Luettelo Suomen taajamista 1960

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä artikkeli on luettelo Suomen taajamista vuonna 1960 tehdyn taajamarajauksen mukaan. Tilastolliset taajamat määrittelee Suomessa Tilastokeskus. Vuonna 1960 tehtiin Suomen historian ensimmäinen taajamarajaus. Kunta-sarake kertoo, missä kunnassa taajama pääosin sijaitsee. Sen jälkeen on lisäsarake, joka kertoo, minkä muiden kuntien alueelle useamman kunnan alueella sijaitsevat taajamat ulottuvat. Suluissa on eritelty kussakin kunnassa asuvan taajamanosan väkiluku. Kaupungit on merkitty lihavoituna ja kauppalat kursivoituna.

Tilastollisten taajamien nimenannossa pääperiaatteena oli vuoteen 1990 asti, että hallinnollisten kaupunkien tai kauppaloiden suurimpien taajamien nimenä on vuonna 1960 "Keskusta (kaupunki/kauppala)" tai vuodesta 1970 "Keskustaajama (kaupunki/kauppala)" ja hallinnollisten kuntien suurimpien taajamien nimenä "Kirkonkylä (kunta)". Vuonna 1995 käytäntö muuttui, ja siitä alkaen nimet ovat olleet kaupungeissa "X:n keskustaajama" ja muissa kunnissa "X:n kirkonkylä".

Taajama[1] Väkiluku
(31.12.1960)[1]
Maapinta-ala
(km²)[1]
Väestötiheys
(as./km²)[1]
Kunta[1] Muut kunnat,
joiden alueella
taajama sijaitsi[2]
Lääni[1]
Ahmo &&&&&&&&&&&&0488.&&&&00488 &&&&&&&&&&&&&&03.02000003,2 &&&&&&&&&&&&0150.0200000150,2 Pyhäjärvi Ul (441) Karkkila (47) Uudenmaan lääni
Antskog &&&&&&&&&&&&0212.&&&&00212 &&&&&&&&&&&&&&00.09000000,9 &&&&&&&&&&&&0223.0200000223,2 Pohja Uudenmaan lääni
Asemanseutu (Lohjan mlk) &&&&&&&&&&&01460.&&&&001 460 &&&&&&&&&&&&&&07.02000007,2 &&&&&&&&&&&&0201.0400000201,4 Lohjan mlk (1 448) Lohja (12) Uudenmaan lääni
Askela &&&&&&&&&&&&0383.&&&&00383 &&&&&&&&&&&&&&01.&&&&001,0 &&&&&&&&&&&&0383.&&&&00383,0 Helsingin mlk Uudenmaan lääni
Box &&&&&&&&&&&&0422.&&&&00422 &&&&&&&&&&&&&&09.07000009,7 &&&&&&&&&&&&&043.030000043,3 Sipoo Uudenmaan lääni
Drägsby &&&&&&&&&&&&0214.&&&&00214 &&&&&&&&&&&&&&02.&&&&002,0 &&&&&&&&&&&&0107.&&&&00107,0 Porvoon mlk Uudenmaan lääni
Estbacka–Pepott &&&&&&&&&&&&0622.&&&&00622 &&&&&&&&&&&&&&02.&&&&002,0 &&&&&&&&&&&&0311.&&&&00311,0 Porvoon mlk (612) Porvoo (10) Uudenmaan lääni
Finnby &&&&&&&&&&&&0634.&&&&00634 &&&&&&&&&&&&&&03.06000003,6 &&&&&&&&&&&&0176.0100000176,1 Porvoon mlk Uudenmaan lääni
