Luettelo Suomen postinumeroalueista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Luettelo Suomen postinumeroalueista sisältää Suomen postinumeroalueiden nimet, väkiluvun ja kunnan johon alue kuuluu.

00000-09999[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alueella sijaitsee seuraavat maakunnat

10000-19999[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alueella sijaitsee seuraavat maakunnat

20000-29999[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alueella sijaitsee seuraavat maakunnat

30000-39999[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alueella sijaitsee seuraavat maakunnat

40000-49999[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alueella sijaitsee seuraavat maakunnat

Postinumero ja toimipaikka Alueen nimi Väkiluku Toimipaikan entiset nimet
(vain postinumeroiden aikakaudella)
Kunta/kunnat
40100 Jyväskylä Jyväskylä Keskus 14 165 Jyväskylä
40200 Jyväskylä Mannila-Taulumäki 4 289 Jyväskylä
40250 Jyväskylä Ritoniemi-Lohikoski 6 043 Jyväskylä
40270 Palokka Pappilanrinne-Pappilanvuori 11 824 Jyväskylä 27 (31.5.1980 asti)[1] Jyväskylä
40320 Jyväskylä Seppälän Teollisuusalue 5 413 Jyväskylä
40340 Jyväskylä Huhtasuo 6 433 Jyväskylä
40400 Jyväskylä Halssila 4 215 Jyväskylä
40420 Jyskä Jyskä 4 718 Jyväskylä
40500 Jyväskylä Keljo-Ristonmaa 3 266 Jyväskylä
40520 Jyväskylä Kuokkala-Ristikivi 16 643 Jyväskylä
40530 Jyväskylä Keljonkangas 6 017 Jyväskylä
40600 Jyväskylä Mattilanpelto 2 286 Jyväskylä
40620 Jyväskylä Keskussairaala-Kukkumäki 428 Jyväskylä
40630 Jyväskylä Kypärämäki 3 780 Jyväskylä
40640 Jyväskylä Keltinmäki 6 408 Jyväskylä
40660 Jyväskylä Länsi-Palokka 701 Jyväskylä
40700 Jyväskylä Mäki-Matti 5 279 Jyväskylä
40720 Jyväskylä Nisula 2 685 Jyväskylä
40740 Jyväskylä Kortepohja 7 317 Jyväskylä
40800 Vaajakoski Vaajakoski 8 189 Jyväskylä
40820 Haapaniemi Vuoritsalo 895 Jyväskylä
40900 Säynätsalo Säynätsalo 3 367 Jyväskylä
40930 Kinkomaa Kinkomaa 1 527 Muurame
40950 Muurame Muurame Keskus 8 100 Muurame
41120 Puuppola Puuppola 1 971 Jyväskylä
41140 Kuikka Kuikka 647 Jyväskylä
41160 Tikkakoski Tikkakoski 4 809 Jyväskylä
41180 Vehniä Vehniä 776 Laukaa
41210 Jokihaara Jokihaara 451 Uurainen
41220 Höytiä Höytiä 313 Uurainen
41230 Uurainen Uurainen Keskus 1 678 Uurainen
41240 Kyynämöinen Kyynämöinen 238 Uurainen
41260 Hoikankylä Hoikankylä 150 Saarijärvi
41270 Lannevesi Lannevesi 518 Saarijärvi
41290 Kangashäkki Kangashäkki 906 Uurainen
41310 Leppävesi Leppävesi 3 165 Laukaa
41325 Laukkavirta Laukkavirta 300 Laukaa
41330 Vihtavuori Vihtavuori 2 633 Laukaa
41340 Laukaa Laukaa Keskus 5 666 Laukaa
41350 Laukaa as Laukaa Asemanseutu 800 Laukaa
41360 Valkola Valkola 456 Laukaa
41370 Kuusa Kuusa 1 085 Laukaa
41390 Äijälä Äijälä 418 Laukaa
