Luettelo Sveitsin liittopresidenteistä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Liittopresidentti on Sveitsin liittoneuvoston vuosittainen puheenjohtaja. Joka vuosi parlamentti valitsee yhden liittoneuvoston jäsenistä vuoden ajaksi liittopresidentiksi. Hänellä ei ole muista eroavia valtaoikeuksia ja hän jatkaa oman ministeriönsä johtamista. Yleensä puheenjohtajuus kulkee vanhimmasta lähtien, ja edellisen vuoden varapresidentistä tulee presidentti. Presidentti ei ole valtionpäämies, vaan ensimmäinen vertaistensa joukossa. Liittoneuvosto kollektiivina on valtionpäämies.

Luettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

1848–1899[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Järjestys.[1] Liittopresidentti[1]
(syntynyt–kuollut)
Vuosi[1]
1 Jonas Furrer
(1805–1861)
1848
1849
2 Henri Druey
(1799–1855)
1850
3 Josef Munzinger
(1791–1855)
1851
4 Jonas Furrer
(1805–1861)
1852
5 Wilhelm Matthias Naeff
(1802–1881)
1853
6 Friedrich Frey-Herosé
(1801–1873)
1854
7 Jonas Furrer
(1805–1861)
1855
8 Jakob Stämpfli
(1820–1879)
1856
9 Constant Fornerod
(1819–1899)
1857
10 Jonas Furrer
(1805–1861)
1858
11 Jakob Stämpfli
(1820–1879)
1859
12 Friedrich Frey-Herosé
(1801–1873)
1860
13 Melchior Josef Martin Knüsel
(1813–1889)
1861
14 Jakob Stämpfli
(1820–1879)
1862
15 Constant Fornerod
(1819–1899)
1863
16 Jakob Dubs
(1822–1879)
1864
17 Karl Schenk
(1823–1895)
1865
18 Melchior Josef Martin Knüsel
(1813–1889)
1866
19 Constant Fornerod
(1819–1899)
1867
20 Jakob Dubs
(1822–1879)
1868
21 Emil Welti
(1825–1899)
1869
22 Jakob Dubs
(1822–1879)
1870
23 Karl Schenk
(1823–1895)
1871
24 Emil Welti
(1825–1899)
1872
25 Paul Cérésole
(1832–1905)
1873
26 Karl Schenk
(1823–1895)
1874
27 Johann Jakob Scherer
(1825–1878)
1875
28 Emil Welti
(1825–1899)
1876
29 Joachim Heer
(1825–1879)
1877
29 Karl Schenk
(1823–1895)
1878
30 Bernhard Hammer
(1822–1907)
1879
31 Emil Welti
(1825–1899)
1880
32 Numa Droz
(1844–1899)
1881
33 Simeon Bavier
(1825–1896)
1882
34 Louis Ruchonnet
(1834–1893)
1883
35 Emil Welti
(1825–1899)
1884
36 Karl Schenk
(1823–1895)
1885
37 Adolf Deucher
(1831–1912)
1886
38 Numa Droz
(1844–1899)
1887
39 Wilhelm Hertenstein
(1825–1888)
1888
vt. Bernhard Hammer
(1822–1907)
1888
40 1889
41 Louis Ruchonnet
(1834–1893)
1890
42 Emil Welti
(1825–1899)
1891
43 Walter Hauser
(1837–1902)
1892
44 Karl Schenk
(1823–1895)
1893
45 Emil Frey
(1838–1922)
1894
46 Josef Zemp
(1834–1908)
1895
47 Adrien Lachenal
(1849–1918)
1896
48 Adolf Deucher
(1831–1912)
1897
49 Eugène Ruffy
(1854–1919)
1898
