Luettelo epätavallisista maantieteellisistä nimistä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo epätavallisista maantieteellisistä nimistä.

Pitkät paikannimet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lyhyet paikannimet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Aa, kylä Virossa
  • Aa, joki Latviassa, toinen nimi Lielupe
  • Ae, Skotlanti
  • As, Belgia
  • , Tšekki
  • Ay, kunta Ranskassa
  • Bo, Sierra Leone
  • , kunta Ranskassa
  • By, kunta Ranskassa
  • Ed, Ruotsi
  • Eu, kunta Ranskassa
  • Fa, kunta Ranskassa
  • Gy, kunta Ranskassa
  • Ho, Ghana
  • Ig, Slovenia
  • Ii, kunta Suomessa
  • Ip, kunta Romaniassa
  • Ob, joki Venäjällä
  • Of, Turkki
  • , kunta Ranskassa
  • Oz, kunta Ranskassa
  • Po, joki italiassa
  • Py, kunta Ranskassa
  • Ri, kunta Ranskassa
  • Ry, kunta Ranskassa
  • Sy, kunta Ranskassa
  • Ur, kunta Ranskassa
  • Us, kunta Ranskassa
  • Uz, kunta Ranskassa
  • Y, Alaska
  • Y, kunta Ranskassa
  • Yb, kylä ja maalaiskunta Komin tasavallan Syktyvdinin piirissä Venäjällä
  • Å, kylä Moskenesin kunnassa, Lofooteilla

Paikannimet, joissa esiintyy numeroita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tunnettujen paikkojen kanssa samannimiset paikat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Paikkoja, joiden nimi muistuttaa toisesta, tunnetummasta paikasta. Osassa tapauksista yhteys on todellinen, osassa sattumaa.

Seksuaalisuuteen viittaavat sanat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Paikkakuntia, joiden nimi voi muistuttaa seksuaalisuuteen viittaavasta sanasta. Joskus viittaus voi olla todellinen, joskus homonyymi. Joskus nimen alkuperäinen merkitys ei ole ilman erityistietämystä suoraan pääteltävissä. Joskus nimet ovat muodoltaan alatyylisiä, joskus yleiskielen mukaisia.

Suomessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Puokiolta on 26 kilometriä Nalkkiin.
Tienviitta Kiimankulmalle

Alatyyliset sanat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alatyylisiä sanoja muista aihepiireistä kuin seksuaalisuudesta esiintyy myös paikannimissä.

Alatyylisten sanojen homonyymit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peräsuolijoentie.
Fucking.

Paikkakuntia, joiden nimi voi muistuttaa saman kielen tai jonkin muun kielen alatyylisestä sanasta. Todellista yhteyttä nimen ja alatyylisen sanan välillä ei yleensä ole.

Suomessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kökkö.
Ensimmäinen savu
Tatti
Pöljä

