Luettelo Yhdysvaltain puolustushaarakomentajien neuvoston puheenjohtajista

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Yhdysvaltain puolustushaarakomentajien neuvoston puheenjohtajista (engl. Chairman of the Joint Chiefs of Staff) joka on Yhdysvaltain asevoimien pääesikunnan puheenjohtaja.

Luettelo puheenjohtajista[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Järjestys Komentaja Virka-aika Puolustusministeri Presidentti
1. William Leahy cropped.jpg laivastoamiraali
William D. Leahy
USN
20. heinäkuuta 1942 - 21. maaliskuuta 1949 Henry L. Stimson, Robert P. Patterson, Kenneth C. Royall, Frank Knox, James Forrestal Franklin D. Roosevelt
Harry S. Truman
2. General of the Army Omar Bradley.jpg armeijakenraali
Omar Bradley
USA
19.elokuuta 1949- 15.elokuuta 1953 Louis A. Johnson
George C. Marshall
Robert A. Lovett
Charles Erwin Wilson
Harry S. Truman
Dwight D. Eisenhower
3. ADM Arthur Radford.JPG amiraali
Arthur W. Radford
USN
15. elokuuta 1953- 15.elokuuta 1957 Charles Erwin Wilson Dwight D. Eisenhower
4. Nathan Twining 02.jpg kenraali
Nathan Farragut Twining
USAF
15. elokuuta 1957- 30. syyskuuta 1960 Charles Erwin Wilson
Neil H. McElroy
Thomas S. Gates
Dwight D. Eisenhower
5. Lyman L. Lemnitzer.jpg kenraali
Lyman Lemnitzer
USA
1. lokakuuta 1960 - 30. syyskuuta 1962 Thomas S. Gates
Robert S. McNamara
Dwight D. Eisenhower
John F. Kennedy
6. Maxwell D Taylor official portrait.jpg kenraali
Maxwell D. Taylor
USA
1. lokakuuta 1962 - 1. heinäkuuta 1964 Robert S. McNamara John F. Kennedy
Lyndon B. Johnson
7. Earle Wheeler official photo.JPEG kenraali
Earle Wheeler
USA
3.heinäkuuta 1964- 2. heinäkuuta 1970 Robert S. McNamara
Clark M. Clifford
Melvin R. Laird
Lyndon B. Johnson
Richard Nixon
8. ADM Thomas Moorer.JPG amiraali
Thomas H. Moorer
USA
2. heinäkuuta 1970 - 1.heinäkuuta 1974 Melvin R. Laird
Elliot Richardson
James R. Schlesinger
Richard Nixon
9. GEN George Brown.JPG kenraali
George S. Brown
USAF
1. heinäkuuta 1974- 20. kesäkuuta 1978 James R. Schlesinger
Donald Rumsfeld
Harold Brown
Richard Nixon
Gerald Ford
Jimmy Carter
10. David C Jones official portrait.jpg kenraali
David C. Jones
USAF
21.kesäkuuta 1978- 18. kesäkuuta 1982 Harold Brown
Caspar Weinberger
Jimmy Carter
Ronald Reagan
11. Gen John Vessey Jr.JPG kenraali
John William Vessey, Jr
USA
18. kesäkuuta 1982- 30. syyskuuta 1985 Caspar Weinberger Ronald Reagan
12. Adm William Crowe Jr.JPG amiraali
William J. Crowe, Jr.
USN
1. lokakuuta 1985- 30. syyskuuta 1989 Caspar Weinberger
Frank Carlucci
Dick Cheney
Ronald Reagan
George H. W. Bush
13. GEN Colin Powell.JPG kenraali
Colin Powell
USA
1. lokakuuta 1989 - 30.syyskuuta 1993 Dick Cheney
Les Aspin
George H. W. Bush
Bill Clinton
14. General John Shalikashvili military portrait, 1993.JPEG kenraali
John Shalikashvili
USA
25.lokakuuta 1993- 30.syyskuuta 1997 Les Aspin
William Perry
William Cohen
Bill Clinton
15. General Henry Shelton, official portrait 2.jpg kenraali
Hugh Shelton
USA
1. lokakuuta 1997- 30.syyskuuta 2001 William Cohen
Donald Rumsfeld
Bill Clinton
George W. Bush
16. Richard Myers official portrait.jpg kenraali
Richard Myers
USAF
1.lokakuuta 2001- 30.syyskuuta 2005 Donald Rumsfeld George W. Bush
17. Peter Pace official portrait.jpg kenraali
Peter Pace
USMC
1. lokakuuta 2005- 30. syyskuuta 2007 Donald Rumsfeld
Robert Gates
George W. Bush
18. Michael Mullen, CJCS, official photo portrait, 2007.jpg amiraali
Michael Mullen
USN
1. lokakuuta 2007- 30.syyskuuta 2011 Robert Gates
Leon Panetta
George W. Bush
Barack Obama
19. General Martin E. Dempsey, CJCS, official portrait 2012.jpg kenraali
Martin Dempsey
USA
1. lokakuuta 2011- 25 syyskuuta 2015 Leon Panetta
Chuck Hagel
Ashton Carter
Barack Obama
20. Dunford CJCS.JPG kenraali
Joseph Dunford
USMC
1. lokakuuta 2015- virassa Ashton Carter
James Mattis
Barack Obama
Donald Trump