50 Eduard Müller
(1848–1919)
1899

1900-2019[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Järjestys Liittopresidentti
(syntynyt–kuollut)[1]
Virkakausi[1] Puoluekanta[1] Kantoni[1]
1 Hauser.gif Walter Hauser
(1837–1902)
1 .tammikuuta 1900 31 .joulukuuta 1900 Vapaademokraattinen puolue Zürich
2 Ernst Brenner.jpg Ernst Brenner
(1856–1911)
1 .tammikuuta 1901 31 .joulukuuta 1901 Basel-Stadt
3 Josef Zemp.jpg Josef Zemp
(1834–1908)
1 .tammikuuta 1902 31 .joulukuuta 1902 Kristillisdemokraattinen kansanpuolue Luzern
5 Adolf Deucher.jpg Adolf Deucher
(1831–1912)
1 .tammikuuta 1903 31 .joulukuuta 1903 Vapaademokraattinen puolue Thurgau
6 Robert Comtesse.gif Robert Comtesse
(1847–1922)
1 .tammikuuta 1904 31 .joulukuuta 1904 Neuchâtel
7 Ruchet40.gif Marc-Émile Ruchet
(1853–1912)
1 .tammikuuta 1905 31 .joulukuuta 1905 Vaud
8 Ludwig Forrer.jpg Ludwig Forrer
(1845–1921)
1 .tammikuuta 1906 31 .joulukuuta 1906 Zürich
9 Eduard Mueller.jpg Eduard Müller
(1848–1919)
1 .tammikuuta 1907 31 .joulukuuta 1907 Bern
10 Ernst Brenner.jpg Ernst Brenner
(1856–1911)
1 .tammikuuta 1908 31 .joulukuuta 1908 Basel-Stadt
11 Adolf Deucher.jpg Adolf Deucher
(1831–1912)
1 .tammikuuta 1909 31 .joulukuuta 1909 Thurgau
12 Robert Comtesse.gif Robert Comtesse
(1847–1922)
1 .tammikuuta 1910 31 .joulukuuta 1910 Neuchâtel
13 Ruchet40.gif Marc-Émile Ruchet
(1853–1912)
1 .tammikuuta 1911 31 .joulukuuta 1911 Vaud
14 Ludwig Forrer.jpg Ludwig Forrer
(1845–1921)
1 .tammikuuta 1912 31 .joulukuuta 1912 Zürich
15 Eduard Mueller.jpg Eduard Müller
(1848–1919)
1 .tammikuuta 1913 31 .joulukuuta 1913 Bern
16 Arthur Hoffmann.gif Arthur Hoffmann
(1857–1927)
1 .tammikuuta 1914 31 .joulukuuta 1914 Sankt Gallen
17 Giuseppe Motta.png Giuseppe Motta
(1871–1940)
1 .tammikuuta 1915 31 .joulukuuta 1915 Kristillisdemokraattinen kansanpuolue Ticino
18 Camille Decoppet.gif Camille Decoppet
(1862–1925)
1 .tammikuuta 1916 31 .joulukuuta 1916 Vapaademokraattinen puolue Vaud
19 Edmund Schulthess.gif Edmund Schulthess
(1868–1944)
1 .tammikuuta 1917 31 .joulukuuta 1917 Aargau
20 Felix-Louis Calonder.gif Felix Calonder
(1863–1952)
1 .tammikuuta 1918 31 .joulukuuta 1918 Graubünden
21 GustaveAdor.jpg Gustave Ador
(1845–1928)
1 .tammikuuta 1919 31 .joulukuuta 1919 Liberaalipuolue Geneve
22 Giuseppe Motta.png Giuseppe Motta
(1871–1940)
1 .tammikuuta 1920 31 .joulukuuta 1920 Kristillisdemokraattinen kansanpuolue Ticino
23 Edmund Schulthess.gif Edmund Schulthess
(1868–1944)
1 .tammikuuta 1921 31 .joulukuuta 1921 Vapaademokraattinen puolue Aargau