Suomessa tai suomenkielisiä nimiä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. History of Lake Chargoggagoggmanchauggagoggchaubunagungamaugg (Alkuperäinen julkaisu Webster TIMES Centennial Anniversary Issue, 1859-1959) 2001. OldeWebster. Viitattu 10. heinäkuuta 2007. (englanniksi)
  2. Geographic Names Information System Feature Detail Report U.S. Geological Survey. Viitattu 10. heinäkuuta 2007. (englanniksi)
  3. http://www.centralhawkesbay.co.nz/discover_porangahau.shtml
  4. U.S. Geological Survey Geographic Names Information System: Six, West Virginia
  5. Kansalaisen karttapaikka Viitattu 14.6.2009
  6. Kansalaisen karttapaikka Viitattu 14.6.2009
  7. Kansalaisen karttapaikka Viitattu 14.6.2009
  8. Kansalaisen karttapaikka Viitattu 14.6.2009
  9. Kansalaisen karttapaikka Viitattu 14.6.2009
  10. Kansalaisen karttapaikka Viitattu 14.6.2009
  11. Kansalaisen karttapaikka Viitattu 4.2.2012
  12. Wayback Machine web.archive.org. 18.4.2019. Viitattu 21.7.2021.
  13. Pietarsaaren Lontoon kaupunginosan katuja kunnostetaan jakobstad.fi. 4.4.2019. Viitattu 2.8.2020.
  14. Kansalaisen karttapaikka Viitattu 14.6.2009
  15. Pientaloasutusta Loimaalla www.finna.fi. Viitattu 21.7.2021.
  16. Loimaa-Seura - Paikallisen perinteen vaaliminen - 2008 www.loimaaseura.fi. Viitattu 21.7.2021. (englanniksi)
  17. Kansalaisen karttapaikka Viitattu 14.6.2009
  18. Masku Varsinais-Suomen liitto. Viitattu 14.6.2009.
  19. Kansalaisen karttapaikka Viitattu 14.6.2009
  20. http://www.leminkirjava.fi/2010/12/turunkyla-tunnetaan-suomen-turussakin/
  21. Kansalaisen karttapaikka Viitattu 14.6.2009
  22. Hulluna Humppilaan humppila.fi. Viitattu 4. kesäkuuta 2007.
  23. a b Kansalaisen karttapaikka
  24. a b c d e f g Alisa ja Susanna heittivät astetta irstaamman road tripin Suomessa – reitillä muun muassa Hevonperse ja Terskanperä: "Ei tätä tarvinnut miettiä kahta kertaa" mtvuutiset.fi. Viitattu 24.4.2021.
  25. Google Maps google.fi. Viitattu 23.6.2016.
  26. Kuntatiedon keskus: Julkaisija=Kunnat.net Kuntavisa kuntavisa.kunnat.net. Viitattu 15. maaliskuuta 2008.
  27. Kansalaisen karttapaikka
  28. Kansalaisen karttapaikka
  29. Koulun Kartasto, Otava 1986, ISBN 951-1-06484-3
  30. Kansalaisen karttapaikka
  31. Maanmittauslaitos: Karttapaikka Kansalaisen karttapaikka. Viitattu 2. lokakuuta 2008.
  32. a b c d e Kansalaisen karttapaikkaViitattu 14.6.2009.
  33. [1]
  34. Kansalaisen karttapaikka
  35. Terska, Siikalatva (sijainti maastokartalla) Karttapaikka. Helsinki: Maanmittauslaitos. Viitattu 24.4.2021.
  36. Siikalatvan jätevesien yhteiskäsittely
  37. Haja-asutusalueen tiehakemisto 1997. Heinolan kaupungin Tekninen palvelukeskus. Viitattu 9. heinäkuuta 2007.
  38. Maanmittauslaitos: Karttapaikka Kansalaisen karttapaikka. Viitattu 16. syyskuuta 2007.
  39. Kansalaisen karttapaikka
  40. Maanmittauslaitos: Karttapaikka Kansalaisen karttapaikka. Viitattu 2. lokakuuta 2008.
  41. Vittula.se
