Luettelo Turku-aiheisista kappaleista

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Turku-aiheisiksi kappaleiksi lasketaan tässä luettelossa musiikkikappaleet, joiden nimessä tai sanoituksessa mainitaan Turku tai jokin yksiselitteisesti Turkuun liittyvä paikka tai asia.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Lauluja Turusta : Turku-aiheinen laulukirja, toim. Vuokko Valkamo, Turkuseura 2003. ISMN M-55001-075-8.
Kappaleen nimi Säveltäjä Sanoittaja Levyttäjiä Huomioita
Aamu Airistolla Viherluoto, PenttiPentti Viherluoto Viherluoto, AimoAimo Viherluoto Aimo, A.A. Aimo 1945
Virta, OlaviOlavi Virta 1963
ym
Annina muutti Turkuun Vaara, TeroTero Vaara Vaara, TeroTero Vaara Mamba 1994 (Kummitusjuttu)
Aurajoen vanhat lehmukset Kemppi, UskoUsko Kemppi Kemppi, UskoUsko Kemppi Kotaviita, AulisAulis Kotaviita 1984 (Aurajoen vanhat lehmukset)
Salminen, MattiMatti Salminen 2009 (Lauluja Turusta)
Aurajoki Kivikoski, MauriMauri Kivikoski Kivikoski, MauriMauri Kivikoski Kivikoski, MauriMauri Kivikoski 2007 (Muistoi Turust)
Auran rantojen marssi Sipponen, UrhoUrho Sipponen Sipponen, UrhoUrho Sipponen Varsinais-Suomen Musiikkioppilaitoksen Tyttökuoro 1979 (Vanha laulava kaupunki)
Turun kaupunginorkesteri 1980 (Sävelten siivin)
Balladi Turun linnasta Rothberg, KaleviKalevi Rothberg Rothberg, KaleviKalevi Rothberg Kotaviita, ReinoReino Kotaviita 1973 (EP Turku–Åbo)
Bussilla Turkuun Kuusisto, TimoTimo Kuusisto Leskinen, JuiceJuice Leskinen Kuusisto, TimoTimo Kuusisto 1979 (Lentoon)
Ei mennä Turkuun Asikainen, RistoRisto Asikainen Asikainen, RistoRisto Asikainen, Vainio, IlkkaIlkka Vainio Markkola, ToniToni Markkola 1999
Erik ja Kaarina Mild, HarriHarri Mild Mild, HarriHarri Mild Salminen, MattiMatti Salminen 2009 (Lauluja Turusta) Laulu Erik XIV:stä ja Kaarina Maununtyttärestä
Föri tuo, föri vie Rothberg, KaleviKalevi Rothberg Aaltonen, BörjeBörje Aaltonen Kotaviita, AulisAulis Kotaviita 1984 (Aurajoen vanhat lehmukset)
Salminen, MattiMatti Salminen 2009 (Lauluja Turusta)
Föriajelu Tolvi, JaakkoJaakko Tolvi Tolvi, JaakkoJaakko Tolvi 2013 (Kuinka te kehtaatte)
Henrik och häxhammaren Långbacka, UlfUlf Långbacka Åbolans Kammarkör, Brahe Djäknar, Akademiska Orkestern vid Åbo Akademi, joht. Huhtala, SauliSauli Huhtala Ooppera ”Henrik ja noitavasara”, 91 min
Hot Night at Ballwax Hirviniemi, AkuAku Hirviniemi ym. Hirviniemi, AkuAku Hirviniemi ym. Tyrni, MarjaMarja Tyrni ja Korpela, TommiTommi Korpela 2010 (Tortturalli) Putous-hahmon huumorialbumilta
Hurjan pojan koti kansanlaulu kansanlaulu Salonen, AarneAarne Salonen 1929
Rautavaara, TapioTapio Rautavaara 1967
Saksala, HarriHarri Saksala 1980 (Kymmenen laulua)
Läntinen, TommiTommi Läntinen 1989 (Sunnuntaina sataa aina)
Balladi Turun Kakolan vankilasta
Huutokauppa Piispankadulla Kivikoski, MauriMauri Kivikoski Kivikoski, MauriMauri Kivikoski Kivikoski, MauriMauri Kivikoski 2007 (Muistoi Turust)
Ilta Uittamolla Tiistola, KaukoKauko Tiistola Aaltonen, BörjeBörje Aaltonen Rantanen, AriAri Rantanen 1979 (Vanhaa kaupunkia sävelin
Kotaviita, AulisAulis Kotaviita 1984 (Aurajoen vanhat lehmukset)
Salminen, MattiMatti Salminen 2009 (Lauluja Turusta)
Juna Turkuun Battiato, FrancoFranco Battiato Simola, SeijaSeija Simola Simola, SeijaSeija Simola 1984 (single) Käännös Italian euroviisukappaleesta ”I treni di Tozeur”
Just niin mä tulin Turkuun Hall, Tom T.Tom T. Hall Pajukallio, ArtoArto Pajukallio Freud Marx Engels & Jung 2002 (Paikkoi ja pleisei) käännös kappaleesta ”That’s How I Got to Memphis”
Jäin turhuuden Turkuun Ahonen, KariKari Ahonen Ahonen, KariKari Ahonen Nääsvillen veljekset 1989 (Koivukulissien sankarit)
Kahvila kaupungin itäisellä puolella Kivikoski, MauriMauri Kivikoski Kivikoski, MauriMauri Kivikoski Ketonen, Olli-PekkaOlli-Pekka Ketonen 2007 (Muistoi Turust)
Kajvandring Gardberg, TomTom Gardberg Gardberg, TomTom Gardberg Gardberg, TomTom Gardberg 1973 (EP Turku–Åbo)
Gardberg, TomTom Gardberg 1977 (Kom sommar! Kesä näkemiin!)