24 Robert Haab.gif Robert Haab
(1865–1939)
1 .tammikuuta 1922 31 .joulukuuta 1922 Zürich
25 Karl Scheurer.gif Karl Scheurer
(1872–1929)
1 .tammikuuta 1923 31 .joulukuuta 1923 Bern
26 Ernest Chuard.gif Ernest Chuard
(1857–1942)
1 .tammikuuta 1924 31 .joulukuuta 1924 Vaud
27 Jean-Marie Musy.gif Jean-Marie Musy
(1876–1952)
1 .tammikuuta 1925 31 .joulukuuta 1925 Kristillisdemokraattinen kansanpuolue Fribourg
28 Heinrich Häberlin.gif Heinrich Häberlin
(1868–1947)
1 .tammikuuta 1926 31 .joulukuuta 1926 Vapaademokraattinen puolue Thurgau
29 Giuseppe Motta.png Giuseppe Motta
(1871–1940)
1 .tammikuuta 1927 31 .joulukuuta 1927 Kristillisdemokraattinen kansanpuolue Ticino
30 Edmund Schulthess.gif Edmund Schulthess
(1868–1944)
1 .tammikuuta 1928 31 .joulukuuta 1928 Vapaademokraattinen puolue Aargau
31 Robert Haab.gif Robert Haab
(1865–1939)
1 .tammikuuta 1929 31 .joulukuuta 1929 Zürich
32 Jean-Marie Musy.gif Jean-Marie Musy
(1876–1952)
1 .tammikuuta 1930 31 .joulukuuta 1930 Kristillisdemokraattinen kansanpuolue Fribourg
33 Heinrich Häberlin.gif Heinrich Häberlin
(1868–1947)
1 .tammikuuta 1931 31 .joulukuuta 1931 Vapaademokraattinen puolue Thurgau
34 Giuseppe Motta.png Giuseppe Motta
(1871–1940)
1 .tammikuuta 1932 31 .joulukuuta 1932 Kristillisdemokraattinen kansanpuolue Ticino
35 Edmund Schulthess.gif Edmund Schulthess
(1868–1944)
1 .tammikuuta 1933 31 .joulukuuta 1933 Vapaademokraattinen puolue Aargau
36 Marcel Pilet-Golaz.gif Marcel Pilet-Golaz
(1889–1958)
1 .tammikuuta 1934 31 .joulukuuta 1934 Vaud
37 Rudolf Minger.gif Rudolf Minger
(1881–1955)
1 .tammikuuta 1935 31 .joulukuuta 1935 Maanviljelijöiden, kauppiaiden ja itsenäisten puolue Bern
38 Albert Meyer.gif Albert Meyer
(1870–1953)
1 .tammikuuta 1936 31 .joulukuuta 1936 Vapaademokraattinen puolue Zürich
39 Giuseppe Motta.png Giuseppe Motta
(1871–1940)
1 .tammikuuta 1937 31 .joulukuuta 1937 Kristillisdemokraattinen kansanpuolue Ticino
40 Johannes Baumann.gif Johannes Baumann
(1874–1953)
1 .tammikuuta 1938 31 .joulukuuta 1938 Vapaademokraattinen puolue Appenzell Ausserrhoden
41 Philipp Etter.gif Philipp Etter
(1891–1977)
1 .tammikuuta 1939 31 .joulukuuta 1939 Kristillisdemokraattinen kansanpuolue Zug
42 Marcel Pilet-Golaz.gif Marcel Pilet-Golaz
(1889–1958)
1 .tammikuuta 1940 31 .joulukuuta 1940 Vapaademokraattinen puolue Vaud
43
Ernst Wetter.gif Ernst Wetter
(1877–1963)
1 .tammikuuta 1941 31 .joulukuuta 1941 Zürich
44 Philipp Etter.gif Philipp Etter
(1891–1977)
1 .tammikuuta 1942 31 .joulukuuta 1942 Kristillisdemokraattinen kansanpuolue Zug
