Luettelo Tadžikistanin kaupungeista

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Dušanbe, Tadžikistanin pääkaupunki

Tämä on luettelo Tadžikistanissa sijaitsevista kaupungeista.

Luettelo Tadžikistan suurimmista kaupungeista ja kaupunkimaisista taajamista[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tadžikistanin kaupungit ja suurimmat taajamat
Sija Nimi Väestö Hallintoalue Piiri
Transkriptio Tadžikin kielellä VL 1989[1] VL 2000[2] VL 2010[3] 2016 arvio[4]
kyriilinen persian kieli
1. Dušanbe Душанбе دوشنبه 595 820 562 000 679 400 802 700 Dušanbe Dušanbe, jolla on oma piirijakonsa
2. Hudžand Хуҷанд خجند 160 458 149 000 155 900 175 400 Sugd Hudžand
3. Qurgonteppa Қӯрғонтеппа قرغان‌تپه 58 505 60 500 71 000 105 400 Hatlon Qurgonteppa
4. Kulob Кӯлоб کولاب 74 456 78 000 93 900 102 400 Hatlon Kulob
5. Istaravšan Истаравшан استروشن 45 763 51 000 60 200 61 200 Sugd Istaravšan
6. Tursunzoda Турсунзoдa تورسون‌زاده 40 593 39 000 44 200 52 800 Erityisalue Tursunzoda
7. Konibodom Конибодом کانی‌بادام 37 841 45 000 47 100 50 400 Sugd Konibodom
8. Isfara Исфара اسفره 34 524 37 000 40 600 47 800 Sugd Isfara
9. Vahdat Ваҳдат کافرنهان 45 731 44 000 49 100 42 400 Erityisalue Vahdat
10. Pandžakent Панҷакент پنج‌کنت 27 903 33 000 35 900 41 200 Sugd Pandžakent
11. Jovon (kaupunkimainen taajama) Ёвон (шањраки) یاوان 20 148 20 000 25 800 34 200 Hatlon Jovonin piiri
12. Buston (aiempi Tškalov) Бӯстон (Чкалов) (چکلاو) 33 731 22 000 22 200 30 800 Sugd Buston
13. Horug Хоруғ خاروغ 20 318 28 000 29 000 29 200 Vuoristo-Badahšan Horug
14. Norak Нoрaк نورک 20 752 19 000 22 800 29 100 Hatlon Norak
15. Hisor Ҳисор حصار 20 220 20 000 23 200 27 400 Erityisalue Hisorin piiri

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Всесоюзная перепись населения 1989 г. (Yleisneuvostoliittolainen väestönlasku 1989, muut neuvostotasavallat) demoscope.ru. Viitattu 10.9.2016. (venäjäksi)
  2. О первых итогах всеобщей переписи населения 2000 года (Tadžikistanin vuoden 2000 väestönlaskennan tuloksia) web.archive.org, alkujaan tajikistan.ru/stat.htm. Viitattu 10.9.2016. (venäjäksi)
  3. Population and Housing Census 2010, Republic of Tajikistan (Browse for data by -valinnasta alavalikko Topic, jossa tehdään valinnat "DEMOGRAPHIC AND SOCIAL CHARACTERISTICS - Population size by urban and rural areas (select all)" + OK. Alueiden tiedot tulevat näkyville ja nyt avataan (painetaan plussaa) halutulta hallintoalueelta "Level 4 areas") censusinfo.tj. Viitattu 10.9.2016. (englanniksi)
  4. Численность населения Республики Таджикистанна 1 января 2016 года (Tadžikistanin tasavallan väestö 1.1.2016) 2016. Dušanbe: Statistical agency under the President of the Republic of Tajikistan, stat.tj. Viitattu 10.9.2016. (venäjäksi)
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: [[1]]