Luettelo hätäkeskuksen tehtäväluokista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tehtäväluokat ovat hätäkeskuksen antamat ns. tehtävänumerot, jotka kertovat tehtävätyypin.

Ensihoidon tehtäväluokat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • 700 Eloton (A, B, C)
  • 701 Elvytys (A)
  • 702 Tajuttomuus (A, B)
  • 703 Hengitysvaikeus (A, B, C, D)
  • 704 Rintakipu (A, B, C, D)
  • 705 Rytmihäiriö (A, B, C)
  • 706 Aivohalvaus (A, B, C)
  • 707 Ensihoitopalveluun kuuluva hoitolaitossiirto (B, C, D)
  • 711 Ilmatie-este (A, B)
  • 713 Hirttäytyminen, Kuristuminen (A, B)
  • 714 Hukuksiin joutuminen (A, B)
  • 741 Putoaminen (A, B, C)
  • 744 Haava (A, B, C, D)
  • 745 Kaatuminen (A, B, C, D)
  • 746 Isku (A, B, C, D)
  • 747 Puristuminen/ muu vamma (A, B, C, D)
  • 751 Kaasumyrkytys (A, B, C)
  • 752 Myrkytys (A, B, C)
  • 753 Sähköisku (A, B, C)
  • 755 Palovamma, lämpöhalvaus (A, B, C)
  • 756 Alilämpöisyys (A, B, C)
  • 757 Onnettomuus, muu (A, B, C)
  • 761 Verenvuoto; Suusta (A, B, C)
  • 762 Verenvuoto; Gynekologinen/urologinen (A, B, C, D)
  • 763 Verenvuoto; korva/Nenä (A, B, C, D)
  • 764 Säärihaava/Muu (A, B, C, D)
  • 770 Epäselvä sairauskohtaus (B)
  • 771 Sokeritasapainon häiriö (A, B, C)
  • 772 Kouristelu (A, B, C, D)
  • 773 Yliherkkyysreaktio (A, B, C, D)
  • 774 Heikentynyt yleistila, muu sairaus (A, B, C, D)
  • 775 Oksentelu, Ripuli (B, C, D)
  • 781 Vatsakipu (A, B, C, D)
  • 782 Pää-/Niskasärky (A, B, C, D)
  • 783 Selkä-/ lonkkakipu (A, B, C, D)
  • 784 Raajakipu (B, C, D)
  • 785 Mielenterveysongelma (C,D)
  • 786 Vartalokipu (B, C, D)
  • 790 Hälytys puhelun aikana (B) (Ensihoitoyksikkö hälytetään kiireellisesti kohteeseen ja tehtäväkoodi tarkentuu kesken olevan hätäpuhelun aikana)
  • 791 Synnytys (A,B,C)
  • 792 Varallaolo, valmiussiirto (B,C)
  • 793 Hoitolaitossiirto (D)
  • 794 Muu sairaankuljetustehtävä / aikatilaustehtävä (D)
  • 796 Monipotilastilanne/Suuronnettomuus (A)