41400 Lievestuore Lievestuore 3 362 Laukaa
41410 Kankainen Kankainen 191 Toivakka
41440 Ruuhimäki Ruuhimäki 217 Toivakka
41450 Leppälahti Leppälahti 658 Jyväskylä
41490 Niemisjärvi Niemisjärvi 779 Hankasalmi
41500 Hankasalmi as Hankasalmi Asemanseutu 1 364 Hankasalmi
41520 Hankasalmi Hankasalmi Keskus 1 931 Hankasalmi
41530 Veneranta Veneranta 162 Hankasalmi
41540 Ristimäki Ristimäki 225 Hankasalmi
41550 Hannula Hannula 165 Hankasalmi
41560 Säkinmäki Säkinmäki 147 Hankasalmi
41580 Sauvamäki Sauvamäki 258 Hankasalmi
41630 Oravasaari Oravasaari 409 Jyväskylä
41660 Toivakka Toivakka Keskus 1 849 Toivakka
41710 Rutalahti Rutalahti-Kivisuo 271 Jyväskylä
41730 Kivisuo Kivisuo 28 Joutsa
41750 Havumäki Havumäki 87 Joutsa
41770 Leivonmäki Leivonmäki 622 Joutsa
41800 Korpilahti Korpilahti Keskus 3 602 Jyväskylä
41820 Saakoski Saakoski 314 Jyväskylä
41840 Moksi Moksi 82 Jyväskylä
41860 Tikkala Rannila 294 Rannila (21.6.2009 asti)[2] Jyväskylä
41870 Putkilahti Putkilahti 167 Jyväskylä
41880 Oittila Oittila 124 Jyväskylä
41900 Petäjävesi Petäjävesi Keskus 2 590 Petäjävesi
41920 Kintaus Kintaus 636 Petäjävesi
41925 Ylä-Kintaus Ylä-Kintaus 171 Petäjävesi
41930 Kuohu Kuohu 844 Jyväskylä
41940 Vesanka Vesanka 1 387 Jyväskylä
41970 Huttula Huttula 56 Keuruu
41980 Kuivasmäki Kuivasmäki 170 Petäjävesi
42100 Jämsä Jämsä Keskus 10 095 Jämsä
42140 Juokslahti Juokslahti 283 Jämsä
42220 Kaipola Kaipola 1 045 Jämsä
42300 Jämsänkoski Jämsänkoski Keskus 5 405 Jämsä
42330 Haavisto Haavisto 412 Jämsä
42440 Koskenpää Koskenpää 638 Jämsä
42520 Asunta Asunta 159 Keuruu
42560 Pohjoisjärvi Pohjoisjärvi 65 Keuruu
42600 Multia Multia Keskus 1 385 Multia
42660 Sahrajärvi Sahrajärvi 125 Multia
42700 Keuruu Keuruu Keskus 7 854 Keuruu
42720 Keuruu Valkealahti 29 Keuruu
42800 Haapamäki Haapamäki 1 147 Keuruu
42820 Riiho Riiho 82 Keuruu
42830 Ylä-Kolkki Ylä-Kolkki 56 Mänttä-Vilppula
42840 Kolkki Kolkki 127 Mänttä-Vilppula
42850 Pohjaslahti Pohjaslahti 133 Mänttä-Vilppula
42870 Kotala Kotala 416 Virrat
42910 Pihlajavesi Pihlajavesi 305 Keuruu
42930 Katajamäki Katajamäki 103 Keuruu
43100 Saarijärvi Saarijärvi Keskus 6 167 Saarijärvi
43130 Tarvaala Tarvaala 408 Saarijärvi
43170 Häkkilä Häkkilä 226 Saarijärvi
43220 Mahlu Mahlu 412 Saarijärvi
43240 Lehtola Lehtola 172 Saarijärvi
43250 Kolkanlahti Kolkanlahti 296 Saarijärvi
43270 Kalmari Kalmari 489 Saarijärvi
43300 Kannonkoski Kannonkoski Keskus 1 187 Kannonkoski
43340 Kannonjärvi Kannonjärvi 163 Kannonkoski
43390 Lokakylä Lokakylä 78 Kivijärvi
43420 Kukko Kukko 60 Saarijärvi
43430 Väätäiskylä Väätäiskylä 41 Multia
43440 Pylkönmäki Pylkönmäki Keskus 500 Saarijärvi
43480 Pääjärvi Pääjärvi 136 Saarijärvi
43490 Kangasaho Kangasaho 163 Karstula
43500 Karstula Karstula Keskus 2 865 Karstula