Fiskars &&&&&&&&&&&&0934.&&&&00934 &&&&&&&&&&&&&&02.04000002,4 &&&&&&&&&&&&0389.0200000389,2 Pohja Uudenmaan lääni
Forsby &&&&&&&&&&&&0560.&&&&00560 &&&&&&&&&&&&&&05.01000005,1 &&&&&&&&&&&&0259.0400000259,4 Pernaja Uudenmaan lääni
Haapajärvi &&&&&&&&&&&&0479.&&&&00479 &&&&&&&&&&&&&&05.04000005,4 &&&&&&&&&&&&&087.090000087,9 Kirkkonummi Uudenmaan lääni
Haarajoki &&&&&&&&&&&&0675.&&&&00675 &&&&&&&&&&&&&&06.03000006,3 &&&&&&&&&&&&0106.0300000106,3 Järvenpää (590) Mäntsälä (39)
Sipoo (6)
Tuusula (40)
Uudenmaan lääni
Hamari &&&&&&&&&&&&0827.&&&&00827 &&&&&&&&&&&&&&01.09000001,9 &&&&&&&&&&&&0435.0300000435,3 Porvoon mlk Uudenmaan lääni
Heinämaa &&&&&&&&&&&&0271.&&&&00271 &&&&&&&&&&&&&&02.05000002,5 &&&&&&&&&&&&0108.0400000108,4 Orimattila Uudenmaan lääni
Hietamäki–Niemelä &&&&&&&&&&&&0218.&&&&00218 &&&&&&&&&&&&&&01.02000001,2 &&&&&&&&&&&&0174.0400000174,4 Nurmijärvi (215) Hyvinkään mlk (3) Uudenmaan lääni
Hiitti–Routio &&&&&&&&&&&&0832.&&&&00832 &&&&&&&&&&&&&&06.03000006,3 &&&&&&&&&&&&0131.&&&&00131,0 Lohjan mlk (824) Lohja (8) Uudenmaan lääni
Hinthaara &&&&&&&&&&&&0401.&&&&00401 &&&&&&&&&&&&&&04.&&&&004,0 &&&&&&&&&&&&0100.0300000100,3 Porvoon mlk Uudenmaan lääni
Huikko &&&&&&&&&&&&0390.&&&&00390 &&&&&&&&&&&&&&03.07000003,7 &&&&&&&&&&&&0104.&&&&00104,0 Hyvinkään mlk Uudenmaan lääni
Hyrylä &&&&&&&&&&&03474.&&&&003 474 &&&&&&&&&&&&&012.050000012,5 &&&&&&&&&&&&0276.0800000276,8 Tuusula Uudenmaan lääni
Hyvinkäänkylä &&&&&&&&&&&01361.&&&&001 361 &&&&&&&&&&&&&&05.04000005,4 &&&&&&&&&&&&0249.0700000249,7 Hyvinkään mlk (1 214) Hyvinkää (147) Uudenmaan lääni
Hämeenkylä &&&&&&&&&&&01933.&&&&001 933 &&&&&&&&&&&&&&03.05000003,5 &&&&&&&&&&&&0552.0300000552,3 Helsingin mlk Uudenmaan lääni
Illby &&&&&&&&&&&&0211.&&&&00211 &&&&&&&&&&&&&&01.09000001,9 &&&&&&&&&&&&0108.0200000108,2 Porvoon mlk Uudenmaan lääni
Isnäs &&&&&&&&&&&&0397.&&&&00397 &&&&&&&&&&&&&&02.04000002,4 &&&&&&&&&&&&0162.&&&&00162,0 Pernaja Uudenmaan lääni
Itä-Hakkila &&&&&&&&&&&&0948.&&&&00948 &&&&&&&&&&&&&&01.05000001,5 &&&&&&&&&&&&0632.&&&&00632,0 Helsingin mlk Uudenmaan lääni
Jokela &&&&&&&&&&&02797.&&&&002 797 &&&&&&&&&&&&&&09.07000009,7 &&&&&&&&&&&&0286.0900000286,9 Tuusula (1 969) Hyvinkään mlk (828) Uudenmaan lääni