Pelastustoimen tehtäväluokat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • H351 Asemavalmius
  • H352 Valmiussiirto
  • 49 Onnettomuustilanne; muu
  • 103 Automaattinen palohälytys
  • 104 Ilmoitinlaitehälytys: säteilyhälytys
  • 105 Ilmoitinlaitehälytys: hissihälytys
  • 106 Ilmoitinlaitehälytys: laitevika
  • 107 Ilmoitinlaitehälytys: yhteysvika
  • 108 Ilmoitinlaitehälytys: huolto
  • 200 Tieliikenneonnettomuus: muu tai onnettomuuden uhka
  • 201 Tieliikenneonnettomuus; peltikolari, suistuminen
  • 202 Tieliikenneonnettomuus; Pieni (A,B,C)
  • 203 Tieliikenneonnettomuus; Keskisuuri (A,B,C)
  • 204 Tieliikenneonnettomuus; Suuri (A,B)
  • 205 Tieliikenneonnettomuus; eläin osallisena (ei henkilövahinkoja)
  • 206 Tieliikenneonnettomuus maan alla; Pieni
  • 207 Tieliikenneonnettomuus maan alla; Keskisuuri
  • 208 Tieliikenneonnettomuus maan alla; Suuri
  • 210 Raideliikenneonnettomuus; muu
  • 211 Raideliikenneonnettomuus; peltikolari
  • 212 Raideliikenneonnettomuus; Pieni (A,B)
  • 213 Raideliikenneonnettomuus; Keskisuuri (A)
  • 214 Raideliikenneonnettomuus; Suuri (A,B)
  • 215 Raideliikenneonnettomuus; eläin osallisena
  • 216 Raideliikenneonnettomuus maan alla; Pieni
  • 217 Raideliikenneonnettomuus maan alla; Keskisuuri
  • 218 Raideliikenneonnettomuus maan alla; Suuri
  • 220 Vesiliikenneonnettomuus; Muu (A,B)
  • 221 Vesiliikenneonnettomuus; Pieni (A,B)
  • 222 Vesiliikenneonnettomuus; Keskisuuri (A,B)
  • 223 Vesiliikenneonnettomuus; Suuri (A,B)
  • 231 Ilmaliikenneonnettomuus; Pieni (A) 1-4 henkeä
  • 232 Ilmaliikenneonnettomuus; Keskisuuri (A) 5-10 henkeä
  • 233 Ilmaliikenneonnettomuus; Suuri (A) yli kymmenen henkeä
  • 234 Ilmaliikenneonnettomuusvaara; Pieni (B) 1-4 henkeä
  • 235 Ilmaliikenneonnettomuusvaara; Keskisuuri (B) 5-10 henkeä
  • 236 Ilmaliikenneonnettomuusvaara; Suuri (B) yli kymmenen henkeä
  • 271 Maastoliikenneonnettomuus (A,B)
  • 401 Rakennuspalo; Pieni (A,B)
  • 402 Rakennuspalo; Keskisuuri (A,B)
  • 403 Rakennuspalo; Suuri (A,B)
  • 404 Rakennuspalo maan alla; pieni
  • 405 Rakennuspalo maan alla; keskisuuri
  • 406 Rakennuspalo maan alla; suuri
  • 411 Liikennevälinepalo; Pieni
  • 412 Liikennevälinepalo;Keskisuuri
  • 413 Liikennevälinepalo;Suuri
  • 420 savuhavainto/tarkastustehtävä
  • 421 Maastopalo ; Pieni (A,B)
  • 422 Maastopalo ; Keskisuuri (A,B)
  • 423 Maastopalo ; Suuri (A,B)
  • 424 Turvetuotantoaluepalo: pieni
  • 425 Turvetuotantoaluepalo: keskisuuri
  • 426 Turvetuotantoaluepalo: suuri
  • 431 Tulipalo muu ; Pieni (A,B)
  • 432 Tulipalo muu ; Keskisuuri (A,B)
  • 433 Tulipalo muu ; Suuri (A,B)
  • 434 Tulipalo muu, maan alla; pieni
  • 435 Tulipalo muu, maan alla; keskisuuri
  • 436 Tulipalo muu, maan alla; suuri
  • 441 Räjähdys / sortuma; Pieni (A,B)
  • 442 Räjähdys / sortuma; Keskisuuri (A,B)
  • 443 Räjähdys / sortuma; Suuri (A,B)
  • 444 Räjähdys- / sortumavaara (B)
  • 451 Vaarallisen aineen onnettomuus; Pieni (A,B)
  • 452 Vaarallisen aineen onnettomuus; Keskisuuri (A,B)
  • 453 Vaarallisen aineen onnettomuus; Suuri (A)
  • 455 Vaarallisen aineen onnettomuus; vaara
  • 456 Ydinvoimalaitos: varautumistilanne
  • 457 Ydinvoimalaitos: laitoshätätilanne
  • 458 Ydinvoimalaitos: yleishätätilanne
  • 461 Vahingontorjunta; Pieni (B,C,D)
  • 462 Vahingontorjunta; Keskisuuri (B,C,D)
  • 463 Vahingontorjunta; Suuri (B,C,D)
  • 471 Öljyvahinko / ympäristöonnettomuus; maalla, pieni
  • 472 Öljyvahinko / ympäristöonnettomuus; maalla, keskisuuri
  • 473 Öljyvahinko / ympäristöonnettomuus; maalla, suuri
  • 474 Öljyvahinko / ympäristöonnettomuus; vesistössä, pieni
  • 475 Öljyvahinko / ympäristöonnettomuus; vesistössä, keskisuuri
  • 476 Öljyvahinko / ympäristöonnettomuus; vesistössä, suuri
  • 477 Öljyvahinko / ympäristöonnettomuus; vaara
  • 480 Ihmisen pelastaminen; Muu
  • 481 Ihmisen pelastaminen; Etsintä
  • 482 Ihmisen pelastaminen; Avunanto
  • 483 Ihmisen pelastaminen; Vedestä
  • 484 Ihmisen pelastaminen; Pintapelastus
  • 485 Ihmisen pelastaminen; Maastosta
  • 486 Ihmisen pelastaminen; Puristuksista (A,B)
  • 487 Ihmisen pelastaminen; ylhäältä/Alhaalta (B)
  • 490 Onnettomuustilanne maanpäällä (epäselvä tilanne, koodi tarkentuu)
  • 414 Liikennevälinepalo maan alla; pieni
  • 415 Liikennevälinepalo maan alla; keskisuuri
  • 416 Liikennevälinepalo maan alla; suuri
  • 550 Avunanto; muu
  • 551 Avunanto; Virka-apu toiselle viranomaiselle
  • 552 Avunanto; tarkistus tms. tehtävä
  • 553 Avunanto; uhka- / varuillaolotehtävä
  • 554 Avunanto; Tarkistus- / varmistustehtävä
  • 580 Eläintehtävä; muu
  • 581 Eläintehtävä; eläimen pelastaminen (A,B,C)
  • 901 Pelastustoimi poikkeusoloissa

