorin (Velociraptor Bluen avustuksella), he ottavat Maisien huostaansa ja kasvattavat hänet.

Zach Mitchell[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Zach Mitchell on Claire Dearingin veljenpoika ja Grayn isoveli. Hän ja Gray vierailevat tätinsä Clairen johtamassa Jurassic Worldissa talvilomallaan. Kun Zach ja Grey saapuvat puistoon ensimmäisen kerran, Zacia ärsyttää se, että pikkuveli Gray on liian innostunut dinosaurus-näyttelyistä ja jättää hänet enimmäkseen huomiotta. Pojat luopuvat pian Clairen avustajan Zaran seurasta ja lähtevät tutkimaan puistoa omin päin. Zach on hieman huvittunut puistossa.

Pojat lähtevät gyrokuula-ajelulle. Kun Claire sulkee puiston pohjoisen osan hätätapauksen vuoksi ja pyytää kaikkia vieraita palaamaan lomakeskukseen, Zach taivuttelee Greyn jatkamaan ajelua ja he lähtevät kielletylle alueelle, jossa he kohtaavat vapaana liikkuvan Indominus Rexin. Kun se hyökkää gyrokuulaa kohti, Zach ja Gray juoksevat pakoon ja paetakseen sitä vesiputoukseen.

Gray Mitchell[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Esiintyy elokuvassa Jurassic World
 • Näyttelijä: Ty Simpkins

Gray Mitchell on Claire Dearingin veljenpoika, Zachin nuorempi veli ja he ovat vierailulla Jurassic Worldissa. Hän on luonteeltaan helposti innostuva ja hän on kiinnostunut teemapuistosta lähes pakkomielteenomaisesti, mikä ärsyttää paljon isoveli Zachia. Hän on myös huolissaan ja järkyttynyt vanhempiensa lähestyvästä avioerosta.

Elokuvassa Gray nähdään kun he saapuvat teemapuistoon, jolloin Grayn hyperaktiivisuus ja pakkomielle kasvaa. Zach sanoo, että he jättäisivät Clairen avustajan Zaran, jotta he voisivat tutkia puistoa nopeammin. Zach ei pidä siitä, että heidän tätinsä Claire ei vietä aikaa heidän kanssaan.

He menevät gyrokuula ajelulle, mutta kun Claire sulkee puiston pohjoisen osan ja pyytää kaikki vierailijat palaamaan lomakeskukseen, Zach rohkaisee Graytä jatkamaan ajelua. Hän ajaa heidät kielletylle alueelle, jossa he kohtaavat Indominus Rexin. Grey ja Zach pakenevat hyppäämällä vesiputoukseen. He lopulta löytävät Jurassic Parkin entisen vierailukeskuksen. Yhdessä veljekset käynnistävät vanhan jeepin ja ajavat takaisin puistoon. Pojat löytävät Clairen ja Owen Gradyn. Gray ja hänen veljensä ovat hämmästyneet Owenin eloonjäämiskyvystä ja kokemuksesta. Owenin raptoreitten ja indominus Rexin taistelun aikana Gray sanoo, että tarvitaan lisää hampaita. Claire käskee Loweriä vapauttamaan Tyrannosaurus rexin. Gray ja hänen veljensä Zach selviytyivät saarelta.

Vic Hoskins[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vic Hoskins on yksi päähenkilöistä. Hän on InGen Securityn johtaja. Hoskins haluaa käyttää koulutettuja Velociraptoreja sotilaalisina aseina ja laittaa ne kenttätestiin. Teemapuiston uusin nähtävyys, Indominus Rex pakenee aitauksestaan. Kun puiston omistaja Simon Masrani kuolee, Hoskins ottaa sen jälkeen aseman hänen "seuraajanaan" ja määrää tiimiä jäljittämään sekä tappamaan Indominus Rexin. Owen Grady suostuu vastahakoisesti hänen suunnitelmaansa, mutta vain, jos hän saa johtaa tehtävää. Suunnitelma kuitenkin epäonnistuu, kun Indominuksesta, jolla on raptorin DNA:ta tulee neljän raptoreiden uusi alfa eli johtajaeläin, joka kääntää ne ihmisiä vastaan. Hoskins ja InGen-tiimi evakuoivat laboratoriot ottaen samalla dinosauruksen alkioita mukaansa.

Hoskins paljastaa Owenille ja Claire Dearingille, että hän aikoo käyttää Indominusta aseena raptoreitten sijaan. Ennen kuin hän ehti lähteä, Delta raptori puraisee tätä kuolettavasti, ja Hoskins kuolee.selvennä

Simon Masrani[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Esiintyy elokuvassa Jurassic World
 • Näyttelijä: Irrfan Khan

Simon Masrani on Masrani Global Corporationin toimitusjohtaja ja Jurassic Worldin omistaja. Masrani kuolee, kun lintuhäkistä karanneet lentoliskot hyökkäävät helikopteria vastaan tappaen asemiehen. Toinen lentolisko lävistää nokallaan lentäjän, jolloin helikopterin hallintaa menetetään ja Masrani kuolee törmäyksessaä.