46 Enrico Celio.gif Enrico Celio
(1889–1980)
1 .tammikuuta 1943 31 .joulukuuta 1943 Kristillisdemokraattinen kansanpuolue Ticino
47 Walther Stampfli.gif Walther Stampfli
(1884–1965)
1 .tammikuuta 1944 31 .joulukuuta 1944 Vapaademokraattinen puolue Solothurn
48 Eduard von Steiger.gif Eduard von Steiger
(1881–1962)
1 .tammikuuta 1945 31 .joulukuuta 1945 Maanviljelijöiden, kauppiaiden ja itsenäisten puolue Bern
49 Karl Kobelt.gif Karl Kobelt
(1891–1968)
1 .tammikuuta 1946 31 .joulukuuta 1946 Vapaademokraattinen puolue Sankt Gallen
50 Philipp Etter.gif Philipp Etter
(1891–1977)
1 .tammikuuta 1947 31 .joulukuuta 1947 Kristillisdemokraattinen kansanpuolue Zug
51 Enrico Celio.gif Enrico Celio
(1889–1980)
1 .tammikuuta 1948 31 .joulukuuta 1948 Kristillisdemokraattinen kansanpuolue Ticino
52 Ernst Nobs.gif Ernst Nobs
(1886–1957)
1 .tammikuuta 1949 31 .joulukuuta 1949 Sosiaalidemokraattinen puolue Zürich
53 Max Petitpierre.gif Max Petitpierre
(1899–1994)
1 .tammikuuta 1950 31 .joulukuuta 1950 Vapaademokraattinen puolue Neuchâtel
54 Eduard von Steiger.gif Eduard von Steiger
(1881–1962)
1 .tammikuuta 1951 31 .joulukuuta 1951 Maanviljelijöiden, kauppiaiden ja itsenäisten puolue Bern
55 Karl Kobelt.gif Karl Kobelt
(1891–1968)
1 .tammikuuta 1952 31 .joulukuuta 1952 Vapaademokraattinen puolue Sankt Gallen
56 Philipp Etter.gif Philipp Etter
(1891–1977)
1 .tammikuuta 1953 31 .joulukuuta 1953 Kristillisdemokraattinen kansanpuolue Zug
57 Rodolphe Rubattel.gif Rodolphe Rubattel
(1896–1961)
1 .tammikuuta 1954 31 .joulukuuta 1954 Vapaademokraattinen puolue Vaud
58 Max Petitpierre.gif Max Petitpierre
(1899–1994)
1 .tammikuuta 1955 31 .joulukuuta 1955 Neuchâtel
59 Markus Feldmann.gif Markus Feldmann
(1897–1958)
1 .tammikuuta 1956 31 .joulukuuta 1956 Maanviljelijöiden, kauppiaiden ja itsenäisten puolue Bern
60 Hans Streuli.gif Hans Streuli
(1892–1970)
1 .tammikuuta 1957 31 .joulukuuta 1957 Vapaademokraattinen puolue Zürich
61 Thomas Holenstein.gif Thomas Holenstein
(1896–1962)
1 .tammikuuta 1958 31 .joulukuuta 1958 Kristillisdemokraattinen kansanpuolue Sankt Gallen
62 Paul Chaudet.gif Paul Chaudet
(1904–1977)
1 .tammikuuta 1959 31 .joulukuuta 1959 Vapaademokraattinen puolue Vaud
63 Max Petitpierre.gif Max Petitpierre
(1899–1994)
1 .tammikuuta 1960 31 .joulukuuta 1960 Neuchâtel
64 Friedrich Traugott Wahlen.gif Friedrich Traugott Wahlen
(1899–1985)
1 .tammikuuta 1961 31 .joulukuuta 1961 Maanviljelijöiden, kauppiaiden ja itsenäisten puolue Zürich
65 Paul Chaudet.gif Paul Chaudet
(1904–1977)
