Luettelo Verkon tähdistön tähdistä

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Luettelo Verkon tähdistön tähdistä:

Nimi Designaatio Paikka Magnitudi Etäisyys valovuotta (vv.) Spektriluokka Huomioita
B F HD HIP RA Dekl. vis. abs.
α Ret α 27256 19780 04h 14m 25.43s −62° 28′ 26.3″ 3.33 −0.17 163 G7III kaksoistähti
β Ret β 23817 17440 03h 44m 11.55s −64° 48′ 25.5″ 3.84 1.41 100 K0IV SB kolmoistähti, spektroskooppinen kaksoistähti
ε Ret ε 27442 19921 04h 16m 29.08s −59° 18′ 06.3″ 4.44 3.14 59 K2IV kaksoistähti; A:lla on eksoplaneetta
γ Ret γ 25705 18744 04h 00m 53.81s −62° 09′ 33.7″ 4.48 −1.41 490 M4III puolisäännöllinen muuttuja, Vmax = +4.42m, Vmin = +4.64m, P = 25 d
δ Ret δ 25422 18597 03h 58m 44.74s −61° 24′ 00.5″ 4.56 −1.50 530 M2III epäilty muuttuja
κ Ret κ 22001 16245 03h 29m 22.19s −62° 56′ 18.4″ 4.71 3.05 70 F5IV-V kaksoistähti
ι Ret ι 25728 18772 04h 01m 18.07s −61° 04′ 44.6″ 4.97 −0.06 331 K4III
ζ2 Ret ζ2 20807 15371 03h 18m 11.14s −62° 30′ 28.6″ 5.24 4.83 39 G1V kaksoistähden ζ Ret toinen osatähti
η Ret η 28093 20384 04h 21m 53.22s −63° 23′ 12.5″ 5.24 −0.09 380 G7III
27304 19805 04h 14m 48.55s −62° 11′ 31.4″ 5.45 0.88 267 K0III kaksoistähti
ζ1 Ret ζ1 20766 15330 03h 17m 44.47s −62° 34′ 36.8″ 5.53 5.11 40 G2V kaksoistähti ζ Ret:in toinen osatähti
28732 20825 04h 27m 46.04s −62° 31′ 16.4″ 5.74 0.72 329 K0III kaksoistähti
29399 21253 04h 33m 34.10s −62° 49′ 25.1″ 5.79 2.48 150 K1III kaksoistähti, luultavasti muuttuja
22252 16368 03h 30m 51.68s −66° 29′ 23.0″ 5.81 −1.27 851 B8V
θ Ret θ 27657 20020 04h 17m 40.27s −63° 15′ 19.8″ 5.88 0.12 462 B+... kaksoistähti, luultavasti muuttuja
28413 20619 04h 25m 05.36s −61° 14′ 17.7″ 5.94 −0.53 642 K4/K5III
20888 15353 03h 17m 58.99s −66° 55′ 36.8″ 6.03 2.21 189 A3V
25346 18592 03h 58m 42.87s −57° 06′ 08.6″ 6.05 2.10 201 F2IV
25170 18401 03h 56m 03.90s −63° 27′ 49.8″ 6.14 0.86 371 K1/K2III
23697 17464 03h 44m 33.86s −54° 16′ 27.1″ 6.29 1.83 254 K1III kaksoistähti
TT Ret 27463 19917 04h 16m 20.92s −60° 56′ 54.8″ 6.34 0.96 388 Ap EuCr(Sr) kaksoistähti; α2 CVn-muuttuja, Vmax = 0.015m
26491 19233 04h 07m 21.29s −64° 13′ 23.2″ 6.37 4.54 76 G3V
22382 16531 03h 32m 51.46s −61° 01′ 01.2″ 6.42 0.82 429 K0III
22382 16531 03h 32m 51.46s −61° 01′ 01.2″ 6.42 0.82 429 K0III
HD 23127 23127 17054 03h 39m 23.64s −60° 04′ 40.2″ 8.56 3.81 291 G2V eksoplaneetta
R Ret 29383 21252 04h 33m 32.83s −63° 01′ 45.0″ 9.23 −1.71 5015 M4e-M7.5e S Ret; Mira-muuttuja, Vmax = +6.5m, Vmin = +14.2m, P = 278.46 d

Taulukon sarakkeissa käytetyt lyhenteet:

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:List of stars in Reticulum