Luettelo Yhdysvaltain nykyisistä kuvernööreistä

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Yhdysvaltain osavaltioiden ja territorioiden nykyisistä kuvernööreistä.


Yhdysvaltain osavaltioiden kuvernöörien puoluetausta
  Demokraatti
  Edistyspuolue
  Republikaani


Osavaltioiden kuvernöörit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Osavaltio Kuvernööri Virkakausi Puoluekanta
Seal of the Governor of Alabama.svg Alabama Portrait-Governor-Kay-Ivey (cropped).jpg Ivey, KayKay Ivey 2017 2023   Republikaani
State Seal of Alaska.svg Alaska Mike Dunleavy official photo (cropped).jpg Mike Dunleavy 2018 2022   Republikaani
Arizona-StateSeal.svg Arizona DougDucey (cropped).jpg Ducey, DougDoug Ducey 2015 2023 (virkakausi päättyy)   Republikaani
Seal of Arkansas.svg Arkansas Asa Hutchinson.jpg Hutchinson, AsaAsa Hutchinson 2015 2023   Republikaani
California-StateSeal.svg Kalifornia Gavin Newsom official photo (cropped 2).jpg Newsom, GavinGavin Newsom 2019 2023   Demokraatti
Colorado-StateSeal.svg Colorado Jared Polis official photo (cropped).jpg Polis, JaredJared Polis 2019 2023   Demokraatti
Seal of the Governor of Connecticut.svg Connecticut Governor Ned Lamont of Connecticut, official portrait (cropped).jpg Lamont, NedNed Lamont 2019 2023   Demokraatti
Delaware-StateSeal.svg Delaware John C. Carney Jr. official portrait 112th Congress (cropped).jpg John Carney 2017 2021   Demokraatti
Seal of Florida.svg Florida Ron DeSantis, Official Portrait, 113th Congress.jpg DeSantis, RonRon DeSantis 2019 2023   Republikaani
Seal of Georgia.svg Georgia David Perdue and Brian Kemp (cropped).jpg Kemp, BrianBrian Kemp 2019 2023   Republikaani
Seal of the State of Hawaii.svg Hawaiji Governor David Ige.jpg Ige, DavidDavid Ige 2014 2022 (virkakausi päättyy)   Demokraatti
Seal of Idaho.svg Idaho Brad Little official photo (cropped).jpg Brad Little 2019 2023   Republikaani
Seal of Illinois.svg Illinois J.B. Pritzker Chicago Hack Night 53 (cropped).png Pritzker, J. B.J. B. Pritzker 2019 2023   Demokraatti
Indiana-StateSeal.svg Indiana Governor Eric Holcomb 2018 State of the State Address (cropped).jpg Holcomb, EricEric Holcomb 2017 2021   Republikaani
Iowa-StateSeal.svg Iowa Kim Reynolds by Gage Skidmore (cropped).jpg Reynolds, KimKim Reynolds 2017 2023   Republikaani
Seal of Kansas.svg Kansas Laura Kelly official photo (cropped).jpg Kelly, LauraLaura Kelly 2019 2023   Demokraatti
Seal of Kentucky.svg Kentucky Matt Bevin by Gage Skidmore 2.jpg Bevin, MattMatt Bevin 2015 2019   Republikaani
Great Seal of the State of Louisiana.svg Louisiana John Bel Edwards Edwards, John BelJohn Bel Edwards 2016 2020   Demokraatti
Seal of the Governor of Maine.svg Maine Janet Mills in 2019.jpg Mills, JanetJanet Mills 2019 2023   Demokraatti
Seal of Maryland (reverse).svg Maryland Larry Hogan (cropped).JPG Hogan, LarryLarry Hogan 2015 2023 (virkakausi päättyy)   Republikaani
Seal of the Governor of Massachusetts.svg Massachusetts Charlie Baker official photo (cropped).jpg Baker, CharlieCharlie Baker 2015 2023   Republikaani
Seal of Michigan Governor.svg Michigan Gretchen Whitmer Portrait.jpg Whitmer, GretchenGretchen Whitmer 2019 2023   Demokraatti
Seal of Minnesota-alt.png Minnesota Tim Walz official photo (cropped 2).jpg Walz, TimTim Walz 2019 2023   Minnesotan demokraattinen maanviljelijäin työväenpuolue
Seal of Mississippi (2014–present).svg Mississippi Secretary Perry with Govt Phil Bryant KSS2455 (32743097363) (cropped).jpg Bryant, PhilPhil Bryant 2012 2020 (virkakausi päättyy)   Republikaani
Seal of Missouri.svg Missouri Mike Parson official photo (cropped).jpg Parson, MikeMike Parson 2018 2021   Republikaani
Great Seal of Montana.svg Montana Montana Governor Steve Bullock 2016.jpg Steve Bullock 2013 2021 (virkakausi päättyy)   Demokraatti
Seal of Nebraska.svg Nebraska Pete Ricketts by Gage Skidmore (cropped).jpg Ricketts, PetePete Ricketts 2015 2023 (virkakausi päättyy)   Republikaani
Nevada-StateSeal.svg Nevada Steve Sisolak (cropped).jpeg Sisolak, SteveSteve Sisolak 2019 2023   Demokraatti
Seal of New Hampshire.svg New Hampshire Christopher T Sununu.jpg Sununu, ChrisChris Sununu 2017 2021   Republikaani
Seal of New Jersey.svg New Jersey Governor Phil Murphy.jpg Murphy, PhilPhil Murphy 2018 2022   Demokraatti
Seal of New Mexico.svg New Mexico Michelle Lujan Grisham official photo (cropped 2).jpg Lujan Grisham, MichelleMichelle Lujan Grisham 2019 2023   Demokraatti
Seal of New York.svg New York Andrew Cuomo by Pat Arnow cropped.jpeg Cuomo, AndrewAndrew Cuomo 2011 2022   Demokraatti
Seal of the Governor of North Carolina.svg Pohjois-Carolina Gov. Roy Cooper.jpg Cooper, RoyRoy Cooper 2017 2021   Demokraatti
NorthDakota-StateSeal.svg Pohjois-Dakota Governor Doug Burgum (cropped).jpg Burgum, DougDoug Burgum 2016 2020   Republikaani
Seal of the Governor of Ohio.svg Ohio RMD-Official-Headshot.jpg DeWine, MikeMike DeWine 2019 2023   Republikaani
Seal of Oklahoma.svg Oklahoma Kevin Stitt.jpg Stitt, KevinKevin Stitt 2019 2023   Republikaani
Seal of Oregon.svg Oregon Kate Brown in 2017.jpg Brown, KateKate Brown 2015 2023 (virkakausi päättyy)   Demokraatti
Seal of the Governor of Pennsylvania.svg Pennsylvania Governor Tom Wolf official portrait 2015 (cropped2).jpg Wolf, TomTom Wolf 2015 2023   Demokraatti
Seal of the Governor of Rhode Island.svg Rhode Island RI Governor Gina Raimondo Bristol parade (cropped).jpg Raimondo, GinaGina Raimondo 2015 2023 (virkakausi päättyy)   Demokraatti
Seal of South Carolina.svg Etelä-Carolina South Carolina Governor Henry McMaster (cropped).jpg McMaster, HenryHenry McMaster 2017 2023   Republikaani
SouthDakota-StateSeal.svg Etelä-Dakota Kristi L. Noem 113th Congress.jpg Noem, KristiKristi Noem 2019 2023   Republikaani
Seal of Tennessee.svg Tennessee Bill Haslam 2016.jpg Haslam, BillBill Haslam 2011 2019 (virkakausi päättyy)   Republikaani
Seal of the Governor of Texas.svg Teksas Greg Abbott 2015.jpg Abbott, GregGreg Abbott 2015 2023   Republikaani
Seal of the Governor of Utah.svg Utah 2013-05-23 Gary R Herbert.JPG Herbert, GaryGary Herbert 2009 2021 (eläköityy)   Republikaani
Seal of Vermont (B&W).svg Vermont Phil Scott 2017.jpg Phil Scott 2017 2021   Republikaani
Seal of Virginia.svg Virginia Governor Ralph Northam Gives Inaugural Address (39348612584) (cropped).jpg Northam, RalphRalph Northam 2018 2022 (virkakausi päättyy)   Demokraatti
Seal of Washington.svg Washington Jay Inslee official portrait (cropped 2).jpg Inslee, JayJay Inslee 2013 2021   Demokraatti
Seal of the Governor of West Virginia.svg West Virginia Jim Justice 2017 InaugurationHighlights PB-63 (32366955776) (cropped).jpg Justice, JimJim Justice 2017 2021   Republikaani
Seal of Wisconsin.svg Wisconsin Tony Evers (cropped).jpg Evers, TonyTony Evers 2019 2023   Demokraatti
Seal of Wyoming.svg Wyoming Mark Gordon of Wyoming.jpg Mark Gordon 2019 2023   Republikaani