43520 Kiminki Kiminki 224 Karstula
43540 Rantakylä Rantakylä-Pirttilahti 146 Karstula
43560 Vahanka Vahanka 182 Karstula
43610 Aho Aho 85 Karstula
43640 Humppi Humppi 142 Karstula
43660 Vastinki Vastinki 237 Karstula
43700 Kyyjärvi Kyyjärvi Keskus 1 205 Kyyjärvi
43720 Kumpulainen Kumpulainen 105 Kyyjärvi
43800 Kivijärvi Kivijärvi Keskus 979 Kivijärvi
43840 Sompala Sompala 43 Kivijärvi
43900 Kinnula Kinnula Keskus 1 362 Kinnula
43940 Muhola Muhola-Saarensalmi 228 Kinnula
43960 Saarensalmi Saarensalmi 64 Kinnula
44100 Äänekoski Äänekoski Keskus 4 160 Äänekoski
44120 Äänekoski Mämmensalmi-Mustaniemi 2 515 Äänekoski
44150 Äänekoski Likolahti-Karhunlähde 3 218 Äänekoski
44160 Huutomäki Huutomäki 519 Äänekoski
44170 Hietama Hietama 529 Äänekoski
44190 Parantala Parantala 243 Äänekoski
44200 Suolahti Suolahti Keskus 4 441 Äänekoski
44220 Suolahti Sörkänmäki 398 Äänekoski
44250 Äänekoivisto Äänekoivisto 557 Äänekoski
44260 Vihijärvi Vihijärvi 288 Äänekoski
44280 Sumiainen Sumiainen Keskus 865 Äänekoski
44300 Konnevesi Konnevesi Keskus 1 762 Konnevesi
44320 Sirkkamäki Sirkkamäki 136 Konnevesi
44330 Hytölä Hytölä 292 Konnevesi
44350 Istunmäki Istunmäki 365 Konnevesi
44370 Konnevesi Mäntymäki 169 Mäntymäki (31.3.2008 asti)[3] Konnevesi
44400 Konginkangas Konginkangas Keskus 667 Äänekoski
44420 Liimattala Liimattala 366 Äänekoski
44440 Räihä Räihä 117 Äänekoski
44460 Kalaniemi Kalaniemi 133 Äänekoski
44480 Niinilahti Niinilahti 147 Viitasaari
44500 Viitasaari Viitasaari Keskus 4 202 Viitasaari
44530 Ilmolahti Ilmolahti 168 Viitasaari
44580 Huopanankoski Huopanankoski 215 Viitasaari
44590 Vuorilahti Vuorilahti 68 Viitasaari
44610 Kärnä Kärnä 160 Viitasaari
44630 Kumpumäki Kumpumäki 174 Viitasaari
44640 Kymönkoski Kymönkoski 356 Viitasaari
44670 Suovanlahti Suovanlahti 152 Viitasaari
44680 Lahnanen Lahnanen 61 Viitasaari
44730 Löytänä Löytänä 99 Viitasaari
44740 Keitelepohja Keitelepohja-Kotvala 197 Viitasaari
44760 Keihärinkoski Keihärinkoski 297 Viitasaari
44770 Valkeisjärvi Valkeisjärvi 23 Viitasaari
44790 Kotvala Kotvala 50 Viitasaari
44800 Pihtipudas Pihtipudas Keskus 2 469 Pihtipudas
44860 Alvajärvi Alvajärvi 231 Pihtipudas
44880 Muurasjärvi Muurasjärvi 599 Pihtipudas
44910 Elämäjärvi Elämäjärvi 218 Pihtipudas
44920 Peninki Peninki 210 Pihtipudas
44950 Kärväsjärvi Kärväsjärvi 186 Pihtipudas
44970 Korppinen Korppinen 171 Pihtipudas
45100 Kouvola Kouvola Keskus 9 393 Kouvola
45120 Kouvola Kotkankallio-Vahteronmäki 3 952 Kouvola
45130 Kouvola Korjala-Kaunisnurmi 1 742 Kouvola
45150 Kouvola Kankaronmäki-Eskolanmäki 4 835 Kouvola
45160 Kouvola Lehtomäki 5 066 Kouvola
45200 Kouvola Tornionmäki 5 988 Kouvola
45330 Harju Harju 304 Kouvola
45360 Valkeala Kukkuramäki 3 819 Autio (30.9.1983 asti)[4] Kouvola