Juornaa &&&&&&&&&&&&0214.&&&&00214 &&&&&&&&&&&&&&03.&&&&003,0 &&&&&&&&&&&&&071.030000071,3 Askola Uudenmaan lääni
Kapellby &&&&&&&&&&&&0554.&&&&00554 &&&&&&&&&&&&&&02.04000002,4 &&&&&&&&&&&&0230.0800000230,8 Lapinjärvi Uudenmaan lääni
Kaukanen &&&&&&&&&&&&0330.&&&&00330 &&&&&&&&&&&&&&01.02000001,2 &&&&&&&&&&&&0264.&&&&00264,0 Hyvinkään mlk Uudenmaan lääni
Kauklahti &&&&&&&&&&&02068.&&&&002 068 &&&&&&&&&&&&&&09.07000009,7 &&&&&&&&&&&&0212.0100000212,1 Espoo Uudenmaan lääni
Keimola &&&&&&&&&&&&0232.&&&&00232 &&&&&&&&&&&&&&02.07000002,7 &&&&&&&&&&&&&084.040000084,4 Helsingin mlk Uudenmaan lääni
Kellokoski &&&&&&&&&&&01425.&&&&001 425 &&&&&&&&&&&&&&03.09000003,9 &&&&&&&&&&&&0365.0400000365,4 Tuusula (1 285) Mäntsälä (140) Uudenmaan lääni
Kerkkoo &&&&&&&&&&&&0364.&&&&00364 &&&&&&&&&&&&&&02.&&&&002,0 &&&&&&&&&&&&0182.&&&&00182,0 Porvoon mlk Uudenmaan lääni
Keskusta (Hanko) &&&&&&&&&&&07987.&&&&007 987 &&&&&&&&&&&&&&09.&&&&009,0 &&&&&&&&&&&&0882.0500000882,5 Hanko Uudenmaan lääni
Keskusta (Helsinki) &&&&&&&&&0470006.&&&&00470 006 &&&&&&&&&&&&0180.0200000180,2 &&&&&&&&&&&02607.05000002 607,5 Helsinki (444 919) Espoo (7 635)
Helsingin mlk (17 061)
Tuusula (391)
Uudenmaan lääni
Keskusta (Hyvinkää) &&&&&&&&&&019294.&&&&0019 294 &&&&&&&&&&&&&013.070000013,7 &&&&&&&&&&&01403.02000001 403,2 Hyvinkää (19 034) Hyvinkään mlk (260) Uudenmaan lääni
Keskusta (Järvenpää) &&&&&&&&&&010379.&&&&0010 379 &&&&&&&&&&&&&017.030000017,3 &&&&&&&&&&&&0598.0200000598,2 Järvenpää (10 355) Tuusula (24) Uudenmaan lääni
Keskusta (Karjaa) &&&&&&&&&&&04348.&&&&004 348 &&&&&&&&&&&&&&07.08000007,8 &&&&&&&&&&&&0557.0400000557,4 Karjaa (4 327) Karjaan mlk (21) Uudenmaan lääni
Keskusta (Karkkila) &&&&&&&&&&&03966.&&&&003 966 &&&&&&&&&&&&&&06.03000006,3 &&&&&&&&&&&&0624.0600000624,6 Karkkila Uudenmaan lääni
Keskusta (Kauniainen) &&&&&&&&&&&03103.&&&&003 103 &&&&&&&&&&&&&&08.06000008,6 &&&&&&&&&&&&0358.0700000358,7 Kauniainen (1 790) Espoo (1 313) Uudenmaan lääni
Keskusta (Kerava) &&&&&&&&&&011728.&&&&0011 728 &&&&&&&&&&&&&022.090000022,9 &&&&&&&&&&&&0511.&&&&00511,0 Kerava (9 563) Helsingin mlk (771)
Sipoo (42)
Tuusula (1 352)
Uudenmaan lääni
Keskusta (Lohja) &&&&&&&&&&&08907.&&&&008 907 &&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010,0 &&&&&&&&&&&&0890.0700000890,7 Lohja Uudenmaan lääni
