Luettelo Suomen puolustusvoimien joukko-osastoista

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Luettelo Suomen puolustusvoimien joukko-osastoista sisältää kaikki maavoimien, merivoimien ja ilmavoimien joukko-osastot sekä niiden varuskunnat.

Maavoimat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Reserviupseerikoulun rakennus Haminassa
Merivoimien esikunnan rakennus Turussa
Panssariprikaatin lippu
Nimi Varuskunta Kunta Perustettu
Maavoimien esikunta Karkialampi Mikkeli 2008 [1][2]
Maasotakoulu Lappeenranta, Hamina Lappeenranta, Hamina 2001 [3][4]
Jääkäriprikaati Sodankylä, Someroharju Sodankylä, Rovaniemi 1979 [5][6]
Kaartin jääkärirykmentti Santahamina Helsinki 1996 [7][8]
Kainuun prikaati Hoikankangas Kajaani 1966 [9][10]
Karjalan prikaati Vekaranjärvi Kouvola 1957 [11][12]
Panssariprikaati Parolannummi Hattula 1952 [13][14]
Porin prikaati Huovinrinne, Niinisalo Säkylä, Kankaanpää 1957 [15][16]
Utin jääkärirykmentti Utti Kouvola 1997 [17][18]

Merivoimat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Varuskunta Kunta Perustettu
Merivoimien esikunta Heikkilä Turku 1927 [19][20]
Merisotakoulu Suomenlinna Helsinki 1930 [21][22]
Rannikkolaivasto Pansio, Upinniemi Turku, Kirkkonummi 2015
Rannikkoprikaati Upinniemi Kirkkonummi 2015
Uudenmaan prikaati Dragsvik Raasepori [23]