Terriorioiden kuvernöörit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Territorio Kuvernööri Puoluekanta Virkakausi
Seal of American Samoa.svg Amerikan Samoa Lolo Moliga by James Kneubuhl.jpg Moliga, Lolo MatalasiLolo Matalasi Moliga   Demokraatti
2013 2021 (virkakausi päättyy)
Guam Lou Leon Guerrero in 2018.jpeg Guerrero, Lou LeonLou Leon Guerrero   Demokraatti 2019 2023
Seal of the Northern Mariana Islands.svg Pohjois-Mariaanit Ralph Torres.jpg Torres, RalphRalph Torres   Republikaani 2015 2023 (virkakausi päättyy)
Seal of the Commonwealth of Puerto Rico.svg Puerto Rico Ricardo Rossello (cropped).jpg Rosselló, RicardoRicardo Rosselló   Uusi-Edistyspuolue, (Demokraatti) 2017 2021
Seal of the United States Virgin Islands.svg Yhdysvaltain Neitsytsaaret Albert Bryan   Demokraatti 2019 2023

Liittovaltion piirikuvernööri[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Liittovaltion piiri Pormestari Puoluekanta Virkakausi
Seal of the District of Columbia.svg Columbian liittopiiri Muriel Bowser dc.gov photo.jpg Bowser, MurielMuriel Bowser   Demokraatti 2015 2023

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]