Keskusta (Loviisa) &&&&&&&&&&&04792.&&&&004 792 &&&&&&&&&&&&&&09.05000009,5 &&&&&&&&&&&&0501.0800000501,8 Loviisa Uudenmaan lääni
Keskusta (Porvoo) &&&&&&&&&&011294.&&&&0011 294 &&&&&&&&&&&&&&08.07000008,7 &&&&&&&&&&&01298.02000001 298,2 Porvoo (11 233) Porvoon mlk (61) Uudenmaan lääni
Keskusta (Tammisaari) &&&&&&&&&&&05485.&&&&005 485 &&&&&&&&&&&&&&05.02000005,2 &&&&&&&&&&&01054.08000001 054,8 Tammisaari Uudenmaan lääni
Kilo &&&&&&&&&&&01688.&&&&001 688 &&&&&&&&&&&&&&05.05000005,5 &&&&&&&&&&&&0306.0900000306,9 Espoo Uudenmaan lääni
Kirkonkylä (Askola) &&&&&&&&&&&&0507.&&&&00507 &&&&&&&&&&&&&&03.01000003,1 &&&&&&&&&&&&0163.0500000163,5 Askola Uudenmaan lääni
Kirkonkylä (Inkoo) &&&&&&&&&&&&0417.&&&&00417 &&&&&&&&&&&&&&02.05000002,5 &&&&&&&&&&&&0166.0800000166,8 Inkoo Uudenmaan lääni
Kirkonkylä (Kirkkonummi) &&&&&&&&&&&&0528.&&&&00528 &&&&&&&&&&&&&&05.09000005,9 &&&&&&&&&&&&&089.050000089,5 Kirkkonummi Uudenmaan lääni
Kirkonkylä (Liljendal) &&&&&&&&&&&&0357.&&&&00357 &&&&&&&&&&&&&&03.04000003,4 &&&&&&&&&&&&0105.&&&&00105,0 Liljendal Uudenmaan lääni
Kirkonkylä (Myrskylä) &&&&&&&&&&&&0506.&&&&00506 &&&&&&&&&&&&&&02.06000002,6 &&&&&&&&&&&&0194.0600000194,6 Myrskylä Uudenmaan lääni
Kirkonkylä (Mäntsälä) &&&&&&&&&&&01654.&&&&001 654 &&&&&&&&&&&&&&05.07000005,7 &&&&&&&&&&&&0287.0700000287,7 Mäntsälä Uudenmaan lääni
Kirkonkylä (Nummi) &&&&&&&&&&&&0438.&&&&00438 &&&&&&&&&&&&&&01.08000001,8 &&&&&&&&&&&&0236.0800000236,8 Nummi Uudenmaan lääni
Kirkonkylä (Nurmijärvi) &&&&&&&&&&&01357.&&&&001 357 &&&&&&&&&&&&&&06.05000006,5 &&&&&&&&&&&&0208.0800000208,8 Nurmijärvi Uudenmaan lääni
Kirkonkylä (Orimattila) &&&&&&&&&&&03359.&&&&003 359 &&&&&&&&&&&&&011.050000011,5 &&&&&&&&&&&&0292.0100000292,1 Orimattila Uudenmaan lääni
Kirkonkylä (Pohja) &&&&&&&&&&&01336.&&&&001 336 &&&&&&&&&&&&&&05.01000005,1 &&&&&&&&&&&&0259.0400000259,4 Pohja Uudenmaan lääni
Kirkonkylä (Pornainen) &&&&&&&&&&&&0339.&&&&00339 &&&&&&&&&&&&&&03.09000003,9 &&&&&&&&&&&&&085.080000085,8 Pornainen Uudenmaan lääni
Kirkonkylä (Pukkila) &&&&&&&&&&&&0435.&&&&00435 &&&&&&&&&&&&&&02.04000002,4 &&&&&&&&&&&&0181.0300000181,3 Pukkila Uudenmaan lääni
Kirkonkylä (Sipoo)–Nikkilä &&&&&&&&&&&01886.&&&&001 886 &&&&&&&&&&&&&&09.05000009,5 &&&&&&&&&&&&0198.0500000198,5 Sipoo Uudenmaan lääni
Kirkonkylä (Vihti) &&&&&&&&&&&01475.&&&&001 475 &&&&&&&&&&&&&&05.05000005,5 &&&&&&&&&&&&0265.0800000265,8 Vihti Uudenmaan lääni
Kivistö &&&&&&&&&&&01031.&&&&001 031 &&&&&&&&&&&&&&02.02000002,2 &&&&&&&&&&&&0458.0200000458,2 Helsingin mlk Uudenmaan lääni
Klaukkala &&&&&&&&&&&01536.&&&&001 536 &&&&&&&&&&&&&&07.02000007,2 &&&&&&&&&&&&0211.0900000211,9 Nurmijärvi (1 497) Helsingin mlk (39) Uudenmaan lääni
Koivukylä &&&&&&&&&&&&0273.&&&&00273 &&&&&&&&&&&&&&01.02000001,2 &&&&&&&&&&&&0218.0400000218,4 Helsingin mlk Uudenmaan lääni
Korpi &&&&&&&&&&&&0455.&&&&00455 &&&&&&&&&&&&&&08.07000008,7 &&&&&&&&&&&&&052.&&&&0052,0 Nurmijärvi Uudenmaan lääni
Korso–Rekola &&&&&&&&&&&09940.&&&&009 940 &&&&&&&&&&&&&022.060000022,6 &&&&&&&&&&&&0438.0900000438,9 Helsingin mlk (9 773) Sipoo (148)
Tuusula (19)
Uudenmaan lääni
Kuivanto &&&&&&&&&&&&0319.&&&&00319 &&&&&&&&&&&&&&01.07000001,7 &&&&&&&&&&&&0182.0300000182,3 Orimattila Uudenmaan lääni
Laajalahti &&&&&&&&&&&03578.&&&&003 578 &&&&&&&&&&&&&&07.06000007,6 &&&&&&&&&&&&0467.0700000467,7 Espoo Uudenmaan lääni
Laaksolahti–Viherlaakso &&&&&&&&&&&03173.&&&&003 173 &&&&&&&&&&&&&&07.02000007,2 &&&&&&&&&&&&0440.0700000440,7 Espoo (2 833) Helsingin mlk (340) Uudenmaan lääni
Lapinkylä &&&&&&&&&&&&0420.&&&&00420 &&&&&&&&&&&&&&02.&&&&002,0 &&&&&&&&&&&&0210.&&&&00210,0 Helsingin mlk Uudenmaan lääni
Lappohja &&&&&&&&&&&&0260.&&&&00260 &&&&&&&&&&&&&&01.08000001,8 &&&&&&&&&&&&0144.0400000144,4 Tenhola Uudenmaan lääni
Mankkaa &&&&&&&&&&&02763.&&&&002 763 &&&&&&&&&&&&&&08.&&&&008,0 &&&&&&&&&&&&0345.0400000345,4 Espoo Uudenmaan lääni
Martinkylä (Kivenlahti) &&&&&&&&&&&03954.&&&&003 954 &&&&&&&&&&&&&018.020000018,2 &&&&&&&&&&&&0216.0700000216,7 Espoo Uudenmaan lääni
Martinkylä &&&&&&&&&&&&0313.&&&&00313 &&&&&&&&&&&&&&03.07000003,7 &&&&&&&&&&&&&083.050000083,5 Sipoo Uudenmaan lääni
Matinkylä &&&&&&&&&&&03891.&&&&003 891 &&&&&&&&&&&&&&08.08000008,8 &&&&&&&&&&&&0442.0200000442,2 Espoo Uudenmaan lääni
Metsäkylä &&&&&&&&&&&&0209.&&&&00209 &&&&&&&&&&&&&&02.05000002,5 &&&&&&&&&&&&&083.060000083,6 Nurmijärvi Uudenmaan lääni
Metsämaa &&&&&&&&&&&&0531.&&&&00531 &&&&&&&&&&&&&&02.02000002,2 &&&&&&&&&&&&0241.0400000241,4 Espoo Uudenmaan lääni
Monninkylä &&&&&&&&&&&&0452.&&&&00452 &&&&&&&&&&&&&&03.02000003,2 &&&&&&&&&&&&0139.0100000139,1 Askola (429) Porvoon mlk (23) Uudenmaan lääni
Mustion asema &&&&&&&&&&&&0469.&&&&00469 &&&&&&&&&&&&&&01.07000001,7 &&&&&&&&&&&&0268.&&&&00268,0 Karjaan mlk (411) Inkoo (58) Uudenmaan lääni
Mustion tehdas &&&&&&&&&&&&0321.&&&&00321 &&&&&&&&&&&&&&03.02000003,2 &&&&&&&&&&&&&098.080000098,8 Karjaan mlk Uudenmaan lääni
Nahkio &&&&&&&&&&&&0562.&&&&00562 &&&&&&&&&&&&&&02.02000002,2 &&&&&&&&&&&&0249.0800000249,8 Karkkila (435) Pyhäjärvi Ul (127) Uudenmaan lääni
Nipperi &&&&&&&&&&&&0613.&&&&00613 &&&&&&&&&&&&&&03.07000003,7 &&&&&&&&&&&&0163.0500000163,5 Espoo Uudenmaan lääni
Nukari &&&&&&&&&&&&0219.&&&&00219 &&&&&&&&&&&&&&01.05000001,5 &&&&&&&&&&&&0146.&&&&00146,0 Nurmijärvi (213) Tuusula (6) Uudenmaan lääni
Nummela &&&&&&&&&&&&0978.&&&&00978 &&&&&&&&&&&&&&06.01000006,1 &&&&&&&&&&&&0160.0300000160,3 Vihti Uudenmaan lääni
Nummenkylä &&&&&&&&&&&&0263.&&&&00263 &&&&&&&&&&&&&&01.05000001,5 &&&&&&&&&&&&0175.0300000175,3 Järvenpää (237) Tuusula (26) Uudenmaan lääni
Nummenpää &&&&&&&&&&&&0265.&&&&00265 &&&&&&&&&&&&&&03.&&&&003,0 &&&&&&&&&&&&&088.030000088,3 Nurmijärvi Uudenmaan lääni
Nuppulinna &&&&&&&&&&&&0318.&&&&00318 &&&&&&&&&&&&&&02.05000002,5 &&&&&&&&&&&&0127.0200000127,2 Tuusula Uudenmaan lääni
Nupurila &&&&&&&&&&&&0591.&&&&00591 &&&&&&&&&&&&&&07.08000007,8 &&&&&&&&&&&&&075.030000075,3 Espoo Uudenmaan lääni
Ohkola &&&&&&&&&&&&0299.&&&&00299 &&&&&&&&&&&&&&02.05000002,5 &&&&&&&&&&&&0119.0600000119,6 Mäntsälä Uudenmaan lääni
Ojakkala &&&&&&&&&&&&0610.&&&&00610 &&&&&&&&&&&&&&05.06000005,6 &&&&&&&&&&&&0108.0900000108,9 Vihti Uudenmaan lääni
Otalampi &&&&&&&&&&&&0363.&&&&00363 &&&&&&&&&&&&&&03.02000003,2 &&&&&&&&&&&&0113.0400000113,4 Vihti Uudenmaan lääni
Otaniemi &&&&&&&&&&&01043.&&&&001 043 &&&&&&&&&&&&&&00.08000000,8 &&&&&&&&&&&01227.01000001 227,1 Espoo Uudenmaan lääni
Perttula &&&&&&&&&&&&0698.&&&&00698 &&&&&&&&&&&&&&06.06000006,6 &&&&&&&&&&&&0105.&&&&00105,0 Nurmijärvi Uudenmaan lääni
Pinjainen &&&&&&&&&&&01340.&&&&001 340 &&&&&&&&&&&&&&02.09000002,9 &&&&&&&&&&&&0462.0100000462,1 Pohja Uudenmaan lääni
Pukaro &&&&&&&&&&&&0290.&&&&00290 &&&&&&&&&&&&&&01.07000001,7 &&&&&&&&&&&&0170.0600000170,6 Lapinjärvi Uudenmaan lääni
Purola &&&&&&&&&&&&0348.&&&&00348 &&&&&&&&&&&&&&02.05000002,5 &&&&&&&&&&&&0139.0200000139,2 Tuusula (247) Järvenpää (101) Uudenmaan lääni
