Luettelo Suomen kirkkopaloista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Ennen 1400-lukua[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

1400-luku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

1500-luku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

1600-luku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

1700-luku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

1800-luku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

1900-luku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

2000-luku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. manamansalo www.timoniemi.net. Viitattu 30.3.2016.
  2. a b Hilkka-Maija Virrankoski: Vihdin kirkko (Laajempi artikkeli) Vihdin seurakunta. Viitattu 23.10.2018.
  3. Nuijamaan kirkko Lappeenrannan seurakunnat. Viitattu 15.10.2021.
  4. Kesälahden seurakunnan historiaa Kitee: Kiteen seurakunta. Viitattu 25.7.2019.
  5. Virtasalmen kirkon historiaa Pieksämäen seurakunta. Viitattu 23.10.2018.
  6. Otaniemen kappeli tuhoutui tulipalossa. Helsingin Sanomat, 23.7.1976, nro 195, s. 7. Helsinki: Sanoma Osakeyhtiö. ISSN 0355-2047.
  7. Kirkko Kaavilla, Kaavin kirkot vuodesta 1671
  8. Kauhajärven kirkko lapuan tuomiokirkkoseurakunta. Viitattu 28.3.2016.
  9. Riikonen, Marika: Sähkömiesten ripeä toiminta pelasti Pinsiön kirkon. Nokian Uutiset, 25.10.2000, nro 127, s. 9. Nokia: Suomen Paikallissanomat Oy. ISSN 0782-5560.
  10. Vanha puukirkko ilmiliekeissä Ylivieskassa - katto romahtanut ja tapuli tulessa Kaleva.fi. 23.3.2016. Viitattu 26.3.2016.
  11. Kuukkanen, Tatu: Kiihtelysvaaran vanha puukirkko tuhoutunut tulipalossa Joensuussa – jäljellä enää rauniot 23.9.2018. Yle. Viitattu 23.9.2018.
  12. Mikkelin kirkkopalon syttymisyytä ei tiedetä – palokunta pelasti kirkosta arvokkaita ikoneja Yle Uutiset. Viitattu 29.5.2020.
  13. Rintala, Mirja: Ensin paloi rakennustyömaalla, sitten kirkossa – poliisi epäilee Oulun Tuiran paloja tahallaan sytytetyiksi Ilta-Sanomat. 25.4.2019. Helsinki: Sanoma Media Finland Oy. Viitattu 13.11.2021.
  14. Hyvinkään vanhan kirkon palon alku saatiin sammutettua – Poliisi tutkii paloa tuhotyönä 19.7.2019. Helsinki: Yleisradio. Viitattu 19.7.2019.
  15. a b Niemi, Onni: Tulipalossa tuhoutunut Jehovan todistajien valtakunnansali oli sytytetty tahallaan, mies myönsi teon Helsingin Sanomat. 24.8.2019. Helsinki: Sanoma Media Finland Oy. Viitattu 24.8.2019.
  16. Kirkko joutui polttoyrityksen kohteeksi Jyväskylässä Ilkka-Pohjalainen. 17.3.2020. Seinäjoki: I-Mediat Oy. Viitattu 12.8.2021.
  17. Ruissalo, Pekka: Poliisi pyytää lisää havaintoja Tesomalla sattuneista tulipaloista Tamperelainen. 14.8.2020. Tampere: Etelä-Suomen Media Oy. Viitattu 5.5.2021.
  18. Espoolaisen seurakunnan työntekijät saivat pysäyttävän ilmoituksen kello 3.27: Perkkaan kappeli palaa www.iltalehti.fi. Viitattu 14.4.2022.
  19. Nuijamaan kirkon palo tahallinen. Helsingin Sanomat, 14.6.2022, s. A 15. Helsinki: Sanoma Media Finland Oy. ISSN 0355-2047. Artikkelin verkkoversio Viitattu 25.6.2022.
Wikiaineisto
Wikiaineistossa on lähdetekstejä aiheesta: