Luettelo Suomen linnoista ja linnoituksista

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Näytä koordinaatit OSM-kartalla
Vie koordinaatit GeoJSON-muodossa

Tämä on epätäydellinen luettelo Suomen linnoista ja linnoituksista aikajärjestyksessä, jotka on rakennettu ennen 1900-lukua. Luettelo Suomen muinaislinnoista löytyy täältä ja luovutetun Karjalan muinaislinnoista täältä.

Nimi Sijainti Koordinaatit Perustettu Tila Kuva
Liedon Vanhalinna Lieto 60.4866°N, 22.3769°E 1500 eaa. (arvio) tuhoutunut kokonaan Lieto old castle 1.jpg
Hakoisten linna Janakkala 60.8775°N, 24.5872°E 500 eaa. (arvio) tuhoutunut kokonaan Hakoistenlinnavuori.JPG
Rapolan muinaislinna Valkeakoski
(Sääksmäki)
61.2056°N, 24.0569°E 800–1000-luku tuhoutunut kokonaan Rapola Castle - panoramio.jpg
Stenbergan linna Masku 60.5347°N, 22.0053°E 1200 (arvio) tuhoutunut kokonaan Stenberga 1.jpg
Turun linna Turku 60.4353°N, 22.2286°E 1280 (arvio) restauroitu pääosin Turun linna 2.jpg
Kastelholma Sund 60.233°N, 20.0805°E 1300 (arvio) raunioina osittain KastelholmSlott2004.jpg
Liinmaan linna Eurajoki 61.2178°N, 21.6092°E 1300-luku tuhoutunut kokonaan Liinmaan linnan varustus päältä.jpg
Hämeen linna Hämeenlinna 61.0036°N, 24.4597°E 1320 (arvio) restauroitu pääosin Hämeen linna (Häme Castle).jpg
Kokemäen linna Kokemäki 61.2744°N, 22.3027°E 1324 (arvio) tuhoutunut kokonaan 2014 Kokemäen Linnaluoto 01.jpg
Oulun linna Oulu 65.0173°N, 25.4673°E 1375 (arvio)lähde? tuhoutunut kokonaan Castle Ruins Oulu 20111203.JPG
Raaseporin linna Raasepori
(Snappertuna)
59.9916°N, 23.651°E 1378 (arvio) raunioina osittain Raseborg 22062008 Außenansicht 03.jpg
Kuusiston linna Kaarina
(Kuusisto)
60.4078°N, 22.4747°E 1400 (arvio) raunioina pääosin Kuusisto Castle.JPG
Sipoonlinna Sipoo 60.2923°N, 25.3195°E 1400 (arvio) tuhoutunut kokonaan
Olavinlinna Savonlinna 61.8639°N, 28.9008°E 1475 restauroitu pääosin Olavinlinna2.jpg
Junkarsborgin linnoitus Raasepori
(Karjaan mlk)
60.1533°N, 23.7858°E 1500 tuhoutunut kokonaan
Kajaanin linna Kajaani 64.2292°N, 27.7328°E 1604 raunioina pääosin Kajaanin linna.jpg
Brahelinna Mikkeli
(Ristiina)
61.4972°N, 27.2722°E 1646 raunioina pääosin Brahelinna.JPG
Haminan linnoitus Hamina 60.5714°N, 27.2002°E 1720 raunioina osittain Galleria ja nuolilinnakkeen vallia.JPG
Suomenlinna Helsinki 60.1472°N, 24.9864°E 1748 restauroitu pääosin Bastion Wrede.jpg
Svartholman linnoitus Loviisa 60.3794°N, 26.2989°E 1749 raunioina osittain Svartholma from air.jpg
Kärnäkosken linnoitus Savitaipale 61.2622°N, 27.711°E 1791 raunioina osittain Kärnäkoski portti.jpg
Fort Slava Kotka 60.4416°N, 26.9736°E 1794 raunioina osittain Fort Slava 1.jpg
Bomarsundin linnoitus Sund 60.2122°N, 20.2383°E 1832 raunioina Bomarsund 4.JPG

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]