Luettelo Venäjän suurimmista järvistä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Luettelo Venäjän suurimmista järvistä sisältää sellaiset Venjällä kokonaan tai osittain sijaitsevat järvet, joiden pinta-ala on 200 neliökilometriä tai enemmän. Jos järvi on rajajärvi, on venäläisten alueiden lisäksi ilmoitettu naapurivaltiot. Luettelosta puuttu joukko tekojärviä.

Järvi Alueet pinta-ala
km²
korkeus
m
syvyys
m
laskujoki
Kaspianmeri Dagestan, Kalmukia, Astrahanin alue sekä Azerbaidžan, Iran, Kazakstan ja Turkmenistan 371 000 −28 1025 umpijärvi
Baikal Burjatia, Irkutskin alue 31 500 456 1637 Angara
Laatokka Karjalan tasavalta, Leningradin alue 17 703 4 225 Neva
Ääninen Karjalan tasavalta, Leningradin alue, Vologdan alue 9 616 32 124 Syväri
Taimyrjärvi Krasnojarskin aluepiiri 4 560 6 26 Taimyra
Hanka Primorjen aluepiiri 4 190 68 10 Sungatsa
Peipsijärvi Viro, Pihkovan alue 3 555 30 15 Narvanjoki
Uvs Nuur Tuva 3 350 753 15 umpijärvi
Tsanyi Novosibirskin alue 1 990 105 12 umpijärvi
Valkeajärvi Vologdan alue 1 290 113 20 Šeksna
Tuoppajärvi Karjalan tasavalta 986 110 56 Koutajoki
Ilmajärvi Novgorodin alue 982 18 10 Olhavanjoki
Hantaiskoje Krasnojarskin aluepiiri 822 65 420 kanava Pieneen Hantaskojeen
Seesjärvi Karjalan tasavalta 815 120 103 Sekehenjoki
Imandrajärvi Murmanskin alue 812 128 67 Nivajoki
Pjasino Krasnojarskin aluepiiri 735 28 10 Pjasina
Kulundinskoje Altain aluepiiri 728 98 4 Besstotsnoje
Pääjärvi Karjalan tasavalta 659 110 49 Kuntijoki
Uikujärvi Karjalan tasavalta 560 89 24 Uikujoki
Nerpitsje Kamtšatkan alue 552 0,4 12 Ozernaja
Labaz Krasnojarskin aluepiiri 470 47 ? Boganida
Krasnoje Tšukotka 458 0 4 kanava Andyriin
Keta Krasnojarskin aluepiiri 452 93 180 Rybnaja
Ubinskoje Novosibirskin alue 440 134 4 Ubin
Pekulnejskoje Tšukotka 435 0,7 ? Maina
Umbajärvi Murmanskin alue 422 149 115 Umba
Vože Vologdan alue 416 120 4 Svid
Kubenskoje Vologdan alue 407 109 13 Suhona
Tsuktsagirskoje Habarovskin aluepiiri 366 70 6 Oldžikan
Portnjagino Krasnojarskin aluepiiri 360 62 ? Gusiha
Manytš-Gudilo Kalmukia, Stavropolin aluepiiri, Rostovin alue 344 10 1 Manytš
Bolon Habarovskin aluepiiri 338 19 4 kanava Amuriin
Latša Arkangelin alue 334 118 6 Äänisjoki
Udyl Habarovskin aluepiiri 330 12 5 Uhta
Mogotojevo Sahan tasavalta 323 0 ? kanava mereen
Vodlajärvi Karjalan tasavalta 322 136 4 Vodlajoki
Lamajärvi Krasnojarskin aluepiiri 318 ? более 300 Lamajoki
Orel Habarovskin aluepiiri 314 ? 4 kanava Amuriin
Kizi Habarovskin aluepiiri 280 ? 4 kanava Amuriin
Melkoje Krasnojarskin aluepiiri 270 ? 22 Talaja
Kungasalah Krasnojarskin aluepiiri 270 76 ? Novaja
Säämäjärvi Karjalan tasavalta 266 ? 24 Säpsäjoki
Kuittijärvet Karjalan tasavalta 257 101 ? Kemijoki
Pyhäjärvi Suomi, Karjalan tasavalta 255 80 32 Puhoksen koski
Bustah Sahan tasavalta 249 ? ? Suruktah
Jarroto 1-е Tjumenin alue 247 ? 8 Pravyij Joribei
Kronotskoje Kamtšatkan aluepiiri 242 372 148 Kronotskaja
Sartlan Novosibirskin alue 238 ? 6 umpijärvi
Jessei Krasnojarskin aluepiiri 238 266 ? Sikei Seen
Nerpitsje Sahan tasavalta 237 ? ? Nerpitsja
Vivi Krasnojarskin aluepiiri 229 ? ? Vivi
Koutajärvi Murmanskin alue 224 37 63 Koutajoki
Kierettijärvi Karjalan tasavalta 223 91 5 Kierettijoki
Altyn-Köl Altain tasavalta 223 434 325 Bija
Seliger Novgorodin alue, Tverin alue 222 205 24 Seližarovka
Nuokkijärvi Karjalan tasavalta 214 134 40 joki Tširkkakemijokeen
Luujärvi Murmanskin alue 209 ? 35 Voronja
Suuri Morskoje Sahan tasavalta 205 ? ? Ankavaam
Jänisjärvi Karjalan tasavalta 175 64 51 Jänisjoki
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: ru:Озёра России