Luettelo Yukonin kunnista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kuntien sijainti Yukonissa

Luettelo Yukonin kunnista kattaa Kanadan territorion Yukonin kunnat. Kuntia on territoriossa vain kahdeksan,[1] sillä territorio ei jakaudu paikallishallintoalueisiin. Asutuskeskus saa perustaa oman kuntansa, mikäli katsoo siihen tarvetta. Kunnallishallinto rajoittuu asutuskeskusen lähialueelle, ja kunta on vastuussa alueensa tiestöstä ja muusta infastruktuurista, maankäytöstä, terveydenhuollosta ja yleisestä turvallisuudesta.[2]

Territorion pääkaupunki Whitehorse on nykyään Yukonin ainoa kaupunki. Dawson City on pienentyessään menettänyt kaupunginoikeutensa, mutta saa pitää city-nimitystä kunnan nimessä.[2]

Yukonissa on useita asutuskeskuksia ja intiaanireservaatteja joilla ei ole kunnallishallintoa. Näistä suurin on noin 300 asukkaan Mount Lorne. Territorion hallinto on määritellyt viisi aluetta (engl. Local Advisory Area) joilla se itse järjestää välttämättömät palvelut.[2][3] Alueet ovat Ibex Valley, Carcross, Marsh Lake, Mount Lorne ja Tagish.[4] Alueet on nimetty niiden suurimman keskuksen mukaan.

Luettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Asukasluku
(2011)[3]
Asukasluku
(2006)[3]
Muutos
(%)[3]
Pinta-ala
(km²)[3]
As./km²[3]
Carmacks &&&&&&&&&&&&0503.&&&&00503 &&&&&&&&&&&&0425.&&&&00425 &&&&&&&&&&&&&018.040000018,4 &&&&&&&&&&&&&036.095000036,95 &&&&&&&&&&&&&013.060000013,6
Dawson City &&&&&&&&&&&01319.&&&&001 319 &&&&&&&&&&&01327.&&&&001 327 &&&&&&&&&&&&&0-1.0400000−0,6 &&&&&&&&&&&&&032.045000032,45 &&&&&&&&&&&&&040.070000040,7
Faro &&&&&&&&&&&&0344.&&&&00344 &&&&&&&&&&&&0341.&&&&00341 &&&&&&&&&&&&&&00.09000000,9 &&&&&&&&&&&&0203.0570000203,57 &&&&&&&&&&&&&&01.07000001,7
Haines Junction &&&&&&&&&&&&0593.&&&&00593 &&&&&&&&&&&&0589.&&&&00589 &&&&&&&&&&&&&&00.07000000,7 &&&&&&&&&&&&&034.049000034,49 &&&&&&&&&&&&&017.020000017,2
Mayo &&&&&&&&&&&&0226.&&&&00226 &&&&&&&&&&&&0248.&&&&00248 &&&&&&&&&&&&&0-9.0100000−8,9 &&&&&&&&&&&&&&01.0600001,06 &&&&&&&&&&&&0213.0200000213,2
Teslin &&&&&&&&&&&&0122.&&&&00122 &&&&&&&&&&&&0141.&&&&00141 &&&&&&&&&&&&0-14.0500000−13,5 &&&&&&&&&&&&&&01.09200001,92 &&&&&&&&&&&&&063.060000063,6
Watson Lake &&&&&&&&&&&&0802.&&&&00802 &&&&&&&&&&&&0846.&&&&00846 &&&&&&&&&&&&&0-6.0800000−5,2 &&&&&&&&&&&&&&06.01100006,11 &&&&&&&&&&&&0131.0300000131,3
Whitehorse &&&&&&&&&&023276.&&&&0023 276 &&&&&&&&&&020461.&&&&0020 461 &&&&&&&&&&&&&013.080000013,8 &&&&&&&&&&&&0416.0540000416,54 &&&&&&&&&&&&&055.090000055,9

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. List of municipalities - Yukon Canada Revenue Agency. Viitattu 21.8.2014. (englanniksi)
  2. a b c Municipal Act (pdf) Government of Yukon. Viitattu 21.8.2014. (englanniksi)
  3. a b c d e f Population and dwelling counts, for Canada, provinces and territories, and census subdivisions (municipalities), 2011 and 2006 censuses Statistics Canada. Viitattu 21.8.2014. (englanniksi)
  4. Yukon Communities Government of Yukon. Viitattu 21.8.2014. (englanniksi)