Ilmavoimat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Varuskunta Kunta Perustettu
Ilmavoimien esikunta Jyväskylä Jyväskylä 1940 [24][25][26]
Ilmasotakoulu Jyväskylä Jyväskylä 2005 [24][27][28]
Karjalan lennosto Rissala Siilinjärvi 1961 [29][30]
Lapin lennosto Someroharju Rovaniemi 1974 [31][32]
Satakunnan lennosto Aitovuori Pirkkala 1985 [33][34]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Halonen, Kimmo: SavPr:n muonituskeskus herää henkiin lansi-savo.fi. Etelä-Savon Viestintä Oy. Viitattu 3.2.2014.
  2. Maavoimien esikunta aloitti Mikkelissä yle.fi. Yleisradio Oy. Viitattu 3.2.2014.
  3. Maasotakoulu – valtakunnallinen vaikuttaja puolustusvoimat.fi. Puolustusvoimat, Försvarsmakten, The Finnish Defence Forces. Viitattu 3.2.2014.
  4. Maasotakoulu – Historia ja perinteet puolustusvoimat.fi. Puolustusvoimat, Försvarsmakten, The Finnish Defence Forces. Viitattu 3.2.2014.
  5. Jääkäriprikaati – Sodankylän varuskunta puolustusvoimat.fi. Puolustusvoimat, Försvarsmakten, The Finnish Defence Forces. Viitattu 3.2.2014.
  6. Jääkäriprikaati – Historia ja perinteet puolustusvoimat.fi. Puolustusvoimat, Försvarsmakten, The Finnish Defence Forces. Viitattu 3.2.2014.
  7. Kaartin Jääkärirykmentti – Pääkaupunkiseudun oma joukko puolustusvoimat.fi. Puolustusvoimat, Försvarsmakten, The Finnish Defence Forces. Viitattu 3.2.2014.
  8. Kaartin Jääkärirykmentti – Historia ja perinteet puolustusvoimat.fi. Puolustusvoimat, Försvarsmakten, The Finnish Defence Forces. Viitattu 3.2.2014.
  9. Kainuun Prikaati – Yhteystiedot puolustusvoimat.fi. Puolustusvoimat, Försvarsmakten, The Finnish Defence Forces. Viitattu 3.2.2014.
  10. Kainuun Prikaati – Historia ja perinteet puolustusvoimat.fi. Puolustusvoimat, Försvarsmakten, The Finnish Defence Forces. Viitattu 3.2.2014.
  11. Karjalan Prikaati puolustusvoimat.fi. Puolustusvoimat, Försvarsmakten, The Finnish Defence Forces. Viitattu 3.2.2014.
  12. Karjalan prikaatin historia ja perinteet puolustusvoimat.fi. Puolustusvoimat, Försvarsmakten, The Finnish Defence Forces. Viitattu 3.2.2014.
  13. Panssariprikaati puolustusvoimat.fi. Puolustusvoimat, Försvarsmakten, The Finnish Defence Forces. Viitattu 3.2.2014.
  14. Panssariprikaatin historiaa paivola.fi. Päivölän Kansanopisto. Viitattu 3.2.2014.
  15. Porin Prikaati puolustusvoimat.fi. Puolustusvoimat, Försvarsmakten, The Finnish Defence Forces. Viitattu 3.2.2014.
  16. Porin prikaatin historia ja perinteet puolustusvoimat.fi. Puolustusvoimat, Försvarsmakten, The Finnish Defence Forces. Viitattu 3.2.2014.
  17. Utin Jääkärikomppania – Yhteystiedot puolustusvoimat.fi. Puolustusvoimat, Försvarsmakten, The Finnish Defence Forces. Viitattu 3.2.2014.
  18. Utin Jääkärikomppania – Esittely puolustusvoimat.fi. Puolustusvoimat, Försvarsmakten, The Finnish Defence Forces. Viitattu 3.2.2014.
  19. Historia puolustusvoimat.fi. Puolustusvoimat, Försvarsmakten, The Finnish Defence Forces. Viitattu 3.2.2014.
  20. Merivoimien esikunta puolustusvoimat.fi. Puolustusvoimat, Försvarsmakten, The Finnish Defence Forces. Viitattu 3.2.2014.
  21. Merisotakoulu – Yhteystiedot puolustusvoimat.fi. Puolustusvoimat, Försvarsmakten, The Finnish Defence Forces. Viitattu 3.2.2014.
  22. Merisotilaskoulutuksen historiaa puolustusvoimat.fi. Puolustusvoimat, Försvarsmakten, The Finnish Defence Forces. Viitattu 3.2.2014.
  23. Uudenmaan Prikaati – Rannikonläheistä koulutusta puolustusvoimat.fi. Puolustusvoimat, Försvarsmakten, The Finnish Defence Forces. Viitattu 3.2.2014.
  24. a b Savela, Sanna: Luonetjärvestä tulee Jyväskylän varuskunta Yle Uutiset. 21.11.2014. Viitattu 21.11.2014.
  25. Ilmavoimien johtoesikunta puolustusvoimat.fi. Puolustusvoimat, Försvarsmakten, The Finnish Defence Forces. Viitattu 3.2.2014.
  26. Ilmavoimien Esikunta – sijainti vakiintunut Tikkakoskelle puolustusvoimat.fi. Puolustusvoimat, Försvarsmakten, The Finnish Defence Forces. Viitattu 3.2.2014.
  27. Ilmasotakoulun yhteystiedot puolustusvoimat.fi. Puolustusvoimat, Försvarsmakten, The Finnish Defence Forces. Viitattu 3.2.2014.
  28. Ilmavoimien Viestivarikosta Viestikouluksi puolustusvoimat.fi. Puolustusvoimat, Försvarsmakten, The Finnish Defence Forces. Viitattu 3.2.2014.
  29. Karjalan Lennosto – itäisen ilmatilan valvoja puolustusvoimat.fi. Puolustusvoimat, Försvarsmakten, The Finnish Defence Forces. Viitattu 3.2.2014.
  30. Antreasta Lappeenrannan kautta Uttiin puolustusvoimat.fi. Puolustusvoimat, Försvarsmakten, The Finnish Defence Forces. Viitattu 3.2.2014.
  31. Lapin Lennosto – Sijainti puolustusvoimat.fi. Puolustusvoimat, Försvarsmakten, The Finnish Defence Forces. Viitattu 3.2.2014.
  32. Lapin Lennostolla on pitkät perinteet puolustusvoimat.fi. Puolustusvoimat, Försvarsmakten, The Finnish Defence Forces. Viitattu 3.2.2014.
  33. Satakunnan Lennosto – Yhteystiedot puolustusvoimat.fi. Puolustusvoimat, Försvarsmakten, The Finnish Defence Forces. Viitattu 3.2.2014.
  34. Satakunnan Lennoston historia puolustusvoimat.fi. Puolustusvoimat, Försvarsmakten, The Finnish Defence Forces. Viitattu 3.2.2014.