45370 Valkeala Valkeala kk. 2 714 Kouvola
45410 Utti Utti 839 Kouvola
45460 Savero Savero 184 Kouvola
45610 Koria Koria 5 076 Kouvola
45700 Kuusankoski Kuusankoski Keskus 8 925 Kouvola
45720 Kuusankoski Kotiharju-Puhjonmäki 2 700 Kouvola
45740 Kuusankoski Maunuksela 2 778 Kouvola, Iitti (Suurin osa väestöstä
Kouvolassa, suurin osa pinta-alasta Iitissä)
45750 Sairaalamäki Sairaalanmäki (Kuusankoski) 69 Kouvola
45810 Pilkanmaa Pilkanmaa 1 515 Kouvola
45910 Voikkaa Voikkaa 2 650 Kouvola
45940 Oravala Oravala 295 Kouvola
46110 Tuohikotti Tuohikotti 365 Kouvola
46140 Vekaranjärvi Vekaranjärvi 141 Kouvola
46230 Valkeala Aro 491 Aro (31.12.2005 asti)[5] Kouvola
46400 Kaipiainen Kaipiainen 472 Kouvola
46430 Tirva Tirva-Inkerilä 270 Kouvola
46450 Enäjärvi Enäjärvi 164 Kouvola
46530 Kannuskoski Kannuskoski 166 Luumäki, Kouvola
46570 Saaramaa Saaramaa 40 Kouvola
46710 Sippola Sippola 739 Kouvola
46730 Ruotila Ruotila 114 Kouvola
46750 Liikkala Liikkala 288 Kouvola
46800 Myllykoski Myllykoski 4 714 Anjalankoski (1991–30.6.2009)[2] Kouvola
46810 Ummeljoki Ummeljoki 1 406 Anjalankoski (1991–30.6.2009)[2] Kouvola
46860 Keltakangas Anjalankoski Keskus (Keltakangas) 575 Anjalankoski (1.8.1975–30.6.2009)[6][2] Kouvola
46900 Inkeroinen Inkeroinen 3 644 Anjalankoski (1991–30.6.2009)[2] Kouvola
46910 Anjala Anjala 1 888 Anjalankoski (1991–30.6.2009)[2] Kouvola
46930 Huruksela Huruksela 216 Kotka
46950 Ahvio Ahvio 62 Kouvola, Kotka
46960 Muhniemi Muhniemi 309 Kouvola
47110 Löytty Löytty 92 Kouvola
47150 Raussila Raussila 153 Kouvola
47200 Elimäki Elimäki kk. 2 330 Kouvola
47260 Ratula Ratula 131 Kouvola
47310 Haapa-Kimola Haapa-Kimola 245 Iitti
47350 Kimonkylä Kimonkylä 131 Lapinjärvi
47400 Kausala Kausala 4 638 Iitti
47440 Sääskjärvi Sääskjärvi 143 Valkama (2000-luvun alkuun asti?) Iitti
47450 Perheniemi Perheniemi 260 Erottaja (2000-luvun alkuun asti?) Iitti
47460 Hiisiö Hiisiö 69 Iitti
47490 Mankala Mankala-Hiisiö 324 Iitti
47520 Iitti Iitti kk. 166 Iitti
47540 Löyttilä Löyttilä 178 Iitti, Kouvola (Kouvolan puolella
vain muutama talous)
47610 Kymentaka Kymentaka 135 Iitti
47650 Kimola Kimola 201 Kouvola, Iitti
47710 Jaala Jaala kk. 1 101 Kouvola
47760 Huhdasjärvi Huhdasjärvi 122 Kouvola
47810 Selänpää Selänpää 292 Kouvola
47830 Hasula Hasula 116 Kouvola
47850 Verla Verla 137 Kouvola
47900 Vuohijärvi Vuohijärvi 246 Kouvola
47910 Hillosensalmi Hillosensalmi 29 Kouvola
48100 Kotka Kotkansaari 10 543 Kotka
48130 Kotka Katariina 676 Kotka
48200 Kotka Hovinsaari 1 683 Kotka
48210 Kotka Toukolan sairaala-alue 279 Kotka
48220 Kotka Metsola 1 357 Kotka
48230 Kotka Korela-Jylppy 1 467 Kotka
48300 Kotka Ruonala 1 244 Kotka
48310 Kotka Mussalo 4 459 Kotka
48350 Kotka Karhuvuori 3 521 Kotka