Lowery Cruthers[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Esiintyy elokuvassa Jurassic World
 • Näyttelijä: Jake Johnson

Lowery Cruthers on teemapuiston toiminnan tarkastaja ja toimii elokuvan koomisena helpotuksena. Hän oli Jurassic Parkin fani, joka oli ostanut alkuperäisen Jurassic Park T-paidan eBaystä. Tämä saa Claire Dearingin häpäisemään hänet sanomalla, että paita tuo huonoa mainetta siellä tapahtuneiden traagisten asioitten vuoksi. Lowery vastustaa ajatusta geneettisesti muunnelluista dinosauruksista, koska se hänen mielestään menee liian pitkälle ja että Jurassic Parkin dinosaurukset ovat aina parempia sillä niitä ei oltu muunneltu. Hän pitää pöytänsä päällä kokoelman lelu-dinosauruksia.

Indominus Rexin paon jälkeen Lowery varoittaa Clairea Hoskinsin suunnitelmasta. Kun suunnitelma epäonnistuu, Lowery haluaa jäädä, kun taas toiset evakuoidaan. Lowery yrittää suudella työtoveriaan Vivian Krillia ennen lähtöään, mutta tämä sanookin, että hänellä on poikaystävä. Claire vaatii Loweryä vapauttamaan Tyrannosauruksen sen aitauksesta, jotta se voisi taistella indominusta vastaan. Kun Indominus on kuollut, Lowery sulkee valvontahuoneen ja lähtee.

Hamada[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Esiintyy elokuvassa Jurassic World
 • Näyttelijä: Brian Tee

Hamada on Asset Containment Unit -yksikön (lyhennettynä ACU:n) komentaja, InGenin Jurassic Worldin turvallisuusosastossa. Kun Indominus Rex pakenee aitauksestaa Simon Masrani käskee ACU:n. joukkuetta etsimään Indominuksen seurantaimplantin avulla ja tappamaan dinosauruksen. Myöhemmin he löytävät seurantalaitteen, jonka Indominus on repinyt irti itsestään. Kun Hamada poimii laitteen, hän huomaa veren tippuvan ylhäältä ja tajuaa, että peto voi naamioitua. Indominus ilmestyy puitten seasta ja nappaa hänet. ACU ampuu dinosaurusta ja saa Indominuksen pudottamaan Hamadan. Ennen kuin hän ehtii ryömiä turvaan, Indominus murskaa Hamadan kuoliaaksi jalallaan.

Barry[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Esiintyy elokuvassa Jurassic World
 • Näyttelijä: Omar Sy

Barry on Owen Gradyn avustaja ja ystävä, joka huolehtii neljästä Velociraptorista. Hänellä on läheinen suhde raptori Deltaan, mahdollisesti läheisempi suhde kuin Owenilla itsellään.

Barry ajaa ATV:tä Indominuksen raptoreilla tehtävän etsinnän aikana, ja on ensimmäinen, joka ymmärtää, että raptorit kommunikoivat Indominuksen kanssa. Häntä ajaa myöhemmin takaa raptori Blue. Barry onnistuu pakenemaan puunrungon sisään. Blue yrittää päästä Barryn kimppuun ja hän joutuu turvautumaan pistooliin. Hän ei voi ampua Blueta vaan kutsuu sitä nimeltä. Owen pystyy harhauttamaan Blueta, jolloin Barry pääsee pakenemaan. Hän pakenee pois saarelta muiden selviytyneiden kanssa.

Zara Young[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Zara Young on brittiläinen Claire Dearingin henkilökohtainen avustaja. Hänet on määrätty olemaan Zach ja Gray Mitchellin kanssa Jurassic Worldissa, vaikka hän ei olekaan innostunut vahtimaan poikia. Kun Pteranodons ja Dimorphodons pakenevat lintuhäkistä ja hyökkäävät puiston kävijöitä vastaan, Pteranodon tarttuu Zaraan ja pudottaa hänet vahingossa Mosauruksen laguuniin. Yrittäessään hakea Zaraa pois, jättimäinen Mosasaurus nousee vedestä ja haukkaa kitaansa sekä Pterandonin että Zaran.