Kesävalssi Auran rannoilta Lyly, ArjaArja Lyly Lyly, ArjaArja Lyly Lyly, ArjaArja Lyly ym. 2007 (Muistoi Turust)
Kevät Turussa Kemppi, UskoUsko Kemppi Kemppi, UskoUsko Kemppi Kotaviita, AulisAulis Kotaviita 1984 (Aurajoen vanhat lehmukset
Salminen, MattiMatti Salminen 2009 (Lauluja Turusta)
Kotisatama Ahola, ReijoReijo Ahola Hannonen, TimoTimo Hannonen Salminen, MattiMatti Salminen 2009 (Lauluja Turusta)
Kun tulet Turkuun Gonzalez, PepePepe Gonzalez Nurmi, LasseLasse Nurmi Gonzalez, PepePepe Gonzalez 2010 (Kun tulet Turkuun)
Kupittaalta tajukankaalle Memmy Posse 2004
Laulu Turulle Viherluoto, PenttiPentti Viherluoto Kaskinen, Anna-MariAnna-Mari Kaskinen Salminen, MattiMatti Salminen 2009 (Lauluja Turusta)
Laulu Turun Yleisradiolle Lehto, PasiPasi Lehto Rantanen, Liisa-HilleviLiisa-Hillevi Rantanen Ossi-Olavi ja studio-orkesteri 2004 (Elämän helmet)
Luaja armahra Turkku Varjus, VaakkuVaakku Varjus Varjus, VaakkuVaakku Varjus Amberla, TuulaTuula Amberla ja Vilperin Perikunta 2004 (12 1/2 -vuotisjuhla-albumi)
Maariankatu dub Ritarikunta 2001
Matkalla Pallivahaan Hautamäki, Vesa-PekkaVesa-Pekka Hautamäki Hirviniemi, AkuAku Hirviniemi Tyrni, MarjaMarja Tyrni 2010 (Tortturalli) Putous-hahmon huumorialbumilta
Me juoksemme halki Turun Lehto, VeePeeVeePee Lehto Lehto, VeePeeVeePee Lehto Lehto, VeePeeVeePee Lehto 2003 (Kertakäyttöelämää)
Miälevikane Turku biisindeerus -sikermä useita useita Hirviniemi, AkuAku Hirviniemi ja Samppa Linnan yhtye 2013 (Hahmo Shake) Putous-hahmojen kokoelma-albumilla
Myllysillan luona Tiistola, KaukoKauko Tiistola Aaltonen, BörjeBörje Aaltonen Kotaviita, AulisAulis Kotaviita 1984 (Aurajoen vanhat lehmukset)
Måtte länge på Auras strand Lithander, FredrikFredrik Lithander Choraeus, MichaelMichael Choraeus Wallen, HermanHerman Wallen 2000 (The Classical Age in Finland)
Nimetön Turussa Juhani 2005
Nostalgiaa Sirkkalankadulla Kivikoski, MauriMauri Kivikoski Kivikoski, MauriMauri Kivikoski Kivikoski, MauriMauri Kivikoski 2007 (Muistoi Turust)
Nummenmäen työväenmusiikkiorkesteri Lundgren, JarmoJarmo Lundgren, Santala, ManneManne Santala Lundgren, JarmoJarmo Lundgren Multimediakonsultit 2005 (Uimahallilta Ostostielle)
Nyt jätän vanhan Turun Whittaker, RogerRoger Whittaker Puhtila, SauvoSauvo Puhtila Heinonen, TapioTapio Heinonen 1976 (Vaeltaja Tapio Heinonen) Käännös laulusta ”Durham Town”
Paavali Juustenin paluu Turun linnaan vuonna 1572 Lehtoranta, HannuHannu Lehtoranta 2005
Pallivahan toisella puolen Hakanen, LeoLeo Hakanen, Eskolin, RauliRauli Eskolin Hakanen, LeoLeo Hakanen, Elli, Mykkänen, JarmoJarmo Mykkänen, Hirviniemi, AkuAku Hirviniemi Hirviniemi, AkuAku Hirviniemi ja Timo Harjakaisen yhtye 2013 (Hahmo Shake) Putous-hahmojen kokoelma-albumilla, parodia kappaleesta ”Maailman toisella puolen