  42. Maanmittauslaitos: Karttapaikka Kansalaisen karttapaikka. Viitattu 16.4.2008.
  43. a b c Kansalaisen karttapaikka Viitattu 14.6.2009
  44. Juha Puranen: Oulujärven käyntisatamat palvelutietoineen Kajaanin purjehtijat. Viitattu 21.11.2008.
  45. Venelaiturit www.kristinestad.fi. Viitattu 21.7.2021.
  46. Syrjälä, Hanna: Hevonkack ei ole enää nimensä veroinen. Turun Sanomat 21.7.2001.
  47. Hevonperseenmutka kansalaisen.karttapaikka.fi. Viitattu 2.10.2008.
  48. Kansalaisen Karttapaikka kansalaisen.karttapaikka.fi. Viitattu 27.2.2008.
  49. Paikkatietoikkuna paikkatietoikkuna.fi.
  50. IS rantautui Kaninpaskaan: ”Kukaan ei tiedä sitä saarta” is.fi. Viitattu 24.4.2021.
  51. Wääri, Keijo: Koiranperse vai Hevosenpierettäjämäki?. Ypäjäläinen, 2014, nro 4, s. 8. Ypäjä: Ypäjän kunta. Artikkelin verkkoversio (pdf) Viitattu 11.3.2016.
  52. http://www.karstula.fi/wwwkarstula/osoitekartta/hajaval.htm
  53. Kansalaisen karttapaikka (Kartan haku paikannimellä:Paskolampi) MML:n kartta-aineisto. Maanmittauslaitos. Viitattu 20.7.2009.
  54. Kansalaisen karttapaikka (Kartta kohdistettuna Persehuokoseen) MML:n kartta-aineisto. Maanmittauslaitos. Viitattu 25.2.2008.
  55. Kansalaisen Karttapaikka / Maanmittauslaitos. ETRS-TM35FIN -tasokoordinaatit N 6910264 E 534384
  56. Kansalaisen Karttapaikka / Maanmittauslaitos. ETRS-TM35FIN -tasokoordinaatit N 6910440 E 534433
  57. Kansalaisen Karttapaikka / Maanmittauslaitos. ETRS-TM35FIN -tasokoordinaatit N 6910525 E 533745
  58. Kansalaisen Karttapaikka kansalaisen.karttapaikka.fi. Viitattu 14.6.2009.
  59. Kansalaisen Karttapaikka kansalaisen.karttapaikka.fi. Viitattu 27.4.2008.
  60. Kansalaisen Karttapaikka kansalaisen.karttapaikka.fi. Viitattu 27.2.2008.
  61. Kaupungin paras 2002 (Turku) (Asuntoalueen nimi) City-lehti. Viitattu 10. heinäkuuta 2007.
  62. Kansalaisen karttapaikka Viitattu 14.6.2009
  63. Maanmittauslaitos: Karttapaikka Kansalaisen karttapaikka. Viitattu 16. syyskuuta 2007.
  64. Persveto g. Persveto g.. Viitattu 3.7.2019. fi-US
  65. escale.minedu.gob.pe - UGEL map of the Chumbivilcas Province (Cusco Region)
  66. Google Maps google.fi.
  67. Iinattijärvi Pudasjärven kaupunki. Viitattu 18.7.2012.
  68. Kansalaisen Karttapaikka kansalaisen.karttapaikka.fi. Viitattu 16.4.2008.
  69. Kartan haku Kansalaisen Karttapaikka. Viitattu 13.11.2008.
  70. Koivula, Jukka: Kuolema uhkaa Kuolemaa. Maaseudun Tulevaisuus, 25.2.2016. Artikkelin verkkoversio Viitattu 13.4.2017.
  71. Hirviensotkemalampi (sijainti maastokartalla) Karttapaikka. Helsinki: Maanmittauslaitos. Viitattu 14.4.2020.
  72. Alanen, Timo: Someron ja Tammelan vanhin asutusnimistö. Nimistön vakiintumisen aika, s. 221-223. Somero: Amanita, 2004. ISBN 952-5330-14-1.
  73. Jalanluiskahtamavaara (sijainti maastokartalla) Karttapaikka. Helsinki: Maanmittauslaitos. Viitattu 14.4.2020.
  74. kansalaisen.karttapaikka.fi − Jumalankiitos, Lappajärvi (12.3.2015)