Vivian Krill[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vivian Krill työskentelee Jurassic World valvomossa. Hän näyttää olevan läheinen työtoverinsä Lowery Cruthersin kanssa ja heillä on silloin tällöin henkilökohtaisia keskusteluja. Hän todistaa, että Indominus Rex pakenee aitauksestaan. Kun Masranin helikopteri törmää Jurassic Worldin lintuhäkkiin, hän kuolee välittömästi. Todettuaan Hoskinsin epäonnistuneen suunnitelmassa pyydystää Indominus Rex Velociraptoreitten avulla, Vivian ja muu henkilökunta evakuoidaan Costa Ricaan. Ennen kuin Vivian lähtee, Lowery, joka ilmeisesti on ollut salaa ihastunut häneen, yrittää suudella häntä, mutta tämä pysäyttää Loweryn sanomalla, että hänellä on poikaystävä.

Scott Mitchell[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Esiintyy elokuvassa Jurassic World
 • Näyttelijä: Andy Buckley

Scott Mitchell on Zach ja Gray Mitchellin isä ja Karen Mitchellin mies. Hän ja Karen ovat parhaillaan hankkimassa avioeroa. Hän on helpottunut tavatessaan poikansa, heidän palatessaan Costa Ricaan

Karen Mitchell[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Esiintyy elokuvassa Jurassic World
 • Näyttelijä: Judy Greer

Karen Mitchell (omaa sukua Dearing) on Claire Dearingin sisar, Scott Mitchellin vaimo ja Zachin ja Gray Mitchellin äiti. Hän on ylpeä nuorimmasta pojastaan Graysta. Hän ja Scott ovat parhaillaan hankkimassa avieroa, joka aiheuttaa Graylle surua.

Hal Osterly[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Esiintyy elokuvassa Jurassic World
 • Näyttelijä: James DuMont

Hal Osterly on Verizon Communicationsin varapuheenjohtaja, joka halusi sponsoroida Jurassic Worldin vetovoimaa.

Hahmot jotka esiintyvät elokuvassa Jurassic World: Kaatunut valtakunta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nämä hahmot esiintyvät ainoastaan viidennessä elokuvassa Jurassic World: Kaatunut valtakunta. Elokuvaan ei liity romaania.

Benjamin Lockwood[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Esiintyy elokuvassa Jurassic World: Kaatunut valtakunta
 • Näyttelijä: James Cromwell

Sir Benjamin Lockwood oli John Hammondin kumppani dinosaurusten kloonaustekniikan kehittämisessä,[6] kunnes kaksikko ajautui erilleen erimielisyyksistä ihmisen kloonaamisessa. Lockwoodilla oli tytär, joka kuoli auto-onnettomuudessa aviomiehensä kanssa. Lockwood päättää käyttää geenitekniikkaa kloonatakseen tyttärensä. Hän kertoo kloonille, että hän oli hänen orpokoti nimeltään Maisie.

Benjamin Lockwoodin näyttelijä James Cromwell

Jurassic World: Kaatunut valtakunta -tapahtumien aikaan Lockwoodilla on suuri kartano Pohjois-Kaliforniassa, jossa hän ja Maisie asuvat. Huonon terveytensä vuoksi hän on kuolemaisillaan ja hänellä on apulainen Eli Mills, joka hoitaa hänen liiketoimiaan. Lockwood auttaa Claire Dearingia aloittamaan tehtäväänsä pelastaakseen isla Nublarin dinosaurukset tulevalta tulivuorenpurkaukselta ja siirtämään ne uudelle saarelle. Mills lopulta tappaa hänet.

Maisie Lockwood[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Esiintyy elokuvassa Jurassic World: Kaatunut valtakunta
 • Näyttelijä: Isabella Sermon

Maisie Lockwood on alun perin kuvattu Benjamin Lockwoodin tyttärentyttärenä, jonka hän otti huostaan sen jälkeen, kun tämän vanhemmat kuolivat auto-onnettomuudessa, kun Maisie oli vauva. Hän on nuori tyttö, joka asuu Lockwoodin kartanossa, vaikka isoisän huono terveys huolestuttaa häntä. Maisie on utelias tietämään kuolleista vanhemmistaan ​​ja miettii, miksi hänen isoisänsä ei anna hänen katsoa valokuvia äidistään. Myöhemmin hän vilkaisee Lockwoodin valokuva-albumia ja saa tietää, että hän on todella Lockwoodin kuolleen tyttären klooni.

Eli Mills[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Esiintyy elokuvassa Jurassic World: Kaatunut valtakunta
 • Näyttelijä: Rafe Spall

Eli Mills on Benjamin Lockwoodin kunnianhimoinen oikea käsi ja elokuvan yksi tärkeimmistä hahmoista. Lockwoodin avustajana Eli oppii monia tämän salaisuuksia, kuten että hänen työnantajansa laittomasti kloonasi oman tyttärensä, jonka nimesi Maisieksi. Eli palkkaa Lockwoodin puolesta Owen Gradyn ja Claire Dearingin pelastaakseen dinosaurukset, vain pettääkseen heidät ja jättämällä heidät Isla Nublarille kuolemaan. Myöhemmin Mills tukehduttaa Lockwoodin kuoliaaksi tyynyllä.