Poliisin tehtäväluokat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • 06 Viranomainen uhattuna (A)
  • 07 Huumerikos
  • 09 Muu hengen ja terveyden suojaan kohdistuva tehtävä
  • 012 Joukkosurma (A)
  • 021 Henkilöön kohdistunut ryöstö
  • 031 Ampuminen (A,B)
  • 032 Puukotus (A,B,C)
  • 033 Tappelu (A,B,C,D)
  • 034 Pahoinpitely; Tekotapa epäselvä (B)
  • 035 Häiriökäyttäytyminen (B,C,D)
  • 038 Kadonnut / karannut henkilö
  • 380 Kadonnut / karannut henkilö; muu syy
  • 381 Kadonnut / karannut henkilö; lapsi
  • 382 Kadonnut / karannut henkilö; vanhus, kehitysvammainen tai sairas
  • 383 Kadonnut / karannut henkilö; Otettu huostaan muistamaton tms.
  • 386 Kadonnut / karannut henkilö; maastoon tai taajamaan eksynyt
  • 039 Yksilön suojaan kohdistuva tehtävä
  • 040 Siveellisyysrikos
  • 041 Itsensäpaljastaja
  • 042 Lapsen seksuaalinen riisto
  • 043 Raiskaus
  • 050 Pommiuhkaus; Muu
  • 051 Pommiuhkaus; Julkinen laitos tai diplomaattisuojaa nauttiva
  • 052 Pommiuhkaus; Kulkuneuvo
  • 066 Viranomainen uhattuna
  • 080 Kaappaus (A)
  • 081 Henkilön kaappaus
  • 082 Ilma-aluksen kaappaus
  • 083 Muun kulkuneuvon kaappaus
  • 090 Muu henkeä uhkaava tilanne
  • 100 Hälytys , hälytys laitteista
  • 102 Huolto
  • 110 Murto
  • 111 Asuntomurto
  • 112 Kellarimurto
  • 113 Liike ,varasto, kioski, toimisto tms.
  • 241 Epäilty; Rattijuoppo
  • 360 Kotihälytys
  • 361 Perheväkivaltaa
  • 362 Päihtynyt häiriöksi
  • 363 Häiritsevä meteli tms.
  • 370 Kuollut henkilö
  • 510 Henkilöhaku, kotietsintä
  • 511 Etsintäkuulutetun etsintä
  • 512 Nouto kuulusteluun
  • 513 Haasteen tiedoksianto
  • 514 Kotietsintä
  • 520 Vartiointitehtävä

Huom. Lista on vaillinainen ja siinä on virheitä poliisin osalta. Tehtäväluokat eivät ole julkista tietoa.lähde?

Sosiaalitoimen tehtäväluokat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • 80 Sosiaalitehtävä; muu
  • 81 Kriisiapu
  • 811 Kriisiapu; debriefing
  • 812 Kriisiapu; Rikoksen uhriksi joutuminen, myös juridisen tuen tarve
  • 813 Kriisiapu; evakuointi, äkillinen tilapäismajoituksen tarve onnettomuuden vuoksi

X: Ei kuljetusta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • X-0 Tekninen este
  • X-1 Menehtynyt
  • X-2 Terveydentila määritetty, ohjattu poliisin suojaan
  • X-3 Pyydetty kohteeseen muuta apua
  • X-4 Muu kuljetus
  • X-5 Ei tarvetta, terveydentila määritetty
  • X-6 Potilas kieltäytyi
  • X-7 Potilasta ei löydy
  • X-8 Potilas hoidettu kohteessa
  • X-9 Tehtävä peruutettu

Kiireellisyysluokat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kiireellisyysluokkia on neljä: A, B, C ja D. A on kiireellisyysluokista kiireellisin ja D kiirellisyysluokan tehtävää voidaan taas tarvittaessa jonotuttaa.

Kirjainlyhenteistä käytetään nimiä: A=Aarne/Aatami, B=Bertta, C=Celsius ja D=Daavid/Dave.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Teuvo Arvola: Ensihoito II 112 hätäkeskuslaitoksen tehtäväluokat. SAKTA 2004. Auranmaan ambulanssi Oy.