  75. Kärpänen (sijainti maastokartalla) Karttapaikka. Helsinki: Maanmittauslaitos. Viitattu 14.4.2020.
  76. Kärpänen (sijainti maastokartalla) Karttapaikka. Helsinki: Maanmittauslaitos. Viitattu 14.4.2020.
  77. Kökkön lomamökit ja leirintäalue Kökkön lomamökit. Viitattu 21.6.2009.
  78. [2]
  79. Mustalaissuo Mustalaissuo. Viitattu 3.7.2019. fi-US
  80. Mustalaissuo Mustalaissuo. Viitattu 3.7.2019. fi-US
  81. Mustalaissuo Mustalaissuo. Viitattu 3.7.2019. fi-US
  82. Google Maps Google Maps. Viitattu 3.7.2019. fi-US
  83. Mustalaissuo Mustalaissuo. Viitattu 3.7.2019. fi-US
  84. Kansalaisen Karttapaikka kansalaisen.karttapaikka.fi. Viitattu 17.9.2010.
  85. Naurua Naurua. Viitattu 3.7.2019. fi-US
  86. Kansalaisen Karttapaikka kansalaisen.karttapaikka.fi. Viitattu 27.2.2008.
  87. Kansalaisen Karttapaikka kansalaisen.karttapaikka.fi. Viitattu 29.3.2016.
  88. Kansalaisen Karttapaikka kansalaisen.karttapaikka.fi. Viitattu 29.3.2016.
  89. Kansalaisen Karttapaikka kansalaisen.karttapaikka.fi. Viitattu 27.2.2008.
  90. Kansalaisen karttapaikka Maanmittauslaitos. Viitattu 17.5.2012.
  91. Kansalaisen Karttapaikka kansalaisen.karttapaikka.fi. Viitattu 14.6.2009.
  92. Puujalkala (sijainti maastokartalla) Karttapaikka. Helsinki: Maanmittauslaitos. Viitattu 14.4.2020.
  93. Kansalaisen Karttapaikka kansalaisen.karttapaikka.fi. Viitattu 14.6.2009.
  94. Kansalaisen Karttapaikka kansalaisen.karttapaikka.fi. Viitattu 14.6.2009.
  95. Raamattu, Lapua Kansalaisen Karttapaikka. Viitattu 17.7.2012.
  96. Kansalaisen Karttapaikka Maanmittauslaitos. Viitattu 19.12.2009.
  97. Sikakylä Kansalaisen karttapaikka. Maanmittauslaitos. Viitattu 23.4.2010.
  98. Sorkka Kansalaisen karttapaikka. Maanmittauslaitos. Viitattu 22.3.2013.
  99. Kansalaisen Karttapaikka Maanmittauslaitos. Viitattu 6.5.2009.
  100. Kansalaisen karttapaikka Maanmittauslaitos. Viitattu 10. heinäkuuta 2007. (suomeksi)
  101. Numeroleimat 600-699 Numeroleimat maalaiskirjenkantolinjoineen 1-6809. Masan merkki. Viitattu 6.5.2009.
  102. Kansalaisen Karttapaikka kansalaisen.karttapaikka.fi. Viitattu 29.3.2016.
  103. Kansalaisen Karttapaikka Maanmittauslaitos. Viitattu 11.7.2015.
  104. Kansalaisen Karttapaikka kansalaisen.karttapaikka.fi. Viitattu 29.3.2016.
  105. http://igs.kirjastot.fi/iGS/kysymykset/haku.aspx?word=Paikannimet
  106. a b Απογραφή Πληθυσμού - Κατοικιών 2011. Väestönlaskennan tulokset (XLS) 2011. The Hellenic Statistical Authority (Kreikan tilastokeskus ELSTAT). Viitattu 1.9.2014. (kreikaksi)

Kirjallisuutta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Halonen, Jari ym.: Homeperseensuo ja muita matkailukohteita. Helsinki: Johnny Kniga, 2003. ISBN 978-951-0-28279-3.
  • Heikkilä, Tapio (kuvat) & Halonen, Johanna (teksti): Meteli seis. Helsinki: Kustantajat Sarmala: Rakennusalan kustantajat, 2000. ISBN 951-664-057-5. Valokuvakirja erikoisista tienviitoista Suomessa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]