Pusulan kylä &&&&&&&&&&&&0357.&&&&00357 &&&&&&&&&&&&&&02.05000002,5 &&&&&&&&&&&&0140.&&&&00140,0 Pusula Uudenmaan lääni
Rajamäki &&&&&&&&&&&02399.&&&&002 399 &&&&&&&&&&&&&&07.05000007,5 &&&&&&&&&&&&0319.0900000319,9 Nurmijärvi Uudenmaan lääni
Ristinummi &&&&&&&&&&&&0266.&&&&00266 &&&&&&&&&&&&&&01.07000001,7 &&&&&&&&&&&&0152.&&&&00152,0 Järvenpää (257) Tuusula (9) Uudenmaan lääni
Rusutjärvi &&&&&&&&&&&&0341.&&&&00341 &&&&&&&&&&&&&&04.03000004,3 &&&&&&&&&&&&&079.030000079,3 Tuusula Uudenmaan lääni
Röykkä &&&&&&&&&&&&0347.&&&&00347 &&&&&&&&&&&&&&06.02000006,2 &&&&&&&&&&&&&055.050000055,5 Nurmijärvi Uudenmaan lääni
Saukkola &&&&&&&&&&&&0302.&&&&00302 &&&&&&&&&&&&&&02.&&&&002,0 &&&&&&&&&&&&0151.&&&&00151,0 Nummi Uudenmaan lääni
Seutula &&&&&&&&&&&&0473.&&&&00473 &&&&&&&&&&&&&&01.09000001,9 &&&&&&&&&&&&0242.0600000242,6 Helsingin mlk Uudenmaan lääni
Sotunki &&&&&&&&&&&&0369.&&&&00369 &&&&&&&&&&&&&&03.07000003,7 &&&&&&&&&&&&&098.040000098,4 Helsingin mlk Uudenmaan lääni
Strömforsin tehdas &&&&&&&&&&&&0546.&&&&00546 &&&&&&&&&&&&&&01.04000001,4 &&&&&&&&&&&&0390.&&&&00390,0 Ruotsinpyhtää Uudenmaan lääni
Söderkulla &&&&&&&&&&&&0410.&&&&00410 &&&&&&&&&&&&&&05.07000005,7 &&&&&&&&&&&&&071.030000071,3 Sipoo Uudenmaan lääni
Talma &&&&&&&&&&&&0603.&&&&00603 &&&&&&&&&&&&&&07.&&&&007,0 &&&&&&&&&&&&&086.010000086,1 Sipoo (586) Kerava (17) Uudenmaan lääni
Tapiola &&&&&&&&&&&08786.&&&&008 786 &&&&&&&&&&&&&&03.04000003,4 &&&&&&&&&&&02584.01000002 584,1 Espoo Uudenmaan lääni
Tarkis &&&&&&&&&&&&0380.&&&&00380 &&&&&&&&&&&&&&01.&&&&001,0 &&&&&&&&&&&&0361.0900000361,9 Porvoon mlk (371) Porvoo (9) Uudenmaan lääni
Tolkkinen &&&&&&&&&&&01381.&&&&001 381 &&&&&&&&&&&&&&05.02000005,2 &&&&&&&&&&&&0265.0600000265,6 Porvoon mlk Uudenmaan lääni
Träskby &&&&&&&&&&&&0263.&&&&00263 &&&&&&&&&&&&&&04.&&&&004,0 &&&&&&&&&&&&&064.090000064,9 Sipoo Uudenmaan lääni
Träskända &&&&&&&&&&&02158.&&&&002 158 &&&&&&&&&&&&&&08.03000008,3 &&&&&&&&&&&&0258.0400000258,4 Espoo Uudenmaan lääni
Tuomarila &&&&&&&&&&&04446.&&&&004 446 &&&&&&&&&&&&&014.040000014,4 &&&&&&&&&&&&0307.0700000307,7 Espoo Uudenmaan lääni
Tuorila &&&&&&&&&&&&0395.&&&&00395 &&&&&&&&&&&&&&02.02000002,2 &&&&&&&&&&&&0179.0500000179,5 Pyhäjärvi Ul (390) Karkkila (5) Uudenmaan lääni
