Luettelo eniten valmistetuista lentokoneista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo eniten valmistetuista lentokoneista. Listalla on mukana kaikki lentokonetyypit, joita on valmistettu yli 5 000 kappaletta.

Yli 10 000 lentokonetta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Lukumäärä Maa Muuta
Neuvostoliitto Polikarpov Po-2 40 000+ Neuvostoliitto
Neuvostoliitto Iljušin Il-2 36 163 Neuvostoliitto
Yhdysvallat Cessna 172 44 000+ Yhdysvallat Edelleen tuotannossa
Saksa Messerschmitt Bf 109 35 000 Saksa
Yhdysvallat Cessna 182 25 000+ Yhdysvallat
Yhdistynyt kuningaskunta Supermarine Spitfire 24 351 Englanti
Yhdysvallat Cessna 150 23 954 Yhdysvallat
Saksa Focke-Wulf Fw 190 20 000+ Saksa
Yhdysvallat Piper J-3 19 073 Yhdysvallat
Yhdysvallat B-24 Liberator 18 482 Yhdysvallat Valmistetuin pommikone
Neuvostoliitto/Puola/Kiina Antonov An-2 18 000 Neuvostoliitto, Kiinan kansantasavalta ja Puola Edelleen tuotannossa (Kiina)
Yhdysvallat Beechcraft Bonanza 17 200 Yhdysvallat Edelleen tuotannossa
Neuvostoliitto Mil Mi-8 17 000 Neuvostoliitto Tuotetuin helikopteri. Edelleen tuotannossa.
Neuvostoliitto Jakovlev Jak-9 16 769 Neuvostoliitto
Yhdysvallat P-51 Mustang 15 875 Yhdysvallat
Yhdysvallat P-47 Thunderbolt 15 686 Yhdysvallat
Yhdysvallat T-6 Texan 15 495 Yhdysvallat
Saksa Junkers Ju 88 15 000 Saksa
Saksa Messerschmitt Bf 110 15 000 Saksa
Yhdistynyt kuningaskunta Hawker Hurricane 14 000 Englanti
Yhdysvallat Curtiss P-40 13 738 Yhdysvallat
Yhdysvallat Douglas DC-3 13 140 Yhdysvallat Lisenssituotantoa myös Japanissa ja Neuvostoliitossa.
Yhdysvallat B-17 Flying Fortress 12 731 Yhdysvallat
Yhdysvallat F4U Corsair 12 571 Yhdysvallat
Yhdysvallat F6F Hellcat 12 275 Yhdysvallat
Neuvostoliitto Mikojan-Gurevitš MiG-15 12 000 Neuvostoliitto Tuotetuin suihkuhävittäjä
Yhdistynyt kuningaskunta Vickers Wellington 11 461 Englanti
Neuvostoliitto Petljakov Pe-2 11 427 Neuvostoliitto
Yhdistynyt kuningaskunta Avro Anson 11 029 Englanti
Neuvostoliitto/Kiina Mikojan-Gurevitš MiG-21 11 000+ Neuvostoliitto
Japani A6M Zero 11 000 Japani
Yhdysvallat UH-1 Iroquois 10 392 Yhdysvallat Edelleen tuotannossa.
Yhdysvallat B-25 Mitchell 10 131 Yhdysvallat
Neuvostoliitto/Kiina Mikojan-Gurevitš MiG-17 10 000 Neuvostoliitto, Kiinan kansantasavalta

5 000 – 10 000 lentokonetta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Lukumäärä Maa Muuta
Yhdysvallat P-38 Lightning 9 942 Yhdysvallat
Neuvostoliitto Lavotškin La-5 9 920 Neuvostoliitto
Yhdysvallat F-86 Sabre/FJ Fury 9 860 Yhdysvallat
Yhdysvallat Avenger 9 837 Yhdysvallat
Yhdysvallat P-39 Airacobra 9 584 Yhdysvallat
Neuvostoliitto Polikarpov I-16 9 450 Neuvostoliitto
Yhdysvallat Piper PA-18 9 000 Yhdysvallat
Yhdysvallat Beechcraft Model 18 9 000 Yhdysvallat
Neuvostoliitto Jakovlev Jak-18 9 000 Neuvostoliitto
Neuvostoliitto Jakovlev Jak-1 8 720 Neuvostoliitto
Neuvostoliitto/Kiina Mikojan-Gurevitš MiG-19 8 500 Neuvostoliitto, Kiinan kansantasavalta
Ranska SPAD S.XIII 8 472 Ranska
Yhdysvallat Bell 206 Jetranger 8 460 Yhdysvallat
Yhdistynyt kuningaskunta Avro 504 8 340 Englanti
Yhdysvallat Cessna 206 7 783 Yhdysvallat
Yhdistynyt kuningaskunta de Havilland Mosquito 7 781 Englanti
Yhdysvallat F4F Wildcat 7 722 Yhdysvallat
Yhdysvallat Cessna 152 7 584 Yhdysvallat
Yhdysvallat F-84 Thunderjet 7 524 Yhdysvallat
Yhdysvallat Douglas DB-7 7 478 Yhdysvallat
Yhdistynyt kuningaskunta Avro Lancaster 7 377 Englanti
Saksa Heinkel He 111 7 300 Saksa
Neuvostoliitto/Puola Mil Mi-2 7 200 Neuvostoliitto, Puola
Yhdistynyt kuningaskunta de Havilland Tiger Moth 7 105 Englanti
Yhdysvallat Cessna 140 7 000+ Yhdysvallat
Yhdysvallat Curtiss JN-4 6 813 Yhdysvallat
Neuvostoliitto Tupolev SB-2 6 656 Neuvostoliitto
Neuvostoliitto Polikarpov I-15 6 519 Neuvostoliitto
Neuvostoliitto Jakovlev Jak-7 6 399 Neuvostoliitto
Neuvostoliitto LaGG-3 6 258 Neuvostoliitto
Neuvostoliitto Iljušin Il-10 6 226 Neuvostoliitto
Yhdysvallat Cessna 180 6 193 Yhdysvallat
Yhdistynyt kuningaskunta Handley Page Halifax 6 176 Englanti
Yhdysvallat Beechcraft King Air 6 000 Yhdysvallat
Yhdistynyt kuningaskunta Sopwith 1½ Strutter 6 000 Englanti
Saksa Junkers Ju 87 6 000 Saksa
Yhdistynyt kuningaskunta Bristol Beaufighter 5 928 Englanti
Japani Nakajima Ki-43 5 919 Japani
Neuvostoliitto Lavotškin La-7 5 753 Neuvostoliitto
Yhdistynyt kuningaskunta Sopwith Camel 5 500 Englanti
Ranska Breguet 14 5 500 Ranska
Japani Yokosuka K5Y 5 500 Japani
Yhdysvallat Cessna AT-17 5 422 Yhdysvallat
Yhdistynyt kuningaskunta Bristol F.2 Fighter 5 329 Englanti
Yhdysvallat B-26 Marauder 5 288 Yhdysvallat
Yhdysvallat Boeing 737 5 242 Yhdysvallat Tuotetuin suihkumatkustajakone. Edelleen tuotannossa.
Yhdistynyt kuningaskunta S.E.5 5 205 Englanti
Neuvostoliitto Iljušin Il-4 5 200 Neuvostoliitto
Yhdysvallat F-4 Phantom II 5 195 Yhdysvallat
Neuvostoliitto Mikojan-Gurevitš MiG-23 5 047 Neuvostoliitto
Yhdysvallat Cessna 170 5 000+ Yhdysvallat
Neuvostoliitto Jakovlev Jak-12 5 000 Neuvostoliitto

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]