Eli Millsin näyttelijä Rafe Spall

Mills kuolee paetessaan Indominus Rexin luuydinnäytteen kanssa. Canotaurus ja Tyronnosaurus rex syövät hänet.

Ken Wheatley[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Esiintyy elokuvassa Jurassic World: Kaatunut valtakunta
 • Näyttelijä: Ted Levine

Ken Wheatley on kokenut palkkasoturi, joka on johtaa Isla Nublarin dinosaurusten pelastamista. Wheatley ottaa aina hampaan jokaisesta saalistamastaan dinosauruksesta kaulakoruunsa. Kun raptori Blue oli löydetty, Wheatley ampuu sekä sitä että Owen Gradya rauhoittavalla aineella ja jättää Owenin viidakkoon kuolemaan. Benjamin Lockwoodin kartanolla, jossa dinosaurukset huutokaupataan, Wheatley löytää Indoraptorin häkistään ja ampuu sitä useita kertoja rauhoittavalla aineella, mikä aiheuttaa sen "nukahtamisen". Wheatley astuu esittelyhäkkiin hakeakseen yhden dinosauruksen hampaista kaulakoruunsa vain huomatakseen, että dinosaurus oli huijannut nukkumisellaan, jonka jälkeen Indoraptor tappaa hänet.selvennä

Gunnar Eversol[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Esiintyy elokuvassa Jurassic World: Kaatunut valtakunta
 • Näyttelijä: Toby Jones

Gunner Eversol on Lockwood Estaten huutokaupan isäntä, joka myy Isla Nublarilta pelastettuja dinosauruksia. Hän ei ole kiinnostunut siitä, mitä hän myy tai kenelle hän myy. Tohtori Henry Wun vastalauseista huolimatta Eli Mills sallii Eversolin myydä indoraptorin venäläiselle asekauppiaalle. Kun huutokauppa joutuu kaaokseen dinosaurusten paettua, Eversol vetäytyy hissiin, jossa kolme muuta ihmistä on piilossa. Ennen kuin hissi ehtii nousta ylös, Indoraptor rikkoo oven avausmekanismin ja tappaa kaikki neljä sisällä olevaa.

Franklin Webb[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Esiintyy elokuvassa Jurassic World: Kaatunut valtakunta
 • Näyttelijä: Justice Smith

Franklin Webb on Jurassic Worldin entinen IT-teknikko, joka on nyt dinosaurus pelastusorgaanisaation järjestelmäanalyytikko.[7] Hän ei ole aktiivinen ihminen, vaan hänet pakotetaan olosuhteisiin, jotka ovat kaukana hänen mukavuusvyöhykkeeltään elokuvan tapahtumien aikana. Elokuvan loppupuolella hän voittaa pelkonsa ja pistää Henry Wu'hun rauhoittavaa ainetta, kun tämä uhkaa eläinlääkäri Zia Rodriguezia.

Iris[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Esiintyy elokuvassa Jurassic World: Kaatunut valtakunta
 • Näyttelijä: Geraldine Chaplin

Iris on Lockwood Estaten taloudenhoitaja, Maisie Lockwoodin lastenhoitaja ja perheen salaisuuksien suojelija. Hän toimii sijaisäitinä Maisielle. Kun Iris väittää, että hän on kasvattanut Maisien syntymästä lähtien, Eli Mills erottaa Irisin ja sanoo, että hän pitää huolta Maisiestä. Elokuvasta leikattiin kohtaus pois, jossa Indoraptor oli tappanut hänet.

Tohtori Zia Rodriguez[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Esiintyy elokuvassa Jurassic World: Kaatunut valtakunta
 • Näyttelijä: Daniella Pineda

Zia Rodriguez on Dinosaur Protection Groupin paleo-eläinlääkäri. Kun raptori Blueta ammuttiin, hän hoiti Blueta ja onnistuneen Tyrannosauruksen verensiirron avulla Blue selvisi hengissä. Elokuvasta on leikattu pois kohtaus, jossa ilmenee että Zia on lesbo.[7]

Senaattori Sherwood[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Esiintyy elokuvassa Jurassic World: Kaatunut valtakunta
 • Näyttelijä: Peter Jason

Senaattori Sherwood on Yhdysvaltain senaattori, joka kävi keskusteluja siitä, onko Isla Nublarin dinosaurukset pelastettava, jos Mount Sibo alkaa purkautua.

Jurassic World: Dominion[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Jurassic World: Dominion

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]