Pari kolme Sisua Kivikoski, MauriMauri Kivikoski Kivikoski, MauriMauri Kivikoski Veistola, SeppoSeppo Veistola 2007 (Muistoi Turust)
Pikisaaren muistoja Heinonen, RaunoRauno Heinonen Heinonen, RaunoRauno Heinonen Salminen, MattiMatti Salminen 2009 (Lauluja Turusta)
Pikku-Pukki Kasari, OlaviOlavi Kasari Kumpulainen, HarryHarry Kumpulainen Taikayä 1999 (Uittamo-Takakirves)
Portsan poikain laulu Viherluoto, PenttiPentti Viherluoto Viherluoto, PenttiPentti Viherluoto Salminen, MattiMatti Salminen 2009 (Lauluja Turusta)
Rakastan turkulaisia Chydenius, KajKaj Chydenius Ruonansuu, JopeJope Ruonansuu Ruonansuu, JopeJope Ruonansuu 2001 (Lomakiertue) Parodiakupletti sävelmästä ”Jos rakastat
Rod Stewart häiriköi Turun torilla Fred Knives Auxparturi 1994
Ruisrock Leskinen, JuiceJuice Leskinen Leskinen, JuiceJuice Leskinen Alatalo, MikkoMikko Alatalo, Leskinen, JuiceJuice Leskinen 1975 (Juice ja Mikko)
Ruissalo-asentoon Koljosen tiekiista 2010
Ruissalon rantaa Pohjanheimo, MaireMaire Pohjanheimo Pohjanheimo, MaireMaire Pohjanheimo Turuttaret 1979, 1984
Kotaviita, AulisAulis Kotaviita 1984 (Aurajoen vanhat lehmukset)
Salminen, MattiMatti Salminen 2009 (Lauluja Turusta)
Ruissalon sinikellot Viherluoto, PenttiPentti Viherluoto Viherluoto, AimoAimo Viherluoto Koskinen, AllanAllan Koskinen 1951
Matti ja Teppo 1977
Viherluoto, PenttiPentti Viherluoto 1991
Salminen, MattiMatti Salminen 2009 (Lauluja Turusta)
Ruissalon tyttö Viherluoto, PenttiPentti Viherluoto Viherluoto, AimoAimo Viherluoto Viherluoto, PenttiPentti Viherluoto 1953
Ruissalon työkello kansansävelmä Hämärin koulun orkesteri 1987
Saanko Turkuun, naapuriin Berry, ChuckChuck Berry Puhtila, SauvoSauvo Puhtila Mårtenson, LasseLasse Mårtenson 1966
Raittinen, EeroEero Raittinen, Raittinen, JussiJussi Raittinen 1984 (Numero 3)
Sadetta Turussa Turun metsänkävijät 2003
Takakirves Kärsämäki Kasari, OlaviOlavi Kasari Kumpulainen, HarryHarry Kumpulainen Taikayä 1999 (Uittamo-Takakirves)
TKU 10! Ritarikunta 2001
Tule Suomen Turkuun Kemppi, UskoUsko Kemppi Kemppi, UskoUsko Kemppi Kotaviita, AulisAulis Kotaviita 1984 (Aurajoen vanhat lehmukset)
Salminen, MattiMatti Salminen 2009 (Lauluja Turusta)
T.U.R.K.U - siit tähän Oddjob, Hopee, Chyde Oddjob, Hopee, Chyde Ritarikunta (Maton alta) rap
Turku Takki, PekkaPekka Takki ja Åttopojat 2014 (Lauluja Suomesta)
Turku Boogie Westergaard, JonasJonas Westergaard Delirium 2002 (Delirium)
Turkulainen Helsingis Takki, PekkaPekka Takki Varjus, AriAri Varjus Vilperin perikunta 1992 Parodinen käännös kappaleesta ”Englishman in New York”
Turkulaise arkiveisu Kasari, OlaviOlavi Kasari Kumpulainen, HarryHarry Kumpulainen Taikayä 1999 (Uittamo-Takakirves)