1 .tammikuuta 1962 31 .joulukuuta 1962 Vapaademokraattinen puolue Vaud
66 Willy Spühler.gif Willy Spühler
(1902–1990)
1 .tammikuuta 1963 31 .joulukuuta 1963 Sosiaalidemokraattinen puolue Zürich
67 Ludwig von Moos.gif Ludwig von Moos
(1910–1990)
1 .tammikuuta 1964 31 .joulukuuta 1964 Kristillisdemokraattinen kansanpuolue Obwalden
68 Hans-Peter Tschudi.gif Hans-Peter Tschudi
(1913–2002)
1 .tammikuuta 1965 31 .joulukuuta 1965 Sosiaalidemokraattinen puolue Basel-Stadt
69 Hans Schaffner.gif Hans Schaffner
(1908–2004)
1 .tammikuuta 1966 31 .joulukuuta 1966 Vapaademokraattinen puolue Aargau
70 Roger Bonvin.gif Roger Bonvin
(1907–1982)
1 .tammikuuta 1967 31 .joulukuuta 1967 Kristillisdemokraattinen kansanpuolue Valais
71 Willy Spühler.gif Willy Spühler
(1902–1990)
1 .tammikuuta 1968 31 .joulukuuta 1968 Sosiaalidemokraattinen puolue Zürich
72 Ludwig von Moos.gif Ludwig von Moos
(1910–1990)
1 .tammikuuta 1969 31 .joulukuuta 1969 Kristillisdemokraattinen kansanpuolue Obwalden
73 Hans-Peter Tschudi.gif Hans-Peter Tschudi
(1913–2002)
1 .tammikuuta 1970 31 .joulukuuta 1970 Sosiaalidemokraattinen puolue Basel-Stadt
74 Rudolf Gnägi.gif Rudolf Gnägi
(1917–1985)
1 .tammikuuta 1971 31 .joulukuuta 1971 Kansanpuolue Bern
75 Nello Celio.gif Nello Celio
(1914–1995)
1 .tammikuuta 1972 31 .joulukuuta 1972 Vapaademokraattinen puolue Ticino
76 Roger Bonvin.gif Roger Bonvin
(1907–1982)
1 .tammikuuta 1973 31 .joulukuuta 1973 Kristillisdemokraattinen kansanpuolue Valais
77 Ernst Brugger.gif Ernst Brugger
(1914–1998)
1 .tammikuuta 1974 31 .joulukuuta 1974 Vapaademokraattinen puolue Zürich
78 Pierre Graber.gif Pierre Graber
(1908–2003)
1 .tammikuuta 1975 31 .joulukuuta 1975 Sosiaalidemokraattinen puolue Vaud
79 Rudolf Gnägi.gif Rudolf Gnägi
(1917–1985)
1 .tammikuuta 1976 31 .joulukuuta 1976 Kansanpuolue Bern
80 Kurt Furgler.gif Kurt Furgler
(1924–2008)
1 .tammikuuta 1977 31 .joulukuuta 1977 Kristillisdemokraattinen kansanpuolue Sankt Gallen
81 Willi Ritschard.gif Willi Ritschard
(1918–1983)
1 .tammikuuta 1978 31 .joulukuuta 1978 Kristillisdemokraattinen kansanpuolue Solothurn
82 Hans Hürlimann.gif Hans Hürlimann
(1918–1994)
1 .tammikuuta 1979 31 .joulukuuta 1979 Zug
83 Georges-André Chevallaz.gif Georges-André Chevallaz
(1915–2002)
1 .tammikuuta 1980 31 .joulukuuta 1980 Vapaademokraattinen puolue Vaud
84 Kurt Furgler.gif Kurt Furgler
(1924–2008)
1 .tammikuuta 1981 31 .joulukuuta 1981 Kristillisdemokraattinen kansanpuolue Sankt Gallen
85 Fritz Honegger.gif Fritz Honegger
(1917–1999)
1 .tammikuuta 1982 31 .joulukuuta 1982 Vapaademokraattinen puolue Zürich
