Luettelo automerkeistä

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Luettelo automerkeistä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nykyiset henkilöautomerkit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä on osajoukko nykyisistä automerkeistä tai -valmistajista.

Kuorma-automerkit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kadonneet ja harvinaiset automerkit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Konsernit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • AvtoVAZ-konserni: Lada, Niva, VAZ
  • BAIC Group tytäryhtiöineen ja yhteisyrityksineen: BAIC, Beiqi, Changhe, Changhe-Suzuki, Foton, Huansu, Hyundai, Jeep, Mercedes-Benz, Senova, Suzuki, Weiwang[3][5]
  • BMW-konserni: BMW, Mini, Rolls-Royce
  • Brilliance China Automotive tytäryhtiöineen ja yhteisyrityksineen: BMW, Brilliance, Huasong ja Jinbei[2]
  • China Changan Automobile Group tytäryhtiöineen ja yhteisyrityksineen: Changan, Hafei, Ford, Mazda, Volvo, Suzuki ja Landwind[6][3]
  • China FAW Group tytäryhtiöineen ja yhteisyrityksineen: Audi, Besturn, FAW, Haima, Hongqi, Jiefang, Mazda, Toyota, Volkswagen
  • Daimler AG: Maybach, Mercedes-Benz, Smart
  • Dongfeng Motor Corporation tytäryhtiöineen ja yhteisyrityksineen (mm. Donfeng Honda, Donfeng Nissan, Donfeng PSA, Dongfeng Renault, Donfeng Yueda Kia, Dongfeng Yulon, Dongvo (Hangzhou) Truck Company): Citroën, Donfeng, Honda, Infiniti, Kia, Luxgen, Nissan, Peugeot, Renault, UD, Venucia[3]
  • Fiat-konserni: Alfa Romeo, Chrysler, Ferrari, Fiat, Iveco, Lancia, Maserat
  • Ford Motor Company: Ford, Lincoln, Mazda
  • GAZ-konserni: GAZ, Gazel, Sobol, Volga
  • General Motors: Buick, Cadillac, Chevrolet, Daewoo, GMC, Holden, Opel, Vauxhall
  • Hyundai-konserni: Hyundai, Kia
  • PSA-konserni: Peugeot, Citroën
  • Saab-Spyker-konserni: Saab, Spyker
  • SAIC Motor tytäryhtiöineen ja yhteisyrityksineen: Bao Jun, Buick, Cadillac, Chervolet, Hong Yan, Iveco, Lu ling, Maxus, MG, Roewe, Skoda, Sunwin, Volkswagen, ja Yue Jin[7]
  • Toyota-konserni: Toyota, Daihatsu, Hino, Lexus
  • Volkswagen-konserni: Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Man, Porsche, Scania, Seat, Škoda, Suzuki, Volkswagen

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b FAW Sold 2,843,900 Vehicles in 2015 5.1.2016. faw.com. Viitattu 12.3.2016. (englanniksi)
  2. a b c d Brilliance Auto, Huachen Group (Brilliance Auton automerkit) chinaautoweb.com. Viitattu 23.3.2016. (englanniksi)
  3. a b c d e f g Best-selling New Cars in January 2016 (Kiinan myydyimmät henkilöautomallit 1/2016) 2/2016. chinaautoweb.com. Viitattu 12.3.2016. (englanniksi)
  4. a b Great Wall Motor (Great Wall Motorin automerkit) chinaautoweb.com. Viitattu 19.3.2016. (englanniksi)
  5. Beijing Auto (BAIC, Beiqi) (Beijing Auton automerkkejä) chinaautoweb.com. Viitattu 18.3.2016. (englanniksi)
  6. Changan Auto (Chana Auto) (Changan Automobilen automerkkejä) chinaautoweb.com. Viitattu 18.3.2016. (englanniksi)
  7. Brand Hall (linkkisivun kaksi viimeistä välilehteä) SAIC Motor, saicmotor.com. Viitattu 11.3.2016. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]