48400 Kotka Sutela 4 139 Kotka
48410 Kotka Kaukola 1 674 Kotka
48600 Kotka Karhula 7 124 Karhula (30.4.2006 asti)[7] Kotka
48700 Kotka Kyminlinna 2 469 Kyminlinna (30.4.2006 asti)[7] Kotka
48710 Kotka Koivula 1 332 Karhula (30.4.2006 asti)[7] Kotka
48720 Kotka Kymi 1 802 Kymi (30.4.2006 asti)[7] Kotka
48750 Kotka Nikeli 180 Nikeli (vuoteen 1990 asti) Kotka
48770 Kotka Ristinkallio 1 855 Karhula (30.4.2006 asti)[7] Kotka
48800 Kotka Otsola-Mäntykangas 2 236 Karhula (30.4.2006 asti)[7] Kotka
48810 Kotka Rantahaka 768 Karhula (30.4.2006 asti)[7] Kotka
48900 Kotka Sunila 1 356 Sunila (30.4.2006 asti)[7] Kotka
48910 Kotka Suulisniemi 1 438 Suulisniemi Kotka
48930 Kotka Tiutinen 326 Tiutinen (30.4.2006 asti)[7] Kotka
49200 Heinlahti / Heinlax Heinlahti 796 Pyhtää
49210 Huutjärvi Huutjärvi 1 004 Pyhtää
49220 Siltakylä / Broby Siltakylä 1 767 Pyhtää
49240 Purola / Svartbäck Purolanlahti 361 Pyhtää
49270 Pyhtää / Pyttis Pyhtää kk. 856 Pyhtää
49290 Vastila Vastila 420 Pyhtää
49300 Tavastila Tavastila 693 Kotka
49340 Juurikorpi Juurikorpi 124 Kotka
49400 Hamina Hamina Keskus 9 964 Hamina
49410 Poitsila Poitsila 1 898 Hamina
49420 Hamina Uusi-Summa 1 977 Hamina
49460 Hamina Hillo 1 152 Hillo (mahdollisesti vuoteen 1987 asti) Hamina
49480 Summa Vanha-Summa 461 Hamina
49490 Neuvoton Neuvoton 1 436 Hamina
49510 Husula Husula 1 154 Hamina
49520 Reitkalli Reitkalli 265 Hamina
49540 Metsäkylä Metsäkylä 470 Hamina
49570 Kannusjärvi Kannusjärvi 418 Hamina
49610 Sivatti Sivatti 98 Hamina
49630 Vehkajoki Vehkajoki 99 Hamina
49640 Paijärvi Paijärvi 169 Hamina
49660 Pyhältö Pyhältö 571 Hamina
49700 Miehikkälä Miehikkälä kk. 864 Miehikkälä
49720 Hurttala Hurttala 61 Miehikkälä
49730 Muurikkala Muurikkala 288 Miehikkälä
49750 Kalliokoski Kalliokoski 142 Miehikkälä
49760 Suur-Miehikkälä Suur-Miehikkälä 211 Miehikkälä
49770 Salo-Miehikkälä Salo-Miehikkälä 228 Miehikkälä
49780 Onkamaa Onkamaa 91 Hamina
49840 Mäntlahti Mäntlahti 138 Hamina
49860 Klamila Klamila 671 Virolahti
49900 Virolahti Virojoki (Virolahti Keskus) 1 867 Virolahti
49930 Vaalimaa Vaalimaa 161 Virolahti
49960 Ala-Pihlaja Ala-Pihlaja 197 Virolahti
49980 Ravijoki Ravijoki 253 Virolahti

50000-59999[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alueella sijaitsee seuraavat maakunnat

60000-69999[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alueella sijaitsee seuraavat maakunnat

70000-79999[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alueella sijaitsee seuraavat maakunnat

80000-89999[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alueella sijaitsee seuraavat maakunnat

90000-99999[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alueella sijaitsee seuraavat maakunnat

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]