86 Pierre Aubert.gif Pierre Aubert
(1927–2016)
1 .tammikuuta 1983 31 .joulukuuta 1983 Sosiaalidemokraattinen puolue Neuchâtel
87 Leon Schlumpf.gif Leon Schlumpf
(1925–2012)
1 .tammikuuta 1984 31 .joulukuuta 1984 Kansanpuolue Graubünden
88 Kurt Furgler.gif Kurt Furgler
(1924–2008)
1 .tammikuuta 1985 31 .joulukuuta 1985 Kristillisdemokraattinen kansanpuolue Sankt Gallen
89 Alphons Egli.gif Alphons Egli
(1924–2016)
1 .tammikuuta 1986 31 .joulukuuta 1986 Luzern
90 Pierre Aubert.gif Pierre Aubert
(1927–2016)
1 .tammikuuta 1987 31 .joulukuuta 1987 Sosiaalidemokraattinen puolue Neuchâtel
91 Otto Stich.gif Otto Stich
(1927–2012)
1 .tammikuuta 1988 31 .joulukuuta 1988
92 Jean-Pascal Delamuraz.gif Jean-Pascal Delamuraz
(1936–1998)
1 .tammikuuta 1989 31 .joulukuuta 1989 Vapaademokraattinen puolue Vaud
93 Arnold Koller Portrait.jpg Arnold Koller
(syntynyt 1933)
1 .tammikuuta 1990 31 .joulukuuta 1990 Kristillisdemokraattinen kansanpuolue Appenzell Innerrhoden
94 Flavio Cotti.jpg Flavio Cotti
(syntynyt 1939)
1 .tammikuuta 1991 31 .joulukuuta 1991 Ticino
95 René Felber.gif René Felber
(syntynyt 1933)
1 .tammikuuta 1992 31 .joulukuuta 1992 Sosiaalidemokraattinen puolue Neuchâtel
96 Adolf Ogi.png Adolf Ogi
(syntynyt 1942)
1 .tammikuuta 1993 31 .joulukuuta 1993 Kansanpuolue Bern
97 Otto Stich.gif Otto Stich
(1927–2012)
1 .tammikuuta 1994 31 .joulukuuta 1994 Sosiaalidemokraattinen puolue Solothurn
98 Kaspar Villiger.gif Kaspar Villiger
(syntynyt 1941)
1 .tammikuuta 1995 31 .joulukuuta 1995 Vapaademokraattinen puolue Luzern
99 Jean-Pascal Delamuraz.gif Jean-Pascal Delamuraz
(1936–1998)
1 .tammikuuta 1996 31 .joulukuuta 1996 Vaud
100 Arnold Koller Portrait.jpg Arnold Koller
(syntynyt 1933)
1 .tammikuuta 1997 31 .joulukuuta 1997 Kristillisdemokraattinen kansanpuolue Appenzell Innerrhoden
101 Flavio Cotti.jpg Flavio Cotti
(syntynyt 1939)
1 .tammikuuta 1998 31 .joulukuuta 1998 Kristillisdemokraattinen kansanpuolue Ticino
102 Ruth Dreifuss.gif Ruth Dreifuss
(syntynyt 1940)
1 .tammikuuta 1999 31 .joulukuuta 1999 Sosiaalidemokraattinen puolue Geneve
103 Adolf Ogi.png Adolf Ogi
(syntynyt 1942)
1 .tammikuuta 2000 31 .joulukuuta 2000 Kansanpuolue Bern
104 BR Moritz Leuenberger.jpg Moritz Leuenberger
(syntynyt 1946)
1 .tammikuuta 2001 31 .joulukuuta 2001 Sosiaalidemokraattinen puolue Zürich
105 Kaspar Villiger 2002.jpg Kaspar Villiger
(syntynyt 1941)
1 .tammikuuta 2002 31 .joulukuuta 2002 Vapaa demokraattinen puolue Luzern
106 BR Pascal Couchepin.jpg Pascal Couchepin