Turkulaista romantiikka Sammal, KapoKapo Sammal Ryskö, AnteroAntero Ryskö Ryskö, AnteroAntero Ryskö 1995 (Umpirautaa)
Turkuun Laine, MattiMatti Laine Laine, MattiMatti Laine Kurtz 1993 (Kane Records KANECD 617)
Turkuun Minds, MaverickMaverick Minds Kinos, KalleKalle Kinos Idän Ihme 2008 (Syvällä pelissä -kokoelma vol 1)
Turkuun Turkuun Aaltonen, HarryHarry Aaltonen Rannikko, SeppoSeppo Rannikko Pellinen, EilaEila Pellinen 1974
Newsky 1976 (Tumma yö)
Turun kaupungin sateinen ilta Jylhä, JarmoJarmo Jylhä Rantanen, ErkkiErkki Rantanen Ossi-Olavi ja studio-orkesteri 2004 (Elämän helmet)
Turun laulu Viherluoto, PenttiPentti Viherluoto Viherluoto, PenttiPentti Viherluoto Kotaviita, AulisAulis Kotaviita 1973 (EP Turku–Åbo)
Turun linna Fyyralyyra
Turun linnan tuuli Maliina 2003
Turun metsänkävijäin marssi Turun metsänkävijät 2003
Turun muistoja Häkkinen, ElbeElbe Häkkinen Dallapé 1930
Turun NMKY:n marssi Lehtinen, NestorNestor Lehtinen Läntinen, EeroEero Läntinen Turun NMKY:n mieskuoro 1979 (Vanha laulava kaupunki)
Turun pataljoonan kunniamarssi tuntematon Henkivartiokaartin 3. suomalainen tarkka-ampujapataljoona 1904
Turun poikien polkka kansansävelmä Raussin-pelimannit 1973 (Etelähämäläistä kansanmusiikkia)
Turun polkka kansansävelmä Larsen, WillyWilly Larsen, Lutz, StanleyStanley Lutz 1927
Turun surusilmä Viherluoto, PenttiPentti Viherluoto Lavi, VeikkoVeikko Lavi Lavi, VeikkoVeikko Lavi 1953
Kotaviita, AulisAulis Kotaviita 1967, 1977, 1984
Pöyhönen, PenttiPentti Pöyhönen 1981 (Paljon sanomatta jäi)
Salminen, MattiMatti Salminen 2009 (Lauluja Turusta)
Turun tauti-jumppa Kasari, OlaviOlavi Kasari Kumpulainen, HarryHarry Kumpulainen Taikayä 1999 (Uittamo-Takakirves)
Turun torilla Kivikoski, MauriMauri Kivikoski Kivikoski, MauriMauri Kivikoski Leivo, AnneliAnneli Leivo ym. 2007 (Muistoi Turust)
Turun tuomiokirkon kellot lyövät minua Hedkrok, PekkaPekka Hedkrok Eränkö, TimoTimo Eränkö Lapinlahden Linnut 2003 (Kolmas jalka haudassa)
Turun tytön laulu Kylander, ArthurArthur Kylander Kylander, ArthurArthur Kylander Kylander, ArthurArthur Kylander 1929 (Oi kuinka engeliksi mielin) levytetty Yhdysvalloissa 1929
Turun VPK:n marssi Lithenius, A. P.A. P. Lithenius Turun VPK:n puhallinorkesteri 1981 (Pitkällä tiellä)
Turunpuolen valssi Virmolaiset 1987 (c-kasetti Virmolaiset kylänmäeltä)
Turust tullaan ja Savosta ollaan Salama, ErkkiErkki Salama Salama, ErkkiErkki Salama Jurva, MattiMatti Jurva 1938
Turusta Tukholmaan Ahonen, KariKari Ahonen Ahonen, KariKari Ahonen Nääsvillen veljekset 1983
Uittamo Kasari, OlaviOlavi Kasari Kumpulainen, HarryHarry Kumpulainen Taikayä 1999 (Uittamo-Takakirves)
Åbo brinner Bob Malmström Bob Malmström Bob Malmström 2013 (Punkens framtid)