Tähtelä &&&&&&&&&&&&0244.&&&&00244 &&&&&&&&&&&&&&03.07000003,7 &&&&&&&&&&&&&065.010000065,1 Inkoo Uudenmaan lääni
Vaarala &&&&&&&&&&&01302.&&&&001 302 &&&&&&&&&&&&&&02.02000002,2 &&&&&&&&&&&&0578.0700000578,7 Helsingin mlk (1 293) Helsinki (9) Uudenmaan lääni
Valkom &&&&&&&&&&&01526.&&&&001 526 &&&&&&&&&&&&&&03.&&&&003,0 &&&&&&&&&&&&0508.0700000508,7 Loviisa Uudenmaan lääni
Vanhakylä &&&&&&&&&&&&0692.&&&&00692 &&&&&&&&&&&&&&07.&&&&007,0 &&&&&&&&&&&&&098.020000098,2 Espoo Uudenmaan lääni
Vantaa &&&&&&&&&&&01666.&&&&001 666 &&&&&&&&&&&&&&05.07000005,7 &&&&&&&&&&&&0292.0300000292,3 Helsingin mlk Uudenmaan lääni
Vattola &&&&&&&&&&&&0480.&&&&00480 &&&&&&&&&&&&&&01.08000001,8 &&&&&&&&&&&&0259.0500000259,5 Karkkila (443) Pyhäjärvi Ul (37) Uudenmaan lääni
Veikkola &&&&&&&&&&&&0571.&&&&00571 &&&&&&&&&&&&&&04.08000004,8 &&&&&&&&&&&&0117.0700000117,7 Kirkkonummi Uudenmaan lääni
Vesterskogen &&&&&&&&&&&&0558.&&&&00558 &&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010,0 &&&&&&&&&&&&&055.080000055,8 Sipoo Uudenmaan lääni
Virkkala &&&&&&&&&&&04001.&&&&004 001 &&&&&&&&&&&&&014.030000014,3 &&&&&&&&&&&&0278.0800000278,8 Lohjan mlk (3 995) Siuntio (6) Uudenmaan lääni
Westend &&&&&&&&&&&02588.&&&&002 588 &&&&&&&&&&&&&&06.01000006,1 &&&&&&&&&&&&0420.0800000420,8 Espoo Uudenmaan lääni
Ylästö &&&&&&&&&&&&0893.&&&&00893 &&&&&&&&&&&&&&03.&&&&003,0 &&&&&&&&&&&&0297.0700000297,7 Helsingin mlk Uudenmaan lääni
Åminnefors &&&&&&&&&&&&0833.&&&&00833 &&&&&&&&&&&&&&00.09000000,9 &&&&&&&&&&&&0876.0800000876,8 Pohja Uudenmaan lääni
Österby &&&&&&&&&&&01007.&&&&001 007 &&&&&&&&&&&&&&02.01000002,1 &&&&&&&&&&&&0479.0500000479,5 Tammisaaren mlk Uudenmaan lääni
Östersundom &&&&&&&&&&&&0383.&&&&00383 &&&&&&&&&&&&&&03.07000003,7 &&&&&&&&&&&&0103.0500000103,5 Sipoo (358) Helsingin mlk (25) Uudenmaan lääni

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d e f Yleinen väestölaskenta 1960 II: Väestön ikä, siviilisääty, pääkieli ym.. Suomen virallinen tilasto VI C:103. Helsinki: Tilastollinen päätoimisto, 1963. Verkkoversio (PDF) (viitattu 2.10.2018).
  2. Yleinen väestönlaskenta 1960: Taajamat ja niiden rajat, ym.. Suomen virallinen tilasto VI C:103. Helsinki: Tilastollinen päätoimisto, 1965. Verkkoversio (PDF) (viitattu 2.10.2018).