(syntynyt 1942)
1 .tammikuuta 2003 31 .joulukuuta 2003 Valais
107 -Joseph Deiss - World Economic Forum Annual Meeting Davos 2004-2.jpg Joseph Deiss
(syntynyt 1946)
1 .tammikuuta 2004 31 .joulukuuta 2004 Kristillisdemokraattinen kansanpuolue Fribourg
108 BR-Samuel-Schmid.jpg Samuel Schmid
(syntynyt 1947)
1 .tammikuuta 2005 31 .joulukuuta 2005 Kansanpuolue Bern
109 BR Moritz Leuenberger.jpg Moritz Leuenberger
(syntynyt 1946)
1 .tammikuuta 2006 31 .joulukuuta 2006 Sosiaalidemokraattinen puolue Zürich
110 Micheline Calmy-Rey, 2010.jpg Micheline Calmy-Rey
(syntynyt 1945)
1 .tammikuuta 2007 31 .joulukuuta 2007 Valais
111 BR Pascal Couchepin.jpg Pascal Couchepin
(syntynyt 1942)
1 .tammikuuta 2008 31 .joulukuuta 2008 Vapaa demokraattinen puolue Valais
112 Hans-Rudolf-Merz.jpg Hans-Rudolf Merz
(syntynyt 1942)
1 .tammikuuta 2009 31 .joulukuuta 2009 Liberaalipuolue Appenzell Ausserrhoden
113 Doris Leuthard, 2009.jpg Doris Leuthard
(syntynyt 1963)
1 .tammikuuta 2010 31 .joulukuuta 2010 Kristillisdemokraattinen kansanpuolue Aargau
114 Micheline Calmy-Rey, 2010.jpg Micheline Calmy-Rey
(syntynyt 1945)
1 .tammikuuta 2011 31 .joulukuuta 2011 Sosiaalidemokraattinen puolue Valais
115 BR Eveline Widmer-Schlumpf.jpg Eveline Widmer-Schlumpf
(syntynyt 1956)
1 .tammikuuta 2012 31 .joulukuuta 2012 Konservatiivinen demokraattinen puolue Graubünden
116 Ueli Maurer 2011.jpg Ueli Maurer
(syntynyt 1950)
1 .tammikuuta 2013 31 .joulukuuta 2013 Kansanpuolue Zürich
117 Didier Burkhalter 2011.jpg Didier Burkhalter
(syntynyt 1960)
1 .tammikuuta 2014 31 .joulukuuta 2014 Liberaalipuolue Neuchâtel
118 Simonetta Sommaruga 2011.jpg Simonetta Sommaruga
(syntynyt 1960)
1 .tammikuuta 2015 31 .joulukuuta 2015 Sosiaalidemokraattinen puolue Bern
119 Johann Schneider-Ammann 2011.jpg Johann Schneider-Ammann
(syntynyt 1952)
1 .tammikuuta 2016 31 .joulukuuta 2016 Liberaalipuolue
120 Doris Leuthard, 2009.jpg Doris Leuthard
(syntynyt 1963)
1 .tammikuuta 2017 31 .joulukuuta 2017 Kristillisdemokraattinen kansanpuolue Aargau
121 Alain Berset 2013.jpg Alain Berset
(syntynyt 1972)
1 .tammikuuta 2018 31 .joulukuuta 2018 Sosiaalidemokraattinen puolue Fribourg
122 Ueli Maurer 2011.jpg Ueli Maurer
(syntynyt 1950)
1 .tammikuuta 2019 31 .joulukuuta 2019 Kansanpuolue Zürich

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d e f g Presidents of the Confederation History of the Federal Presidency. The Swiss Federal Council. Viitattu 30.7.2019.
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: de:Liste_der_Schweizer_Bundespräsidenten